Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Συστάσεις για ασφαλείς συναλλαγές μέσω διαδικτύου


Τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες τραπεζών.

Με αφορμή ότι πελάτες τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται παραπλανητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της, παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες οι τράπεζες λαμβάνουν, υπενθυμίζουν ξανά και συνιστούν προς όλους τους πελάτες της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής τα εξής:

-Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.

-Αγνοήστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

-Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας. Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.

-Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.



Διαβάστε περισσότερα...

Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο "μωρό του Μισισιπή"


Ένα νήπιο που οι γιατροί πίστευαν ότι είχε θεραπευτεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS διέψευσε τις ελπίδες τους καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον, αφού σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρει ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού.



Η περίπτωση του παιδιού αυτού, που έγινε γνωστό ως "Το μωρό του Μισισιπή", είχε δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine πέρσι, αφού οι γιατροί είχαν παρακολουθήσει για αρκετούς μήνες την εξέλιξη της υγείας του.

Το παιδί, που σήμερα είναι 4 ετών, γεννήθηκε πρόωρα το 2010 σε μια κλινική του Μισισιπή και η μητέρα του ήταν φορέας του ιού HIV. Του χορηγήθηκε θεραπεία για 18 μήνες και στη συνέχεια σταμάτησε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό υποβαλλόταν τακτικά σε αιματολογικό έλεγχο κατά τον οποίο ο ιός δεν εντοπιζόταν.

"Ασφαλώς, είναι μια απογοητευτική τροπή για αυτό το μικρό παιδί, για το ιατρικό προσωπικό που ασχολήθηκε με τη φροντίδα του και για την ερευνητική κοινότητα", δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) του Μέριλαντ.


Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές: Τα ειδικά μαθήματα συγκρατούν τις βάσεις


Ανασχετικά στην άνοδο των βάσεων σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική και οι ξένες φιλολογίες, αναμένεται να λειτουργήσουν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα, καθώς, όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση, οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι χειρότερες φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γραμμικό σχέδιο φέτος αρίστευσε το 3,75% των υποψηφίων από 8,75% πέρυσι. Από 15- 18 έγραψε το 23,06% των μαθητών (34,94 πέρυσι). Στα αγγλικά αρίστευσε μόλις το 1,66% (5,22% πέρυσι), ενώ από 15- 18 έγραψε το 18,33% (25,52% πέρυσι).

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι ο ρυθμός υποβολής είναι έως τώρα ιδιαίτερα χαμηλός και καλεί τους υποψήφιους να προβούν σύντομα στην οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, ώστε να αποφευχθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα στις οριστικοποιήσεις, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος τις τελευταίες ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Eurostat: Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας


Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η "καθαρή" μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.

Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους "28" (από 8,5%) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%) και η Γαλλία (12,3%).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%) και τη Λετονία (14,3%) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%).

O πληθυσμός της Ευρωπαϊκή Ένωση από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες


Τρία από τα 12 αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με ξένες πινακίδες που ελέχθησαν από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με ελέγχους που έγιναν από το ΣΔΟΕ στις 8 Ιουλίου. Τα οχήματα δεσμεύτηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε φυλασσόμενο χώρο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την αποστολή σχετικών πληροφοριακών δελτίων στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό τυχόν φόρων και τελών.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ στην περιοχή της Γλυφάδας προκειμένου να διαπιστώσει αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με πινακίδες άλλων κρατών.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα κρυμμένα μυστικά των σχολών του μηχανογραφικού


Αποκαλύπτουμε επαγγελματικές προοπτικές που δεν τις μαρτυρά το όνομα του τμήματος.

Καλά κρυμμένα μυστικά κρύβουν τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου που δεν αποκαλύπτονται με μια ανάγνωση των σχολών. Το newsbeast.gr θα αποκαλύψει ορισμένα εξ αυτών ώστε να ενημερωθούν οι υποψήφιοι ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Το εν λόγω τμήμα δίνει επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγου καθώς οι απόφοιτοί του εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο ενώ παράλληλα παρέχει γνώσεις σε γλώσσες όπως τα Ρώσικα και τα Τούρκικα καθώς οι φοιτητές, καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, επί τέσσερα έτη δηλαδή, παρακολουθούν εντατικά μαθήματα (4 ώρες εβδομαδιαίως) της ρωσικής ή της τουρκικής γλώσσας. Επίσης στον δεύτερο κύκλο σπουδών δίνεται η δυνατότητα σε όσους φοιτητές έχουν επιλέξει τη ρωσική γλώσσα και άρα τη σλαβική κατεύθυνση μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε: πολωνικά, βουλγαρικά, σερβικά. Όσοι φοιτητές έχουν επιλέξει την τουρκική γλώσσα, και άρα την βαλκανική/ανατολική κατεύθυνση μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε: αραβικά, ρουμανικά, βουλγαρικά, σερβικά. Επισημαίνεται ότι, με το νέο πρόγραμμα σπουδών, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των «δεύτερων γλωσσών» που δύναται να επιλέξει ο φοιτητής (πηγή: ιστοσελίδα του τμήματος).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Το μοναδικό τμήμα ΑΕΙ που οδηγεί στο επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού βρίσκεται στην Κομοτηνή. Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού αποτελεί μια καλή εναλλακτική για όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο τμήμα Ψυχολογίας καθώς οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν χώρο δράσης και την ψυχική υγεία. Ωστόσο ο κοινωνικός λειτουργός δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο ούτε φυσικά μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη μπορεί να μη δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους του να εργαστούν ως φιλόλογοι, παρά το γεγονός ότι στον τίτλο του έχει τη λέξη «Ιστορία» ωστόσο αποτελεί μια καλή περίπτωση για πολύτεκνους, τρίτεκνους και υποψηφίους των κοινωνικών κριτηρίων καθώς δίνει μετεγγραφή στα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν ως Κοινωνιολόγοι.

ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

Το εν λόγω τμήμα δε δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους του να εργαστούν στα σχολεία ως καθηγητές ξένων γλωσσών σε αντίθεση με τις ξενόγλωσσες φιλολογίες. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν ως μεταφραστές και διερμηνείς .

Παραθέτουμε απόσπασμα από μελέτη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Γραφείου Διασύνδεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Οι απόφοιτοι του ΤΞΓΜΔ, αν και έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, αντιμετωπίζουν προβλήματα απορρόφησης καθώς, άλλες σχολές όπως ξενόγλωσσες φιλολογίες ή το ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και οι Δικηγόροι με τον Κώδικα των Δικηγόρων, έχουν κατοχυρώσει ως επαγγελματικό δικαίωμα τη μετάφραση. Ενώ οι απόφοιτοι ξενόγλωσσων φιλολογιών έχουν τη δυνατότητα να διορίζονται ως μεταφραστές, οι απόφοιτοι του ΤΞΓΜΔ, σύμφωνα με το ΠΔ347/2003 (ΦΕΚ 315/τ. Α’), όπου τους αναγνωρίζεται μόνο επάρκεια γλώσσας, έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης μόνο σε ιδιωτικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών και όχι στη δημόσια εκπαίδευση. Κατά συνέπεια, ενώ οι απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό αντικείμενο εργασίας τη μετάφραση, άλλες σχολές έχουν επεκτείνει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και σε αυτό της μετάφρασης, στερώντας έτσι θέσεις από τους πτυχιούχους του ΤΞΓΜΔ.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η ΠΕΕΜΠΙΠ δραστηριοποιείται συνεχώς και δεν εφησυχάζει μέχρι να διασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων στον τομέα της μετάφρασης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Το τμήμα της Πολιτισμικής Τεχνολογίας θα το βρουν οι υποψήφιοι στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο. Το εν λόγω τμήμα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης να ασχοληθούν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να εργαστούν ως καθηγητές πληροφορικής στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευσης αφού οι απόφοιτοι εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ19 – Πληροφορικής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Το εν λόγω τμήμα αν και δεν το προδίδει ο τίτλος του δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους να εργαστούν ως δάσκαλοι ειδικής αγωγής. Οι προοπτικές είναι πολύ καλές καθώς με τις αλλαγές που έρχονται αναμένεται οι απόφοιτοι του τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής θα προηγούνται στους πίνακες αναπληρωτών από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που έχουν μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ)

Το εν λόγω τμήμα αν και έχει σχεδόν ίδια ονομασία με το τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δε δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους να εργαστούν ως δάσκαλοι ειδικής αγωγής. Το εν λόγω τμήμα δίνει μετεγγραφή στο τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οπότε καλό είναι να το προσέξουν όσοι έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ)

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν όχι μόνο ως δάσκαλοι ειδικής αγωγής όπως συμβαίνει με το τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και ως νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής είναι ελάχιστοι.

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Αν και τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων βρίσκονται στο 5ο επιστημονικό πεδίο παρόλα αυτά το τμήμα της Ηγουμενίτσας εντάσσεται και στο 1ο επιστημονικό πεδίο και αποτελεί μια καλή πρόταση για τους υποψηφίους που δεν έχουν συγκεντρώσει πολλά μόρια.

ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Το εν λόγω τμήμα δίνει το δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο με αποτέλεσμα οι απόφοιτοί του να αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των οικονομολόγων.

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ)

Το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αν και φέρει στον τίτλο του τις λέξεις Τροφίμων και Διατροφής δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα διαιτολόγου.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

Οι απόφοιτοι του τμήματος δεν μπορούν να εργαστούν ως φιλόλογοι καθώς δεν εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ02- Φιλολόγων αλλά στον κλάδο εκπαιδευτικών ΠΕ33.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 1. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ/ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Οι απόφοιτοι των τριών τμημάτων πληροφορική πέρα από το γεγονός ότι μπορούν να εργαστούν στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως φανερώνει και ο τίτλος των σχολών, έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο με αποτέλεσμα να αποκτούν και τη διέξοδο του επαγγέλματος του Οικονομολόγου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)/ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

Τα τρία τμήματα δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο και συνακόλουθα τα επαγγελματικά δικαιώματα του οικονομολόγου. Όσοι επιλέξουν την εισαγωγική κατεύθυνση χρηματοοικονομικών μαθηματικών στη Σάμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποκτούν δικαιώματα μαθηματικού αλλά όπως προειπώθηκε αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγων.

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Το Τμήμα ανήκει στις καθηγητικές σχολές σύμφωνα με το ΦΕΚ 156/A’/4-9-2009, Άρθρο 39, το οποίο ορίζει ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 19 Πληροφορικής.

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας μπορούν να ασκήσουν, εφόσον το επιθυμούν, το επάγγελμα του Ιχθυολόγου. Με απλή αίτησή τους εγγράφονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) και λαμβάνουν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος (Ιχθυολόγου). Σημειώνεται ότι η απασχόληση, με αμοιβή ιχθυολόγου είναι υποχρεωτική σε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών (Π.Δ. 344/2000, ΦΕΚ 297/Α), σε επιχειρήσεις παραγωγής ιχθυογενετικού υλικού, σε μονάδες μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων, σε βιομηχανίες παρασκευής ιχθυοτροφών, σε ιχθυόσκαλες, καθώς επίσης και για τη σύνταξη μελετών επενδυτικών σχεδίων υδατοκαλλιεργειών, βάσει όσων προβλέπονται από το πιο πάνω Προεδρικό Διάταγμα «'Ασκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού». (πηγή: ιστοσελίδα του τμήματος)

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΛΗΜΝΟΣ)

Οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα διαιτολόγου όπως συμβαίνει με το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Επίσης ούτε το μεταπτυχιακό, ούτε και το διδακτορικό μπορεί να δώσει στους αποφοίτους των πιο πάνω τμημάτων δικαιώματα διαιτολόγου. Για να γίνει κάποιος διαιτολόγος θα πρέπει να επιλέξει τα ακόλουθα τμήματα:
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΣΗΤΕΙΑ)

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)/ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

Τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης τα συναντά κανείς τόσο στο 4ο όσο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών δεν αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα Οικονομολόγου αλλά Γεωπόνων. Τα δύο τμήματα δίνουν μετεγγραφή σε άλλα τμήματα Γεωπονίας.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

Οι απόφοιτοι του τμήματος των Ιωαννίνων έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Βιολόγου ωστόσο το τμήμα δεν δίνει μετεγγραφή στα τμήματα Βιολογίας σε άλλες πόλεις.

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΑΝΙΑ, ΞΑΝΘΗ)

Τα δυο τμήματα σε Χανιά και Ξάνθη δίνουν τα επαγγελματική δικαιώματα του Μηχανολόγου Μηχανικού καθώς οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο ως Μηχανολόγοι Μηχανικοί.

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΙΟΣ)

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης έχουν επαγγελματικά δικαιώματα Οικονομολόγου.

ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

Οι απόφοιτοι του τμήματος πέρα από το γεγονός ότι μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές Οικιακής Οικονομίας έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και ως Οικονομολόγοι καθώς οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται πλέον στο Οικονομικό Επιμελητήριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση αιτήσεων για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού


Μέχρι τις 16 Ιουλίου τα δικαιολογητικά και μέχρι τις 11 Ιουλίου η υγειονομική εξέταση.

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας (υποψήφιοι μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων) έως και την Τετάρτη 16.07.2014 (ΚΕΦ ΣΤ παρ. 1 σχετικής (γ)). Τελευταία ημερομηνία υγειονομικής εξέτασης για τους υποψήφιους της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας από όλες τις ΥΕΑΝΕΘ της χώρας ορίζεται η Παρασκευή 11.07.2014.

Από το Υπουργείο υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί (16 Ιουλίου για την πρώτη γενική κατηγορία και 14 Αυγούστου για τη δεύτερη γενική κατηγορία) να καταθέσουν τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε ΑΕΝ της επιλογής τους.

Επιπλέον συμπληρώθηκε το παράρτημα που αφορά τα πιστοποιητικά γνώσης αγγλικών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υποψήφιοι/ες της ΠΡΩΤΗΣ Γενικής Κατηγορίας (εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων) πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείο Παιδείας, και επιπλέον πρέπει, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑ, σύμφωνα με τη διαδικασία του κεφαλαίου Ε, να υποβάλλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν., τα πιο κάτω δικαιολογητικά,.

1.1. Γνωμοδότηση υγειονομικής επιτροπής από την οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα, να προκύπτει ότι ο/η υποψήφιος/α είναι σωματικά και πνευματικά κατάλληλος/η για φοίτηση σε Σχολή της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων.

Για την υγειονομική εξέταση των υποψηφίων και την έκδοση πιστοποιητικού υγειονομικής καταλληλότητας, για την ειδικότητα Πλοιάρχων ή Μηχανικών ή και για τις δύο ειδικότητες, αρμόδια είναι η ΥΕΑΝΕΘ του τόπου κατοικίας κάθε υποψηφίου/ας (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΄΄Ε΄΄). Η υγειονομική εξέταση των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 591/1975 (ΦΕΚ 191/τ.Α), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 64/1984 (ΦΕΚ 21/τ.Α) και του π.δ. 436/1989 (ΦΕΚ 188/τ.Α).

Οι υποψήφιοι/ες παραπέμπονται για εξέταση στις κατά τόπους ΥΕΑΝΕΘ με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τους απογραφόμενους ναυτικούς δηλαδή με παραπεμπτικό της πλησιέστερης στον τόπο κατοικίας τους απογράφουσας αρχής (ΔΝΕΡ 1ο ή Λιμενικής Αρχής).

Οι δαπάνες υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων, βαρύνουν τους/τις ίδιους/ίδιες και οι σχετικές υποχρεώσεις τους καθορίζονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.Οι γνωμοδοτήσεις των ΥΕΑΝΕΘ είναι οριστικές και ανέκκλητες.

Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 1599/1986 με την οποία να αποδέχεται ότι εφόσον τελικά εισαχθεί σε Α.Ε.Ν., κατά τη διάρκεια του Α΄ διδακτικού εξαμήνου θα εξεταστεί στην κολύμβηση και σε περίπτωση επανεξετάσεων και εκ νέου αποτυχιών θα απομακρύνεται από την Α.Ε.Ν. (ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ)

Φωτοαντίγραφο δελτίου εξεταζόμενου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του δελτίου τους/της αστυνομικής ταυτότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εν λόγω υποψήφιοι σε περίπτωση που επιθυμούν, για την εισαγωγή τους στις ΑΕΝ να συμμετέχουν και στη Δεύτερη Γενική Κατηγορία, υποχρεούνται να καταθέσουν όλα τα αναφερόμενα (και για τις δύο Γενικές κατηγορίες) δικαιολογητικά μία φορά και εντός της προθεσμίας που ισχύει για την Πρώτη Γενική κατηγορία. Δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά για οποιοδήποτε λόγο. Εξαίρεση αποτελεί η υποβολή του απολυτήριου τίτλου, το οποίο μπορεί να κατατεθεί όταν αυτό εκδοθεί και τους χορηγηθεί και οπωσδήποτε όχι αργότερα από την 14.08.2014 ημέρα Πέμπτη και μόνο στην ΑΕΝ στην οποία αρχικώς έχει γίνει αποδεκτή η σχετική αίτηση

Δικαιολογητικά Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας

Οι υποψήφιοι/ες της ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας πρέπει, έχοντας μαζί τους το
αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑ, σύμφωνα με τη διαδικασία του κεφαλαίου Ε, να υποβάλλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν., τα πιο κάτω δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη, από την 13.06.2014 και μέχρι την 14.08.2014 ημέρα Πέμπτη.

- Γνωμοδότηση υγειονομικής επιτροπής

- Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 1599/1986 με την οποία να αποδέχεται ότι εφόσον τελικά εισαχθεί σε Α.Ε.Ν., κατά τη διάρκεια του Α΄ διδακτικού εξαμήνου θα εξεταστεί στην κολύμβηση και σε περίπτωση επανεξετάσεων και εκ νέου αποτυχιών θα απομακρύνεται από την Α.Ε.Ν.

- Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του δελτίου του/της αστυνομικής ταυτότητας

- Πιστοποιητικό Θαλάσσιας Υπηρεσίας

- Τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας. (εφ’ όσον υπάρχει).

Όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες καταθέτουν πρόσθετα δικαιολογητικά υποψήφιων ειδικών κατηγοριών όλων των γενικών κατηγοριών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην προκήρυξη



Διαβάστε περισσότερα...

Μακροχρόνια άνεργος ένας στους δύο εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ


Μειώθηκαν οι δικαιούχοι επιδόματος από τον Οργανισμό.

Μειωμένος κατά 1,64% ήταν το Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι αναζητούν εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αντίστοιχα, μειωμένος κατά 7,63% είναι ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων και κατά 13,81% ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, ανήλθε το Μάιο σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο και 876.364 τον Απρίλιο του 2013.

Από αυτά, 446.660 (ποσοστό 54,83%) είναι μακροχρόνιοι άνεργοι, δηλαδή άνεργοι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 368.033 (ποσοστό 45,17%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 333.504 είναι «άνδρες» (ποσοστό 40,94%) και οι 481.189 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 59,06%).

Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 201.612 άτομα (ποσοστό 24,75%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 510.417 άτομα (ποσοστό 62,65%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 102.664 άτομα (ποσοστό 12,60%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο, «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 13.481 άτομα (ποσοστό 1,65%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 275.987 άτομα (ποσοστό 33,88%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 398.162 άτομα (ποσοστό 48,87%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 127.063 άτομα (ποσοστό 15,60%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 764.672 άτομα (ποσοστό 93,86%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 11.097 άτομα (ποσοστό 1,36%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 38.924 άτομα (ποσοστό 4,78%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών που δεν αναζητούν εργασία για τον μήνα Μάιο 2014 ανήλθε σε 142.064 άτομα όπου 65.824 (ποσοστό 46,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 76.240 (ποσοστό 53,67%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ο αριθμός των ανέργων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία είναι μειωμένος κατά 22.755 άτομα ή ποσοστό 13,81% από τον Απρίλιο, που ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 164.819. Τον Μάιο του 2013 ο αριθμός των ανέργων που δήλωναν ότι δεν αναζητούν εργασία, ήταν 169.605 άτομα από τους οποίους οι 49.579 ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 58.570 είναι «άνδρες» (ποσοστό 41,23%) και οι 83.494 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 58,77%).

Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 29.722 άτομα (ποσοστό 20,92%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 85.286 άτομα (ποσοστό 60,03%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 27.056 άτομα (ποσοστό 19,04%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 5.221 άτομα (ποσοστό 3,68%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 59.032 άτομα (ποσοστό 41,55%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 58.854 άτομα (ποσοστό 41,43%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 18.957 άτομα (ποσοστό 13,34%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 126.792 άτομα (ποσοστό 89,25%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 2.834 άτομα (ποσοστό 1,99%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 12.438 άτομα (ποσοστό 8,76%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Μάιο 2014 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 94.242 άτομα από τα οποία οι 88.925 (ποσοστό 94,36%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.317 (ποσοστό 5,64%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Αντίστοιχα τον Απρίλιο ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων είναι 102.026 άτομα μειωμένος κατά 7.784 ή ποσοστό 7,63%. Τον Απρίλιο του 2013 το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων ήταν 158.625 από τους οποίους 139.307 κοινοί επιδοτούμενοι και 19.318 εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 48.747 είναι «άνδρες» (ποσοστό 51,73%) και οι 45.495 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 48,27%).

Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 17.876 άτομα (ποσοστό 18,97%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 68.930 άτομα (ποσοστό 73,14%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 7.436 άτομα (ποσοστό 7,89%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 937 άτομα (ποσοστό 0,99%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 30.581 άτομα (ποσοστό 32,45%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 47.214 άτομα (ποσοστό 50,10%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 15.510 άτομα (ποσοστό 16,46%).

Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 82.921 άτομα (ποσοστό 87,99%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 2.352 άτομα (ποσοστό 2,50%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 8.969 άτομα (ποσοστό 9,52%).



Διαβάστε περισσότερα...

Έγινε καθαρίστρια για να πληρώσει το… χορό της κόρης της


Η «μεγάλη» στιγμή της αποφοίτησης του κοριτσιού από το δημοτικό στοίχισε στη μητέρα της 1.300 ευρώ.

Την ώρα που άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν για να επιβιώσουν, πολλοί άλλοι είναι άνεργοι και άλλοι παλεύουν με την οικονομική κρίση, μια μητέρα από τη Βρετανία ξόδεψε περίπου 1.300 ευρώ για να κάνει την κόρη της να νιώσει πριγκίπισσα για μια νύχτα και επειδή δε μπορούσε να καλύψει αυτά τα έξοδα αναγκάστηκε να βρει δεύτερη δουλειά.

Η 36χρονη Έιμι Γούλει έγινε καθαρίστρια μόνο και μόνο για να ζήσει η κόρη της μια… ξεχωριστή εμπειρία. Η μικρή Μπεθ είχε τον χορό της αποφοίτησης της από το δημοτικό σχολείο και το «σχέδιο» είχε αρχίσει να καταστρώνεται από την ίδια και τη μητέρα της από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δυο τους διάλεξαν ένα παραμυθένιο μπλε φόρεμα που κόστισε 250 ευρώ, παρήγγειλαν μέσω διαδικτύου παπούτσια και ασορτί τσάντα, προμηθεύτηκαν κοσμήματα, άρωμα και βέβαια όλο αυτό δεν τελειώνει εδώ. Πως θα υπάρξει μια μεγάλη νύχτα χωρίς ανάλογη προετοιμασία από επαγγελματίες, αλλά και τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα; Το μακιγιάζ και το χτένισμα της Μπεθ επιμελήθηκε έμπειρη μακιγιέζ-κομμώτρια, η οποία πέρασε έξι ώρες –τρεις την προηγούμενη και τρεις την ίδια μέρα- με το κορίτσι από το Τίπτον για να το ετοιμάσει, έναντι 180 ευρώ. Η μικρή είχε κάνει πριν και συνεδρίες σε ινστιτούτο για να αποκτήσει ηλιοκαμένο χρώμα με τη βοήθεια ειδικού σπρέι., ενώ της τοποθέτησαν και ψεύτικα νύχια

Εν μέσω όλων αυτών, διοργανώθηκε και ένα πάρτι πριν την αναχώρηση της για τον χορό του σχολείου. Συγγενείς πήγαν από την Ουαλία στη Βρετανία –στο Τίπτον- μόνο και μόνο για να… καμαρώσουν τη μικρή να φεύγει από το σπίτι ντυμένη και στολισμένη! Έτσι, αγοράστηκε και ένα κόκκινο χαλί και σαμπάνιες και χρειάστηκαν οι υπηρεσίες επαγγελματία φωτογράφου – οποίος ζήτησε και πήρε 200 ευρώ. Πέρα από τους συγγενείς ήταν καλεσμένες και 19 φίλες της Μπεθ, οι οποίες πήγαν μαζί της στο χορό και για να μεταφερθούν νοικιάστηκαν τρεις λιμουζίνες έναντι σχεδόν 400 ευρώ. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, το ποσό ανήλθε στα 1.300 ευρώ.

«Ο πατέρα της Μπεθ ήταν αντίθετος σε όλο αυτό», τόνισε η μητέρα της Έιμι, μιλώντας στην Daily Mail. Η ίδια όμως φάνηκε εξ αρχής ότι είχε διαφορετική άποψη/ «Η Μπεθ είναι η μοναχοκόρη μου –έχω άλλα δύο παιδιά, αγόρια- και ήθελα ζήσει κάτι ξεχωριστό». Έτσι, η μητέρα… θυσιάστηκε να καθαρίζει για να το έχει η κόρη της. «Παλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά για τα παιδιά μου θα έκανα τα πάντα», τόνισε και εξήγησε ότι «ήταν σημαντική στιγμή για την κόρη μου. Έμοιαζε λίγο σαν ετοιμασία γάμου…». Ποιος ξέρει τι θα γίνει όταν θα έρθει πράγματι η ώρα του γάμου της Μπεθ…





Η κόρη και η μητέρα της, την ώρα της προετοιμασίας της Μπεθ.










Διαβάστε περισσότερα...

Έστειλε κατά λάθος γυμνή φωτογραφία της στον πατέρα της


Για να το… αντιμετωπίσει το κοινοποίησε στα social media.

Για οποιονδήποτε άλλο θα ήταν η πιο αμήχανη στιγμή –πιθανότερα και ολόκληρης της ζωής του. Για τη συγκεκριμένη κοπέλα όμως, ήταν δύσκολη, αλλά όχι τόσο ντροπιαστική ώστε να μην την κάνει… βούκινο και μάλιστα από μόνη της. Τι συνέβη; Έστειλε μια γυμνή φωτογραφία της στο κινητό του πατέρα της εκ παραδρομής και έγινε χαμός.

Η Νίλα, όπως είναι το όνομα της, ήθελε να πάει η φωτογραφία στο κινητό του φίλου της, αλλά κάποιο λάθος έκανε και κατέληξε σε αυτό του μπαμπά της. Μόλις το κατάλαβε πανικοβλήθηκε και είπε να ζητήσει βοήθεια μέσω των social media. Να το μάθει όλος ο κόσμος δηλαδή. Ξεκίνησε με το twitter, για να μάθει αν μπορεί να ακυρώσει το μήνυμα. Μετά από επτά tweet και αφού φίλοι, γνωστοί και πολλοί άγνωστοι είχαν μάθει ότι είχε γίνει ρεζίλι, δεν έβγαλε άκρη.

Την ίδια ώρα όμως, δεχόταν και την οργή του πατέρα της, ο οποίος μόλις έλαβε το μήνυμα έγινε έξαλλος. «Το εννοούσες ότι την έστελνες σε εμενα; Απάντησε ΤΩΡΑ. Είσαι σοβαρή; Αυτά κάνεις στο σχολείο;» φαίνεται να της γράφει δίχως να λαμβάνει απάντηση, ενώ αμέσως μετά της έγραψε: «Νίγια είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν απαντάς στις κλήσεις μου. Μίλησα και με την μητέρα σου και αισθάνεται και αυτή το ίδιο απογοητευμένη. Έρχομαι σπίτι σου για να πάρω τις απαντήσεις που θέλω, από κοντά».

Η συνέχεια δόθηκε μέσω Instagram. Η κοπέλα δεν πτοήθηκε καθόλου, ούτε την πείραξαν οι οποιεσδήποτε συνέπειες των πράξεων της. Γι’ αυτό και πόσταρε στο Instagram ακόμη και βίντεο από την... άφιξη του πατέρα της στο σπίτι της, αλλά και την αναμονή της πίσω από την πόρτα γράφοντας «μόνο 15 δευτερόλεπτα μακριά» και άλλα παρόμοια. Στο βίντεο φαίνεται να έχει κλειστεί μέσα σε ένα δωμάτιο και να φωνάζει στον πατέρα της ότι δεν του ανοίγει την πόρτα.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων


Την αντίθεσή της εκφράζει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που οδηγεί στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε όλες τις περιοχές της χώρας, με ανακοίνωσή της.

«Η εκφρασμένη αντίθεση με την αντίστοιχη τεκμηρίωση από την πλευρά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, επιμένει ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά επιχειρεί να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια της, τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις -παρά τα συμφωνηθέντα με τους παράγοντες της αγοράς- δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν την όλη προσπάθεια.

Καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αρχίσει έναν ειλικρινή διάλογο με την Ε.Σ.Ε.Ε., ώστε να υπάρξει συμφωνία σε μια απόφαση που θα ενισχύει όλους τους παράγοντες της αγοράς και όχι μόνο τους ισχυρούς, σε βάρος των μικρών και μικρομεσαίων.

Ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος δεν θα έρθει με τις προχειρότητες και τις αυθαίρετες προσεγγίσεις των ηγεσιών των υπουργείων, που έχουν τη συνευθύνη. Ο ειλικρινής διάλογος με όλους τους παράγοντες της αγοράς και η συναίνεση είναι απαραίτητοι όροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αποφάσεις στο "γόνατο" ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται».



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάει στις 11 Ιουλίου το Rockwave Festival


Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 11 Ιουλίου το Rockwave Festival που θα φιλοξενήσει πάνω από 40 καλλιτέχνες στο TerraVibe Park.

Συγκροτήματα, ερμηνευτές, παραγωγοί, DJ's και τραγουδοποιοί από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής θα συνυπάρξουν σε ένα «χαρμάνι» ήχων και εναλλαγών που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο.

Η πολυσυλλεκτικότητα του φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρευρεθούν στο TerraVibe Park να απολαύσουν τα εθιστικά rocking blues του Εric Burdon, το θεαματικό show του πρωτοπόρου Woodkid, τους πιονέρους της americana rock Calexico, τις νοσταλγικές επιτυχίες των Godfathers, το αντάμωμα της hip hop σκηνής με προεξάρχοντες τους Active Member, τους indie rockers Little Barrie, DJs και διεθνούς φήμης παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι Booka Shade, o Roni Size και ο Timo Maas αλλά και 4 από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, τους V.I.C, τους Beggar's Blues Diary, τους Chinese Basement και τους Greeklish Babylon.

O Γιάννης Χαρούλης και η Nατάσσα Μποφίλιου θα εκπροσωπήσουν τη νέα μουσική τάση που συγκεντρώνει πολυάριθμο κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Οι πόρτες Ανοίγουν: 16:30, τα ταμεία του χώρου θα λειτουργούν προς εξυπηρέτηση του κοινού από τις 16:30

UNDER The Roof of TERRA STAGE

Normatraxx Sessions: 17:00 -18:35

Στιχοπλοκές: 18:40 -19:00

Ground Zero: 19:00 - 19:20

Noova Groova: 19:20 -19:45

Ταφ Λάθος: 19:50 - 20:20

Βαβυλώνα: 20:25 -20:55

Νικήτας Κλιντ & Fleck: 21:00 - 21:45

Rodney P. & DJ Skitz: 21:50 - 22:35

Razzastarr: 22:40 - 23:25

Active Member: 23:30 - 01:00

VIBE STAGE

Beggar’s Blues Diary: 17:30-18:30

V.I.C: 18:45- 19:45

The Godfathers: 20:00-21:00

Eric Burdon: 21:30- 23:00

Roni Size: 23:15- 01:00

Timo Maas: 01:00-02:30

Σάββατο 12 Ιουλίου

Οι πόρτες ανοίγουν: 16:30, τα ταμεία του χώρου θα λειτουργούν προς εξυπηρέτηση του κοινού από τις 16:30

UNDER The Roof of TERRA STAGE

Chinese Basement: 17:15- 18:00

Greeklish Babylon: 19:30- 20:30

Νατάσσα Μποφίλιου: 22:00-23:00

Γιάννης Χαρούλης: 00:30-02:00

VIBE STAGE

LittleBarrie18:30-19:30

Calexico:20:30-22:00

Woodkid: 23:00-00:30

Booka Shade: 00:45-02:15

Τιμές εισιτηρίων

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Τα πρώτα εισιτήρια των 16 ευρώ έχουν εξαντληθεί

Η τιμή του εισιτηρίου έχει διαμορφωθεί στα 18 ευρώ

Στο τελικό στάδιο την προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ

Σάββατο 12 Ιουλίου

Τα πρώτα εισιτήρια των 16 ευρώ έχουν εξαντληθεί

Η τιμή του εισιτηρίου έχει διαμορφωθεί στα 18 ευρώ

Στο τελικό στάδιο την προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ

Το διήμερο εισιτήριο θα κοστίζει 30 ευρώ

Όσοι έχουν γεννηθεί στις 12, 13 και 14 Ιουλίου του 1996 - τις ημέρες δηλαδή που έγινε το 1ο Rock of Gods στη Δραπετσώνα - θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το φετινό Rockwave Festival (μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας τους)



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτο μουσικό φεστιβάλ δάσους Αρβανίτσας


Χαρούλης, Μάλαμας, Αγγελάκας, Περίδης και Locomondo θα δώσουν φέτος το παρών
.
Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει γι' ακόμη μία χρονιά στο παρθένο δάσος της Αρβανίτσας το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους.

Η Αρβανίτσα αποτελεί ένα υπέροχο φυσικό τοπίο σε υψόμετρο 1000 μέτρων και βρίσκεται στην καρδιά του Ελικώνα.

Περιτριγυρίζεται από πυκνό δάσος κεφαλλονίτικης ελάτης και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Ε.Ο.Σ. Κυριακίου στην προσπάθειά του να αναδείξει τη μοναδική αυτή φύση αλλά και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους αξιότιμους επισκέπτες να γνωρίσουν τις κρυμμένες ομορφιές της ευρύτερης περιοχής του Ελικώνα, είχε την ιδέα της διοργάνωσης του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

Η επιτυχία των 2 προηγούμενων ετών και η αγάπη του κόσμου, μας έδωσε την ώθηση ώστε να τολμήσουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή θα δώσουν το παρών και φέτος στην Αρβανίτσα.

Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Ορφέας Περίδης, Locomondo, Mode Plagal, Vlastur, Βαγγέλης Καζαντζής, Νίκος Ζουρνής, είναι οι σημαντικότεροι από αυτούς.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο κατάστημα ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ στη Λιβαδειά καθώς και στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. στο Κυριάκι.

Όσοι φίλοι μένουν εκτός περιοχής, μπορούν να κάνουν κράτηση σε τιμή προπώλησης στο τηλ. 22610 21090 (ωράριο καταστήματος) ακολουθώντας τις οδηγίες που θα τους πουν οι υπεύθυνοι.

Οι τιμές των εισιτηρίων στην προπώληση είναι: 25 ευρώ για όλο το τριήμερο και 12 ευρώ το ημερήσιο.

Για όσους δεν πάρουν εισιτήριο στην προπώληση, μπορούν να βρουν στις εισόδους του φεστιβάλ, αλλά οι τιμές τους θα είναι αντίστοιχα: 30 ευρώ για το τριήμερο & 15 ευρώ το ημερήσιο.

Παιδιά έως 10 ετών δεν πληρώνουν είσοδο. Η κατασκήνωση είναι δωρεάν. Παρέχονται ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Για 110 θέσεις στο Λιμενικό 1.456 υποψήφιοι


Αυξημένος ο ανταγωνισμός στους πτυχιούχους ΑΕΙ.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις – απαιτήσεις της προκήρυξης για το διαγωνισμό κατάταξης Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και επομένως έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 1.456, ενώ σε 1.199 ανέρχονται όσοι απορρίφθηκαν.

Τα ονόματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στην Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2. Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:

Α) Οι ανά κατηγορία Πίνακες Συμμετεχόντων υποψηφίων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών) έτους 2014 (Πτυχιούχων Πανεπιστημιακού Τομέα Α.Ε.Ι., Πτυχιούχων Τεχνολογικού Τομέα Α.Ε.Ι., Πτυχιούχων Α.Ε.Ν./Πλοιάρχων και Πτυχιούχων Α.Ε.Ν./Μηχανικών) κατά φθίνουσα σειρά αποτελέσματος της διαδικασίας μοριοδότησης και

Β) Ο Συγκεντρωτικός Αλφαβητικός Πίνακας Καλουμένων (πρώτα τα στοιχεία των γυναικών υποψηφίων).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον οικείο Αλφαβητικό Πίνακα Καλουμένων, πρέπει να παρουσιασθούν για ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗ στην Σχολή Λιμενοφυλάκων (ΤΕΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΙΔΟΥ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ), κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

14-07-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ
08:00

  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Ε. έως και ΖΩΤΟΥ Δ.(γυναίκες υποψήφιες)
14-07-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ
09:30
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Λ. έως καιΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ Ε.-Χ. (γυναίκες υποψήφιες)
14-07-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ
11:00
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΚΥΡΚΙΝΗ Μ. έως και ΠΑΝΤΑΖΗ Ι.(γυναίκες υποψήφιες)

14-07-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ
12:30
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΠΑΝΤΕΛΗ Μ. έως και ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Α.(γυναίκες υποψήφιες)
15-07-2014
ΤΡΙΤΗ
08:00

  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΤΑΜΠΟΥΚΟΥ Α. έως και ΨΩΜΑ Δ.(γυναίκες υποψήφιες)
15-07-2014
ΤΡΙΤΗ
09:00
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Φ.-Κ. έως καιΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ Δ. (άνδρες υποψήφιοι)
15-07-2014
ΤΡΙΤΗ
09:30
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΓΑΝΩΤΗΣ Κ. έως και ΚΡΙΤΣΙΩΝΗΣ Π.-Μ.(άνδρες υποψήφιοι)
15-07-2014
ΤΡΙΤΗ
11:00
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΚΡΟΜΛΙΔΗΣ Α. έως καιΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η. (άνδρες υποψήφιοι)
15-07-2014
ΤΡΙΤΗ
12:30
  Σχολή Λιμενοφυλάκων
από ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι. έως και ΨΩΡΑΣ Μ.(άνδρες υποψήφιοι)

 















































Οι υποψήφιοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει κατά την παρουσίαση τους για Υψομέτρηση να φέρουν το Δελτίο Ταυτότητάς τους.

Αυξημένος ο ανταγωνισμός στους πτυχιούχους ΑΕΙ

Ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά μεγάλος καθώς για τις 33 θέσεις των πτυχιούχων ΑΕΙ οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι 881 που σημαίνει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μόλις 3,76%. Μεγάλος είναι και ο αριθμός όσων θα διεκδικήσουν τις 22 θέσεις των πτυχιούχων του Τεχνολογικού Τομέα καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται σε 489, ποσοστό επιτυχίας 4,5%. Αντίθετα μόλις 16 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 22 θέσεις των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να μένουν 6 κενές θέσεις και 70 Πλοίαρχοι θα διεκδικήσουν τις 33 θέσεις που προορίζονται γι΄αυτούς.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των θέσεων για τους Υπαξιωματικούς ανέρχεται στις 110 και η κατανομή γίνεται ως εξής:

α. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.

β. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.

γ. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

δ. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

Σχετικά αρχεία:

Πίνακας συμμετεχόντων Πανεπιστημιακού Τομέα ΑΕΙ

Πίνακας συμμετεχόντων Τεχνολογικού Τομέα ΑΕΙ

Πίνακας συμμετεχόντων ΑΕΝ/Μηχανικών

Πίνακας συμμετεχόντων ΑΕΝ/Πλοιάρχων

Συγκεντρωτικός Αλφαβητικός Πίνακας ΚαλουμένωνΠρόγραμμα Υψομέτρησης


Διαβάστε περισσότερα...