Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μία «δηλητηριώδης» συνάντηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «θύμα» πρέπει να κρατήσει το πόδι του μακριά από τον ήλιο για επτά χρόνια!

Ήταν ένα «όμορφο φυτό» αυτό που τράβηξε την προσοχή της γυναίκας τους Keith Cooper ενώ είχαν βγάλει βόλτα το σκύλο τους στο Newcastle upon Tyne της Βρετανίας. Πλησιάζοντας για να το δουν από κοντά ο 50χρονος πάτησε πάνω σε κάποιο μίσχο του αλλά δεν του πέρασε από το μυαλό αυτό που θα ακολουθούσε: το φυτό ήταν ένα γιγάντιο δηλητηριώδες Heracleum mantegazzianum και ο άνδρας δέχθηκε στο πόδι το δηλητήριό του.



Το πόδι κοκκίνισε, πρήστηκε και γέμισε φουσκάλες και οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ενημέρωσαν τον Cooper πως δεν θα έπρεπε να εκθέσει το πόδι του στο φως του ήλιου για… 7 χρόνια!



«Είχαμε βγάλει το σκύλο βόλτα όταν η γυναίκα μου σταμάτησε για να θαυμάσει ένα φυτό και ρώτησε αν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τέτοιο στον κήπο μας», αφηγήθηκε ο 50χρονος στη Daily Mail.

«Ακούμπησα στο φυτό κι αυτό τρίφτηκε στο πόδι μου αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα γιατί δεν πόνεσα. Νόμιζα πως κάτι με είχε τσιμπήσει. Όταν επιστρέψαμε σπίτι το πόδι μου έκαιγε και άρχισε να βγάζει φουσκάλες», πρόσθεσε.

Μην μπορώντας ούτε να περπατήσει χωρίς βοήθεια ο Cooper πήγε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά η κατάστασή του προβλημάτισε τους γιατρούς.

«Μου είπαν πως δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο», εξήγησε. Λίγο αργότερα αναγνώρισαν πως όλα οφείλονταν στο φυτό.

«Μου εξήγησαν πως δεν πρέπει να δει το πόδι μου ο ήλιος επειδή λόγω του τραύματος έχει χαθεί η φυσική προστασία του δέρματος στις ακτίνες UV. Θα κυκλοφορώ φορώντας μία κάλτσα», πρόσθεσε.

Ο 50χρονος εμφάνισε φυτοφωτοδερματίτιδα, μία διαταραχή που κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο υπεριώδες φως και μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Το συγκεκριμένο φυτό περιέχει ένα τοξικό χημικό που αντιδρά με το φως όταν έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, προκαλώντας τις φουσκάλες. Η Daily Mail σημειώνει πως εάν η ουσία έρθει σε επαφή με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή και μόνιμη τύφλωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.