Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαλαβάνη: Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το ΥΠΟΙΚ, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τι σκέψη υπάρχει, είναι πολύ γενική για τους συνεπείς φορολογούμενους: Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής ότι είναι μια πρόταση που μου έκαναν μέσα από τον υπηρεσιακό μηχανισμό, υπηρεσιακοί παράγοντες», τόνισε η κ. Βαλαβάνη για να προσθέσει:

«Ήταν οι πρώτοι που μου είπαν ότι πρέπει να δώσουμε κάποιο μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, γιατί κάποιοι θα νιώσουν αδικημένοι».

«Υπάρχει, λοιπόν, μια σκέψη: δεν έχει μορφοποιηθεί και δεν θέλω να τη δώσω πρόωρα, δεν θα είναι και σε αυτό το νομοσχέδιο, έτσι κι αλλιώς –αυτοί που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους κατά τα έτη οικονομικά έτη 2012 και 2013 που σημαίνει και αυτοί μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκπληρώσουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους για το 2014, αυτοί που θα έλεγα εγώ συνεπείς φορολογούμενοι, δεν έχει νόημα να ζητάμε παραπάνω, ας είναι συνεπείς τα τελευταία 2 χρόνια και σε αυτά που ακόμα δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα- θα δώσουμε κάποιο μπόνους στο τέλος της χρονιάς, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα αναφέρεται σε αυτά που έχουν να πληρώσουν για το 2014».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα – η οποία όπως είπε θα είναι η τελευταία- όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά αντίθετα θα φέρει έσοδα στα ταμεία.

«Με τις συνάφειες με τη ρύθμιση που δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα στη ρύθμιση, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με τελική διατύπωση η οποία προέρχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταργηθεί το διαρκές αυτόφωρο, η σύλληψη, η προσωποκράτηση και η φυλάκιση για όσους έχουν χρέη έως 50.000 ευρώ και για όσους είναι σε διαδικασία, θα αρθούν όλες οι συνέπειες, οι οποίες έχουν υπάρξει μέχρι τώρα».

Η κ. Βαλαβάνη τόνισε επίσης, από τις όλες τις έως τώρα ρυθμίσεις οφειλών έχουν εισπραχθεί μόνο 2 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 76 δισ.

«Με τη ρύθμιση επιχειρούμε να λύσουμε ζητήματα τα οποία μπορούν να λυθούν άμεσα. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα εκλογίκευσης των προστίμων και των φόρων», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Εκκρεμεί σε επόμενο νομοσχέδιο μια εκλογίκευση του συνόλου των προστίμων».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ.



Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.