Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ψάχνει παγόβουνο για… να μετακομίσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλώνει «τρελός» και μελετηρός ο Ιταλός – Δείτε το βίντεο.

Αναζητά την περιπέτεια, αλλά και τη… μάθηση. Θέλει να μελετήσει την ταχύτητα με την οποία θερμαίνεται ο πλανήτης πλέον, σε σχέση με την τελευταία εκατονταετία. Πως σκοπεύει να το κάνει; Θα ζήσει πάνω σε ένα παγόβουνο που λιώνει για ένα χρόνο.

Αν αναρωτιέστε αν είναι περιβαλλοντολόγος, μπορείτε να το… διαγράψετε. Ο Ιταλός Άλεξ Μπελίνι έχει σπουδάσει οικονομικά, αλλά έχει διάφορα ενδιαφέροντα. Τα σημαντικότερα –κατά τον ίδιο- έχουν να κάνουν με την περιπέτεια και τη φύση. Παράλληλα όμως, διαθέτει και τρέλα. Ο ίδιος το ομολογεί λέγοντας «είμαι λιγάκι τρελός».

Έτσι, έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει για ένα κατάλληλο παγόβουνο βόρια της Γροιλανδίας για να… μετακομίσει. Το σχέδιο του είναι να το έχει βρει και να πάει να μείνει σε αυτό την επόμενη άνοιξη και να ξεκινήσει τη «μελέτη» του, καθότι «από το 1999 μέχρι το 2002 η Γροιλανδία έχει χάσει 36 δισεκατομμύρια τόνους πάγου», όπως εξηγεί. «Θέλω να ζήσω εκεί (στο παγόβουνο) για να δω το τελευταίο στάδιο της ζωής του, πριν λιώσει, και γίνει ξανά νερό. Θέλω να έχω ένα σκοπό και να μάθω πράγματα» τονίζει.

Ο 36χρονος περιπετειώδης τύπος θέλει να αντικρίσει ένα τοπίο ανάλογο του σεληνιακού και πιθανότατα κάτι παρόμοιο θα βρει, ακόμη και προς τις συνθήκες, αφού –όπως οι αστροναύτες- θα έχει ειδικό εξοπλισμό και ανάλογη (ξηρά) τροφή. Σχεδιάζει να πάρει μαζί του περί τα 300 κιλά τροφής.

Το σχέδιο του έχει συναντήσει ποικίλες αντιδράσεις. «Έχω βαρεθεί την υποκριτική συμπεριφορά των ανθρώπων που επειδή δεν έχουν μια δουλειά καταλήγουν να ζουν σαν… αλήτες για χάρη του πλανήτη», σχολιάζει κάποιος . «Τι χαζός. Θα καβαλήσει ένα παγόβουνο για να πάει στη χώρα της φαντασίας», γράφει κάποιος άλλος, μετά το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Μπελίνι. Πάντως, βρήκε και υποστηρικτές. «Αυτός ο άνθρωπος είναι εκπληκτικός και το σχέδιο του υπέροχο», αναφέρει κάποιος που –προφανώς- ενθουσιάστηκε με τα όσα θέλει να κάνει ο Ιταλός.

Παρακολουθήστε ένα προσχέδιο των όσων θέλει να κάνει στο βίντεο που είχε δημιουργήσει,προτού καν αποφασίσει να ζήσει σε ένα παγόβουνο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.