Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι κάνουν οι γυναίκες πριν το σεξ;


Αποτρίχωση τσεκ, καθαρισμα μπάνιου τσεκ...

Το παρακάτω βίντεο αφορά εκείνες που είναι παντρεμένες, ούτε εκείνες που έχουν μόνιμο δεσμό.

Τις αφορά, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όσες έρχονται σε σεξουαλική επαφή περιστασιακά, όταν δηλαδή το σεξ προκύπτει ξαφνικά ένα ωραίο βράδυ μετά από μια άκρως επιτυχημένη βραδινή έξοδο.

Πριν όμως οι δυο εραστές πέσουν στο κρεβάτι, ή όπου αλλού επιθυμούν, ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό τους;
Ιδού μερικές σκέψεις που ακούγονται στο παρακάτω βίντεο:

«Θεωρούν ότι το διαμέρισμα είναι αντανάκλαση του σώματός τους, αν λοιπόν το διαμέρισμα είναι άνω κάτω τότε και η ‘κάτω’ περιοχή θα χρειάζεται επίσης συγύρισμα», «κάνεις μια επιθεώρηση στην ευαίσθητη περιοχή», «δεν έχω έντονη τριχοφυΐα, αλλά πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση αποτρίχωση», «πάνω απ΄όλα, πρέπει να βεβαιωθώ ότι φοράω cool εσώρουχα», «Να έχεις κάνει αρκετή προετοιμασία, αλλά αυτό μη φαίνεται…».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα κύματα "κατάπιαν" δημοσιογράφο


Οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε καταιγίδες, σε τυφώνες, στα χιονιά πρέπει να στηθούν μπροστά από την κάμερα και να μεταδώσουν το ρεπορτάζ. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που έχουν συμβεί απρόοπτα την ώρα των ζωντανών συνδέσεων. Τελευταίο «θύμα» η Γαλλίδα δημοσιογράφος Fanny Agostini όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης την παρέσυραν κύματα στην περιοχή Saint-Malo.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι βράχοι σκέπασαν τη γέφυρα


Τεράστιοι βράχοι και μεγάλες από ποσότητες από χώμα έχουν σκεπάσει τη γέφυρα στα Διπόταμα στην Ευρυτανία με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον Προυσσό.






Φορτωτές και μπουλντόζες προσπαθούν να απομακρύνουν τους βράχους ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός που ζήτησε την συνδρομή μελετητών ώστε να εξετάσουν το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiastar.gr.



Λόγω της επικινδυνότητας χειριστές και μηχανήματα απομακρύνθηκαν από το σημείο, καθώς αποκολλούνται συνεχώς βράχοι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φακοί επαφής με... χρυσό και διαμάντια!


Φορέστε πολύτιμα κοσμήματα στα μάτια σας.

Ινδός γιατρός βρήκε τρόπο να προσθέσει περαιτέρω λάμψη και χλιδή στα μάτια μας! Ο Δρ. Chandrashekhar Chawann από το Μουμπάι, δημιούργησε φακούς επαφής που διαθέτουν χρυσό 24 καρατίων και διαμάντια.

Με τη μέθοδο της έγχυσης νανοσωματιδίων χρυσού, οι φακοί δημιουργούν μια ιδιαίτερη «λάμψη», κάνοντας τα μάτια να μοιάζουν με μικρά θησαυροφυλάκια…

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, έχουν λάβει ανάμικτες κριτικές-και θετικά αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια. «Μερικοί λένε ότι μοιάζουν τρομακτικοί, αλλά οι περισσότεροι τους λατρεύουν», είπε ο Chawan στο today.com. «Κοιτάξτε τη Lady Gaga και τους θαυμαστές της. Οι άνθρωποι θέλουν χρόνο για να ‘χωνέψουν’ τις νέες μόδες, μέχρι που κάποιος διάσημος να τις επιλέξει», συμπλήρωσε.

Οι λαμπεροί αυτοί φακοί, ζυγίζουν 5 γραμμάρια και κοστίζουν από 15.000 μέχρι 18.000 δολάρια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο περίπτερο με… ελικόπτερο


Αν κάποιος δεν έχει όρεξη ή κουράγιο να περπατήσει μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς για να κάνει ψώνια της τελευταίας στιγμής, δείτε μια μελλοντική λύση. Ο Τούρκος πρωταγωνιστής αυτού του βίντεο, εμπνεύστηκε από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και χρησιμοποίησε ένα μίνι μη επανδρωμένο ελικόπτερο. Δείτε το βίντεο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 63χρονη που έχει κάνει σεξ με πάνω από 3.000 άντρες


Με τον σύζυγό της επιδίδονται σε ανελέητες ανταλλαγές συντρόφων.

Τη στιγμή που άλλες γυναίκες κάνουν τζόκινγκ ή πλέκουν, η Marie Calvert συχνάζει σε κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων τα περίφημα swingers’ club. Σε δηλώσεις της στην «Guardian», η 63χρομη υπολογίζει ότι έχει… πλαγιάσει με πάνω από 3.000 άντρες, από τότε που ακολουθεί μαζί με τον σύζυγό της, Barry ένα διαφορετικό lifestyle.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί από τότε που η Calvert ήταν 15, παντρεύτηκε όταν εκείνη έκλεισε τα 19. Η γυναίκα, όπως λέει η βρετανική εφημερίδα, θυμάται τις ημέρες που ο σύντροφός της έφερνε περιοδικά με θέμα τα swingers «πάρτι», προκειμένου να «νοστιμέψουν» την σεξουαλική τους ζωή.

Η φιλοσοφία της; «Ο Barry είναι ο κόσμος μου. Αλλά κανείς από εμάς δεν βάζει το σεξ σε βάθρο. Το βλέπουμε όπως είναι: το διαχωρίζουμε από την αγάπη. Δεν είναι φυσιολογικό να μείνεις με έναν παρτενέρ στο σεξ για 60 χρόνια. Η ζωή είναι να πειραματίζεσαι, και εμείς αυτό κάνουμε». Αν θέλετε και άλλες γαργαλιστικές λεπτομέρειες, η ίδια ανέφερε ότι μέσα σε μια νύχτα «κοιμήθηκε» με 14 άντρες.

Με τον σύζυγό της, Barry




Διαβάστε περισσότερα...

Όχι της Google στην αμερικανική NSA για τις παρακολουθήσεις


Η Google βλέποντας την NSA να απασχολεί τα αμερικανικά δελτία ειδήσεων, σχετικά με τις παραβιάσεις και τις παρακολουθήσεις, εντόπισε ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί αυτές τις ενέργειες και αντιτάχθηκε σε αυτό.

Σύμφωνα με την Google, το εν λόγω νομοσχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει εντάλματα απομακρυσμένης πρόσβασης σε τηλέφωνα και υπολογιστές, όταν η τοποθεσία τους αποκρύπτεται με τεχνολογικά μέσα.

Όπως αναφέρει το pcmag.com, μπορεί, το νομοσχέδιο να στοχεύει Αμερικανούς υπόπτους που αποκρύπτουν τις συνδέσεις τους ή χρησιμοποιούν botnets, αλλά η Google ανησυχεί πως θα επιτρέψει την πρόσβαση των υπηρεσιών ασφαλείας [NSA] σε συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, η Google τονίζει πως αυτό το νομοσχέδιο μακροπρόθεσμα θα βλάψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις και ζητάει από το Κογκρέσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να λάβουν θέση.


Διαβάστε περισσότερα...

Κόβουν το ρεύμα σε φτωχούς της Αυστραλίας


Πάνω από 250.000 νοικοκυριά έμειναν πέρσι χωρίς ηλεκτρικό.

Δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα περιπτώσεις όπου κοβόταν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν το λογαριασμό.

Και στην Αυστραλία, μιας και το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες υποχρεώνονται να ζήσουν για μικρό ή και, κάποιες φορές, μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ηλεκτρικό ή φυσικό αέριο. Οι εταιρείες διανομής ενέργειας τους έκοψαν την παροχή, επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό τους.

Μόνο στην πολιτεία της Βικτώριας κόπηκε πέρσι η παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου σε 58.000 οικογένειες, ενώ σε ολόκληρη της Αυστραλία ο αριθμός φθάνει τις 250.000.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ή γκάζι πέρυσι, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους, είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών, σύμφωνα με την Επιτροπή Κοινωφελών Αγαθών.

Την ίδια στιγμή πολλές εταιρείες έχουν σκληρύνει τη στάση τους προς αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Φιλανθρωπικοί οργανισμοί αναφέρουν ότι οικογένειες που μένουν χωρίς γκάζι ή ηλεκτρικό καταφεύγουν πολλές φορές στις δημοτικές πισίνες για να κάνουν ένα ζεστό ντους.



Διαβάστε περισσότερα...

Ράπερ ρίχνει μπουνιά σε θαυμάστριά του


Το περιστατικό που σόκαρε τους πάντες - Δείτε το βίντεο.

Ένα απίστευτο ξέσπασμα οργής είχε ο ράπερ Afroman κατά τη διάρκεια συναυλίας, στο Μπιλόξι του Μισισίπι. Ο 40χρονος μουσικός, το πραγματικό του όνομα είναι Joseph Edgar Foreman, τη στιγμή που εκτελεί ένα σόλο με την κιθάρα, μια γυναίκα φαίνεται να τον πλησιάζει στη σκηνή, πιθανότατα για να τον καταγράψει.

Όταν εκείνος την αντιλαμβάνεται, γυρίζει με μια αστραπιαία κίνηση προς το μέρος της, και της ρίχνει μια απίστευτη γροθιά με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να σωριαστεί στη σκηνή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μετά το συμβάν ο Afroman, γνωστός για το χιτ «Because I Got High», διέκοψε το σόου και συνελήφθη ώρα αργότερα, έξω από το χώρο της συναυλίας. Εκπρόσωπος του καλλιτέχνη είπε ότι ο ράπερ δεν γνώριζε αν ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω του ήταν γυναίκα ή άντρας και πως δεν αρμόζει στον χαρακτήρα του.

«Ήταν μια εντελώς ακούσια αντανακλαστική αντίδραση, σε άτομα που παραβιάζουν τη σκηνή», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Afroman ήταν υποψήφιος για Grammy το 2000 για την παραπάνω επιτυχία.

Η γυναίκα τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαταλείπουν μαζικά το Κόσοβο λόγω μιας… φήμης


Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέθεσαν αίτηση ασύλου σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Κοσόβου, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες κατέθεσαν αίτηση χορήγησης ασύλου σε ευρωπαϊκές χώρες, είναι αποτέλεσμα της φήμης ότι η Γερμανία μοιράζει απλόχερα άδειες εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ο κ. Θάτσι ανέφερε ότι ορισμένα ΜΜΕ στο Κόσοβο τον Ιανουάριο δημοσίευσαν ιστορίες για ανθρώπους που δήθεν πήραν άδεια εργασίας στη Γερμανία.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι πολίτες του Κοσόβου εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ο κ. Θάτσι απάντησε ότι είναι συνέπεια «περίεργων φημών» ότι η Γερμανία μοιράζει απλόχερα άδειες εργασίας και άδειες παραμονής.

«Είναι παράλογο, αλλά οδήγησε στο να ταξιδεύουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παράνομα στη Γερμανία. Κάποιοι, που θεωρούνται μάλιστα σοβαροί σχολιαστές, υποστηρίζουν ότι οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, λόγω του αρνητικού ρυθμού γεννήσεων καλούν τώρα πολίτες του Κοσόβου να μεταναστεύσουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι μια αφορμή για τους ανθρώπους να φύγουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.

Στην απάντηση ποια είναι η θέση της Πρίστινας όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία για την ένταξη του Κοσόβου, όπως της Σερβίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ, στη λίστα «των ασφαλών χωρών», ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου τόνισε ότι η Πρίστινα έχει χαμηλότερο βαθμό εγκληματικότητας από τις περισσότερες γερμανικές πόλεις.

«Το Κόσοβο είναι ασφαλές. Η Γερμανία θα έκανε καλά αν το χαρακτήριζε ασφαλή χώρα προέλευσης. Οι κάτοικοι του Κοσόβου θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν νόμιμα στη Γερμανία. Οι νέοι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι. Βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας με το αεροπλάνο από τη Γερμανία, αλλά δεν μπορούν να επισκεφθούν το Βερολίνο για μία συναυλία, ή στο πλαίσιο ανταλλαγής φοιτητών», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.

«Η ΕΕ απελευθέρωσε το καθεστώς βίζας για κράτη όπως η Κολομβία ή η Μολδαβία. Δεν είναι δίκαιο που δεν το έκανε στην περίπτωση του Κοσόβου», υπογράμμισε ο κ. Θάτσι.

Το Κόσοβο το έχει εγκαταλείψει το 10% του πληθυσμού του αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπότα Στο» της Πρίστινας, στο οποίο γίνεται λόγος για «καταστροφική έξοδο» των κατοίκων που προκαλεί ανασφάλεια.

Ο πολιτικός αναλυτής Μπάχρι Τσάνι, με αφορμή το μαζικό κύμα φυγής Αλβανών του Κοσόβου προς χώρες της ΕΕ είπε ότι «οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, ότι δεν έχουν πλέον κάτι να χάσουν και ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες καταστάσεις».

Η έξοδος ως φαινόμενο στο Κόσοβο αποδυναμώνει κάθε πτυχή της ζωής και αποτελεί πιθανό κίνδυνο απώλειας της εμπιστοσύνης στην ικανότητα δημιουργίας κράτους, αλλά και απώλειας της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς φορείς, επισήμανε.

Ο Εμρούς Ουϊκάνι είπε ότι η μαζική έξοδος των κατοίκων δείχνει ότι η κοινωνία του Κοσόβου διέρχεται μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Την κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη, το στοιχείο ότι ένα μέρος των ανθρώπων που μετανάστευσαν έκανε κάθε είδους θυσία, ώστε να μην επιστρέψει στο Κόσοβο ποτέ ξανά.

Ο πολιτικός αναλυτής, Μπλερίμ Μπουριάνι, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και από άποψη ασφάλειας, επειδή μεγάλος αριθμός πολιτών εγκατέλειψε το Κόσοβο.

Στην ασφάλεια συμβάλουν πολλοί παράγοντες, εκτίμησε και πρόσθεσε ότι η μαζική έξοδος είναι μια σαφής ένδειξη της αβεβαιότητας των πολιτών του Κοσόβου ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης διακυβέρνησης από ένα κόμμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζήτησαν 3.600 ευρώ για να αναβαθμίσουν άδεια οδήγησης


Συνελήφθη ιδιοκτήτης και υπάλληλος σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία οδηγού, ο οποίος απευθύνθηκε στην 48χρονη υπάλληλο της σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον διευκολύνει για την επέκταση του διπλώματός του, από Β’ σε Γ’ κατηγορία, χωρίς να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η υπάλληλος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει, σε συνεργασία με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, για τη διευθέτηση της παράνομης μετατροπής του διπλώματος.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στις 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στη σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη, ο καταγγέλλοντας παρέδωσε στην 48χρονη υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν την 48χρονη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μία σφραγίδα ιατρού κ.α.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υπάλληλος θα κρατούσε ως αμοιβή για την παράνομη μεσολάβησή της, μέρος του παραπάνω ποσού (200 ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα παρέδιδε στον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, ο οποίος επίσης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική έρευνα, η οποία συνεχίζεται, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ικανοποιημένοι οι βιοτέχνες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων


«Δίνει βαθιές ''ανάσες'' σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Ικανοποίηση προκαλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες η ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με τις δυνατότητες εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «η διοίκηση του ΒΕΑ εκτιμά ότι η νέα ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, κινείται αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση και εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς δίνει βαθιές «ανάσες» σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που ήθελαν, αλλά αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Με μια πρώτη ανάγνωση της νέας ρύθμισης, ιδιαίτερη σημασία έχουν για τα μέλη μας, η απαλοιφή του ορίου ενός εκατ. ευρώ, η μείωση του ελάχιστου ποσού της δόσης σε 20 ευρώ, η αναστολή των εισπρακτικών μέτρων και η κατάργηση της προσωποκράτησης, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Και αυτό γιατί είναι μέτρα που εκτός της «βαθιάς ανάσας» που θα προσφέρουν στα μέλη μας προκαλώντας ανάσχεση των συνεπειών της πολυετής κρίσης, θα αυξήσουν παράλληλα τα έσοδα του δημοσίου των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην αντίποδα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την αδικία που αισθάνονται οι συνεπείς ασφαλισμένοι, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για οποιασδήποτε μορφής επιβράβευσή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα γι' αυτούς που παρά την τεράστια έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη μείωση του τζίρου τους κατάφεραν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, παρέχοντάς τους για παράδειγμα την δυνατότητα να καταβάλλουν μειωμένες εισφορές για κάποιο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Παύλο Ραβάνη: «Η νέα ρύθμιση οφειλών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει πιο ευνοϊκούς όρους και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα για δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση οφειλών μόνη ωστόσο δεν αρκεί, απαιτείται να προωθηθούν παράλληλα αναπτυξιακές πολιτικές που θα ενισχύσουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εξόδου της χώρας μας από την κρίση».



Διαβάστε περισσότερα...

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Να αξιοποιήσουμε σωστά την Αμφίπολη


«Να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση την Αμφίπολη και όχι προς την κατεύθυνση που κάποιοι επιχείρησαν τον προηγούμενο καιρό» δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξή της στην υπεύθυνη αρχαιολόγο της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη.

«Η κ. Περιστέρη είναι μια αξιόλογη αρχαιολόγος και πρέπει να την τιμήσουμε και όχι μόνο με μετάλλια, πρέπει να τιμήσουμε το έργο της με την παρουσία της εκεί, με τη συνέχιση δηλαδή της ανασκαφικής δραστηριότητας, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει» τόνισε η υφυπουργός, σημειώνοντας ότι είναι σε επικοινωνία με τον κ. Ξυδάκη και σε αναμονή των αποφάσεών του, αφού όπως διευκρίνισε το θέμα δεν εμπίπτει στην δική της αρμοδιότητα. «Ο κ. Ξυδάκης πρέπει να τοποθετηθεί και από αυτόν περιμένουμε και εμείς να δράσουμε παράλληλα και υποστηρικτικά στο υπουργείο».

«Η Αμφίπολη θα συνεχίσει και πάντως, όχι όπως πριν» συνέχισε η υφυπουργός, διευκρινίζοντας ότι στο παρελθόν «υπήρχαν παρεμβάσεις από κάποιες πλευρές, οι οποίες δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την καθαρά επιστημονική προσπάθεια της ανασκαφής», ώστε κατά τη συνήθη πρακτική, τα ευρήματα «να πάρουν τη σωστή επιστημονική διάστασή τους και μετά να ανακοινωθούν ως ευρήματα» είπε και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που η κ. Περιστέρη ήταν η αρχαιολόγος, η οποία για πάρα πολλά χρόνια και το ξέρω πολύ καλά, έφερε στο φως πάρα πολλά ευρήματα σε όλη την περιοχή των Σερρών και βρήκε και έκανε όλο αυτό που έκανε στο λόφο Καστά και συνεχίζει να το κάνει, δεν υπάρχει κανένας λόγος, η κ. Περιστέρη να φύγει από εκεί και να αλλάξει και να δημιουργηθούν άλλα θέματα. Η κ. Περιστέρη το δικαιούται αυτό και εγώ θα τη στηρίξω μέσα από τις αρμοδιότητές μου και το ρόλο που έχω. Όμως, προφανώς, πρώτα ο κ. Ξυδάκης, δε θέλω να παρεμβαίνω».

Την «ανεπιφύλακτη» στήριξή του προς το πρόσωπο της κ. Περιστέρη εξέφρασε, εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρός της Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Τη στηρίζουμε και στηρίζουμε και το ανασκαφικό έργο που γίνεται» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΠΕΔΚΜ υποστηρίζει και την προσπάθεια του δήμου Αμφίπολης «και ηθικά και οικονομικά για να γίνουν τα εκτός της κυρίως ανασκαφής παράπλευρα έργα από το δήμο»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνολική επανεξέταση του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών


Με ποια ρύθμιση δε συμφωνεί η σημερινή ηγεσία.

Η ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που περιγράφεται στο άρθρο 72 του νόμου 4316/2014, σύμφωνα με την οποία μεταξύ εκπαιδευτικών που απέκτησαν το πτυχίο τους στην ίδια εξεταστική περίοδο προηγούνται, στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όσοι έχουν υψηλότερο βαθμό πτυχίου, δεν βρίσκει σύμφωνη τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία και προτίθεται να την καταργήσει, μέσα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επανεξέτασης του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου ωστόσο επειδή η αναίρεση της παραπάνω ρύθμισης απαιτεί, για νομοτεχνικούς λόγους, ένα εύλογο χρονικό διάστημα που μπορεί και να υπερβαίνει το δίμηνο, το Υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στο διορισμό αναπληρωτών από τον πρόσφατα αναμορφωμένο πίνακα κατ’ εξαίρεση και μόνον για την τρέχουσα σχολική χρονιά, προκρίνοντας ως κατεπείγουσες τις ανάγκες κάλυψης των κενών στα σχολεία.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αναφορικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους για απόσπαση. Ωστόσο, η παρούσα χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά κενά. Ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να υπάρξουν μόνον για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή 14/2/2014 τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Στο ίδιο πλαίσιο η Υπουργική Απόφαση της 26/1/2015 (ΑΔΑ: Ω4Π89-8ΑΘ (Φ354.11/18/13595/Ε3) με θέμα «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη» ανακαλείται.

Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που παρείχαν αποδεδειγμένα υπηρεσίες στο πλαίσιο της Πράξης ‘Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης’ με Κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη, εκτός του ωραρίου εργασίας τους, θα διασφαλιστούν, κατόπιν διερεύνησης, με νέα υπουργική απόφαση και για το διάστημα από 15/3/2014 έως 25/1/2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλεί corn flakes ο ΕΦΕΤ


Ο φορέας καλεί τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μη τα καταναλώσουν.

Στην ανάκληση «νιφάδων καλαμποκιού–corn flakes» προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes), γερμανικής προέλευσης, στο οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «365 νιφάδες καλαμποκιού», σε συσκευασία των 750 g, με αριθμούς παρτίδας L14-05261 & L14-5262 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.12.15, που παρασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία C. HAHNE Mühlenwerke GmpH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος AE».

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων


Οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις 14 αναπληρωτών δασκάλων για το πρόγραμμα ΖΕΠ.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, έως την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

Δείτε τους πίνακες με τα ονόματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις 2014


Στόχος η ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών
.
Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών.

Αναφορικά με τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών έτους 2015, ανακοινώθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προβεί κατόπιν συνεργασίας και διαβούλευσης με όλα τα σωματεία των λογιστών, σε βελτιώσεις του τρόπου υποβολής τους προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό κόστος στις επιχειρήσεις και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Δεν αλλάζουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ


Ανακοίνωση 18.02.2015


Αμετάβλητα παραμένουν τα κριτήρια για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία αφορά όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης εκτός του ΟΓΑ. 


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με την απόφαση αυτή αποτρέπεται η αυστηροποίηση των εισοδηματικών ορίων και κατά συνέπεια η μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που είχε δρομολογήσει για το 2015 η προηγούμενη κυβέρνηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρα για το επισιτιστικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για απόρους


Καταγγελία δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αττικής κατά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου.

Για βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα, συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας, για παρεμβάσεις και εκ των άνω επιβολής ελέγχου αναφορικά με την υλοποίηση και εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους» εγκάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, οι δήμαρχοι Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης, Παπάγου- Χολαργού Ηλίας, Αποστολόπουλος και Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Οι δήμαρχοι κατήγγειλαν ότι ο κ. Καμαμέρος τους απείλησε ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθούν σε συμπράξεις με την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής και προχωρήσουν σε δικές τους συμπράξεις για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, θα έχουν πρόβλημα μελλοντικά με τις χρηματοδοτήσεις έργων των δήμων τους από τα Περιφερειακά Προγράμματα.

Ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου και της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν σχέση ούτε με την κ. Δούρου, ούτε με τη σημερινή κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Στεργίου στην παρέμβασή του σημείωσε ότι, όταν πριν τέσσερα χρόνια η κοινωνία δοκιμαζόταν από την κρίση, οι δήμοι χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και στήριξη, χωρίς κανένα θεσμικό πλαίσιο, βγήκαν μπροστά. Δημιούργησαν εγκαταστάσεις και δομές, «ζητιανέψανε» από αυτούς που μπορούσαν να προσφέρουν και δημιούργησαν κοινωνικά δίκτυα προστασίας από τη φτώχεια.

«Η διαδικασία αυτή μας έκανε έμπειρους, οι δήμοι έχουν δημιουργήσει εστίες τροφίμων, μοιράζουν φαγητό σε σπίτια, διαθέτουν μπουτίκ ρούχων. Έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού έχουν ανάγκη και να προσεγγίσουμε όσους προσφέρουν. Σας λέω λοιπόν απερίφραστα ότι το ζήτημα του επισιτισμού των απόρων είναι καθαρά δουλειά δήμων και περιμένουμε από τις περιφέρειες να σταθούν δίπλα μας και να είναι βέβαιοι ότι θα δουλέψουμε έτσι ώστε να μη γίνει τίποτε που να μην είναι νόμιμο, σύννομο και δίκαιο».

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας είπε ότι το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους» προβλέπει τη δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων, ανά περιφερειακή ενότητα. «Η περιφερειακή ενότητα Βορείου Τομέα περιλαμβάνει δώδεκα δήμους. Το λογικότερο είναι οι δώδεκα δήμοι, η Εκκλησία και άλλοι φορείς να δημιουργήσουν κοινή σύμπραξη. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας εμφανίστηκε μία παράλληλη διαδικασία από την περιφερειακή ενότητα Βορείου Τομέα, εύλογη φυσιολογική συνέπεια της οποίας θα ήταν να τα βρούμε. Στη συνέχεια όμως, τέθηκε το δίλημμα πώς από τη θέση που θα πάρει ο δήμος και με ποιους θα προχωρήσει στη σύμπραξη, θα εξαρτιόταν και η σχέση σου με την Περιφέρεια. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως στην Ελλάδα του 2015 τίθεται τέτοιο ζήτημα: Αν δεν έρθεις μαζί μου, θα σε αποκλείσω. Από πού; Από τα χρήματα της ΕΕ θα αποκλειστεί η Μεταμόρφωση που είναι από τους πλέον φτωχούς δήμους;».

Ο κ. Καρπέτας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Καραμέρου βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα που αγγίζει τα όρια της νομιμότητας, τονίζοντας παράλληλα πως πεποίθησή του είναι πως αυτό δεν εκφράζει ούτε την Περιφέρεια, ούτε τον υπουργό, ούτε την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός να μη μπορούν να συνεργαστούν οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης και απαράδεκτο να ασκούνται πιέσεις. «Δεν μπορούν να μεταφέρουν στους νέους δημάρχους» τόνισε "κοιτάξτε με ποιον θα πάτε γιατί αυτό θα έχει συνέπειες για την επόμενη πενταετία". Ζητάμε να συνεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής με τους δήμους και να συμπεριφέρεται δίκαια και ίσια».

Πρωτόγνωρη και δυσάρεστη εμπειρία χαρακτήρισε αυτό που συνέβη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Απόστολος Μαυρίδης. «Η επιλογή μας να πάμε ως δήμοι σε κοινή σύμπραξη ήταν γιατί αφενός έχουμε τις δομές και αφετέρου γιατί τρέξαμε να μη χάσουμε τις προθεσμίες. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι leader; Το ζητούμενο, θεωρώ, είναι το αποτέλεσμα, να μη χαθεί το πρόγραμμα και οι ευπαθείς ομάδες να επωφεληθούν από αυτό. Θέλουμε συνεργασία, αλλά δεν δεχόμαστε να είμαστε μαριονέτα κανενός».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη δεν έχει σχέση με το όραμα της κ. Δούρου, ούτε και με τη σημερινή κυβέρνηση. Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση που λειτουργεί, υπερβαίνοντας τα όρια της αρμοδιότητας του. Όπως είπε, η ΚΕΔΕ πρόκειται να αποστείλει σχετικές επιστολές στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών και στην περιφερειάρχη Αττικής. «Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν συμφωνεί με τέτοιες συμπεριφορές» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Οι δήμοι ξεκινήσαμε με μηδέν ευρώ και στηρίξαμε τις χειμαζόμενες από την κρίση τοπικές μας κοινωνίες και κανένας θεσμός δεν ήρθε να μας υπαγορεύσει τότε το τι έπρεπε να κάνουμε. Και σήμερα μια μεμονωμένη περίπτωση, όπως του κυρίου Καραμέρου, όταν ήρθαν τα ευρώ, έρχεται με έναν επίμονο τρόπο, μόλις είδε ότι δήμαρχοι θέλουν οι ίδιοι, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με τις δομές της Εκκλησίας, να διαχειριστούν το αυτονόητο, να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Θεωρώ ότι αυτή η νοοτροπία θα πρέπει σήμερα να καταδικαστεί και σίγουρα θα πρέπει να μας πουν, εάν πάνε δηλαδή ώριμες μελέτες των δήμων, θα τις κόψει ο κύριος Καραμέρος; Με ποια δύναμη και ποια εμπειρία; Για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα; Για να μπορεί να ξεχωρίζει κατά το δοκούν το πώς ακριβώς θα συμπεριφέρεται στους δήμους και στους πολίτες μας;».

«Αδιαφορούν για την αντιμετώπιση της φτώχειας»

«Πόρρω απέχουν οι επιδιώξεις τους από την αντιμετώπιση της φτώχειας» απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Ο κ. Καραμέρος, στην απάντησή του που τιτλοφορείται «Το πάρτι της Αυτοδιοίκησης τελείωσε. Πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής, η καταπολέμηση της φτώχειας» αποδίδει στον κ. Πατούλη προσπάθεια «να κερδίσει λίγη δημοσιότητα και κυρίως να διεκδικήσει με τις παλιές γνωστές μεθόδους τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα».

Αναφερόμενος ειδικά, στα έργα που υποβάλλουν οι δήμοι- για τα οποία, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι, ο κ. Καραμέρος εκβιάζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κονδύλια εάν δεν δεχθούν την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής στα κονδύλια για τη φτώχεια- απαντά: «Όποιο έργο υποβάλλεται ή προτείνεται από οιονδήποτε, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να πληροί κριτήρια απόλυτης διαφάνειας. Το μήνυμα προς όλους είναι σαφές. Το πάρτι τελείωσε. Η υπόθεση της καταπολέμησης της φτώχειας είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν προσφέρεται για μικροκομματικούς σχεδιασμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού».



Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούν λύση για τη χαρτογράφηση των βοσκοτόπων


Σύσκεψη Αποστόλου με κτηνοτρόφους.

Ένα πλαίσιο οριστικής επίλυσης του μείζονος ζητήματος χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, που άμεσα συνδέονται με τις ενισχύσεις προς τους κτηνοτρόφους, αναζητείται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τη συμμετοχή των περιφερειαρχών, εκπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Ο κ. Αποστόλου νωρίτερα είχε συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων όπου συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Όπως επισημαίνεται, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) η κτηνοτροφία στη χώρα μας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κρίση, με χιλιάδες κτηνοτρόφους να έχουν εγκαταλείψει τη δραστηριότητά τους και πολλούς άλλους να βρίσκονται στα όρια της εγκατάλειψης.

«Η Ελλάδα» αναφέρεται «παραμένει μαζικός εισαγωγέας στον τομέα του κρέατος. Σήμερα η ελληνική αγορά εισάγει τουλάχιστον το 80% του βόειου κρέατος, το 70% του χοίρειου και το 15% του κρέατος των ορνίθων».

Οι κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν τον έλεγχο και εκρίζωση των ζωονόσων, επαναφορά του παστεριωμένου γάλακτος στις πέντε ημέρες, υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γάλατα και στα γαλακτοκομικά προιόντα, μείωση των φορολογικών συντελεστών, ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών, δημιουργία εργαλείου χρηματοδότησης των αγροτών, αλλά και μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς και αντιμετώπισης των «ελληνοποιήσεων».

Ειδικά για τα βοσκοτόπια, ο ΣΕΚ ζητεί, να προχωρήσει άμεσα η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης με τη μέριμνα των οικείων κτηνοτροφικών οργανώσεων, διότι διαφορετικά, όπως σημειώνει «δε θα μπορεί να γίνει η κατανομή και διάθεση των βοσκήσιμων εκτάσεων για το τρέχον έτος».



Διαβάστε περισσότερα...

Τον Απρίλιο η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές


Τι γίνεται με την αύξηση των ετών φοίτησης στις σχολές Υπαξιωματικών.

Τον Απρίλιο αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά την αύξηση των ετών φοίτησης στις σχολές Υπαξιωματικών από τα δύο στα τρία έτη μας γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι το Μάιο ολοκληρώνονται όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν μέχρι τα όρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή τα Επιτελεία που ανήκουν οι σχολές.

Σύμφωνα με ενημέρωση μας τα επιτελεία έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αλλαγή των κανονισμών και οργανισμών των σχολών αυτών που είναι και τα θεσμικά κείμενα στη βάση των οποίων λειτουργούν οι σχολές.

Μέχρι το Μάιο ολοκληρώνονται, όπως αναφέραμε οι διαδικασίες και από εκεί και πέρα ακολουθείται η διαδικασία κύρωσης από τη Βουλή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί πολλά από αυτά είναι νόμοι ή επέχουν θέση νόμου.

Μια αλλαγή από διετή σε τριετή φοίτηση δε πρόκειται να αλλάξει την απόφαση του υποψηφίου να επιλέξει μια σχολή, όπως μας ανέφεραν κύκλοι του ΓΕΕΘΑ ενώ από ακαδημαϊκής απόψεως θα δοθούν περισσότερες δυνατότητες στους αποφοίτους των σχολών υπαξιωματικών.

Υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί η φοίτηση από τα δύο σε τρία έτη από φέτος αλλά αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκαίρως θα μετατεθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Το Υπουργείο Παιδείας με σχετικό έγγραφό του είχε ενημερώσει η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το newsbeast.gr υπενθυμίζει στους υποψηφίους ότι η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

Σχολές Αστυνομίας εισαγωγή το 2016-17

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας θα πραγµατοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2016-2017.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνοµικής Ακαδηµίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις. Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούµενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το Υπουργείο ∆ηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε οι υποψήφιοι να την αναζητήσουν προς ενηµέρωσή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάσα για τους μικρομεσαίους η ρύθμιση οφειλών


Κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με το ΒΕΑ.

Μεγάλη ανακούφιση προκαλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες η προωθούμενη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με τις δυνατότητες εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ).

Η διοίκηση του ΒΕΑ εκτιμά ότι η νέα ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, κινείται αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση και εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς δίνει βαθιές «ανάσες» σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που ήθελαν, αλλά αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Με μια πρώτη ανάγνωση της νέας ρύθμισης, ιδιαίτερη σημασία έχουν για τα μέλη μας, η απαλοιφή του ορίου ενός εκατ. ευρώ, η μείωση του ελάχιστου ποσού της δόσης σε 20 ευρώ, η αναστολή των εισπρακτικών μέτρων και η κατάργηση της προσωποκράτησης, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Και αυτό γιατί είναι μέτρα που εκτός της «βαθιάς ανάσας» που θα προσφέρουν στα μέλη μας προκαλώντας ανάσχεση των συνεπειών της πολυετής κρίσης, θα αυξήσουν παράλληλα τα έσοδα του δημοσίου των ασφαλιστικών ταμείων», σημειώνει το ΒΕΑ και προσθέτει:

«Στην αντίποδα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την αδικία που αισθάνονται οι συνεπείς ασφαλισμένοι, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για οποιασδήποτε μορφής επιβράβευσή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα γι’ αυτούς που παρά την τεράστια έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη μείωση του τζίρου τους κατάφεραν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, παρέχοντάς τους για παράδειγμα την δυνατότητα να καταβάλλουν μειωμένες εισφορές για κάποιο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΑ Παύλο Ραβάνη: «Η νέα ρύθμιση οφειλών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει πιο ευνοϊκούς όρους και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα για δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση οφειλών μόνη ωστόσο δεν αρκεί, απαιτείται να προωθηθούν παράλληλα αναπτυξιακές πολιτικές που θα ενισχύσουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εξόδου της χώρας μας από την κρίση».



Διαβάστε περισσότερα...

Θύελλα αντιδράσεων για έγγραφο του υπουργείου Παιδείας


«Ωμή παραβίαση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών».
Θύελλα αντιδράσεων στον εκπαιδευτικό κόσμο ξεσήκωσε αναφορά εγγράφου του υπουργείου Παιδείας για αναπλήρωση εκπαιδευτικού που έκτακτα απουσιάζει ως ανάθεση συγκεκριμένης υπηρεσίας από τα όργανα διοίκησης του σχολείου.

Αν και το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας έδινε απάντηση στο ερώτημα για το αν μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 37 παρ.5 του νόμου 3986/2011 σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς τελικά φαίνεται να δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγε να λύσει.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι παρουσιάζεται η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού που απουσιάζει ως ανάθεση υπηρεσίας με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών.

Στην ουσία μια τέτοια ενέργεια αποτελεί αύξηση ωραρίου του εκπαιδευτικού ενώ είναι γνωστό ότι υπερωριακή απασχόληση δε μπορεί να οριστεί από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας αλλά μόνο με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και του περιφερειακού συμβουλίου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΟΕ που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, που προκύπτει με το απαντητικό έγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. προς την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 5 του Ν. 3986/2011.

«Είναι ολοφάνερη η σκοπιμότητα της απάντησης. Δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στο Υπουργείο ώστε να διατυπώσει για μια ακόμη φορά τα φληναφήματα περί αναπλήρωσης εκπαιδευτικού που απουσιάζει, ως «απασχόλησης», ενώ πρόκειται για ωμή παραβίαση του διδακτικού ωραρίου)» αναφέρει η ΔΟΕ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατ' επανάληψη έχει αναδείξει το θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Το ζήτημα έχει απαντηθεί πλήρως από την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και από τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. , με την οποία αναλύονται και αποσαφηνίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν το ωράριο των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε στο newsbeast.gr ότι ο νόμος 1566/85 περιγράφει το γενικό πλαίσιο σαφέστατα και ορίζει τις περιπτώσεις συγκεκριμένα που μπορεί ένας εκπαιδευτικός να απασχοληθεί πέρα του διδακτικού του ωραρίου και εντός του εργασιακού .

Ο κ. Κικινής επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι όταν κάποιος απασχολεί μαθητές, θεωρούμε πως προσφέρει διδακτικό έργο και θα πρέπει να αμείβεται υπερωριακά. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η απασχόληση ήταν ένα εφεύρημα του νομοθέτη εκείνης της περιόδου προσαρμοσμένο στις ανάγκες του « να βάλεις κόσμο να δουλέψει στις τάξεις χωρίς να προσλαμβάνεις».

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται στο ΦΕΚ 1340/2002 και στις παραγράφους 8 του άρθρου 13 του Ν1566/85 και 20 του άρθρου 14 του ίδιου νόμου.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών» (παρ.8 άρθρο 13 Ν1566/85).

Στην παράγραφο 25 του άρθρου 36 του ΦΕΚ 1340/2002 αναφέρεται ότι:

«Αντικαθιστούν εκπαιδευτικό ο οποίος λείπει και, ανάλογα με την περίπτωση, ή καλύπτουν το κενό ή απασχολούν τους μαθητές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διευθυντή»

Επίσης στην παράγραφο 17 ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες πέρα από το ωράριο διδασκαλίας τους, για να προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες από κάθε εκπαιδευτικό καθορίζονται με πράξη του Διευθυντή του σχολείου.

Όπως αναφέρει η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ «η ως άνω διάταξη ρυθμίζει τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και προφανώς δεν τροποποιεί- μεταβάλλει το γενικώς ισχύον από τις προαναφερθείσες διατάξεις ωράριο των εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση, η πρόβλεψη των καθηκόντων αυτών, δεν μπορεί να μεταβάλλει τον εκ του νόμου χρόνο παροχής των υπηρεσιών των εκπαιδευτικών.

Έτσι είναι προφανές, ότι οι ανωτέρω γενικές διατάξεις, θα πρέπει να ερμηνεύονται και να εφαρμόζονται μέσα στο πλαίσιο, που θέτει ο νόμος για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Έτσι η αναφορά, της παραγράφου 17 ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σχολείο μετά το πέρας του διδακτικού τους ωραρίου για να προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες, που συνδέονται με το εκπαιδευτικό τους έργο εν γένει, δεν μπορεί να συνεπάγεται την αύξηση είτε του διδακτικού ωραρίου ή του διοικητικού ωραρίου, που ορίζει ο νόμος. Από την άλλη πλευρά εάν κάποιο συγκεκριμένο διοικητικό έργο, δεν έχει ανατεθεί στους εκπαιδευτικούς αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ασκούν μόνο τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, συνεπώς να αποχωρούν από την εργασία τους με την συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου.

Συνεπώς, εφόσον όπως ανωτέρω εκτέθηκε, το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι 24 ώρες την εβδομάδα (ή λιγότερο κατά περίπτωση), ενώ το συνολικό (διοικητικό και διδακτικό) μπορεί να είναι κατ’ ανώτερο ή 6 ώρες ημερησίως ή 30 ώρες εβδομαδιαίως, είναι προφανές, ότι οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας του διδακτικού τους ωραρίου, μπορούν να παραμένουν στο σχολείο μέχρι την συμπλήρωση συνολικά 30 ωρών εβδομαδιαίως για την άσκηση διοικητικών καθηκόντων, εφόσον κάτι τέτοιο τους έχει ανατεθεί από τον Διευθυντή του σχολείου.

Περίπτωση υπέρβασης των 24 διδακτικών ωρών συνιστά υπερωριακή απασχόληση, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή της οποίας καθορίζονται συγκεκριμένα από την παράγραφο 16 του άρθρου 14 του ν.1566/1985 και βεβαίως αυτή γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ή του Περιφερειακού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, όπως ανωτέρω αναφέρθηκε.

Αντιστοίχως, η αντικατάσταση εκπαιδευτικού, που λείπει ή η κάλυψη κενού ή η απασχόληση των μαθητών με οποιονδήποτε τρόπο, σαφώς συνιστά παροχή διδακτικού έργου, όπως εξάλλου έχει κριθεί και από την νομολογία των Δικαστηρίων. Υπό την έννοια αυτή, η ανάθεση απασχόλησης των μαθητών ή η αντικατάσταση εκπαιδευτικού ή η κάλυψη κενού θα πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η υπέρβαση του οποίου σε κάθε περίπτωση προβλέπεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με συγκεκριμένες διατυπώσεις, όπως και προηγούμενα αναφέρθηκε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο


Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του υποκαταστήματος.

Με συμβολικό αποκλεισμό στην είσοδο του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο, αντέδρασαν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι και άλλοι φορείς στην απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του ΙΚΑ κλείνει καταστήματα που στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους και χρησιμοποιεί ενοικιασμένα κτίρια, όπως αυτό της Αλικαρνασσού, πληρώνοντας ενοίκια 100.000 ευρώ το χρόνο.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να καταργήσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα, χωρίς να υπάρξει νωρίτερα διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, μας προκαλεί αγανάκτηση αλλά και προβληματισμούς αφού η παραπάνω απόφαση δεν συνάδει με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης».

Παράλληλα, τονίζει ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών και το κλείσιμό του δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην πόλη του Ηρακλείου.

Την αντίδρασή του εξέφρασε, επίσης, με έγγραφό του προς τον διοικητή ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ,το οποίο κοινοποίησε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τους βουλευτές του Νομού το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Επίσης, με ανακοινώσεις τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και εκφράζουν την αντίθεση τους στο κλείσιμο του υποκαταστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Τόσκας: Επανεξέταση στις αερομεταφορές ασθενών


Την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος των αερομεταφορών ασθενών από μέσα των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών του 24ου Πολυθεματικού Ιατρικού Συμποσίου στο Αμφιθέατρο 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

"Θα πρέπει να επανεκτιμηθεί το θέμα των αεροδιακομιδών και σε πολεμικές συνθήκες και σε συνθήκες ειρήνης και να υπάρξει στενότερη σύνδεση με τα νοσοκομεία των άλλων Κλάδων".

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες είχε παρατηρήσει σχετικά, ότι εάν υπάρξει ορθολογικός καταμερισμός όλων των ιπταμένων μέσων και πολιτικών, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τις αερομεταφορές ασθενών, τον έλεγχο για πυρκαγιές και τη δασοπυρόσβεση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον περασμένο χρόνο περί τους 1400 ασθενείς, κυρίως βρέφη και έγκυοι, μεταφέρθηκαν με τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα από τα νησιά του Αιγαίου σε μεγάλα ιατρικά κέντρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κύριος όγκος των αερομεταφορών έγινε με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν 928 αποστολές με αεροσκάφη C-130, C-27J, ΕΜΒ-135, καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, A-109, ΑΒ-212, με τις οποίες μεταφέρθηκαν 1.334 ασθενείς. Από αυτές, 9 αποστολές ήταν προς ιατρικά κέντρα του εξωτερικού και 9 αποστολές μεταφοράς μοσχευμάτων. Συμπληρώθηκαν 2.198,8 ώρες πτήσης.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού πέταξαν 76 ώρες και 10 λεπτά για να μεταφέρουν ασθενείς καθώς και μοσχεύματα σε μεγάλα ιατρικά κέντρα.

Επτά ασθενείς, 4 μέλη πληρωμάτων εμπορικών πλοίων, 2 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και 1 τραυματία ορειβάτη, μετέφεραν ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ.Τόσκας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη πραγματοποίησης τακτικών ελέγχων για την εύρυθμη λειτουργία του υγειονομικού συστήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε μίγμα μπαχαρικού


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε από την εταιρεία «Γ. & Ι. Πασσαλής ΑΕ» σχετικά με την ανάκληση μίγματος μπαχαρικού, επειδή περιέχει πρώτη ύλη (πάπρικα σε σκόνη), στην οποία ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.



Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Fajita seasoning mix Casa Fiesta», σε συσκευασία των 40 g, με αριθμό παρτίδας 1420901 και ημερομηνία λήξης 27.07.17, που παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία "Santa Maria AB".

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν και παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο, να μην το καταναλώσουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ από τους λογαριασμούς του νερού στη Ναύπακτο


Σοκ προκάλεσαν στους κατοίκους του δήμου Ναυπακτίας, στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς, οι λογαριασμοί που έλαβαν από την εταιρεία ύδρευσης (ΔΕΥΑΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, στους λογαριασμούς αναγράφονταν ποσά πολλαπλάσια αυτών που συνήθως πληρώνουν οι δημότες και που ξεκινούσαν από 200-300 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις έφθαναν τις 2.500 ή ακόμη και τις 6.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, καταλογίζει ευθύνες στον υπάλληλο της επιχείρησης που «υποτίθεται» πως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μετρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κοτρωνιά, οι χρεώσεις γίνονταν κατά προσέγγιση με πολύ μικρά ποσά, ακόμη και σε δημότες-επαγγελματίες που έχουν πολύ μεγάλες καταναλώσεις νερού.

«Υπήρχε επαγγελματίας που κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες και του έρχονταν να πληρώσει νερό 15 ευρώ το χρόνο…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτρωνιάς, που όπως έκανε γνωστό το θέμα αφόρα σε 270 περίπου περιπτώσεις δυτικά της Ναυπάκτου, ενώ υπάρχουν και είκοσι ακόμα περιπτώσεις καταναλωτών που δεν διαθέτουν καν υδρόμετρο.

Εις βάρος του συγκεκριμένου υπαλλήλου, που δεν κατέγραφε τους υδρομετρητές για άγνωστο λόγο, βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, ενώ τα ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ανταποκρίνονται σε πραγματικές καταναλώσεις που όμως δεν χρεώθηκαν σε βάθος δεκαετίας, για αυτό και οι οφειλές είναι πολύ υψηλές.

«Με τριμελή Επιτροπή κάναμε τις μετρήσεις και προέκυψαν αυτά τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης και θα μας κατατεθούν προτάσεις νομικών συμβούλων μας, ώστε να δούμε πως θα λυθεί το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που επεξεργαζόμαστε ώστε να μειωθούν οι οφειλές με το να βάλουμε τις καταναλώσεις σε μικρότερη κλίμακα, να κάνουμε ίσως κάποιες ρυθμίσεις κλπ», επισημαίνει ο κ. Κοτρωνιάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Βαλαβάνη: Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους


Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το ΥΠΟΙΚ, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τι σκέψη υπάρχει, είναι πολύ γενική για τους συνεπείς φορολογούμενους: Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής ότι είναι μια πρόταση που μου έκαναν μέσα από τον υπηρεσιακό μηχανισμό, υπηρεσιακοί παράγοντες», τόνισε η κ. Βαλαβάνη για να προσθέσει:

«Ήταν οι πρώτοι που μου είπαν ότι πρέπει να δώσουμε κάποιο μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, γιατί κάποιοι θα νιώσουν αδικημένοι».

«Υπάρχει, λοιπόν, μια σκέψη: δεν έχει μορφοποιηθεί και δεν θέλω να τη δώσω πρόωρα, δεν θα είναι και σε αυτό το νομοσχέδιο, έτσι κι αλλιώς –αυτοί που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους κατά τα έτη οικονομικά έτη 2012 και 2013 που σημαίνει και αυτοί μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκπληρώσουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους για το 2014, αυτοί που θα έλεγα εγώ συνεπείς φορολογούμενοι, δεν έχει νόημα να ζητάμε παραπάνω, ας είναι συνεπείς τα τελευταία 2 χρόνια και σε αυτά που ακόμα δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα- θα δώσουμε κάποιο μπόνους στο τέλος της χρονιάς, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα αναφέρεται σε αυτά που έχουν να πληρώσουν για το 2014».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα – η οποία όπως είπε θα είναι η τελευταία- όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά αντίθετα θα φέρει έσοδα στα ταμεία.

«Με τις συνάφειες με τη ρύθμιση που δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα στη ρύθμιση, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με τελική διατύπωση η οποία προέρχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταργηθεί το διαρκές αυτόφωρο, η σύλληψη, η προσωποκράτηση και η φυλάκιση για όσους έχουν χρέη έως 50.000 ευρώ και για όσους είναι σε διαδικασία, θα αρθούν όλες οι συνέπειες, οι οποίες έχουν υπάρξει μέχρι τώρα».

Η κ. Βαλαβάνη τόνισε επίσης, από τις όλες τις έως τώρα ρυθμίσεις οφειλών έχουν εισπραχθεί μόνο 2 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 76 δισ.

«Με τη ρύθμιση επιχειρούμε να λύσουμε ζητήματα τα οποία μπορούν να λυθούν άμεσα. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα εκλογίκευσης των προστίμων και των φόρων», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Εκκρεμεί σε επόμενο νομοσχέδιο μια εκλογίκευση του συνόλου των προστίμων».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ.



Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο γεύμα μιας θανατοποινίτισσας


Θα καταναλώσει μερίδα 4.200 θερμίδων.

Η πρώτη γυναίκα που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί στην Τζόρτζια των ΗΠΑ από το 1945, έδωσε «παραγγελία» για το τελευταίο της γεύμα, το οποίο είναι αρκετά χορταστικό.

Η Kelly Renee Gissendaner βρίσκεται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών από το 2008, μετά την καταδίκη της για την δολοφονία του άντρα της το 1997-ενορχήστρωσε την εξόντωση του 30χρονου συζύγου της εμπλέκοντας και τον εραστή της. Η Gissendaner, έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση στις 25 Φεβρουαρίου.

Όπως γράφουν τα διεθνή μίντια, η 46χρονη έχει ζητήσει μια λίστα με φαγητά τα οποία επιθυμεί να καταναλώσει πριν το θάνατό της. Συνολικά, πρόκειται για ένα λουκούλλειο γεύμα η θερμιδική αξία του οποίου εκτιμάται στις 4.200 θερμίδες.

Η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: καλαμποκόψωμο, βούτυρο, Burger King, μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές, παγωτό κεράσι, ποπ κορν, σαλάτα με βραστά αυγά, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα, ντέσινγκ με τυρί και λεμονάδα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της




Διαβάστε περισσότερα...

Επίσχεση εργασίας στο «Μυτιλήνη» - Ακινητοποιημένο το πλοίο


Ακινητοποιημένο στη Σάμο, λόγω επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα για μη καταβολή δεδουλευμένων, παραμένει από χθες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί σήμερα με ρυμουλκό στον Πειραιά για αποκατάσταση της βλάβης και εκ νέου δρομολόγησή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στην επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, συμμετέχει το 80% του πληρώματος, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ακινητοποιημένο εδώ και 15 ημέρες στη Σάμο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Η ΠΕΝΕΝ σε σημερινή της ανακοίνωση προειδοποιεί με κλιμάκωση του αγώνα της και με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ καλεί τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να πάρουν άμεσα μέτρα για τις οφειλές στα πληρώματα.

Στελέχη της ΝΕΛ μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο για το θέμα, τόνισαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν οφελούν τους ναυτικούς της εταιρείας και τους εργαζόμενους, ενώ τόνισαν ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα 200 σελίδων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο


Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, που πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, σχεδίασε και θα εφαρμόσει από σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, η ΕΛΑΣ.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

·Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

·Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

·Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

·Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

·Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

·Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

·Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

·Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

·Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

·Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου: 16.00-21.00

·Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου: 08.00-13.00

·Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00

Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

·να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

·να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

·να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

·σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...