Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Άρση της επιστράτευσης ζητά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του υπουργού περί διακοπής της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

«Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις", τονίζει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με το ΑΜΕ-ΜΠΕ, η ΓΕΝΟΠ επιτίθεται στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι:

«Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια, με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το γραφείο που σου λέει πότε να σηκωθείς


Οι συνέπειες της καθιστικής ζωής και εργασίας είναι γνωστές σε όλους μας: Μυοσκελετικά προβλήματα, αυχενικό, πονοκέφαλοι και παχυσαρκία.



Η λύση; Το γραφείο Stir Kinetic Desk είναι η χρυσή τομή. Αυτό το γραφείο μετά από κάποιες ώρες αρχίζει από μόνο του να ανεβαίνει. Τα πόδια του γραφείου υψώνονται αναγνωρίζοντας τι είναι κατάλληλο για την υγεία σου. Η ανύψωση γίνεται σταδιακά. Μετά από λίγη ώρα, το γραφείο αναγνωρίζει ότι ο χρήστης έχει κουραστεί κι επιστρέφει στην αρχική του θέση.

Το γραφείο έχει ενσωματωμένο ένα τάμπλετ που καταγράφει την καθημερινή κινητικότητα αλλά και τις θερμίδες που καίει ο υπάλληλος.

Το μόνο πρόβλημα είναι η τιμή του. Για να το αποκτήσεις πρέπει να διαθέτεις $2,990 για ένα γραφείο που αναγνωρίζει τις ανάγκες σου.

Δείτε τις φωτογραφίες 








Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες ευρώ για νέες σφραγίδες στο υπουργείο Παιδείας


Αναμένεται να διατεθούν λόγω της αλλαγής στην ονομασία.

Αρκετές χιλιάδες ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει όνομα.

Φυσική η αλλαγή της ονομασίας έχει κόστος καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα του Υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες, στις πινακίδες σήμανσης κ.α

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι νέες σφραγίδες για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας στοίχισαν το 2013 6.000 ευρώ ενώ αν αθροίσουμε και το κόστος των σφραγίδων για τους υπόλοιπους φορείς , όπως είναι τα σχολεία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Αρχεία του Κράτους κ.α. γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ. Για παράδειγμα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την προµήθεια σφραγίδων µε τη νέα συντοµογραφία του τίτλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων το 2013 δαπάνησε το ποσό των 80 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι όταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μόνο οι πινακίδες σήμανσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου στοίχισαν 734,61 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά να αναφέρουμε ότι η ενοποίηση των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού εξοικονόμησε μια θέση κυβερνητικού στελέχους καθώς πριν την ενοποίηση στα δυο Υπουργεία είχαν τοποθετηθεί 2 υπουργοί και 4 υφυπουργοί ενώ πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 5. Αυτό θα έχει επίπτωση και στον αριθμό των συμβούλων που αναμένεται να είναι λιγότεροι.



Διαβάστε περισσότερα...

Να γιατί ο Μπιλ Γκέιτς ζηλεύει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ


Microsoft vs Facebook.

Την Πέμπτη, ο Μπιλ Γκέιτ έθεσε εαυτόν στους χρήστες των social media (reddit) στο πλαίσιο της ενότητας «Ask Me Anything» («ρωτήστε με τα πάντα»).

Αν και ο ισχυρός άντρας της Microsoft δεν προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις-αρκέστηκε στο να μοιραστεί μερικές χαριτωμένες πληροφορίες όπως το ότι του αρέσει η σάλτσα στο μπάρμπεκιου και ότι έχει δυο σκυλιά με το όνομα Oreo και Nilla.

Ο 59χρονος μεγιστάνας, δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν ένας χρήστης τον ρώτησε αν υπάρχει κάτι για το οποίο να έχει μετανιώσει.

Ιδού τι απάντησε: «Αισθάνομαι ανόητος που δεν έμαθα ξένες γλώσσες. Έκανα λατινικά και Ελληνικά στο Λύκειο, παίρνοντας μάλιστα και καλούς βαθμούς. Βοήθησαν να εμπλουτίσω το λεξιλόγιό μου, αλλά θα ήθελα να ήξερα Γαλλικά ή Αραβικά ή Κινέζικα. Πάντα ελπίζω ότι θα βρω χρόνο να το κάνω μια μέρα- ίσως να μάθω Γαλλικά που είναι πιο εύκολα. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έμαθε την κινεζική γλώσσα και μπόρεσε να επικοινωνήσει με Κινέζους φοιτητές. Είναι απίστευτο».



Διαβάστε περισσότερα...

Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα. Σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του για το 2014, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα στις 47 χώρες κράτη μέλη με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρός του Ντιν Σπίλμαν ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα παραβιάσεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά χώρα, τα κράτη-μέλη με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος ήταν η Ρωσία, με 122 εναντίον της καταδικαστικές αποφάσεις, η Τουρκία με 94, η Ρουμανία με 74, η Ελλάδα με 50 και η Ουγγαρία με 49.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η πλειονότητα των εκκρεμών υποθέσεων για εκδίκαση ήταν κατά της Ουκρανίας (19,5%), της Ιταλίας (14,4%), της Ρωσίας (14,3%) και της Τουρκίας (13,6%).

Ο κ. Σπίλμαν υπεραμύνθηκε της αποδοτικότητας που είχε, και το 2014, το νέο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης των προς εκδίκαση υποθέσεων από το Δικαστήριο, με βάση το Πρωτόκολλο 14 του Κανονισμού, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2014 ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ανήλθε σε 69.900, παρουσιάζοντας μείωση 30% σε σύγκριση με το τέλος του 2013, οπότε εκκρεμούσαν 100.000 αιτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΑΔ, τέλος, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ανησυχία του για το γεγονός ότι το ήμισυ του συνόλου των υποθέσεων που εκκρεμούν για εκδίκαση αφορούν επαναλαμβανόμενες υποθέσεις, και τόνισε την ανάγκη τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι έχουν επιλυθεί τα ενδημικά προβλήματα σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να μην οδηγούνται οι σχετικές υποθέσεις στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο διαδίκτυο τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης για εκπαιδευτικούς


Μπορούν να τα δουν και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν από σήμερα, 29 Ιανουαρίου, με χρήση των κωδικών τους να βλέπουν τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα της Πράξης στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis. (Επιλογή: «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης» -> «Νέα Αίτηση»).

Τα προγράμματα πιστοποίησης θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, τα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου Τ.Π.Ε. υλοποιούνται, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στα επικείμενα προγράμματα επιμόρφωσης της Πράξης, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου Τ.Π.Ε., που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2015 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου Τ.Π.Ε. δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον Οδηγό Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών που είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → «Υλικό Επιμόρφωσης» → «Υλικό Πιστοποίησης (Δείγματα)» (εδώ), περιλαμβάνονται αναλυτικές πληροφορίες και υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν αφενός να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στη διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis σύμφωνα με τον παραπάνω οδηγό και αφετέρου να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 3222135) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου Τ.Π.Ε. (δείτε εδώ).

Για τυχόν απορίες σχετικά με τη διάθεση κωδικών κλπ. οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα στην Υπηρεσία Help Desk B' Επιπέδου Τ.Π.Ε., συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που διατίθεται στον κόμβο: http://b-epipedo2.cti.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μου αρέσουν τα πάντα στις ηλικιωμένες»


Γνωρίστε τον 31χρονο που θέλει τη γυναίκα άνω των 60 ετών.

Ο Kyle Jones είναι 31 ετών και του αρέσουν οι γυναίκες που του ρίχνουν αρκετά χρόνια. Μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια όλες οι κυρίες με τις οποίες κάνει σχέση είναι 60 ετών και πάνω.

Ο 31χρονος από το Pittsburgh, Pennsylvania, αποκάλυψε ότι η πιο ώριμη γυναίκα με την οποία έχει κάνει σχέση ήταν 91 ετών.

«Μου αρέσουν τα πάντα στις ηλικιωμένες γυναίκες. Μου αρέσει ο τρόπος που μυρίζουν, η αίσθησή τους, η ψυχοσύνθεσή τους» αποκαλύπτει ο νεαρός άντρας στο σημερινό επεισόδιο της σειράς «Ο περίεργος εθισμός μου» «My Strange Addiction».



Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι έχει τρέλα με το πλατινέ μαλλί και ότι ο εθισμός του με τις μεγαλύτερες ξεκίνησε στην εφηβεία, όταν και ερωτεύτηκε μία καθηγήτριά του γύρω στα 65. Σύμφωνα με την Dailymail, στα 18 του έκανε την πρώτη σχέση με μεγαλύτερη που ήταν 50 ετών. Τώρα έχει γνωρίσει μία γυναίκα, την Karen, στο ίντερνετ. «Έχει πλαντινέ μαλλί, είναι πολύ γοητευτική κι έχει υπέροχο χαμόγελο. Εκτός από όμορφη δείχνει να αγαπάει και την περιπέτεια». Οι δυο τους πήγαν για δείπνο και ο ίδιος λέει ότι τη βρήκε από κοντά πιο σέξι από ότι στο διαδίκτυο.



Όταν ο Kyle ρώτησε την Karen γιατί δέχτηκε να τον συναντήσει εκείνη του είπε: «Βλέπω όλες τις διάσημες που βγαίνουν με μικρότερους και σκέφτηκα γιατί να μην το δοκιμάσω κι εγώ».

Η ίδια λέει ότι την αγχώνει που είναι τόσο μικρότερός της αλλά από την άλλη είναι μία καινούρια εμπειρία για την ίδια.







Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως αρκετοί κάλεσαν την αστυνομία όταν έπεσε το Facebook


Σκηνές πανικού από την κατάρρευση του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου.

Όταν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη, άνοιξαν πριν δυο ημέρες υπολογιστές και κινητά για να εισέλθουν στην γνώριμη διεύθυνση του Facebook, και είδαν ότι η σελίδα είχε καταρρεύσει, σίγουρα στα πρώτα δευτερόλεπτα εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού!

Αλλά τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, καλώντας την αστυνομία! Ενας από αυτούς, κάλεσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. «Δεν έχουμε σχέση με το Facebook και όταν αυτό δε δουλεύει, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί έκτακτη ανάγκη. Οι γραμμές μας είναι για να δέχονται κλήσεις για ζητήματα ζωής και θανάτου και αν και το Facebook είναι σημαντικό για αρκετούς, δεν αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου, όταν σταματά να λειτουργεί», αναφέρει ένας εργαζόμενος στα επείγοντα της Καλιφόρνια.

«Η γυναίκα που με κάλεσε, ήταν πολύ αγενής γιατί της είπα ότι αυτό δεν ήταν επείγον». Φυσικά, δεν είναι πρώτη φορά που διάφοροι τηλεφωνούν για ανόητους λόγους στην αστυνομία.

Αστυνομικοί στην Βρετανία δέχτηκαν κλήση από γυναίκα γιατί το πλυντήριό της είχε σταματήσει να γυρίζει, ένας άλλος γιατί δεν είχε φτάσει ακόμα το παιδί με την παραγγελία, μια άλλη γιατί δεν είχε έρθει ακόμα το ταξί που είχε καλέσει…



Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ελλάδα παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα»


Επικριτική η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας με βασικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη και του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου, οι οποίες αφορούν σε εργασιακά δικαιώματα, διαπιστώνει σε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «κατά την αξιολόγηση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, εξετάστηκαν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων από το 2010 και εξής με το αρχικό μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του, τα οποία η Επιτροπή διαπιστώνει ότι έρχονται σε αντίθεση με το πλαίσιο προστασίας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η πρωτοφανής παρέμβαση στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και η δραστική γενική μείωσή του κατά 22% και κατά 32% για τους νέους έως 25 ετών (κάτω από τα όρια της φτώχειας μη διασφαλίζοντας αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης), οι μεταβολές στην προσαύξηση των τριετιών, η αποζημίωση απόλυσης κ.ά.».

Τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης προχώρησαν στην αξιολόγηση μετά από προσφυγή της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, παραμένουν ανοικτά προς εξέταση και άλλα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία, η προστασία του μισθού και γενικότερα οι μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, η μείωση του χρόνου ημερήσιας ανάπαυσης σε 11 ώρες, ο χρόνος εφημεριών, η έκταση και η αμοιβή των υπερωριών, η διαφορά στην αμοιβή γυναικών και ανδρών.

Αναμένεται επίσης, «η εξέταση της Συλλογικής Προσφυγής που έχει καταθέσει η ΓΣΕΕ στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παραβίαση την τελευταία τετραετία μεγάλου αριθμού κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα».



Διαβάστε περισσότερα...

Προαγωγές και μεταθέσεις στη δικαιοσύνη


Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου προάγονται στο βαθμό του αρεοπαγίτη οι Πρόεδροι Εφετών Αθηνών ∆ιονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Χοϊµές. Επίσης προάγονται στο βαθμό του προέδρου εφετών, οι Εφέτες Αθηνών Κωνσταντίνος Παναρίτης και Αλεξάνδρα Σιούτη. Στο βαθμό του εισαγγελέα εφετών προάγεται ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Βασίλειος Παππαδάς.

Με άλλες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου: Μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς, η Εισαγγελέας Εφετών Καλαµάτας Αργυρώ Χουδετσανάκη ενώ τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Καλαµάτας ο νεοπροαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παππαδάς.

- Στο βαθµό του εφέτη προάγονται, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Μαρία Προσφιλίδου, Αθηνών, Νικόλαος Μήλιος Κατερίνης, Μαριέττα Μαυρή, Θεσσαλονίκης, Ελένη Τζιουβάρα, Ηρακλείου, Ευσεβία Νεονάκη.


Προάγεται στο βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Ζωγράφου και μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Χρυσούλα Παπαταξιάρχη.

-Στο βαθμό του εισαγγελέα πρωτοδικών προάγεται ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαµατθαίου και μετατίθενται οι παρακάτω Εισαγγελείς Πρωτοδικών ως εξής: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Μυτιλήνης, Αικατερίνη Καραγιαννακίδου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Κατερίνης, Χρήστος Καραγιάννης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης Γρεβενών, Στυλιανός Γαλιατσάτος.

-Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τοποθετείται ο νεοπροαχθείς Eισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνιος Παπαµατθαίου.

-Τοποθετούνται οι νεοπροαχθέντες Πρόεδροι Εφετών Κωνσταντίνος Παναρίτης και Αλεξάνδρα Σιούτη στο Εφετείο Αθηνών.

-Μετατίθενται οι παρακάτω Εφέτες ως εξής:
Στο Εφετείο Αθηνών οι Εφέτες: ∆ήµητρα Κεχαγιά, Αθηνά Μίξιου, Ευτέρπη Καραχάλιου και στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η Ευαγγελία Μήλιου.
Στο Εφετείο Θράκης: Ηλίας Τουλίγκος, στο Εφετείο Λάρισας Μαρία Γουλιανού και στο Εφετείο Πειραιώς Γιαννούλα Γεωργούλια και Ελένη Βαµβακά.

-Τοποθετούνται οι νεοπροαχθέντες Εφέτες Μαρία Προσφιλίδου στο Εφετείο Ναυπλίου, Νικόλαος Μήλιος στο Εφετείο Πατρών, Μαριέττα Μαυρή στο Εφετείο Πατρών, Ελένη Τζιουβάρα στο Εφετείο Ευβοίας, Ευσεβία Νεονάκη στο Εφετείο Πατρών.

-Προάγονται στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών, οι Πρωτοδίκες: Ταρσίτσα Μπέκα, Αργύριος Εκκλησίαρχος, Ελένη Κεχαγιά, Φωτεινή Λιάρα, Αικατερίνη Αναστασιάδου.

-Μετατίθενται οι παρακάτω Πρόεδροι Πρωτοδικών: Στο Πρωτοδικείο Βέροιας, Γεώργιος Μιχαλόπουλος. Στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, Ανδρονίκη Αθανασιάδη. Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντία Συροπούλου και Αλεξάνδρα Πολύζου. Στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, Ιωάννης Κοσµάτος. Στο Πρωτοδικείο Καβάλας, ∆έσποινα Ευκαρπίδου. Στο Πρωτοδικείο Καστοριάς, Γεώργιος ∆ηµητρόπουλος. Στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, Χριστίνα Ζαπάρτα. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς, Ιωάννης Μαλλούχος.

-Τοποθετούνται οι νεοπροαχθέντες Πρόεδροι Πρωτοδικών: Ταρσίτσα Μπέκα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Αργύριος Εκκλησίαρχος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Ελένη Κεχαγιά, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Φωτεινή Λιάρα, στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας και Αικατερίνη Αναστασιάδου στο Πρωτοδικείο Σύρου.



Διαβάστε περισσότερα...

Με πόσες αγελάδες ισούται μια γυναίκα


Εφαρμογή δίνει απάντηση στο φαλλοκρατικό αυτό ερώτημα.

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στις επαρχίες της Αφρικής, οι οποίοι παντρεύονται με παραδοσιακό τρόπο-αντισταθμίζοντας το πόσες αγελάδες, αξίζει μια γυναίκα».

«Lobola» είναι η λέξη που χρησιμοποιούν για την τιμή της νύφης. Συνήθως πληρώνεται με ζωντανές αγελάδες ή χρήματα ενώ είναι ένα «ζωντανό» έθιμο για τις περιοχές στη νότια Αφρική. Η εφαρμογή «Lobola Calculator», υπολογίζει το Lobola και επιπλέον ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για τη διαφορά στις τιμές ανά επαρχία.

Για παράδειγμα, στο Gauteng, επαρχία που περιλαμβάνει και το Johannesburg και την Pretoria, ο μέσος όρος lobola είναι 12 αγελάδες (περίπου 7.150 δολάρια).

Η εφαρμογή υπολογίζει το ύψος, την ηλικία, το βάρος και το μέγεθος της μέσης μιας γυναίκας και ρωτάει τον υποψήφιο κατά πόσο βρίσκει ελκυστική τη νύφη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και BlackBerry- σε εξέλιξη.




Διαβάστε περισσότερα...

Πεθαίνουν από την πείνα τα παιδιά στη Σομαλία


Τα τρία τέταρτα των Σομαλών που χρειάζονται απεγνωσμένα σίτιση είναι οι εκτοπισμένοι.

Περισσότερα από 38.000 παιδιά στη Σομαλία κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, παρότι η επισιτιστική κατάσταση βελτιώνεται στο ένα τρίτο της χώρας, βυθισμένης στο χάος εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί του ΟΗΕ.

Η δυσοίωνη αυτή διαπίστωση που βασίζεται στα τελευταία στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν από τον ΟΗΕ διατυπώνεται τρία χρόνια μετά τη μεγάλη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής, η οποία, σε συνδυασμό με τον εμφύλιο πόλεμο, είχαν προκαλέσει έναν φοβερό λιμό στη Σομαλία που σκότωσε 250.000 ανθρώπους.

Περισσότερο από 731.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους 203.000 παιδιά, παραμένουν σοβαρά υποσιτιζόμενοι και είναι αντιμέτωποι με σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με έκθεση της Μονάδας Ανάλυσης Επισιτιστικής Ασφάλειας και Διατροφής (FSNAU) του ΟΗΕ και του Δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης για την Πείνα (Fews Net) που χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID).

Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, καταγράφουν πτώση κατά 30% για την περίοδο του τελευταίου εξαμήνου, χάρη στις «σχετικά άφθονες βροχοπτώσεις» στα τέλη του 2014.

Εντούτοις «σχεδόν 202.600 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών πάσχουν από οξύ υποσιτισμό, τα 38.000 από τα οποία είναι πολύ σοβαρά υποσιτιζόμενα και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν ή να πεθάνουν», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Τα τρία τέταρτα των Σομαλών που χρειάζονται απεγνωσμένα σίτιση είναι οι εκτοπισμένοι, οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των βιαιοτήτων και των συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ και των σομαλικών κυβερνητικών στρατευμάτων που υποστηρίζονται από την Amisom, τη δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης.

«Το ποσοστό του υποσιτισμού παραμένει πεισματικά υψηλό, με τις προοπτικές για το 2015 να είναι ανησυχητικές», δήλωσε ο υπεύθυνος για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Σομαλία, Φιλίπ Λαζαρινί.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων


Από τις 28 Ιανουαρίου αιτήσεις για τη χορήγηση βεβαίωσης εκπαιδευτικής επάρκειας.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα και τηρώντας τη δέσμευσή του απέναντι στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2014.

Επισημαίνεται ότι άμεσα θα προκηρυχθεί και η επόμενη εξεταστική περίοδος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, μέσω της εφαρμογής http://trainersexams.eoppep.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς με τους οποίους είχαν κάνει είσοδο και για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Στους επιτυχόντες θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης». Για τη χορήγηση της Βεβαίωσης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν το υπόδειγμα της σχετικής Αίτησης (πατήστε εδώ) και να το αποστείλουν στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), μέσω ταχυδρομείου στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, ΤΚ 142 34 - Ν. ΙΩΝΙΑ ή μέσω FAX στο 210 2709142.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 28η Ιανουαρίου 2015. Όσοι δεν είναι επιτυχόντες στις εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2014, δύνανται να καταθέσουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση και χρηματικό ποσό συμμετοχής σε επόμενη εξεταστική περίοδο πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας.

Όσοι ήταν υποψήφιοι στις εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2014 και επέτυχαν σε ένα μόνο μέρος των εξετάσεων (Θεωρητικό ή Πρακτικό):

α) Κατοχυρώνουν το μέρος στο οποίο επέτυχαν μέχρι την επόμενη εξεταστική περίοδο, κατά την οποία δύνανται να συμμετάσχουν μόνο στο αντίστοιχο μέρος των εξετάσεων στο οποίο δεν επέτυχαν,

β) Για τη συμμετοχή τους στην επόμενη εξεταστική περίοδο υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση και δεν καταβάλλουν εκ νέου εξέταστρα,

γ) Εάν και στην επόμενη εξεταστική περίοδο στην οποία θα συμμετάσχουν, δεν επιτύχουν στο μέρος των εξετάσεων που οφείλουν, τότε δύνανται να καταθέσουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση και χρηματικό ποσό συμμετοχής σε επόμενη εξεταστική περίοδο πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, στην οποία εξετάζονται εκ νέου και στα δύο μέρη (θεωρητικό και πρακτικό).

Ομοίως, για όσους δεν τηρήθηκαν οι όροι συμμετοχής (απόντες, μη ταυτοπροσωπία, πειθαρχικό παράπτωμα κ.λπ.) στις εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2014, δύνανται να καταθέσουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση και χρηματικό ποσό συμμετοχής σε επόμενη εξεταστική περίοδο πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πληροφορίες για δολοφονημένο άνδρα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.


Στη δημοσιότητα φωτογραφία του θύματος.

Στη δημοσιότητα δίνει η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τη φωτογραφία άνδρα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε εντός ταξιδιωτικού σάκου στις 7 Φεβρουαρίου 2014, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476911 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Διαβάστε περισσότερα...

Διαγραφή προσαύξησης λογαριασμού από την ΕΥΔΑΠ


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα.

Η ΕΥΔΑΠ διέγραψε ποσό προσαύξησης λογαριασμού σε ιδιοκτήτη ακινήτου, αποδεχόμενη τις απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί προσφυγή του ιδιοκτήτη στην Ανεξάρτητη Αρχή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον καταλογισμό εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ προσαύξησης 214 ευρώ, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής της οφειλής του, που αφορούσε σε παροχή σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του, το οποίο δεν κατοικείτο.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης είχε κληρονομήσει το διαμέρισμα, και για αυτό τον λόγο το 2011 υπέβαλε αίτηση στην ΕΥΔΑΠ, μέσω του δήμου Κηφισιάς, ζητώντας την αλλαγή του ονόματος του ιδιοκτήτη της παροχής, καθώς και της διεύθυνσης για την αποστολή των λογαριασμών στην κατοικία του.

Κατά την αποστολή της αίτησης µέσω fax από το ΚΕΠ, εκ παραδρομής δεν εστάλη η δεύτερη σελίδα στην οποία αναγραφόταν η νέα διεύθυνση επικοινωνίας του ιδιοκτήτη, µε αποτέλεσμα να µη λάβει τις ειδοποιήσεις για την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης.

Έτσι, το 2013 ο αναφερόμενος, πληροφορήθηκε, ότι εκκρεμεί στο όνομά του οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ και προχώρησε σε διακανονισμό της, παράλληλα, όμως ζήτησε να απαλλαγεί από τις προσαυξήσεις για την εκπρόθεσμη καταβολή, καθώς αυτή δεν προήλθε από δική του υπαιτιότητα.

Η απάντηση που έλαβε στο αίτημά του ήταν αρνητική, διότι, αν και η ΕΥΔΑΠ αναγνώρισε, ότι η μη αποστολή της δεύτερης σελίδας της αίτησής του οφείλεται σε παράλειψη του ΚΕΠ, εντούτοις θεώρησε, ότι η εταιρία δεν έφερε ευθύνη.

Ο Συνήγορος επισήμανε, ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή με το παραπάνω ποσό, τη στιγμή που αναγνωρίζεται η έλλειψη υπαιτιότητάς του, αντιβαίνει στην καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη. Ωστόσο, η ΕΥΔΑΠ αμφισβήτησε αρχικώς την καλή πίστη του πολίτη και επικαλέστηκε, μάλιστα, προς ενίσχυση των ισχυρισμών της, τη διαφορά χρονολογίας μεταξύ της πρώτης σελίδας (2011), η οποία απέστειλε με φαξ το ΚΕΠ και της δεύτερης (2013), που ο πολίτης προσκόμισε για να αποδείξει ότι είχε αποστείλει και δεύτερη σελίδα.

Ο Συνήγορος απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαπίστωσε, πως η διαφορά χρονολογίας οφειλόταν στο γεγονός, ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΠ εκτυπώνει σε κάθε αντίγραφο που αναζητείται από το σύστημά του, την ηµεροµηνία κατά την οποία αυτό ζητήθηκε.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημέρωσε σχετικά την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι η ΕΥΔΑΠ διεκπεραίωσε μία εμφανώς ελλιπή αίτηση, από την οποία απουσίαζε το κείμενο της αίτησης και η υπογραφή του ενδιαφερόμενου.

Τελικώς, η ΕΥΔΑΠ αποδέχθηκε τις απόψεις του Συνηγόρου, ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης για τη μη σύννομη διαχείριση του αιτήματος και δικαίωσε τον ιδιοκτήτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα οι συντάξεις ΟΓΑ


Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει τα 311 εκατ. ευρώ.

Σε 687.927 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα πιστωθεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου η σύνταξη του Φεβρουαρίου στον τραπεζικό λογαριασμό ή σε λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων διαμορφώνεται στο ποσό των 311.365.821,84 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κουρέας φτιάχνει στο κεφάλι σας πορτραίτα διασήμων


Δείτε μερικά από τα έργα του.

Ο Rob Ferrel είναι ένας διαφορετικός κουρέας. Συγκεκριμένα είναι ένας κουρέας – καλλιτέχνης αφού φτιάχνει στο κεφάλι των πελατών του τα πρόσωπα διασήμων.

Ο ίδιος έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια μελετώντας τα πρόσωπα γνωστών προσωπικοτήτων, όπως ο Μπομ Μάρλεϊ, ο Στηβ Τζομπς, η Μέριλυν Μονρόε, ο Νέλσον Μαντέλα και στη συνέχεια προσπαθεί να τα αποτυπώσει σε ένα ανθρώπινο κρανίο.

Δείτε μερικά από τα επιτεύγματά του.














Διαβάστε περισσότερα...

Η ζωή του Κουρουμπλή - Το ατύχημα και η απώλεια της όρασής του


Τον ευαίσθητο τομέα της υγείας έχει αναλάβει πλέον ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στο παρελθόν έχει διατελέσει γενικός γραμματέας πρόνοιας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ενώ το 2011 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο αδελφός του και ο γιος του μιλούν για το ατύχημα που του στέρησε την όραση σε ηλικία 10 ετών όταν έσκασε στα χέρια του μια χειροβομβίδα. 

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στόχος η διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων των πανελλαδικών 2016


Θεσμοθέτηση της δυνατότητας επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων.

Η διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016 είναι ένας από τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει τον περιορισμό των επιλογών των υποψηφίων.

Σε ένα από τα παραδείγματα που παρατίθενται στην ερώτηση έλεγαν οι βουλευτές ότι «αν κάποιος επιλέξει να δώσει Χημεία για να σπουδάσει Χημικός και δεν πιάσει τη βάση της σχολής, δεν θα μπορεί να πάει στο Μαθηματικό γιατί – ίσως- θα έπρεπε να είχε δώσει Χημεία».

Σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία του υπουργείου Παιδείας κάθε μαθητής επιλέγει μια (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία Σχολών και Τμημάτων που επιθυμεί την εισαγωγή του.

Όσοι επιλέγουν το ΕΠΕ «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες» δηλώνουν υποχρεωτικά την προτίμησή τους ανάμεσα στα μαθήματα Χημείας και Πληροφορικής, ανάλογα με τις Σχολές ή τα Τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων και η θεσμοθέτηση της δυνατότητας επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων μεταξύ τους. Η πρόσβαση στις Παιδαγωγικές Επιστήμες να μπορεί να γίνει από όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές των Θετικών, Τεχνολογικών και Επιστημών Υγείας από τη Β' αλλά και από τη Γ' ομάδα προσανατολισμού.

Παραθέτουμε σε πίνακα τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, όσον αφορά τη δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων.

Δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει εφικτή η επικοινωνία των πεδίων και αυτό είναι ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ενδέχεται τα μαθήματα να αυξηθούν από τέσσερα σε πέντε ώστε να μπορούν οι μαθητές να «ξεκλειδώσουν» άλλο ένα επιστημονικό πεδίο όπως γίνεται και σήμερα με το μάθημα επιλογής.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ
Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες που θα πρέπει άμεσα να διευθετηθούν.

Για παράδειγμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να οριστούν οι Σχολές και τα Τμήματα για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η Πληροφορική. Μέχρι την 1η Μαρτίου του 2015 θα πρέπει να έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει την ένταξη των Σχολών, Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων σε επιστημονικά πεδία και η οποία θα ισχύει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Επίσης ο συντελεστής βαρύτητας σε 1 μάθημα ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση θα καθοριστεί μετά από πρόταση της ΑΔΙΠ προς τον Υπουργό Παιδείας η οποία περιέρχεται σε αυτόν μέχρι την 15η Μαρτίου. Σε περίπτωση μη υποβολής της πρότασης ο συντελεστής καθορίζεται από τον Υπουργό Παιδείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση της δικαιοσύνης και έρευνα του υπουργείου Παιδείας για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα


Έρευνα για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Έρευνα για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στη Μυτιλήνη θα διενεργήσει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου μετά από εντολή που δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες».


Πηγή: http://www.enikos.gr


---------------------

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε Δημοτικό σχολείο της Λέσβου με πρωταγωνιστή έναν 9χρόνο . Το αγοράκι έζησε τη φρίκη του bullying, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Η κ. Κουτζαμανη έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει όταν χάνεις 95 κιλά;


Η 19χρονη Κάιτλιν Σμιθ πριν από μερικούς μήνες ζύγιζε 188 κιλά και η υγεία της βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Σήμερα ζυγίζει 93 κιλά αλλά τα προβλήματά της δεν έχουν λυθεί.



Η νέα γυναίκα από το Ορεγκον, μάχεται με τα έξτρα κιλά από τότε που ήταν έφηβη και όπως λέει η ίδια μισούσε τον εαυτό της. Ένιωθε αποκρουστική και δεν ήθελε να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Πέρα από τα αισθητικά προβλήματα όμως, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς της ότι ο οργανισμός της δεν θα άντεχε το περιττό βάρος.

Η ζωή της ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ο κόσμος την κοιτούσε περίεργα και οι συνομήλικοί της την κορόιδευαν ενώ εκείνη δυσκολευόταν ακόμα και να κινηθεί.

Προσπάθησε να αδυνατίσει με διάφορους τρόπους, ανάμεσα σε αυτούς και με γαστρική χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός όμως όχι μόνο την αποθάρρυνε αλλά με ψυχρότητα της είπε ότι δεν θα γινόταν ποτέ ένα φυσιολογικό άτομο.

Τελικά ο κατάλληλος άνθρωπος, βρέθηκε στο πρόσωπο μιας νεαρής γυμνάστριας από την περιοχή της που αφού την άκουσε προσεκτικά, δημιούργησε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης στα μέτρα της Κάτλιν. Μαζί έκαναν το θαύμα. Το ένα κιλό έφευγε μετά το άλλο μέχρι που η Κάιτλιν, μόλις λίγους μήνες μετά, ζύγιζε 93 κιλά, 95 κιλά λιγότερα!





Η χαρά της όμως σκιαζόταν από την εμφάνιση του σώματός της, το οποίο παρά τις ασκήσεις, εξαιτίας της απώλειας των κιλών δείχνει σαν να άδειασε. Το δέρμα της έχει κρεμάσει καθώς περισσεύει και τώρα οι γιατροί θεωρούν ότι αν δεν αφαιρεθεί άμεσα θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στη 19χρονη.

Το επιπλέον δέρμα θα προκαλέσει μολύνσεις και πόνους στην πλάτη για αυτό είναι απαραίτητο η Κάιτλιν να χειρουργηθεί άμεσα.

Η κοπέλα δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για να καταφέρει να μαζέψει το ποσό που θα της χαρίσει την πολυπόθητη επέμβαση. Έως τώρα έχει συγκεντρώσει 7.000 δολάρια από τα πενήντα χιλιάδες που χρειάζονται.

Για την υπόθεση έμαθε ένας πλαστικός χειρούργος από το Μαιάμι και προσφέρθηκε να χειρουργήσει την Κέιτλιν δωρεάν. Έτσι η 19χρονη θα χρησιμοποιήσει τα 7.000 δολάρια για την παραμονή της στο Μαϊάμι, όπου θα χρειαστεί να μείνει για πολύ καιρό καθώς θα υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις.

«Απέφευγα τους καθρέπτες γιατί με έβρισκα αποκρουστική. Μετά την δημοσιότητα που πήρε η ιστορία μου, πολλοί άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, με αποκαλούν ηρωίδα και πηγή έμπνευσης. Αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια μου» λέει η ίδια.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα επαναλειτουργήσει το The Pirate Bay;


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι την 1η Φεβρουαρίου, το κλειστό μέχρι σήμερα torrent site, The Pirate Bay, θα επαναλειτουργήσει.

Τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του «The Pirate Bay» υπήρχε αντίστροφη μέτρηση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, με ένα καράβι να κινείται στο κάτω μέρος και την πειρατική σημαία να μεταφέρεται κεντρικά, πάνω από το ανενεργό search box και όχι ως φόντο που ήταν πριν ένα μήνα περίπου.

Τώρα, εκτός από το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης, οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου μπορούν να δουν στοιχεία που πιστοποιούν ότι η ιστοσελίδα είναι ένα βήμα προτού να γίνει και πάλι λειτουργικό, με έναν μεγάλο φοίνικα -το μυθικό πτηνό- να δεσπόζει στο κέντρο της σελίδας.

Σύμφωνα με το gr.pcmag.com, δυνατότητα αναζήτησης στα torrents δεν υπάρχει, αλλά αυτό είναι μία ένδειξη ότι την 1η Φεβρουαρίου όλα θα γίνονται κανονικά, όπως γινόταν πριν το κλείσιμο από τη σουηδική αστυνομία πριν από ένα μήνα περίπου.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό - Τουλάχιστον 7 νεκροί


Έκρηξη έπειτα από διαρροή αερίου σημειώθηκε σε μαιευτήριο που λειτουργεί και ως νοσοκομείο παίδων στο Μεξικό. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από την έκρηξη σε μαιευτήριο του Μεξικού μετά από διαρροή αερίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και έχουν τραυματιστεί 54, εκ των οποίων 22 παιδιά.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο σπάνια γάτα του κόσμου


Την πιο σπάνια γάτα του πλανήτη κατέγραψαν οι κάμερες των επιστημόνων στο εθνικό πάρκο στην περιοχή Kibale στην Ουγκάντα. Πρόκειται για τη σπάνια χρυσή γάτα που μέχρι σήμερα δεν είχε βιντεοσκοπηθεί στη συγκεκριμένη χώρα. Η Αφρικανική χρυσή γάτα στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου επιτέθηκε σε μια μεγάλη μαϊμού που τελικά κατάφερε να γλιτώσει από τα σαγόνια της. Η συγκεκριμένη ράτσα γάτας είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2011 στην Γκαμπόν. Η αφρικανική χρυσή γάτα ζει μόνο στα δάση της Κεντρικής και της Δυτικής Αφρικής, και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 16 κιλά. Είναι ένα εξαιρετικά μοναχικό, κυρίως νυχτόβιο ζώο μπορεί να σκαρφαλώσει σε δέντρα, αλλά συνήθως κυνηγά στο έδαφος. Τρέφεται κυρίως με τρωκτικά, αλλά και με πουλιά, μικρούς πιθήκους και μικρές αντιλόπες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαίσθηση: Τι είναι και πότε τη νιώθουμε;


Μια έρευνα Βρετανών επιστημόνων εντόπισε μια περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με αυτό που αποκαλούμε "διαίσθηση". Δεν πρόκειται βέβαια για μελέτη μεταφυσική και παραψυχολογίας, αλλά για την εξέταση περιοχών του εγκεφάλου και των νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τα κίνητρα και τη διάθεση, όπως αυτά λειτουργούν με βάση την εκμάθηση από παρελθοντικές εμπειρίες. Το σχετικό άρθρο μας πληροφορεί σχετικά:

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια μικρή και εξελικτικά αρχαία περιοχή στον εγκέφαλο, όχι μεγαλύτερη από μισό μπιζέλι, που «πυροδοτεί» το ενστικτώδες αίσθημα σε έναν άνθρωπο ότι κάτι κακό πρόκειται να του συμβεί. Η περιοχή, την οποία οι νευροεπιστήμονες αποκαλούν ηνία, πιστεύεται ότι παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που οι άνθρωποι προβλέπουν τις άσχημες εμπειρίες και μαθαίνουν από αυτές για να μην τους ξανασυμβούν. Όμως, έπειτα από ένα σημείο, αυτή η θετική όψη του νομίσματος μπορεί να μετατραπεί σε αρνητική.

Όσο πιο πιθανό θεωρεί κάποιος ότι θα συμβεί κάτι που φοβάται (άσχετα από το αν όντως συμβεί), τόσο περισσότερο η ηνία ενεργοποιείται. Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι όταν η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή υπεραντιδρά, τότε ο άνθρωπος τείνει να κατακλύζεται από έλλειψη κινήτρων και απαισιοδοξία, εστιάζοντας κατά προτίμηση στα αρνητικά πράγματα παρά στα θετικά, γεγονός που διευκολύνει την εμφάνιση κατάθλιψης. Αν αυτό όντως συμβαίνει -κάτι που ήδη ερευνάται- τότε μπορεί να βρεθεί μια νέα θεραπευτική οδός για την κατάθλιψη.

Προηγούμενα πειράματα με ζώα είχαν δείξει ότι η ηνία ενεργοποιείται, όταν δυσάρεστα συμβάντα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, ενώ έχει επίσης διαπιστωθεί ότι καταστέλλει τη δράση της ντοπαμίνης, μιας ουσίας που παίζει ζωτικό ρόλο για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του ψυχισμού. Όμως έως σήμερα είχε αποδειχτεί δύσκολη η μελέτη στους ανθρώπους αυτής της περιοχής, που έχει διάμετρο μικρότερη των τριών χιλιοστών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Τζόναθαν Ρόιζερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, κατάφεραν για πρώτη φορά να «φωτίσουν» τη λειτουργία της συγκεκριμένης νευρωνικής δομής σε 23 εθελοντές, που υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική εγκεφαλική απεικόνιση (fMRI).

Οι εθελοντές παρακολούθησαν μια σειρά από εικόνες και, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, μερικές εικόνες συνοδεύονταν από τιμωρία (ήπιο ηλεκτροσόκ), άλλες από ανταμοιβή (χρήματα) και οι υπόλοιπες από τίποτε από τα δύο. Αφού οι συμμετέχοντες στο πείραμα είχαν πια μάθει να συσχετίζουν μια εικόνα με ένα μελλοντικό αρνητικό, θετικό ή ουδέτερο ερέθισμα, διαπιστώθηκε ότι κάθε φορά που έβλεπαν την εικόνα που είχε συνδεθεί με το επερχόμενο ηλεκτροσόκ, «άναβε» η περιοχή της ηνίας στον εγκέφαλό τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εν λόγω περιοχή εξελίχτηκε για να βοηθά τα ζώα -και τους ανθρώπους- να μαθαίνουν από τις άσχημες εμπειρίες τους, έτσι ώστε να τις αποφεύγουν έγκαιρα στο μέλλον. Όμως αυτή η αντίδραση, αν είναι υπερβολική, μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» και να δημιουργεί υπερβολική ανησυχία, απαισιοδοξία και τελικά κατάθλιψη. Στο μέλλον, η κατάλληλη «χειραγώγηση» της εν λόγω περιοχής, φαρμακευτικά ή με άλλο τρόπο, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέξουμε στις αποκριάτικες στολές


Προσεκτικά πρέπει να επιλέγονται και να χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές οι αποκριάτικες στολές και τα διάφορα καρναβαλίστικα είδη, ιδίως αυτά που φοριούνται από παιδιά, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

"Oι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης, όμως υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε" επισημαίνει τo ΚΕΠΚΑ.

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί ότι οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες από τα συνηθισμένα ρούχα και γι' αυτό στους χώρους όπου γίνονται αποκριάτικα πάρτι δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα), ενώ επιβάλλεται να είναι διαθέσιμα τα αναγκαία πυροσβεστικά μέσα.

Επίσης το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

Ενδύματα για παιδιά μεταξύ 7 και 14 ετών δεν πρέπει να φέρουν στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού κορδόνια μακρύτερα των 7,5 εκατοστών ή κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά), στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού, δεν πρέπει να είναι ελαστικά, εκτός από τις τιράντες ώμων και τα κορδόνια, που δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού.

Παράλληλα, τα παιδικά ενδύματα που είναι σχεδιασμένα να δένουν στο μπροστινό μέρος, δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες (πάχους 3 εκατοστών και άνω), μακρύτερες των 36 εκατοστών σε μήκος, μετρημένες όταν είναι λυτές και από το σημείο που αυτές δένονται.
Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ακόμη ότι στην περιοχή των μηρών στα παιδικά ενδύματα "δεν επιτρέπεται να κρέμεται εξωτερικά κορδόνι, κάτω από χαμηλότερη άκρη του ενδύματος, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά, σε πόρτες σχολικών λεωφορείων ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα".

Σε ό,τι αφορά τα σπρέι, οι καταναλωτές πρέπει να επιλέγουν προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης στην ελληνική γλώσσα, καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά. Παράλληλα, επιβάλλεται να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης, να μην καπνίζουν ταυτόχρονα με τη χρήση του προϊόντος και να μην ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο και τα μάτια ή στην κατεύθυνση φλόγας ή πυρακτωμένου σώματος.

Αποκριάτικα σπρέι, που φέρουν την ένδειξη «μόνο για επαγγελματική χρήση», δεν πρέπει να αγοράζονται από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και κυρίως από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (π.χ. είναι πολύ εύφλεκτα).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποπέμφθηκε δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο


Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, είδε υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο τίτλος σπουδών του είναι πλαστός.

Ο 50χρονος υπάλληλος, κατείχε διευθυντική θέση σε υπηρεσία της Περιφέρειας, στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας , ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σε ανάλογη θέση και στη διεύθυνση προσωπικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο δημόσιος υπάλληλος εμφανιζόταν ως πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής επιστήμης του ΑΠΘ αλλά η γραμματεία της σχολής δεν τον είχε καταχωρημένο ως πτυχιούχο.

Μετά την διασταύρωση των στοιχείων -στο πλαίσιο του σχετικού ελέγχου που διενεργεί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης- διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών που είχε καταθέσει κατά την πρόσληψή του. Ο υπάλληλος παύθηκε από την υπηρεσία του και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓΔΕ: Οι χρυσές λίρες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ


Τον κατάλογο των χρυσών νομισμάτων που πληρούν τα κριτήρια του επενδυτικού χρυσού με ισχύ για το έτος 2015 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση του καταλόγου, ένα νόμισμα απαλλάσσεται από το φόρο προστιθεμένης αξίας, έστω και αν δεν αναφέρεται στον κατάλογο, εφόσον πληροί τα κριτήρια για την απαλλαγή τα οποία θεσπίζονται από τις σχετικές διατάξεις της οδηγίας ΦΠΑ (οι οποίες έχουν ενσωματωθεί ως ανωτέρω στο εσωτερικό μας δίκαιο).

Επισημαίνεται ότι, ο κατάλογος των χρυσών νομισμάτων καταρτίζεται με αλφαβητική σειρά, κατά χώρα και ονομασία νομίσματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς ελληνικά κανάλια τα Πομακοχώρια


Χωρίς πρόσβαση στο πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών παραμένουν οι κάτοικοι στα ορεινά Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Όπως αναφέρει το ThrakiToday.com, οι κάτοικοι από τον Εχίνο και από τους γύρω οικισμούς σημειώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.

Παρότι στο παρελθόν το θέμα είχε φθάσει στη Βουλή με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...