Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σεξομανείς, οι κυνηγοί της ερωτικής ηδονής


Θύματα ερωτικής διαταραχής ή απλά σκλάβοι του σεξ.

Το ζήτημα του εθισμού στο σεξ προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον τόσο της επιστήμης όσο και της κοινής γνώμης. Άνθρωποι νιώθουν την ανεξέλεγκτη επιθυμία να κάνουν αμέσως σεξ με κάθε άτομο που συναντούν και τους διεγείρει ερωτικά.

«Οι σεξομανείς αισθάνονται ενοχές και ντρέπονται για τη συμπεριφορά τους ενώ, εκείνοι που είναι σεξουαλικά άπληστοι όχι» αναφέρει ο σεξολόγος Joe Kort που ειδικεύεται στη θεραπεία των σεξομανών. Η ζωή αυτών των ανδρών και γυναικών περιστρέφεται βασανιστικά γύρω από την ατελέσφορη αναζήτηση σεξουαλικής ικανοποίησης.

Αρκετές είναι οι διασημότητες του Χόλιγουντ που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ερωτομανία τους και την αστείρευτη δίψα τους για σεξ. Ο Μάικλ Ντάγκλας, η Σάρον Στόουν, ο Μίκι Ρουρκ είναι μόνο μερικοί από αυτούς που έχουν δημόσια ομολογήσει ότι κάποτε υπέφεραν ή υποφέρουν από σεξουαλική εξάρτηση.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη διαταραχή της ερωτικής συμπεριφοράς δεν πλήττει αποκλειστικά και μόνο τις διασημότητες...



Συγκεκριμένα εθισμό στο σεξ παρουσιάζει εκείνος που ενώ κάνει έρωτα με το αντικείμενο του πόθου του, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ερωτικά και συνεπώς ζητάει νέες και πιο ακραίες ερωτικές εμπειρίες. Όταν δεν κάνει σεξ παρουσιάζει ένα σύνδρομο στέρησης το οποίο εκδηλώνεται με έντονη νευρικότητα και κακοδιαθεσία.

Όσον αφορά στα βιοψυχολογικά αίτια της ψυχαναγκαστικής αναζήτησης σεξουαλικής ικανοποίησης, μπορούν να αποδοθούν είτε σε ψυχολογικά τραύματα κατά την τρυφερή παιδική ηλικία είτε σε νευρολογικές ή ορμονικές δυσλειτουργίες. Ειδικοί ψυχοθεραπευτές, έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα αυτά συνήθως έχουν βιώσει διάφορες τραυματικές εμπειρίες στα παιδικά τους χρόνια.

Οι σημερινοί «σκλάβοι του σεξ» είδαν την είσοδο του διαδικτύου στην ερωτική τους ζωή ως μια μεγάλη ανακούφιση. Αυτή η ανώνυμη και απενεχοποιημένη πρόσβαση στο κυβερνοσέξ αποτελεί για όλο και περισσότερα άτομα μια μορφή φυγής από την κοινότοπη ερωτική τους ζωή δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπληρώσουν έστω και εικονικά τις μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτες σεξουαλικές τους ορέξεις.



Οι ψυχίατροι τονίζουν ότι ολόκληρη η ύπαρξη του σεξομανούς περιστρέφεται γύρω από το σεξ. Για τους σεξομανείς άνδρες ο εθισμός έχει να κάνει με την κατάκτηση. Ρίχνοντας μία γυναίκα στο κρεβάτι εξατμίζεται αυτόματα και το ενδιαφέρον τους για εκείνη. Για τις γυναίκες η σεξομανία έχει να κάνει κυρίως με την εκδίκηση: νιώθει ότι τιμωρεί όσους την πλήγωσαν και την εγκατέλειψαν. Και οι μεν και οι δε πάντως τρέμουν τη δέσμευση. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους εθισμός και πως οι «πάσχοντες» ψάχνουν απλά μία δικαιολογία για την αστείρευτη δίψα τους για σεξ και την έλλειψη αυτοσυγκράτησης.

Ακολουθούν κάποιες μαρτυρίες από ανθρώπους που αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια…

Ο πρώην τραπεζίτης της Wall Street με την τυφλή εμμονή στο σεξ



Για 20 ολόκληρα χρόνια, ο Dave McGuire πάλευε με τον εθισμό του που τον οδηγούσε να κάνει σεξ με άντρες και γυναίκες κάθε μέρα. Ο πρώην τραπεζίτης της Wall Street, επισκεπτόταν sex κλαμπ, έβλεπε πορνό ενώ δεν δίσταζε να κάνει σεξ με ανθρώπους που απλά γνώριζε στο δρόμο. Μάλιστα όταν δεν έκανε σεξ, αυτοϊκανοποιούταν ή κατέφευγε στο διαδίκτυο.

«Μετά από κάποιο καιρό δεν είχε πια σημασία για μένα εάν πήγαινα με άντρα ή με γυναίκα. Το μόνο που μετρούσε ήταν να ικανοποιήσω την σεξουαλική μου επιθυμία» έχει πει σε συνέντευξή του στη DailyMail. Όπως εξομολογείται όλα ξεκίνησαν όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία 12 ετών από τον ιερέα της ενορίας του.

«Για πολλά χρόνια έβλεπα συνέχεια πορνό, επισκεπτόμουν sex κλαμπ ενώ μετά τη δουλειά αναζητούσα την ηδονή με ιερόδουλες. Ο εθισμός του οδήγησε και στο τέλος του γάμου του αφού αισθανόταν ότι είχε δύο ζωές. Μάλιστα είχε χάσει και κάθε σεξουαλικό ενδιαφέρον για τη γυναίκα του. Μετά τον χωρισμό του έζησε μαζί με μία ιερόδουλη σε οίκο ανοχής. «Αισθανόμουν εγκλωβισμένος από τον ίδιο τον εθισμό μου στο σεξ και στα ναρκωτικά».

Όσες φορές κι αν προσπάθησε να το αντιμετωπίσει μόνος του δεν τα κατάφερε μέχρι που αποφάσισε ότι πρέπει να πάρει τη γνώμη ειδικού. Συμβιβάστηκε με το παρελθόν του και αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθάει ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει μια τυφλή εμμονή με το σεξ. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος εθισμού στο σεξ. Ακόμα και σήμερα ο εθισμός του δεν έχει θεραπευτεί αλλά ξέρει να τον κοιτάει στα μάτια και να τον αντιμετωπίζει.

Jeff Leach: Έχω κάνει σεξ με περισσότερες από 300 γυναίκες



Το 2012, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Steve McQueen «Shame» ο κωμικός ηθοποιός Jeff Leach μιλάει στην ιστοσελίδα του BBC για τον εθισμό του στο σεξ.

Ο ηθοποιός δηλώνει σεξομανής και εξομολογείται ότι έχει κάνει σεξ με περισσότερες από 300 γυναίκες και πλέον θέλει να σταματήσει. «Μου αρέσουν οι γυναίκες, συνήθως έκανα σεξ με περισσότερες από 10 γυναίκες την εβδομάδα, αλλά πλέον θέλω να αλλάξω ρυθμούς» λέει ο Jeff και προσθέτει:

«Ο μέσος Βρετανός έχει στη ζωή του το πολύ 13 ερωτικές συντρόφους, νομίζω ότι έχω ξεπεράσει κατά πολύ αυτά τα μεγέθη» . Παράλληλα ο Jeff εξομολογείται πως το γεγονός ότι βλέπει όλες τις γυναίκες μόνο σαν πιθανές συντρόφους στο σεξ τον κάνει να αισθάνεται μοναξιά. «Νιώθω κενός και ρηχός. Πλησιάζω τα 30 και οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν κάνει οικογένειες. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα για πάντα. Ξέρω ότι δεν είναι φυσιολογικό. Δεν θέλω να πεθάνω μόνος μου. Πρέπει να βρω μια σύντροφο».

Στην ερώτηση πως κατάφερε να βρει περισσότερες από 300 γυναίκες για να κάνει μαζί τους σεξ, ομολογεί πως τον βοήθησαν πολύ τα social media και ειδικά το Facebook και το twitter, ενώ παραδέχτηκε πως εκτός από το να κάνει συνεχώς σεξ, ήταν εθισμένος και στο να βλέπει πορνό.

Ο Τζεφ πήγε και σε ψυχολόγο για να τον βοηθήσει με το πρόβλημά του και μάλιστα συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα του εθισμού του πιθανά να ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία , όταν ήταν μόλις 8 χρονών και άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα προβλήματα στο να δημιουργεί σχέσης οικειότητας ακόμα και με φίλους.

Με αφορμή την δημόσια εξομολόγηση του Jeff Leach, πολλοί άνθρωποι έστειλαν την προσωπική τους ιστορία στην ιστοσελίδα μιλώντας για την σεξομανία τους. Είτε χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, είτε ψευδώνυμο, μιλούν για τον εθισμό τους, αποδεικνύοντας ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας μπορεί να ταλαιπωρούνται από την εμμονή να κάνουν σεξ όπου βρεθούν και όπου σταθούν και με όποιον δουν.

Ας δούμε μερικές ακόμη εξομολογήσεις…

Matt, Southampton



Είμαι 37 ετών κι έχω κοιμηθεί με περισσότερες από 200 γυναίκες, κάποιες από τις οποίες δεν θυμάμαι καν. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα έτοιμος να παντρευτώ και να κάνω τη δική μου οικογένεια. Γνώρισα την κατάλληλη γυναίκα όμως εκείνη δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με το παρελθόν μου. Την έκανε να ζηλεύει και την γέμιζε με ανασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι όταν ήμουν μαζί της, επιθυμούσα άλλες γυναίκες. Πάσχιζα να μείνω πιστός αλλά δεν τα κατάφερνα σχεδόν ποτέ. Κάθε φορά που βλέπω μία ωραία γυναίκα, είναι μία πρόκληση για μένα. Αισθάνομαι την ανάγκη να την κάνω δικιά μου και να το μάθουν και οι άλλοι. Νομίζω ότι το πρόβλημά μου συνδέεται με την κατάθλιψη και με το φόβο μου να μείνω μόνος.

Anon, London




Είμαι μία γυναίκα 45 ετών κι όσο κι αν ντρέπομαι να μιλήσω για τα σεξουαλικά κατορθώματά μου έχω κάνει σεξ με τόσους συντρόφους που έχω χάσει τον λογαριασμό. Κανείς δεν ξέρει ότι είμαι σεξομανής και ντρέπομαι να το παραδεχτώ γιατί φοβάμαι την κριτική. Επιπλέον, ζω σε μια κλειστή κοινωνία που οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν κι έτσι πρέπει να είμαι πολύ προσεκτική. Πηγαίνω με διαφορετικούς συντρόφους και ενισχύω το εγώ μου. Ένα κομμάτι του εαυτού μου με αγαπάει κι ένα άλλο με μισεί για αυτό που κάνω. Θα ήθελα να βρω την ευτυχία δίπλα σε κάποιον αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Με 60% των γάμων να οδηγούνται στο διαζύγιο μήπως τελικά η μονογαμία απλά δεν μας ταιριάζει.

Lee, Southampton



Νομίζω ότι ο εθισμός μου με έχει εγκλωβίσει σε ένα φαύλο κύκλο. Εκεί που προσπαθώ να σταματήσω, με πιάνει η μανία να αναζητήσω σεξ. Είναι τόσο έντονη η επιθυμία που δεν σκέφτομαι ούτε το πόσο πληγώνω την γυναίκα μου. Νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό είναι πιο σύνηθες από ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Υπάρχει μία δόση ενθουσιασμού σε όλο αυτό, όπως όταν παίρνεις ναρκωτικά.

Harry , Cambridge



Αυτήν την περίοδο έχω απευθυνθεί σε ειδικό για την σεξομανία μου η οποία εκδηλώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Από μικρή ηλικία, παρακολουθούσα πορνό και μέσα σε ένα χρόνο εθίστηκα στην πορνογραφία. Πολλές φορές βγαίνω εκτός ελέγχου και οι ορμές μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω μία σχέση. Εργάζομαι ως μοντέλο και η πρόσβασή μου σε σκοτεινές πλευρές της βιομηχανίας της μόδας έχει επιδεινώσει το πρόβλημά μου. Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση. Δεν μπορώ πια να κοιτάξω στα μάτια την οικογένειά μου που προσπαθεί να με στηρίξει ενώ οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί έχουν αδειάσει από τα ποσά που δίνω σε συνοδούς για να ικανοποιήσω τις ορέξεις μου.

Maria, Scotland



Νομίζω ότι στην περίπτωσή μου ντρεπόμουν για το ποια πραγματικά είμαι κι έτσι προσπαθούσα κάνοντας σεξ με πολλούς άνδρες να αντιμετωπίσω τον φόβο μου για συναισθηματική οικειότητα. Έπρεπε να αποδεχτώ από την αρχή ποια είμαι, να λαμβάνω υπόψιν μου τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων και να παίρνω την ευθύνη για την συμπεριφορά μου. Στα 26 μου, ακόμα κατηγορώ τους γονείς μου και τα παιδικά μου χρόνια για τις πράξεις μου ως ενήλικας.

David, Manchester



Το σεξ είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είμαι καλώς. Συνειδητοποιώ ότι δυσκολεύομαι στο να κάνω μια σχέση. Όταν έχει περάσει μία βδομάδα και δεν έχω κάνει σεξ πέφτει η αυτοεκτίμησή μου. Παράλληλα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν σεξ πάντα με τον ίδιο άνθρωπο. Για μένα είναι τόσο βαρετό. Όταν όμως είμαι σε μία σχέση είμαι 100% προσηλωμένος σε αυτή παρόλο που κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει, αφού οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο σεξ θεωρούνται άπιστοι και ανήθικοι. Θα ήθελα κάποια στιγμή να σταματήσει το σεξ να καθορίζει το είναι μου.

Andy, Swindon



Η σεξομανία μου με έχει κάνει να υποφέρω το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Έχασα την παρθενιά μου νωρίς κάνοντας σεξ με μία μεγαλύτερή μου γυναίκα και στα 20 μου έκανα την πρώτη μου σχέση η οποία και έληξε νωρίς όταν κατάλαβα ότι η σύντροφός μου δεν μπορούσε να με ικανοποιήσει σεξουαλικά. Έτσι πήγαινα με πολλές γυναίκες και με τη δεύτερη σχέση μου απέκτησα κι ένα παιδί. Η δεύτερη σύντροφός μου ήταν πιο περιπετειώδης σεξουαλικά από την πρώτη αλλά γρήγορα βαρέθηκα το σεξ μαζί της και άρχισα να πηγαίνω με άλλες γυναίκες. Το κυνήγι ήταν πιο συναρπαστικό από το ίδιο το σεξ. Λόγω της απιστίας μου χωρίσαμε. Έχω πάει με περισσότερες από 200 γυναίκες μέχρι σήμερα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, περισσότερο πρόκειται για εξαναγκασμό παρά για εθισμό. Στο τέλος καταλήγεις να χάνεις τον εαυτό σου και ζηλεύεις που βλέπεις τον περίγυρό σου να είναι ευτυχισμένος μέσα σε μία σχέση. Μπορεί να σε ζηλεύουν πως είσαι παίχτης αλλά έχουν μία πιο πλούσια ζωή από σένα με πολύ περισσότερο νόημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καλλονή σεφ που μαγειρεύει γυμνή


Κρύβει τα επίμαχα πίσω από ντοματάκια και φέτες λαχανικών.

Απλά καλύπτει τα επίμαχα σημεία με… τρόφιμα. Η 24χρονη καλλονή από την Αργεντινή που ακούει στο όνομα Jenn, έχει ένα μεγάλο αριθμό θαυμαστών ίσως όχι για τις μαγειρικές της ικανότητες, αλλά για το γεγονός ότι ανακατεύει, τηγανίζει, βράζει και τεμαχίζει φορώντας όχι την παραδοσιακή ποδιά των σεφ, αλλά με ένα μόνο εσώρουχο.

Η 24χρονη μοιράζεται τις «γρήγορες και απλές συνταγές» της σε κανάλι στο youtube όντας τόπλες και ιδού πως εξηγεί τη πράξη της: «Έχω ένα φίλο που ήθελε να τρώει μόνο fast food. Ήθελα με αυτό τον τρόπο να του δείξω, ότι το μαγείρεμα είναι διασκέδαση αλλά και να ενθαρρύνω κι άλλους άντρες να ασχοληθούν με τη προετοιμασία του φαγητού», λέει.

«Ηχογράφησα την πρώτη εκπομπή στο σπίτι ενός φίλου, γιατί είχε μια πολύ καλή κουζίνα και άφθονο φαγητό. Πραγματικά είχε πλάκα». Η νεαρή είναι από το San Isidro της Αργεντινής, ανεβάζει στο κανάλι της A Fuego Maximo - Maximum Fire, συνταγές όπως λουκάνικα τυλιγμένα με τυρί τσένταρ. Πάντως, παρότι είναι γυμνή, φροντίζει να μη δείχνει τις… νοστιμιές της, καλύπτοντάς τες με τρόφιμα.

Η Jenn σκέφτεται πλέον σοβαρά να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο «σπορ» χάρη στη μεγάλη fan base.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβόητα τείχη της ανθρώπινης ιστορίας


Οι φράχτες της ντροπής που στιγμάτισαν τα χρονικά του ανθρώπου.

Υπήρχαν εποχές που τα τείχη ήταν επιβεβλημένα για να προστατεύουν τις πόλεις από τις κακόβουλες ορέξεις των γειτόνων και τις επιδρομές των βαρβαρικών φύλων.

Εμείς είχαμε τα Κυκλώπεια Τείχη, τα Μακρά Τείχη των Αθηνών κ.ά., την ίδια στιγμή που μεγαλοπρεπή τείχη κοσμούσαν αναγκαστικά τις μητροπόλεις του αρχαίου κόσμου.

Τα θεόρατα αυτά ανθρώπινα φράγματα εξασφάλιζαν συχνά ειρηνικές διαπραγματεύσεις, ενώ άλλες φορές οδηγούσαν σε γενικευμένες εχθροπραξίες.

Ο κόσμος φαίνεται όμως ότι δεν προόδευσε αρκετά ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου γης, καθώς συνεχίζουν και υπάρχουν με διάφορες μορφές. Στη χώρα μας έχουμε πια το Τείχος του Έβρου για την αποτροπή της εισόδου των αλλοδαπών, ως μια λύση ανάγκης που χαρακτηρίζεται ωστόσο αμφιλεγόμενη.

Και δεν είναι φυσικά το μόνο, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα και σαφώς πιο διαβόητα «αδερφάκια» του, όπως το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα των 1.450 χιλιομέτρων που χωρίζει Ινδία και Πακιστάν (και διατρέχει το διαφιλονικούμενο Κασμίρ), η ματωμένη γραμμή της εισβολής στην Κύπρο και οι διχοτομημένες κοινότητες του Μπέλφαστ (οι διαβόητες «γραμμές ειρήνης»).

Αν και τα παρακάτω στέκονται ορόσημα…

Η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη της Κορέας



Με την κατάπαυση πυρός του Πολέμου της Κορέας το 1953, η χερσόνησος διχοτομήθηκε στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και μια τεραστίων διαστάσεων Αποστρατικοποιημένη Ζώνη εγκαθιδρύθηκε μεταξύ των δύο εθνών, που είναι σήμερα τα πιο οχυρωμένα σύνορα στον πλανήτη. Με νεκρή ζώνη 4 χιλιομέτρων, η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη εκτείνεται σε μήκος 240 χιλιομέτρων, μια μακρά γραμμή δηλαδή από φυλάκια, οχυρώσεις και φρουρές (700.000 στρατιώτες της Βόρειας και 400.000 της Νότιας Κορέας τη φυλάνε μέρα-νύχτα). Η ζώνη είναι ακατοίκητη, εκτός φυσικά από τα δύο χωριουδάκια που φιλοξενούνται εντός της: το ένα ανήκει στη Βόρεια Κορέα (είναι ο μόνος οικισμός της χώρας που είναι ορατός στα μάτια των νότιων γειτόνων) και είναι ξεκάθαρα μια κοινότητα προπαγάνδας, ενώ το δεύτερο είναι ένας χώρος συνάντησης των δύο πλευρών χωρίς μόνιμους κατοίκους. Το μόνο θετικό που μπορεί να βρει κανείς εδώ είναι ότι εξαιτίας της έλλειψης ανθρώπινης παρουσίας στην τεράστια αυτή ακτίνα, η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη έχει μετατραπεί σε καταφύγιο άγριας ζωής…

Οι Συνοριακοί Φράχτες Μελίγια και Θέουτα στο Μαρόκο



Οι δύο πόλεις του Μαρόκου είναι ισπανικοί θύλακες κατά μήκος των ακτών και παραμένουν τα μόνα αφρικανικά εδάφη που κατέχονται εξολοκλήρου από ευρωπαϊκό έθνος (παρά το γεγονός ότι το Μαρόκο δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο πόλεων). Τα θεόρατα συρματοπλέγματα που τοποθετήθηκαν στα τέλη του 20ού αιώνα είχαν στόχο να περιοριστεί τόσο η μετανάστευση από την Αφρική προς την Ισπανία όσο και το λαθρεμπόριο. Μήκους αρκετών χιλιομέτρων (12 χιλιόμετρα στη Μελίγια και 8 στη Θέουτα), οι δύο φράχτες μετέτρεψαν τους οικισμούς σε εγκλωβισμένες ζώνες, κάτω από τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενέκρινε και χρηματοδότησε το έργο. Παρά το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη μετανάστευση, έχουν φέρει εντάσεις στις σχέσεις με το Μαρόκο, την ίδια στιγμή που παραμένουν εντελώς αμφιλεγόμενοι…

Η Γραμμή Μαζινό



Με την εμπειρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου νωπή ακόμα, η Γαλλία φοβόταν άλλη μια εισβολή των Γερμανών εκεί στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου. Κι έτσι μια τεράστια κυριολεκτικά γαλλική δύναμη οχύρωσε τα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, πνευματικό παιδί του πολιτικού και υπουργού Πολέμου, Αντρέ Μαζινό. Ήταν το 1930 όταν η γαλλική Βουλή ενέκρινε το σχέδιο της Γραμμής Μαζινό, του πειραματικού και φιλόδοξου σχεδίου για την αποτροπή αιφνιδιαστικής επίθεσης από τους Γερμανούς. Ισχυρές οχυρώσεις στέγαζαν πια πυροβόλα ανά 6 χιλιόμετρα, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν μικρές επανδρωμένες δυνάμεις του Πεζικού. Το σύστημα ήταν ενισχυμένο με δίκτυα τάφρων και καταφυγίων, ενώ οι εγκαταστάσεις εφοδιασμού βρισκόντουσαν κάτω από το έδαφος. Ο γαλλικός στρατός στηρίχτηκε πάνω σε αυτό που για τους Γάλλους αποτελούσε το υπέρτατο αμυντικό όπλο και έριξε όλες του τις δυνάμεις στην προάσπισή του. Οι πολέμιοι του σχεδίου έφτασαν να δηλώνουν ότι «η υπεράσπιση της γραμμής Μαζινό κατάντησε σημαντικότερη από την υπεράσπιση της ίδιας της Γαλλίας»! Πώς έλυσαν το γαλλικό αυτό αγκάθι οι Ναζί; Το παρέκαμψαν και εισέβαλαν στο Βέλγιο τον Μάιο του 1940, μπαίνοντας στη Γαλλία από τα βόρεια! Το τεράστιο οχυρωματικό έργο δεν μπορούσε να σταματήσει τη γερμανική αεροπορία, κι έτσι η στρατιωτική κατάρρευση της Γαλλίας δεν θα αργούσε καθόλου: έναν περίπου μήνα αργότερα, το Παρίσι θα πέσει και η απόρθητη Γραμμή Μαζινό θα καταληφθεί εξολοκλήρου από τον γερμανικό στρατό. Η Γραμμή Μαζινό δεν δέχτηκε ουσιαστικά ποτέ επίθεση παραμένοντας άθικτη μετά την πτώση της Γαλλίας…

Το Τείχος του Βερολίνου



Ένα από τα στολίδια των τειχών του πλανήτη, ξακουστό σύμβολο των χρονικών του Παραπετάσματος, δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Ο τοίχος που χώριζε το Βερολίνο σε Ανατολικό και Δυτικό και οι Δυτικοί αποκαλούσαν «Τείχος της Ντροπής» χτίστηκε το 1961 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας για να συγκρατήσει τη φυγή των κατοίκων της προς τη Δύση. Όπως ξέρουμε, το πέτρινο φράγμα γκρεμίστηκε από τους Βερολινέζους και των δύο πλευρών στις 9 Νοεμβρίου 1989, όταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός άρχισε να πνέει τα λοίσθια. Το κατεξοχήν σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Δύσης και κομμουνιστικής Ανατολής ήρθε για να χωρίσει τους δυο κόσμους, καθώς μεταξύ 1945-1961 δεν υπήρχαν φυσικά σύνορα ανάμεσα στους δύο τομείς επιρροής του Βερολίνου, και να ανακόψει φυσικά το πρωτόγνωρο κύμα φυγής των Ανατολικογερμανών προς τη Δύση…

Το Τείχος του Αδριανού



Το 117 μ.Χ. ανεβαίνει στον θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Αδριανός, ο οποίος θα μείνει στην Ιστορία και για τα μεγάλα έργα υποδομής που εκπόνησε, όπως την ύδρευση μεγάλων πόλεων, την ανέγερση δημόσιων οικοδομημάτων και την κατασκευή οχυρωματικών έργων για την προστασία των συνόρων του. Κατά την επίσκεψή του στις νέες ρωμαϊκές κτήσεις στη Βρετανία το 122 μ.Χ., ο Αδριανός πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα αμυντικό τείχος για τις επιδρομές των βαρβαρικών φύλων του βορρά, γνωστό σήμερα ως Τείχος του Αδριανού. Το θεόρατο πέτρινο τείχος εκτεινόταν σε μήκος 117 χιλιομέτρων (από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Ιρλανδικό Πέλαγος) και κατά μήκος του υπήρχαν φυλάκια επανδρωμένα με ρωμαίους λεγεωνάριους. Ήταν πράγματι ένα από τα πλέον πετυχημένα ιστορικά φράγματα, καθώς δεν υπήρξαν ποτέ παραβιάσεις του. Αν και σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι δεν υπήρχε και καμιά σοβαρή απειλή και ήταν ενδεχομένως άλλο ένα μεγαλομανές ρωμαϊκό επίτευγμα…

Ο Λαγοφράκτης της Αυστραλίας



Δεν προορίζονται όλα τα τείχη να διαχωρίζουν ανθρώπους! Ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα όταν κάποιος είχε τα φαεινή ιδέα να φέρει στην απομακρυσμένη ήπειρο τους πρώτους λαγούς. Το είδος που είναι γνωστό για την ταχύτητα αναπαραγωγής του έφερε τον όλεθρο στις καλλιέργειες της κεντρικής και ανατολικής Αυστραλίας και οι κάτοικοι της δυτικής ακτής ήξεραν ότι ήταν πλέον θέμα χρόνου πριν χτυπήσει η μάστιγα και τα δικά τους εδάφη. Πολλές απόπειρες είχαν λάβει χώρα για την εξόντωση των λαγών και όλες είχαν στεφθεί με παταγώδη αποτυχία, φάνταζε λοιπόν λογική η ανέγερση ενός τείχους που θα διέτρεχε όλη την ήπειρο για να κρατηθούν οι λαγοί εκεί που είχαν ήδη χτυπήσει! Στις αρχές του 20ού αιώνα χτίστηκε λοιπόν πράγματι ένας φράκτης 2.000 σχεδόν χιλιομέτρων(!), που περνούσε ακόμα και μέσα από κατοικημένες περιοχές, αν και η διατήρησή του έμελλε να αποδειχθεί τιτάνιος άθλος. Είναι στα σίγουρα το πιο «καλοήθες» τείχος της λίστας μας, αφού έμοιαζε με τους παραδοσιακούς φράκτες των σπιτιών. Παρά ταύτα, οι λαγοί βρήκαν τον τρόπο να περάσουν τον φράκτη, αν και όχι αρκετοί για να σπείρουν την καταστροφή στις γόνιμες εκτάσεις της αυστραλιανής Δύσης…

Το Τείχος της Δυτικής Όχθης



Το τείχος του διαχωρισμού Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει μήκος κοντά στα 400 χιλιόμετρα και αποτελείται από πλάκες τσιμέντου, φράχτες και αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Είναι το πιο πολυσυζητημένο τείχος της νεότερης εποχής (μετά φυσικά το Τείχος του Βερολίνου). Η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκίνησε την ανέγερσή του το 2002 και οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, ενώ σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα του αρχικού σχεδιασμού (ολοκληρωμένο θα φτάσει στα 480 χιλιόμετρα). Παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο της Χάγης το έκρινε παράνομο το 2004, οι Ισραηλινοί το διατηρούν και το ενισχύουν, με το επιχείρημα ότι τους προστατεύει από τρομοκρατικές επιθέσεις. Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι το αποκαλούν «Τείχος του Αίσχους», ενώ αποτελεί γεγονός ότι άλλαξε γεωγραφικά και πολιτικά τον χάρτη της πολύπαθης Μέσης Ανατολής…

Το Μέγα Σινικό Τείχος



Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1987, η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή χτίστηκε τμηματικά σε μια περίοδο 2.000 ετών για να προστατεύσει την Κίνα από τις μογγολικές και ταταρικές φυλές του βορρά. Το μεγαλύτερο τμήμα του τείχους που προφύλασσε επί αιώνες τα βόρεια σύνορα της αυτοκρατορικής Κίνας έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα (στην τελευταία του μέτρηση, αν και η προηγούμενη του 2009 το ήθελε στα 8.850 χιλιόμετρα(!) και οι κινεζικές Αρχές έκαναν πάντα λόγο για «μόλις» 6.000 χιλιόμετρα) και χτίστηκε μεταξύ 14ου-17ου αιώνα από τη δυναστεία των Μινγκ. Το Σινικό Τείχος είναι ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα οχυρωματικών έργων η ανέγερση του οποίου ξεκίνησε γύρω στο 500 π.Χ. και η πρώτη λειτουργική διασύνδεση των τμημάτων του έλαβε χώρα το 220 π.Χ., ενώ στην πραγματικότητα το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πολλά τμήματά του έχουν πλέον γκρεμιστεί και εκεί έγκειται ίσως η τεράστια διαφοροποίηση στο εκτιμώμενο μήκος του. Και σε περίπτωση που διερωτάστε, είναι μύθος ότι φαίνεται από το Διάστημα!

Το Συνοριακό Φράγμα ΗΠΑ-Μεξικού



Άλλο ένα τείχος που φτιάχτηκε με σκοπό να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση (και το εμπόριο ναρκωτικών), αυτή τη φορά από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα τείχος που καλύπτει το ένα τρίτο της συνοριακής γραμμής των δύο χωρών και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2006, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μέχρι στιγμής πάνω από 50 δισ. δολάρια για την κατασκευή και διατήρησή του. Με ύψος στα 4-5 μέτρα και μήκος περισσότερο από 3.000 χιλιόμετρα, είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας, την ίδια ώρα που για τους μετανάστες είναι το τείχος της φρίκης, καθώς μέχρι σήμερα όχι λιγότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να το διασχίσουν. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους στην έρημο, ενώ πολλοί επιλέγουν να περάσουν στο αμερικανικό έδαφος μέσω των τοξικών καναλιών που μεταφέρουν απόβλητα αμερικανικών εργοστασίων…

Το Τείχος της Εσωτερικής Γερμανίας



Ο φράχτης που χώριζε άλλοτε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία δεν ήταν για να κρατά τους εχθρούς έξω αλλά τους κατοίκους μέσα. Το τείχος της εσωτερικής γερμανικής συνοριογραμμής διέτρεχε την ύπαιθρο και είχε πλάτος αρκετών χιλιομέτρων σε διάφορα σημεία, την ίδια στιγμή που εκτεινόταν σε μήκος περισσότερων από 1.600 χιλιομέτρων. Ήταν τόσο το μέγεθος όσο και ο τρόμος που απέτρεψαν πολλούς να το διαβούν, καθώς διέθετε ναρκοπέδια, παγίδες και ένοπλες φρουρές. Όμοια με την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη της Κορέας, πολλά είδη άγριας ζωής βρήκαν καταφύγιο εδώ, καθώς τα ζώα σύνορα και ανθρώπινη τρέλα δεν γνωρίζουν…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμεινε έγκυος μετά από one night stand και ψάχνει τον πατέρα


Τον αναζητά με αγγελία στο διαδίκτυο.

Της είπαν ότι πιθανότατα δεν θα γινόταν ποτέ μανούλα καθώς διαγνώσθηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών-αλλά εκείνη κατάφερε και τους διέψευσε όλους.

Η Bianca Fazey έμεινε έγκυος μετά από μια νύχτα πάθους, με ερωτικό παρτενέρ έναν άντρα που γνώρισε σε κάποιες από τις εξόδους της στο Περθ, στην δυτική Αυστραλία. Από το one-night stand, προέκυψε κάτι αναπάντεχα όμορφο, ένα μικροσκοπικό θαύμα που, είδε το φως της γέννησης έπειτα από εννέα μήνες.

Πλέον, η νεαρή μητέρα, αναζητά το αγόρι με το οποίο κατάφερε και βίωσε τη μητρότητα, ωστόσο το μόνο που γνωρίζει είναι ότι το όνομά του είναι Jeremy, είναι περίπου 20 ετών και πως μένει στο προάστιο Μόρλεϊ του Περθ.

Μετά από μια άκαρπη αναζήτηση πέντε μηνών, η 25χρονη δημοσίευσε μια αγγελία στο σάιτ Gumtree αλλά εις μάτην. «Κάνω προσπάθειες εδώ και μήνες για να τον βρω. Χάρη στην επιμονή ενός φίλου μου, δεν έχω παραιτηθεί από κάθε αναζήτηση», λέει η μητέρα του Logan, που γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Πάντως, αντί για τον πατέρα, η Fazey δέχεται μια σειρά από οργισμένα σχόλια από χρήστες που κρίνουν τις πράξεις της. Στο διαδίκτυο, την αποκαλούν κακή μητέρα και ελευθέρων ηθών ενώ εκφράζουν αμφιβολίες ως προς το μέλλον του παιδιού.

Ο καρπός ενός σύντομου έρωτα



Η αγγελία («Γνώρισα τον Jeremy στις 23 Απριλίου του 2014 στο Harlem Wednesdays... Έψαξα στο ξενοδοχείο Rydges που καταλήξαμε, και από εκείο έμαθα ότι το όνομά του είναι Jeremy. Ζει στο Morley μαζί με ενα σωρό αγόρια...Είναι πολύ όμορφος, φιλικός και ένας υπέροχος κύριος»)




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστήμονες κατάφεραν να ελέγξουν ασύρματα πτήση εντόμων στον αέρα


Εφάρμοσαν στην πλάτη σκαθαριών μια ηλεκτρονική πλακέτα.

Στο μέλλον, δίπλα στα αυτόνομα αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια (γνωστά ως drones) μπορεί να πετάνε και τηλεκατευθυνόμενα έντομα - όχι ρομποτικά, αλλά πραγματικά έντομα ελεγχόμενα ασύρματα από τους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς πέτυχαν για πρώτη φορά ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι πρόσδεσαν στην πλάτη σκαθαριών μια πλακέτα με ηλεκτρονικά και, στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραδιοπομπού κατεύθυναν τις κινήσεις των εντόμων στον αέρα.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες έκαναν στο εργαστήριο τα έντομα να απογειωθούν, να πετάξουν προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, να αιωρούνται και τελικά να προσγειωθούν πίσω στο έδαφος. Αν η τεχνολογία βελτιωθεί, θα είναι δυνατό κάποια στιγμή να χρησιμοποιούνται τέτοια έντομα «σάϊμποργκ» (cyborg) ως mini-drones. Φορτωμένα με τους κατάλληλους ηλεκτρονικούς αισθητήρες, θα πετάνε πάνω από διάφορες δυσπρόσιτες περιοχές, κάνοντας τις παρατηρήσεις τους (ή την κατασκοπεία τους) - και ασφαλώς θα περνάνε πιο απαρατήρητα από ένα κανονικό drone.

Αν και έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά ηλεκτρονικά μέσα για να ελεγχθούν οι κινήσεις εντόμων στο έδαφος ή στον αέρα (αλλά με έντομα συνδεμένα με λεπτό σύρμα με τη συσκευή χειρισμού), είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στον αέρα και τόσο πετυχημένα, με απολύτως ελεύθερα έντομα, που το καθένα ζυγίζει οκτώ γραμμάρια και έχει μήκος έξι εκατοστών.

Η ηλεκτρονική συσκευή περιέχει τσιπάκι, ασύρματο δέκτη, μια μικροσκοπική μπαταρία λιθίου 3,9 βολτ και βάρους ενός γραμμαρίου, καθώς και έξι μικροηλεκτρόδια, τα οποία είναι εμφυτευμένα στους μυς των φτερών του εντόμου και λαμβάνουν εντολές κίνησης με ραδιοσήματα κάθε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μισέλ Μαχαρμπίζ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και τον επίκουρο καθηγητή Χιροτάκα Σάτο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Νανγιάνγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», δήλωσαν ότι τα σκαθάρια είναι ιδανικά γι’ αυτή τη δουλειά, επειδή μπορούν να σηκώσουν στην πλάτη τους μεγάλα φορτία σε σχέση με το μέγεθος και το βάρος τους.

«Θα μπορούσαμε εύκολα να προσθέσουμε ένα μικρό μικρόφωνο και θερμικούς αισθητήρες για αποστολές έρευνας και διάσωσης. Με αυτή την τεχνολογία, θα ήμασταν σε θέση να εξερευνήσουμε περιοχές που προηγουμένως ήσαν απρόσιτες, για παράδειγμα εσοχές και ρωγμές σε ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει», δήλωσε ο Χιροτάκα Σάτο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νησί που αναδύεται μόνο κάθε άνοιξη


Μοιάζει με χελώνα κι όλον τον υπόλοιπο χρόνο βρίσκεται κάτω από το νερό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα μικρό νησί, που μοιάζει με χελώνα, ξεπροβάλλει στον ποταμό Muodaoxi στην νοτιοδυτική Κίνα κάθε άνοιξη κι έχει γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Το φαινόμενο με τη «χελώνα της άνοιξης» που εμφανίζεται μόνο τη συγκεκριμένη εποχή, σύμφωνα με την DailyMail, παρατηρήθηκε αρχικά από τους ντόπιους και θεωρήθηκε ως κάτι εξαιρετικό για δύο λόγους: όχι μόνο για το παράδοξο ότι το νησί κάνει την εμφάνισή του μόνο την άνοιξη, αλλά και γιατί στην Κίνα η χελώνα συμβολίζει τη μακροζωία.

Η εμφάνιση του νησιού εξαρτάται από την ποσότητα του νερού του ποταμού. Το νησί - χελώνα εμφανίζεται όταν η στάθμη του νερού βρίσκεται μεταξύ 163 και 168 μέτρων. Όταν το βάθος του ποταμού είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, 175 μέτρα, φαίνεται μόνο η κορυφή του.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσει κανείς το τοπίο. Τι φυσικό φαινόμενο είναι πια τόσο γνωστό που χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο για να το δουν από κοντά και να το φωτογραφίσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι απειλεί το πιο περίεργο πουλί στον κόσμο


Η αξία του φίλντισι από τη ρινόπλαξ είναι μεγαλύτερη από του ελεφαντόδοντου.

Είναι ένα από τα πιο περίεργα πουλιά που υπάρχουν στον κόσμο, με πολύ ιδιαίτερο σχήμα κρανίου, άνοιγμα φτερών που φτάνει σχεδόν τα 2 μέτρα και μια κραυγή που ακούγεται σα μανιακό γέλιο καθώς απηχεί στα τροπικά δάση του Βόρνεο.

Η ρινόπλαξ απειλείται με εξαφάνιση, εξαιτίας της απότομης αύξησης της ζήτησης για φίλντισι (ελεφαντόδοντο) στη μαύρη αγορά της Κίνας.

Το πουλί αυτό, γνωστό αλλιώς και ως «ο γεωργός του τροπικού δάσους» λόγω του ζωτικού ρόλου που παίζει στη διασπορά σπόρων, αποτελεί το τελευταίο θύμα του οργανωμένου εγκλήματος κατά της άγριας ζωής, σύμφωνα με μια έκθεση που θα δημοσιευτεί από την Υπηρεσία Ερευνών Περιβάλλοντος (Environmental Investigation Agency -ΕΙΑ), όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η αξία του φίλντισι από το πουλί αυτό εκτιμάται ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του ελεφαντόδοντου και η παράνομη λαθροθηρία είναι εκτός ελέγχου.



«Αν δε δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο ζήτημα αυτό, το συγκεκριμένο πουλί κινδυνεύει από εξαφάνιση» ανέφερε ο ειδικός Yoki Hadiprakarsa.

Το παράνομο εμπόριο τροφοδοτείται από την επιθυμία της εύπορης μεσαίας τάξης της Κίνας για σκαλισμένα διακοσμητικά αντικείμενα από ελεφαντόδοντο. Σύμφωνα με την EIA, καθώς το «λευκό» ελεφαντόδοντο από τους χαυλιόδοντες και τα κέρατα από ελέφαντες και ρινόκερους γίνεται πιο σπάνιο, οι παράνομοι διακινητές έχουν αρχίσει πλέον να εμπορεύονται «κόκκινο» φίλντισι από το πτηνό αυτό. Η τιμή του εκτιμάται στα 5.600 ευρώ το κιλό –τρεις φορές πάνω σε σχέση με την τιμή του ελεφαντόδοντου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν υπάρχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις για την επίδραση της λαθροθηρίας στους πληθυσμούς του συγκεκριμένου είδους, ωστόσο σε μία περιοχή μόνο (Kalimantan) εκτιμάται ότι σκοτώνονται 6.000 πουλιά κάθε χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Social Media: Τι αναρτούν οι γονείς VS Τι πραγματικά συμβαίνει


Σε όλους μας αρέσει να χαζεύουμε στο Facebook αλλά μάλλον δεν περιμένετε από εμάς να σας πούμε ότι όλα όσα βλέπετε σε αυτό το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν περιμένετε εμάς για να ακούσετε ότι το Instagram αλλά και το Facebook πλημμυρίζουν ευτυχισμένα παιδιά και ευτυχισμένες οικογένειες που αφήνουν πολλούς από εμάς με ανοιχτό το στόμα να σκεπτόμαστε "Πω πω, πόσο ευτυχισμένοι φαίνονται! Τι συμβαίνει με μένα [τα παιδιά μου, τον σύζυγο μου, τον σκύλο μου…]; »Απλά θυμηθείτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν μια πολύ ασύμμετρη πραγματικότητα της γονικής μέριμνας. Για πραγματικότητα αν φανταστείτε τι συμβαίνει πίσω από την κάμερα, θα καταλάβετε πολλά …

Τι δημοσιεύτηκε



Αδερφική αγάπη #ευλογία.
Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Τσάμπα το πλυντήριο! Σταματήστε να τσακώνεστε!»
Τι δημοσιεύτηκε



«Έφτιαξα αυτά τα τέλεια cupcakes για το κοριτσάκι μου! Τα λάτρεψε!»
Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Μάλλον τα ήθελε σε ροζ χρώμα τα cupcakes!»
Τι δημοσιεύτηκε



«Πρώτο κούρεμα! Ήδη κάψαμε καρδιές!»
Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Ο μπαμπάς γιατί τα κόβει μόνος του;;;»
Τι δημοσιεύτηκε



«Καταπληκτική μέρα στο πάρκο»

Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Το τι τράβηξα μέχρι να φύγουμε, δεν περιγράφεται…»

Τι δημοσιεύτηκε



«Γεννημένος καλλιτέχνης! Κοιτάξτε τον μικρό μου Πικάσο.»

Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Θα τον σκοτώσω!»

Τι δημοσιεύτηκε



«Κοιτάξτε τι καταπληκτικούς βοηθούς που έχω! #Καλό Πάσχα»

Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«OMG, βαφές παντού! Και για τα πάντα!»

Τι δημοσιεύτηκε



«Οι αληθινοί άντρες αλλάζουν και πάνες. Σ’αγαπώ πολύ αντρούλη μου!»

Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Θα μεγαλώνω πάντα όχι ένα αλλά δύο παιδιά…»

Τι δημοσιεύτηκε



«Η μπαλαρίνα μου είναι έτοιμη για το ντεμπούτο της.»

Τι συνέβη στ’ αλήθεια



«Εγώ γιατί πληρώνω γι’ αυτό;»


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...