Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας αποκριάτικες στολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν είστε έμπειροι παίχτες του Do It Yourself (DIY), οι απόκριες είναι σίγουρα παράδεισος για εσάς και για τα παιδάκια σας! Το διαδίκτυο είναι γεμάτο ιδέες και οδηγίες για τη δημιουργία αποκριάτικων κοστουμιών για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που μένει είναι να βγάλετε τη ραπτομηχανή σας και να ξεκινήσετε!

Εμείς όμως, απλοί οπαδοί του «Κάντο Μόνος σου» , που δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις, ούτε την υπομονή και συνήθως ούτε το χρόνο για περίπλοκα μπερδέματα τι θα κάνουμε φέτος τις απόκριες;

Η λύση απλή: στρεφόμαστε στις ντουλάπες μας!

Η πιο εύκολη γυναικεία στολή είναι φυσικά αυτή της μάγισσας. Μαύρο φόρεμα, μαύρο καλσόν και μπότες, smokey μάτια, μαύρα νύχια, ανακατεύουμε λίγο τα μαλλιά μας και είμαστε έτοιμες! Ένα καπέλο μάγισσας ή ένα ραβδί, που μπορεί να έχει ξεμείνει από προηγούμενες χρονιές, δίνει την τελική πινελιά. Για μερικές παραλλαγές, με λίγο πιο λευκό make-up και ισιωμένα μαλλιά, εύκολα μετατρεπόμαστε και στην τηλεοπτική Μορτίσια. Ίσως με ένα ψηλό και ατημέλητο κότσο γινόμαστε η δαιμόνια μάγισσα, Μπελατρίξ Λεστρέιντζ του Χάρι Πόττερ;

Η μήπως ένας Πειρατής στη στεριά! Μια unisex επιλογή είναι πάντα ο πειρατής. Ένα πουκάμισο με έντονο χρώμα μέσα από ένα σκούρο εφαρμοστό τζιν παντελόνι, , μια μπαντάνα σε ατημέλητα μαλλιά, λίγο μολύβι στα ματιά και σαλπάρουμε για να κατακτήσουμε τις 7 θάλασσες! Μερικά χρυσά δαχτυλίδια στα χέρια, ένα σπαθί ή ένα πιστόλι και είμαστε ακόμη πιο πειστικοί! Μα ένας γνήσιος πειρατής έχει καλυμμένο το ένα του μάτι! Κανένα πρόβλημα! Κόβουμε λίγο χαρτόνι ή χαρτί σε στρογγυλό σχήμα, το βάφουμε μαύρο, εάν δεν είναι ήδη, και είμαστε έτοιμοι. Οι πιο ατρόμητοι πειρατές μπορούν να ζωγραφίσουν την καθιερωμένη νεκροκεφαλή.

Θέλετε και μια παλιά αμερικάνικη συνταγή; Είναι πολύ απλό να γίνουμε ο cowboy ή το cowgirl της Άγριας Δύσης! Ένα ξεπλυμένο τζιν, καφέ μπότες, λευκό κοντομάνικο μπλουζάκι και ένα μαντήλιγύρω από το λαιμό. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ανάλογο καπέλο, το οποίο αφού ήταν και της μόδας το καλοκαίρι, μπορεί να μη χρειαστεί καν να το αγοράσουμε! Κι επειδή κάνει ακόμη κρύο, μην αφήσετε το καφέ δερμάτινο τζάκετ σας στο σπίτι, θα ολοκληρώσει την εμφάνισή σας!

Για όλες εμάς που είμαστε λίγο πιο συναισθηματικές και φαν των ιστοριών της Ντίσνεϋ, δε χρειάζεται να βγούμε από το budget μας αγοράζοντας ένα φόρεμα σαν της Έλσα ή των άλλων πριγκιπισσών. Μια κόκκινη κάπα ή ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο , στο οποίοθα περάσουμε μια κορδέλα για να δένει στο λαιμό και ένα μικρό καλαθάκι στο χέρι, μπορεί να μας μετατρέψει στην αγαπημένη κοκκινοσκουφίτσα. Εκείνο το παλιό μακρύ φόρεμα που έχει μείνει στην ντουλάπα μας αφόρετο; Ήρθε η ώρα του να λάμψει με λίγη χρυσόσκονη, κορδέλες και χάρτινα ή υφασμάτινα λουλούδια. Περιποιούμαστε λίγο τα μαλλιά μας, βάζουμε και κάποιο φιόγκο και είμαστε οι πριγκίπισσες του πάρτι!

Για να ξεφύγουμε λίγο από το ρομαντισμό και για να περάσουμε σε πιο τρομακτικές εμφανίσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λερωθούμε! Η μούμια, γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο του επιδέσμου. Παίρνουμε παλιούς ή καινούριους λευκούς επιδέσμους και τυλιγόμαστε ολόκληροι. Κατά προτίμηση οράμε από κάτω εφαρμοστά ρούχα, όπως κολάν και κορμάκι για καλύτερο αποτέλεσμα. Για το ζόμπι, φοράμε όσο το δυνατόν πιο φθαρμένα ρούχα γίνεται. Αυτά που έχουμε και φοράμε όταν κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού. Σε ένα μπλουζάκι που δεν το φοράμε πια, μπορούμε να κόψουμε το στρίφωμα γύρω από το λαιμό ή τα μανίκια και να επικεντρωθούμε στο μακιγιάζ. Βάζουμε λευκή πούδρα και ζωγραφίζουμε μερικές πληγές με ένα μολύβι ματιών και θα τους κατατρομάξουμε όλους.

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω ιδέες μπορεί να εφαρμοστεί και από εσάς και από τα μικρά σας! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε όλοι μαζί με τη διαδικασία της προετοιμασίας! Θυμηθείτε μόνο, πως εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ στα παιδάκια σας, βεβαιωθείτε ότι είναι υποαλλεργικό.

Καλή διασκέδαση!


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.