Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γυναίκα πουλά sex tapes του… Μοχάμεντ Άλι για 100.000 δολάρια


Λέει πως είχαν σχέση 20 χρόνια και πως η κόρη της είναι παιδί του- Δείτε φωτογραφίες.

Σχεδόν δέκα μέρες μετά τα θάνατο του θρύλου της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι μια γυναίκα υποστηρίζει πως η κόρη της είναι καρπός του έρωτά της με τον διάσημο πυγμάχο και δηλώνει διατεθειμένη να πουλήσει έναντι εξαψήφιου ποσού τα…sex tapes τους!

Η Barbara Mensah ισχυρίζεται πως έχει οπτικό υλικό από τα sex parties που διοργανώνονταν μετά τους αγώνες του Μοχάμεντ Άλι και δήλωσε στην εφημερίδα Mirror πως γνωρίζει την αξία του υλικού, κανείς δεν έχει κάτι αντίστοιχο και πως θέλει να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί από αυτό.

Με τον Μοχάμεντ Άλι

Η Mensah, που ζει στο Τέξας, ζητά περισσότερα από 100.000 δολάρια για τα βίντεο με τον Άλι, τα οποία επιχειρεί τώρα να μεταγράψει σε CD.

Οι ταινίες

Η 70χρονη λέει πως το υλικό καταγράφηκε σε πάρτι που γίνονταν μετά τους αγώνες με τη συμμετοχή του Μοχάμτν Άλι, λίγων φίλων του και περίπου δέκα κοριτσιών.

«Ήταν όλες πανέμορφες. Ο Μοχάμεντ δεν μπορούσε να κρατηθεί μακριά από ένα όμορφο κορίτσι, είτε ήταν παντρεμένος είτε όχι. Στα βίντεο φαίνονται να κάνουν σεξ», προσθέτει.

Η Mensah, που είναι σύμφωνα με τη Daily Mail ξαδέλφη της τρίτης συζύγου του Μοχάμεντ Άλι, ισχυρίζεται πως η 35χρονη κόρη της Kiiursti Mensah Ali είναι καρπός της 20ετούς σχέσης της με τον πρωταθλητή πυγμάχο.

Ο Άλι με την Kiiursti μωρό

Σύμφωνα με την ίδια, τεστ πατρότητας από το 1988 αποδεικνύει πως η Kiiursti είναι κόρη του, αν και αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό γέννησής της.

Μητέρα και κόρη δηλώνουν πάντως πως δεν επιθυμούν μερίδιο από τα εκατομμύρια που λέγεται πως περιλαμβάνονται στη διαθήκη του Άλι.

Αριστερά η μητέρα, δεξιά η κόρη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είδε τον νεκρό 21χρονο αδερφό της μέσα στο φέρετρο ανεβασμένο στο Facebook


Εξοργισμένη η οικογένεια δεν πίστευε στα μάτια της.

Το δρόμο της δικαιοσύνης ακολουθεί η αδερφή ενός νεαρού DJ και μουσικού όταν μια γυναίκα που τράβηξε μια φωτογραφία με το άψυχο σώμα του μέσα από το φέρετρο και τη δημοσίευσε στο Facebook.

Η γυναίκα αφαίρεσε ένα προστατευτικό κάλυμμα που ήταν πάνω από τον 21χρονο Michael Dene Ray ο οποίος βρισκόταν στο φέρετρο στο γραφείο τελετών και τοποθέτησε ένα «βραχιόλι φιλίας» στον καρπό του. Στη συνέχεια έβγαλε μια φωτογραφία του χεριού του δίπλα στο δικό της που φορούσε το ίδιο βραχιόλι και δημοσίευσε την εικόνα στο Facebook ως «φόρο τιμής» στον 21χρονο από το Έσσεξ.



Ωστόσο η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της 25χρονης αδερφής του Charley-Anne Semple, τρομοκρατήθηκαν από τη φωτογραφία η οποία όπως αναφέρουν ελήφθη χωρίς καμία συγκατάθεση.

Η αδερφή του, η οποία τώρα αγωνίζεται για αυστηρότερους ελέγχους στα γραφεία τελετών, έχει καταφέρει να αφαιρέσει την εικόνα από το Facebook, αλλά αργότερα έμαθε ότι οι φίλοι του αδερφού της σχεδίαζαν να φορέσουν ένα μπλουζάκι με την φωτογραφία σε ένα πάρτι για να γιορτάσουν του γενέθλιά του.



Η οικογένειά του επιπλέον ανησυχεί για το πώς αλλιώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία και θεωρεί αδιανόητο ότι κυκλοφορεί με τέτοιο τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία ενός νεκρού ανθρώπου μέσα από το φέρετρο. «Είμαστε απογοητευμένοι που μια οικογένεια έδωσε την ευκαιρία οι φίλοι να θρηνήσουν για τον νεκρό και εκείνοι άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες σαν να είναι κάποιο αξιοθέατο. Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να βγάζουν φωτογραφίες μέσα σε γραφεία τελετών.

Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι φτάνουν για να δώσουν τον δικό τους φόρο τιμής ιδιωτικά και να προσευχηθούν και δεν θα πρέπει να το μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε επιπλέον η οικογένεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καθηγητής που δωρίζει το σπέρμα του ακόμη και σε δημόσιες τουαλέτες και έχει αποκτήσει 22 παιδιά


Ο άντρας που δίνει τη λύση σε γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τα έξοδο μιας τράπεζας σπέρματος.

Την ιδιαίτερη ιστορία του καθηγητή Μαθηματικών, Ari Nagel, παρουσιάζει η New York Post, καθώς ο άντρας έχει αποκτήσει 22 παιδιά, δίνοντας το σπέρμα του σε γυναίκες που δεν θέλουν να απευθυνθούν σε τράπεζα σπέρματος, που κοστίζει εκατοντάδες δολάρια!

Είναι ο «νούμερο ένα μπαμπάς» για ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών και single γυναικών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί χωρίς τα έξοδα μιας τράπεζας σπέρματος, σύμφωνα με την εφημερίδα, με τον ίδιο να δηλώνει «Είναι πολύ εύκολο για μένα»!

Το μεγαλύτερο παιδί του καθηγητή είναι 12 ετών τον οποίο «συνέλαβε» μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά έγιναν με τη μέθοδο της δωρεάς σπέρματος.

Περίπου τις μισές φορές, παρέχει το σπέρμα του με… τον παραδοσιακό τρόπο. Μερικές φορές, μια ομοφυλόφιλη που θέλει να συλλάβει, θα πλαγιάσει μαζί του, ενώ η παρτενέρ της θα βρίσκεται δίπλα της στο κρεβάτι για ψυχολογική υποστήριξη την ώρα που η γυναίκα θα έχει σεξουαλική επαφή με τον Nagel.

«Δεν είχε κοιμηθεί ποτέ με άντρα, οπότε η σύντροφός της στο κρεβάτι της κρατούσε το χέρι. Μπορεί να είναι λίγο επώδυνο, αλλά μετά από μερικές φορές, είναι άνετες να το κάνουν μόνες τους», σημειώνει. Άλλες φορές, παρέχει το σπέρμα του στο κυπελλάκι, το οποίο και προτιμά.

Συχνά χρησιμοποιεί δημόσιες τουαλέτες, όπως αυτές των Starbucks , προκειμένου να συλλέξει το σπέρμα του και κατόπιν να το παραδώσει στις γυναίκες.

«Δεν θες να το κάνεις σε κάποια (τουαλέτα) την ώρα που οι άνθρωποι θα χτυπούν», δηλώνει. Προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες του στο σπίτι του, όμως η μελλοντικές μητέρες αισθάνονται πιο άνετα να τον συναντούν σε δημόσιο χώρο.

Αφότου επιλέξουν την τοποθεσία, ο Nagel θα πάει στις τουαλέτες, όπου θα αυνανιστεί βλέποντας πορνό στο iPhone του και θα εκσπερματώσει σε ένα ειδικό δοχείο το οποίο κατόπιν θα δώσει στις γυναίκες. Αυτές θα πάνε στις γυναικείες τουαλέτες και θα το τοποθετήσουν στη μήτρα τους.

«Μπορώ να το κρατήσω εκεί για 12 ώρες» λέει η Dege, μια 40χρονη ομοφυλόφιλη από το Μπρονξ που ήταν μια από τις γυναίκες που συνάντησαν τον Nagel. Ο χρόνος, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, είναι κρίσιμος καθώς ο καθηγητής αποδεικνύεται ιδιαίτερα γόνιμος, κάτι που αποδίδεται στην πυκνότητα του σπέρματος: 85 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο.

Ο Nagel έχει στο Facebook ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των παιδιών του, καθώς συχνά πηγαίνει για να τα κρατήσει, ενώ παρευρίσκεται στα γενέθλιά τους.

Ο ίδιος δηλώνει ότι το όνομά του εμφανίζεται στα πιστοποιητικά γεννήσεων μόνο των μισών απογόνων του.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα καθώς οι πρώτες 5 γυναίκες στις οποίες έδωσε το σπέρμα του, τον μήνυσαν για την υποστήριξη των παιδιών και σχεδόν ο μισός του μισθός δίνεται για την υποστήριξη των παιδιών. «Δεν ξέρω τι είναι πιο εντυπωσιακό: αυτές οι 5 που με μήνυσαν ή οι 17 που δεν το έκαναν», ομολογεί ο ίδιος. «Όλες γνώριζαν πως δεν υπήρχαν οικονομικές υποχρεώσεις από τη μεριά μου. Όλες είχαν υποσχεθεί εκ των προτέρων πως δεν θα με μηνύσουν», προσθέτει.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Αγραφιώτου


Τι υποστήριξε η οικιακή βοηθός της.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου και τα όσα φαίνεται να εκτυλίχθηκαν στο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ όπου βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, έφερε στο φως η οικιακή της βοηθός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, όπως υποστηρίζει η 30χρονη Γεωργιανή, εκείνη ήταν που κινητοποιήθηκε για να βρεθεί η εύπορη συνταξιούχος, ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό του Αλβανού κηπουρού ότι ήταν σε κόντρα με την εργοδότρια της και επρόκειτο να απολυθεί.

Η Ια, όπως ονομάζεται η Γεωργιανή, ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε την κατάκοιτη μητέρα της Αγραφιώτου και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή όταν έφυγε από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο, στις 21 Απριλίου.

Η ίδια δεν έχει νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα, έτσι εδώ και περίπου έναν μήνα κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και κινδυνεύει να απελαθεί.

Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με την Γεωργιανή, το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου η Αγραφιώτου της είπε ότι θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας ένας κούριερ έφερε στο σπίτι αποδείξεις που έδειχναν ότι είχε πληρώσει την προηγούμενη μέρα.

Η 30χρονη ισχυρίστηκε επίσης ότι ανησυχούσε που η Αγραφιώτου καθυστέρησε να γυρίσει και γύρω στις 5 το απόγευμα κάλεσε δύο φορές στο κινητό, αλλά μετά σαν κάποιος να το έκλεινε. Αυτό είναι περίεργο γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ (όπου βρέθηκαν το αυτοκίνητο και το πτώμα της 69χρονης) τα κινητά δεν έχουν σήμα. Την τρίτη φορά που κάλεσε το κινητό ήταν πλέον κλειστό.

---------------

"Κάποιος έκλεινε το κινητό της Αγραφιώτου"


Νέα στοιχεία για το «γκραν γκινιόλ» που εκτυλίχθηκε στο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι έφερε στο φως η οικιακή βοηθός της Ελευθερίας Αγραφιώτου, που είχε βρεθεί νεκρή 34 ημέρες από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της.

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα εξαφάνισης της 69χρονης.

Όπως υποστηρίζει η 30χρονη Γεωργιανή, εκείνη ήταν που κινητοποιήθηκε για να βρεθεί η εύπορη συνταξιούχος, ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό του Αλβανού κηπουρού ότι ήταν σε κόντρα με την εργοδότρια της και επρόκειτο να απολυθεί.

Η Ια, όπως ονομάζεται η Γεωργιανή, ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε την κατάκοιτη μητέρα της Αγραφιώτου και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή όταν έφυγε από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο, στις 21 Απριλίου.

Καθότι δεν έχει νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα, εδώ και περίπου έναν μήνα κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και κινδυνεύει να απελαθεί.

Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με τη Γεωργιανή, το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου η Αγραφιώτου της είπε ότι θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας ένας κούριερ έφερε στο σπίτι αποδείξεις που έδειχναν ότι είχε πληρώσει την προηγούμενη μέρα.

Η 30χρονη ισχυρίστηκε επίσης ότι ανησυχούσε που η Αγραφιώτου καθυστέρησε να γυρίσει και γύρω στις 5 το απόγευμα κάλεσε δύο φορές στο κινητό, αλλά μετά σαν κάποιος να το έκλεινε. Αυτό είναι περίεργο γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ (όπου βρέθηκαν το αυτοκίνητο και το πτώμα της 69χρονης) τα κινητά δεν έχουν σήμα. Την τρίτη φορά που κάλεσε το κινητό ήταν πλέον κλειστό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία νεκρή από πυροβολισμούς στο Μέριλαντ


Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια γυναίκα έπεσε νεκρή κι ένας άνδρας τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς σε συγκρότημα κατοικιών νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία, στο Αμπερντίν του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο των πυρών, στη λεωφόρο East Bel Air Avenue, εντόπισαν μια γυναίκα κι έναν άνδρα που είχαν δεχθεί σφαίρες.

Η γυναίκα εξέπνευσε επί τόπου ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου παραμένει με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο δράστης ή το κίνητρο δεν έχουν ακόμα διακριβωθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα «πειράγματα» και το… καλύτερο τρακτέρ πίσω από την άγρια δολοφονία του 14χρονου


Τι είπε στους αστυνομικούς ο 14χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον συμμαθητή του.

«Ο πατέρας σου δεν είναι άξιος για να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ». Αυτή φαίνεται να είναι η φράση που εξόργισε τον 14χρονο και τον οδήγησε στην άγρια δολοφονία του συνομήλικού του, στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από όσα ομολόγησε ο ανήλικος δράστης στις αρχές ο 14χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε τα πειράγματα και τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων παιδιών του χωριού επειδή δεν μπορούσε να τρέξει όπως οι άλλοι καθώς ήταν πιο ευτραφής, ενώ σχολίαζαν αρνητικά και την ομιλία του.

Ακόμα, ο ανήλικος δράστης φέρεται να είπε ότι δεν το είχε σχεδιάσει ενώ περιέγραψε πως το θύμα στη διαδρομή που έκαναν μαζί το μοιραίο βράδυ δεν σταματούσε να του λέει διάφορα υποτιμητικά πράγματα για τον ίδιο και την οικογένεια του.




Ο πατέρας του ανήλικου δολοφόνου βρήκε το άψυχο κορμί του 14χρονου

Ακόμα μία δραματική πτυχή στον εφιάλτη που ζει από χθες η τοπική κοινωνία του χωριού Γέφυρα Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί συγκλονισμένο το πανελλήνιο, με τη δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού από έναν συνομήλικο του, έρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το άψυχο κορμί του 14χρονου σε ένα χωράφι, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του χωριού, ήταν ο πατέρας του συνομήλικου φίλου του που ομολόγησε ότι τον σκότωσε.





Το χρονικό

Oι γονείς του παιδιού -αγρότες που διατηρούν φούρνο στο χωριό- ανησύχησαν και στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στις 11:30, κάτοικοι της Γέφυρας βρήκαν το αγόρι άγρια δολοφονημένο μέσα σε ένα χωράφι, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε πως το άτυχο αγοράκι έφερε δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι προηγήθηκε πάλη ανάμεσα στο θύμα και το δράστη. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο.

Με την πρόοδο των ερευνών, ο 14χρονος φερόμενος ως δράστης κρίθηκε ως υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία και για αυτό προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο για εξέταση. Εκεί υπό το βάρος των στοιχείων φαίνεται ότι λύγισε, ομολογώντας την ενέργεια του. Η εργαστηριακή εξέταση αποτυπώματος που βρέθηκε στο μαχαίρι, όπως και η εξέταση του γενετικού υλικού, αναμένεται να «δείξουν» και επιστημονικά την ταυτότητα του δράστη.






-------------

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα με θύμα τον 14χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ομολόγησε τον φόνο ο φίλος του παιδιού.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για το φρικτό έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία δράστης της δολοφονίας του 14χρονου φαίνεται ότι είναι ο αδελφικός φίλος του, με τον οποίο επέστρεψαν μαζί από την απογευματινή τους βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο εντοπίστηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και πληθώρα άλλων στοιχείων. Βάσει των στοιχείων αυτών υπήρξε ταυτοποίηση του ανήλικου δράστη, κι έτσι κλήθηκε για ανάκριση στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το κουζινομάχαιρο που βρέθηκε έκανε τους αστυνομικούς να αντιληφθούν αμέσως ότι πρόκειται για ερασιτέχνη που έδρασε παρορμητικά.

Άλλωστε, εξ αρχής αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς τόσο τα χρήματα του 14χρονου, όσο και το κινητό του βρέθηκαν δίπλα στη σορό του.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα όσα άκουγαν από το στόμα του 14χρονου φίλου του ανήλικου αγοριού που βρέθηκε νεκρό κοντά στο σπίτι του.

Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές αλλά και σωματικές επιθέσεις από το θύμα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους λογομάχησαν για τα χωράφια και τα τρακτέρ των οικογενειών τους.

«Πάλεψε» με τον δολοφόνο του ο 14χρονος

Ο 14χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος, με κομμένο λαιμό στο ύψος της καρωτίδας. Η εκτίμηση του ιατροδικαστή, που διαπίστωσε το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό του άτυχου αγοριού, είναι ότι το παιδί, το σώμα του οποίου έφερε ίχνη πάλης, προφανώς πάλεψε με τον δολοφόνο του, πριν αυτός του κόψει το νήμα της ζωής.

Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό την Κυριακή το πρωί, μετά από έρευνες της αστυνομίας, καθώς οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του.

Ο ανήλικος βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για να συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι του χωριού, το αγόρι έπαιζε με φίλους του μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή η παρέα αποφάσισε να χωρίσει και ο 14χρονος μαζί με ακόμη ένα παιδί πήραν τον δρόμο για τα σπίτια τους που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή.

Μόλις 100 μέτρα απο το σπίτι του άτυχου αγοριού οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, όμως ο 14χρονος δεν έφθασε ποτέ σε αυτό, προκαλώντας λίγη ώρα αργότερα, όταν δεν έδινε σημεία ζωής, συναγερμό στους δικούς του ανθρώπους και όλο το χωριό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σχεδιάγραμμα της Αστυνομίας για το δυστύχημα του Παντελίδη


Η πορεία, η πρόσκρουση και η ανατροπή του τζιπ.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την ημέρα, που έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης και οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως, στις άγνωστες πτυχές του δυστυχήματος.

Το φως της δημοσιότητας είδε και το σχεδιάγραμμα, από το μοιραίο δυστύχημα στο οποίο απεικονίζεται, η πορεία που διέγραψε το τζιπ, η πρόσκρουση και η ανατροπή του οχήματος. Το σχεδιάγραμμα, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Real News, έγινε από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού και δείχνει το ακριβές σημείο που προσέκρουσε το τζίπ.

Ακόμη στο σχεδιάγραμμα φαίνεται και η θέση στην οποία βρέθηκε βαριά τραυματισμένη η μια από τις δυο κοπέλες

padelidis


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα φθηνότερο από 1η Ιανουαρίου το φυσικό αέριο


Σημαντική η εξοικονόμηση για τον οικιακό καταναλωτή.

Φθηνότερο κατά 5,5 λεπτά ανά κυβικό με τις σημερινές τιμές γίνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 το φυσικό αέριο για τους καταναλωτές, όταν την ίδια στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης ακριβαίνει κατά 6 λεπτά, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι «από την έναρξη λειτουργίας της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ως σήμερα, η μέση εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις υπερβαίνει το 29% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης, το 42% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης και άνω του 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα».

Τονίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 το φυσικό αέριο θα γίνει ακόμα πιο φθηνό, καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα με την εφαρμογή του Ν. 4389/2016 ( ΦΕΚ 94 Α – Άρθρο 61) μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση από 1,5 €/GJ σε 0,3 €/GJ (από 5,4 €/MWh σε 1,08 €/MWh).

«Πρακτικά για την τσέπη του καταναλωτή αυτό μεταφράζεται σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό με τις σημερινές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως δεδομένης της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (με σημερινές τιμές αυξάνεται κατά 6 λεπτά το λίτρο), «το φυσικό αέριο τη χειμερινή περίοδο θα είναι ακόμα πιο οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο και θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση στον οικιακό καταναλωτή».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει επίσης ότι η διείσδυση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της πόλης βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και ότι η όποια απόφαση, θα ληφθεί μετά τον προσεχή Οκτώβριο, όταν θα κατατεθεί το 5ετές «business plan». Σημειώνεται ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων φυσικού αερίου υπερβαίνει τις 204.000 και αρκετό καιρό τώρα, «τρέχουν» αιτήματα -για σύνδεση με αέριο- παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και επιχειρηματικών φορέων σε: Λαγκαδά, Κουφάλια, Χαλάστρα, Νέα Μεσήμβρια, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Βασιλικά, Μηχανιώνα, Επανομή.

Στόχος της εταιρείας, είναι το επόμενο διάστημα να παρέχεται πλήθος καινοτόμων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μειώνοντας έτσι το χρόνο εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Σχετικά με τα τρέχοντα επενδυτικά της πλάνα, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης -αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση- και φέτος συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα κατασκευάζοντας σε 12 καλλικρατικούς δήμους νέα δίκτυα φυσικού αερίου συνολικού μήκους 20 χλμ, ενώ το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να ανέλθει σε 8,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπακούρα, «η εταιρεία βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, εξετάζει την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίηση όμως των σχετικών επενδύσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και η διασφάλιση της απόδοσης των επενδύσεων σε δίκτυα και συνδέσεις μέσω ενός εύλογου και αποδοτικού κόστους κεφαλαίου. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη διαμόρφωση τιμολογίων για την υπηρεσία διανομής που θα είναι ικανοποιητικά για τους μετόχους και θα διασφαλίζουν και εξοικονόμηση στους καταναλωτές.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης θα υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αφού πρώτα εγκριθεί από τους μετόχους και το ΔΣ της εταιρείας. Κι εφόσον ληφθεί το «πράσινο φως», η εταιρεία θα προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπακούρας σημειώνει: «Αυτό, βεβαίως, είναι κάτι που δε θα γνωρίζουμε πριν το τέλος του έτους. Αλλά, οι συνθήκες για τη διείσδυση του φυσικού αερίου είναι ευνοϊκές, καθώς το φυσικό αέριο παραμένει η πλέον ελκυστική πηγή ενέργειας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον βαθμό διείσδυσης, σύμφωνα με τον οποίο ξεπερνά ποσοστό 54%».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει την παραγωγή πιο ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή


Τι δείχνει νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει την παγκόσμια αγροτική και βιομηχανική παραγωγή και γενικότερα το διεθνές οικονομικό σύστημα πιο ευάλωτα σε απώλειες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι καθώς οι αγορές και οι αλυσίδες τροφοδοσίας έχουν διασυνδεθεί πλέον πιο στενά από ποτέ με διασυνοριακά δεσμά, είναι πιο εύκολο οι παραγωγικές ζημιές που θα υποστεί μια χώρα λόγω της κλιματικής αλλαγής, να μεταδοθούν και στις άλλες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών για τις Επιπτώσεις του Κλίματος στο Πότσνταμ, με επικεφαλής τη Λεόνι Βεντς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science Advances, μελέτησαν στοιχεία για 26 παραγωγικούς κλάδους σε 186 χώρες.

«Η μελέτη μάς δείχνει ότι από την αρχή του 21ου αιώνα η δομή του οικονομικού συστήματος έχει αλλάξει με τέτοιο τρόπο, που οι ζημιές στην παραγωγή σε ένα μέρος μπορούν πολύ πιο εύκολα να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές σε άλλες περιοχές» δήλωσε η Βεντς.

Η έρευνα επισημαίνει ότι από τη μια η παγκοσμιοποίηση έχει ενθαρρύνει τη δημιουργία ταχύτερων και αποτελεσματικότερων συστημάτων παραγωγής, αλλά από την άλλη έχει μειώσει τη διαφοροποίηση και συνεπώς την ανθεκτικότητα του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Η ενίσχυση του συγκριτικού πλεονεκτήματος και της εξειδίκευσης, μεταξύ των χωρών, αφήνει την παγκόσμια οικονομία πιο εκτεθειμένη στις κλιματικές μεταβολές.

Στις Φιλιππίνες π.χ. παράγεται πια σχεδόν το μισό της παγκόσμιας παραγωγής καρυδέλαιου, ενός από τα δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτικά λίπη στην παραγωγή τροφίμων διεθνώς. Όταν η χώρα επλήγη από τυφώνα και η τοπική παραγωγή του προϊόντος σταμάτησε, ο οικονομικός αντίκτυπος ήταν παγκόσμιος.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο πέφτει η παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς εξαντλούνται πιο γρήγορα. Η νέα έρευνα δείχνει ότι, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αυτή η μειωμένη παραγωγικότητα μπορεί ευκολότερα να γίνει «μεταδοτική» από χώρα σε χώρα.

Μια μέση ετήσια θερμοκρασία 13 βαθμών Κελσίου θεωρείται η ιδανική για την παραγωγικότητα των εργαζομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας σκουπιδότοπος - ντροπή μέσα στο δάσος του Γιούχτα


Εικόνες που δυσφημούν και προσβάλουν την πολιτισμό της Κρήτης και το «ιερό» βουνό

Ο Γιούχτας είχε μια ξεχωριστή θέση στον Μινωικό πολιτισμό και είναι βέβαιο πως οι πρόγονοι των σύγχρονων Κρητών θα ντρέπονταν για τους απογόνους τους εάν μπορούσαν να δουν πως κατάντησαν το «ιερό» τους βουνό.

Τα μονοπάτια του Γιούχτα αποτελούν προσφιλή προορισμό για περιπατητές, μόνο που φαίνεται πως κάποιοι δεν σέβονται τον τόπο και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κανόνα:

«Στο δάσος δεν παίρνω τίποτε ούτε αφήνω κάτι εκτός από τα χνάρια από το περπάτημά μου».

Οι φωτογραφίες από την τοποθεσία «Χωστό Νερό» στις Αρχάνες είναι αποκαρδιωτικές και για κάποιους επισκέπτες αλλά και για τους «αρμοδίους» για την καθαριότητα.



Σκουπίδια – πάσης φύσεως – έχουν κατακλύσει όλη την περιοχή μετατρέποντας την βόλτα στην φύση σε εφιάλτη.



Να σημειωθεί πως κοντά στην συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκεται και ο χώρος όπου αφήνονται πτώματα ζώων (αλόγων και όχι μόνο) προκειμένου να τρέφονται οι γύπες που ζουν στον Γιούχτα.




Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης


Σε τέσσερα τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας:

1. Κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) θα πραγματοποιηθεί στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 9.00’ το πρωί.

2. Επίσης, αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός θα γίνει στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Θα αποκλειστεί επίσης μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 6.00’ το πρωί.

3. Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθούν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Νεάπολης (Κ6) και του ανισόπεδου κόμβου Επταπυργίου (Κ7), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Θα αποκλειστεί επίσης μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 6.00’ το πρωί.

4. Αντίστοιχες εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθούν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Τριανδρίας (Κ8) και του ανισόπεδου κόμβου Ζωολογικού Κήπου και Θεάτρου Δάσους (Κ7Α), με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 9.00’ το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Κλάδοι σύνδεσης με περιφερειακή οδό

Επίσης, εργασίες συντήρησης θα γίνουν σε δυο δρόμους που συνδέονται με την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 έως και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016. Συγκεκριμένα:

1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθεί επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου της οδού Μαρίνου Αντύπα. Οι εργασίες θα γίνουν στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης 6.00’ το πρωί.

2. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθεί και στην κάτω διάβαση της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης που συνδέει την κλινική «Γένεσις» και τον οικισμό Μαλακοπής, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης των εργασιών στις 8.00’ το πρωί.
Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγριογούρουνα έκοβαν βόλτες μέσα στις αυλές του χωριού


Ξημερώματα Σαββάτου, ώρα 03:15΄, στην Πελασγία Φθιώτιδας....

Πολυμελής οικογένεια αγριογούρουνων "επισκέπτεται" το χωριό και βολτάρει μέσα από κήπους και αυλές.

Δείτε το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του LamiaReport.




Πηγή: http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χάρτης της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ


Τι δείχνουν τα νούμερα για τις τυφλές μαζικές επιθέσεις με όπλα στην Αμερική.
Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την Εθνική Ημέρα ευαισθητοποίησης για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ, που γιορτάστηκε στις 2 Ιουνίου, και μόλις χτες έλαβε χώρα η πιο πολύνεκρη τυφλή επίθεση με πυρά στη χώρα, όταν ο Ομάρ Ματίν μπήκε σε ένα γκέι-κλαμπ και σκότωσε 50 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 53.

Κι όμως, μόνο μέχρι τις 31 Μαΐου, στις ΗΠΑ είχαν σκοτωθεί 213 άνθρωποι σε περιστατικά τυφλών, μαζικών επιθέσεων από την αρχή του 2016! Συγκεκριμένα, μέχρι την τελευταία μέρα του Μαΐου είχαν σημειωθεί 161 τυφλές επιθέσεις.

Τα νούμερα αυτά είχε παρουσιάσει ο Independent, με αφορμή την Ημέρα κατά της ένοπλης βίας, δημοσιεύοντας παράλληλα με ένα χάρτη για τις περιοχές των ΗΠΑ με τα περισσότερα θύματα σε τέτοιου τύπου επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο στο Σικάγο, το τρέχον έτος, υπήρξαν 14 επιθέσεις κατά τις οποίες 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 51 τραυματίστηκαν.

map

-----------

Αυτό είναι το όπλο των αμερικανών μακελάρηδων

Το AR-15 έχει εξελιχτεί σε «πρωταγωνιστή» των τυφλών, μαζικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Όταν ο 27χρονος Ομάρ Ματίν μπήκε στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο, την Κυριακή, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη φονικότερη εκτέλεση με πυρά στην ιστορία των ΗΠΑ, χρησιμοποιήσει ένα πολύ συγκεκριμένο όπλο. Το τυφέκιο τύπου AR-15 το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αιματοκυλίσματα από την Καλιφόρνια μέχρι το Κονέκτικατ: ένα ημιαυτόματο τυφέκιο, εμπνευσμένο από τον στρατό.

Αυτό είναι το όπλο των αμερικανών μακελάρηδων

Παρότι τα συγκεκριμένου τύπου όπλα ευθύνονται για ένα μικρό ποσοστό των 30.000 ετήσιων θανάτων από όπλα στις ΗΠΑ, έχουν χρησιμοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 μαζικές επιθέσεις από το 2011. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια Αμερικανοί το έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Το όπλο, χρησιμοποίησε ο μακελάρης Adam Lanza το Δεκέμβριο του 2012, με το οποίο σκότωσε 26 άτομα στο Sandy Hook στο Newtown, όπως και οι τρομοκράτες του San Bernardino οι οποίοι πάλι με AR-15 αφαίρεσαν τις ζωές 14 ανθρώπων, το Δεκέμβριο του 2015. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2012, ο James Eagan Holmes όρμησε με ένα AR-15 σε αίθουσα κινηματογράφου και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 58.

Όπως γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ που σκιαγραφούν το «προφίλ» του τυφεκίου, ο δράστης στο Ορλάντο χρειάστηκε να ξαναγεμίσει μια φορά το όπλο κατά τη διάρκεια του μακελειού ενώ στο διαδίκτυο αρκετοί αναρωτιούνται γιατί το AR-15 κυκλοφορεί εν αφθονία στις ΗΠΑ. Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, επιτρέπεται σε οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο να κατέχει ένα AR-15, αν το επιθυμεί.

Ο βρετανός δημοσιογράφος και τηλεοπτική περσόνα, Piers Morgan, ενώνει τη φωνή του με εκείνους που αξιώνουν την απαγόρευση στρατιωτικών όπλων.

«Το AR-15 είναι ένα τυφέκιο που έχει απαγορευτεί στη Βρετανία. Μαντέψτε. Κανένας δε δέχεται πυρά από ένα AR-15 στη Βρετανία. Ξύπνα Αμερική», έγραψε στο Twitter, στον απόηχο της σφαγής στο Ορλάντο. Στον αντίποδα, η Εθνική Ένωση Όπλων, υπερασπίζεται τις μαζικές πωλήσεις του όπλου επιμένοντας ότι είναι χρήσιμο για κυνήγι άγριων ζώων και για οικιακή προστασία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους ΚΥΑ για την υπογραφή συμβάσεων των ΣΥΔ με τον ΕΟΠΥΥ


Ανακοίνωση 13.06.2016

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ «Τροποποίηση της υπ' αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (Β'2456) κοινής υπουργικής απόφασης "Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.", όπως τροποποιήθηκε με τις υπ' αριθ. Φ90380/5383/738/2012 Β'1233), ΕΜΠ5/2012 (Β'3054) και 55471/2013 (Β'1561) κοινές υπουργικές αποφάσεις και ισχύει», που τροποποιεί το άρθρο 18 του ΕΚΠΥ, μετά από μεγάλους αγώνες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων τους.

Με αυτή την ΚΥΑ μπορούν να υπογραφούν οι συμβάσεις των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με τον ΕΟΠΥΥ για την καταβολή του Ειδικού Νοσηλείου-Τροφείου. Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα καλεί να γίνει το ίδιο και για την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υπόλοιπων γονεϊκών δομών (ΚΔΗΦΑμεΑ, Οικοτροφεία κ.τ.λ.).
Ιστορικό πρόσφατων κινήσεων για τις ΣΥΔ


13.06.2016: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (Β’2456) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθ. Φ90380/5383/738/2012 Β’1233), ΕΜΠ5/2012 (Β’3054) και 55471/2013 (Β’1561) κοινές υπουργικές αποφάσεις και ισχύει (ΚΥΑ)


Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Η ΚΥΑ σε μορφή MS Word (172.73 KB)

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στη Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 13.06.2016


Αρ. Πρωτ.: 936

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται μέχρι τις 16 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΚΕ αλλά και ως πρόεδρος του EDF και Ταμίας της IDA, συμμετέχοντας στην 9η Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (COSP).

Εκπρόσωποι από όλες τις χώρες που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD) συναντώνται στη Διάσκεψη κάθε χρόνο για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Σύμβασης. Το φετινό θέμα είναι: «Εφαρμογή της Ατζέντας για την Ανάπτυξη 2030 για όλα τα άτομα με αναπηρία: Κανείς να μην μείνει πίσω». Παράλληλα θα συζητηθούν και τα ακόλουθα:
• Εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων για όλα τα άτομα με αναπηρία
• Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές και διανοητικές αναπηρίες
• Ενίσχυση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και την τεχνολογία και στην ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς
• Εορτασμός της 10ης επετείου από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα λάβει μέρος σε πολλές συσκέψεις, σε side events ενώ θα παρέμβει και στην Ολομέλεια.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Νέας Υόρκης
Σήμερα Δευτέρα 13/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει στο Civil Society Forum και παράλληλα είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκ μέρους του EDF. Μετά το Civil Society Forum θα υπάρξει συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης : «High-level discussion in follow up to the High-Level Meeting on Disability and Development 2013».
Την Τρίτη 14/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει στην εκδήλωση: «Προσβασιμότητα: Κάνοντας πράξη το άρθρο 9 της Σύμβασης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο », που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στον ΟΗΕ και το Φόρουμ.
Την Τετάρτη 15/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση «ICT supporting Education for All» (εκπαίδευση για όλους), που διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αυστρίας στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Essl, την Παγκόσμια Οργάνωση για την αναπηρία και την G3ICT - Παγκόσμια Πρωτοβουλία για Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δίχως αποκλεισμούς. Την ίδια ημέρα ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι στο πάνελ της εκδήλωσης «Reporting obligations under CRPD», που διοργανώνουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Βελγίου στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με το EDF και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες του Κατάρ και του Μεξικού.
Την Πέμπτη 16/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει ως μέλος της ΕΟΚΕ στην εκδήλωση «LEGAL CAPACITY: THE GAME CHANGER. The promotion of supported decision making mechanisms: how to implement. Article 12 of the UN CRPD» (Δικαιοπρακτική ικανότητα: Αλλάζοντας το παιχνίδι. Προωθώντας τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για άτομα με αναπηρία. Πώς να εφαρμόσουμε το άρθρο 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία (EASPD) .
Την ίδια ημέρα θα γίνει συνάντηση και με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΕΕ στον OΗΕ Πρέσβη Ιωάννη Βραΐλα.
(Σ.σ. :ΕΟΚΕ Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
IDA International Disability Alliance, Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία
EDF European Disability Forum, Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ
UNCRPD United Nations Convention for the Rights of People with Disabilities, Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία)
Twitter: #COSP9
Διαβάστε περισσότερα...

Το χρονικό του μακελειού στο Ορλάντο- Παγκόσμια αλληλεγγύη για τα θύματα


Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής ο 29χρονος Όμαρ Ματίν στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το γκέι μπαρ Pulse, ίσως το γνωστότερο κλαμπ της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Ορλάντο. Ήταν έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, να πραγματοποιήσει τη χειρότερη σφαγή που έχουν ζήσει οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ο δράστης, που ήταν Αμερικανός πολίτης Αφγανικής καταγωγής και χαρακτηρίζεται "βίαιος" από την πρώην γυναίκα του και ομοφοβικός από τον πατέρα του, μπήκε στο κλαμπ οπλισμένος με ένα τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο Ματίν αρχίζει να πυροβολεί. Ένας αστυνομικός, που εργαζόταν στον ελεύθερο χρόνο του ως φύλακας ασφαλείας του κλαμπ, ανταποδίδει τα πυρά "κοντά σε μια από τις εισόδους" του Pulse, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Τζον Μίνα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, φτάνουν στο σημείο αστυνομικές ενισχύσεις. Μπαίνουν στο κλαμπ ενώ ο ύποπτος συνεχίζει να πυροβολεί. Ακολουθεί ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Ματίν αναγκάζεται να υποχωρήσει προς τις τουαλέτες, παίρνοντας ομήρους 4-5 από τους θαμώνες.

"Είδα ανθρώπους να πέφτουν. Ήμουν στο μπαρ για να παραγγείλω ένα ποτό, έπεσα κάτω, σύρθηκα για να βγω έξω. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από την πίσω πόρτα. Όταν βγήκα στον δρόμο υπήρχε πολύς κόσμος και αίμα παντού" είπε ο Κρίστοφερ Χάνσον, ένας από τους θαμώνες.

"Επικρατούσε χάος" αφηγήθηκε ο Τζανιέλ Γκονζάλες στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Οι άνθρωποι ούρλιαζαν βοήθεια, βοήθεια... Ποδοπατήθηκαν... Δεν υπήρχαν φωτεινές πινακίδες που να δείχνουν την έξοδο κινδύνου στο κλαμπ και δεν ξέραμε πού να πάμε", είπε.

Ένας από τους τραυματίες, ο Έιντζελ Κολόν Τζούνιορ, είπε στον πατέρα του ότι ο ένοπλος "περνούσε μπροστά από εκείνους που κείτονταν στο πάτωμα και τους πυροβολούσε, για να σιγουρευτεί ότι ήταν νεκροί".

Τη στιγμή εκείνη οι αστυνομικοί είχαν ήδη καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες από ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ.

Στις 3 το πρωί οι ιδιοκτήτες του Pulse αναρτούν στο Facebook ένα μήνυμα καλώντας τους πελάτες τους "να βγουν έξω και να τρέξουν".

Ο Ματίν, από τις τουαλέτες όπου έχει κλειστεί, καλεί στο τηλέφωνο το 911, τον αριθμό των επειγόντων, για να ανακοινώσει ότι έχει ορκιστεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος. Παρέμεινε στη γραμμή για πολλές ώρες, μιλώντας με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας οι οποίοι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Όμαρ Ματίν ακουγόταν ψύχραιμος. "Όταν η κατάσταση σταθεροποιήθηκε και ο ύποπτος ταμπουρώθηκε στις τουαλέτες οι διαπραγματευτές μας του μιλούσαν και δεν πυροβολούσε πλέον", είπε ο Μίνα. Όμως στη συζήτηση που ακολούθησε με τους αστυνομικούς, αναφέρθηκε σε "ζώνες με εκρηκτικά" και "σε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού", κάτι που τους έκανε να πιστέψουν ότι επίκειτο άλλο ένα μακελειό.

Ο αρχηγός πήρε τότε τη "δύσκολη" απόφαση και έδωσε εντολή σε 8-9 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων Swat να επέμβουν. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων προχώρησαν σε μια "ελεγχόμενη έκρηξη" για να ανοίξουν μια τρύπα στον τοίχο της άλλης τουαλέτας όπου κρύβονταν 15 άνθρωποι οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει με τις αρχές νωρίτερα. Όμως ο τοίχος δεν έπεσε με την έκρηξη και χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένα θωρακισμένο όχημα για να τον ρίξει.

Από την τρύπα ξεπετάχτηκε ο Ματίν και άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς που απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν.

Μια από τις σφαίρες του Ματίν πέτυχε στο κεφάλι έναν αστυνομικό ο οποίος σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.

"Η επιχείρηση έσωσε πολλές, πολλές, πολλές ζωές", κατέληξε ο Τζον Μίνα.

Δείτε το βίντεο του ALPHA



-----------


Παγκόσμια αλληλεγγύη στους ομοφυλόφιλους μετά το μακελειό

Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις οργανώνονται ανά τον κόσμο.

Ο Πύργος του Άιφελ φωτισμένος στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αγρυπνίες από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ: η σημερινή είναι μια ημέρα εκδήλωσης αλληλεγγύης με τους ομοφυλόφιλους, μετά το μακελειό στο γκέι μπαρ του Ορλάντο.

«Το Παρίσι είναι αλληλέγγυο με το Ορλάντο. Απόψε ο Πύργος του Άιφελ θα φωταγωγηθεί στα χρώματα των ΛΟΑΔ», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό, αναφερόμενη στα χρώματα του ουράνιου τόξου που συμβολίζουν την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών. «Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη σιωπήσουμε, να ζήσουμε και να αγωνιστούμε κατά των σκοταδιστών και της τρομοκρατίας», εξήγησε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η ίδια αποφασιστικότητα να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι διακρίνει τις κοινότητες των ΛΟΑΔ στο Λονδίνο, το Χονγκ Χονγκ, τη Σεούλ, ακόμη και το Χονγκ Κονγκ, όπου οργανώνονται συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων της χειρότερης επίθεσης από έναν και μόνο δράστη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν όταν ο Όμαρ Σεντίκ Ματίν, ένας 29χρονος Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο, ένα από τα γνωστότερα κλαμπ της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Ορλάντο, στη Φλόριντα.



Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ φωταγωγήθηκε επίσης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ το δημαρχείο «ντύθηκε» σε μια έντονη ροζ απόχρωση. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, κρατώντας κεριά, για να ζητήσουν κυρίως να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος τους.



Αυθόρμητες, μικρές συγκεντρώσεις έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Στο ίδιο το Ορλάντο, περίπου 300 άνθρωποι προσευχήθηκαν και τραγούδησαν στη μνήμη των θυμάτων.

Σήμερα, ένα χαλί από λουλούδια στρώθηκε κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, ενώ στην Ουάσινγκτον οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.



Οι πολιτικοί ηγέτες απ' όλον τον κόσμο καταδίκασαν αυτήν την «πράξη τρόμου και μίσους», όπως την χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Για «βάρβαρο έγκλημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «αναστατωμένος», ενώ ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την «οδύνη» και τη «σύγχυσή» του. Όλοι τους απηύθυναν συλλυπητήρια μηνύματα και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς των θυμάτων και στον αμερικανικό λαό. «Αυτή η βάρβαρη επίθεση στόχευε τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.

Παρά τη θλίψη «είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε» έναν τρόπο ζωής ανοικτό και όχι μισαλλόδοξο, τόνισε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Στο Twitter, στο χάσταγκ #loveislove, πολλοί χρήστες εξέφρασαν παρόμοιες απόψεις, δημοσιεύοντας μηνύματα κατά της ομοφοβίας και αναρτώντας φωτογραφίες ανδρών και γυναικών που αγκαλιάζονται μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δήλωναν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους. «Η αγάπη μας θα είναι πάντα ισχυρότερη από το μίσος τους», σημείωσε η Inter-LGBT, μια ομοσπονδία στην οποία μετέχουν περίπου 60 γαλλικές οργανώσεις, υποσχόμενη «να συνεχίσει ακούραστα τον αγώνα».

Αρκετοί ηγέτες πάντως, μολονότι καταδίκασαν την επίθεση, απέφυγαν να αναφερθούν στο σεξουαλικό προσανατολισμό των θυμάτων. Στην Πολωνία, η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας απογοήτευσε του ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. «Δεν ξέρουν να αντιδράσουν ούτε καν σε ένα τόσο τραγικό γεγονός», είπε ο Τόμας Μπασκόφσκι, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ισότητας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, συνεχάρη τον εαυτό του επειδή «είχε δίκιο» για τον ισλαμικό εξτρεμισμό, προκαλώντας τη μήνη πολλών χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία.

«Το Ισλάμ καταδικάζει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων», προτίμησε να πει ο Νατζίμπ Ραζάκ, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, μιας χώρας η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.


-----------


«Βγείτε όλοι έξω και τρέξτε»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μακελειό στο Ορλάντο.

Ένας άνδρας, που όπως όλα δείχνουν έδρασε μόνος του, οπλισμένος με ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι, σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 53 σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο, νωρίς σήμερα το πρωί σε μία από τις πλέον πολύνεκρες μαζικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Orlando Sentinel, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τζον Μίνα δήλωσε ότι ο ένοπλος άνδρας πυροβόλησε πρώτη φορά γύρω στις 2.02 τοπική ώρα εναντίον ενός αστυνομικού και κατόπιν έτρεξε μέσα στο κέντρο, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη στο εσωτερικό του κλαμπ παραμένουν συγκεχυμένες, αλλά η αστυνομία υποστηρίζει ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ομηρίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, γύρω στις 5.00 το πρωί άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας SWAT άνοιξαν πυρ και πραγματοποίησαν έφοδο στο νυχτερινό κέντρο, όπου ανακάλυψαν τους 50 νεκρούς, μεταξύ αυτών τον δράστη και άλλους 53 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.

Ο αστυνομικός διευθυντής έδωσε τα εύσημα στους άνδρες του καθώς διέσωσαν 30 ομήρους από το νυχτερινό κέντρο που βρισκόταν στην λεωφόρο Όραντζ, δίπλα στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο του Ορλάντο.

«Σήμερα η κοινότητά μας κατέστη μάρτυρας και βίωσε ένα πολύ φρικιαστικό έγκλημα» επισήμανε σε μμε ο δήμαρχος Μπάντι Ντάιερ.

«Χάθηκαν πολλές ζωές και πολλοί άνθρωποι υπέστησαν ψυχολογικό σοκ καθώς ήταν αυτόπτες μάρτυρες ενός εγκλήματος».

Όπως γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel, περίπου 230 άνθρωποι βρίσκονται στο κλαμπ όταν ο Ομάρ Ματίν, ο φερόμενος δράστης, εισέβαλε κρατώντας τους ομήρους το διάστημα μεταξύ 2.00 το πρωί και 5.00 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι δυνάμεις SWAT αντήλλαξαν πυρά μαζί του.

Άνθρωποι που πρόλαβαν να κρυφτούν στις τουαλέτες τηλεφώνησαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του μακελειού.

Σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα καταγράφονται σκηνές στο νυχτερινό κέντρο Pulse, ενώ ο δράστης έχει ανοίξει πυρ.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν «μοναχικό λύκο». Ο φερόμενος δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».

Σύμφωνα με τις αρχές το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο εσωτερικό του θεάτρου The Plaza Live στο Ορλάντο, όπου ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην τραγουδίστρια του σόου "The Voice" Κριστίνα Γκρίμι.

Ο Κένεθ Μελέντεζ και οι φίλοι του βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερις από τους φίλους του τραυματίστηκαν.

«Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί σε εσένα» περιέγραψε ο ίδιος.

«Αρχικά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς νόμιζα ότι ήταν η μουσική, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Άρχισα να τρέχω και είδα κάποιον να αιμορραγεί από το χέρι. Σκέφτηκα: συμβαίνει πραγματικά και συνέχισα να τρέχω».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί έπεσαν στο κλαμπ.

Στις 5 το πρωί τοπική ώρα οι αρχές χρησιμοποίησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό για να τραβήξουν την προσοχή του δράστη, κατόπιν εισέβαλαν με ένα όχημα. Πριν από τις 6 το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντήλλαξαν πυροβολισμούς με εκείνον δύο φορές.

Εννέα αστυνομικοί ενεπλάκησαν κι ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.

Η διεύθυνση του Pulse ανήρτησε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του: «βγείτε όλοι έξω και αρχίστε να τρέχετε».

Ο Κρίστοφερ Χάνσεν, 32 ετών, μετακόμισε στο Ορλάντο πριν από δύο μήνες και επισκεπτόταν για πρώτη φορά το κλαμπ. Βρισκόταν κοντά στην έξοδο του μπαρ όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Απλά έπεσα στο έδαφος και βγήκα έρποντας έξω». «Κόσμος προσπαθούσε να βγει για να γλυτώσει από το πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου» σημείωσε ο 32χρονος.

«Βοήθησα κάποιον που είχε πέσει στο έδαφος. Δεν είμαι σίγουρος εάν ήταν νεκρός ή ζωντανός».Ο Τζέινερ Αντονέτι, ηλικίας 53 ετών, βρισκόταν στο πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Ήταν τόσο πολλοί, τουλάχιστον 40... ήταν αδιάκοποι» περιέγραψε στην Orlando Sentinel.

-----------


Ο άνθρωπος που έβαψε με αίμα το γκέι μπαρ στο Ορλάντο και επανέφερε τον τρόμο στις ΗΠΑ

Η χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.
Ο άνδρας ο οποίος διέπραξε χθες τη χειρότερη επίθεση στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στην πολιτεία Φλόριντα, φέρεται σύμφωνα με το FBI να είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όμως ο πατέρας του αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη θρησκεία.

Ποιος ήταν ο δράστης;

Το FBI ανέφερε ότι ο ένοπλος ονομαζόταν Όμαρ Σιντίκι Ματίν, ήταν 29 ετών κι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Ο άνδρας σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου μέσα στο νάιτκλαμπ Pulse.

Επρόκειτο για έναν αμερικανό υπήκοο αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ζούσε περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο, στην πόλη Πορτ Σεντ Λούσι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Πριν διαπράξει τη χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, το ποινικό μητρώο του ήταν λευκό.

Συνδέεται με την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος;

Το FBI διεξάγει έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Οι αρχές υποψιάζονται έντονα ότι ο δράστης «ορκίστηκε πίστη» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε μια κλήση στην τηλεφωνική γραμμή της άμεσης δράσης 911, σύμφωνα με τον Ρόναλντ Χόπερ, επικεφαλής του γραφείου της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Ορλάντο. Το FBI μελετά κάθε πιθανή σύνδεσή του με τη τζιχαντιστική οργάνωση, στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, ήταν πράγματι ένας «μαχητής του ΙΚ» αυτός που διέπραξε την επίθεση στο Pulse, ένα εμβληματικό νυχτερινό κέντρο της κοινότητας των ομοφυλοφίλων της Φλόριντας.

Πριν διαπράξει την επίθεση της Κυριακής ο Ομάρ Σιντίκι Ματίν είχε ανακριθεί επανειλημμένα από το FBI, αλλά χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Είχε προσελκύσει την προσοχή των αστυνομικών αρχών για πρώτη φορά το 2013, όταν είχε κάνει σχόλια προς συναδέλφους του «που άφηναν να εννοηθεί ότι είχε κάποια σχέση με τρομοκράτες», σύμφωνα με τον Χόπερ. Αλλά η έρευνα έκλεισε έπειτα από δύο ανακρίσεις καθώς δεν κατέστη δυνατό να «επαληθευτεί το περιεχόμενο» όσων είχε πει.

Κατόπιν είχε ανακριθεί εκ νέου για τις σχέσεις του με έναν τζιχαντιστή αμερικανό βομβιστή καμικάζι, τον Μόνερ Μοχάμαντ Αμπουσάλχα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν δόθηκε συνέχεια.

Το FBI έκανε λόγο για τη «συμπάθειά του προς αυτή τη συγκεκριμένη ιδεολογία» αναφερόμενο στο ισλαμιστικό κίνημα. Αλλά σύμφωνα με τον πατέρα του υπόπτου, τον Μιρ Σιντίκι, η πράξη του γιου του «δεν έχει καμιά σχέση με τη θρησκεία». Εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί διότι ορισμένες φορές είχε δει άνδρες να επιδίδονται σε περιπτύξεις μπροστά στο παιδί του.

Ποιος ήταν ο στόχος;

Το κλαμπ Pulse, θέατρο της σφαγής, θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της κοινότητας των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικοί) στη Φλόριντα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γενικά. Ιδρύθηκε το 2004, έπειτα από μια οικογενειακή τραγωδία, τον θάνατο, το 1991, του αδελφού της συνιδιοκτήτριάς του από AIDS. Το Pulse ανήκει σήμερα σε ένα δίκτυο που δρα στη Φλόριντα για να «αφυπνίσει τις συνειδήσεις» σχετικά με την ομοφυλοφιλία στις ΗΠΑ.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της G4S

Είχε υποβληθεί σε ελέγχους δύο φορές από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν, το 2007 και το 2013, αλλά οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν κάτι ανησυχητικό, ανέφερε η G4S.

Χθες η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας του κόσμου ανακοίνωσε ότι ο Όμαρ Ματίν, κάτοικος της Φλόριντας και υπήκοος των ΗΠΑ, γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν, εργαζόταν σε αυτήν από το 2007.

«Ο Ματίν υποβλήθηκε σε έλεγχο (...) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς (να προκύψει) κανένα εύρημα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπός της. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Ματίν με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε.

Ψυχολογικά διαταραγμένος λέει η πρώην σύζυγός

Ο δράστης του μακελειού στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος και είχε βίαιη συμπεριφορά, αλλά μολαταύτα είχε επιδιώξει να γίνει αστυνομικός, δήλωσε η πρώην σύζυγός του.

Η Σιτόρα Γιουσούφι, η πρώην σύζυγός του Όμαρ Ματίν, 29 ετών, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και μετέδωσε το CNN ότι την «έσωσαν» μέλη της οικογένειάς της από τον πρώην σύζυγό της έπειτα από τέσσερις μήνες ενός ταραχώδους γάμου που κατέληξε σε διαζύγιο.

Η πρώην σύζυγος του Ματίν είπε πως πιστεύει ότι ο Ματίν, που την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, είχε διπολική διαταραχή.

«Στην αρχή ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που νοιαζόταν για την οικογένεια, του άρεσε να αστειεύεται, του άρεσε να περνάει καλά, αλλά έπειτα από μερικούς μήνες που ήμασταν παντρεμένοι είδα την αστάθειά του. Είδα ότι ήταν διπολικός και ότι γινόταν έξαλλος από το τίποτα. Τότε άρχισα να ανησυχώ για την ασφάλειά μου», δήλωσε.

Η Σιτόρα Γιουσούφι, που είπε ότι γνώρισε τον Ματίν μέσω Διαδικτύου πριν από επτά χρόνια, δήλωσε πως η κακοποίησή της έγινε τόσο σοβαρή που η οικογένειά της αναγκάστηκε να τη «διασώσει» και περιέγραψε τη νύχτα που εγκατέλειψε όλα τα υπάρχοντά της κι έφυγε από το σπίτι.

«Άρχισε να με κακοποιεί σωματικά, πολύ συχνά, και να μη μου επιτρέπει να μιλάω στην οικογένειά μου, με κρατούσε όμηρο», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι η οικογένειά της «αναγκάστηκε να με πάρει από τα χέρια του». Διευκρίνισε πως έκανε αναφορά στην αστυνομία.



Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος να μη χαθούν οι συγχρονισμένες φωτογραφίες στο Facebook


Τι θα υποχρεωθούν να κάνουν οι χρήστες.

Το Facebook σχεδιάζει να διαγράψει χιλιάδες φωτογραφίες από το κοινωνικό δίκτυο με τους χρήστες iOS και Android να μην μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα συγχρονισμένα άλμπουμ τους από τη βασική εφαρμογή του δικτύου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror.

Εάν λοιπόν οι χρήστες δε θέλουν να χάσουν τις συγχρονισμένες φωτογραφίες τους θα πρέπει να «κατεβάσουν» τη νέα εφαρμογή για κοινή χρήση φωτογραφιών του Facebook, το Moments, μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Αυτή η... επιθετική κίνηση έχει κάνει το Moments να σκαρφαλώνει στο iTunes App Store, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι καθώς έχουν μείνει χωρίς πολλές επιλογές. Η δυνατότητα συγχρονισμού φωτογραφιών που ενεργοποιήθηκε το 2012, επέτρεψε στους χρήστες να ανεβάζουν αυτόματα όλες τις φωτογραφίες από το smartphone τους σε ένα ιδιωτικό άλμπουμ. Αποθηκεύοντας τις φωτογραφίες με αυτό τον τρόπο γίνεται ευκολότερο να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους τους και επιτρέπεται στους χρήστες να ανεβάζουν πιο γρήγορα φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο.

Ωστόσο επειδή το Moments έμενε στο παρασκήνιο, το Facebook έκανε σταδιακά αυτή την εφαρμογή κύριο τμήμα του. Ήδη από τον Ιανουάριο το Facebook ενημέρωσε τους χρήστες ότι ο συγχρονισμός φωτογραφιών δεν θα είναι πια διαθέσιμος, ενώ πλέον η εταιρεία τους ειδοποιεί ότι εάν δεν μεταφέρουν όλες τις φωτογραφίες τους, αυτές θα διαγραφούν.

Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι αυτό δεν θα επηρεάσει οποιεσδήποτε συγχρονισμένες φωτογραφίες ή βίντεο έχουν μοιραστεί στο Facebook. Όλα τα αρχεία φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι ασφαλή και θα παραμείνουν ως έχουν και η ρύθμιση αφορά όσες διατηρούνται ιδιωτικά. Το Facebook έχει κάνει ξανά μια υποχρεωτική ρύθμιση για χρήση εφαρμογής, με το Messenger το οποίο και πάλι είχε δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες. Ωστόσο το Messenger, όπως ελπίζουν και για το Moments, γνώρισε μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τα downloads κατακτώντας μια σημαντική θέση στο AppStore.

Το Facebook Moments

Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ το ΠΔ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης


Κατατέθηκε βελτιωμένο σχέδιο.

Βελτιωμένο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Πριν από περίπου ένα χρόνο το ΣτΕ είχε δείξει κόκκινη κάρτα στο αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθώς το έκρινε μη νόμιμο. Οι σύμβουλοι Επικρατείας με γνωμοδότηση, τότε, διατύπωσαν ενστάσεις σχετικά με τη δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών, την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, υπογραμμίζοντας πως απαγορεύεται, «η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».

Τώρα, το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία η οποία θα γίνει από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στο επίμαχο σχέδιο περιγράφεται την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έκταση 301.864,99 τετραγωνικά μέτρα . Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ - μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσές , ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και κήπους . Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί και ειδική είσοδος για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...