Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αναχρηματοδότηση δανείων εταιρειών από το Επενδυτικό Ταμείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται α υπογράψει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο τις πρώτες συμβάσεις ύψους έως 200 εκατ. ευρώ με τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, δίνοντας «ανάσα» στην αγορά που ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Πρόκειται για τα πρώτα χρήματα που έχουν εκταμιευτεί από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της συμμετοχής της γερμανικής KfW που θα κατευθυνθούν για την αναχρηματόδηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θεωρούνται βιώσιμες.

Η κατανομή ανά τράπεζα θα αποφασιστεί με βάση τη ζήτηση για το ποσό που θα εκδηλώσει κάθε μία από τις τράπεζες και δεν αποκλείεται να εξαντληθεί.

Οι όροι δανειοδότησης των τριών τραπεζών είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί. Το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 2%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα τελικά επιτόκια εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν έως και τρεις μονάδες κάτω από το κόστος χρήματος που επιβαρύνονται σήμερα οι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας, το οποίο διαμορφώνεται μεταξύ 8 και 11%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.