Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η κοπέλα που περπατάει στο δρόμο χωρίς... παντελόνι!


Κανείς δεν καταλαβαίνει πως το τζιν είναι ζωγραφισμένο - Δείτε το βίντεο.

Περπατάει αμέριμνη στους πολυσύχναστους δρόμους της Λιλ της Γαλλίας και κανείς από τους γύρω της δεν καταλαβαίνει πως... δεν φοράει παντελόνι!

Η κοπέλα του βίντεο μπορεί να φαίνεται πως φοράει τζιν, όμως πρόκειται για οφθαλμαπάτη... Το σώμα της είναι ζωγραφισμένο στο χρώμα του τζιν και όλοι την προσπερνάνε χωρίς να καταλάβουν την πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο που αποδεικνύει πως το bodypainting είναι μια πραγματική μορφή τέχνης, με την μακιγιέρ Marie Przybylski, να «ντύνει» την Μαρία το 20χρονο μοντέλο, ζωγραφίζοντάς της ένα τέλειο παντελόνι, με όλες του τις λεπτομέρειες...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως για τουριστικές επενδύσεις σε Κέα και Μήλο


Έδωσε έγκριση το ΥΠΕΚΑ.

Έγκριση για δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις σε Κέα και Μήλο για την κατασκευή και λειτουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, έδωσε το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από τον καθορισμό περιβαλλοντικών όρων και την υπογραφή των σχετικών ΚΥΑ από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τη συναρμόδια υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, η επένδυση της Μήλου αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Αμμουδαράκι», συνολικής δυναμικότητας 216 κλινών, που περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa).

Όσον αφορά την Κέα, η τουριστική επένδυση συνολικής δυναµικότητας 230 κλινών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή «Βρόσκοπος» και θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες, κέντρο θαλασσοθεραπείας εκατό ατόµων και κέντρο καταδυτικού τουρισµού.

Για αμφότερες τις μονάδες προβλέπονται επίσης υποστηρικτικά έργα όπως, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών, ενώ στην Κέα θα δημιουργηθεί και μονάδα αφαλάτωσης.

Σημειώνεται τέλος, ότι φορέας του έργου στον Βρόσκοπο είναι οι «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.», ενώ στη Μήλο φορέας είναι η «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.».



Διαβάστε περισσότερα...

Το... κουρείο των φιλάθλων!


To newsbeast.gr σάς ξεναγεί στην απίστευτη ποδοσφαιρική συλλογή του Βασίλη Στεφανίδη.

Ποδοσφαιρικό μουσείο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί το «κουρείο των φιλάθλων» μιας και τα «αθλητικά εκθέματα» που φιλοξενούνται στο χώρο είναι περισσότερα από 1.500. Φανέλες, κασκόλ, μπάλες, μπρελόκ, λάβαρα είναι μερικά από τα αντικείμενα που αποτελούν τη συλλογή του κ. Βασίλη Στεφανίδη. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το κουρείο των φιλάθλων για να παρουσιάσει τις αθλητικές ιστορίες που συνοδεύουν κάθε ένα από αυτά τα ενθύμια.

Ο κ. Στεφανίδης διατηρεί ένα παραδοσιακό κουρείο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Την αφορμή για να ονομαστεί κουρείο των φιλάθλων δεν την έδωσε μόνο η αγάπη που τρέφει για το προσφιλές άθλημα αλλά η μεγάλη συλλογή με αθλητικά αντικείμενα τα οποία κοσμούν το εσωτερικό του καταστήματος ακόμα και το ταβάνι. Είναι ιδιοκτήτης του κουρείου από το 1998, αν και το μαγαζί αποτελεί ένα από τα πρώτα μαγαζιά της περιοχής και λειτουργεί ως κουρείο από το 1950 υπό τη διεύθυνση του θείου του. Και ο θείος του αλλά και ο ίδιος ήταν διαιτητές. Από εκεί ξεκίνησε και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα αντικείμενα που το περιβάλλουν όπως διηγείται.

«Από τον θείο μου κληρονόμησα και τη διαιτησία και το μαγαζί. Στον πρώτο αγώνα που συμμετείχα ως διαιτητής μου έδωσαν το πρώτο μου λάβαρο, μετά το δεύτερο, το τρίτο κι έτσι άρχισα να μαζεύω. Στην αρχή τα αποθήκευα στο σπίτι . Όταν ο αριθμός άρχισε να μεγαλώνει τα μετέφερα στο μαγαζί. Σκεφτείτε ότι αυτά που βλέπετε εδώ είναι λίγα, έχω στην αποθήκη ακόμα 4 με 5 κούτες που δεν χωράνε να τοποθετηθούν κάπου κι έτσι τώρα προσθέτω μόνο τα σπάνια κομμάτια.. Έχω φανέλα του Ομάν, της Σρι Λάνκα, της Ιορδανίας, του Λιβάνου ακόμα και από τον Μαυρίκιο, χώρες που δεν τις βρίσκεις εύκολα.

«Οτιδήποτε από όλο τον κόσμο υπάρχει εδώ μέσα. Για μένα ακόμα κι ένα μπρελόκ αποτελεί αντικείμενο αξίας εφόσον είμαι συλλέκτης. Κι οτιδήποτε σπάνιο ακούω ότι υπάρχει προσπαθώ να το βρω».

Στην ερώτησή μας για το ποια είναι τα πιο σπάνια κομμάτια της συλλογής τους μας υποδεικνύει αρχικά την φανέλα του Φόε, του 28χρονου Καμερουνέζου που έπεσε στο κέντρο του «Ζερλάν» στον αγώνα του Καμερούν με την Κολομβία, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η εμφάνιση διευκρινίζει πως είναι η αμάνικη που χρησιμοποιήθηκε στο Copa Africa την οποία και απαγόρευσε μετά η FIFA.



Σε περίοπτη θέση είναι και η φανέλα του Ντέμη Νικολαϊδη από όταν έπαιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. «Όταν τη βρήκα πήγα στο σπίτι του και μου την υπέγραψε»



«Επόμενη ιδιαίτερης αξίας φανέλα είναι αυτή του 1983 από τον τελικό των πρωταθλητριών Γιουβέντους Αμβούργο, ο πρώτος τελικός που έγινε στο ολυμπιακό στάδιο» συμπληρώνει. «Ήταν η πρώτη νίκη του Αμβούργου έναντι της Γιουβέντους με σκoρ 1-0 και ο αριθμός των θεατών που τον παρακολούθησαν τότε ήταν 73.500» αφηγείται αποδεικνύοντας όχι μόνο την αγάπη του για τα αντικείμενα της συλλογής του αλλά και τις γνώσεις του στον αθλητικό χώρο.

Από την συλλογή του όμως δεν λείπουν και φανέλες που δεν αναγνωρίζονται εύκολα μιας και απέχουν από τα συνήθη χρώματα της ομάδας. «Η Πορτογαλία συνήθως φοράει βυσσινί εμφάνιση ή μπορντό, εγώ έχω φανέλα της Πορτογαλίας χρώματος μπλε, το νούμερο 16 εκεί πάνω» συμπληρώνει δείχνοντας προς το ταβάνι. Ακόμα και η οροφή του κουρείου είναι διακοσμημένη με φανέλες κασκόλ και λάβαρα. Όπως μας ενημερώνει για μια εβδομάδα, ενώ το κουρείο λειτουργούσε κανονικά, είχε τοποθετήσει σκαλωσιά για να επενδύσει το ταβάνι με ειδικό ξύλο ώστε να μπορέσουν να κρεμαστούν τα εν λόγω αντικείμενα.



Μια εξίσου ιδιαίτερη εμφάνιση είναι και αυτή της Μάντσεστερ για τα εκατό χρόνια του συλλόγου, η οποία είναι διπλής όψης. «Μ αυτή τη φανέλα έχω τρελάνει και κόσμο στα γήπεδα. Την φορούσα από την μία μέχρι και το ημίχρονο και μετά πήγαινα στις τουαλέτες και την άλλαζα. Όταν επέστρεφα στη θέση μου όλοι με ρωτούσαν που βρήκα δεύτερη φανέλα αφού δεν με είδαν να κρατάω άλλη. Ήταν μεγάλη η έκπληξή τους όταν τους αποκάλυπτα την διπλή της όψη και την ιστορία της»



«Έχω εμφανίσεις της South Africa που αγόρασα όταν πήγα στο μουντιάλ της Αφρικής. Από εκεί αγόρασα διάφορα συλλεκτικά κομμάτια» Δείχνει την φανέλα της Κόλο Κόλο Χιλής πριν φτάσει στη γνήσια μπάλα που είχε αγοράσει από το μουντιάλ. «Αυτή η μπάλα κόστισε 150 ευρώ. Η αντίστοιχη της Βραζιλίας είναι λίγο πιο ακριβή αλλά την έχω παραγγείλει. Είχαμε περάσει ωραία στην Αφρική, έχω μέχρι και φωτογραφία με την πρέσβειρα της Αφρικής που φυσάμε μαζί τη βουβουζέλα.» διηγείται με νοσταλγία για εκείνο το ταξίδι.



Εκτός από την συγκεκριμένη φωτογραφία υπάρχουν και διάφορες άλλες που διακοσμούν το κουρείο από την περίοδο που ήταν διαιτητής. «Έχω φωτογραφίες με τον Μπάγιεβιτς, τον Χατζηπαναγή, τον Μανωλά, τον Δομάζο από τους αγώνες παλαιμάχων.





Εντυπωσιακές είναι και οι φανέλες ή τα λάβαρα από ομάδες που σήμερα έχουν διαλυθεί όπως αυτή της Χαλκίδας ή της Ιαλυσού.



Αλλά δεν είναι μόνο από το ποδόσφαιρο τα κομμάτια που υπάρχουν στη συλλογή του. «Αυτό είναι σκάκι με ποδοσφαιριστές που έφερα από την Αφρική. Ο Βασιλιάς με το κουστούμι αναπαριστά τον πρόεδρο και προπονητή της ομάδας, ο επόπτης είναι αυτός με το σημαιάκι. Αυτό κόστισε 850 ευρώ μόνο» διευκρινίζει αστειευόμενος.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης δύο χειροποίητα αγαλματίδια από ξύλο που αναπαριστούν ποδοσφαιριστές και τα είχε εξίσου προμηθευτεί από την Αφρική. Όπως μας πληροφορεί υπήρχαν αντίστοιχα για όλες τις χώρες που λάμβαναν μέρος στο Μουντιάλ.



Ο κ Στεφανίδης είναι ΑΕΚ. «Εδώ είναι το πανό μου στην Αφρική. Έχει ιστορία αυτό το πανό. Μου το πήρε η αστυνομία στην Αφρική, γιατί έγραφε ΑΕΚ και δεν έγραφε Ελλάδα. Στην αστυνομία της Αφρικής υπήρχε μεταφραστής που τους εξηγούσε τι έγραφε το κάθε πανό. Με συνέλαβαν γιατί με είχαν φωτογραφίσει την ώρα που το κρεμούσα. Μπήκα σε περιπολικό, μπήκα σε κλούβα. Μετά έψαξα να το βρω παντού αλλά δεν τα κατάφερα. Πήγα μέχρι εκεί που φτάνουν οι αποστολές των ομάδων, κόντεψαν να μας συλλάβουν για δεύτερα φορά. Το ξανάφτιαξα όμως.» Το πανό έγραφε ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εκεί, ΑΕΚ και στην Αφρική.



Το μεγαλύτερης αξίας αντικείμενο που έχει στην κατοχή του δεν είναι από το ποδόσφαιρο. Είναι από τον αγώνα στίβου του 1984 που έγινε στην ανατολική Γερμανία. « Είχε γίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην σφαιροβολία και ο αθλητής έγραψε πάνω στο λάβαρο το όνομά του, το ρεκόρ και το υπέγραψε. Το έδωσε σε έναν δικό μας πρωταθλητή κι από εκεί το βρήκα εγώ. Αυτό το λάβαρο από το ‘84, υπογεγραμμένο από πρωταθλητή παγκόσμιου ρεκόρ, είναι το πιο ακριβό κομμάτι της συλλογής μου. Δεν ξέρω πόσο θα πιάσει αν θελήσω ποτέ να το πουλήσω»



«Και το αμέσως πιο σπάνιο είναι το λάβαρο του τελικού των πρωταθλητριών του 1984. Τις εποχές εκείνες τα κομμάτια που έβγαζαν ήταν 10 το πολύ 20 . Δεν είναι σαν τώρα που πας στο περίπτερο και βρίσκεις ό,τι θες. Ξεχωριστή είναι και η φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν του Νάγκμπε στον ΠΑΟΚ, ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το νούμερο 12. Τη συγκεκριμένη φανέλα μου την έχουν ζητήσει πάρα πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά τα αντικείμενα της συλλογής μου δεν είναι προς πώληση»

Μπορεί να είναι ΑΕΚ αλλά στη συλλογή του συγκαταλέγονται όλες οι ομάδες « Έχω κασκολάκι Ολυμπιακός Λεβερκούζεν που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα το σκορ 6-2, παρότι ΑΕΚ θεώρησα πως έπρεπε να ψάξω να το βρω και το βρήκα.»

Το πιο δυσεύρετο αντικείμενο της συλλογής του ήταν «δέκα κασκολάκια από την Βραζιλία» για τα οποία έκανε ειδική παραγγελία και κόστισαν 160 ευρώ.

Σε περίοπτη θέση στο μαγαζί πάντως βρίσκεται το λάβαρο, η μπάλα και το μπρελόκ της ΑΕΚ για τα 80 χρόνια της ομάδας. Από πάνω δεσπόζει και μια σημαία της Εθνικής Ελλάδος, όπου πάνω της είναι τυπωμένη η ελληνική σημαία και η αναμνηστική φωτογραφία των παικτών.

Για την ΑΕΚ αναφέρει πως «δεν έχει καημό» όσο για το γήπεδο πιστεύει πως θα ολοκληρωθεί εντέλει.

Τα σπάνια αντικείμενα ενδέχεται να τα αναζητάει για χρόνια «Η φανέλα του συλλόγου της Λίβερπουλ για τα εκατό χρόνια βγήκε το ‘91 κι εγώ την απόκτησα το 2013, είκοσι δύο χρόνια μετά»

Ο κόσμος, κυρίως άντρες, επισκέπτεται το μαγαζί ειδικά για να αντικρίσει από κοντά την μοναδική αυτή συλλογή, για να συζητήσει τα νέα της αθλητικής Κυριακής καθώς και για να ακούσει διηγήσεις από την ιστορία του ποδοσφαίρου. Το χόμπι του ιδιοκτήτη του προσελκύει ακόμα και τους μικρούς φίλους της γειτονιάς που προτιμούν να παρακολουθούν τους αγώνες στο κουρείο των Φιλάθλων μιας και η κουβέντα για τα αθλητικά δεν λείπει ποτέ από το μαγαζί.

Η συλλογή του κ. Στεφανίδη αν και αποτιμάται χιλιάδες ευρώ για τον ίδιο είναι ανεκτίμητης αξίας και φυσικά είναι ασφαλισμένη. Η αντίδραση των υπαλλήλων της ασφαλιστικής εταιρείας βέβαια όταν αντίκρισαν ένα κουρείο μέχρι και το ταβάνι γεμάτο με αθλητικές αναμνήσεις, ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη.

Εκτός από τον ίδιο που αγοράζει το λιγότερο ένα αναμνηστικό σε όποιο αθλητικό γεγονός παρευρεθεί, γνωστούς και φίλους που τον προμηθεύουν από δικές τους επισκέψεις, ομολογεί πως ακόμα και πελάτες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συλλογής.






















Διαβάστε περισσότερα...

Βαριά «καμπάνα» σε όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών


Το πρόστιμο θα αγγίζει έως και τα 40.000 δολάρια.

Με κατάσχεση των αυτοκινήτων τους, αλλά και με πρόστιμα έως και 40.000 δολαρίων Αυστραλίας (κοντά 27.000 ευρώ), ενδέχεται να τιμωρούνται όσοι οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Βικτώριας.

Για ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετιστές που συλλαμβάνονται για πρώτη φορά, το χρηματικό τίμημα μπορεί να ανέρχεται στα 4.300 δολάρια, ενώ ως άμεσο επακόλουθο θα χάνουν την άδεια οδήγησης για 12 μήνες.

Οι κατ' επανάληψη παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ακόμη βαρύτερα πρόστιμα, μεταξύ 13.000 και 40.000 δολαρίων και, σε κάθε περίπτωση, τα οχήματα θα κατάσχονται από την αστυνομία για 30 ημέρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Terry Mulder, πρόκειται για ένα σοβαρό παράπτωμα που χρήζει αυστηρής αντιμετώπισης.

«Το συνδυασμένο παράπτωμα στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δηλαδή δεν θα ανεχτούμε (αυτούς) που δε δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή στους άλλους οδηγούς στον δρόμο και οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να οδηγήσουν υπό την επήρεια ενός κοκτέιλ αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο άλλους ανθρώπους στο δρόμο» ανέφερε ο υπουργός.

«Έρευνα καταδεικνύει ότι οδηγοί αυτοκινήτων ή μοτοσικλετιστές που καταναλώνουν αλκοόλ και παράνομες ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό τους παρουσιάζουν, κατά μέσο όρο, 23 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθούν σε σύγκρουση από όσους δεν έχουν κάνει τέτοια κατάχρηση. Είναι, επίσης, πιο πιθανό να προκαλέσουν το τρακάρισμα, σε σχέση με άτομα που έχουν μόνο αλκοόλ στον οργανισμό τους».

Τα νέα μέτρα αναμένεται να συζητηθούν στο Κοινοβούλιο αυτό τον μήνα και να τεθούν σε εφαρμογή από τα μέσα του 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο φορτιστής με την μπαταρία-δυναμίτη


Φορτίζει από κινητά και ταμπλέτες μέχρι και μπαταρίες αυτοκινήτων!

Ναι, καλά διαβάζετε, δεν σας γελούν τα μάτια σας, το Juno Power Jumpr προσφέρει τη micro-USB θύρα που είναι απαραίτητη για το smartphone, τα κατάλληλα αμπέρ για το tablet και μία ακόμα μαγική υποδοχή που κάνει την απολύτως τεράστια διαφορά.

Ήτοι να παρέχει την ιδανική ποσότητα ενέργειας για να ξυπνήσει από τον λήθαργο τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας μέσα σε λίγα λεπτά!

Αν λοιπόν μιζάρετε και το καταραμένο δεν παίρνει μπροστά, ο πολυφορτιστής-νάνος θα τονώσει την μπαταρία και ξεμπερδέψατε...

Πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός και απείρως χρηστικό, ιδιαίτερα αν είστε λάτρης της αυτοκίνησης ή οδηγείτε όχημα που τα έχει φάει τα ψωμιά του.

Την ώρα λοιπόν που φορητά smartphone chargers κυκλοφορούν πια κάθε εβδομάδα, με τη λειτουργικότητά τους να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, το Jumpr είναι εδώ για να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό: ποιος άλλος φορτιστής εξάλλου κάνει και για μπαταρίες αυτοκινήτων;



Αν λοιπόν οδηγείτε αμάξι με V4 ή V6 κινητήρα, ο μικρός μπλε φίλος θα δώσει στη συνήθη -νεκρή- μπαταρία των 12 βολτ τον απαραίτητο χυμό για να πάρει τα πάνω της. Οι V8 κινητήρες παραείναι απαιτητικοί για τις δυνατότητες του Jumpr, το οποίο φαντάζει ιδανικό (και) για κινητήρες μοτοσικλετών.



Θέλετε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυματουργού φορτιστή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου (διαστάσεις 139 x 75 x 15 χιλιοστά και βάρος πούπουλου); Έχουμε και λέμε, με χωρητικότητα 6.000mAh αποδίδει 12 βολτ και 300 αμπέρ από την ειδική θύρα, μια ικανή ποσότητα ενέργειας δηλαδή για να αναστήσει την πεσμένη μπαταρία του αυτοκινήτου.



Ο φορτιστής έρχεται πακετάκι με όλα τα καλώδια, ακόμα και τις τσιμπίδες για την μπαταρία του αυτοκινήτου, και είναι κατάλληλος για όλα μας τα gadget, από κινητά και ταμπλέτες μέχρι φωτογραφικές μηχανές και αυτοκίνητα. Και αυτοκίνητα! Είναι απίστευτο όσες φορές κι αν το πεις...



Και θέλετε και το καλύτερο; Παρά τις φανερές υπερδυνάμεις του στην επικράτεια της φόρτισης συσκευών, η τιμή του Juno Power Jumpr κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τους απλούστερους φορητούς συναδέλφους του: στα 71 ευρώ (99 δολάρια) είναι η απόλυτη λύση για τη φόρτιση...






Διαβάστε περισσότερα...

Οι «πλαστικοί» κλώνοι των σταρ


Άνθρωποι που έφτασαν πολύ μακριά για να μοιάσουν με το αγαπημένο τους celebrity.

Η εμμονή που έχουν κάποιοι άνθρωποι με τις διασημότητες είναι τέτοια που καλεί σε δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή τους, ώστε να γίνουν φτυστοί με τα ινδάλματά τους.

Και βέβαια είναι άλλο πράγμα να ντύνεσαι σαν το celebrity της καρδιάς σου ή να κόβεις τα μαλλιά σου στα πρότυπά του και απολύτως άλλο να υποβάλλεσαι σε εξαντλητικές και δαπανηρές πλαστικές επεμβάσεις ολικής μεταμόρφωσης!

Στις ακραίες αυτές περιπτώσεις μιμητισμού το πράγμα περνά λοιπόν στην αμέσως επόμενη πίστα, με τις ψυχολογικές συνέπειες να μην μπορούν να κρυφτούν.

Ας δούμε μια σειρά από ανθρώπους που έφτασαν πραγματικά πολύ μακριά για να αποκτήσουν λίγη από τη φαινομενική λάμψη του αστέρα που λατρεύουν, κλωνοποιώντας τον στο πρόσωπό τους...

Toby Sheldon (Justin Bieber) - 100.000 δολάρια



Ο 33χρονος υποβλήθηκε σε καταιγισμό πλαστικών (εμφυτεύματα, επεμβάσεις για το χαμόγελό του, πλαστική στα μάτια και Botox φυσικά), σε μια περίοδο 5 ετών, για να γίνει ίδιος ο πιτσιρικάς superstar. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Kitty (Jennifer Lawrence) - 25.000 δολάρια



Η 30χρονη Τεξανή, που οι φίλοι της έλεγαν ότι φέρνει φευγαλέα στην Jennifer Lawrence, το πήρε πολύ στα σοβαρά και έκανε τα πάντα για να της μοιάσει ακόμα περισσότερο...

Nadya Suleman (Angelina Jolie) - ποσό άγνωστο



Η Nadya Suleman του «Octomom» υποβλήθηκε σε σειρά πλαστικών για να γίνει ίδια η Jolie. Το πάθος της Suleman με τη σταρ, παροιμιώδες: πέρα από τα κολακευτικά γράμματα που της στέλνει κατά τόνους, χρησιμοποιεί και το «Angelina» ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο στο στριπτίζ. Ας ελπίσουμε ότι τα 14 παιδιά της θα έχουν την ίδια στοργή που δίνει η ηθοποιός στην οικογένειά της...

Carolyn Anderson (Pamela Anderson) - 33.500 δολάρια



Πόσα λεφτά είναι αρκετά για να μοιάσει κάποια στο αλλοτινό μωρό του «Baywatch»; Προφανώς και δεν έχει τιμή το πράγμα, γι' αυτό και η Carolyn δεν κόλλησε στις λεπτομέρειες. Ήταν 14 χρονών όταν ο πατέρας της ισχυρίστηκε ότι φέρνει κάπως στην Pamela και αυτή το έδεσε κόμπο να γίνει σαν τη σεξοβόμβα. Μέχρι και το επίθετό της άλλαξε για να έρθει ακόμα πιο κοντά στην Anderson.



Και βέβαια στο ίδιο μήκος κύματος, η 19χρονη Sha θέλησε κι αυτή λίγη από την αίγλη της Pamela, γι' αυτό και υποβλήθηκε σε εκτεταμένες επεμβάσεις για να γίνει ολόιδια. Μέχρι και το Playboy αναγνώρισε την ολική επαναφορά και την απαθανάτισε στις σελίδες του...

Lisa Connell (Demi Moore) - 60.000 δολάρια



Όταν η καρκινοπαθής -στο τελικό στάδιο της νόσου- ανακοίνωσε ως στερνή επιθυμία ότι ήθελε να γίνει ίδια η Demi Moore, η γνωστή ηθοποιός προσπάθησε μέσω Twitter να την αποτρέψει: «Εύχομαι να μπορούσα να έρθω σε επαφή με αυτή τη γυναίκα, τη Lisa Connell, που θέλει να υποβληθεί σε επέμβαση για να μου μοιάσει και να την ενθαρρύνω να μην το κάνει! Είναι μια πολύ ωραία κοπέλα!». Η Connell ήταν όμως αποφασισμένη και προχώρησε πράγματι στη δραστική μετατροπή, απαντώντας στη σταρ: «Θέλω να πεθάνω όμορφη, αυτός είναι λοιπόν ο δικός μου τρόπος για να ανακτήσω τον έλεγχο του σώματός μου»...

Miki Jay (Michael Jackson) - 16.000 δολάρια



Η Βρετανή Miki Jay, μητέρα τριών τέκνων, παθιάστηκε με τον «βασιλιά» της ποπ όταν κέρδισε σε διαγωνισμό ταλέντων το 1991. Έκτοτε έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχει υπομείνει όλες τις εγχειρίσεις για να γίνει ολόιδια ο Jackson. Εδώ όμως μιλάμε για επαγγελματική και ιδιαιτέρως κερδοφόρα αλλαγή, καθώς η ίδια απασχολείται πια ως μίμος του Michael, καθαρίζοντας περισσότερα από 240.000 δολάρια τον χρόνο...

Nileen Namita (βασίλισσα Νεφερτίτη) - 336.000 δολάρια



Άλλη μια Βρετανή με ψύχωση, αν και εδώ το αντικείμενο της λατρείας της μας έρχεται από την αρχαιότητα: το αρχαίο celebrity της Αιγύπτου, η Νεφερτίτη! Η Namita έχει ξοδέψει περισσότερα από 300.000 δολάρια σε 51 πλαστικές επεμβάσεις, σε έναν χρονικό ορίζοντα 20 ετών. Αν το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές της, αυτή το ξέρει καλύτερα...

Nicholas Ryan (Ryan Gosling) - 5.000 δολάρια



Ο 32χρονος ηθοποιός Nicholas Ryan θέλησε να μοιάσει περισσότερο στον δημοφιλέστερο συνάδελφό του, μπας και αποκτήσει το μαγικό επαγγελματικό του άγγιγμα αλλά και τον τρόπο του με τις γυναίκες. Ευχαριστημένος από το αισθητικό αποτέλεσμα, ο Nicholas δηλώνει πια περιχαρής: «Ο Ryan Gosling τα πάει καλά με τις γυναίκες. Ελπίζω το ίδιο να κάνω τώρα κι εγώ»...

Myla Sinanaj (Kim Kardashian) - 30.000 δολάρια



Αφού λάνσαρε ένα sex tape με τον εύγλωττο τίτλο «Η Αντι-Κιμ» («The Anti Kim K: XXX»), η Myla Sinanaj υποβλήθηκε σε σωρεία επεμβάσεων για να φέρνει περισσότερο στην τηλεπερσόνα. «Έχω εμμονή με το σώμα της», δήλωσε η Sinanaj, «και θέλω το δικό μου να γίνει ακριβώς το ίδιο»...

Ashley Horn (Lindsay Lohan) - 25.000 δολάρια



Σε ηλικία μόλις 18 ετών, η ετεροθαλής «χαμένη» αδελφή της Lohan υποβλήθηκε σε 5 πλαστικές για να μοιάσει στη LiLo. Εδώ η εμμονή αποκτά οικογενειακά χαρακτηριστικά...

Mike και Matt (Brad Pitt) - ποσό άγνωστο



Τα διδυμάκια από την Αριζόνα των ΗΠΑ έβαλαν σκοπό ζωής να γίνουν ίδια ο αστέρας του Χόλιγουντ, ευελπιστώντας στην τύχη του. Αφού πέρασαν λοιπόν τα πάνδεινα για να μοιάσουν στον ηθοποιό και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν τους μπερδεύει με τον Brad Pitt, τα ίδια δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένα και πανευτυχή με το αποτέλεσμα...

Crystal (Britney Spears) - 25.000 δολάρια



Ελπίζοντας να μοιάσει στη νέα «βασίλισσα» της ποπ, η Crystal δεν λογάριασε πόνο και έξοδα. Εδώ όμως μιλάμε και πάλι για επαγγελματικό βήμα να πάρει τα πάνω της η καριέρα της, καθώς η κοπέλα δουλεύει ως στριπτιζέζ, οπότε κάτι θα αποκομίσει από την ομοιότητά της με την Britney...

Εκτός συναγωνισμού:

Annette Edwards (Jessica Rabbit) - 17.000 δολάρια



Όταν το celebrity της καρδιάς σου είναι καρτούν, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράλογα! Κι έτσι η βρετανή προγιαγιά πια, στα 60 της χρόνια, υποβάλλεται σε πλαστικές από το 2009 για να γίνει ίδια η καρτουνίστικη σεξοβόμβα Jessica Rabbit. Ακόμα πιο περίεργο είναι βέβαια το γεγονός ότι η κτηνοτρόφος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου!

Sarah Burge (Barbie) - 800.000 δολάρια



Για να γίνεις σωστή «ανθρώπινη Μπάρμπι», τα χρήματα που θα ξοδέψεις δεν έχουν και τόση σημασία μπροστά στην τιμή. Έτσι φαίνεται να σκέφτηκε η Burge που έβαλε σκοπό ζωής να την μπερδεύει ο περίγυρός της με τη θρυλική κούκλα. Και μιλώντας για τον κόσμο της Barbie, ας δούμε και το πλέον πασίγνωστο ανθρώπινο ανάλογό της, τη Valeria Lukyanova...



Και οι άντρες όμως δεν πάνε πίσω στον παιδικό νεραϊδόκοσμο: γνωρίστε τον «ανθρώπινο Ken», κατά κόσμον Justin Jedlica, ο οποίος έχει υποβληθεί σε 149 επεμβάσεις για να μετατραπεί στον σύντροφο της Barbie...




Διαβάστε περισσότερα...

Οι Νεάντερταλ δεν εξαφανίστηκαν λόγω... βλακείας


Νέα μελέτη έρχεται να αποκαταστήσει την υστεροφημία τους.

Ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της υστεροφημίας των Νεάντερταλ και τη διάλυση του μύθου ότι το είδος τους εξαφανίστηκε λόγω κατωτερότητας έναντι των ανθρώπων και γενικώς λόγω… βλακείας, αποτελεί μια νέα επιστημονική μελέτη. Μάλιστα, η έρευνα κατηγορεί τους σύγχρονους ανθρώπους για -ανεδαφικό- «κόμπλεξ ανωτερότητας»!

Σύμφωνα με τις νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, οι μεγαλόσωμοι Νεάντερταλ δεν ήταν λιγότερο έξυπνοι από τους προγόνους του ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), ούτε υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι, εξαιτίας της νοητικής ανωτερότητας των τελευταίων, οι πρώτοι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές, με επικεφαλής την ανθρωπολόγο Πάολα Βίγια του Πανεπιστημίου του Κολοράντο (ΗΠΑ) και τον αρχαιολόγο Βιλ Ρέμπρεκς του Πανεπιστημίου του Λάϊντεν (Ολλανδία), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One». Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το New Scientist, ανέφεραν ότι το πορτρέτο των Νεάντερταλ ως αγριάνθρωπων, χωρίς χαρίσματα, δεν είναι παρά ένα επιστημονικό στερεότυπο που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό και το οποίο πρέπει πλέον να εγκαταλειφθεί.

Οι ερευνητές, που εξέτασαν εξονυχιστικά τα έως τώρα αρχαιολογικά και άλλα δεδομένα, επεσήμαναν χαρακτηριστικά ότι τίποτε π.χ. δεν δικαιολογεί τις εφημερίδες -όπως συνέβη πρόσφατα στην Ολλανδία μετά από επεισόδια στο γήπεδο του Άγιαξ- να αναφέρονται στους χούλγικαν επιτιμητικά ως «Νεάντερταλ».

Οι Νεάντερταλ πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 350.000 έως 400.000 χρόνια και οι πληθυσμοί τους εξαπλώθηκαν από τις ακτές της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό έως τα όρη Αλτάι στην κεντρική Ασία. Τα ίχνη τους χάθηκαν πριν από περίπου 40.000 χρόνια, δηλαδή μετά την άφιξη των προγόνων των συγχρόνων ανθρώπων στην Ευρώπη, με προέλευση την Αφρική. Η υπόθεση που επικράτησε, ήταν ότι οι «έμφρονες άνθρωποι» (Homo sapiens) ήσαν ανώτεροι στο μυαλό και σε πρακτικές δεξιότητες (κυνήγι, όπλα κ.α.), με συνέπεια να επικρατήσουν μετά από μία περίοδο ανταγωνισμού με τους κατώτερους Νεάντερταλ.

Όμως οι Πάολα Βίγια και Βιλ Ρέμπρεκς αντιτείνουν ότι δεν στέκουν οι θεωρίες περί ανωτερότητας των προγόνων μας. «Πρόκειται για καλές ιστορίες, όμως το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικά δεδομένα για να τις στηρίξουν», δήλωσε ο ολλανδός επιστήμονας. Αντίθετα, νεότερες ανακαλύψεις δείχνουν ότι, μεταξύ άλλων, οι Νεάντερταλ είχαν συνήθειες (κυνήγι, φωτιά κ.α.), ικανότητες (για καινοτομίες, προσαρμογή στο περιβάλλον κ.λπ.), ποικιλία διατροφής, γλώσσα, τέχνη και συμβολική επικοινωνία (π.χ. μέσω διακόσμησης του σώματος τους) σε ένα επίπεδο ανάλογο με τους συγχρόνους τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο, η παρεξήγηση οφείλεται κυρίως στο ότι οι επιστήμονες ως τώρα συνέκριναν τους Νεάντερταλ όχι με τους συγχρόνους τους μεσολιθικούς ανθρώπους (που τότε ακόμη ζούσαν στην Αφρική), αλλά με τους μεταγενέστερους παλαιολιθικούς (που είχαν πια μεταναστεύσει στην Ευρώπη). Όπως είπε, είναι σαν να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι του 19ου αιώνα ήσαν λιγότερο έξυπνοι σε σχέση με αυτούς του 21ου αιώνα, επειδή δεν είχαν φορητούς υπολογιστές και διαστημικά ταξίδια ή σαν να συγκρίνει μια παλιά «Φορντ Τ» με μια μεταγενέστερη «Φεράρι». «Απλώς δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία περί νοητικής κατωτερότητας των Νεάντερταλ. Η συμβατική άποψη γι' αυτούς δεν είναι αληθινή», δήλωσε η αμερικανίδα ερευνήτρια.

Οι σύγχρονες γενετικές έρευνες δείχνουν ότι οι Νεάντερταλ ζούσαν σε μικρές ομάδες και συχνά έρχονταν σε επιμειξία με τα «ξαδέλφια» τους, τους προγόνους μας. Το γιατί εξαφανίστηκαν, παραμένει μυστήριο προς το παρόν, αλλά οι αιτίες θεωρούνται πολύπλοκες. Μεταξύ άλλων, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό ότι αρκετοί Νεάντερταλ ενσωματώθηκαν σταδιακά στους μεγαλύτερους ανθρώπινους πληθυσμούς - και έτσι εμείς σήμερα έχουμε τα γονίδιά τους στο DNA μας.



Διαβάστε περισσότερα...