Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα τα ονόματα των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

143 δάσκαλοι αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις και 34 νηπιαγωγοί.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς, όπως είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις κ.α. Ο αριθμός των αποσπάσεων για την Αθμια εκπαίδευση έφθασε τους 249 εκπαιδευτικούς. Τη μερίδα του λέοντος την είχαν οι δάσκαλοι καθώς στους φορείς που ανακοινώθηκαν πραγματοποιήθηκαν 134 αποσπάσεις. Στους νηπιαγωγούς οι αποσπάσεις έφθασαν τις 34.

Συνολικά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αποτελούσαν το 71% των αποσπασθέντων ενώ οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αποτελούσαν το 29%. Οι αποσπάσεις αυτές αφήνουν κενά σε σχολεία που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται από αναπληρωτές, που φέτος όμως θα είναι μειωμένοι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ο τελικός καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι αποσπάσεις και σε άλλους φορείς όπως είναι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Από τη μια λοιπόν έχουμε τις ανακοινώσεις αιρετών και τις ΔΟΕ για χιλιάδες κενά δασκάλων και από την άλλη έχουμε αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 91 αποσπασθέντων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, οι 9 ήταν δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός.

Σίγουρα υπάρχουν ανάγκες σε διοικητικές θέσεις που δεν μπορεί να τις παραβλέψει κανείς θα μπορούσε όμως το Υπουργείο Παιδείας να αποσπάσει κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν, όπως καθηγητές πληροφορικής και ακολούθως να επανδρώσει τους φορείς με δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος λόγω των πολλών κενών το Υπουργείο προσέλαβε περισσότερους από 5000 αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς ενώ από την άλλη πλευρά μόνιμοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί υπηρετούσαν σε διοικητικές θέσεις. Ακολουθούν πίνακες με τα ονόματα των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς της δικαιοδοσίας του Υπουργείου Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.