Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οικογενειακό δράμα με 2,5χρονη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έναν καθημερινό Γολγοθά βιώνει καθημερινά μία οικογένεια από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, το μικρότερο μέλος της οποίας πάσχει από εγκεφαλοπάθεια.

Πρόκειται για ένα 2,5χρονο κοριτσάκι, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να χρήζει συστηματικής ιατρικής παρακολούθησης. Ωστόσο, οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι είναι άνεργοι, αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές της ανάγκες, καθώς και τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας της.

Η μητέρα της 2,5χρονης, Δήμητρα Καλλή, πήρε την απόφαση να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια της με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή. Πολίτες απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, ήρθαν σε επαφή μαζί της, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, πάνες και γάλα, καλύπτοντας τρέχοντα έξοδα της οικογένειας, καθώς και χρήματα. Μάλιστα, βρέθηκε ακόμη και μία θέση εργασίας που θα δώσει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να ορθοποδήσει οικονομικά, τους επόμενους μήνες, ενώ ήδη υπάρχουν προσφορές από πολίτες που καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες της 2,5χρονης για όλο το χρόνο.



Η οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθε η οικογένεια, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργασίας, έφεραν μία σειρά από δεινά, το μεγαλύτερο εκ των οποίων δεν είναι άλλο από το συσσωρευμένο χρέος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο μεταφέρεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η 2,5χρονη για εξετάσεις ή νοσηλεία.

Όπως εξηγεί η μητέρα της, η οφειλή αγγίζει τις 85.000 ευρώ, ενώ στο παρελθόν υπήρξε ένας διακανονισμός για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες ακόμη και από φορείς της περιοχής, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή της οφειλής, χωρίς, ωστόσο, το πρόβλημα να έχει λυθεί. Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα της 2,5χρονης και η διευθύντρια από την Κιβωτό του Κόσμου, η οποία, όπως εξηγεί η κα Καλλία, προσφέρθηκε να βοηθήσει, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Σημειώνεται πως το εισόδημα της οικογένειας είναι μηδενικό τα τελευταία δύο περίπου χρόνια.

“Δέχθηκα πολλά τηλέφωνα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος για το χρέος που υπάρχει στο Ιπποκράτειο που είναι 85.000 ευρώ ακόμη, ο καθένας θέλησε να με βοηθήσει με τον τρόπο του, εγώ τους ευχαριστώ όλους θερμά και τη διευθύντρια από την Κιβωτό του Κόσμου που με κατεύθυνε για το χρέος στο νοσοκομείο τι πρέπει να γίνει” εξηγεί η κα Καλλία, τονίζοντας πως “ο κόσμος προσέφερε τα πιο απαραίτητα της μικρής, το γάλα που καλύφθηκε σχεδόν για έναν χρόνο, τα μωρομάντιλα, τα pampers. Μία κυρία προσέφερε το ταξί από τη Θεσσαλονίκη, για να πάμε στο ραντεβού μας στο γιατρό, ενώ άλλοι προσέφεραν τρόφιμα και άλλοι χρήματα”.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.