Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Καμμένος: Η πρώτη ΜΟΜΑ θα είναι έτοιμη το επόμενο εξάμηνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες και με τους συναδέλφους σας του αμυντικού ρεπορτάζ. Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα υπάρξει επανασύσταση της ΜΟΜΑ, στη Λάρισα και πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.



Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε: «Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας.

Τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στάθηκε και στην υπόσχεση της κυβέρνησης για το επίδομα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη»

Τέλος ο Πάνος Κάμμενος, υπογράμμισε ότι «θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα.

Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.