Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ξόδεψε μια περιουσία για να μοιάσει στον Bieber


Περίπου 60.000 λίρες ξόδεψε σε πλαστικές επεμβάσεις ένας φανατικός οπαδός του Τζάστιν Μπίμπερ, προκειμένου να μοιάσει στον αγαπημένο του καλλιτέχνη.



Ο 33χρονος Τόμπι Σέλντον, φανατικός θαυμαστής του Μπίμπερ, χρειάστηκε να υπομείνει πολλές πλαστικές επεμβάσεις την τελευταία πενταετία και να ξοδέψει το σημαντικό ποσό των 60.000 λιρών, ώστε να θυμίζει τον κατά 14 χρόνια νεότερο καλλιτέχνη.

Δηλώνει, όμως, ιδιαίτερα ευτυχισμένος, καθώς οι φίλοι του τον αποκαλούν πλέον «Τόμπι Μπίμπερ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέταξαν πέτρα και πέτυχαν έγκυο στην καρωτίδα


Από θαύμα δεν τραυματίστηκε η νεαρή οδηγός.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά μια νεαρή έγκυος οδηγός στην Εθνική Οδό Πύργου-Ολυμπίων στο ύψος της Βαρβάσαινας από πέτρα που εκτόξευσε άγνωστος.

Η νεαρή κοπέλα κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό της προς την Ολυμπία όταν χτυπήθηκε στην καρωτίδα από πέτρα (το παράθυρο του Ι.Χ. ήταν ανοιχτό).

Η οδηγός ταράχτηκε και φρέναρε, σταματώντας δεξιά στο οδόστρωμα, και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ την ίδια στιγμή κοιτούσε γύρω της μήπως αντιληφθεί ποιος εκτόξευσε την πέτρα.

Ευτυχώς από το χτύπημα η κοπέλα δεν τραυματίστηκε παρά μόνο ταράχτηκε για λίγη ώρα.

Αφού κατήγγειλε το συμβάν σε αστυνομικούς της Τροχαίας, συνέχισε την πορεία της.

Στο ίδιο σημείο έχουν καταγραφεί στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά με αεροβόλα σε αυτοκίνητο και σε σχολικό λεωφορείο.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρόσκοποι που κατέστρεψαν βράχο 200 εκατ. ετών!


Έχουν λάβει περισσότερες από 100 απειλές κατά της ζωής τους.

Ο αρχηγός των προσκόπων Glenn Taylor θα καταλήξει στα δικαστήρια, κατηγορούμενος για την καταστροφή ενός αρχαίου βράχου στην πολιτεία της Γιούτα.

Ο βράχος που βρίσκεται στο προστατευόμενο πάρκο «Goblin Valley State Park» ήταν ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών και οι πρόσκοποι δηλώνουν μετανιωμένοι για την πράξη τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, από τη μέρα που δημοσιεύτηκε το βίντεο με την πράξη τους έχουν λάβει περισσότερες από 100 απειλές κατά της ζωής τους από το τηλέφωνο και το ίντερνετ.

Όπως δήλωσαν, «καταλάβαμε το λάθος μας και ζητάμε συγνώμη».

Αρχικά οι πρόσκοποι είχαν υποστηρίξει πως ήταν ανάγκη να απομακρύνουν το βράχο επειδή υπήρχε κίνδυνος να πέσει και να τραυματίσει κάποιον περαστικό, κάτι που διαψεύστηκε από το βίντεο που τους δείχνει να πανηγυρίζουν...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απόλυτη διασκέδαση μεταφέρεται στο Ακάνθους στο κέντρο της Αθήνας


Το αγαπημένο στέκι της παραλιακής τώρα κοντά μας και το χειμώνα.

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα μαγαζί που έχει γράψει ιστορία, στην καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή της πόλης. Με 12 χρόνια πρωτιάς στις επιλογές όσων γνωρίζουν από αυθεντική διασκέδαση, το αγαπημένο στέκι της παραλίας της Γλυφάδας, «ανηφορίζει» προς το κέντρο της πόλης, και βάζει στοίχημα ότι θα αποτελέσει επίσης σημείο συνάντησης και το χειμώνα.

Στη γωνία Ανδρονίκου και Τζαφέρη, στο Ρουφ, στο γνωστό hot spot, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με ημερομηνίας έναρξης την Παρασκευή στις 25/10, ταξιδεύοντας μας και πάλι στις παλιές καλές εποχές, όταν το κέφι διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της πόλης και η διασκέδαση δεν τελείωνε πριν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από έναν τέτοιο χώρο, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο εξαιρετικός χώρος του εστιατορίου, όπου οι λάτρεις του ποιοτικού φαγητού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δημιουργίες της μεσογειακής κουζίνας οι οποίες ανανεώνονται για να κρατήσουν το ενδιαφέρον των οπαδών της αμείωτο. Όσο δοκιμάζετε κάποια από τα εμπνευσμένα πιάτα του σεφ ελληνικές και ξένες mainstream επιλογές, “ντύνουν” μουσικά το δείπνο σας.

Κι αν το spot και ο χώρος του Ακάνθους, που μέχρι πριν λίγους μήνες είχατε συνηθίσει, διαφοροποιήθηκαν, η φιλοσοφία μένει η ίδια και πάντα πιστή στο τρίπτυχο της επιτυχίας: γνώριμες μουσικές, ανεβασμένη διάθεση, funny κόσμος. Δώστε ραντεβού λοιπόν στο ανανεωμένο fun restaurant για ένα χειμωνιάτικο πάρτι, με άρωμα... καλοκαιριού!

Ανοιχτά: Παρασκευή-Κυριακή από τις 21.00

Από 35 ευρώ/ άτομο

(Ανδρονίκου & Τζαφέρη 11, Ρουφ, τηλ. 210 3422886, www.opus-akanthus.gr,www.facebook.com/Akanthus).



Διαβάστε περισσότερα...

Θύματα προκατάληψης οι μητέρες «πλήρους απασχόλησης»


Οι επιστήμονες υπερασπίζονται το στερεότυπο.

Θύματα προκατάληψης πέφτουν συχνά οι μητέρες «πλήρους απασχόλησης», οι οποίες ασχολούνται αποκλειστικά με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών τους, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο έντονη προκατάληψη από εκείνους που απορρίπτουν αυτό τον ρόλο και θεωρούν ότι είναι τεμπέλες και καθόλου ελκυστικές.

Ο δρ Αρικ Σίγκμαν υπερασπίζεται το στερεότυπο της μητέρας είναι μέσα στο σπίτι και φροντίζει το μωρό, ενάντια στα κλισέ που διαμορφώνουν μία υποτιμητικό στάση απέναντι στις γυναίκες. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτού του είδους οι προκαταλήψεις πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο σοβαρά όσο ο ρατσισμός και ο σεξισμός.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο δρ Σίγκμαν αναφέρει ότι τέτοιες προκαταλήψεις είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την ψυχολογία μίας μητέρας, αφού συχνά χαρακτηρίζεται ως «υποταγμένη και δουλική».

Σημειώνει δε, ότι η εικόνα της μητέρας της παλιάς αμερικάνικης διαφήμισης που δεν εργαζόταν, ήταν μόνιμα διαθέσιμη στο σπίτι και ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια ωφελεί ιδιαίτερα τα παιδιά.

«Η μητρική επαφή ειδικά κατά τη βρεφική ηλικία, είναι πολύ συμφέρουσα για το παιδί», υπογραμμίζει.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιόγκα για τυφλούς με τη βοήθεια του Microsoft Kinect


Καταγραφή κινήσεων και προφορική μετάδοσή τους μέσω ηχείων.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τυφλού μαθητή γιόγκα και παράλληλα του εξηγεί με λόγια τι πρέπει να διορθώσει στη στάση του δημιούργησε μια ομάδα αμερικανών ερευνητών.

Το «Eyes-Free Yoga» δημιουργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την μηχανικό λογισμικού Κάιλ Ρέκτορ και παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο υπολογιστών Sigaccess στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την κάμερα και το λογισμικό του Microsoft Kinect, ώστε να καταγράφει τις κινήσεις του σώματος και, στη συνέχεια, να παρέχει μέσω των ηχείων προφορικές οδηγίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο ασκούμενος να προσαρμόζει τα χέρια, τα πόδια, το λαιμό, την πλάτη του κλπ. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα «βλέπει» τον τυφλό μαθητή της γιόγκα να κάνει κάτι λάθος και του λέει αμέσως «στρίψε τους ώμους σου αριστερά» ή «σκύψε προς το πλάι και αριστερά».

Στην ουσία, το πρόγραμμα δημιουργεί έναν εικονικό «δάσκαλο» γιόγκα, επιτρέποντας στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν μαζί του την ώρα των ασκήσεων. Για κάθε μία από τις συνήθεις στάσεις της γιόγκα, το πρόγραμμα διαθέτει περίπου 30 προφορικές οδηγίες διόρθωσης και βελτίωσης.

Οι προγραμματιστές συνεργάστηκαν με δασκάλους της γιόγκα για να ενσωματώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στο λογισμικό που ανέπτυξαν (μάλιστα το πρόγραμμα έχει προβλέψει και για την εκφώνηση θετικών φράσεων που επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν κάποιον για τη σωστή στάση του). Η ίδια η Ρέκτορ έκανε πολλή γιόγκα για να έχει προσωπική εμπειρία, ώστε να «γράψει» όσο γίνεται καλύτερο κώδικα για το πρόγραμμά της.

Οι κατοπινές δοκιμές με τυφλούς σε τάξεις γιόγκα επιβεβαίωσαν την χρησιμότητα και επιτυχία του λογισμικού. Οι ερευνητές προτίθενται να καταστήσουν την τεχνολογία τους διαθέσιμη online, ώστε οι ενδιαφερόμενοι χρήστες να «κατεβάσουν» το πρόγραμμα, να το συνδέσουν στο Kinect τους και να αρχίσουν τη γιόγκα τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιοποιήθηκαν οι 11.448 επιλεγέντες σπουδαστές των ΙΕΚ και ΣΕΚ


Οι επιλαχόντες καλούνται να εγγραφούν στα ιδρύματα.

Δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα τα ονόματα των 11.448 νέων σπουδαστών που επιλέχθηκαν για να φοιτήσουν στα δημόσια ΙΕΚ. Από τους 11.448 οι 942 θα φοιτήσουν στο εαρινό εξάμηνο και οι υπόλοιπο στο φθινοπωρινό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όσοι δουν τα ονόματά τους θα πρέπει να προσέλθουν για την εγγραφή τους στο ΙΕΚ υποδοχής ως εξής:

1. Οι καταρτιζόμενοι του β’ και γ’ εξαμήνου, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, ώρες 14.00-18.00.

2. Οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων του α’ εξαμήνου, των δύο πρώτων ειδικοτήτων με φθίνουσα αλφαβητική σειρά, σας αναφέρονται στη συνημμένη απόφαση επιλογής, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, ώρες 18.00-21.00.

3. Οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων του α’ εξαμήνου, της τρίτης έως και πέμπτης ειδικότητας με φθίνουσα αλφαβητική σειρά, σας αναφέρονται στη συνημμένη απόφαση επιλογής, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 , ώρες 18.00-21.00.

4. Οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων του α’ εξαμήνου, της πέμπτης ειδικότητας και εξής με φθίνουσα αλφαβητική σειρά, σας αναφέρονται στη συνημμένη απόφαση επιλογής, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρες 18.00-21.00.

Υπενθυμίζεται στους επιλεγέντες ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του νέου Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ, η μη οριστικοποίηση της εγγραφής, το αργότερο εντός της αποκλειστικής ημερομηνίας δέκα ημερών έχει ως συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος σας αρχικής επιλογής εγγραφής.

Κατά την προσέλευσή τους οι σπουδαστές οφείλουν να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών εγγραφής (δηλ απολυτήριο λυκείου, πτυχίο ΤΕΕ, πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κτλ) καθώς και τα αποδεικτικά των δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους. Συμπληρωματικά, κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίσουν και εκτυπωμένο αντίγραφο της αίτησης τους. Αυτό θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://dioni.sch.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν. Όσοι θέλουν να δουν τα ονόματα μπορούν να επισκεφτούν τον ακόλουθο σύνδεσμο στον οποίο υπάρχουν όλα τα ονόματα των επιλεγέντων ανά ΙΕΚ, η ειδικότητα και το εξάμηνο κατάρτισης:
http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/978/eggrafes_anartisi_2013.xls.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι πουλούσε τις κόρες του για γυρίσματα πορνό!


Τα παιδιά έχουν ηλικία από 5 έως 17 έτη.

Ένα ζευγάρι από το Τένεσι των ΗΠΑ εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την προηγούμενη Παρασκευή για να αντιμετωπίσουν τις βαριές κατηγορίες που τους βαρύνουν. Πρόκειται για τη 40χρονη Connie Sue McCall, και τον 61χρονο Ronnie Lee McCall.



Το αντρόγυνο κατηγορείται πως πουλούσε τις κόρες τους, ετών 5, 12, 15 και 17 χρονών, για τα γυρίσματα παιδικής πορνογραφίας!

Η δράση των γονιών έγινε γνωστή, μετά τη σύλληψη τους, αφού αποκαλύφθηκαν οι άθλιες συνθήκες διαμονής των παιδιών. Τα κορίτσια είχαν χαλασμένα δόντια και ψείρες, ενώ μέσα στο σπίτι υπήρχαν περιττώματα ζώων.

«Τα παιδιά είπαν ότι είχαν μεταφερθεί σε διάφορες τοποθεσίες για την πραγματοποίηση σεξουαλικών πράξεων με ενήλικο», σημείωσε ο εισαγγελέας Tony Clark.

Τα κορίτσια βρίσκονται υπό την επιτήρηση υπηρεσιών για την προστασία των παιδιών.


Διαβάστε περισσότερα...

Δύο έως επτά χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη


Δύο μήνες ακόμα για την εξαγορά πλασματικών ετών.

Πάνω από 100.000 ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ έχουν δύο μήνες προθεσμία να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας για το 2010, για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν ταχύτερα από δύο μέχρι και επτά χρόνια.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας και δεν χρειάζεται να κάνουν υπομονή μέχρι τα 67 για πλήρη σύνταξη ή τα 62 για μειωμένη.

Οι εν λόγω πλασματικοί χρόνοι είναι:

- Στρατιωτική θητεία

- Πλασματικός χρόνος τέκνων ν. 3655/2008

- Ο χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας μέχρι 200 ημέρες

- Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας μέχρι 200 ημέρες

- Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών μέχρι και δύο έτη

- Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών

Ποιους συμφέρει

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 συμφέρει, μεταξύ άλλων:
- Τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που θεμελίωσαν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος, διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 58 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.

- Τους ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ, που θεμελίωσαν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 60 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.

- Τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 10.700 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

- Τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έξι υποθέσεις εξαφάνισης που συγκλόνισαν παγκοσμίως


Από την Άννα Τριανταφυλλίδου στην Μαντλίν ΜακΚαν και τον Άλεξ Μισχισβίλι.

Έξι υποθέσεις εξαφάνισης που συγκλόνισαν παγκοσμίως. Έξι υποθέσεις για τις οποίες έγιναν εκτενέστατες έρευνες χωρίς όμως να καταλήξουν πουθενά.

Τα «Νέα» φέρνουν σήμερα στην επιφάνεια την ιστορία της μικρής Μαντλίν και του Μπεν αλλά θυμούνται και την ιστορία του Άλεξ στη Βέροια. Μια ιστορία για την οποία υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις, όμως, ποτέ δεν βρέθηκε η σορός.

Άννα Τριανταφυλλίδου
Η υπόθεση της μικρής Αννούλας είναι από τις πρώτες μεγάλες υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών που έγιναν ευρέως γνωστές.

Τον Αύγουστο του 1981 η ηλικίας δυόμιση ετών Άννα, με τα καστανά μάτια και τα καστανά μαλλιά, εξαφανίστηκε από το Σκουτάρι Γυθείου Λακωνίας. Έπαιζε στην παραλία απέναντι από το εξοχικό της όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Όταν η μητέρα της την αναζήτησε, δεν την βρήκε πουθενά.



Μερικά ίχνη από τροχούς αυτοκινήτου έκαναν τις Αρχές τότε να μιλήσουν είτε για απαγωγή είτε για ατύχημα.
Σήμερα, η Άννα Τριανταφυλλίδου θα είναι 34 ετών.

Γιώργος Παρασκευόπουλος
Τον Ιούνιο του 1992, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, 10 ετών τότε, είχε πάει στον παππού του, ο οποίος έβοσκε πρόβατα στο βουνό του χωριού Δήμητρα Γορτυνίας.

Ο παππούς άφησε τον μικρό στην πηγή να γεμίσει τα δύο παγούρια του και πήγε στο κοπάδι.

Όταν γύρισε, δεν βρήκε πουθενά το ξανθό αγόρι, δεν ειδοποίησε κανέναν όμως, θεωρώντας πως το παιδί είχε κατέβει στο χωριό.



Η εξαφάνιση του παιδιού έγινε αντιληπτή το επόμενο βράδυ. Τα δύο παγούρια του βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα σε δύσβατο μέρος του βουνού.

Σήμερα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος θα είναι 31 ετών.

Ντένις Πίπιτον
Σε λίγες ημέρες, στις 26 του μήνα, θα σβήσει τα κεράκια για τα 13α γενέθλιά της. Για όγδοη χρονιά, όμως, μακριά από την οικογένειά της.

Η Ντένις Πίπιτον γεννήθηκε στην Ιταλία το 2002. Τον Σεπτέμβριο του 2004, όση ώρα οι γονείς της ετοίμαζαν το τραπέζι, η 4χρονη έπαιζε στην αυλή του σπιτιού.



Κάποια στιγμή έφτασε μέχρι τη γωνία του δρόμου και δεν γύρισε ποτέ ξανά πίσω.

Τρεις μήνες μετά στο Μιλάνο ένας ιδιωτικός φρουρός εντόπιζε ζευγάρι Ρομά με ένα κοριτσάκι που έμοιαζε με την Ντενίς. Πριν φτάσει η Αστυνομία όμως εκείνοι είχαν εξαφανιστεί.

Μπεν Νίνταμ
Στις 24 Ιουλίου του 1991 στην Κω, η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι, ήταν στη δουλειά της. Ο μόλις 21 μηνών Μπεν, το ξανθό αγόρι με το εκ γενετής καφέ σημάδι πάνω από το δεξί γόνατο, ήταν με τον παππού και τη γιαγιά του σε αγροτική κατοικία στο ορεινό χωριό Ηρακλής.

Το μικρό αγόρι μπαινόβγαινε στο σπίτι, ώσπου κάποια στιγμή απλώς χάθηκε. Η οικογένειά του, 22 χρόνια μετά, εξακολουθεί να τον αναζητά.



Τώρα ανατρέχει σε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία το αγόρι είχε θεαθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σήμερα ο Μπεν είναι 24 ετών.

Μαντλίν ΜακΚαν
Η ξανθούλα Μαντλίν ΜακΚαν ήταν μόλις τεσσάρων ετών το Μάιο του 2007 όταν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας.

Οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο και όταν επέστρεψαν η Μαντλίν είχε εξαφανιστεί.



Πριν από δύο μήνες, νέα έρευνα άρχισε στη Βρετανία, με βάση την οποία αναλύονται αρχεία χιλιάδων τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το θέρετρο την περίοδο της εξαφάνισης και ήδη η Αστυνομία έχει 41 πιθανούς υπόπτους, από τους οποίους οι 15 είναι Βρετανοί.

Σήμερα, η Μαντλίν θα είναι 10 ετών.

Αλέξ Μεσχισβίλι
Τον Φεβρουάριο του 2006, μετά την προπόνηση μπάσκετ, χάθηκαν τα ίχνη του αγοριού στη Βέροια.

Η εξαφάνισή του ήταν η αιτία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Amber Alert Hellas, με συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού και της Αστυνομίας.



Πέντε ανήλικοι-δύο Ελληνόπουλα, ένας Αλβανός, ένας Ρουμάνος κι ένας Βορειοηπειρώτης-καταδικάστηκαν για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του και τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Καταδικάστηκε επίσης και ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
Η σορός δεν βρέθηκε ποτέ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πότε χάνεται το εξάμηνο στα πανεπιστήμια


Υπό προϋποθέσεις μπορεί να διασωθεί το χειμερινό.

Αγωνία έχει κυριεύσει χιλιάδες φοιτητές που διαβάζουν καθημερινά δημοσιεύματα με τίτλο «χάνουν το εξάμηνο οι φοιτητές». Προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ισχύει για τη χρονική διάρκεια των σπουδών και τις εξετάσεις θεωρήσαμε αναγκαίο να τους γνωστοποιήσουμε τα όσα αναφέρει το άρθρο 33 του νόμου 4009 του 2011.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

Παράταση της διάρκειας ενός εξαμήνου επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες και γίνεται με απόφαση του πρύτανη, ύστερα από πρόταση της κοσμητείας της σχολής.

Αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέτασή του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα.

Με βάση τον πιο πάνω νόμο γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί 13 εβδομάδες διδασκαλίας για κάθε μάθημα, ενώ παράλληλα οι αναπληρώσεις των μαθημάτων δεν μπορούν χρονικά να ξεπεράσουν τις δυο εβδομάδες.

Σε πολλά πανεπιστήμια το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ωστόσο όπως αναφέρεται από τις πρυτανικές αρχές οι ακριβείς ημερομηνίες καθορίζονται από τη σύγκλητο του πανεπιστημίου. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις ο υπουργός Παιδείας ύστερα από πρόταση της συγκλήτου ρυθμίζει την έναρξη και τη λήξη των δύο εξαμήνων εκτός των κανονικών ημερομηνιών, ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας.

Με βάση τα παραπάνω δεν έχει χαθεί ακόμα το εξάμηνο για τους φοιτητές ειδικά του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, το πιθανότερο όμως είναι η έναρξη των μαθημάτων να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου και το εξάμηνο φυσικά να ολοκληρωθεί πιο αργά. Αντίθετα για όσα πανεπιστήμια τα μαθήματα ξεκίνησαν και διακόπηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις μπορεί να δοθεί παράταση στο εξάμηνο, διάρκειας 2 εβδομάδων.

Μια μικρή ανάλυση

Το ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια 52 εβδομάδων από 1 Σεπτεμβρίου έως και 31 Αυγούστου. Ήδη από την 1 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα έχουν διανυθεί 8 εβδομάδα. Άρα έχουν απομείνει 44 εβδομάδες. Αν αφαιρεθούν περίπου οι 5 εβδομάδες διακοπών (Χριστούγεννα, Πάσχα, αργίες) απομένουν 39 εβδομάδες από αυτές τις εβδομάδες περίπου 6 έχουν διάρκεια οι εξεταστικές. Άρα μέχρι στιγμής υπάρχουν 33 εβδομάδες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία των μαθημάτων ενώ συνολικά χρειάζονται 26 εβδομάδες.

Αρά το εξάμηνο μπορεί να χαθεί αν οι διοικητικοί συνεχίσουν τις απεργίες τους για ακόμα 7 εβδομάδες. Αν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου συνεχιστεί η απεργία τους τότε δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και εννοείται ότι το εξάμηνο θα χαθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Πήραν πίσω κατάσχεση οικογενειακού επιδόματος


Ο πατέρας τριών παιδιών έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Πήραν πίσω την κατάσχεση του οικογενειακού επιδόματος του πατέρα τριών παιδιών από την Πάτρα, ο οποίος μάλιστα έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο πατέρας που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δεν μπορεί να «σηκώσει» από την τράπεζα το οικογενειακό επίδομα των 1.000 ευρώ, το οποίο προόριζε για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Κι αυτό γιατί, τα χρήματα είχαν κατασχεθεί λόγω οφειλών του στην εφορία και παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει διαδικασία ρύθμισης μέσω καταβολής δόσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίδομα θεωρήθηκε... κατάθεση καθώς υπήρχε στο λογαριασμό για λίγες μέρες.

Ο πατέρας δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Όπως αναφέρεται, ζήτησε νομική στήριξη με αποτέλεσμα μετά από παρέμβαση στο δικαστικό τμήμα της Α' ΔΟΥ και στην τράπεζα να διαπιστωθεί ότι κακώς έγινε κατάσχεση του επιδόματος, με αποτέλεσμα να την πάρουν πίσω.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κορυφώνεται το βράδυ η «βροχή» των Ωριωνίδων


Τα πεφταστέρια κινούνται με ταχύτητα 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Μια ακόμα βροχή από πεφταστέρια, οι Ωριωνίδες, βρέθηκαν στο μέγιστο σημείο τους σήμερα τα χαράματα και θα συνεχίσουν την κορύφωσή τους και την αποψινή βραδιά, τόσο στο βόρειο ημισφαίριο που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, όσο και στο νότιο.

Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια θεωρούνται από τα πιο φωτεινά και γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό. Όμως το μεγάλο φεγγάρι, λόγω της πανσελήνου της 18ης Οκτωβρίου, θα δυσκολέψει την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια οι ξενύχτηδες να δουν λίγους μόνο διάττοντες.

Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο ξεκινούν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου και διαρκούν έως το τέλος του μήνα, πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα ή λίγο πιο βόρεια από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ.

Δημιουργούνται από υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ, ο οποίος περνάει από τη «γειτονιά» της Γης κάθε 76 χρόνια. Η τελευταία φορά που έγινε ορατός, ήταν το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση φωτογραφίας για τα 40 χρόνια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ


Από τις 22 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.

Οπτικές «απαντήσεις» σε πολλά ακόμη ερωτήματα δίνουν οι 40 φωτογραφίες, που παρουσιάζονται στις 22 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο: «40 χρόνια Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ, από τις 22 ως τις 28 Οκτωβρίου και ακολούθως στο ισόγειο του κτιρίου ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια, προγραμματίζεται η μεταφορά της στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και στο δημαρχιακό μέγαρο.

Τα ερωτήματα που θα βρουν την απάντησή τους στην έκθεση μεταξύ άλλων είναι: τι μπορεί να ψάξει κάποιος κάτω από την Ακρόπολη; Ποια οφθαλμαπάτη δημιουργείται, εξαιτίας των κατολισθήσεων στην περιοχή Ροπωτού Τρικάλων; Πώς το μετεωρολογικό κέντρο Ολύμπου μετατρέπεται σε παγωμένο γλυπτό;

Το Τμήμα Γεωλογίας κλείνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας έχοντας αναπτύξει πολυσχιδή δράση και αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, από εξωτερικούς αξιολογητές του.

Επίσης, έχει κατακτήσει πολύ καλή θέση στις παγκόσμιες κατατάξεις (π.χ. 101 στην κατάταξη QS World University Rankings ανάμεσα σε 10000 αντίστοιχα τμήματα).

Επιπλέον, το Τμήμα Γεωλογίας προσφέρει πολυποίκιλο κοινωνικό έργο με τη λειτουργία του σεισμολογικού τηλεμετρικού δικτύου (Σεισμολογικός Σταθμός) και των μετεωρολογικών σταθμών, καθώς και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς το κράτος και τις μονάδες της τοπικής αυτοδιοίκησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Κομπίνα με κονδύλια του ΟΑΕΔ


Ποινικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία, εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις ‘τσέπες' τους, ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Παραγγελία για να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση έδωσε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία γιατρού του παραπάνω νοσοκομείου, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση. Αντί αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Καμίνης "ξήλωσε" τη διευθύντρια και την προϊσταμένη του ληξιαρχείου


Την απομάκρυνση της διευθύντριας και της αρμόδιας προϊσταμένης του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει διατάξει έλεγχο στις υπηρεσίεας του δήμου με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ζητώντας την συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Παράλληλα, της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας.

"Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα με το κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, διέταξα άμεσο έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου και σήμερα έχω στα χέρια μου τα πρώτα αποτελέσματα, σχετικά με τις ετεροχρονισμένες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως καλά γνωρίζετε, κινείται με γνώμονα τη διαφάνεια και την πλήρη νομιμότητα και έτσι αντιμετωπίσαμε και αυτή την περίπτωση. Ο έλεγχος αφορά στα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από τον πρώτο έλεγχο, όπως υπογράμμισε, διαπιστώνεται ότι:

-Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.

-Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.

-Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

-Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ηςΔημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, θα διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος. "Έχω ζητήσει στον έλεγχο αυτό, τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης" σημείωσε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας:
"Προκειμένου ο έλεγχος να διευκολυνθεί και να φτάσει σε βάθος, απομάκρυνα, ήδη, από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών".

O δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι απαραίτητη η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων). Τέλος, όπως ανέφερε, "θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που μας εκθέτει, για μία ακόμη φορά, ως χώρα".



Διαβάστε περισσότερα...

Το διαδικτυακό προξενιό προτιμούν οι Αμερικανοί


Οι Αμερικανοί παραδέχονται πλέον ευκολότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ότι επισκέπτονται τακτικά ιστοτόπους γνωριμιών και ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι γνώρισαν την "αδελφή ψυχή τους" στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, το 11% των Αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου —δηλαδή το 9% των ενηλίκων— δήλωσε ότι επισκέπτεται τέτοιους ιστοτόπους. Το 2008 μόλις το 3% παραδεχόταν ότι κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών, αναφέρει η δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Pew.

Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι το 66% των ανθρώπων αυτών βρήκαν σύντροφο χάρη σ' αυτούς τους ιστοτόπους ή μέσω εφαρμογών για γνωριμίες. Μάλιστα το 23% δηλώνει ότι ξεκίνησε μια μακροχρόνια σχέση ή προχώρησε ακόμη και σε γάμο με τον σύντροφο που γνώρισε στο Διαδίκτυο.

"Πριν από μια δεκαετία, όταν κάναμε την πρώτη έρευνα για τις γνωριμίες και τις ερωτικές σχέσεις στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα αυτού του είδους τους ιστοτόπους και όσοι το έκαναν εμφανίζονταν ιδιαίτερα δύσπιστοι", εξήγησε ο Άαρον Σμιθ, ο υπεύθυνος της έρευνας αυτής. "Μολονότι πολλοί εκφράζουν ακόμη αμφιβολίες, είναι πλέον πιο αποδεκτό να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που γνώρισες στο διαδίκτυο", πρόσθεσε.

Σχεδόν ο ένας στους δύο χρήστες τέτοιων ιστοτόπων (ποσοστό 53%) υποστηρίζει ότι είναι πιο εύκολο να βρει κανείς το ταίρι του στο Διαδίκτυο παρά στην πραγματική ζωή, γιατί στο Διαδίκτυο μπορεί να έρθει σε επαφή με πολλούς περισσότερους ανθρώπους. Ταυτοχρόνως, παραπλήσιο ποσοστό (54%) λέει ότι "απογοητεύτηκε πλήρως" από μια γνωριμία που έκανε μέσω των σελίδων αυτών και το 28% δηλώνει ότι αισθάνθηκε να παρενοχλείται.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής είναι σχεδόν ταυτόσημα με εκείνης που δόθηκε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και έδειχνε ότι το ένα τρίτο των γάμων που τελέστηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 2005-12 ξεκίνησε από μια διαδικτυακή γνωριμία.

Πάντως το 21% όλων των χρηστών λέει ότι όσοι επισκέπτονται τέτοιους ιστοτόπους μάλλον βρίσκονται "σε απόγνωση".

Η έρευνα του Pew ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 2.252 ενηλίκων μεταξύ 17 Απριλίου και 19 Μαΐου. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,3%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ολυμπιακός και UNICEF για τα παιδιά του κόσμου»


Την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Ολυμπιακός και UNICEF. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λάμπρος Κανελλόπουλος μίλησαν για μια ιστορική συμφωνία που έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στα παιδιά του κόσμου.



Ο Ολυμπιακός γίνεται μετά την Μπαρτσελόνα η δεύτερη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης που συνεργάζεται με την UNICEF και όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει μόνον η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια, αλλά και τυή που μπορεί να βοηθάει».

Ο Ολυμπιακός θα αναλάβει να συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ με διάφορες δράσεις, ενώ θα συμβάλλει ώστε να γίνουν 50.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η UNICEF θα διαφημίζεται στη φανέλα του Ολυμπιακού, η οποία παρουσιάστηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Οι δηλώσεις στην παρουσίαση που έγινε στο Καραίσκάκη, παρουσία στελεχών της διοίκησης, του Μίτσελ και παικτών της ομάδας, αλλά και παλιών ποδοσφαιριστών:

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον κ. Κανελλόπουλο και τους εκπροσώπους της UNICEF . Είναι πολύ σημαντική συνεργασία. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός και προσθέτει τη δύναμή του στον ΟΗΕ και την UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός θα συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ. Θα συνεχιστεί η φιλανθρωπική δράση μας και μέσω του Ιδρυματος του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στα παιδιά. Θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσω αυτής της συνεργασίας.

Περνάμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια αλλά και η Ελλάδα που βοηθάει. Η Ελλάδα μπορεί να δώσει βοήθεια αρκεί να το θέλουμε όλοι. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν όλοι, κάθε Έλληνας να μας βοηθήσει, να κάνουμε καλύτερο το αύριο για τα παιδιά του κόσμου. Ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστήσει και θα κερδίσει και αυτή την προσπάθεια».

Λ. Κανελλόπουλος (πρόεδρος επιτροπής της unicef στην Ελλάδα): «Ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την UNICEF. Η συνεργασία μας με TON Ολυμπιακό αποτελεί κορυφαία ανθρωπιστική στιγμή. Η UNICEF αγωνίζεται εδώ και 70 χρόνια για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, για την καταπολέμηση της φτώχιας, της πείνας και της παιδικής εκμετάλλευσης.

Είναι ιστορική συνάντηση, ανοίγει νέα σελίδα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη στη χώρα μας. Είναι ξεχωριστή σελίδα για τη δράση μας εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός κουβάλάει ένα πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο, με ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Έρχεται να αναδείξει ότι οι ανθρωπιστικές αξίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό. Ο ρόλος του κ. Μαρινάκη είναι καθοριστικός για αυτή την προσπάθεια. Ανδεικνύει ευαισθησία, ανθρωπιά, αγάπη, ελπίδα, πίστη σε αξίες που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της κρίσης. Η πρωτοβουλιά αυτή αποτελεί φάρο ελπίδας, κάλεσμα αγάπης. Ο Ολυμπιακός γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας. Δεν έχουν σχέση οι προτιμήσεις σε ομάδες ή οι αντιπαλότητες. Πρεσβεύουμε μια άλλη διάσταση για το πως μπορούν σήμερα οι μεγάλες ομάδες να πρωταγωνιστήσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι δύο μεγάλες ομάδες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για την προσπάθειά του και θεωρούμε ότι αποτελεί υπόδειγμα για το συνδυασμό αθλητικής και κοινωνικής δράσης».

Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό η πρωτοβουλία συνεργασίας με την UNICEF. Έχω ήδη δουλέψει για την UNICEF, γνωρίζω τι ακριβώς κάνει. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα. Μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα και αξίες με αυτόν τον οργανισμό, προσπαθούμε να υπάρχει καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να συγχαρώ τους δύο κυρίους δίπλα μου για την πρωτοβουλία, ανοίγουν ένα νέο δρόμο».

Η σχετικη ανακοινωση απο την ΠΑΕ Ολυμπιακος

Πειραιάς, 21 Οκτωβρίου 2013 – Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η UNICEF ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την ανοσοποίηση παιδιών σε χώρες όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Στόχος της συνεργασίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην Ελλάδα και παγκοσμίως, για την εκστρατεία της UNICEF με τίτλο “100% Campaign” για την ανοσοποίηση παιδιών στα οποία δεν φτάνουν τα σύγχρονα προγράμματα εμβολιασμών.

1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα. Περίπου 20 τοις εκατό όλων των παιδιών δεν υποβάλλονται στα βασικά εμβόλια, διότι η φτώχεια, οι συγκρούσεις, οι ελλιπείς υποδομές ή οι περιορισμένες δυνάμεις των κυβερνήσεων καθιστούν δύσκολη την κάλυψή τους. Η εκστρατεία “100% Campaign” έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά σε δυσπρόσιτες περιοχές θα λαμβανουν τα σωτήρια εμβόλια.

Γνωρίζοντας ότι η UNICEF προσφέρει εμβόλια που σώζουν ζωές σε περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη οργάνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία “100% Campaign”, τοποθετώντας το λογότυπο της UNICEF στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της και θέτοντας ως στόχο τη συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάσωση 50.000 παιδιών.

“Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF”, είπε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. “Είμαστε πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, και πλέον με τη UNICEF στο πλευρό μας, μπορούμε να επιτύχουμε κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, δηλαδή να βάλουμε ως προτεραιότητα μας την ευημερία των παιδιών του κόσμου!”

“Η UNICEF είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός έτσι ώστε να ενισχυθεί η φωνή της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου, να μάθουν τα εκατομμύρια των φιλάθλων ότι μπορούν να βοηθήσουν να σώσουμε τις ζωές ευάλωτων παιδιών και να συγκεντρώσουμε ένα τόσο απαραίτητο ποσό προκειμένου να καλύψουμε όλα τα παιδιά με τα βασικά εμβόλια”, είπε η Leila Pakkala, Διευθύντρια της UNICEF για την Συγκέντρωση Ιδιωτικών Πόρων και Συνεργασιών.

“Η συμμαχία μεταξύ Ολυμπιακού και UNICEF αποτελεί ένα ορόσημο για την ανθρωπιστική δράση της UNICEF Ελλάδος”, είπε ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. “Θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο γρήγορα σε ότι αφορά την προστασία παιδικών ζωών, της προώθησης των παιδικών δικαιωμάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και της συμβολής στην προστασία των παιδιών παγκοσμίως. Δίνουμε ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά.”

Σχετικά με τη UNICEF: Η UNICEF δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές βοηθώντας παιδιά να επιβιώσουν και να προκόψουν, από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι την εφηβεία. Όντας ο μεγαλύτερος πάροχος στον κόσμο εμβολίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες, η UNICEF υποστηρίζει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών, την παροχή καθαρού νερού και υγιεινής, ποιοτικής βασικής εκπαίδευσης για όλα τα αγόρια και τα κορίτσια, καθώς και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS. Η UNICEF χρηματοδοτείται πλήρως από εθελοντικές συνδρομές φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και κυβερνήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της, επισκεφτείτε τις σελίδες www.unicef.org και www.unicef.gr

Σχετικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα σε κατακτήσεις τίτλων, καθώς έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Ωστόσο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός σύλλογος. Είναι μια οικογένεια και όλοι μαζί, η διοίκηση, το τεχνικό προσωπικό, οι αθλητές και οι οπαδοί αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ιστορίας του πιο επιτυχημένου και ισχυρού αθλητικού οργανισμού στη χώρα στην πάροδο των ετών. Ο Σύλλογος έχει κερδίσει 40 πρωταθλήματα συνολικά και έχει πανηγυρίσει 26 φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου. Επιπλέον, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει συμμετάσχει 13 φορές στο champions league, τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός της κ. Μαρινάκης φέρουν μια στιβαρή παράδοση στον τομέα της φιλανθρωπίας και στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει πολυάριθμες φορές φιλανθρωπικά ιδρύματα και καθημερινούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. (www.olympiacos.org).




















Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά στους δρόμους οι καθηγητές


Να συμμετάσχουν στη γενική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Νοεμβρίου καλεί τους εκπαιδευτικούς η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία παράλληλα διοργανώνει πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 31 Οκτωβρίου.

«Συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας. Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας δεν σταματάει. Κι εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης κάνοντας λόγο για 941 κενά σε 41 διευθύνσεις, «χωρίς να υπολογιστούν σε αυτά τα κενά τα καλλιτεχνικά, τα μουσικά και τα ειδικά σχολεία».

«Το υπουργείο προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι τα κενά έχουν καλυφθεί. Πώς όμως; Κλείνοντας σχολεία και υποστηρικτικές υποδομές», προσέθεσε ο κ. Κοτσιφάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΟΛΜΕ, οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν κατά 33% την τριετία 2009-2013, ενώ ο προϋπολογισμός για την παιδεία είναι 2,5% φέτος και θα πέσει στο 2,15% το 2016. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπηρετούν σήμερα 30.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με το 2010. Παράλληλα, έχουν απολυθεί 10.000 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ φέτος προσλήφθηκαν μόλις 320 αναπληρωτές από 3.757 το 2012-2013 (μείωση 91%).

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ακόμη ότι έχουν κλείσει πάνω από 1.200 σχολεία από το 2011 και ότι οι μισθοί των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ καταγγέλλει το «αυταρχικό πλέγμα νόμων (νέο πειθαρχικό, ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη) που μαζί με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις δημιουργούν ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας».

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ επικαλέστηκε μελέτη του ΚΕΜΕΤΕ, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται όσο και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους αλλά κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και με πολύ μικρότερες αμοιβές.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίζει τους εκπαιδευτικούς ως υπεύθυνους για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική», σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατήγγειλε από την πλευρά του την «απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να προβεί σε προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των δημόσιων ΙΕΚ-ΣΕΚ».



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Facebook


Η δυσλειτουργία, που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ώρες στο Facebook, φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί. Οι χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αλληλεπιδράσουν στις αναρτήσεις που δημοσιεύονται.


Μέχρι στιγμής, η Facebook δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το τι μπορεί να προκάλεσε αυτό το πρόβλημα, και «αναστάτωσε» τη διεθνή, διαδικτυακή κοινότητα.


Διαβάστε περισσότερα...

To υπουργείο Παιδείας για την απογραφή


Οδηγίες προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που έχουν την υποχρέωση να απογραφούν εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σε ενημερωτικό σημείωμά του.

Διαβάστε εδώ:

"Μετά το πέρας των τριών εκ των πέντε ημερών προθεσμίας απογραφής των «Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίων Υπόχρεων Απογραφής» σύμφωνα με την 150628 /Β2 /15.10.2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ύστερα από τη συλλογή και την ταξινόμηση υποβληθέντων ερωτημάτων από τους ενδιαφερόμενους, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και την υποβοήθηση εκπλήρωσης της υποχρέωσή τους, προς αποφυγή των έννομων συνεπειών, συνοψίζουμε τα κάτωθι:

1ον Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12μμ :

i. να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.,

ii. και να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ’- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την υποχρέωση απογραφής έχουν και οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων της περίπτωσης Δ της παραγράφου 2 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/τ.Α’/23-07-2013) και του άρθρου 53 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/ τ.Α’ /17-09-2013). Ειδικώς, οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν, επιπροσθέτως των ανωτέρω δικαιολογητικών της ΙΙ. περίπτωσης της παρούσας, να καταθέσουν και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα.

2ον Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει « …με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.

3ον Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει το προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείται σωστά το προσωπικό σας ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.

4ον Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων".



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση προέδρου ΕΣΑμεΑ με βουλευτές της Γεωργίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.10.2013

Αντιπροσωπεία μελών του Κοινοβουλίου της Γεωργίας υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ. Επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας με το ελληνικό αναπηρικό κίνημα και συζήτησης σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι από την αρχή αυτής της κρίσης, η οποία ασφαλώς έχει για την Ελλάδα τα δικά της οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά ουσιαστικά είναι διεθνής και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την διάλυση προνοιακών, υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση,, τον κεντρικό κορμό δηλαδή του Κοινωνικού Κράτους.

Το αναπηρικό κίνημα απαίτησε από όλες τις κυβερνήσεις από ένα συντονισμένο σχέδιο προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, επισημαίνοντας ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να πληρώσουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται. Βεβαίως, στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια ευρωστίας και επίπλαστης οικονομικής ανάπτυξης ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα, αντιμέτωπο με τον αρνητικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στους πολίτες με αναπηρία, παρενέβη και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε όλη τη χρονική διάρκεια αυτής της κρίσης, που δυστυχώς όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεπεραστεί ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κατέθεσε από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους επισημαίνοντας ότι απαιτείται λήψη συντονισμένων και συνδυαστικών μέτρων από την Πολιτεία και τους φορείς της κοινωνίας που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων για την αναπηρία, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων. Είναι ιστορικό χρέος για την Ε.Σ.ΑμεΑ. μετά από 25 χρόνια δράσης της να μην αφήσει αυτή την οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία τις οικογένειές τους και κάθε ευπαθή ομάδα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Γεωργίας δήλωσαν ότι επιθυμούν να αναπτυχθούν στενότερες σχέσεις και σε αυτό το πλαίσιο στις αρχές Νοεμβρίου θα επισκεφτούν την ΕΣΑμεΑ εκπρόσωποι του γεωργιανού αναπηρικού κινήματος.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)
Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή (image/jpeg, 37 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα για τα άτομα με αναπηρία 50% και άνω


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.10.2013

Τις προτάσεις της επί του ν/σ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» κατέθεσε με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας να λυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οικογένειές τους, στη βάση της ίσης μεταχείρισης και της δίκαιης και ισότιμης πολιτικής.

Ειδικά για το θέμα της διαθεσιμότητας η Συνομοσπονδία αξιώνει κανένας εργαζόμενος με αναπηρία 50% και άνω να μην εισαχθεί και να μην απολυθεί! Ειδικότερα για τους εργαζομένους του 1648/1986 και του 2643/1998 ζητά να σταματήσουν η ομηρεία και οι παλινωδίες. Οι συγκεκριμένοι νόμοι είναι οι μόνοι που αφορούν εργαζομένους με αναπηρία, πηγάζουν ευθέως από το Σύνταγμα και συγκεκριμένα από το άρθρο 21, είναι από τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης και αντί απόλυσης χρήζουν της άμεσης προστασίας και υποστήριξης από το Κράτος.

Παράλληλα, επί του ν/σ η ΕΣΑμεΑ ζητά τη λήψη μέτρων για την ένταξη ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε εποχικές εργασίες, διατάξεις με τις οποίες θα συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων σε εποχικές θέσεις εργασίας. Επισημαίνει ότι η νομοθεσία προβλέπει ανάλογα κοινωνικά κριτήρια για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές και τα άτομα με αναπηρία που βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Με το ίδιο σκεπτικό ζητά ένα αντίστοιχο ευνοϊκό νομικό πλαίσιο και για τις μετατάξεις/αποσπάσεις τόσο για τους υπαλλήλους με αναπηρία/χρόνια πάθηση όσο και για τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα άτομα με βαριά αναπηρία.

Γενικότερα ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και κάθε διάταξη ή νόμος περί αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να λάβει υπόψη του την νέα κοινωνική προσέγγιση της αναπηρίας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 142 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Tέλος τα επιδόματα για παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο


Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά στα Φάρσαλα, με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών, που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου είπε ότι το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες


Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο υλοποιεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της δράσης, 445 άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο (800 ώρες). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.opekepe.gr έως τις 29/10/2013.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες των οποίων η ειδίκευση/εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό χώρο» και έχει αναρτηθεί στις προσκλήσεις - προκηρύξεις του www.espa.gr στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2450.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά



Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι η 40χρονη και ο σύζυγός της που κρατούσαν την τετράχρονη Μαρία. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι για αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ' εξακολούθηση. Ο 39χρονος υποστήριξε στον ανακριτή μια Βουλγάρα έφερε την Μαρία οικειοθελώς στο σπίτι τους, καθώς δεν μπορούσε να την μεγαλώσει. Ο άνδρας κατηγόρησε την γυναίκα του ότι εκείνη επέμενε να πάρουν το παιδί και πως ήρθαν σε αντιπαράθεση για αυτή της την απόφαση.


Δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες τους.

Στη δημοσιότητα έδωσε, πριν από λίγη ώρα, η Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του ζευγαριού των Ρομά που κατηγορούνται για την αρπαγή της 4χρονης.

Ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο Ρομά, στο σπίτι των οποίων, σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας, βρέθηκε το ανήλικο κορίτσι, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τους:

Σαλή Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα



Και τη Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σαλή Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.



Σε βάρος των δυο Ρομά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να φωτογραφηθεί το ζευγάρι με το 4χρονο κορίτσι για να βοηθηθεί η έρευνα σε περίπτωση που κάποιος έχει δει και τους τρεις μαζί.



Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στο Facebook


Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και αρκετή ώρα. Οι χρήστες της ιστοσελίδας δεν μπορούν να σχολιάσουν, να ποστάρουν ή να κάνουν “like” στις αναρτήσεις τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ιστοσελίδα δείχνει να είναι σε διεθνές επίπεδο, μιας και η ιστοσελίδα Huffington Post, αναφέρεται στο ζήτημα.

«Αν δεν μπορείτε να κάνετε like, να ποστάρετε ή να σχολιάσετε στο Facebook αυτή τη Δευτέρα, δεν είστε ο μόνος», αναφέρει η Huffington Post.

«Αρκετοί αναφέρουν στο Twitter πως το Facebook «έπεσε».



Διαβάστε περισσότερα...

Ξενικά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας


Ξενικά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Αγροτικό ΕΤΕΑΝ).

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος συγχρηματοδότησης του Ταμείου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αποδοχή της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τ.Α.Ε.) δημιουργείται, με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση, με χαμηλότερα της τραπεζικής αγοράς επιτόκια.

Το αγροτικό Τ.Α.Ε. χρηματοδοτείται με 115.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο, ύψους 253.000.000 ευρώ, θα διαμορφωθεί με την επένδυση, εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς ιδίων κεφαλαίων, ύψους 138.000.000 ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη συνεπενδυτή του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το αποτέλεσμα του οποίου εγκρίθηκε, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από την Επενδυτική Επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τα κεφάλαια αυτά, μέσω του Τ.Α.Ε., θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121), σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (Μέτρο 123Α) και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων των Μέτρων 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το επιτόκιο των δανείων, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα κυμαίνεται σήμερα στο 3,87% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν.128/75) και για τους λοιπούς επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%, που αποτελεί ένα προνομιακό επιτόκιο δανεισμού για την υλοποίηση των επενδύσεών τους στον αγροτικό τομέα.

Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτεύχθηκε οι αγρότες που θα επωφεληθούν από το μέτρο, να εξαιρούνται από τον κανονισμό των κρατικών ενισχύσεων, που ισχύει για τις επιχειρήσεις και επομένως να μπορούν στο μέλλον να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων de minimis.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Αγροτικού Τ.Α.Ε., ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε: «Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες, για να επιλύσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να ενισχύσουμε τη ρευστότητά του, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» για την ενίσχυση της ρευστότητας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του τόπου μας, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση των παραγωγών σε δανειοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια της τραπεζικής αγοράς.

Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στοχεύει στη χορήγηση χαμηλότοκων βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων δανείων από τις τράπεζες στους δικαιούχους των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Βάζουμε, λοιπόν, εμείς κάποια χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της τάξεως περίπου των 115 εκατ. ευρώ, κάποια χρήματα βάζει η τράπεζα και δημιουργείται ένα Ταμείο της τάξεως των 253 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Επομένως, δημιουργούμε ένα κεφάλαιο, για να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα εγγυοδοσίας των νέων αγροτών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια βελτίωσης και των μεταποιητών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια μεταποίησης των μεταποιητικών βιομηχανιών, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι επενδύσεις στους τομείς αυτούς».


Διαβάστε περισσότερα...

Ανακάλυψαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi


Επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάης ανακάλυψαν λαμπτήρα, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και ο πρωτότυπος λαμπτήρας εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-Fi συγκριτικά με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις στην Κίνα.

Τέσσερις υπολογιστές τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση από τον λαμπτήρα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εκπομπή σήματος Wi-Fi αξιοποιεί τις συχνότητες του φωτός σε αντίθεση με τις κοινές ασύρματες συνδέσεις που αξιοποιούν ραδιοκύματα.

Ο λαμπτήρας διαθέτει ενσωματωμένο ένα ειδικό μικροτσίπ, το οποίο εκπέμπει το σήμα, πιάνοντας ταχύτητες έως και 150 mbps. Παράλληλα, το Li-Fi είναι σαφώς πιο οικονομικό.

Τον επόμενο μήνα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν επίδειξη με 10 τέτοιους λαμπτήρες σε εμπορική έκθεση στην Κίνα.

Με δεδομένη την ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντικαθιστά τους κοινούς λαμπτήρες με LED. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει το Xinhua, οι νέοι λαμπτήρες Li-Fi μπορούν εύκολα και φθηνά να προσφέρουν σύνδεση στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια νοικοκυριά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...