Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Χρήστου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το άστρο του Απόστολου Χρήστου έλαμψε για ακόμη μια φορά, καθότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην κολύμβηση σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 54.41 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που διεξάγεται στην Ολλανδία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μας ήταν καταπληκτικός και παρά το γεγονός πως κολυμπούσε στην διαδρομή νούμερο 1 (κοντά στον τοίχο) στον δεύτερο ημιτελικό, διέλυσε τον ανταγωνισμό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό με την κορυφαία επίδοση.

Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι με 54.71, επίδοση που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες (Απρίλιος). Μάλιστα, ο Σαμπιόνι κολυμπούσε στην ίδια ημιτελική σειρά και ηττήθηκε από τον Χρήστου για οκτώ εκατοστά.



O 18χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού, πέρασε τα 50μ σε 26.63 για να τερματίσει σε 54.41, βάζοντας πλώρη για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Πέμπτη (10/7) στις 18:15.

Κύριος αντίπαλος του Απόστολου Χρήστου θα είναι ο Σιμόνε Σαμπιόνι, με τα 54.49, ενώ τον τρίτο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών σημείωσε ο Ρώσος Εβγκένι Ριλόφ με 55.33. Ο Χρήστου έδειξε από νωρίς πως πάει για μεγάλη επίδοση, καθώς πέρασε πρώτος στα πρώτα 50μ με χρόνο 26.23.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Βασιλική Μπάκα προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. ελεύθερου από την 6η θέση με χρόνο 57.13, ενώ ο Παναγιώτης Χιώτης έμεινε στην 13η θέση στα 200μ πρόσθιο με χρόνο 2.15.99, μένοντας εκτός τελικού, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε η Αγγελική Μαυρατζά στα 50μ. πρόσθιο με 33.10. Τέλος, η Ιωάννα Σαχά κατετάγη 11η στα 200μ. ύπτιο με χρόνο 2.18.13

Μετά από το τέλος της κούρσας ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνοδός προπονητής στην Ολλανδία Νίκος Γέμελος τόνισε:«Μπράβο στον Απόστολο για την εμφάνιση του και το ρεκόρ. Δεν γίνονται κάθε ημέρα παγκόσμια ρεκόρ από Έλληνες. Τώρα όμως πρέπει να μείνει προσγειωμένος γιατί ο στόχος είναι το μετάλλιο. Θέλουμε να πάμε καλά και στα τρία αγωνίσματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.