Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το Hyperlapse από το Instagram


Με τη νέα εφαρμογή Hyperlapse, η οποία κυκλοφόρησε το Instagram δωρεάν για συσκευές iOS, μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει με απλό τρόπο time-lapse βίντεο.

Το Hyperlapse έρχεται με ειδικό αλγόριθμό που κρατά σταθερή την εικόνα σαν να γίνεται η λήψη με χρήση τρίποδα, παρά το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να κινείται κατά τη λήψη.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα στην χρήση, καθώς ο χρήστης απλά ανοίγει την εφαρμογή και πατά στο σχετικό κουμπί για να ξεκινήσει η λήψη του βίντεο, επιλέγοντας και την ταχύτητα αναπαραγωγής (1x–12x).

Στη συνέχεια μπορεί να αποθηκεύσει το time-lapse βίντεο στη συσκευή του ή να το μοιραστεί σε Facebook και Instagram με ορισμένους περιορισμούς στη χρονική διάρκεια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυλιόμενες σκάλες μέσα στην πόλη


Η ζωή στο Μεντεγίν, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κολομβίας, είναι πολύ δύσκολη. Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ιδιαίτερα φτωχό. Μια απλή κατασκευή όμως έρχεται να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή σε μια από τις πιο φτωχές συνοικίες της πόλης.





Γιγαντιαίες κυλιόμενες σκάλες συνολικού μήκους 384 μέτρων κάνουν εύκολη την ανάβαση των κατοίκων στο λόφο που είναι χτισμένο το αστικό διαμέρισμα Comuna 13.



Η ανάβαση στην κορυφή απαιτεί πλέον μόλις 6 λεπτά με τις κυλιόμενες σκάλες αντί για 30 λεπτά περπάτημα που χρειαζόταν πριν! Οι σκάλες είναι μάλιστα χωρισμένες σε έξι επίπεδα για να εξυπηρετούν τους 12.000 κατοίκους που διαμένουν σε διάφορα επίπεδα του λόφου.

 

Διαβάστε περισσότερα...

15χρονος Κινέζος με ασυνήθιστα μακρύ λαιμό


Tρεις παραπάνω σπονδύλους έχει στο λαιμό του ένας 15χρονος Κινέζος οποίος θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση.


Ο Fu Wengui υποφέρει από αφόρητους πόνους και αντιμετωπίζει προβλήματα στην κίνηση. Μια φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Πεκίνο συμφώνησε να χρηματοδοτήσει τη θεραπεία του και την επέμβαση.

Σημειώνεται ο φυσιολογικός αριθμός των σπονδύλων στο λαιμό είναι επτά, αλλά σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Fu Wengui έχει δέκα.

"Οι σπόνδυλοι πιέζουν τα νεύρα στο λαιμό του και να τον δυσκολεύουν στο περπάτημα" τόνισε.





Οι γιατροί ελπίζουν ότι με την εγχείρηση θα μειωθεί το μήκος του λαιμού του και μαζί και η ταλαιπωρία. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι ο 15χρονος είχε η σκολίωση εκ γεννετής.

"Είναι γνωστή ως συγγενής σκολίωση. Προκαλείται από τα οστά της σπονδυλικής στήλης τα οποία αναπτύσσονται ασυνήθιστα. Η κατάσταση αυτή δεν θεωρείται ότι συνδέεται με πράγματα όπως η κακή στάση του σώματος, η άσκηση ή διατροφή" σημείωσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στη λειτουργία των ΕΠΑΣ


Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016 οι επαγγελματικές σχολές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για άλλα δυο χρόνια πήρε παράταση η λειτουργία των επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ) που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, προβλέπεται η παύση τους τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των σχολών σε επίπεδο ΙΕΚ- κάτι ωστόσο, που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα.

«Προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την αναβάθμιση των ΕΠΑΣ αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (επιλογή που στην παρούσα φάση, προσκρούει σε επιμέρους θέματα του ισχύοντος νομικού πλαισίου τα οποία και μένει να ρυθμιστούν) κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία η παράταση της λειτουργίας τους για τα σχολικά έτη 2014- 2105 και 2015- 2016 και η παύση τους τον Σεπτέμβριο του 2016», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ πριν ανοίξουν τα σχολεία


Καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με τη ΔΟΕ, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, κάνοντας λόγο για εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης.

«Μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, η φημολογία για κατάργηση ειδικοτήτων και η παράταση αγωνίας των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αρκετοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ το υπουργείο «συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης και κατεδάφισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας», ενώ ταυτόχρονα «καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας σε μόνιμους και αδιόριστους».

Η ΟΛΜΕ καλεί «όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν τη πρώτη αγωνιστική απάντηση για τη φετινή σχολική χρονιά».



Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για έγκριση πολεοδομικής μελέτης περιοχών στη Λέσβο


Αφορά τις περιοχές Βαρεία – Ακρωτήρι, Βίγλα και Ταξιάρχες.

Το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 219/2014 γνωμοδότηση του, έκρινε μη νόμιμη την έγκριση πολεοδομικής μελέτης για την ένταξη-επέκταση του σχεδίου πόλεως στις περιοχές Βαρεία - Ακρωτήρι, Βίγλα και Ταξιάρχες του δήμου Λέσβου.

Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια την πάρεδρο Ελένη Μουργιά έκριναν παράνομο, καθώς στηρίχθηκε σε λάθος (καταργημένο) νομοθετικό πλαίσιο, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε: 1) η έγκριση πολεοδομικής μελέτης (επέκταση του σχεδίου πόλεως) των τριών επίμαχων περιοχών, 2) ο καθορισμός των όρων και περιορισμών δόμησής τους και 3) ο καθορισμός των οριογραμμών των ρεμάτων Βαρειάς, Ταξιαρχών και Κουμκό.


Αναλυτικότερα, το σχέδιο διατάγματος κρίθηκε μη νόμιμο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την διαδικασία σύνταξης της πολεοδομικής μελέτης, κ.λπ. στηρίχθηκαν σε λάθος νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο είναι καταργημένο.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η επέκταση του σχεδίου πόλης της περιοχής Βαρεία - Ακρωτήρι, ανέρχεται στα 1.311.978 στρέμματα, των Ταξιαρχών στα 259.293 στρέμματα και της Βίγλας στα 215.872 στρέμματα. Στις πολεοδομικές αυτές περιοχές καθορίζεται, ως κυρία χρήση η γενική κατοικία και αυτή του πολεοδομικού τοπικού κέντρου, ενώ στα τμήματα που είναι κοντά στα ρέματα καθορίζονται ελεύθεροι χώροι και αστικό πράσινο, ενώ τμήμα των περιοχών αυτών έχουν χαρακτηρισθεί ως πυκνοδομημένα και αραιοδομημένα και άλλα είναι αδόμητα.


Στην γνωμοδότηση του ΣτΕ αναφέρεται, ότι «λαμβανομένου δε υπόψη, ότι το ισχύον για την υπό πολεοδόμηση περιοχή Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο-Γ.Π.Σ. (του έτους 2007) εγκρίθηκε και τροποποιήθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2508/1997, η έγκριση της παρούσας πολεοδομικής μελέτης διέπεται κατ' αρχήν από τις διατάξεις του τελευταίου αυτού νόμου, με τον οποίο η διάκριση των περιοχών σε πυκνοδομημένες αφενός και αραιοδομημένες ή αδόμητες αφετέρου, ως κριτήριο εφαρμογής του από 17.7.1923 νομοθετικού διατάγματος ή του νόμου 1337/1983, καταργήθηκε» και συνεχίσει η γνωμοδότηση:

«Και ναι μεν, για την παρούσα πολεοδομική μελέτη, έχουν τηρηθεί οι κατευθύνσεις του νέου Γ.Π.Σ. του δήμου Μυτιλήνης ως προς α) την πολεοδομική οργάνωση και ειδικότερα, τις χρήσεις γης, β) τις περιοχές ειδικής προστασίας και γ) την κυκλοφοριακή οργάνωση, πλην, όλες οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του υπό επεξεργασία σχεδίου, δηλαδή τόσο ο πολεοδομικός κανονισμός, όσο και οι όροι και περιορισμοί δομήσεως, στηρίζονται στην διάκριση των προς πολεοδόμηση περιοχών σε πυκνοδομημένες και αραιοδομημένες ή αδόμητες, η οποία πλέον δεν υφίσταται».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «δεν δύναται να θεωρηθεί ως «εκκρεμής διαδικασία πολεοδόμησης» κατά την έννοια της μεταβατικής διατάξεως της παραγράφου 8 του άρθρου 25 του νόμου 2508/1997, αφενός μεν ενόψει του μακρού χρόνου που παρήλθε από την δημοσίευση του νόμου αυτού (13.6.1997) και τούτο, ανεξαρτήτως του γεγονότος, ότι η 5305/1997 σύμβαση αναθέσεως για την εκπόνηση των μελετών πολεοδομήσεως για την ένταξη-επέκταση στο σχέδιο οικισμών υπεγράφη από τον δήμο Μυτιλήνης, ως εργοδότη, στις 7.8.1997, δηλαδή μετά την δημοσίευση του ως άνω νόμου και αφορούσε μόνον στους οικισμούς Βαρειά-Ακρωτήρι, αφετέρου δε, λόγω του γεγονότος, ότι στην προκειμένη περίπτωση, εγκρίθηκε νέο Γ.Π.Σ. του δήμου Μυτιλήνης το έτος 2007 κατά τις διατάξεις του νόμου 2508/1997 για το σύνολο της προς πολεοδόμηση εκτάσεως (δηλαδή για τις περιοχές «Βαρειά - Ακρωτήρι», «Βίγλα» και «Ταξιάρχες») χωρίς καμία αναφορά σε πυκνοδομημένες περιοχές, σύμφωνα δε με την πάγια διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ίδιου ως άνω νόμου η πολεοδόμηση με τις προϊσχύουσες διατάξεις είναι επιτρεπτή έως την έγκριση Γ.Π.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 2508/1997».



Διαβάστε περισσότερα...

Μιχελάκης: Να μετατραπούν σε κακούργημα τα αναβολικά


Τη μετατροπή της παράνομης διακίνησης αναβολικών από πλημμέλημα σε κακούργημα ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη η μέχρι σήμερα ηπιότερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ποινική αντιμετώπιση της διακίνησης αναβολικών στη χώρα μας, έχει καταστήσει την Ελλάδα πόλο έλξης παράνομων διεθνών κυκλωμάτων με ετήσιο τζίρο ύψους ενός δις ευρώ.

Ο κ. Μιχελάκης υπογραμμίζει τους κινδύνους της διακίνησης φαρμακευτικών ουσιών μέσω διαδικτύου, καθώς τα σκευάσματα που διακινούνται μέσω Internet κατά κανόνα αποτελούν επικίνδυνα μη πιστοποιημένα αντίγραφα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριοι Υπουργοί,

» Η πρόσφατη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων στη Μάνη εξαιτίας οικονομικών διαφορών από εμπόριο αναβολικών αποτέλεσε την αφορμή για να δουν το φώς της δημοσιότητας όχι μόνο η έκταση του προβλήματος διακίνησης παράνομων ουσιών σε αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια της χώρας μας, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισής του.
» Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος από το παράνομο εμπόριο των παραπάνω επικίνδυνων ουσιών ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, καθιστώντας τη χώρα μας πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη διακίνηση αναβολικών ουσιών.
» Αυτή η αρνητική μας πρωτιά αποδίδεται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα η χορήγηση και διακίνηση αναβολικών ουσιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου τα αναβολικά κατατάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες, η διακίνησή τους συνιστά κακούργημα.
» Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 Θ του Ν 2725/1999, όπως προστέθηκε με το άρθρο 60 του Ν 3057/2002, η χορήγηση παράνομων ουσιών τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή.
» Όμως ο πλημμεληματικός χαρακτήρας που διέπει το εν λόγω αδίκημα κατά το ελληνικό δίκαιο καθιστά τη χώρα μας πόλο έλξης για διεθνή κυκλώματα παράνομης διακίνησης αναβολικών, δεδομένου ότι αυτά ακόμη και εάν συλληφθούν, θα τύχουν ευμενέστερης και ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης, σε σχέση με τις χώρες, στις οποίες το ίδιο αδίκημα χαρακτηρίζεται ως κακούργημα.
» Επιπρόσθετα οι παράνομοι διακινητές αναβολικών τα χαρακτηρίζουν ως «συμπληρώματα διατροφής» προκειμένου να τα διακινούν νόμιμα στην εσωτερική αγορά, εκμεταλλευόμενοι το κενό της εθνικής μας νομοθεσίας, η οποία δεν εντάσσει τα αναβολικά φάρμακα σε ειδική κατηγορία ούτως ώστε αυτά να χρειάζονται ιατρική συνταγή.
» Οι παραπάνω διαπιστώσεις καθιστούν επιτακτική ανάγκη την τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης της εμπορίας αναβολικών από την ελληνική νομοθεσία, με παράλληλη εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων.
» Εξάλλου η κρισιμότητα του προβλήματος καταδεικνύεται μέσα από τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τη χρήση αναβολικών, η οποία προκαλεί, μεταξύ άλλων, σοβαρές καρδιαγγειακές διαταραχές, βλάβες στο ήπαρ, νεφρική ανεπάρκεια, υπέρταση, ανικανότητα, οστεοπόρωση, αλλοίωση του νευρικού συστήματος, εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς, ενώ ακόμη και ο αιφνίδιος θάνατος συνιστά μία πιθανή επιπλοκή. Μάλιστα οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι περισσότερες από τις παρενέργειες αυτές δεν είναι αναστρέψιμες, ακόμη και μετά τη διακοπή της χρήσης των ουσιών.
» Πρόσθετο λόγο ανησυχίας συνιστά η ευρεία διακίνηση φαρμακευτικών ουσιών όχι μέσω της συνήθους εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά μέσω διαδικτύου, καθώς αυτή είναι μη εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ και ουσιαστικά ανεξέλεγκτη. Μάλιστα οι χρήστες του Internet συχνά αγοράζουν σκευάσματα, που αποτελούν επικίνδυνα μη πιστοποιημένα αντίγραφα των αναβολικών, τα οποία αυτοί νομίζουν ότι έχουν προμηθευτεί.
» Επειδή η παράνομη εμπορία αναβολικών στη χώρα μας έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις απειλώντας σοβαρά την ψυχική και σωματική υγεία των νέων.
» Επειδή η παράνομη διακίνηση αναβολικών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την εθνική μας νομοθεσία ως ταυτόσημη της διακίνησης ναρκωτικών,
» Επειδή η ηπιότερη μέχρι σήμερα ποινική αντιμετώπιση της εμπορίας αναβολικών στην Ελλάδα τείνει να καταστήσει τη χώρα μας κέντρο διακίνησης παράνομων ουσιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

» Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;

» Εξετάζετε νομοθετική παρέμβαση με στόχο τη μετατροπή του αδικήματος της διακίνησης αναβολικών από πλημμέλημα σε κακούργημα ;

» Ποια μέτρα θα λάβετε για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας από τις καταστρεπτικές συνέπειες της χρήσης αναβολικών ουσιών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Μιχελάκης»



Διαβάστε περισσότερα...

“Πιστεύω ότι είναι ναός κι όχι τάφος”


«Εγώ πιστεύω ότι είναι ναός κι όχι ταφικό μνημείο. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δώσει τάλαντα σε κάποιες πόλεις για να χτιστούν ναοί. Ανάμεσά τους και η Αμφίπολη για να τον εξευμενίζει στους πολέμους του που ξεκίνησε από εκεί» είπε ο κοινωνιολόγος, λαογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης στον Κώστα Χαρδαβέλλα στον RealFm.

«Όλη η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης έχει συληθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το καλύτερο οχύρωμα που μπορούσαν να βρουν ήταν μέσα στους αρχαίους τάφους» είπε ο κ. Λεκάκης που εξήγησε ότι «το τοίχος της Αμφιπόλεως ήταν μεγαλύτερο από το τοίχος των Αθηνών. Ήταν μια πόλη-τέρας για την εποχή της. Μιλάμε για έναν τάφο ενώ γύρω από την Αμφίπολη υπάρχουν 800 τάφοι».

«Όταν το 1956 ο Λαζαρίδης άρχισε ανασκαφές στην περιοχή έλεγε ότι όλα εκεί είναι συλημένα αλλά το ενδιαφέρον όλων τότε ήταν στραμμένο στη Βεργίνα» υποστήριξε ο συγγραφέας που τόνισε ότι «το 1971 ο Λαζαρίδη έδωσε τη δυνατότητα σε μια εταιρεία να κάνει γεωφυσική έρευνα και είχε εντοπίσει την περίμετρο του λόφου. Και φθάνουμε σήμερα να πανηγυρίζουμε γιατί βρήκαμε τον τάφο;»

Ακούστε το ηχητικό




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποίηση για την Ειδική Εκπαίδευση την Τρίτη 2/9 στο υπ. Παιδείας


Δελτίο Τύπου 27.08.2014


Αρ. Πρωτ.: 2955

Κάλεσμα ΕΣΑμεΑ στο αναπηρικό και εκπαιδευτικό κίνημα - Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών με αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτα- Υπόμνημα στον Α. Λοβέρδο

Υπόμνημα με αναλυτικές προτάσεις απέστειλε σήμερα Τετάρτη 27 Αυγούστου η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενόψει της κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας για την Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Διαπιστώνεται ότι αντί για στοχευμένες δράσεις που θα οδηγούσαν στην εξάλειψη των χρόνιων προβλημάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης, το υπουργείο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία, οι οποίοι θα φοιτήσουν σε σχολεία άδεια από εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η κατάργηση του Πίνακα Α΄ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία σε συνδυασμό με την αθέτηση συμφωνίας με τον προηγούμενο υπουργό αλλά και με τον παρόντα υφυπουργό κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο για την άμεση ψήφιση διάταξης για την κατά προτεραιότητα ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, οδηγεί σε οικονομική απόγνωση τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Μαύρα τα μαντάτα και για τη φετινή σχολική χρονιά.

Το αναπηρικό κίνημα και ο χώρος της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία έχουν χορτάσει από υποσχέσεις που συνήθως αποδεικνύονται κούφιες.

Το αναπηρικό κίνημα δεν ζητά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που ορίζει η εθνική νομοθεσία και η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, για να εφαρμοστεί και μην μείνει, ως είθισται, κενή περιεχομένου.

Είναι θέματα που αφορούν την παρούσα και μελλοντική ζωή παιδιών και νέων ανθρώπων. Είναι θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινωνική και οικονομική ζωή των ατόμων με αναπηρία ως μαθητών, ως γονιών και ως εκπαιδευτικών.

Για αυτούς του λόγους το αναπηρικό κίνημα θα είναι έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 αναμένοντας άμεση συνάντηση με τον υπουργό και συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν θα μείνουν κούφιες υποσχέσεις.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ αναλυτικά στο υπόμνημα που επισυνάπτεται



Διαβάστε περισσότερα...

Τι αποφάσισε το ΑΠΘ για τους "αιώνιους" φοιτητές


Το θέμα της διαγραφής των λεγόμενων "αιώνιων" φοιτητών, συζήτησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος του ΑΠΘ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

-Σύμφωνα με τις νομικές γνωμοδοτήσεις, δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 έχουν όσοι φοιτητές έχουν κάνει εγγραφή ή δήλωση μαθημάτων ή εμπίπτουν στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 6 του Ν. 4218/2013.
-Όσοι φοιτητές επικαλούνται λόγους διακοπής φοίτησης καλούνται να υποβάλουν αίτηση στις γραμματείες των τμημάτων μέχρι 10 Οκτωβρίου. Τα τμήματα θα εξετάσουν και τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί την τελευταία διετία.
-Η Σύγκλητος θα διερευνήσει τις αιτίες της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των σπουδών στην προοπτική βελτίωσης της κατάστασης στο εξής.
-Οι περιπτώσεις των φοιτητών που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις περί διαγραφής της επικείμενης τροπολογίας της σχετικής διάταξης, θα ενταχθούν, μετά τον Απρίλιο του 2015, στις προβλέψεις του Οργανισμού του Ιδρύματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κορυδαλλός: Kρατούμενες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους


Σε νυχτερινή διαμαρτυρία αναμένεται να προχωρήσουν οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας όπως αναφέρουν, σε έγγραφη καταγγελία τους, στην προγραμματισμένη μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι κρατούμενες, δηλώνουν ότι θα αρνηθούν να μπούνε στα κελιά τους, για μία ώρα μετά το βραδινό κλείσιμο της φυλακής, ενώ η επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Το υπουργείο αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, θέλει να τις στριμώξει σαν τα ποντίκια τη μία πάνω στην άλλη στον πρώτο όροφο μιας πτέρυγας που δεν πληρεί τους βασικούς κανόνες ανθρώπινης διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή προσθέτουν στην ανακοίνωση στην υπόλοιπη μισή πτέρυγα θα αλωνίζουν 6 χρυσαυγίτες βουλευτές σε ένα χώρο που αντιστοιχεί σε 100 γυναίκες κρατούμενες και θα έδινε λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κρατούμενες τονίζουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή είναι 85 ενώ τον Σεπτέμβρη ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί λόγω μεταγωγών των δικαστηρίων και ο όροφος της πτέρυγας που θα μεταφερθούνε δεν επαρκεί ούτε για τις μισές.

Προσθέτουν ότι ο όροφος της πτέρυγας δε διαθέτει ούτε ένα καρτοτηλέφωνο, ενώ το προαύλιο θα χρησιμοποιείται απ' τους χρυσαυγίτες βουλευτές και αυτές θα πρέπει να κάνουνε μια ολόκληρη διαδρομή μέσα από κοινόχρηστους χώρους και μαγειρεία για να βγαίνουνε στο παλιό προαύλιο.

Καταγγέλλουν ότι οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ανεπαρκείς και ελλιπέστατες και δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες, ενώ αναφέρουν ότι η πρόταση να σκεπαστούν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες προς αποφυγή λεκτικών επιθέσεων θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.

Τέλος υπογραμμίζουν ότι οι κρατούμενες με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες ούτε καν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς νερό έμεινε νησί λόγω του Ice Bucket Challenge


Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι ενός νησιού της Σκωτίας εξαιτίας του Ice Bucket Challenge ενώ στο σουπερ-μαρκετ τελείωσε ο πάγος...

Πρόκειται για το νησί Colonsay όπου το σύστημα ύδρευσης διαθέτει τέτοια τεχνολογία ώστε να κλείνει αυτόματα όταν παρατηρείται υπερκατανάλωση νερού και τεχνικοί σπεύδουν να δουν αν πρόκειται για κάποια διαρροή.



Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν, οι τεχνικοί χρειάστηκε να τρέξουν πέντε φορές να ανοίξουν το σύστημα ύδρευσης το οποίο έκλεινε επανειλημμένως λόγω του... ice bucket challenge!

Για τον ίδιο λόγο άδειασαν από πάγο οι καταψύκτες του σούπερ-μάρκετ του νησιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η "κραυγή" ενός δασκάλου από τα Τρίκαλα


Αγώνα δίνει ένας δάσκαλος από τα Τρίκαλα, ο οποίος προσπαθεί παρά τα χρόνια υπηρεσίας και τα μόρια που έχει συγκεντρώσει να εξασφαλίσει μια απόσπαση ώστε να διδάξει κοντά στην οικογένειά του. Διαβάστε την επιστολή:

«Φίλοι μου, επειδή με ρωτάτε αν πήρα απόσπαση για τα Τρίκαλα, σας απαντώ, όχι. Δεν πήρα παρά τα χρόνια υπηρεσίας και τα μόρια που έχω συγκεντρώσει, κάτι που θα ήταν αυτονόητο και επιβεβλημένο. Όμως στο ΠΥΣΠΕ της μιζέριας και της υποκρισίας οι μνημονιολάγνοι αποφάνθηκαν ότι ουδείς με μοριοδότηση μπορεί να έρθει στο σπίτι του, στην οικογένειά του και στα παιδιά του. Ήρθαν μόνο οι κατά προτεραιότητα σύζυγοι αστυνομικών, στρατιωτικών, πυροσβεστών, συνδικαλιστές μέλη ΔΣ, εκλεγμένοι ΟΤΑ και ασθενείς ή ανάπηροι. Είναι κατανοητό ότι η "μακρά χειρ" της κεντρικής εξουσίας θα πρέπει να καρπώνεται αντισταθμιστικά και να επωφελείται, αλλά όχι εις βάρος των υπολοίπων στην κοινωνία. Τα παιδιά των ανωτέρω επαγγελματικών κατηγοριών δικαιούνται να μεγαλώνουν με τους δύο γονείς, να τα προστατεύουν, να τα βοηθούν στις δυσκολίες της ζωής, ενώ τα παιδιά των δασκάλων, θα πρέπει να ζουν αποκομμένα από τον πατέρα τους, να τον βλέπουν σπάνια, να επιλύουν τα προβλήματά τους χωρίς κανένα στήριγμα. Ο δάσκαλος που είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και μετακινείται κάθε χρόνο και καταξοδεύει το μισθό του σε ενοίκια, καύσιμα κ.α., που είναι στο δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος με βροχή, με χιόνι, με πάγο δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι μαζί με την οικογένειά του, αντιθέτως οι εκλεκτοί του συστήματος έχουν πλείστα δικαιώματα "κατά προτεραιότητα".

Αυτή η κατάσταση είναι δημιούργημα της νομοθετικής εξουσίας, όχι εν αγνοία της συνδικαλιστικής μας ένωσης. Το αποτέλεσμα είναι άδικο, ανεξήγητο και αδικαιολόγητο για την αντιμετώπιση των πολιτών από την εφαρμογή των νόμων, που ψηφίζονται φωτογραφικά από τους κκ βουλευτές και χωρίζουν τους πολίτες σε δυο κατηγορίες, στους αρεστούς και στους μη. Στα Τρίκαλα δεν ήρθε κανένας άλλος, εκτός από τους κατά προτεραιότητα. Συμβαίνει να ζω την αδικία αυτή χρόνια, χωρίς να είμαι ο μοναδικός, παρατηρώ ότι πολλοί ψάχνουν τρόπο για την κατ' εξαίρεση ή κατά προτεραιότητα απόσπασή τους σε βουλευτικά γραφεία, Δ/νσεις, φορείς και λοιπές λουφαδόρικες θεσούλες, ασθενείας κλπ, καλό θα είναι κάποια στιγμή αυτό να τελειώσει.

Δεν πρόκειται ποτέ να υποβάλλω αίτηση απόσπασης πουθενά αλλού, εκτός για διδασκαλία στην τάξη. Δάσκαλος είμαι, δεν είμαι γραφιάς, ούτε λουφαδόρος ούτε “γλείφτης”. Φυσικά και θα υποβάλω αίτηση επανεξέτασης, για την "τιμή των όπλων". Δυστυχώς οι αρεστοί είναι οι κερδισμένοι, δεν ψηφίζουν όμως μόνο αυτοί. Σε λίγο καιρό θα κληθούμε όλοι να υλοποιήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα και η κάλπη θα "μιλήσει" και θα βγάλει βροντή μεγάλη. Την Δευτέρα παρουσιάζομαι στην Ανάβρα Μαγνησίας για ανάληψη υπηρεσίας, θα τα λέμε από εκεί».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση 1818 κρουστικών δραπάνων


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών Α.Ε., σε συνεργασία µε τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του προϊόντος κρουστικό δράπανο PRACTYL 500 W (κωδικός: ID-13 Α).

Η ανάκληση αφορά 1818 τεμάχια τα οποία διατέθηκαν από το 2010 μέχρι και σήμερα με κωδικό ID-13 Α και Barcode 3276004717429

Ύστερα από εσωτερικό έλεγχο του κατασκευαστή διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν παρουσιάζει πρόβλημα ασφάλειας.

Σε περίπτωση χτυπήματος του μηχανήματος κατά την κρούση, το κάλυμμα και/ή οι οπές αερισμού μπορούν να σπάσουν, επιτρέποντας την πρόσβαση στα ενεργά ηλεκτροφόρα μέρη όπως το μοτέρ του μηχανήματος, ή τα κινητά μέρη του μηχανήματος, ή τις οπές αερισμού. Σε κάποιες περιπτώσεις, το άνοιγμα κατόπιν του σπασίματος είναι αρκετό, ώστε να χωράει να περάσει ένα δάχτυλο.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω το προϊόν ενέχει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από την επαφή με τα ηλεκτροφόρα μέρη ή / και τραυματισμού από την επαφή με τα εν κινήσει μέρη

Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ατυχήματος και η ανάκληση του προϊόντος γίνεται για προληπτικούς λόγους.



Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών Α.Ε. καλούν τους καταναλωτές, που διαθέτουν το κρουστικό δράπανο PRACTYL 500 W να σταματήσουν την χρήση του και να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα LEROY MERLIN όπου και θα αποζημιωθούν πλήρως για το κόστος της αγοράς τους ή να επικοινωνήσουν µε το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της LEROY MERLIN καλώντας στους αντίστοιχους αριθμούς ανάλογα με το κατάστημα:

ΑΘΗΝΑ/ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Εμπορικό Πάρκο Αεροδρομίου

Ελευθέριος Βενιζέλος

Σπάτα Αττικής 210 354 25 00

ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πειραιώς 165 & Νέου Φαλήρου

Τ.Κ. 18233, Άγιος Ιωάννης Ρέντης Αττικής 211 200 64 00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11ο χλμ. Ε.Ο.

Θεσσαλονίκης – Περαίας

Τ.Κ. 57001, Πυλαία Θεσσαλονίκης 231 199 04 00

ΛΑΡΙΣΑ 8ο χλμ. Π.Ε.Ο.

Λάρισας - Αθήνας

Τ.Κ. 41500 Νίκαια Λάρισας 241 122 24 00



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν βρήκε τον "Σήφη" ο διάσημος "γητευτής"


Κανένα ίχνος από τον «Σήφη» δεν βρήκε ο διάσημος «γητευτής» κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπεχρά, μετά την πρώτη επίσκεψη του στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών.

Συγκεκριμένα, ο Μπεχρά, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη λίμνη και προσπάθησε να βρει τα ίχνη του Σήφη του κροκοδείλου ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν είδε κανένα.

Χθες το βράδυ σταμάτησαν οι έρευνες και οι προσπάθειες του κ. Μπεχρά οι οποίες όμως,συνέχισαν και σήμερα από το πρωί.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Οι επίσημες ανακοινώσεις


Τις βασικότερες αλλαγές που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι «στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός».

«Με την καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ, γίνεται ένα πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαία βάση για την Ακίνητη Περιουσία, με στοιχεία που συμπληρώνονται και διορθώνονται συνεχώς. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά κοστολογήθηκε ηλεκτρονικά η φορολογία παρ΄ ότι δεν υπάρχει συλλογική – τόσο για τους πολίτες όσο και για το Δημόσιο - εμπειρία μιας τέτοιας διαδικασίας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει:

«Αυτός είναι ο τρόπος που εφαρμόζεται και διεθνώς για να περιοριστούν οι πιθανότητες φοροδιαφυγής και να αποδυναμωθεί η αδιαμεσολάβητη σχέση φορολογούμενου - έφορου που πολλές φορές οδηγούσε σε στρεβλώσεις».

«Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων περιουσίας εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Η χώρα μας παρουσιάζει πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αλλά παράλληλα δεν είχε Κτηματολόγιο, στερείτο οργανωμένης σύγχρονης κτηματαγοράς και κυρίως δεν υπήρχε φορολογική βάση για τα ακίνητα αφού όσα στοιχεία υπήρχαν ήταν αποσπασματικά και ελλιπή, αφού άλλα καταγράφονταν στα στοιχεία της Φορολογικής Διοίκησης (Ε9 και Ε2) και άλλα από τους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ», υπογραμμίζει ο κ. Χαρδούβελης και συμπληρώνει:

«Μέσα σε σύντομο χρόνο έγιναν πολλά. Υπήρξαν, όμως, αστοχίες στην εφαρμογή του νόμου. Το πρώτο σφάλμα που εντόπισα, επιχείρησα να το βελτιώσω άμεσα. Η παρέμβαση που έγινε τον Ιούνιο αφορούσε περίπου 2.000.000 φορολογούμενους πολίτες. Εντοπίστηκαν όμως και άλλα λάθη στη συνέχεια για τα οποία – με τη νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών - προχωρούμε στη βελτίωση και τον εξορθολογισμό τους. Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων.

Βασική δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ως προϋπόθεση σωστής και δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών καθώς και η διόρθωση λαθών και αδικιών που μπορεί να προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου. Στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

«Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να διορθώσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να προβούν και εκείνοι με τη σειρά τους στις απαραίτητες διορθώσεις και παράλληλα να εξασφαλίσει το δημοσιονομικό στόχο με διευρυμένη ,όμως, φορολογική βάση. Περισσότεροι υπόχρεοι να πληρώσουν λιγότερα», επεσημαίνει παρουσιάζοντας τις τελικές αλλαγές.


Οι βασικότερες αλλαγές είναι οι εξής:

1. Για οικόπεδα εντός οικισμών αλλά εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου, τόσο του κυρίου όσο και του συμπληρωματικού, η ευνοϊκότερη αξία για το φορολογούμενο, μεταξύ της αξίας που ίσχυε για τον υπολογισμό του ΦΑΠ και αυτής που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπολογιστεί φόρος με μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος αλλά στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως αυτές ορισμένων οικισμών, η αξία που θα ληφθεί υπόψη θα είναι η ευνοϊκότερη για το φορολογούμενο.

2. Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και την τελευταία στο τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 2015.

3. Βελτιώνεται και ηλεκτρονικοποιείται το πλαίσιο για τη χορήγηση εκπτώσεων και απαλλαγών σε όσους τις δικαιούνται. Συγκεκριμένα:

3.1. Καταργείται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση απαλλαγής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα η ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

3.2. Ηλεκτρονικοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής σε αναπήρους για τη διευκόλυνσή τους.

4. Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για το 2014, πέραν των σεισμοπλήκτων ακινήτων, το σύνολο των ακινήτων της Κεφαλονιάς.

«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει απλό και χρηστικό οδηγό ορθής συμπλήρωσης του Ε9, επισημαίνοντας στους φορολογούμενους συνήθη σφάλματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί. Σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχιών του συστήματος, αυτές θα διορθωθούν πριν την έκτη και τελευταία δόση.

Η διευκόλυνση του πολίτη αποτελεί υψίστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομικών», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία για την Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή - Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών με αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτα - Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί


Δελτίο Τύπου 26.08.2014


Αρ. Πρωτ.: 2950



Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα φλέγοντα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καλεί η Ε.Σ.Α.μεΑ. την αναπηρική κοινότητα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37).

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς τα προβλήματα των περασμένων ετών.

Να δοθεί άμεσα λύση στην εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση ψήφιση και εφαρμογή της διάταξης που θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία να διορίζονται ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, όπως είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο, καθώς και την επανεξέταση της κατάργησης του πίνακα Α, που έχει οδηγήσει σε τρομερή αγωνία τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Να καταργηθεί πάραυτα η ρατσιστική εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση με την οποία ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου μόνο από τους εκπαιδευτικούς που είναι άτομα με αναπηρία και προσλαμβάνονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την διενέργεια του διαγωνισμού ειδικής εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ άμεσα για να λυθεί το μείζον αυτό θέμα που ταλαιπωρεί το χώρο της ειδικής εκπαίδευσης επί πολλά χρόνια, καθώς και την άρση διαθεσιμότητας εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης με τον κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση «50» και επανασύσταση των καταργούμενων οργανικών τους θέσεων.

Το σχολικό κουδούνι πρέπει να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η εκπαίδευση και το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Άμεση στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και άμεση συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ και λειτουργία αυτών σε κάθε σχολική μονάδα της Γενικής Εκπαίδευσης που φοιτά η πλειονότητα των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όλοι και όλες την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Παιδείας στις 11 το πρωί. Κανένας μαθητής με αναπηρία εκτός σχολείου!



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάει το πρόγραμμα για άνεργους και άστεγους


Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», του υπουργείου Εργασίας.


Το πρόγραμμα, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις σίτισης και κοινωνικής φροντίδας των αστέγων οι οποίες θα αποτυπώνονται σε ατομικό σχέδιο επανένταξης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, στόχοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 800 άστεγοι, είναι:

-Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Παροχή στήριξης προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους.
-Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην απασχόληση ,εργασία στον ιδιωτικό τομέα, κατάρτιση, επαγγελματική δραστηριοποίηση, απασχόληση στον αγροτικό τομέα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα:
-Σε οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων
-Σε οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων
-Σε γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας
-Σε άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται και η στήριξης μετακίνησης - μετοίκησης από περιφέρεια σε περιφέρεια, από πόλη σε χωριό και η εγκατάσταση σε αγροτική περιοχή κ.λ.π.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9.400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον "τσίμπησαν" όταν συνδέθηκε στο ίντερνετ με κλεμμένο υπολογιστή


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (29.000) ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, έναν υπολογιστή ταμπλέτα (IPAD) και μία φωτογραφική μηχανή.

Από την εξειδικευμένη διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο κλεμμένος φορητός Η/Υ συνδέθηκε στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και προσδιορίστηκε γεωγραφικά η προέλευσή τους και συγκεκριμένη οικία στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε ότι διέμενε 28χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6476959

· Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός λεωφορείου έκανε χρήση ναρκωτικών και τράκαρε


Σοκ προκαλεί η εικόνα ενός οδηγού ενός αστικού λεωφορείου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ο οποίος κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να τρακάρει σε ένα σπίτι.

Τα πλάνα είναι από την εσωτερική κάμερα ασφαλείας του λεωφορείου και σε αυτά απεικονίζεται ο οδηγός του λεωφορείου να κάνει χρήση συνθετικής κάνναβης.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός συνεχίζει να καπνίζει και να οδηγεί το λεωφορείο για 90 λεπτά, ενώ κατά διαστήματα οδηγούσε με τον αγκώνα του το μεγάλο όχημα.

Όπως βλέπουμε και στα πλάνα του βίντεο, ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες εκείνη την ώρα στο λεωφορείο, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα ο οδηγός μετέφερε μεγάλο αριθμό επιβατών.

Το περιστατικό αυτό συνέβη τον Ιούνιο, ενώ ο οδηγός απολύθηκε από την εταιρεία και αναμένεται να δικαστεί για την απροσεξία του.

 



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν για παράνομο έρανο στο Πόρτο Χέλι


Μία 47χρονη γυναίκα και ένας 52χρονος άνδρας συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, γιατί προσποιούμενοι εκπροσώπους του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διενεργούσαν έρανο και αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερα μπλοκ αποδείξεων, μία πλαστή σφραγίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς και το χρηματικό ποσό των 258 ευρώ.

Σε βάρος της 47χρονης εκκρεμούν τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρεις αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για διάφορα αδικήματα.

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό.

"Εμφάνιση νέων κρουσμάτων εκμετάλλευσης του ονόματος του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην Ερμιόνη.

Για μία ακόμα φορά θύματα των επιτήδειων έπεσαν καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής!

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ κατατέθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μήνυση για ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Για μία ακόμα φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στα συγκεκριμένα περιστατικά. Τονίζει δε, για μία ακόμα φορά, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να τα καταγγείλει άμεσα στις Αστυνομικές Αρχές, αλλά και να επικοινωνήσει με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλώντας στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056."



Διαβάστε περισσότερα...

Ιωάννινα: Μέτρα προστασίας από τις αρκούδες


Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την προσέγγιση αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές των δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου και Μετσόβου, αποφάσισε κατά την πολύωρη συνεδρίαση της, η Συντονιστική Επιτροπή που συστάθηκε πρόσφατα από τη γγ της αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας, για την διαχείριση του φαινομένου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιοχών όπου έχουν καταγγελθεί ζημιές, τις οποίες προκάλεσε καφέ αρκούδα όταν μπήκε μέσα σε οικισμούς. Στο Δίστρατο της Κόνιτσας, το τελευταίο διάστημα, η εμφάνιση 4- 5 καφέ αρκούδων μέσα στο χωριό τρομοκράτησε τους κατοίκους. Στις 21 Ιουλίου, εμφανίστηκε αρκούδα στο Μέτσοβο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κτηνοτρόφος στην Χρυσοβίτσα κατήγγειλε ότι αρκούδα του έφαγε τα πρόβατα. Πριν από μία εβδομάδα στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου, αρκούδα πιάστηκε σε θηλιά-παγίδα για αγριογούρουνα και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για την απελευθέρωσή της.

Κατά τη συνεδρίαση από την οποία απουσίαζαν, αν και είχαν προσκληθεί, οι εκπρόσωποι, του ΕΛΓΑ και των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», αφού αξιολογήθηκαν επτά περιστατικά που έχουν καταγραφεί, τα οποία αποδόθηκαν κυρίως στο γεγονός ότι οι αρκούδες κατεβαίνουν στις κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων:

- Να συγκροτηθούν οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης -όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ- προκειμένου να παρακολουθούν τα περιστατικά και στη συνέχεια να ενημερώνουν τη Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα τα αξιολογεί και θα αποφασίζει για τα ενδεδειγμένα μέτρα. Μάλιστα μέσα στον Οκτώβριο, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη των Ομάδων, με αντικείμενο τη διαχείριση κρίσεων και τη χρήση αναισθητικών όπλων, ώστε να επεμβαίνουν άμεσα όταν κρίνεται απαραίτητο με την παρουσία πάντα κτηνιάτρων και ειδικών επιστημόνων.

- Να ξεκινήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους ΟΤΑ, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, τόσο για τα μέτρα πρόληψης όσο και για τα μέτρα αντιμετώπισης.

- Να γίνεται από τους δήμους τακτικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, ώστε να μη βρίσκουν οι αρκούδες τροφή στους κάδους, ενώ παράλληλα να γίνει τοποθέτηση ειδικών κάδων που δεν ανοίγουν.

- Να χρησιμοποιηθούν απωθητικά μέσα για την απομάκρυνση των αρκούδων, όπως σειρήνες και κανονάκια, σε οικισμούς όπου έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά.

- Να ζητηθεί η παράταση της εφαρμογής του προγράμματος της ΕΕ. «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

- Να ξεκινήσει -και όπου αυτό γίνεται να παραταθεί- η διανομή κουταβιών Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου στους κτηνοτρόφους.

- Να προταθεί νομοθετική ρύθμιση για τη βελτίωση των βιοτόπων της αρκούδας, μέσω του εμπλουτισμού τους με άγρια καρποφόρα δένδρα, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για τη διαβίωσή τους και να μην κατεβαίνουν στους οικισμούς για να βρουν τροφή.

- Να δοθεί έμφαση στις αποζημιώσεις ζητώντας από τον ΕΛΓΑ την άμεση καταβολή τους καθώς και να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγών στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται έως τώρα.

Ως «σύνθετο πρόβλημα», χαρακτηρίζεται από τον «Αρκτούρο», το γεγονός ότι η καφέ αρκούδα, πλησιάζει τα ορεινά χωριά και μπαίνει τις καλλιέργειες, δημιουργώντας ζημιές αλλά και φόβο στους κατοίκους. Ειδικότερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Πάνος Στεφάνου, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και αναφέρθηκε στους παράγοντες και στις αιτίες, που προκαλούν την προσέγγιση του ζώου σε κατοικημένες περιοχές. Σε πρώτη φάση, ανέφερε, η έλλειψη τροφής στον βιότοπο της αρκούδας, που ορισμένες φορές οφείλεται και σε λόγους ανθρωπογενείς, αναγκάζει τα ζώα να κατέβουν χαμηλότερα για να την αναζητήσουν.

«Σε δεύτερο επίπεδο», επισημαίνει ο κ. Στεφάνου, «υπάρχει ευθύνη των ανθρώπων. Πολύ συχνά, η αρκούδα, βρίσκει τροφή σε κατοικημένες περιοχές, γιατί υπάρχουν σκουπίδια, όπου εντοπίζει φρούτα και άλλα φαγώσιμα». Μάλιστα προσθέτει πως, «χρειάζεται η βοήθεια των πολιτών, ώστε να μην αφήνουν σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων ή έξω από τα σπίτια τους. Επίσης, χρειάζεται η βοήθεια των τοπικών αρχών, ώστε οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε βιότοπο αρκούδας, να έχουν κάδους που κλείνουν αρκετά καλά, ώστε να μην μπορεί το ζώο να τους ανοίξει, να μη βλέπει ένα κάδο ως χώρο όπου μπορεί να βρει τροφή».

Για τις ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε χωράφια και καλλιέργειες, ο εκπρόσωπος του «Αρκτούρου» προέτρεψε τους κατοίκους των περιοχών να περιφράξουν τα κτήματά τους με ηλεκτροφόρο πλέγμα.

«Οι ζημιές στις καλλιέργειες, είναι κάτι αναπόφευκτο όσο δεν τοποθετείται κάποια ηλεκτροφόρα περίφραξη, η οποία θεωρείται ως το πλέον κατάλληλο, αποδοτικό μέσο που εξασφαλίζει την προστασία του αγροτικού κτήματος. Εάν κτυπήσει την αρκούδα μια φορά το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν ξαναπλησιάζει».

Η εποχή την οποία διανύουμε, ειδικά οι επόμενοι δύο μήνες, είναι περίοδος κινητικότητας για τις καφέ αρκούδες, καθώς καλύπτουν αποστάσεις ώστε να έχουν αποθέματα για τον χειμέριο ύπνο.

Ο κ. Στεφάνου είναι καθησυχαστικός, καθώς λέει πως η αρκούδα συνήθως, δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Μάλιστα, εάν τον αντιληφθεί, μπορεί να απομακρυνθεί. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, είναι όταν έχει μαζί της μικρό.


Διαβάστε περισσότερα...

Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο γιατί μύριζε άσχημα


Σε μια πρωτότυπη «περιπέτεια» έμπλεξε ένας 27χρονος Γάλλος, καθώς τον κατέβασαν από αεροπλάνο των American Airlines γιατί μύριζε άσχημα, ενώ το πλήρωμα του αεροσκάφους τον ενημέρωσε ότι για να μπορέσει να ταξιδέψει θα πρέπει να κάνει μπάνιο.

Το πλήρωμα του αεροπλάνου, είπε στον 27χρονο άνδρα ότι υπήρχαν παράπονα από τους υπόλοιπους επιβάτες ότι μυρίζει άσχημα και στην συνέχεια μια αεροσυνοδός, τον ενημέρωσε ότι «ταξιδεύει με αμερικανική εταιρεία, ότι βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος, και ότι ο πιλότος έχει το δικαίωμα να μην του επιτρέψει να πετάξει.

Αμέσως άνθρωποι της ασφαλείας του αεροδρομίου συνόδευσαν εκτός αεροπλάνου τον 27χρονο Γάλλο, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην αεροπορική εταιρεία.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισχυρισμός του Γάλλου ότι φορούσε άρωμα γνωστής γαλλικής εταιρείας, το οποίο μάλιστα είχε προμηθευτεί από το αεροδρόμιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Endless City: Η λύση στις πυκνοκατοικημένες περιοχές


Ένας ουρανοξύστης που θα περιλαμβάνει μια ολόκληρη πόλη είναι το νέο φιλόδοξο σχέδιο για το Λονδίνο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SURE που κέρδισε στον διαγωνισμό SuperSkyScrapers παρουσίασε τα σχέδια της «Ατέλειωτης Πόλης», ενός ουρανοξύστη που θα φιλοξενεί τις κατοικίες χιλιάδων ανθρώπων αλλά και σχολεία, γραφεία, καταστήματα, ακόμα και πάρκα.

Τα φιλόδοξα σχέδιά τους προβλέπουν ότι στο μέλλον σε μία κατοικία, σε έναν ουρανοξύστη θα μπορεί κάποιος να συναντήσει μια ολόκληρη πόλη που θα λειτουργεί με το δικό της βιοκλιματικό τρόπο και θα είναι ανεξάρτητη από την υπόλοιπη περιοχή.

Η εταιρεία επιμένει ότι η καινοτομία του κτιρίου βασίζεται στο γεγονός ότι θα εξοικονομήσουν χώρο για να στεγαστούν χιλιάδες άνθρωποι από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Δείτε τα πρώτα σχέδια


















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ένας από τους υψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο


Σε ηλικία 44 ετών πέθανε την Κυριακή, ο αγρότης, από το βόρειο-δυτικό χωριό της Ουκρανίας, Podoliantsy, που θεωρείται ένας από τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Leonid Stadnyk πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, που συνδέεται με τα προβλήματα υγείας που προέρχονται από το ύψος του, αναφέρει η Mirror.

Σημειώνεται ότι το 2007 ο Leonid Stadnyk, επιλέχθηκε από το βιβλίο Γκίνες, ως ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς είχε ύψος 2 μέτρα και 60 εκατοστά, χωρίς ωστόσο να δεχτεί να λάβει το «βραβείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Leonid Stadnyk, ζούσε απομονωμένος στο χωριό του, είχε εγκαταλείψει την εργασία του και υποστήριζε συνεχώς ότι το ύψος του δημιουργούσε μόνο προβλήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέες οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση των ζώων


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκαν σαφείς εντολές και οδηγίες για το θέμα της προστασίας των ζώων.

Στο πλαίσιο της Νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδόθηκαν επικαιροποιημένες σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις, προς όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, οι οποίες αφορούν στην κατάλληλη διαχείριση και αντιμετώπιση του θέματος της προστασίας των ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότερες κατευθύνσεις και εντολές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με οικείους συλλόγους, φιλοζωικές εταιρείες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας των ζώων.

Μέριμνα για την ανάπτυξη από τους διοικούντες Αξιωματικούς, κατά τις συγκεντρώσεις του προσωπικού τους, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των ζώων.

Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαταγών που αφορούν στο αντικείμενο του θέματος.

Εξειδίκευση των υπηρεσιακών ενεργειών με υποχρεωτική έκδοση ειδικότερων διαταγών, οδηγιών και κατευθύνσεων σε κάθε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Την άσκηση συνεχούς εποπτείας και ελέγχου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις αδικημάτων αναφορικά με θανάτωση, βασανισμό ή κακοποίηση ζώων, για το σύννομο και έγκαιρο χειρισμό και την ολοκλήρωση των σχετικών προανακριτικών ενεργειών.

Είναι σαφές ότι η προστασία των ζώων και η ουσιαστική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησής τους, αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα ως προς τον κατάλληλο χειρισμό υποθέσεων αυτού του είδους και την περιστολή του φαινομένου.



Διαβάστε περισσότερα...