Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Φόρος σε όλα τα ακίνητα


Σε ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων με μεταφορά και διάχυση του βάρους από την αγορά στην κατοχή προχωρά το οικονομικό επιτελείο με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Με τις νέες διατάξεις καταργούνται το «χαράτσι» της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ και επιβάλλεται φόρος ανά ακίνητο (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, γήπεδα κ.ά) από την 1-1-2014, ενώ μειώνεται δραστικά ο φόρος μεταβίβασης.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο προβλέπει νέο σύστημα φοροεκπτώσεων για τις αποδείξεις αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών και καθιέρωση ισχυρών, αλλά στοχευμένων, φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις. Ειδικότερα:

-Διευρύνεται η φορολογία στην ακίνητη περιουσία, καθώς στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθεί η συνολική ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων που σήμερα κατά ένα μεγάλο μέρος απαλλάσσεται από τον φόρο. Θα φορολογηθούν όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, ηλεκτροδοτούμενα ή μη, όπως κατοικίες, οικοδομές, καταστήματα και αποθήκες, τα εντός σχεδίου οικόπεδα και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις γης (αγροτικές καλλιέργειες, αγροτεμάχια, βοσκότοποι, γήπεδα κ.ά.).

-Ο φόρος θα επιβάλλεται ανά ακίνητο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του: Για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών που θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ ανά τ.μ. και θα φθάνουν μέχρι τα 23,1 ευρώ ανά τ.μ. για περιοχές με τιμές ζώνης πάνω από 8.000 ευρώ.

Τα εκτός σχεδίου
Για τα εκτός σχεδίου πόλεων ή οικισμών ακίνητα ο φόρος θα κλιμακώνεται από 1 έως και 60 ευρώ ανά στρέμμα, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το είδος της έκτασης (αν βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, κοντά στη θάλασσα, αν καλλιεργείται ή είναι χέρσα, το είδος της καλλιέργειας αν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη), καθώς και το αν ο ιδιοκτήτης είναι ή όχι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.

- Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τα επίπεδα του 8%-10% που είναι στο 4%-5% ή και χαμηλότερα με στόχο την τόνωση της κτηματαγοράς που έχει υποστεί καθίζηση λόγω της οικονομικής στενότητας.

Από το 2014
Νέου τύπου κίνητρα για τις αποδείξεις

Για τις αποδείξεις θεσπίζονται νέου τύπου κίνητρα από το 2014 με τη μορφή επιστροφής είτε μέρους από τον ΦΠΑ που καταβλήθηκε είτε έκπτωσης του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο δεν θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις για τον υπολογισμό των επιστροφών φόρου, καθώς στο τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων που θα γίνονται δεκτές με τη φορολογική δήλωση και οι επιστροφές φόρων θα υπολογίζονται μόνο με βάση την αξία των συγκεκριμένων αποδείξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάτες εκατομμυρίων ευρώ


"Φάμπρικα" με παράνομα οικογενειακά επιδόματα είχε στηθεί στον ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή, πόρισμα "φωτιά" των επιθεωρητών-ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύπτει κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις στο ταμείο τραπεζικών υπαλλήλων.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA





Διαβάστε περισσότερα...

Έγραψε ιστορία η Νταϊάνα Νιάντ


Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε σήμερα η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Νταϊάνα Νιάντ, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες.

Πενήντα δύο ώρες και 54 λεπτά αφότου ξεκίνησε το εγχείρημά της από την Κούβα, η Νιάντ βγήκε σε μια παραλία της Φλόριντας έχοντας καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα).

Η Νιάντ είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα και αυτή, η πέμπτη προσπάθεια, θα ήταν και η τελευταία της, όπως είχε δηλώσει η ίδια. Σύμφωνα με τους βοηθούς της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικά μέτρα για τους καρχαρίες.

"Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια", είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει.

Το πρωί του Σαββάτου, προτού πέσει στο νερό από τη μαρίνα Χέμινγουεΐ, στα δυτικά της Αβάνας, η Νιάντ διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια και χαρακτήρισε το διάπλου των Στενών "όνειρο ζωής".





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη προσέλευση στην 15η διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες»


Συνεχίζονται οι δράσεις στο δήμο Θερμαϊκού.

Με μεγάλη προσέλευση καταναλωτών αλλά και μια σημαντική ποικιλία προϊόντων που προσέφεραν σε καλές τιμές και καλή ποιότητα, όπως λένε, οι παραγωγοί και συνεταιρισμοί που συμμετείχαν στην 15η διάθεση προϊόντων στον μόνιμο χώρο αγοράς «Χωρίς Μεσάζοντες» της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Τα αγαθά που έδωσαν οι παραγωγοί στην πρωτοβουλία για να τα διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη θα τα μοιράσουν τις επόμενες μέρες τα μέλη της, αφού τα πακετάρουν σε σακούλες προσφορών, προς φίλους της Πρωτοβουλίας που τα χρειάζονται.

Η επόμενη διάθεση χωρίς μεσάζοντες θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο.

Η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε παραγωγούς θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι παραγωγοί θα στέλνουν δείγματα αγαθών και θα γνωστοποιούν τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους. Και φυσικά όσοι συμμετάσχουν στο επόμενο παζάρι θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα παραστατικά που θα πιστοποιούν ότι είναι παραγωγοί καθώς και τις ποσότητες που θα μπορούν να διαθέτουν από το κάθε αγαθό (βεβαίωση ΟΣΔΕ).








Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με καταλήψεις και κινητοποιήσεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στη Θεσσαλονίκη


Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές.

Σε καταλήψεις στα ΕΠΑΛ Ευόσμου, Σταυρούπολης και Καλαμαριάς καλούν από σήμερα κιόλας καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Βρισκόμαστε ήδη πάνω στο έδαφος μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί με στόχο την ισοπέδωση των όποιων ιστορικών κατακτήσεων του κινήματος των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και του λαού έχουν διασωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα και-το κυριότερο-την πλήρη παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο κεφάλαιο και στο σύστημα πολιτικής κυριαρχίας του».

Επισημαίνουν ότι «κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ με τις μαζικές απολύσεις θέλουν να συντρίψουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να επιβάλλουν ένα γενικευμένο καθεστώς ελαστικών μορφών εργασίας, να ξεθεμελιώσουν το δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να δημιουργήσουν νέους μεγάλους ταξικούς φραγμούς για τη μαθητική νεολαία με στόχο η εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό να γίνει εμπόρευμα και μόνο όποιος έχει χρήματα να σπουδάζει, ώστε να εγκαταστήσουν στα σχολεία ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, ανασφάλειας και απόγνωσης στο οποίο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και νεολαίας θα είναι υπό διωγμό. Βασική τους επιδίωξη είναι το μαζικό πέταγμα μαθητών από τα σχολεία, καθώς και να φτιαχτεί μια εκπαίδευση που θα προετοιμάζει χωρίς προστριβές και καθυστερήσεις, τους νέους ως δουλοπάροικους στην υπηρεσία του κεφαλαίου».

Οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ τονίζουν επίσης «την ανάγκη αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ως την μόνη επιλογή για να μη μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει την απόλυτη φτώχεια με τις μαζικές απολύσεις, να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα αποδόμησης της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης, να μην πετύχει την καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων.

Τώρα είναι η ώρα για να τα ανατρέψουμε όλα και όλους. Προχωράμε με όπλο μας την απεργία διαρκείας που αποφάσισε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η απόφαση αυτή του συνεδρίου είναι καταστατική υποχρέωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που πρέπει να την καταθέσει στις Γ. Σ. των ΕΛΜΕ που θα προκηρυχθούν τώρα και θα αποφασίσουν την απεργία διαρκείας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να σταματήσει να χρονοτριβεί και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει την απόφαση του Συνεδρίου».

Απευθυνόμενοι στους εκπαιδευτικούς οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ τονίζουν: «Τους καλούμε να αξιοποιήσουμε την αγωνιστική μας ενότητα που οικοδομήσαμε το προηγούμενο διάστημα και να βρίσκονται στα σχολεία ώστε να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη υλοποίησης των αποφάσεων του ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα του κλάδου που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ».

Τέλος καλούν σε ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/9, στις 7. μ.μ. στην ΕΔΟΘ καθώς και σε ανοιχτό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αύριο, Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ για να συζητηθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις Γενικά Συμβούλια και για την οργάνωση της υλοποίησης αποφάσεων της γενικής σύσκεψης.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα ονόματα των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών


143 δάσκαλοι αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις και 34 νηπιαγωγοί.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς, όπως είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις κ.α. Ο αριθμός των αποσπάσεων για την Αθμια εκπαίδευση έφθασε τους 249 εκπαιδευτικούς. Τη μερίδα του λέοντος την είχαν οι δάσκαλοι καθώς στους φορείς που ανακοινώθηκαν πραγματοποιήθηκαν 134 αποσπάσεις. Στους νηπιαγωγούς οι αποσπάσεις έφθασαν τις 34.

Συνολικά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αποτελούσαν το 71% των αποσπασθέντων ενώ οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αποτελούσαν το 29%. Οι αποσπάσεις αυτές αφήνουν κενά σε σχολεία που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται από αναπληρωτές, που φέτος όμως θα είναι μειωμένοι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ο τελικός καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι αποσπάσεις και σε άλλους φορείς όπως είναι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Από τη μια λοιπόν έχουμε τις ανακοινώσεις αιρετών και τις ΔΟΕ για χιλιάδες κενά δασκάλων και από την άλλη έχουμε αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 91 αποσπασθέντων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, οι 9 ήταν δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός.

Σίγουρα υπάρχουν ανάγκες σε διοικητικές θέσεις που δεν μπορεί να τις παραβλέψει κανείς θα μπορούσε όμως το Υπουργείο Παιδείας να αποσπάσει κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν, όπως καθηγητές πληροφορικής και ακολούθως να επανδρώσει τους φορείς με δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος λόγω των πολλών κενών το Υπουργείο προσέλαβε περισσότερους από 5000 αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς ενώ από την άλλη πλευρά μόνιμοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί υπηρετούσαν σε διοικητικές θέσεις. Ακολουθούν πίνακες με τα ονόματα των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς της δικαιοδοσίας του Υπουργείου Παιδείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγοράκι ενός έτους νεκρό από σφαίρες στη Νέα Υόρκη


Δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι.

Πρόωρο και άδικο τέλος βρήκε ένα αγοράκι ενός έτους την ώρα που οι γονείς του το πήγαιναν βόλτα μέσα στο καρότσι του, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο μικρός Antiq Hennis δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ενώ μάρτυρες κατέθεσαν πως έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο στόχος του ενόπλου.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του αλλά δεν τα κατάφερε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.


Διαβάστε περισσότερα...

Μειώθηκαν οι μερίδες φαγητού στη φοιτητική εστία της Πατησίων


Οι μισοί ένοικοι μένουν καθημερινά νηστικοί.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία Αθηνών, επί της οδού Πατησίων, καθώς όπως αναφέρουν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου.

Όπως αναφέρουν στη Δημοκρατία φοιτητές που φιλοξενούνται στην εστία, με απόφαση του Δ.Σ. της Λέσχης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι μερίδες που παρασκευάζονται στο εστιατόριο μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα περίπου οι μισοί ένοικοι να μένουν καθημερινά νηστικοί.

«Τις περισσότερες φορές υπάρχει φαγητό μόνο για 25-30 άτομα, όσοι αργούν να κατέβουν στο εστιατόριο μένουν νηστικοί», αναφέρει στην εφημερίδα η φοιτήτρια στο τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας Χριστίνα Ξανθοπούλου.

Παλιότερα είχαμε και επιλογή, από δύο φαγητά. Πλέον αρκετοί μαγειρεύουν στο δωμάτιό τους και όσοι έχουν τη δυνατότητα παραγγέλνουν σουβλάκια και πίτσες», λέει ο Δημήτρης Ράππος, φοιτητής του τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πιλότος κακοποιούσε σεξουαλικά μικρά κορίτσια


Χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα τη φιλανθρωπία.

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι πιλότος της British Airways κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εκατοντάδων μικρών κοριτσιών από την Αφρική.

Το θέμα φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 54χρονος Simon Wood, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις αυτοκτόνησε, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και με το πρόσχημα ότι προσέφερε φιλανθρωπικό έργο προσέγγιζε ορφανά και φτωχά κορίτσια σε χώρες της Αφρικής, τα οποία και κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η εταιρεία τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές-μαμούθ που κατέθεσαν τα θύματά του, κατηγορώντας την British Airways ότι απέτυχε να τα προστατεύσει πόα τις ορέξεις του Simon Wood.

Ντυμένος με στολή πιλότου, χρησιμοποιούσε το όνομα της εταιρείες με σκοπό να προσελκύσει παιδιά, στα οποία υποτίθεται ότι θα έδινε παιχνίδια και βιβλία.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των γονιών τους κατάφερνε να τα παίρνει μαζί του σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπου, σύμφωνα με την Daily Mail, τα κακοποιούσε.

Αξιωματούχοι στην Κένυα υποστηρίζουν πως έχουν επιβεβαιώσει 15 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών- όλα κάτω από 11 ετών- ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Στη διάρκεια της 16ετους καριέρα του ο Simon Wood επέλεγε μη δημοφιλείς προορισμούς στην ανατολική Αφρική.
Οι Αρχές τον συνέλαβαν τον περασμένο Ιούλιο με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών στις 16 Αυγούστου και πήρε προθεσμία. Δύο μέρες αργότερα έπεσε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε.








Διαβάστε περισσότερα...

Οι εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση μη εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Αρκετές δυνατότητες έχουν οι μαθητές μετά το λύκειο.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αποτελεί σημαντική στιγμή για πολλούς μαθητές. Κάποιοι θα γίνουν ακαδημαϊκοί πολίτες καθώς θα πετύχουν σε ένα τμήμα της επιλογής τους ενώ για όσους δεν τα καταφέρουν ξεκινά μια διαδικασία αναζήτησης των εναλλακτικών που έχουν.

Η αποτυχία δεν πρέπει να απογοητεύει καθώς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν αποτελούν μονόδρομο και υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. Ακολούθως παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες που έχουν οι μαθητές...

1. Μια από τις δημοφιλείς επιλογές είναι οι σπουδές σε ένα δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ. Το κόστος σπουδών ανά εξάμηνο είναι αρκετά χαμηλό και υπάρχουν ειδικότητες που καλύπτουν πολλούς επαγγελματικούς τομείς. Είναι σημαντικό οι μαθητές να επιλέξουν ειδικότητες που έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και παρέχουν και επαγγελματική άδεια.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι σπουδές προσχολικής αγωγής, νοσηλευτικής, φυσικοθεραπείας κ.α. δεν παρέχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με όσους αποφοιτήσουν από ένα τμήμα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσοι αποφοιτούν από τα ΙΕΚ έχουν τον τίτλο του βοηθού νοσηλευτή, βοηθού φυσικοθεραπευτή και φυσικά δεν μπορούν να ανοίξουν φυσικοθεραπευτήριο, ή να εξελιχθούν στην ιεραρχία σε ένα νοσοκομείο.

2. Πολλοί είναι οι μαθητές που διεκδίκησαν μια περιζήτητη σχολή όπως είναι η νομική άλλα δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Δεν θα πρέπει όμως να απογοητεύονται καθώς υπάρχουν πολλά κολέγια που δίνουν τη δυνατότητα με σπουδές στην Ελλάδα να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος το πολυπόθητο πτυχίο. Τα αδειοδοτημένα κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού παρέχουν τίτλους σπουδών που εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα που είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες νομοθετικές αλλαγές εξισώνουν επαγγελματικά τους αποφοίτους των κολεγίων με τους αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αρμόδιος φορέας για την αναγνώριση είναι το ΣΑΕΠ και είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να εξετάσουν κατά πόσο το κολέγιο που θα επιλέξουν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο φορέας αναγνώρισης. Προσοχή χρήζει το γεγονός ότι τα πτυχία που χορηγούν τα κολέγια σε συνεργασία με πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν παρέχουν ακόμα την ακαδημαϊκή ισοτιμία για την οποία αρμόδιος φορέας είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

3. Οι σπουδές στο εξωτερικό αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των μαθητών. Το πιο πάνω γεγονός αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ που φέρνουν την Ελλάδα στην 6η θέση παγκοσμίως με βάση το ποσοστό των φοιτητών του εξωτερικού. Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία αποτελούν τις παραδοσιακές επιλογές των ελλήνων μαθητών. Τα τελευταία χρόνια πολλοί στρέφονται για τις σπουδές τους σε Βουλγαρία και Ρουμανία ενώ σταθερά ανερχόμενη είναι η Ολλανδία γεγονός που αποδίδεται στο υψηλό επίπεδο σπουδών που συνδυάζεται με χαμηλά δίδακτρα. Στο παιχνίδι της διεκδίκησης ελλήνων φοιτητών έχουν μπει και τα πανεπιστήμια της γειτονικής Τουρκίας που έχει θέσει ως στόχο της την προσέλκυση χιλιάδων νέων.

Όσοι επιλέξουν πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι απαραίτητο να έρθουν σε επαφή με τον ΔΟΑΤΑΠ προκειμένου να διαπιστώσουν ποια πανεπιστήμια έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμα και αντίστοιχα σε περίπτωση φυσικά που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα.

4. Οι σχολές χορού καθώς και οι σχολές δραματικής τέχνης αποτελούν μια επιλογή για τους μαθητές που είναι καλλιτεχνικές φύσεις. Υπάρχουν ιδιωτικές και δημόσιες σχολές και απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή των μαθητών είναι η κατοχή απολυτηρίου λυκείου και η επιτυχής εξέταση σε μια σειρά μαθημάτων. Περίπου 1.000 μαθητές κάθε χρόνο στρέφονται στις εν λόγω σχολές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι απόφοιτοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως καθηγητές σε δημόσια σχολεία.

5. Εργασία ως καθηγητές ξένων γλωσσών και μουσικής. Δεν είναι απαραίτητο να εισαχθεί κάποιος στο τμήμα Αγγλικής γλώσσας ή σε ένα τμήμα Μουσικών σπουδών για να εργαστεί ως καθηγητής στην εκπαίδευση. Οι μαθητές που έχουν Proficiency και τα αντιστοίχου επιπέδου πτυχία στις άλλες γλώσσες μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για την επάρκεια και την άδεια διδασκαλίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εργαστούν νόμιμα ή και να ανοίξουν το δικό τους φροντιστήριο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο σύνδεσμο.

Όσοι πάλι έχουν αγάπη για τη μουσική μπορούν αφού αποφοιτήσουν από ένα ωδείο να εργαστούν ως καθηγητές μουσικής τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για τη δημόσια εκπαίδευση εντάσσονται στον κλάδο ΤΕ16.

Παραθέτουμε και σχετικό απόσπασμα εγκυκλίου αναπληρωτών: Πτυχίο αναγνωρισμένου μη Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής θεωρημένο από το υπουργείο Πολιτισμού ή πτυχίο μουσικής ειδικότητας του άρθρου 8, παρ. 5 του Ν.2158/1993 τίτλος του ΥΠΕΠΘ.

Η επιλογή των εναλλακτικών

Οι μαθητές που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε ένα τμήμα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αρκετές επιλογές όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Το ζητούμενο είναι να εξετάσει ο υποψήφιος όλες τις επιλογές και να αποφασίσει τι είναι αυτό που τελικά θα ανταποκριθεί στα «θέλω του». Οι κλίσεις, οι στόχοι, οι αξίες, οι ικανότητες, οι δεξιότητες και οι επιθυμίες είναι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν από κάθε μαθητή. Φυσικά είναι αναγκαίο σε κάθε επιλογή του να λάβει υπόψη του και το οικονομικό μέρος και να συζητήσει με τους γονείς του κατά πόσο μπορούν να τον στηρίξουν οικονομικά στην απόφασή του. Οι προοπτικές και το επαγγελματικό υπόβαθρο των γονέων είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που οφείλει ένας νέος να τους συνεκτιμήσει κατά την επιλογή του.

Η αποτυχία μπορεί να μετατραπεί σε επιτυχία αρκεί να γίνει η κατάλληλη επιλογή. Άλλωστε η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία δεν περνά πάντα μέσα από το πανεπιστήμιο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει το ίδιο το άτομο που όταν ασκεί ένα επάγγελμα που αγαπά βρίσκει τη δύναμη να υπερκεράσει τις δυσκολίες και να είναι ανταγωνιστικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα για τα λεγόμενα «ληγμένα» στα σούπερ μάρκετ


Τι δείχνει ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

Μπορεί το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει πει ότι από σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια των σούπερ μάρκετ θα υπάρχουν τα λεγόμενα «ληγμένα» προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντιθέτως μάλιστα…

Η εικόνα που μπορεί να αντικρίσει κανείς, όπως άλλωστε συνέβη και μέσα από το ρεπορτάζ του newsbeast.gr, είναι ότι στα περισσότερα σούπερ μάρκετ όχι μόνον ράφια δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά ούτε και το προσωπικό έχει ενημερωθεί από τους ανωτέρους για το πότε και πώς θα πωλούνται τα προϊόντα με ημερομηνία που πλησιάζει στη λήξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, τουλάχιστον μία αλυσίδα είχε βάλει σήμερα σε φθηνότερες τιμές, περίπου κατά 30%, τα προϊόντα προς λήξη. Στο συγκεκριμένο κατάστημα πάντως δεν υπήρχαν προϊόντα που έχουν λήξει. «Το κάνουμε εδώ και έναν χρόνο αυτό. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο να βάζουμε έκπτωση σε προϊόντα που πλησιάζουν στη λήξη», λέει στο newsbeast.gr ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εξηγεί ότι δεν υπάρχουν άλλα ράφια αλλά οι καταναλωτές μπορούν να διακρίνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα εύκολα δεδομένου ότι επάνω στις συσκευασίες τους υπάρχουν αυτοκόλλητα που αναγράφουν την έκπτωση.



Η εικόνα που αντικρίσαμε σε άλλα σούπερ μάρκετ ήταν η συνηθισμένη. Καμία έκπτωση δεν γινόταν σε προϊόντα που τείνουν να λήξουν και φυσικά ούτε υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα ράφια. Μάλιστα, το προσωπικό δεν είχε για την ώρα ενημερωθεί για το πότε αλλά και κατά πόσο φθηνότερα θα πωλούνται τα εν λόγω προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν που πλησιάζει προς λήξη, στην πρώτη αλυσίδα μπορεί ο καταναλωτής να το βρει κατά 30% φθηνότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Στο μεταξύ πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης που μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μέτρο και τόνισε ότι δεν πρόκειται για ληγμένα και ούτε θα διακυβευόταν η υγεία των πολιτών, όπως είπε.



Διαβάστε περισσότερα...

Μία «δηλητηριώδης» συνάντηση


Το «θύμα» πρέπει να κρατήσει το πόδι του μακριά από τον ήλιο για επτά χρόνια!

Ήταν ένα «όμορφο φυτό» αυτό που τράβηξε την προσοχή της γυναίκας τους Keith Cooper ενώ είχαν βγάλει βόλτα το σκύλο τους στο Newcastle upon Tyne της Βρετανίας. Πλησιάζοντας για να το δουν από κοντά ο 50χρονος πάτησε πάνω σε κάποιο μίσχο του αλλά δεν του πέρασε από το μυαλό αυτό που θα ακολουθούσε: το φυτό ήταν ένα γιγάντιο δηλητηριώδες Heracleum mantegazzianum και ο άνδρας δέχθηκε στο πόδι το δηλητήριό του.



Το πόδι κοκκίνισε, πρήστηκε και γέμισε φουσκάλες και οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ενημέρωσαν τον Cooper πως δεν θα έπρεπε να εκθέσει το πόδι του στο φως του ήλιου για… 7 χρόνια!



«Είχαμε βγάλει το σκύλο βόλτα όταν η γυναίκα μου σταμάτησε για να θαυμάσει ένα φυτό και ρώτησε αν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τέτοιο στον κήπο μας», αφηγήθηκε ο 50χρονος στη Daily Mail.

«Ακούμπησα στο φυτό κι αυτό τρίφτηκε στο πόδι μου αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα γιατί δεν πόνεσα. Νόμιζα πως κάτι με είχε τσιμπήσει. Όταν επιστρέψαμε σπίτι το πόδι μου έκαιγε και άρχισε να βγάζει φουσκάλες», πρόσθεσε.

Μην μπορώντας ούτε να περπατήσει χωρίς βοήθεια ο Cooper πήγε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά η κατάστασή του προβλημάτισε τους γιατρούς.

«Μου είπαν πως δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο», εξήγησε. Λίγο αργότερα αναγνώρισαν πως όλα οφείλονταν στο φυτό.

«Μου εξήγησαν πως δεν πρέπει να δει το πόδι μου ο ήλιος επειδή λόγω του τραύματος έχει χαθεί η φυσική προστασία του δέρματος στις ακτίνες UV. Θα κυκλοφορώ φορώντας μία κάλτσα», πρόσθεσε.

Ο 50χρονος εμφάνισε φυτοφωτοδερματίτιδα, μία διαταραχή που κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο υπεριώδες φως και μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Το συγκεκριμένο φυτό περιέχει ένα τοξικό χημικό που αντιδρά με το φως όταν έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, προκαλώντας τις φουσκάλες. Η Daily Mail σημειώνει πως εάν η ουσία έρθει σε επαφή με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή και μόνιμη τύφλωση.




Διαβάστε περισσότερα...

Κυνήγι θησαυρού, συναυλίες και... καρναβαλιστές στη ΔΕΘ


Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στην 78η έκθεση.

Τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ιδιόμορφο κυνήγι θησαυρού αλλά και… καρναβαλιστές θα περιλαμβάνει η φετινή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.

Αρχικά, οι επισκέπτες θα παρακολουθούν περίτεχνα ακροβατικά τα οποία θα πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω σε ένα τεντωμένο σύρμα μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ. Εκεί τρεις ακροβάτες θα κάνουν ριψοκίνδυνα νούμερα χωρίς δίχτυα ασφαλείας.

Παράλληλα, θα υπάρχει μίνι-πάρκο παρκούρ, όπου ο αθλητής υπερπηδά εντυπωσιακά εμπόδια και μετακινείται από σημείο σε σημείο χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες, ενώ θα φιλοξενηθούν δράσεις γκραφίτι και συνολικά πάνω από 40 διαφορετικές δραστηριότητες για το κοινό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει για το μεγαλύτερο gaming event της χρονιάς, που φιλοξενείται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ και θα αναδείξει τον καλύτερο gamer της Ελλάδας.

Διοργανώνεται στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «E-Gaming» και θα πραγματοποιηθούν διάφορα τουρνουά. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το «League of Legends 5 v5» με online qualifiers, που θα οδηγήσουν τις οκτώ καλύτερες ομάδες στο mega-LAN event της έκθεσης «North Stage Legends». Οι ομάδες θα βρεθούν να διεκδικούν 4.000 ευρώ στο μεγαλύτερο εγχώριο τουρνουά που έγινε πότε! Επιπλέον, θα διεξαχθούν τουρνουά «Starcraft II», «PES» και «Fifa», «Halo» και «Injustice», με βραβεία άνω των 1.500 ευρώ συνολικά.

Τέλος, θα αναδειχθεί ο Ultimate Gamer, ο οποίος έχοντας διαγωνιστεί σε ένα πλήθος ειδών videogames, θα κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο.

Η τεχνολογία θα είναι φυσικά παρούσα στη ΔΕΘ, μιας και θα παρέχεται δωρεάν WI-FI για εκθέτες και επισκέπτες (μετά τη λήξη της 78ης ΔΕΘ σε επιλεγμένους χώρους θα εξακολουθήσει να υπάρχει free wi-fi καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου), ενώ με mobile εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει από το smartphone του, εκθέτες, εκθέματα, εκδηλώσεις κλπ. Τέλος, το εισιτήριο εισόδου θα είναι ηλεκτρονικό.

Οι καινοτομίες της 78ης ΔΕΘ δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται με την πρωτότυπη προβολή μέσων εναλλακτικής μετακίνησης με την «Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ». Στο χώρο της πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγεται «κυνήγι θησαυρού», το οποίο θα λειτουργήσει ως εξής: σε τέσσερα σημεία εντός της ΔΕΘ θα είναι τοποθετημένα ισάριθμα χάρτινα ποδήλατα. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται με προωθητικό υλικό στις εισόδους, ώστε να πάρουν μέρος στο παιχνίδι. Όταν εντοπίσουν τα ποδήλατα, θα τα φωτογραφίζουν με το κινητό τους και θα τα ανεβάζουν στο Facebook της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Οι νικητές θα κερδίσουν ποδήλατα, που θα κληρωθούν την Κυριακή 15/09.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Music Band Festival, που θα πραγματοποιείται καθημερινά από τη Δευτέρα 9/9 από τις 19:30-21:30 σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6. Το Music Band Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο μουσικό γεγονός-θεσμός για τη ΔΕΘ, όπου θα δίνεται βήμα σε αξιόλογα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Φέτος μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Black Bacon, The Updates, The Family Idiot, Device, Think a Name, Kazoo, The Sfentones, DeCho κα..

Παράλληλα, χωρίς προηγούμενο στη ΔΕΘ είναι και η φετινή παρουσία του Πατρινού Καρναβαλιού, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 14, όπου οι επισκέπτες θα πάρουν γεύση από τις εκδηλώσεις και τη ζωντάνια του. Στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα παρελάσει μουσικό άρμα και καρναβαλιστές σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσει στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ). Το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάληψη το Δημοτικό Σχολείο Χαϊκαλίου


Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαϊκαλίου Αχαΐας, προκειμένου να μην μπει λουκέτο στο σχολείο.

Γονείς και κάτοικοι δεν επιτρέπουν στο δάσκαλο να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετεγγραφή των μαθητών.

Στις 13.30, εκπρόσωποι γονέων θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα, ενώ επιδιώκεται συνάντηση με το Γραμματεά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Στεφάνου στο thebest.gr, οι μικροί μαθητές θα πρέπει να διανύουν με το λεωφορείο μία διαδρομή 16 χιλιομέτρων, για να φτάσουν στο νέο σχολείο τους που πλέον θα είναι στο Μαζαράκι.

«Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά; Θα υπάρχει κάποιος να συνοδεύει τα παιδιά; Και στο τέλος, γιατί να υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία, όταν το σχολείο μας διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις και το χωριό μας διαρκώς αναπτύσσεται πληθυσμιακά», προσθέτει ο κ. Γεωργιόπουλος.

Υπό κατάληψη το Δημοτικό Σχολείο Χαϊκαλίου


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέφθασε το πρώτο «κύμα» φοιτητών στην Ξάνθη


Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, την περασμένη Πέμπτη, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για γονείς και φοιτητές στον αγώνα για την αναζήτηση στέγης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πρωτοετείς φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν σε μία εκ των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη, καταφθάνουν στην πόλη, αναζητώντας σπίτι, ενώ, την ίδια ώρα, ο χώρος έξω από τα Πανεπιστήμια έχει κυριολεκτικά καταληφθεί από ενοικιαστήρια, καθώς και πωλητήρια μεταχειρισμένων επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτικών γραφείων Ξάνθης, Νίκο Χατζηνικολάου, η πρώτη επιλογή γονέων και φοιτητών παραμένει το κέντρο της πόλης και συνοικίες πέριξ αυτού, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση τόσο στο χώρο των Πανεπιστημίων και τις συγκοινωνίες, αλλά, παράλληλα, να μην βρίσκονται απομονωμένοι στον αστικό ιστό.

«Οι νέοι φοιτητές που έρχονται από τις γύρω πόλεις ήδη εδώ και μέρες, έχουν επισκεφτεί την περιοχή, ψάχνοντας σπίτι. Τώρα, έρχονται και οι υπόλοιποι και μέσα σε αυτό το μήνα αναμένεται να κορυφωθεί η αναζήτηση για σπίτι», σημειώνει ο κ. Χατζηνικολάου, εξηγώντας πως συνήθως οι φοιτητές στο πρώτο έτος επιλέγουν σπίτια παλιά και οικονομικά, για να βολευτούν, ενώ από το δεύτερο έτος – και εφόσον βρουν κάποιον με τον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν – καταφεύγουν στη λύση της συγκατοίκησης.

«Στην Ξάνθη δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι φοιτητές να βρουν σπίτι. Υπάρχουν σπίτια και στις τιμές που θέλει και μπορεί ο καθένας», προσθέτει ο ίδιος. Από την έρευνα του ThrakiToday.com προκύπτει πως οι τιμές κυμαίνονται από 120-200 ευρώ για μία γκαρσονιέρα, ενώ ένα δίχωρο διαμέρισμα ξεκινά από τα 180 ευρώ και φτάνει τα 250 ευρώ. Στην περίπτωση των σπιτιών με δύο κρεβατοκάμαρες, οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ και φτάνουν έως και τα 320, ανάλογα με την περιοχή και την παλαιότητα των κτιρίων.

«Μέχρι στιγμής, η κίνηση είναι η αναμενόμενη, όπως κάθε χρόνο. Οι φοιτητές προτιμούν το κέντρο και από εκεί με τη χρήση της συγκοινωνίας μπορούν να κινηθούν προς την Πανεπιστημιούπολη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηνικολάου.

Η λύση της εστίας

Στον αντίποδα αυξημένη είναι η ζήτηση που παρατηρείται για τη διεκδίκηση ενός δωματίου στις Φοιτητικές Εστίες της Ξάνθης, που, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη σε θέματα φοιτητικής μέριμνας του ΔΠΘ, Γεώργιο Κώστα, ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη ζήτηση στις άλλες πόλεις του ΔΠΘ.

Ωστόσο, τα προς διάθεση δωμάτια δεν επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης και, ως εκ τούτου, τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των φοιτητών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται 7 φόροι μέσα σε 4 μήνες


«Φόρους χωρίς ανάσα» καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους καθώς θα καταφθάνουν κατά κύματα τα ραβασάκια της εφορίας με 7 φόρους συνολικού ύψους άνω των 7,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, μέσα σε τέσσερις μήνες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν:

-Τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος για τα περυσινά εισοδήματα. Το Δημόσιο υπολογίζει ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία θα είναι της τάξης των 3,5-4 δισ. ευρώ.

-Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2011, το 2012 και το 2013 που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο αναμένει ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ (330 εκ. ευρώ για τον ΦΑΠ κάθε έτους).

-Το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για το οποίο μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε συνολικά δόσεις, με τα έσοδα για το Δημόσιο να εκτιμώνται στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ.

-Τον φόρο πολυτελείας για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες και αεροσκάφη που αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία 140 εκ. ευρώ.

-Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που θα καταβληθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, με τον συνολικό λογαριασμό να φθάνει στο 1 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Ρεκόρ στις εξώσεις


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν την εικόνα της αγοράς στο χώρο των ενοικίων.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, το 40% των μικρομεσαίων – ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν νοικιάσει επαγγελματική στέγη στην Πάτρα, αδυνατεί να καταβάλει έγκαιρα το ενοίκιο ή βρίσκεται αντιμέτωπο με την έξωση.

Σε πολλές περιπτώσεις, έμποροι και ενοικιαστές γραφείων, αφού συμπληρώνουν από τρεις έως έξι μήνες καθυστέρηση απλήρωτα ενοίκια, αδειάζουν οικειοθελώς το χώρο και βάζουν λουκέτο στην επιχείρησή τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων στην Αχαΐα, κ. Αθανασιάδη, στο χώρο της ενοικίασης κατοικιών συμβαίνουν ασύλληπτα πράγματα, καθώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ποσοστό που αγγίζει το 60%, τους ενοικιαστές να καθυστερούν την καταβολή των ενοικίων.

Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της συστηματικής μετακίνησης ενοικιαστών από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, αφού πρώτα έχουν αφήσει φέσι που αγγίζει τους έξι μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις, αδειάζουν τα διαμερίσματα νύχτα και πηγαίνουν σε άλλο ακίνητο που έχουν νοικιάσει.

Σοκ προκαλεί, επίσης, το γεγονός πως έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου ο ενοικιαστής εμφανίζεται ως στέλεχος και διευθυντής μεγάλης επιχείρησης ή ως μεταπτυχιακός φοιτητής και, στη συνέχεια, αποκαλύπτεται πως δεν έχει την οικονομική επιφάνεια που προβάλλει και με το επάγγελμα που εμφανίζεται πως κάνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι γιατροί


Εισαγγελική παρέμβαση, επικαλούμενη υπολειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπανικολάου ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Καλτσίδης επισημαίνει ότι η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά από τις 15 Αυγούστου, με πέντε γιατρούς και 23 νοσηλευτές, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα διοριστεί ένας επικουρικός γιατρός.

Η ΜΕΘ του Παπανικολάου, μέχρι 31/12/2012, λειτουργούσε με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε οργανικές θέσεις για οκτώ κλίνες και έκλεισε, με αφορμή την ανακαίνιση και αύξηση των κλινών της σε 12, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλτσίδης, η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε και η ΜΕΘ παραδόθηκε και λειτουργεί κανονικά από τις 15 Αυγούστου, με επαρκές προσωπικό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Παπανικολάου, μέρος του προσωπικού μετακινήθηκε στη μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, ενώ το κενό που δημιουργήθηκε στη ΜΕΘ καλύφθηκε από άλλους εργαζόμενους.

"Σήμερα η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά, με 12 κλίνες ενώ υπάρχουν άλλες έξι κλίνες στη μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, όπου μεταφέρονται οι χειρουργημένοι ασθενείς, που έχουν παραμείνει 48 ώρες στη ΜΕΘ και στη συνέχεια παίρνουν εξιτήριο. Ουσιαστικά, η μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης είναι μια μονάδα αυξημένης φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς που δεν είναι αναγκαίο να παραταθεί η νοσηλεία τους στη ΜΕΘ" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Καλτσίδης.

Ωστόσο, η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ΜΕΘ του Παπανικολάου υπολειτουργεί, παρά την ύπαρξη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

"Η ΜΕΘ αυτή λειτουργούσε και μετά την παράδοση του έργου, στα μέσα του Ιουλίου, το προσωπικό της δεν επιστρέφει στη θέση του, σύμφωνα και με προηγηθείσα απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ, να μην καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο και μεταφέρονται με όλους τους κινδύνους μεταφοράς τέτοιων περιστατικών σε άλλες ΜΕΘ και δη της επαρχίας, που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ειδικότητες υποστήριξης για αυτές τις περιπτώσεις (π.χ. νευροχειρουργούς) και πιθανώς να προκαλούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στους ασθενείς. Επίσης, στην προκειμένη περίπτωση καταστρατηγείται η συμφωνία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ που προβλέπει συνέχιση της λειτουργίας με αύξηση των θέσεων προσωπικού" επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ διά της οποίας ερωτάται ο υπουργός Υγείας τι σκοπεύει να πράξει για αποκατάσταση της λειτουργίας της ΜΕΘ.

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για πιθανές πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες πιθανόν οδηγούν ασθενείς σε απώλεια της ζωής τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσημη πρώτη για το "Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης"


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη για 200.000 ανασφάλιστους.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:





Διαβάστε περισσότερα...

Εκκαθάριση-εξπρές 950.000 δηλώσεων


Στην άμεση εκκαθάριση 950.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων προχωρούν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, από σήμερα μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη.

Οι διαδικασίες έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φετινών φορολογικών δηλώσεων επιταχύνονται από σήμερα το πρωί, που έληξε οριστικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου η αποστολή του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που αντιστοιχούν στις υποβληθείσες εμπρόθεσμα φετινές φορολογικές δηλώσεις, ώστε το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2014 να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους τα 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 ότι θα εισπραχθούν από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.

Ωστόσο, η επιτάχυνση των ρυθμών εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων δεν είναι πλέον εφικτό να καλύψει τα προβλήματα που δημιουργήσε η πρωτοφανής καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πλούσιες ζουν περισσότερο


Το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών στα 50 τους έχει αυξηθεί, αλλά το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω χωρίς την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ).

Μελέτη του Π.Ο.Υ-μία από τις πρώτες που αναλύει τα αίτια θανάτου μεγαλύτερων γυναικών -διαπίστωσε ότι στις πλουσιότερες χώρες το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται σε μη μεταδιδόμενες ασθένειες έχει μειωθεί δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες--ειδικά από καρκίνους του στομάχου, του παχέος εντέρου, του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
Επίσης, οι γυναίκες άνω των 50 ετών σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία --σε σχέση με εκείνες σε πλούσιες χώρες --από χρόνιες παθήσεις περιλαμβανομένου του διαβήτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Το χάσμα ως προς το προσδόκιμο ζωής ανάμεσα σε αυτή την κατηγορία γυναικών σε πλούσιες και φτωχές χώρες διευρύνεται", αναφέρει η μελέτη του Π.Ο.Υ.

Αντίστοιχο αυξανόμενο χάσμα παρατηρείται ανάμεσα στο προσδόκιμο ζωής των ανδρών άνω των 50 σε πλούσιες χώρες και σε χώρες χαμηλότερου εισοδήματος και σε ορισμένα σημεία του κόσμου το χάσμα είναι ευρύτερο, επισημαίνουν αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ.
Σύμφωνα με τον δρα Τζον Μπιρντ του Π.Ο.Υ και έναν εκ των τριών συγγραφέων της έκθεσης, "αυτό που προκύπτει είναι ότι ειδικά στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χρειάζεται να αρχίσουμε να εξετάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των γυναικών αυτών. Η επιτυχία που παρατηρείται στον πλούσιο κόσμο προφανώς οφείλεται στην καλύτερη πρόληψη και θεραπεία των μη μεταδιδόμενων ασθενειών".

Στις γυναίκες άνω των 50 ετών, οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες--ιδιαίτερα ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά--είναι οι πιο συχνές αιτίες θανάτου, ανεξάρτητα από το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας όπου ζουν, αποφάνθηκε η μελέτη.
Οι υπουργοί υγείας των 194 χωρών-μελών του Π.Ο.Υ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο παγκόσμιας δράσης για την πρόληψη και τον έλεγχο μη μεταδιδόμενων ασθενειών κατά την ετήσια συνάντησή τους τον περασμένο Μάιο.

'Οπως επισημαίνει η μελέτη, οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τις καρδιαγγειακές νόσους και τον καρκίνο στις γυναίκες με απτά αποτελέσματα.
Λιγότερες γυναίκες σε ηλικία 50 ετών ή μεγαλύτερη στις πλούσιες χώρες πεθαίνουν από καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό ή διαβήτη σε σχέση με πριν από 30 χρόνια και αυτό συνεισέφερε περισσότερο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους, αναφέρει ο Π.Ο.Υ.
Στη Γερμανία μία γυναίκα μπορεί να ζήσει μέχρι τα 84 χρόνια της, στην Ιαπωνία μέχρι τα 88, ενώ στη Νότια Αφρική τα 73 και στο Μεξικό τα 80.

"Αυτό αντανακλά δύο πράγματα: την καλύτερη πρόληψη, ειδικά αναφορικά με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά αντανακλά και την καλύτερη θεραπεία", δήλωσε ο Μπιρντ.
"Θεωρώ ότι αυτό αφορά ιδιαίτερα τον καρκίνο του μαστού, καθώς οι πάσχουσες (από αυτή την μορφή) τυγχάνουν πολύ καλύτερης θεραπείας αυτή την εποχή στον πλούσιο κόσμο. Αυτό επίσης εξηγεί και την διαφορά", λέει ο ίδιος.
Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ειδικά της Αφρικής, προσφέρουν θεραπείες για ασθένειες όπως το AIDS ή μεριμνούν για τις μητέρες, αλλά πολλές δεν διαθέτουν υπηρεσίες για την διάγνωση ή την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τον Μπιρντ.
Επίσης, σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση, έναν υψηλότατο παράγοντα κινδύνου και θνησιμότητας, πρόσθεσε.
Οι γυναίκες που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο χριεάζονται την ίδια χρόνια θεραπεία που παρέχεται στις πάσχουσες από AIDS και στις φορείς του ιού HIV, συμπλήρωσε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο... με ένα κάγκελο


Με ένα κάγκελο καρφωμένο στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ένας 22χρονος, νωρίς το πρωί. Το κάγκελο καρφώθηκε, υπό άγνωστες συνθήκες, στο πόδι του νεαρού, πίσω από το γόνατο, προκαλώντας αφόρητο πόνο και ... άγνωστη μέχρι στιγμής ζημιά στο νεαρό.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 06.35 σε σπίτι στο κέντρο του Ρεθύμνου προκειμένου να απελευθερώσει το νεαρό, κόβοντας το κάγκελο.

Ο 22χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο μετά τις 07.00 το πρωί διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυιατρείο για δωρεάν εξετάσεις στη ΔΕΘ


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» παραχωρώντας περίπτερο - πολυιατρείο, που θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσουν για την παροχή δωρεάν εξετάσεων τέσσερα ιατρεία :

· παθολογικό-καρδιολογικό,

· παιδιατρικό,

· οφθαλμιατρικό και

· γυναικολογικό.

Στα ιατρεία εθελοντές γιατροί θα παρέχουν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε επισκέπτες της Έκθεσης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, θα λειτουργεί παιδότοπος με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση ανηλίκων τέκνων.

Δωρεάν εισιτήρια εισόδου θα προσφερθούν από τη ΔΕΗ στα γραφεία της Οργάνωσης των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη, ώστε αυτά να διατεθούν σε ανέργους, απόρους και ανασφάλιστους.

Υπογραμμίζεται ότι, πέρυσι το περίπτερο – «πολυιατρείο» της ΔΕΗ διακρίθηκε από τον Πρόεδρο της HELEXPO ως το καλύτερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2012, ξεχωρίζοντας για την αισθητική, τον σχεδιασμό του και τον κοινωνικό σκοπό που εξυπηρετούσε.

Το πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» και της ΔΕΗ θα λειτουργεί καθημερινά από 7 έως και 15 Σεπτεμβρίου, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 22:00,

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Γιατροί του Κόσμου (info@mdmgreece.gr www.mdmgreece.gr )

Αθήνα, τηλ: 210-3213150

Θεσσαλονίκη: τηλ: 2310-566641, 2315-314206



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Αμύνταιο


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Αμύνταιο της Φλώρινας, με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Παπαπέτρου.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, θα μεταβεί, αύριο το πρωί, στην Αθήνα, συνοδευόμενος από το βουλευτή Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

"Δεν υπήρξε ούτε λεπτό η απουσία κόσμου από τις πύλες του στρατοπέδου. Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αλλάξει απόφαση, ειδάλλως, θα προχωρήσουμε σε νέα μορφή αγώνων", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Ιωσηφίδης.

Αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Αμυνταίου δήλωσε και ο δήμαρχος Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να υποβάλει κι αυτός την παραίτησή του για την υποβάθμιση, όπως ανέφερε, της περιοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακατάλληλο το νερό στο Νεοχώρι


Ακατάλληλο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αρσενικού, κρίθηκε το νερό στο Νεοχώρι της Χαλκιδικής, ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους και τις αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Αριστοτέλη.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πάχτας, ενημέρωσε τους κατοίκους για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τους πρότεινε για τις επόμενες ημέρες, έως ότου να λυθεί το πρόβλημα, να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

"Οφείλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους για τους ελέγχους. Μέσα στο Σεπτέμβρη, πιστεύουμε πως θα έχει λυθεί το ζήτημα. Προς το τέλος της εβδομάδας, όμως, θα κάνουμε νέα λαϊκή συνέλευση στο Νεοχώρι, για να συζητήσουμε με τους πολίτες τις εξελίξεις", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Πάχτας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μία γεώτρηση της περιοχής και οι αναλύσεις έδειξαν υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό.

Στις σκέψεις των αρμοδίων για την επίλυση του θέματος είναι να χρησιμοποιηθούν τα νερά από τις πηγές και να βρεθεί νέα γεώτρηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγείρεψε τον σύζυγό της!


Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας. Μια γυναίκα στην Κίνα παραδόθηκε μόνη της στις αστυνομικές αρχές ομολογώντας, όχι μόνο ότι δολοφόνησε τον άντρα της, αλλά ότι τον διαμέλισε και στη συνέχεια τον έβρασε σε μια χύτρα ταχύτητας!

Το Sky News αναδημοσιεύει την είδηση από τη κινεζική ιστοσελίδα Anhui News και γράφει ότι η δολοφόνος βασάνισε το θύμα της για τρεις ημέρες αλλά τελικά εξαιτίας του ψυχολογικού στρες δεν μπόρεσε παρά να ομολογήσει το έγκλημα. Αναφέρεται μάλιστα ότι μέχρι να παραδοθεί είχε χάσει έξι κιλά.

Η δολοφόνος υποστηρίζει ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας κι αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στο έγκλημα.

Αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης Lu'an στην κινεζική επαρχία Anhui, όπου έγινε το έγκλημα, επιβεβαίωσε την ιστορία στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλατοπορεία Αγάπης


Η προσφορά βοήθειας και στήριξης προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Ελλάδα και την Κύπρο, στάθηκε η αφορμή για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν πέντε Κύπριοι ποδηλάτες να διοργανώσουν μια Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Αγάπης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω των Κοινωνικών Καταστημάτων των Δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι πέντε ποδηλάτες, με τη στήριξη και την αρωγή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ξεκίνησαν μια μεγάλη ποδηλατορεία, που ξεκίνησε από τη Θράκη και αφού διασχίσει ολόκληρη την Ελλάδα, θα καταλήξει στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ένας εκ των πέντε Κύπριων ποδηλατών, ο Αντρέας Ονησιφόρου, "καθ' όλη τη διαδρομή μας από τα μέρη από όπου περνάμε, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ένα μέρος των οποίων θα παραδίδεται στον Δήμο που μας φιλοξενεί για λίγη ώρα κι ένα μέρος θα το παίρνουμε μαζί μας για να διαθέσουμε στην Κύπρο".

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την αποδοχή που είχε αυτή η προσπάθεια, αλλά και για την ανταπόκριση που έδειξαν στην Ελλάδα οι απλοί πολίτες και οι Δήμοι, με τους οποίους επικοινώνησαν προκειμένου να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Η Ποδηλατοπορεία Αγάπης ξεκίνησε από τη Θράκη το Σαββατοκύριακο και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Καβάλα, όπου ο Δήμος τους επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στην παραλία της πόλης. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί σύλλογοι και φορείς που βοήθησαν στη συγκέντρωση των τροφίμων.

Αύριο το πρωί, οι πέντε ποδηλάτες και οι συνοδοί τους θα συνεχίσουν την ποδηλατοπορεία αγάπης, με επόμενο σταθμό την πόλη της Δράμας, αφού όμως πρώτα περάσουν από πέντε χωριά και οικισμούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέφος αυξάνει τα κρούσματα σκωληκοειδίτιδας


Μεγαλώνει η λίστα με τις «παρενέργειες» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Προσθέστε μια ακόμα πιθανή επίπτωση στη λίστα με τις «παρενέργειες» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Environmental Health Perspectives», τις ημέρες με νέφος παρατηρήθηκε έξαρση στα περιστατικά σκωληκοειδίτιδας.

Στοιχεία από 12 καναδικές πόλεις έδειξαν ότι «η μικρής διάρκειας έκθεση στο ατμοσφαιρικό όζον σχετιζόταν με αυξημένο αριθμό νοσοκομειακών εισαγωγών για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας», εξηγεί ο δρ. Gil Kaplan από το Πανεπιστημίου του Calgary, υπεύθυνος της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ρήξης της σκωληκοειδίτιδας αυξανόταν έως και 22% με κάθε αύξηση του ατμοσφαιρικού όζοντος κατά 16 μέρη/ δισεκατομμύριο στο διάστημα των τριών έως επτά ημερών που είχαν προηγηθεί του περιστατικού.

Αν και οι ακριβείς αιτίες της σκωληκοειδίτιδας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μπορούσε να είναι μία από αυτές. Μάλιστα, «η μείωση της συχνότητας εκδήλωσης περιστατικών ρήξης της σκωληκοειδίτιδας στις ανεπτυγμένες χώρες κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του 20ου αιώνα συνέπεσε με την ψήφιση της νομοθεσίας που αφορούσε τη μείωση των συγκεντρώσεων διαφόρων ατμοσφαιρικών ρύπων», τόνισαν οι ειδικοί.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όπλο» κατά της αρθρίτιδας το μπρόκολο


Ερευνητές δοκιμάζουν τις ευεργετικές του συνέπειες σε ασθενείς.

Το μπρόκολο είναι γνωστό ότι αποτελεί μια σούπερ-τροφή για τον οργανισμό. Τώρα βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας από μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να εμποδίσει την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας.

Οι ερευνητές που πανεπιστημίου της East Anglia εντόπισαν στο εργαστήριο ότι η ουσία σουλφοραφάνη που περιέχει μπλοκάρει το ένζυμο που καταστρέφει τους χόνδρους.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σούπερ-μπρόκολο, μια ποικιλία που περιέχει περισσότερες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί διασταύρωση του κοινού μπρόκολου με ένα άγριο μπρόκολο από τη Σικελία.

Στη συνέχεια 20 ασθενείς-εθελοντές θα ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων με ημερήσια κατανάλωση 100 γρ. από αυτό το σούπερ-μπρόκολο. Κατόπιν θα υποβληθούν σε επέμβαση αποκατάστασης στα γόνατα που έχουν υποστεί βλάβες.

Αν και δεν θεωρούν ότι οι 2 εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος για να εντοπίσουν κάποια δραστική αλλαγή πιστεύουν ότι θα προκύψουν κάποια σημαντικά αποτελέσματα.

Και παρότι δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα ενισχύσει την επανόρθωση βλαβών εντούτοις πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πρόληψης.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκμεταλλευτείτε τα ευεργετικά οφέλη της μπίρας


Η κατανάλωση στη σωστή ποσότητα συμβάλει σε ευεξία και μακροζωία.

Η μπίρα είναι ένα από τα αγαπημένα αλκοολούχα ποτά των περισσότερων, ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Από τη φύση καταλήγει στο ποτήρι μας και είναι από τα λίγα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το σελήνιο, μικρές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αν ανήκετε στους λάτρεις της «ξανθιάς συντροφιάς», παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές για το πώς μπορείτε να την απολαύσετε και να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά της οφέλη...

Απολαύστε με μέτρο: Είναι ακόμη καλοκαίρι, οι διακοπές σάς έχουν χαλαρώσει και σας έχουν κάνει να αφήσετε πίσω τα άγχη της καθημερινότητας που σιγά-σιγά επανέρχονται και τα αλκοολούχα ποτά -ανάμεσά τους και η μπίρα- πλέον έχουν γίνει μία καθημερινή καλοκαιρινή συνήθεια.

Κι όμως, γνωρίζατε ότι πίνοντας καθημερινά μπίρα μέσα σε συγκεκριμένα όρια ακολουθείτε τις συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής; Μάλιστα η κατανάλωση μπίρας με μέτρο έχει συνδεθεί με τη μακροζωία, την υγεία της καρδιάς και των οστών, καθώς και με άλλα ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.

Βέβαια το να πίνετε με μέτρο σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε έως 1-2 κουτάκια μπίρας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (έως 5%) ημερησίως.

Επομένως, εάν θέλετε να βγείτε το βράδυ για ποτό θα πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα της μπίρας που θα καταναλώσετε έτσι ώστε να μην υπερβείτε τα 1-2 κουτάκια μπίρα όλη την ημέρα. Μπορείτε, λοιπόν, να την απολαύσετε σε μικρότερη μερίδα στο μεσημεριανό σας σερβίροντάς τη σε ένα μικρό ποτήρι ή επιλέγοντας τη συσκευασία των 250ml.

Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα που θα καταναλώσετε, ενώ θα σας κρατήσει «συντροφιά» περισσότερη ώρα.

Απολαύστε με παρέα και κατά προτίμηση στο τραπέζι του φαγητού: Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα επιστημονικών μελετών η κατανάλωση αλκοόλ μαζί με κάποιο γεύμα φαίνεται να βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνεται.

Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τα γεύματα έχει φανεί ότι μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε αυξημένη πρόσληψη φαγητού, καθώς και σε τσιμπολόγημα.

Επομένως, καταναλώστε τη μπίρα σας μαζί με τα γεύματα. Εάν πάλι θέλετε να σας κρατήσει παρέα και στην παραλία προτιμήστε μία μπίρα χωρίς αλκοόλ ή μία μπίρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ!

Προσοχή στην ταβέρνα: Η μπίρα είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα αλκοολούχα ποτά και συχνά κατηγορείται ότι έχει πολλές θερμίδες και ευθύνεται για το λεγόμενο «σωσίβιο» στην κοιλιά.

Ωστόσο, όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι το αλκοόλ ή η μπίρα που παχαίνει, αλλά αυτά που τρώμε ή αυτά που κάνουμε παράλληλα (πχ. καθόμαστε για πολλές ώρες χωρίς να ασκούμαστε). Οπότε, επιλέξτε τη μπίρα σας στην ταβέρνα, αλλά δώστε προσοχή στην ποσότητα και στις επιλογές του μενού.

Συνεχίζοντας να απολαμβάνετε την καλοκαιρινή διάθεση, φροντίστε να βάλετε την μπίρα και τα συνοδευτικά της με μέτρο στο υπόλοιπο των διακοπών σας και κατά την επιστροφή σας κάνοντας πιο «ελαφριές» και ταυτόχρονα θρεπτικές επιλογές.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόλπα για να αυξήσουμε την κατανάλωση νερού


Η εφαρμογή των τρικ συμβάλει την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, καθώς βοηθά στην πέψη, αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, ενυδατώνει το δέρμα και πιθανόν συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Όλα ωραία και καλά, αλλά πώς θα καταφέρετε να πίνετε όσο χρειάζεται την ημέρα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Προσθέστε γεύση

Σας φαίνεται βαρετή η γεύση του νερού; Βάλτε φέτες από αγγούρι, πορτοκάλι, λεμόνι ή lime. Τα βατόμουρα ή οι φράουλες το κάνουν πιο γλυκό και το διατηρούν δροσερό, ενώ η φρέσκια μέντα το κάνει πιο αναζωογονητικό. Οι επιλογές είναι πολλές. Επιλέξτε όποια σας αρέσει.

Βάλτε ένα στόχο

Δεν είστε σίγουροι ότι πίνετε αρκετό νερό την ημέρα; Βάλτε ένα συγκεκριμένο στόχο (π.χ. 2 λίτρα) και παρακολουθήστε την πορεία σας στη διάρκεια της ημέρας. Έχετε ένα σημειωματάριο στο γραφείο ή ένα μικρό λευκό πίνακα στο ψυγείο, ώστε να θυμάστε συνεχώς το στόχο σας.

Πάρτε το μαζί σας

Το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι ότι το ξεχνάτε; Τότε έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ώστε να πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της μέρας. Βάλτε ένα μπουκάλι στο γραφείο και ένα στην τσάντα σας και θα θυμάστε συνεχώς ότι πρέπει να πιείτε!

Πίνετε ένα ποτήρι με κάθε γεύμα

Αν προτιμάτε να πίνετε χυμό ή αναψυκτικό με τα γεύματα, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με νερό. Αν σας φαίνεται δύσκολο, κάντε την αντικατάσταση σε ένα ή δύο γεύματα την ημέρα ή πίνετε το μισό από το συνηθισμένο αναψυκτικό σας και υποκαταστήστε το άλλο μισό με νερό.

Το ίδρυμα ιατρικής (ΙΟΜ) – ο συμβουλευτικός οργανισμός των ΗΠΑ σε θέματα υγείας και ιατρικής - συνιστά να καταναλώνουν οι άντρες κάτι λιγότερο από 3 λίτρα (περίπου 13 φλιτζάνια) υγρών την ημέρα και οι γυναίκες 2,2 λίτρα (περίπου 9 φλιτζάνια).

Ανεξαρτήτως αυτών των συστάσεων, όμως, θα ξέρετε ότι πίνετε αρκετά υγρά εάν σπανίως νιώθετε δίψα και εάν ενώ το χρώμα των ούρων σας είναι διαφανές ή υποκίτρινο. Αν διψάτε πολύ και τα ούρα σας είναι κίτρινα ή σκουροκίτρινα, αυξήστε την κατανάλωση νερού.


Πηγή: http://omorfamystika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν και τα «κλειδιά»!


Τα κλειδιά της διαχείρισης, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης του ελληνικού μνημονίου ζητούν οι εταίροι, ως αντάλλαγμα για το πρόσθετο δάνειο ύψους τουλάχιστον 14 δισ. ευρώ που θα δοθεί στην Ελλάδα για την περίοδο 2014-2016.

Τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στις λοιπές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που σχετίζονται με την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, οικονομικές και άλλες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για να προτείνουν ένα νέο πακέτο όρων, βασικότερος από τους οποίους θα είναι η ουσιαστική απεμπόληση της δυνατότητας της ελληνικής πλευράς να σχεδιάζει και να προτείνει μέτρα.

Το νέο ελληνικό μνημόνιο, που ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους, θα εισαγάγει ένα νέο σύστημα σχέσεων τρόικας - κυβέρνησης, που στη συνέχεια αναμένεται να εφαρμοστεί και στις άλλες χώρες με πρόγραμμα, όπως η Κύπρος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προερχόμενες από κύκλους της Κομισιόν που παρακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα από το 2010 και γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες του, ο κυριότερος λόγος για τις καθυστερήσεις, τη μικρότερη του αναμενομένου απόδοση των διαφόρων μέτρων και την παντελή έλλειψη προόδου στα διαρθρωτικά είναι πως «τα επιμέρους μέτρα που ανταποκρίνονταν στις πολιτικές προτεραιότητες του Eurogroup τα σχεδίαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Ο αξιωματούχος -που σήμερα παρακολουθεί το μνημόνιο επιτελικά αλλά όχι άμεσα- ενημέρωσε τη Realnews πως «το Eurogroup και η Κομισιόν επιθυμούν και είναι σε θέση να σχεδιάσουν από την αρχή τις βασικές εκτελέσιμες πολιτικές του μνημονίου, μετά την ενημέρωση που είχαν από την task force και τις τεχνικές ομάδες της τρόικας, που έχουν μείνει στην Αθήνα αρκετό καιρό για να ξέρουν καλά την ελληνική πραγματικότητα».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


Πηγή: http://www.real.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει την Παρασκευή το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου


Φιλοξενείται έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως.

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών,που διοργανώνει για πάνω από 30 χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), διοργανώνεται από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και τη συνεργασία της Unicef και του ΟΠΑΝΔΑ.

Ο εκδοτικός κόσμος παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή του.

Στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν με περίπτερο o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για το Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef και το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας- Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης πλείστες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα. Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Πεδίον Άρεως

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00– 22.30, Παρασκευή & Σάββατο:

18.00 – 23.00 Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11.00 το πρωί έως τις 22.30

Είσοδος ελεύθερη


Διαβάστε περισσότερα...

Από την Κίνα στην Αθήνα


Έκθεση κινεζικής καλλιγραφίας με ελεύθερη είσοδο.

Έκθεση παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας και ζωγραφικής παρουσιάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ιστορίας του Δήμου Πεκίνου (BMICH) και την Ένωση Φιλίας του Πεκίνου με Ξένες Χώρες (BPAFFC).

Η κινέζικη παραδοσιακή ζωγραφική έχει μακρά ιστορία μεταξύ των τεχνών της Ανατολής. Ιδιαίτερη απήχηση έχει η αφηρημένη ζωγραφική με μελάνι που αναπαριστά όλες τις διαστάσεις της καθημερινής ζωής η οποία αντικατοπτρίζει την αισθητική και το πνεύμα του πολύμορφου κινέζικου λαού. Τα έργα τέχνης αναδεικνύουν το εύρος του κινέζικου πολιτισμού και της φιλοσοφίας του.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο
τηλ. 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00

Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο τραπέζι η μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης


Το μήνυμα Σαμαρά είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα.

Ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από το μνημόνιο επιδιώκουν να διαμορφώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πέσει πρώτη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, σύμφωνα με τα «Νέα».

Στόχος η στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων.

Το αίτημα αυτό έχει ήδη προβάλει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το βασικό επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η φοροελάφρυνση θα αυξήσει την κατανάλωση και συνεπώς και συνεπώς δεν θα υπάρξει έλλειμμα στα δημόσια έσοδα.

Eπίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιδιώξει και κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ιδίως μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Μια ακόμη επιδίωξη είναι η επανεξέταση του θέματος της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενόψει και του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων.



Διαβάστε περισσότερα...