Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση της δικαιοσύνης και έρευνα του υπουργείου Παιδείας για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Έρευνα για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στη Μυτιλήνη θα διενεργήσει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου μετά από εντολή που δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες».


Πηγή: http://www.enikos.gr


---------------------

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον μαθητή που κρέμασαν στη μπασκέτα

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε Δημοτικό σχολείο της Λέσβου με πρωταγωνιστή έναν 9χρόνο . Το αγοράκι έζησε τη φρίκη του bullying, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Η κ. Κουτζαμανη έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.