Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μαθητές εκφράζουν τις προσδοκίες τους για μία βιώσιμη πόλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσιάζουν τις εργασίας τους σε εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το αστικό περιβάλλον, τις ομορφιές και τα προβλήματα στις πόλεις και τις γειτονιές όπου ζουν, καταγράφουν μαθητές μέσα από εργασίες που ετοίμασαν στη διάρκεια της χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, και παρουσιάζουν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 550 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους, από 28 σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, από την Αθήνα, την Πάτρα και την Κοζάνη συμμετέχουν στην εκδήλωση «Εκπαιδευτικοί και μαθητές εκφράζουν τις προσδοκίες τους για μία βιώσιμη πόλη».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και από τη διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα σχολεία αυτά ανήκουν στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία», στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 85 σχολεία από την Ελλάδα και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά διερεύνησαν μέσα από ομάδες την αειφορία της πόλης τους, φωτογράφισαν τις γειτονιές τους, αναζήτησαν τα προβλήματα και τις ομορφιές, χάραξαν περιβαλλοντικά μονοπάτια, πραγματοποίησαν δράσεις, αναζήτησαν τους αρμόδιους φορείς και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προσπάθησαν να αποτυπώσουν σε παρουσιάσεις, όλα όσα διαπίστωσαν κατά την έρευνά τους.

Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάζονται σε αίθουσες του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ στον αύλειο χώρο του, οι μικρότεροι μαθητές των νηπιαγωγείων συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις με ζωγραφιές, συνθήματα και δρώμενα, θέλοντας να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Η δράση αυτή ξεκίνησε πέρσι, πιλοτικά, με κάποια σχολεία της Θεσσαλονίκης και φέτος επεκτάθηκε και σε άλλα σχολεία της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.