Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μία λίμνη - όνειρο στη Θάσο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία φυσική τιρκουάζ «πισίνα», που «συνορεύει» με τα νερά του Αιγαίου, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες της Θάσου τα τελευταία χρόνια.

Το άλλοτε μυστικό στολίδι του νησιού έχει πια αποκαλυφθεί, δεδομένου ότι όλο και πιο συχνά κάνει το γύρο ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, σε αφιερώματα που συνοδεύονται από μαγευτικές εικόνες μίας…διάφανης «πισίνας» βάθους περίπου τριών μέτρων.

Πρόκειται για την Γκιόλα ή αλλιώς το (σμαραγδένιο) «δάκρυ της Αφροδίτης», αφού, σύμφωνα με έναν θρύλο, η βραχώδης «πισίνα» της Θάσου φτιάχτηκε από το Δία, για να κολυμπά στα νερά της η θεά Αφροδίτη.

Μπορεί να χρειάζεται…μπόλικο περπάτημα, προσοχή και υπομονή για την προσέγγιση της περιοχής, ωστόσο τα σχετικά ζεστά καταπράσινα νερά της Γκιόλας και η θέα αποζημιώνουν τελικά τον επισκέπτη.

Δώρο της φύσης χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Θάσου την Γκιόλα, η οποία «χτίστηκε» από τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους (ύψους έως και οκτώ μέτρων) που την αγκαλιάζουν. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού (στην περιοχή Αστρίς), μετά τη μονή Αρχαγγέλου, περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Ποτό και έξι χιλιόμετρα από την Ψιλή Άμμο, ενώ «βλέπει» σε ένα ακατοίκητο νησάκι, γνωστό στους ντόπιους ως Αστιριώτικο ή Παναγία.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.