Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Καταρτίζεται σχέδιο δράσης για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιχείρηση επί χάρτου από τις Αρχές στην Κρήτη.

Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ηράκλειο με σκοπό να καταρτιστεί ένα ακριβές σχέδιο δράσης. Οι περιοχές όπου «συχνάζει» παρακολουθούνται συνεχώς με κάμερες προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί αν υπάρχει και δεύτερο ερπετό και να οργανωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, θα εξεταστούν οι θέσεις στις οποίες έχει εντοπιστεί το τροπικό ζώο προκειμένου να αιχμαλωτιστεί γρήγορα καθώς αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση χωρίς προετοιμασία «μπορεί να τον ψάχνουμε και όλο το καλοκαίρι».

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να γίνει επιχείρηση επί χάρτου ενώ την Παρασκευή αναμένεται να στηθεί η επιχείρηση με δολώματα παρουσία των ειδικών, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ένα χρόνο… κάτοικος της λίμνης

Από «μια ανοησία κάποιου που απελευθέρωσε τον κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών» εκτιμά ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ότι βρέθηκε το τροπικό ερπετό στα νερά του φράγματος στο Ρέθυμνο, γεγονός που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει από ανησυχία ως… γέλια. Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η απελευθέρωση του κροκόδειλου πρέπει να έγινε πριν περίπου ένα χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι το ερπετό είναι μικρό σε ηλικία, γεγονός παρήγορο σύμφωνα με το δήμαρχο, αφού το ζώο δε βρίσκεται ακόμη σε αναπαραγωγική ηλικία.

«Δεν ξέρουμε εάν είναι ένας ή δυο» είπε ο κ.Μαρινάκης, τονίζοντας ότι δεν είναι απλή διαδικασία η διαπίστωση του αν όντως οι κροκόδειλοι είναι δύο. Μέχρι τώρα πάντως το σύστημα θερμικών καμερών που έχει εγκατασταθεί δεν έχει εντοπίσει δύο κροκόδειλους μαζί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.