Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η «Αποστολή» στο πλευρό περιοχών με ελλείψεις σε νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διένειμε τόνους εμφιαλωμένου νερού περιοχές της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννη, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέφερε 20 παλέτες εμφιαλωμένου νερού (περισσότερους από 15 τόνους) στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου (και ειδικότερα στις περιοχές Δρυμού, Λητής, Μελισσοχωρίου και του Μεσαίου).

Οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού, κυρίως μετά τα μέσα Φεβρουαρίου όπου και ανιχνεύτηκε στο νερό υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για πόση και για μαγείρεμα, όπως ανακοίνωσε και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχετεύσεως του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η «Αποστολή» υλοποιεί, με τη βοήθεια εταιρειών που βρίσκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στο έργο της, εκστρατεία ενίσχυσης με ποσότητες εμφιαλωμένου νερού 1,5 lit και 0,5 litn με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε περιοχές που αντιμετωπίσουν προβλήματα ύδρευσης καθώς και σε δομές ευπαθών ομάδων, ατόμων τρίτης ηλικίας και παιδιά, σε συσσίτια Ιερών Μητροπόλεων και όπου χρήζει ανάγκης πρόσβασης στο βασικότερο στοιχείο της ζωής και κοινωνικό αγαθό, το νερό.



Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Η αξία του νερού για την ζωή είναι ανυπολόγιστη και το αρκετό και καλής ποιότητας νερό αποτελεί βασική προϋπόθεση επιβίωσης. Μας προβληματίζουν προβλήματα σε περιοχές που στερούνται ενός από τα πολυτιμότερα και σημαντικότερα αγαθά, το νερό στη ζωή μας. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, θα ήταν καλό να προβληματιστούμε, να κατανοήσουμε την ανεκτίμητη αξία του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.