Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το ξυπνητήρι που ξυπνά με έναν... οργασμό


Έχει 30 επίπεδα έντασης!

Το απότομο ξύπνημα με τα «διαολεμένα» ξυπνητήρια, το μισούν όλοι. Τι θα λέγατε όμως για ένα αντικείμενο που θα σας υποσχόταν ένα αρκετά ευχάριστο τρόπο, όπως ένας οργασμός;

Τότε θα ανυπομονούσατε να βρεθείτε εκτός κρεβατιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το Little Rooster του δημιουργού Tony Maggs, προσφέρει στις γυναίκες (κρίμα για τους άντρες), ένα πολύτιμο δώρο.

Με 30 επίπεδα έντασης, το ξυπνητήρι με τη δόνηση είναι άνετο και μπορείτε να το φορέσετε (ξέρετε που), όποια και αν είναι η αγαπημένη σας στάση στο κρεβάτι. Ξεκινά με ήρεμο τρόπο και κορυφώνεται όσο εσείς θέλετε.






Διαβάστε περισσότερα...

Όλο το σχέδιο για την Παιδεία


Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έβαλε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ηγεσία του οποίου μέσω των προγραμματικών δηλώσεων επεσήμανε ότι φέτος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές οι εξετάσεις θα δοθούν όπως ορίζει ο νόμος για το Νέο Λύκειο. Από το ίδιο βήμα, βέβαια, ανακοινώθηκε και η κατάργηση αυτού του νόμου, αλλά και του περιβόητου «νόμου Διαμαντοπούλου».

Εντός των επόμενων ημερών, όπως αναφέρθηκε, θα δημοσιοποιηθούν και οι ρυθμίσεις για «άνοιγμα» των επιστημονικών πεδίων ώστε να έχουν οι υποψήφιοι περισσότερες επιλογές εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο περιορισμός των πεδίων αποτελεί «αγκάθι» στο νέο σύστημα εξετάσεων και το υπουργείο θα πρέπει ταχύτατα να προχωρήσει σε λύση, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο σε κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος από το ΣτΕ


Έκρινε μη νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Μπλόκο στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς έκρινε μη νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα στο σκέλος που αφορά το προβλεπόμενο ύψος των κατασκευών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ αφού εκφράστηκαν αντίθετες απόψεις ως προς την νομιμότητα του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, κρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 25/2015 γνωμοδότηση ότι «ως τον προβλεπόμενο συντελεστή δόμησης και τους όρους και περιορισμούς δόμησης σύμφωνα με τον ΝΟΚ είναι νόμιμο». Αντίθετα κρίθηκε «μη νόμιμο το σχέδιο διατάγματος ως προς τον προβλεπόμενο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων».
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις προσφυγές κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος κατά της εταιρείας Artume και πριν από ένα χρόνο το ΣτΕ αποφάσισε πως έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

Στο Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα ο συντελεστής δόμησης καθορίζεται σε 2,1 και το μέγιστο ύψος των κτιρίων σε 24 μέτρα , ενώ ως προς τους λοιπούς όρους δόμησης αναφέρει ότι θα εφαρμοσθούν ότι προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

Παράλληλα, μειώθηκαν, σε σχέση με τα αρχικά σχέδια, ο συντελεστής δόμησης και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων γύρω από τον αρχαιολογικό χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε έκταση 615 στρεμμάτων και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.
Η εταιρεία Artume φέρεται να είναι ιδιοκτήτρια 19,7 στρεμμάτων στο 124 οικοδομικό τετράγωνο της επίμαχης περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 και για ένα χρόνο είχε ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών σε διάφορα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.



Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή προτάσεων για τα αγροτικά προϊόντα


Αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης.

Έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν τις προτάσεις τους όσοι φορείς ενδιαφέρονται για την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων σε αγορές εντός και εκτός της ΕΕ.

Οι προωθητικές ενέργειες αφορούν, μεταξύ άλλων, εκστρατείες ενημέρωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, διαφημιστικές καταχωρήσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις, δημόσιες σχέσεις, ενημερωτικό υλικό και επισκέψεις εμπορικών αντιπροσώπων στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα, διάρκειας ενός έως τριών ετών, είναι συγχρηματοδοτούμενα και ενισχύονται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 20% από εθνικούς και 30% από την ιδία συμμετοχή.

Οι προτάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων & Προώθησης Προϊόντων του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και η τελική έγκριση των προγραμμάτων πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τρεις μουσουλμάνους φοιτητές στη Β. Καρολίνα


Τα θύματα ήταν όλα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Καρολίνας συνέλαβαν σήμερα έναν άνδρα που κατηγορείται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης σκότωσε τρεις μουσουλμάνους φοιτητές -όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας- στην πανεπιστημιούπολη του Τσάπελ Χιλ.



Ο δράστης, που ονομάζεται Κρεγκ Στίβεν Χικς και είναι 46 ετών, κρατείται στη φυλακή της κομητείας Ντέραμ. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διευκρινίσει τα κίνητρα της τριπλής δολοφονίας.

Τα τρία θύματα είναι ο Ντία Σάντι Μπαρακάτ, 23 ετών, η σύζυγός του Γιούσορ Άμπου-Σάλια, 21 ετών και η αδελφή της, η Ράζαν Αμπου Σάλια, 19 ετών, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Chapel Hill News and Observer. Ο Χικς παραδόθηκε μόνος του στις αρχές λίγο μετά τη δολοφονία των τριών νέων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντία Μπαρακάτ φοιτούσε στην οδοντιατρική σχολή του περίφημου πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοιτούσε και η 19χρον Ράζαν ενώ η σύζυγός του επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της το προσεχές εξάμηνο. Σε φωτογραφίες τους που αναρτήθηκαν σε μια σελίδα στο Facebook οι δύο αδελφές έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλες.

Στον δικό του «τοίχο», στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρεγκ Στίβεν Χικς εμφανίζεται ως πεπεισμένος «άθεος» και φέρεται να δηλώνει: «Αν λάβουμε υπόψη την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η θρησκεία σας στον κόσμο, θα έλεγα ότι όχι μόνο έχω το δικαίωμα αλλά έχω και το καθήκον να την χλευάζω». Αναφέρεται ωστόσο στις θρησκείες στο σύνολό τους, χωρίς να βάζει στο στόχαστρο κάποια συγκεκριμένη.

Παραθέτει επίσης κάποιες «σκέψεις» του για τον Θεό και τις θρησκείες: «Οι Θεοί είναι πολύ εύθραυστοι, μπορείς να τους σκοτώσεις με μια πρέζα επιστήμης ή με μια δόση λογικής» και «Εάν όλες οι θρησκείες διδάσκουν την ειρήνη, τότε γιατί καμία θρησκεία δεν κατάφερε να την επιβάλει στον κόσμο;».

Εκτός όμως από τις πολλές «φιλειρηνικές» σκέψεις του, στην προτελευταία φωτογραφία που ανάρτησε, στις 20 Ιανουαρίου, κάτω από τον τίτλο «Εγώ» εικονίζεται ένα 38άρι ρεβόλβερ και στη λεζάντα ο Χικς γράφει ότι είναι γεμάτο και ότι έχει ακόμη πέντε σφαίρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταία χρονιά εξετάσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία


Με κλήρωση η εισαγωγή από το επόμενο έτος.

Για τελευταία χρονιά θα εφαρμοστεί το σύστημα των εξετάσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία ένα σύστημα που είχε οδηγήσει πολλούς γονείς στο να καταφεύγουν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα για να προετοιμάσουν κατάλληλα τα παιδιά τους ώστε να κερδίσουν μια θέση σε αυτά λόγω του ανταγωνισμού.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχουν τα εν λόγω σχολεία στα οποία υλοποιούνται καινοτόμα προγράμματα, οι Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας είναι μερικές από τις παροχές των σχολείων τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές.

Επίσης λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στους γνωστικούς τομείς των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών, της ελληνικής γλώσσας και των αρχαίων ελληνικών. Στα τμήματα αυτά δοκιμάζονται εναλλακτικοί τρόποι και μέσα διδασκαλίας για παιδιά με όχι μεγάλο ενδιαφέρον και σχετικά χαμηλές επιδόσεις ως προς τα παραπάνω μαθήματα.

Το 2013 προσφέρθηκαν περίπου 2.700 θέσεις και οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 9.500 ενώ το 2014 ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων αυξήθηκε στις 3.331 και μαζί του αυξήθηκε και ο αριθμός των αιτήσεων που ξεπέρασε τις 12.000. Με λίγα λόγια περίπου 1 στους 4 περίπου μαθητές καταφέρνει να εισαχθεί στα Πειραματικά Σχολεία.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο η εισαγωγή πραγματοποιείται με εξετάσεις σε τρία μαθήματα για το Γυμνάσιο (Κατανόηση Κειμένων, Φυσικά, Μαθηματικά) και σε δυο μαθήματα για το Λύκειο (Κατανόηση Κειμένων και Μαθηματικά). Ο προσφερόμενος αριθμός των θέσεων είναι αρκετά μικρότερος από τη ζήτηση με αποτέλεσμα να επιλέγονται οι μαθητές που σημειώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Πολλά είναι τα φροντιστήρια που προετοιμάζουν τους υποψηφίους για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία ενώ πραγματοποιούν και τεστ προσομοίωσης της εξεταστικής διαδικασίας ενώ παρέχουν υποστήριξη και στους γονείς σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία έκανε λόγο για «αταξικά» σχολεία αριστείας και ο στόχος ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, η αναβάθμιση των προγραμμάτων τους και την ενίσχυση των διαδικασιών τους. Χαρακτηριστικά τον Απρίλιο του 2014 ο τότε υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος είχε δηλώσει ότι στην Ελλάδα του 2020 θα διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με περισσότερους από 15 χιλιάδες μαθητές που θα έχουν την δυνατότητα να επιδιώκουν την αριστεία, συμβάλλοντας στην πατρίδα και εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους ευημερία και ικανοποίηση.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε τοποθέτησή του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το Νοέμβριο του 2014 είχε δηλώσει ότι «όσοι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία για οικονομικούς λόγους, τα υποβάλουν σε φροντιστήρια από την ηλικία της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στα Πρότυπα Σχολεία που απευθύνονται σε αρίστους για να εξασφαλίσουν μια θέση για το μέλλον το παιδιών τους. Δεν κατηγορώ τους γονείς, καλά κάνουν από πλευράς τους. Κατηγορώ όμως εσάς που ενώ θα έπρεπε να φτιάξετε σχολεία στις υποβαθμισμένες περιοχές, αυτές που πραγματικά έχουν ανάγκη, πάτε και κάνετε σχολεία «αρίστων». Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στη δική σας και τη δική μας θέση. Άλλο το Πειραματικό Σχολείο το οποίο βεβαίως χρειάζεται, αλλά από τα Πανεπιστήμια και όπως ήταν, με κλήρωση. Επαναλαμβάνω με κλήρωση, ώστε να μπορούν εκεί να εφαρμόζονται νέες μέθοδοι και να μπορέσουμε να βγάζουμε τα αναγκαία συμπεράσματα».

Σύμφωνα με την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ τα Πειραματικά σχολεία είναι συνδεδεμένα με τα πανεπιστήμια και δεν είναι σχολεία αριστείας αλλά σχολεία στα οποία εφαρμόζεις πειραματικές μεθόδους, δοκιμάζεις τα νέα βιβλία και γίνονται πειραματικές διδασκαλίες.

Στις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση συμπεριλαμβάνονταν η κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια και η εισαγωγή των μαθητών μόνο με κλήρωση ανάμεσα στους μαθητές που με αίτηση τους θα θελήσουν να συμμετέχουν στην κλήρωση.

Οι προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επαναλήφθηκαν και στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μπαλτά ο οποίος δήλωσε από την Ολομέλεια της Βουλής ότι «οι εξετάσεις είναι παράλογες, γιατί πειραματικό σχολείο σημαίνει όχι σχολείο αριστείας, που αριστεία υπό κάποιους όρους είναι «ρετσινιά». Διότι αν γίνεις άριστος απλώς με μια διαδικασία, φέρεις το βάρος της αριστείας και πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς την αριστεία σου εσαεί, ενώ αν αποτύχεις στο διαγωνισμό αριστείας, τότε φέρεις το στίγμα αυτής της αποτυχίας εσαεί. Δεν υπάρχει η έννοια «αριστείας» και δη σε αυτές τις ηλικίες. Είναι τραγικό».

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια θα πραγματοποιηθούν φέτος λέγοντας χαρακτηριστικά «κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτήν τη χρονιά, μέχρι να τελειώσει ο Ιούλιος, διότι κάποια παιδιά έχουν μπει στη διαδικασία αυτή, έχουν επενδύσει τα ίδια και οι γονείς τους ότι θα καταφέρουν να μπουν στα «άριστα» -υποτίθεται- σχολεία και δεν θέλουμε να βάλουμε «πάγο» στην έστω στρεβλή -υπό κάποια έννοια- αυτή φιλοδοξία τους».

Ο κ. Φορτσάκης της Νέας Δημοκρατίας με τη σειρά διαφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Μπαλτά λέγοντας ότι «θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα εξισωτικής παιδείας. Θα πρέπει να γυρίσουμε ξανά στα πειραματικά σχολεία αριστείας και όχι στην είσοδο στα σχολεία αυτά με τρόπο εξισωτικό και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάψει ο πόλεμος στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει τον τύπο εκπαίδευσης, τον οποίο επιθυμεί να λάβει».



Διαβάστε περισσότερα...

Πολλαπλές οι συνέπειες στον Έβρο από τις πρόσφατες πλημμύρες


Σημαντικές οι καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο.

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο στον Έβρο, όπως αυτές καταγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παν. Λαφαζάνη και στον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παν. Σγουρίδης, μετά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι κάτω από το νερό βρίσκονται 220.000 στρέμματα, οδηγεί στη μετάθεση έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου για τα ζαχαρότευτλα (η σπορά αρχίζει αρχές Μαρτίου), το βαμβάκι και το καλαμπόκι, η σπορά των οποίων αρχίζει τον Απρίλιο, το 50% της παραγωγής σπαραγγιών δεν θα μπορέσει να συγκομισθεί, ενώ έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 500 αντλητικά συγκροτήματα στις γεωτρήσεις.

Επίσης, έχουν καταστραφεί οι αγροτικές οδοποιίες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αναφέρονται στο υπόμνημα «θα χρειαστούν 200.000 ευρώ για την Ορεστιάδα, 150.000 ευρώ για το Διδυμότειχο και 150.000 ευρώ για το Σουφλί». Στον κτηνοτροφικό τομέα, περίπου 5.000 πρόβατα είναι εκτός των μονάδων τους και χρειάζονται άμεσα ζωοτροφές για το επόμενο δεκαπενθήμερο, το κόστος για την αγορά των οποίων φτάνει περίπου τις 60.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κτηνοτροφία στην περιφερειακή ενότητα Έβρου έχει δεχθεί από τον Ιούνιο του 2013 έως σήμερα, ισχυρό πλήγμα κυρίως από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο ανέρχονται σε 40.273 αιγοπρόβατα.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Παιδείας: Δε θα κάνουμε εύκολες μετεγγραφές


Επανεξέταση του πλαισίου των μετεγγραφών.

Θα ξαναδούμε τις μετεγγραφές από την αρχή δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε εύκολες μετεγγραφές . Όσοι δίνουν σε πανεπιστήμια της περιφέρειας και επιτυγχάνουν σε αυτά θα τους ζητήσουμε και σε αυτούς και τις οικογένειές τους να το λάβουν υπόψη όταν τα επιλέγουν αυτά τα πανεπιστήμια σε σχέση με τις δυνατότητές τους να φοιτήσουν σε αυτά».

«Δεν μπορούν όλοι να έρθουν στην Αθήνα και να εξαφανιστούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια ούτε τα πανεπιστήμια του κέντρου να απορροφήσουν τόσους φοιτητές» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς ενώ όσον αφορά τους αιώνιους φοιτητές ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα επανεγγραφούν μαζικά αιώνιοι φοιτητές.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ότι ανάμεσα στους αιώνιους φοιτητές που διεγράφησαν υπάρχουν ενδεχομένως περιπτώσεις που διεγράφησαν αδίκως γιατί είχαν κάποια κωλύματα σε σχέση με την κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων. Θα προσπαθήσουμε να τους βρούμε έναν, έναν μετά από μια γενική πρόσκληση ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να ολοκληρώσετε κάποιες σπουδές που οι δυσκολίες της ζωή σας απέτρεψαν να τις ολοκληρώσετε. Ή δυνατόν έναν έναν ή με προσωπική συνέντευξη, συζήτηση να δούμε και το πρόβλημα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει ο επανεγγραφόμενος για να ολοκληρώσεις τις σπουδές του» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Στην προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει τα εξής:
Εδώ μπαίνει το μεγάλο ψευδοπρόβλημα των «αιωνίων». Είναι ψευδοπρόβλημα γιατί από τους αιωνίους κάποιοι έχουν αποβιώσει. Από τους αιωνίους κάποιοι έχουν μεταναστεύσει, από τους αιωνίους κάποιοι έχουν κάνει τελείως διαφορετικές δουλειές. Πρέπει να βρούμε όμως ποιοι έχει νόημα αν θελήσουν να μπορούν να επιστρέψουν.

Και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει σε προσωποποιημένη βάση με τη βοήθεια του νέου είδους διοικητικού προσωπικού που θα έχουμε στα πανεπιστήμια.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη ο μητροκτόνος στη Φθιώτιδα


Συγκλονίζει το οικογενειακό δράμα.

Συνελήφθη σήμερα ο 49χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της 79χρονης μητέρας του, στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αφού πριν από μερικά χρόνια, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας είχε σκοτώσει με καραμπίνα τον πατέρα του.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., προχθές το μεσημέρι, γειτονικό πρόσωπο της ηλικιωμένης επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, εκφράζοντας την ανησυχία της για την 79χρονη, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις προηγούμενες ημέρες.

Αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Αταλάντης και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας μετέβησαν άμεσα στην οικία, όπου διέμενε η 79χρονη μαζί με τον 49χρονο γιο της και την βρήκαν νεκρή.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. Επίσης κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας .

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης, διακριβώθηκε ότι ο θάνατος της 79χρονης προκλήθηκε συνεπεία εγκληματικής ενέργειας (απόφραξη των αεροφόρων οδών).

Με βάση τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και των δεδομένων της υπόθεσης, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του 49χρονου γιου και συνοίκου της ηλικιωμένης, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σήμερα ο 49χρονος συνελήφθη, με ένταλμα της Ανακρίτριας Λαμίας.

Την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Διαβάστε περισσότερα...

Το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών


Το έγραψε ο Τζόνι Κας στη γυναίκα του Τζουν.

Ένα συγκινητικό γράμμα που έγραψε ο Τζονι Κας απευθυνόμενος στην πολυαγαπημένη του σύζυγο, Τζουν, ψηφίστηκε ως το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών.

Ο κορυφαίος μουσικός της κάντρι έζησε ένα παθιασμένο έρωτα με την επίσης τραγουδίστρια σύντροφό του, με την οποία έκανε μεγάλη επιτυχία ως ντουέτο. Το γράμμα το έγραψε ο Κας το 1994, όταν η Τζουν ήταν σε ηλικία 65 ετών:



«Γεράσαμε και συνηθίσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας το μυαλό του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος, χωρίς καν να τον ρωτήσουμε. Καμιά φορά, εκνευρίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά λιγάκι.

Ίσως κάποιες φορές, θεωρούμε δεδομένο ο ένας τον άλλον. Αλλά μια στο τόσο, όπως σήμερα, το αναλογίζομαι όλο αυτό, και συνειδητοποιώ, πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την σημαντικότερη γυναίκα που συνάντησα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις ώστε να γίνομαι καλύτερος. Είσαι το αντικείμενο της επιθυμίας μου. Ο νούμερο ένα επίγειος λόγος για την ύπαρξη μου. Σ΄αγαπώ πάρα πολύ!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζουν πέθανε τον Μάιο του 2003 και τέσσερις μήνες αργότερα, την «ακολούθησε» και θρυλικός μουσικός.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ελλάδα-Γερμανία-Συμμαχία» σε έρευνα και επιστήμες


Τριήμερο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο.

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα, μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδας και της Γερμανίας, διαπιστώθηκε σε συνέδριο για την επιστημονική συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (5-7/2), στο Αμβούργο.

Καθηγητές από ελληνικά και γερμανικά Πανεπιστήμια άφησαν έξω από τις συζητήσεις τους την οικονομική επικαιρότητα και εργάστηκαν για ένα τριήμερο και ανά ομάδες, πάνω σε 11 θεματικές ενότητες, αναζητώντας συγκεκριμένες προοπτικές διμερών, διεπιστημονικών συνεργασιών.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Πρωτοβουλίας Επιστημονικής συνεργασίας, που εγκαινίασαν πέρυσι οι Σύνοδοι Πρυτάνεων των Γερμανικών και των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με την υποστήριξη της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Οι μελλοντικές κοινές δράσεις που εξετάστηκαν στο συνέδριο περιλαμβάνουν ανταλλαγές καθηγητών, επιστημονικές συναντήσεις, θερινά σχολεία, συμπόσια, συνέδρια και κοινά ερευνητικά προγράμματα σε επιστημονικά πεδία, όπως των φυσικών επιστημών, της Ιστορίας, της Φιλολογίας, της Οικονομίας, της Νομικής, της Ανθρωπολογίας κ.ά.

«Η Ελλάδα μαγνήτης για φοιτητές από όλο τον κόσμο»

«Υπήρξε αμφίπλευρο ενδιαφέρον. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις ανά επιστημονική περιοχή. Κάποιες από αυτές τις δράσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και άλλες έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέσα στα επόμενα χρόνια», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Περικλής Μήτκας, ο οποίος συμμετείχε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των Συνόδων των Πρυτάνεων των δύο χωρών για θέματα επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου.

«Η Ελλάδα είναι μαγνήτης για τους φοιτητές της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ελληνικών ιδρυμάτων, που είναι διαθέσιμα και στην αγγλική γλώσσα, προσελκύουν πολλούς», διαβεβαίωσε ο κ. Μήτκας, διευκρινίζοντας ότι αντίστοιχα και οι Γερμανοί ακαδημαϊκοί αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια με ιδιαίτερα θετική διάθεση.

«Οι Γερμανοί καθηγητές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν. Στο συνέδριο δεν υπήρξε καθόλου αρνητική διάθεση, όσοι συμμετείχαν ήταν προσηλωμένοι στον στόχο της συνεργασίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μεταξύ εκείνων που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να διευρύνουν τη συνεργασία με τα ελληνικά Πανεπιστήμια ήταν αρκετοί Έλληνες καθηγητές, που διδάσκουν σε γερμανικά Πανεπιστήμια.

«Στη Χαλκιδική η επόμενη συνάντηση»

Η Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον ερχόμενο Απρίλιο την επόμενη ελληνογερμανική συνάντηση και η πρόταση που διατυπώθηκε -μένει να οριστικοποιηθεί στην προσεχή τακτική σύνοδο των Πρυτάνεων- είναι να διεξαχθεί στη Χαλκιδική.

Από την ελληνική πλευρά, η πρωτοβουλία αντιμετωπίζεται και ως μία διέξοδος από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια, καθώς μέσα από τις ερευνητικές συμπράξεις δύνανται να κινητοποιηθούν σημαντικά κοινοτικά κονδύλια.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας είναι να βρουν τα Πανεπιστήμια νέους τρόπους χρηματοδότησης. Όταν αυξάνουμε την ερευνητική μας δραστηριότητα, κρατάμε τους επιστήμονες κοντά στο Πανεπιστήμιο, μέσα στη χώρα και αυξάνουμε και τους πόρους μας», σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια οφείλουν να διευρύνουν τη συνεργασία τους με τα ομόλογα της Ευρώπης και όλου του κόσμου, προκειμένου να εδραιώσουν τη θέση του στο διεθνές στερέωμα, διότι ένα Πανεπιστήμιο παραμένει Εθνικό, όταν μπορεί να κερδίζει θέσεις στις διεθνείς αξιολογήσεις», εξήγησε.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτης κατέγραψε τη φλεγόμενη μηχανή αεροπλάνου


Τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγο μετά την απογείωσή του - Δείτε το βίντεο.

Ένας επιβάτης καταγράφει με τη κάμερά του, ένα σοκαριστικό συμβάν: τη μηχανή του αεροσκάφους να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, λίγα λεπτά μετά την απογείωση.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση 8023 της VivaColombia, και είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ Ντοράδο» από τη Μπογκοτά για το Ριονέγρο, έπιασε φωτιά! Ο 31χρονος Sebastian Jimenez Boter, μπόρεσε και κατέγραψε τη φωτιά, αφότου άκουσε μια έκρηξη μετά την απογείωση.

«Είδαμε φωτιά και πιστέψαμε ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να εκραγεί. Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν. Ρωτήσαμε μια αεροσυνοδό τι συνέβαινε, αλλά εκείνη ήταν περισσότερο τρομοκρατημένη», ανέφερε στο τοπικό σάιτ, El Comercio. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μπογκοτά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχωνεύσεις, ιδρύσεις και κλείσιμο σχολείων


Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας με την οποία παρακαλεί τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, συγχώνευση, κατάργηση και μετατροπές σχολικών μονάδων, προσθήκη νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς τους) για το σχολικό έτος 2015-2016 (αφού υποβάλλουν τις σχετικές τους προτάσεις στους οικείους Δήμους).

Επίσης να ζητήσουν την πρόταση των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Ε.Κ.) για τις περιπτώσεις ιδρύσεων και προσθήκης ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193) όπου ορίζεται το εξής: «Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια παρέχουν ειδικότητες οργανώνουν τμήματα, σύμφωνα με τις εθνικές περιφερειακές ανάγκες της εθνικής οικονομίας, τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Κατάρτισης….» και να κοινοποιήσουν τα ανωτέρω έγγραφα στην υπηρεσία μας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ακολούθως παρακαλούνται οι Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, να τις διαβιβάσουν μέχρι και 20-03-2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Επίσης, μαζί με τα ανωτέρω έγγραφα να αποστείλουν και τα κάτωθι:

1. Βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινομένων προς ίδρυση σχολικών μονάδων και τομέων – ειδικοτήτων, τις οποίες θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων.

2. Βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης μεταφοράς των μαθητών για τις προτεινόμενες προς συγχώνευση και κατάργηση σχολικές μονάδες, τις οποίες θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων διοικητικών Περιφερειών σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 113/2010 (Α΄ 194).

Στην εγκύκλιο που έχει αναρτηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώριναςαναφέρεται ότι για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνεται υπόψη

- ο αριθμός των μαθητών,

- η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού,

- η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές

- οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς επανδρωμένων σχολικών μονάδων


Όλες οι προτάσεις και εισηγήσεις θα πρέπει να είναι αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους. Θα πρέπει (όπου χρειάζεται) να αναγράφεται σαφώς:

1. Το μαθητικό δυναμικό του ΕΠΑ.Λ κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

2. Το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό του σχολείου για το σχολικό έτος 2015-2016.

3. Το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό των προτεινόμενων προς ίδρυση νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων.

4. Η εξασφάλιση της στέγασης των προτεινόμενων νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων.

5. Αν ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι εξασφαλισμένος ή προκύπτει ανάγκη νέου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι προτεινόμενες προς ίδρυση σχολικές μονάδες είναι ενταγμένες ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα οριζόμενα στη με αρ. πρωτ. 82029/Γ2/19-07-2011 (Β΄ 1644) Υ.Α. με θέμα «Ελάχιστος αριθμός μαθητών για την λειτουργία τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ» και στη με αρ. πρωτ. 42712/Γ2/20-03-2014 (Β΄ 833) Υ.Α. με θέ- μα: «Αριθμός μαθητών ανά τμήμα σε ΕΠΑ.Λ.»

Επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών. Παρακαλούμε για την τήρηση όλων των παραπάνω προθεσμιών για την υποβολή των προτάσεων – εισηγήσεων και την αποστολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις και να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2015-2016.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν αφίσες και καταλόγους διαθέτει το ΕΜΣΤ


Οι παλιοί του χώροι παραδόθηκαν ήδη στο Ωδείο Αθηνών.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αν και βρίσκεται σε αναμονή της μετεγκατάστασής του στο νέο του κτίριο της Συγγρού -οι παλιοί του χώροι παραδόθηκαν ήδη στο Ωδείο Αθηνών- συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τις κοινωνικές του δραστηριότητες, με συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς.

Όπως η δωρεάν διάθεση αφισών -με έργα Τσόκλη, Κουνέλλη, Δανάης Στράτου, Μόνα Χατούμ και άλλων καλλιτεχνών- καταλόγων και εκπαιδευτικών εντύπων, σε σχολεία, κοινωφελείς οργανισμούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, νοσοκομεία και ιδρύματα. Έως και αύριο Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 μμ το υλικό στον πρώην εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, στο Ωδείο Αθηνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό» το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Μουσείο σε συνεργασία με το «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» για τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρώτη φάση του προγράμματος, σε επιμέλεια των επιμελητριών του ΕΜΣΤ Ανίνας Βαλκανά και Μαρίνας Τσέκου, έχει ήδη ολοκληρωθεί, με παρουσίαση και συζητήσεις πάνω σε επιλεγμένα έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ με θέμα το σπίτι ως οίκημα, ως καταφύγιο ή ως τόπο απομόνωσης και περισυλλογής αλλά και ως χώρο εγκλωβισμού. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι με τη συνεργασία της εικαστικού Αϊλίν Μπότσφορντ. Τα μέλη της ομάδας θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα υλικά και μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως χαρτόνι, χρώμα, ύφασμα, αντικείμενα, φως αλλά και τον γραπτό λόγο για να δημιουργήσουν η κάθε μία χωριστά το δικό της σπιτικό και όλες μαζί μια κοινότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Κουντουρά για υπόθεση σπουδαστή με σύνδρομο Down


Κάνει λόγο για «θολό ή ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο».

Παρέμβαση στην υπόθεση του σπουδαστή ΙΕΚ Τουρισμού με σύνδρομο Down Ιάκωβου Ανδρεαδάκη, πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς ο σπουδαστής αυτός είναι, όπως τονίζεται, η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα ενός ατόμου με σύνδρομο Down που θέλει να καταρτιστεί στο επάγγελμα που διάλεξε, αλλά που δυστυχώς ένα θολό ή ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο, δεν καθορίζει με σαφήνεια έναν κατάλληλο τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης, σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές ανάγκες του.

Η Έλενα Κουντουρά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ενημερώθηκε για την υπόθεση μετά από αναφορά της μητέρας τού Ιάκωβου που στάλθηκε στο προσωπικό της email και αμέσως ζήτησε να λάβει γνώση αναλυτικά από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και από τη διεύθυνση του ΙΕΚ.

Από την επικοινωνία με τη μητέρα και τις υπηρεσίες του υπουργείου, έγινε αντιληπτό ότι, η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν, αφορά μια ειδική περίπτωση εκπαίδευσης σε μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης, που όμως δεν λειτουργεί ως σχολείο ειδικής αγωγής και έτσι υπάρχει νομοθετικό κενό για τον τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης.

Η κατάσταση αυτή, σημειώνεται, ταλαιπωρούσε την οικογένεια του Ιάκωβου και τον ίδιο και δημιουργούσε προστριβές, αντιθέσεις και παρεξηγήσεις με το εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο φοιτούσε, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση διάκρισης όπως διαβεβαίωσε η διεύθυνση του ΙΕΚ την κ. υπουργό.

Στο σημείο αυτό η υπουργός έδωσε άμεσα οδηγίες ώστε η αξιολόγηση του Ιάκωβου να γίνει με βάση τις προτάσεις τής ιατρικής γνωμάτευσης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, την οποία η μητέρα κατέθεσε στη Σχολή και ζητούσε να εφαρμοστεί ως μέθοδος εξέτασης.

Η περίπτωση του Ιάκωβου, τονίζεται, δίνει την αφορμή στην υπουργό Τουρισμού να ζητήσει τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες και έτσι το δικαίωμα στην επαγγελματική εκπαίδευση να παρέχεται ισότιμα σε όλους.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανέβηκε σε δέντρο για να εμποδίσει το κόψιμό του


Αντιδράσεις κατοίκων στη Θεσσαλονίκη.

Σε δέντρο που βρίσκεται επί της οδού Γεωργίου Σταύρου ανέβηκε το πρωί πολίτης, εμποδίζοντας το συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να το κόψει, στο πλαίσιο των εργασιών που εκτελούνται για την οριστική διαμόρφωση του άξονα της Αγίας Σοφίας.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την εξέλιξη των έργων καθώς προβλέπεται η απομάκρυνση πέντε δέντρων από τους πεζοδρόμους της Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, υποστηρίζει πως πρόκειται για παλιά δέντρα που δημιουργούν προβλήματα, ενώ συμπληρώνει πως η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής προβλέπει τη φύτευση άλλων σαράντα.

Το συνεργείο του δήμου αποχώρησε χωρίς να κόψει το δέντρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκαν 50 τόνοι ζωοτροφών


Ελλιπής η σήμανση επί της συσκευασίας.

Στη δέσμευση φορτίου σογιάλευρου (πρώτη ύλη ζωοτροφών) συνολικού βάρους 50.000 κιλών, προέλευσης Ισραήλ, προχώρησαν οι επόπτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο έλεγχο στο χώρο του Ε’ Τελωνείου του Πειραιά, δεσμεύθηκαν 2.000 σακιά με συμπύκνωμα πρωτεϊνών σπερμάτων σόγιας, συνολικού βάρους 50.000 κιλών, προέλευσης Ισραήλ, λόγω ελλιπούς σήμανσης επί της συσκευασίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά, παραμένει επίσημα δεσμευμένο και η περαιτέρω τύχη του θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη έρευνα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου


Πάνω από το 20% των Αμερικανών θα πάρουν δώρο για το κατοικίδιό τους.

Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα φέτος για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε σχέση με πέρυσι – θα δώσουν 142,31 εκατομμύρια δολάρια για να δείξουν την αγάπη τους, ποσό αισθητά αυξημένο σε σχέση με τα 113,91 εκατομμύρια δολάρια της προηγούμενης χρονιάς, όπως δείχνει έρευνα της Ένωσης Εμπόρων.
Το ποσό αυτό δε θα το δώσουν φυσικά όλοι οι Αμερικανοί, αλλά το 55% που σκοπεύουν να γιορτάσουν τη γιορτή των ερωτευμένων.

Τι θα αγοράσουν;

Τα συνηθισμένα. Πάνω από τους μισούς θα πάρουν γλυκά και το 40% περίπου θα πάρει λουλούδια, ενώ το 12% θα επισκεφτεί κοσμηματοπωλείο.

Οι λήπτες των δώρων θα είναι διάφοροι. Παιδιά, δάσκαλοι, συνάδελφοι, ακόμη και κατοικίδια.

Και όμως, πάνω από το 25% θα πάρει ένα δωράκι στο σκύλο, τη γάτα, το ιγουάνα, ακόμη και το χάμστερ του και θα ξοδέψει κατά μέσο όρο 25 δολάρια περίπου.

Και παρότι, οι ερωτηθέντες δε λένε αν θα τα χρηματοδοτήσουν όλα αυτά με μετρητά ή με πιστωτικές, η αλήθεια είναι ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι ακόμη μία στιγμή κατά την οποία αισθανόμαστε την πίεση να ξοδέψουμε χρήματα, ακόμη και αν δεν έχουμε.

Οι άντρες σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα από τις γυναίκες, 128,90 δολάρια κατά μέσο όρο από τα 62,47 δολάρια κατά μέσο όρο που σκοπεύουν να ξοδέψουν οι γυναίκες.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο «κίτρινο» η στάθμη του νερού της Κερκίνης


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στο «κίτρινο» βρίσκεται σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνη, που έφτασε τις τελευταίες μέρες στα 35 μέτρα.

Η αύξηση της στάθμης του νερού της λίμνης προκαλεί ανησυχία στους φορείς. Η διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νομού, συζητήθηκε σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μεν, αλλά η στάθμη του νερού είναι αρκετά ψηλά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης που επεσήμανε ότι «από σήμερα ανοίγουν σταδιακά τα υδροφράγματα της λίμνης, μέχρι εκεί που αντέχουν τα αναχώματα στην περιοχή του Αχινού, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν οι πλημμύρες, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δήμαρχοι του νομού μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος και ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, ζήτησαν να γίνουν καθοριστικές επεμβάσεις στην κοίτη του Στρυμόνα ώστε να μην κινδυνεύουν οι δήμοι τους.

Στο αίτημα αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών επεσήμανε ότι «για οποιαδήποτε παρέμβαση στην κοίτη του Στρυμόνα πρέπει να υπάρξει και περιβαλλοντική μελέτη, ενώ από τα χρήματα που δόθηκαν για τη στεγανοποίηση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης, ένα ποσό θα διατεθεί για να συσταθεί μελέτη για τον καθαρισμό του Στρυμόνα».

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι η στάθμη της Κερκίνης να μην φτάσει στο «κόκκινο», και από τα 35 μέτρα που είναι σήμερα να μειωθεί τις επόμενες μέρες στα 33 με 32,5 μέτρα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν εκβιαζόμαστε» δηλώνουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα


Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας ενώ πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για άλλη μια φορά στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διαπραγμάτευση που πρόκειται να διεξαχθεί στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ οι πολίτες κρατούν πλακάτ με τα συνθήματα «Δεν εκβιαζόμαστε» και «Τέλος στη λιτότητα».

































Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος


Θεσσαλονίκη









Διαβάστε περισσότερα...

«Αναγέννηση» για την επαγγελματική εκπαίδευση


Εκπαιδευτικοί «είχαν αποψιλωθεί» ελέω διαθεσιμότητας.

«Αναγέννηση» της επαγγελματικής εκπαίδευσης φέρνουν οι προγραμματικές δηλώσεις των κυρίων Μπαλτά και Κουράκη για την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και την επιστροφή των εκπαιδευτικών που εδώ και 19 μήνες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι « προφανώς επιστρέφουν στη δουλειά με τις δέουσες ρυθμίσεις, ανάλογα με τις ειδικότητες που θα ανασυγκροτηθούν, οι καθηγητές που διώχθηκαν κακήν κακώς υπέρ, προφανώς, των ιδιωτικών ΙΕΚ που είχαν τις ίδιες αρμοδιότητες. Έτσι είναι η κατάσταση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Μπαλτά ανέφερε ότι «επαναλειτουργούν, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας, τα ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2015-2016, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν με το ν.4186/2013. Οι εκπαιδευτικοί των πενήντα ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν.4172/2013, τοποθετούνται άμεσα στα ΕΠΑΛ».

Να σημειώσουμε ότι στις ειδικότητες Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Ιατρικών, Εργαστηρίων και Νοσηλευτών που καταργήθηκαν φοιτούσε μεγάλος αριθμός μαθητών στα ΕΠΑΛ γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που παραθέτει το newsbeast.gr. Όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί ποσοστό της τάξης του 28% όσων πήραν μέρος στις πανελλαδικές φοιτούσε σε τρεις ειδικότητες που καταργήθηκαν.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ/ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓ./ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
ΠΟΣΟΣΤΟ
2014
4.502
16.259
27.68%
2013
4.783
17.394
27.49%

Από τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής διαπιστώνουμε ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση δέχθηκε πλήγμα με τις καταργήσεις Τομέων και Ειδικοτήτων. Ο αριθμός των μαθητών στην έναρξη του σχολικού έτους 2013 σε ΕΠΑΛ για την Α τάξη ήταν μειωμένος σε ποσοστό της τάξης των 8,99 ποσοστιαίων μονάδων ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η μείωση στον αριθμό των κοριτσιών που πολλά εξ αυτών επέλεγαν τομείς που οδηγούσαν σε επαγγέλματα υγείας.
Α τάξη ΕΠΑΛ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
2013
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΠΟΣΟΣΤΟ
19.803
21.759
-1.956
-8,99%
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Α ΕΠΑΛ
2013
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΠΟΣΟΣΤΟ
5.980
7.136
-1.156
-16.19%
Ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης έδωσε το στίγμα των αλλαγών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις.

· Σχεδιάζεται η αναβάθμιση της Δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η αναδιοργάνωση των προγραμμάτων των ΕΠΑΛ.

· Παρέχεται ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους τους.

· Καταργούνται οι μετα-γυμνασιακές ΣΕΚ, δηλαδή Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης

· Αναδιαμορφώνεται το μεταλυκειακό έτος των ΕΠΑΛ από έτος μαθητείας, σε έτος ειδίκευσης αποφοίτων ΕΠΑΛ και επαναφορά του από την άτυπη στην τυπική εκπαίδευση.

· Επαναλειτουργούν, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2015-2016, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν με το ν.4146/2013.

· Οι εκπαιδευτικοί των πενήντα ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν.4172/2013, τοποθετούνται άμεσα στα ΕΠΑΛ.

· Για τη φετινή χρονιά οι εκπαιδευτικοί που παρέμεναν στα σπίτια τους επανέρχονται και αξιοποιούνται για τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες των δημόσιων σχολείων σε εργαστηριακά κέντρα, σε τομείς που μπορούν να δουλέψουν, σε ΙΕΚ και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στις προγραμματικές δηλώσεις δεν έγινε αναφορά για το αν θα δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να εισάγονται και στα ΑΕΙ όπως συμβαίνει τώρα για όσους επιλέξουν την Ομάδα Β. Δεν είναι γνωστές ακόμα οι προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας στο θέμα αυτό.

Ο νόμος 4186 αναφέρεται σε εισαγωγή μόνο στα Α.Τ.Ε.Ι, μετά από ειδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα και σε συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων για τους απόφοιτους του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών ΕΠΑ.Λ., καθώς και όσους έχουν ισότιμο τίτλο επαγγελματικού λυκείου.

Οι τομείς που καταργήθηκαν και θα επαναλειτουργήσουν, όπως προκύπτει και από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ακόλουθοι:

Ομάδα προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής

Τομέας Υγείας – Πρόνοιας

1. Βοηθός Νοσηλευτή

2. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

4. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

5. Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

6. Βοηθός Ακτινολογικών Εργαστηρίων

7. Βοηθός Φαρμακείου


Τομέας Αισθητικής - Κομμωτικής

1. Αισθητικής Τέχνης

2. Κομμωτικής Τέχνης


Ομάδα προσανατολισμού γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών εφαρμογών

Τομέας εφαρμοσμένων τεχνών

1.Γραφικών Τεχνών

2. Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων

3. Αργυροχρυσοχοϊας

4. Συντήρηση έργων τέχνης – αποκατάστασης

5. Σχεδίασης και παραγωγής Ενδύματος

Το πρόγραμμα σπουδών όλων των τάξεων στους παραπάνω τομείς και ειδικότητες θα εκδοθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Διαβάστε περισσότερα...

Μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου


Μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου από το απόγευμα, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει για τις επόμενες ώρες σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων, που κατά τόπους στο Αιγαίο έφτασαν τα 8 με 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μετά τις 6.30 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, Γύθειο.

Να σημειωθεί ότι στο πλοίο υπήρχε επίσχεση εργασίας από το πλήρωμα λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, αλλά έληξε, μετά από συμφωνία του πλοιοκτήτη με την καταβολή οφειλών έναντι.

Επίσης στις 9.00 το βράδυ θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία «ΚΡΗΤΗ 1» και «FESTOS PALACE» για Ηράκλειο και «ΕLYROS» για Χανιά.

Στις 9.00 το βράδυ, επίσης, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για Χίο, Μυτιλήνη το πλοίο «Αριάδνη».

Στις 11:30 το «Νήσος Μύκονος» θα πραγματοποιήσει κανονικά το δρομολόγιό του για Σύρο, Αγ.Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ.

Στις 11:59 το βράδυ, επίσης, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν το «Blue Star» για Νάξο, Πάρο, Δονούσα, Αιγιάλη και το «Blue Star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Ρόδο.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται κανονικά, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια και Μέγαρα-Φανερωμένη Σαλαμίνας

Από το λιμάνι της Ραφήνας υπήρχε ένα προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 5.30 για Μαρμάρι, αλλά δεν εκτελέστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το συγκεκριμένο λιμάνι, όπως και από το Λαύριο, δεν έχει για σήμερα άλλα δρομολόγια.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ρίο-Αντίρριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ελευσίνας - Θήβας


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρας), στο ρεύμα προς Θήβα, όπου νωρίτερα ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Ωστόσο, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ ως το καζίνο, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης ″414″ έως και τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, και στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρίνιση του ΥΠΟΙΚ για το μπόνους σε ελεγκτές


Μπόνους σε ελεγκτές μόνο επί των προστίμων που εισπράττονται από το λαθρεμπόριο καυσίμων προβλέπει η πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πάταξης του λαθρεμπορίου. Αυτό διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα σχετικά με το ενδεχόμενο να λαμβάνουν Bonus οι εφοριακοί επί των προστίμων που εισπράττονται.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι « Η πρόταση αυτή εκφράστηκε το 2011 στη μελέτη «Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων» της ΓΣΕΒΕΕ και του ΠΟΠΕΚ και αφορούσε μόνο τα πρόστιμα επί των λαθραίων καυσίμων, και δεν αφορούσε τους εφοριακούς στο σύνολό τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...