Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο Καμίνης "ξήλωσε" τη διευθύντρια και την προϊσταμένη του ληξιαρχείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απομάκρυνση της διευθύντριας και της αρμόδιας προϊσταμένης του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει διατάξει έλεγχο στις υπηρεσίεας του δήμου με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ζητώντας την συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Παράλληλα, της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας.

"Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα με το κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, διέταξα άμεσο έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου και σήμερα έχω στα χέρια μου τα πρώτα αποτελέσματα, σχετικά με τις ετεροχρονισμένες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως καλά γνωρίζετε, κινείται με γνώμονα τη διαφάνεια και την πλήρη νομιμότητα και έτσι αντιμετωπίσαμε και αυτή την περίπτωση. Ο έλεγχος αφορά στα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από τον πρώτο έλεγχο, όπως υπογράμμισε, διαπιστώνεται ότι:

-Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.

-Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.

-Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

-Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ηςΔημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, θα διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος. "Έχω ζητήσει στον έλεγχο αυτό, τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης" σημείωσε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας:
"Προκειμένου ο έλεγχος να διευκολυνθεί και να φτάσει σε βάθος, απομάκρυνα, ήδη, από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών".

O δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι απαραίτητη η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων). Τέλος, όπως ανέφερε, "θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που μας εκθέτει, για μία ακόμη φορά, ως χώρα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.