Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ζωή μετά το πορνό


Τι κάνουν σήμερα οι αγαπημένες πορνοστάρ... εν αποστρατεία.

Θα περίμενε κανείς ότι η «συνταξιοδότηση» από τον χώρο της πορνογραφίας σημαίνει ταυτοχρόνως και την αποκαθήλωση του άλλοτε διάσημου sex symbol από το τιμητικό του βάθρο.

Κι όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι.

Κι αυτό γιατί οι αγαπημένες πορνοστάρ του ανδρικού πληθυσμού δεν καταθέτουν έτσι εύκολα τα όπλα όταν κρεμάσουν τα παπούτσια τους και εγκαταλείψουν την επικράτεια του πορνό.

Αντιθέτως, συνεχίζουν την προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της δόξας τους, είτε παραμένουν εν ενεργεία είτε έχοντας εγκαταλείψει το «σπορ», με τις περιπέτειές τους φυσικά ως «κοινές θνητές» να μην μπορούν να περάσουν στα ψιλά.

Για να δούμε λοιπόν με τι ασχολούνται οι πορνοστάρ εκτός έσβησαν γι' αυτές οι κάμερες...

Belle Knox



Η πορνοστάρ του Duke University έγινε αστέρι μέσα σε μια νύχτα, όταν κατέβηκε στην επικράτεια του πορνό για να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της στο επίμαχο πανεπιστήμιο. Κι ενώ ισχυριζόταν ότι ήταν η ανέχεια που την ανάγκασε να ασχοληθεί με το πορνό, τώρα δηλώνει ότι λαχταρά να γίνει μια κανονική πορνοστάρ πλήρους απασχόλησης! Παράλληλα λοιπόν με τους νέους ρόλους που είναι πανέτοιμη να ερμηνεύσει, η 19χρονη έχει ριχτεί με τα μούτρα στο διάβασμα, για να πάρει το πτυχίο της στα νομικά και να μπορεί έτσι να υπερασπίζεται στις δικαστικές αίθουσες τις λογής επαγγελματίες του σεξ, όνειρο ζωής για κείνη.

Asia Carrera



Η μεγάλη κυρία της πορνογραφίας σημείωσε τόσο μακροχρόνια και πετυχημένη καριέρα στο πορνό που δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσει απαρατήρητη. Γι' αυτό ίσως και αποφάσισε να μετακομίσει στη χώρα των Μορμόνων, τη Γιούτα των ΗΠΑ, αφιερωμένη πια ολόψυχα στην οικογένειά της. Δυστυχώς όμως ο σύζυγός της έμελλε να σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα, αφήνοντάς τη χήρα και μόνη μητέρα να παλεύει να τα βγάλει πέρα...

Houston



Η εμβληματική πορνοστάρ που πέρασε στα παγκόσμια χρονικά του σεξ με το απαράμιλλο πείραμα «Houston 620», όταν όχι λιγότεροι από 620 άντρες βρέθηκαν σε αδιάλειπτες περιπτύξεις μαζί της, είχε μια σειρά από αναποδιές όταν έφυγε μια για πάντα από τη μεγάλη αγκαλιά του πορνό. Αφού λοιπόν η καριέρα της στο real estate καταστράφηκε όταν οι πελάτες αναγνώριζαν ποια είναι, αποφάσισε να αλλάξει δραστικά πρόσωπο, με την πλαστική επέμβαση ωστόσο να μη δικαιώνει τις ελπίδες της να περνά ινκόγνιτο ...

Gauge



Εκεί στη στροφή του αιώνα είναι που έγινε γνωστή η Gauge, με τις ερμηνείες της επί τω έργω να μένουν παροιμιώδεις. Τα ταλέντα της στην πορνογραφία δεν τη βοήθησαν όμως στον «έξω κόσμο», με την ίδια να χάνει σύντομα τη θέση του ιατρικού επισκέπτη που διατηρούσε, όταν ο κόσμος άρχιζε να την αναγνωρίζει μαζικά. Η δημοφιλής ταυτότητά της έκανε τις δουλειές που εξασφάλιζε να μη στεριώνουν, αναγκάζοντας έτσι την κοπέλα να επιστρέψει στο πορνό το φθινόπωρο του 2013, έπειτα από μια γυροβολιά στον δύσκολο κόσμο της ελεύθερης αγοράς...

Stephanie Swift



Άλλος ένας θρύλος της δεκαετίας του '90, αφού αφιερώθηκε αποκλειστικά στα γυναικεία χάδια προς το τέλος της καριέρας της έβαλε κατόπιν σκοπό να ξεσκεπάσει τον λαμπερό κόσμο της πορνογραφίας. Κι έτσι, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2009, άρχισε να προειδοποιεί τα νεαρά κορίτσια για τους κινδύνους της βιομηχανίας του πορνό (δύο χρόνια αργότερα), με την άλλοτε «ιέρεια» να γίνεται έτσι το μαύρο πρόβατο της πορνογραφίας...

Tiffany Six



Η Stacie Halas αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως καθηγήτρια γυμνασίου εκεί στα 30 της, καθώς θεώρησε φυσικότατα πως 9 μήνες στην πορνογραφία στα μέσα των 20 της δεν θα έπαιζαν ρόλο στις σχολικές επιτροπές. Έκανε όμως λάθος και σύντομα σύρθηκε στα δικαστήρια, με την καριέρα της εκπαιδευτικού να παίρνει έτσι τέλος πριν καν αρχίσει καλά-καλά. Η κοινωνία είναι υποκριτική, μας λέει η Tiffany Six, γιατί την ήθελε μεν για δασκάλα του σεξ, όχι όμως και για δασκάλα των παιδιών...

Sharon Mitchell



Η επίσης μυθικών διαστάσεων πορνοστάρ των δεκαετιών '80 και '90 χρησιμοποίησε όλη τη γνώση που αποκόμισε από τη βιομηχανία του πορνό για καλό σκοπό. Αφού «συνταξιοδοτήθηκε» λοιπόν στα μέσα της δεκαετίας του '90, ίδρυσε το Adult Industry Medical Health Care Foundation, ένα κοινωφελές ίδρυμα που προστατεύει τους επαγγελματίες του χώρου από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η ίδια προωθεί μέχρι και σήμερα την καλή υγεία των πορνοστάρ, παρά το ζοφερό περιστατικό που έζησε το 1996, όταν βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα...

Jenna Jameson



Το καθεστώς φήμης και αναγνωρισιμότητας που απολαμβάνει η Jenna Jameson ως πορνοστάρ παραμένει αξεπέραστο, θέτοντας νέα πρότυπα για το τι σημαίνει επιτυχία στον χώρο της πορνογραφίας. Κι αφού η 40χρονη ιέρεια του πορνό εγκατέλειψε το σπορ για να ασχοληθεί με τόσα και τόσα projects, ιδρύοντας ταυτοχρόνως μέχρι και τη δική της φίρμα, ανακοίνωσε σχετικά πρόσφατα ότι επιστρέφει στο πορνό, κάνοντάς το «για διασκέδαση αλλά κυρίως για την οικογένειά μου». Καλή (νέα) σταδιοδρομία...



Διαβάστε περισσότερα...

Μετά μουσικής το διευρυμένο ωράριο


Με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, εγκαινιάζεται η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, από αύριο σε 33 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου, αλλά και στη Δήλο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Σαντορίνη, το Ηράκλειο και το Λασίθι ξεκινάει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων, συμβολίζοντας έτσι την καινούργια αρχή.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά την σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής σημασίας και η αναβάθμιση αφορά πάνω από όλα στο νέο ωράριο λειτουργίας. Οι χώροι αυτοί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, στην αποκορύφωση της τουριστικής κίνησης, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00. Η αναβάθμιση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ωράριο, επίσης ενισχύεται το προσωπικό και θα προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τα πωλητήρια, να διευρύνουμε τα πωλητήρια, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα αναψυκτήρια, να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την προσβασιμότητα, να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και γενικά να παρουσιάσουμε μια κατάσταση σαφώς καλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα».

Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε, ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως όλα θα λειτουργήσουν άψογα αύριο και ότι πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα από την μία μέρα στην άλλη και σημείωσε, ότι έχουν προσληφθεί 1122 εποχικοί υπάλληλοι και πρόκειται να προσληφθούν άλλοι 500 έως τον Μάιο, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και ότι στόχος είναι, το πιλοτικό πρόγραμμα να επεκταθεί σε πολλούς περισσότερους χώρους και κυρίως να μονιμοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τόνισε, ότι: «Θέλουμε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας να παραμείνουν και αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης, υπό δημόσιο έλεγχο και από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους νόμιμη και θεμιτή συνεργασία και συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ενήμερος για τα προβλήματα που παρουσιάζουν, η προσβασιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους, οι χώροι υγιεινής, τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια, όπως στην περίπτωση του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, τόνισε, ότι καταγράφονται όλα και σταδιακά θα βελτιώνονται. Επίσης μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού είπε, ότι «έχει υπογραφεί σύμβαση ώστε να υπάρξει Wi Fi ως το καλοκαίρι σε 88 μουσεία», προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες με το κινητό τους να αυτοξεναγούνται και ταυτόχρονα «έχει γίνει η προγραμματική συμφωνία και έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι για το e-ticketing».

Μιλώντας για το ΤΑΠΑ, τόνισε, ότι το βρήκε σε κατάσταση «που θυμίζει ξεχασμένη φρουρά» και ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι ενέργειες έτσι ώστε «να πάρει πάλι μπροστά».



Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο τυχερό ζευγάρι στον κόσμο


Νίκησαν τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα σε τυχερά παιχνίδια.

Η τύχη τους χαμογέλασε όχι μία, ούτε δύο, αλλά... τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα!

Ένα ζευγάρι από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ κέρδισε σε τυχερά παιχνίδια τρεις φορές μέσα στο μήνα Μάρτιο, αυξάνοντας τον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά μερικά εκατομμύρια.

Ο Calvin και η Zatera Spencer έπιασαν τα πέντε νούμερα στο Powerball lottery και κέρδισαν ένα εκατομμύριο δολάρια στις αρχές του μήνα. Δύο εβδομάδες μετά, στις 26 Μαρτίου, οι δυό τους κέρδισαν άλλες 50.000 δολάρια και την επόμενη μέρα... ακόμη ένα εκατομμύριο δολάρια σε ένα ξυστό!

«Μωρό μου, τα καταφέραμε πάλι!» φέρεται να είπε ο Calvin στη σύζυγό του όταν είδε το τυχερό χαρτάκι, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το τυχερό ζευγάρι δηλώνει πως δε θα σταματήσει να δοκιμάζει την τύχη του με τον Calvin να λέει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναξιά και νοσταλγία οδήγησαν 25χρονη στην αυτοκτονία


Κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι της.

Νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Salford της Βρετανίας βρέθηκε η 25χρονη χημικός Isobel Maxwell-Cameron. Η νεαρή γυναίκα είχε μεταναστεύσει από τη Νέα Ζηλανδία στη Μεγάλη Βρετανία διεκδικώντας τη δουλειά των ονείρων της, ωστόσο η μοναξιά και η νοσταλγία για την πατρίδα της, σε συνδυασμό με την αποτυχία των πειραμάτων της στο εργαστήριο, την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.

Έπειτα από μία αποτυχημένη απόπειρα, η 25χρονη τερμάτισε τη ζωή της επιλέγοντας τον απαγχονισμό…

Η Isobel Maxwell-Cameron είχε αριστεύσει στις σπουδές της και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην οργανική χημεία στο Πανεπιστήμιο του Otago στο Όκλαντ, τον Οκτώβριο του 2013. Στη συνέχεια αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Μεγάλη Βρετανία, για να συνεχίσει την ερευνητική της καριέρα.

Έδινε για χρόνια μάχη με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, το άγχος και την κατάθλιψη, και λάμβανε για χρόνια θεραπεία.

Η μητέρα της Priscilla Cameron είπε πως η κόρη της ήθελε να γυρίσει στη Νέα Ζηλανδία επειδή είχε προβλήματα με τη δουλειά της αλλά και λόγω της πρόσφατης απώλειας του παππού της.

«Είχε πάθος για την επιστήμη, όταν πήρε τη δουλειά στην Αγγλία είχε πολύ άγχος για τη μετακόμιση σε μια μεγάλη πόλη στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά ήταν πολύ εξωστρεφής και φιλική και περίμενε να κάνει νέους φίλους», πρόσθεσε.
Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της, η νεαρή Isobel επέλεξε να ζήσει μόνη της στην Αγγλία. Ωστόσο έλεγε συχνά στη μητέρα της, μέσω τηλεφώνου ή Skype, πως υπέφερε από την κατάθλιψη.

Είχε κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας στις 5 Ιανουαρίου, η οποία απέτυχε. Επέστρεψε στη δουλειά της και συνέχισε την καθημερινότητά της χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα για την προσωπική της περιπέτεια. Παρέμενε «πολύ φιλική και ζωηρή», σύμφωνα με τους συναδέλφους της. 


Μοναξιά και νοσταλγία οδήγησαν 25χρονη στην αυτοκτονία

«Ήταν μόνη της τα Χριστούγεννα, έδειχνε πεσμένη. Στις 6 Ιανουαρίου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως επιχείρησε να κρεμαστεί. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα θα έφτανε στο σημείο αυτό», συνεχίζει η μητέρα της στη Daily Mail.

«Έλεγε πως ένιωθε χάλια, ωστόσο επισκέφθηκε έναν ψυχίατρο που της έδωσε αντικαταθλιπτικά», προσθέτει. «Η αποτυχία όμως των πειραμάτων της στο εργαστήριο τη λύγισε. Της προσέφεραν στη συνέχεια μια δουλειά εκτός εργαστηρίου. Το Σάββατο το απόγευμα ήταν και πάλι πεσμένη, έλεγε πως ήθελε να έρθει σπίτι. Της είπα να μην παίρνει αποφάσεις βιαστικές, η νέα δουλειά που της πρότειναν ήταν μια καλή αρχή».

Όταν οι κλήσεις και τα μηνύματα της Priscilla Cameron έμειναν αναπάντητα, την επόμενη μέρα, φοβήθηκε το χειρότερο και ειδοποίησε την αστυνομία. Τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν το ίδιο βράδυ.

«Μετανιώνω που δεν την παρακίνησα να έρθει σπίτι», καταλήγει η μητέρα της.



Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις από επιχειρήσεις εστίασης


Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αττική.

Παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, το τελευταίο δεκαήμερο περίπου, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη καταχώρηση πέντε (5) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ κατά τον έλεγχο δεν επεδείχθησαν τα θεωρημένα στοιχεία της εταιρείας.

- Σε καφετέρια στην Αθήνα, η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η εργασία ενός (1) υπαλλήλου ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

- Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκαοκτώ (18) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας (519) ευρώ, καθώς και η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης των τηρούμενων βιβλίων της εταιρείας, των χειρόγραφα εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών αυτού. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο διαχειριστής και μέλος της εταιρείας (ημεδαπός 39 ετών), ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

- Σε εστιατόριο στην Αργυρούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
- Αναψυκτήριο – κυλικείο στον Άλιμο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς


Η απόφαση του υπουργού Εργασίας για τους σεισμόπληκτους επιχειρηματίες
.
Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την στήριξη των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς.

Η απόφαση προβλέπει την εξάμηνη αναστολή της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, από την πρώτη μέρα του μήνα στον οποίο έγινε ο σεισμός και την ρύθμιση των εισφορών (τρεχουσών και καθυστερούμενων) που υπήρχαν έως το τέλος του μήνα πριν από το σεισμό.

Οι παλαιότερες εισφορές κεφαλαιοποιούνται και μπορούν να εξοφληθούν μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής σε 12 έως 24 μηνιαίες δόσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Γεράρδου


«Έφυγε» από τη ζωή η σημαντική ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Μαργαρίτα Γεράρδου, σε ηλικία 84 ετών.

Γεννημένη τον Νοέμβριο του 1930, η Μαργαρίτα Γεράρδου σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία τα «Αρραβωνιάσματα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά μαζί με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Τζόγια.

Στη συνέχεια είχε συνεχή παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες δίπλα σε ηθοποιούς, όπως οι Μάνος Κατράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ξανθόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Αλέκος Τζανετάκος και πολλοί άλλοι.



Τελευταία της κινηματογραφική παρουσία ήταν το 2001 στην ταινία «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού. Επίσης είχε σημαντική παρουσία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Ο Λεπρέντης», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Το πανηγύρι», «Παντρολογήματα», «Στέλλα Βιολάντη», «Ρινόκερος», «Η Λοκαντιέρα», «Ο ματωμένος γάμος», «Ο Ταρτούφος», «Δεσποινίς ετών 39...» κ.α.

Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Μια Αθηναία στην Αθήνα», στο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», «Οι Πανθέοι» και «Το τρίτο στεφάνι».

Παράλληλα συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» παίζοντας στο «Λίβινγκ ρουμ» του 1976 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη και στο «Δίλημμα» του 1977, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναδρομική κατάργηση του αυτοελέγχου επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών


Τι προβλέπει η διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Καταργήθηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο αυτοέλεγχος (περαίωση) του Ν. 3296/2004 με διάταξη που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή.

Ο νόμος 3296/ 2004 και συγκεκριμένα τα άρθρα 13 ως και 17 καθόριζαν το αντικείμενο της περαίωσης, τις προϋποθέσεις, τις υπαγόμενες στην περαίωση δηλώσεις, τον τρόπο και λοιπές διατάξεις που αφορούσαν τον αυτοέλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του Ν.3296/2004, προβλεπόταν η δυνατότητα για τους υπαγόμενους επιτηδευματίες προσδιορισμού και δήλωσης ακαθαρίστων εσόδων και καθαρών κερδών, καθώς και εκροών στο ΦΠΑ, διαφορετικών αυτών που προκύπτουν με βάση τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία τους, με σκοπό την οριστική περαίωση των δηλώσεών τους ως ειλικρινών για τα δηλούμενα ποσά και κατά συνέπεια την αποφυγή τυχόν μελλοντικής τους επιβάρυνσης με τυχόν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα από ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο.

Με την κατάργηση των ως άνω διατάξεων υπόκεινται πλέον σε έλεγχο όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών και όχι μόνο αυτές που περιλαμβάνονται στο δείγμα που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ν. 3296/2004.

Μέχρι σήμερα στην διαδικασία αυτοελέγχου υποβάλλονταν οι εξής επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα:

- Εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων, για χρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ.

- Εμπορικές επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών, για χρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ.

- Μικτές εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, για χρήσεις με συνολικά ακαθάριστα έσοδα (εμπορίας-παραγωγής και παροχής υπηρεσιών) μέχρι 300.000 ευρώ και εφόσον τα ακαθάριστα έσοδα της παροχής υπηρεσιών μέχρι 150.000 ευρώ.

- Ελεύθερα επαγγέλματα, για χρήσεις με ακαθάριστες αμοιβές μέχρι 150.000 ευρώ.

- Ελεύθερα επαγγέλματα με παράλληλη εμπορική δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών, για χρήσεις με σύνολο ακαθαρίστων αμοιβών και εσόδων και από τις δύο δραστηριότητες μέχρι 150.000 ευρώ.

- Ελεύθερα επαγγέλματα με παράλληλη εμπορική δραστηριότητα πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών, για χρήσεις με σύνολο ακαθαρίστων αμοιβών και εσόδων από όλες τις δραστηριότητες μέχρι 300.000 ευρώ και εφόσον οι αμοιβές από το ελευθέριο επάγγελμα πλέον τα ακαθάριστα έσοδα από την τυχόν εμπορική δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών είναι μέχρι 150.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη Σχολή Αξιωματικών


Αιτήσεις έως τις 11 Απριλίου.

Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε τον αναγκαίο αριθμό τακτικών και αναπληρωματικών καθηγητών, που θα διορισθεί για να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 46 τακτικοί και 220 αναπληρωματικοί καθηγητές. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 11 Απριλίου.

Με βάση την προκήρυξη θα προσληφθούν φιλόλογοι, ξενόγλωσσοι καθηγητές, γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, ψυχολόγοι, πτυχιούχοι νομικής, κοινωνιολόγοι κ.α..

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το διδακτορικό ή το μεταπτυχιακό. Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι θέσεις για τους ιδιώτες, καθώς υπάρχουν μαθήματα που θα τα διδάξουν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί.

ΜΑΘΗΜΑ
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
2
10
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
4
20
ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
4
20
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
1
5
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
1
5
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
1
5
ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
3
15
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
1
5
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
1
5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
1
10
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ
12
24
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΓΑΛΛΙΚΑ
3
12
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
1
5
ΔΗΜΟΣΙΟ  ΔΙΕΘΝΕΣ  ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1
5
ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ -
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
1

5
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1
5
ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ
1
5
Α/Α΄
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ
Τακτ.
Αναπλ.
1
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
2
4
2
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
Ανδρών
2
4
Γυναικών
2
4
3
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
2
4
4
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
1
3
5
ΣΤΙΒΟΣ
3
6
6
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
1
3
7
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
1
3






















Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω απαιτούμενα γενικά προσόντα:

1. Να πληρούν τα προβλεπόμενα από τον υπαλληλικό κώδικα προσόντα και να μην εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού αυτού (Ν. 3528/2007 ΦΕΚ. Α- 26/9-2-2007) ήτοι:

- Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Να μη έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

- Να μην έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που συνεπάγονται την αυτοδίκαιη αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όπως αναφέρονται στα άρθρα 59 και 65 του Ποινικού Κώδικα.

- Να μην διώκονται ποινικά.

- Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές (για τους άρρενες υποψηφίους).

- Να έχουν υγεία και αρτιμέλεια που να επιτρέπουν την άσκηση των καθηκόντων που πρόκειται να τους ανατεθούν και να μην πάσχουν από λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα

Συνεκτιμώμενα προσόντα

1. Για τους υποψηφίους που δεν προέρχονται από αστυνομικούς, συνεκτιμάται η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου πανεπιστημίου, η συγγραφή πρωτότυπης εργασίας σχετικής με το αντικείμενο που ενδιαφέρεται να διδάξει, η διδακτική ικανότητα και πείρα, καθώς και η εν γένει εμπειρία του στο αντικείμενο.

2. Για τους υποψήφιους εν ενεργεία αστυνομικούς, λαμβάνεται υπόψη η κατοχή πτυχίου πανεπιστημίου, η ευδόκιμη αποφοίτησή τους από το τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών ή τη σχολή Εθνικής Ασφάλειας, η υπηρεσιακή τους εμπειρία, καθώς και η συγγραφή εργασιών σχετικών με το αντικείμενο που ενδιαφέρεται να διδάξει.

3. Για τους υποψηφίους που δίδαξαν κατά το τελευταίο εκπαιδευτικό έτος στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνονται υπ’ όψιν, κατά την επιλογή του διδακτικού προσωπικού, και οι αξιολογήσεις του εκπαιδευόμενου προσωπικού καθώς και οι προτάσεις-διαπιστώσεις του διοικητή της σχολής.

Υποβολή και έλεγχος δικαιολογητικών

1. Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να υποβάλουν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Λ. Θρακομακεδόνων 101, Τ.Κ. 13679-Αχαρναί Αττικής, τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 11-04-2014 ταχυδρομικά (συστημένα) ή αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08.00΄-13.30΄. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

2. Αντικατάσταση της αιτήσεως ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Δικαιολογητικά που κατατίθενται μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν λαμβάνονται υπόψη.

3. Η ευθύνη της σωστής συμπληρώσεως της αιτήσεως είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.

4. Αποκλείεται από τον διαγωνισμό υποψήφιος χωρίς ειδοποίηση, στις παρακάτω περιπτώσεις:

- Όταν τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή.

- Όταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν υποβάλλονται εμπρόθεσμα.

- Όταν δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Δείτε την προκήρυξη με ένα κλικ εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

"Θαυματουργό" εμφύτευμα στον εγκέφαλο για παραπληγικούς


Άλλη μία ενδιαφέρουσα τεχνολογική ανακάλυψη που μπορεί να δούμε στο Cybathlon το 2016 είναι αυτή που έρχεται από το A*Star Institute of Microelectronics (Σιγκαπούρη) και αφορά ένα νέο εμφύτευμα για τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια μικροσκοπική νευρωνική διάταξη που θα τοποθετείται στον εγκέφαλο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και θα δημιουργεί μια “γέφυρα επικοινωνίας” με τα τεχνητά μέλη. Αυτή είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές της τεχνολογίας, αλλά έπειτα μπορεί να εφαρμοστεί και για πολλές άλλες λειτουργίες.



Για την ακρίβεια, πάντως, η “συσκευή” δεν εμφυτεύεται κάπου συγκεκριμένα στο κεφάλι του ασθενούς, καθώς είναι τόσο μικροσκοπική που μπορεί να “κολυμπά” μέσα στον εγκέφαλο χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά στον ιστό. Όπως αναφέρει και το PhysOrg, το δυσκολότερο κομμάτι είναι αυτό της “εμφύτευσης”, αφού για να εισέλθει θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τρύπες στο κεφάλι με κίνδυνο να προκληθεί μόλυνση ή εσωτερική αιμορραγία.

Τέλος, η ομάδα αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα βιοσυμβατότητας μετά την εισαγωγή του εμφυτεύματος και συνεχίζει τις έρευνες για ακόμα πιο σταθερή διαδικασία εισόδου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξητική στήθους δώρο για την... ημέρα της μητέρας!


Ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή της η 35χρονη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Για την ημέρα της μητέρας, πολλές μαμάδες δέχονται συμβολικά και τρυφερά δώρα: λουλούδια, σοκολατάκια, κοσμήματα.

Η 35χρονη Kandy Noad, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έγινε πέρσι παραλήπτης ενός πιο ακριβού και πολυπόθητου για την ίδια δώρου: η οικογένειά της πλήρωσε για να υποβληθεί σε… αυξητική στήθους.

Ένα χρόνο μετά η Noad- που υπέφερε με το 34AA μπούστο της και πλέον επιδεικνύει υπερήφανα το 34DD στήθος της- λέει στην Daily Mail πως η επέμβαση τής άλλαξε τη ζωή.

Παλαιότερα κρυβόταν μέσα σε φαρδιά ρούχα και η εικόνα της τη δυσαρεστούσε τόσο που σχεδόν δεν έβγαινε έξω.

Σήμερα δηλώνει πιο σίγουρη για τον εαυτό της από ποτέ, απολαμβάνει τα ψώνια με τις κόρες της και στις καλοκαιρινές της διακοπές πήρε μαζί της… 14 μπικίνι!

«Δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα, άλλαξα εντελώς» εξηγεί, «έχω τόση αυτοπεποίθηση, έχασα και βάρος και είμαι ένας καινούριος άνθρωπος! Έχω επιτέλους το σώμα που πάντα ήθελα. Είμαι ευγνώμων για το δώρο αυτό που μού έκανε η οικογένειά μου, κάθε μέρα».

Σύμφωνα με την ίδια, οι τέσσερις εγκυμοσύνες της και ο θηλασμός των παιδιών της χάλασαν το στητό στήθος που κάποτε είχε.

Τις 3.500 λίρες που χρειάστηκαν για την επέμβαση τις συγκέντρωσαν ο σύζυγος και οι γονείς της. «Έχεις κάνει τόσα για τα παιδιά σου, είναι ώρα να κάνεις και για σένα κάτι», της είπε η μητέρα της.

«Είμαι περήφανη για την τωρινή εικόνα μου, έχασα βάρος μόνο και μόνο επειδή σταμάτησα να τρώω για παρηγοριά και απολαμβάνω τη ζωή», εξηγεί η 35χρονη από τη Βρετανία, «έχω πολλή ενέργεια, θέλω να κάνω πράγματα. Ασκούμαι και κολυμπώ».

«Αν ο κόσμος θέλει να με βλέπει ως ματαιόδοξη, είναι δικό του θέμα. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει πόσο ανασφαλής ήμουν παλαιότερα και βλέπε τη διαφορά», τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η διαθεσιμότητα για όλους τους υπαλλήλους


Θα παραταθεί μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Με έγγραφό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό ότι παρατείνεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας για όλους τους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Όπως σημειώνει, προς αποφυγή παρανοήσεων, οι τελικοί πίνακες που έχει δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ δεν είναι οριστικοί καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις θεραπείας των υπαλλήλων, και προσθέτει ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια από τις ανακοινώσεις, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Συνεπώς, και μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων δεν διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων. Συγκεκριμένα για τις Ανακοινώσεις 6, 8 και 9, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας είναι η 11η Απριλίου 2014 (βλ.άρθρο 51, παρ. 6 του ν.4250/14).

Αυτονόητο, μάλιστα, είναι ότι η παράταση δεν αφορά όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για να μεταταχθούν/μεταφερθούν και άρα θα πρέπει να διαγράφουν.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις υπαλλήλων που συνεχίζουν να εργάζονται στον φορέα προέλευσης δυνάμει ασφαλιστικών μέτρων ή προσωρινών διαταγών, παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους ή μέχρι την αποδοχή μιας από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, εφόσον έχουν κάνει αίτηση.

Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει οι φορείς να ζητήσουν την επίσπευση της δίκης προκειμένου να εκδοθεί οριστική απόφαση το συντομότερο δυνατό βασιζόμενοι στην τροποποίηση του αρ. 672 Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με το οποίο ορίζονται τα εξής:

«Η συζήτηση των αγωγών και των τακτικών ενδίκων μέσων επί των διαφορών για άκυρη απόλυση, μισθούς υπερημερίας και για καθυστερούμενους μισθούς προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την κατάθεσή τους. Αν αναβληθεί η συζήτηση αυτή προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε εξήντα (60) ημέρες. Αν ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αυτή κατατίθεται στη γραμματεία του δικαστηρίου της αγωγής και συζητείται υποχρεωτικά κατά την ορισθείσα δικάσιμο αυτής».



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν βιβλία, φθηνές διακοπές, και παροχές απο τον ΟΓΑ


Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, πάνω από 100.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα: 130.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ για το 2014, ενώ 393.000 δικαιούχοι θα πάρουν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αγροτικής Εστίας, για την φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014, καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:


Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:

  • εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
  • δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
  • Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.
  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
  • Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.
  • Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.
  • Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών από την Αγροτική Εστία
Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων σε 200.000 άτομα που θα προμηθευτούν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, έτους 2014:

  • Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, ή
  • Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
  • Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
  • Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε (100.000) άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ.

  • Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
  • Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:
  • Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
  • Να είναι, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:

  • Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή
  • Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:
  • Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.
  • Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.
  • Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:
  • Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Διαβάστε περισσότερα...