Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι κωδικοί του Ε1 που μειώνουν τον φόροΒρείτε συγκεντρωμένες όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε στο αφιέρωμα του fpress.gr, προκειμένου να εκμεταλλευτείτε και την τελευταία ευκαιρία για να μειώσετε τον φόρο του εκκαθαριστικού.

Θα σας φανούν πολύτιμες δεδομένου ότι φέτος, το υπουργείο Οικονομικών δεν στέλνει καν το έντυπο με τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης

Κάνοντας κλικ στην περιγραφή του κάθε κωδικού, θα αποκτήσετε πρόσβαση στις επίσημες οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, για τους «κρίσιμους κωδικούς» που μπορεί να σας ευνοήσουν ή να σας...χαντακώσουν υπάρχουν και κείμενα ανάλυσης

α/α
Κωδικός
Περιγραφή
1
Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών
2
Έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης
3
Υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία ασφάλισης
4
057-058
Δωρεές ιατρικών μηχανημάτων
5
059-060
Δωρεές χρηματικών ποσών στο δημόσιο
6
075-076
Δωρεές χρηματικών ποσών στο λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του δημοσίου χρέους
7
061-062
Πολιτιστικές χορηγίες του Ν. 3525/2007
8
Δεδουλευμένοι τόκοι που καταβλήθηκαν για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας και αναστήλωσης κλπ διατηρητέων κτηρίων
9
Ενοίκιο που πληρώσατε για κύρια κατοικία οικογένειας
10
Ενοίκιο κατοικίας που πληρώσατε για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό
11
Ποσό ασφαλίστρων για ασφάλιση ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, ασθένειας
12
Ποσό διατροφής που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλον
13
Δαπάνη για αλλαγή εγκατάστασης καυσίμου ή για εγκατάσταση φυσικού αερίου, θερμομόνωσης κλπ
14
Δίδακτρα φροντιστηρίων εκπαιδευτικών μαθημάτων κλπ για τον υπόχρεο και τη σύζυγο
15
Δίδακτρα φροντιστηρίων εκπαιδευτικών μαθημάτων κλπ για κάθε παιδί χωριστά
Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Bίντεο: 2χρονος ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς τουΠώς αντιδρά ένα παιδάκι 2 ετών που ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας.

Το συγκινητικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μας θυμίζει πόσο σημαντικά είναι μερικά πράγματα στη ζωή, ειδικά σε όσους θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα.

Ο μικρούλης Cooper, από την Αμερική έχει συγκινήσει όλο το διαδίκτυο.

Δείτε το βίντεο:Διαβάστε περισσότερα...

«Απειλή για την υγεία οι ουσίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου»Δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο διακοπής καπνίσματος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ.

Περίπου 6 χρόνια μετά την απρόσκοπτη κυκλοφορία του και αφού το έχουν προμηθευτεί χιλιάδες καπνιστές και άνοιξαν σε κάθε γειτονιά μαγαζιά προμήθειας ηλεκτρονικών τσιγάρων, οι ειδικοί αποφάσισαν να πάρουν θέση για το φαινόμενο του ηλεκτρονικού καπνίσματος.

«Το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή κυκλοφορεί λίγα μόνο χρόνια, δεν έχει ερευνηθεί πλήρως ως προς τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία.

Τόσο η τοξική δράση της νικοτίνης, όσο και τα αρωματικά έλαια και ορισμένα άλλα έκδοχα που περιέχει, αποτελούν απειλή για την υγεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων σχετικών μελετών.

Είναι γι’ αυτό ανάγκη η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τον έλεγχο παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων αυτών» εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο ΕΟΦ εισηγείται στην ηγεσία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα ακόλουθα :

-Το ηλεκτρονικό τσιγάρο (νικοτινούχο ή μη), με προτεινόμενη ένδειξη «για τη διακοπή ή μείωση του καπνίσματος» να χαρακτηρισθεί ως φαρμακευτικό προϊόν, για την κυκλοφορία του οποίου απαιτείται χορήγηση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, μετά την υποβολή στοιχείων τεκμηρίωσης της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας από τη χρήση του.

-Το νικοτινούχο ηλεκτρονικό τσιγάρο (χωρίς την προαναφερόμενη ένδειξη) να συμπεριληφθεί στην ισχύουσα νομοθεσία περί καπνίσματος, δηλαδή στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής - Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής - Προϊόντα Καπνού).

-Το μη νικοτινούχο ηλεκτρονικό τσιγάρο (χωρίς την προαναφερόμενη ένδειξη) να υπαχθεί στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

-Να συσταθεί επιτροπή με εκπροσώπους από τους εμπλεκόμενους φορείς: ΕΟΦ, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Γενικό Χημείο του Κράτους και Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εξετασθεί το νομικό καθεστώς για την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων, να καθορισθούν οι προδιαγραφές για την κυκλοφορία τους, καθώς και των αναγκαίων υποδομών για τον εργαστηριακό έλεγχο τους (είτε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, είτε στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη κοινοτική οδηγία (2001/37/ΕΚ) για τα προϊόντα καπνού τελεί υπό αναθεώρηση με αναμενόμενες εξελίξεις ενδεχομένως μέσα στο β’ εξάμηνο του 2012, δηλαδή επί κυπριακής προεδρίας και ως εκ τούτου, συνιστάται η συνεργασία της Ελλάδας με τις κυπριακές Αρχές, καθώς και η συστηματική παρακολούθηση των κοινοτικών εξελίξεων από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Τούντας, επίσης, τόνισε ότι η χρήση βοηθημάτων ή υποκατάστατων όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη μέθοδο διακοπής καπνίσματος, διότι όπως αναφέρει αναλυτικά στο πρόσφατο βιβλίο του «Ζήσε χωρίς τσιγάρο», οι περισσότεροι καπνιστές που δυσκολεύονται να διακόψουν το κάπνισμα έχουν πρωτίστως την ανάγκη συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα οργανωμένα κέντρα διακοπής του καπνίσματος.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμβλύνεται το πρόβλημα με τα ακριβά σκευάσματαΣε ποια φαρμακεία μπορούν να τα προμηθεύονται οι ασθενείς.

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα φαρμακεία στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, παράλληλα με τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαθέτουν τις προγραμματισμένες ποσότητες για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις δύο πρώτες ημέρες χορήγησης των επιπλέον φαρμάκων εξυπηρετήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πάνω από 5.000 ασφαλισμένοι με χρόνιες παθήσεις.

Διευκρινίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν συγκεκριμένα σκευάσματα που ορίζει η νομοθεσία. Για το λόγο αυτό οι ασφαλισμένοι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται σχετικά με τα σκευάσματα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα σημεία χορήγησης, είτε από τους ιατρούς, είτε κάνοντας χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 184 και της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ,είτε στα κατά τόπους φαρμακεία του Οργανισμού και τις Υγειονομικές Μονάδες. «Οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ασφαλισμένοι της επαρχίας προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μόνο μετά από παραγγελία.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων προστέθηκαν πέντε ακόμη φαρμακεία στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Διευθύνσεις Φαρμακείων:
Φαρμακείο Ομονοίας (Αγίου Κωνσταντίνου 16, Τ.Κ. 102 41, Αθήνα) τηλ.2105200022.
• Φαρμακείο Αμπελοκήπων (Παράσχου 23 & Ασωπίου 4, T.K. 114 73 Γκύζη) τηλ. 2106429356.
• Φαρμακείο Ρέντη (Πειραιώς 167, γωνία Πειραιώς & Κηφισού, T.K. 182 33,Ρέντης) τηλ.2104826510.
• Φαρμακείο Ν. Ιωνίας (Αλ. Παναγούλη 91, T.K. 142 34) τηλ.2102758737.
• Φαρμακείο Πειραιάς (Μπουμπουλίνας 7-13, T.K. 185 35, Πειραιάς) τηλ.2104122990.
• Φαρμακείο Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 19, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη) τηλ.2310254350.
• Μονάδα Υγείας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 454) τηλ.210-6007541.
• Μονάδα Υγείας Καλλιθέας (Δαβάκη 11 και Σωκράτους) τηλ.210-9581119
• Μονάδα Υγείας Περιστερίου (Βασιλέως Αλεξάνδρου 105) τηλ.210-5705612.
• Μονάδα Υγείας Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8) τηλ.210-6813210.


Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνα σκευάσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας«Διακινούνται μέσω διαδικτύου» προειδοποιεί ο ΕΟΦ.

Επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβούν τα μη εγκεκριμένα προϊόντα KABOOM action strips και ONE FOR HER caps που διανέμονται στoν Καναδά και παράγονται στις ΗΠΑ από άγνωστο εργοστάσιο. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Καναδά, αυτά τα προϊόντα περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Sildenafil και Tadalafil, το πρώτο και Tadalafil, το δεύτερο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε, επίσης, ότι επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, είναι και τα μη εγκεκριμένα προϊόντα FIRMINITE caps, EXTRA STRENGTH INSTANT HOT ROD caps και LIBIDRON caps, που διανέμονται στις ΗΠΑ, και περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η δραστική ουσία Tadalafil χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα προϊόντα, πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, γι' αυτό ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα, με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Eπισημαίνει, παράλληλα, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν παγκοσμίως οι πρόωρες γεννήσειςΣτην Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 1,9% μεταξύ 1990-2010.

Συνεχής αύξηση στις πρόωρες γεννήσεις καταγράφεται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στη χώρα μας, σε ποσοστό 1,9% μεταξύ 1990 και 2010.

Σύμφωνα με την έρευνα ένα στα εννέα παιδιά διεθνώς γεννιούνται πρόωρα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τους ή μελλοντικών προβλημάτων υγείας. Οι πρόωρες γεννήσεις είναι η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου των νεογέννητων παιδιών και η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου -μετά την πνευμονία- για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, προκαλώντας περίπου 1,1 εκατ., θανάτους κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα το 2010 υπολογίζεται ότι το 11,1% των παγκοσμίων γεννήσεων (σχεδόν 15 εκατ. μωρά) ήταν πρόωρες, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν πριν την 37η εβδομάδα της κύησης. Αν και η τάση αυτή εμφανίζεται κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, είναι επίσης αισθητή και στις ανεπτυγμένες, όπως στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές, σε μερικές από τις οποίες έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί οι πρόωρες γεννήσεις κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Από το 1990 έως το 2010 μείωση των πρόωρων γεννήσεων καταγράφηκε μόνο σε τρεις χώρες: Κροατία, Εσθονία και Ισημερινό. Ο αριθμός των πρόωρων γεννήσεων παρέμεινε σταθερός σε 14 χώρες, ενώ στις υπόλοιπες χώρες αυξήθηκε, αν και η αιτία για αυτή την τάση δεν είναι ξεκάθαρη.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπήρξε αύξηση των πρόωρων γεννήσεων σε ποσοστό 1,5% έως 2,8%. Η μεγαλύτερη αύξηση (2,8%) συνέβη στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα η αύξηση ήταν 1,9%, στην Αυστρία 2,3%, στην Ισπανία 2,2%, στην Ιρλανδία 2,1%, στην Πορτογαλία 1,9%, στη Γαλλία 1,6% και στη Βρετανία 1,5%. Στις ΗΠΑ η αύξηση ήταν 0,7%.


Διαβάστε περισσότερα...

Μύθος πως το πολύ νερό... αδυνατίζειΚαι πιθανά προβλήματα από την υπερκατανάλωση.

«Αποτελεί μύθο η άποψη πως η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα οδηγεί στο αδυνάτισμα και βελτιώνει την υγεία», υποστηρίζει ο ομογενής πανεπιστημιακός Σπύρος Τσίντος, υφηγητής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, ο οποίος έκανε μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Australian and New Zealand Journal of Public Health.

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ. Τσίντου μια γυναίκα χρειάζεται κατά μέσον όρο 2,8 λίτρα υγρών ημερησίως και ένας άνδρας 3,4 λίτρα. Όμως τα υγρά αυτά μπορεί να τα δεχθεί ο οργανισμός τους από λαχανικά, χυμούς ακόμα και τσάϊ και καφέ.

«Δεν λέω ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό. Το αντίθετο. Αυτό που λέω όμως είναι ότι τα οκτώ ποτήρια νερό είναι υπερβολικά και αποτελούν μύθο. Μπορούν να πιουν και τσάι και καφέ που, παρά την καφεΐνη, δεν προκαλούν αφυδάτωση», είπε ο κ. Τσίντος και πρόσθεσε: «Το 97% του μαρουλιού αποτελείται από νερό και είναι πολύ πιο ωφέλιμο στον οργανισμό από απλό νερό».

Σύμφωνα με τον ομογενή επιστήμονα η υπερβολική κατανάλωση νερού ενδέχεται να προκαλεί και ζημιά καθώς η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Υποστηρίζεται επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει. Το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό.

Ο κ. Τσίντος, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε. «Για το αδυνάτισμα απαιτείται και δίαιτα», επισημαίνει.


Διαβάστε περισσότερα...

Έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά την 15η τακτική συνεδρίασή του, τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας για Α.μεΑ σε πέντε κτίρια ΣΑΤΑ – Τ.Π.» συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012.

«Η μελέτη του έργου έγινε σε συνεργασία με το ΑΠΘ που εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης την έρευνα «Θεσσαλονίκη Εύβατος Πόλις». Με την υλοποίησή του επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς και αυτόνομης διακίνησης των συμπολιτών μας, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα αποτελέσουν πρότυπο καθολικού σχεδιασμού και σημείο αναφοράς όσων ασχολούνται με το σχεδιασμό κτιρίων και υπαίθριων χώρων. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα και η έναρξη εργασιών του θα γίνει το επόμενο τρίμηνο» σημείωσε κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.Το έργο αναφέρεται σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) στα ακόλουθα πέντε δημοτικά κτίρια:

α) Γυμναστήριο «Μέγας Αλέξανδρος» (Παυσιλίπου-Ευρυσθέως 1)

β) Κέντρο Μουσικής (Κουντουριώτου 17)

γ) Κέντρο Ιστορίας (Νικηφόρου Φωκά 26)

δ) Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γεώργιου Βαφοπούλου 3)

ε) Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42).

Τα κτίρια επιλέχθηκαν λόγω της ποικιλίας των χρήσεων τους, του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που εξυπηρετούν καθημερινά και της πολυπλοκότητας των αναγκαίων επεμβάσεων που παρουσιάζουν.
Οι προτεινόμενες επεμβάσεις περιλαμβάνουν την εξασφάλιση μιας τουλάχιστον προσβάσιμης εισόδου όλων των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε κτίριο με ράμπα ή ανυψωτικό μηχανισμό, τις απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις σε ένα τουλάχιστον ανελκυστήρα (εφόσον υπάρχει) του κτιρίου, ώστε να είναι προσβάσιμος από αναπηρικό αμαξίδιο, εξασφάλιση ενός τουλάχιστον χώρου υγιεινής σε κάθε κτίριο με τις κατάλληλες διαστάσεις, εξοπλισμό και εξυπηρετήσεις για χρήση από άτομα κινούμενα με αναπηρικό αμαξίδιο, εξασφάλιση κτιριοδομικών και λοιπών στοιχείων ασφάλειας και προστασίας των χρηστών (κουπαστές, αντιολισθητικές ταινίες βαθμίδων κλπ) και εξασφάλιση κατάλληλης σήμανσης στα κτίρια και τους υπαίθριους χώρους.


Διαβάστε περισσότερα...

Μάθημα ζωής σ΄ όλους μας - Παραπληγικός Ναυτικός Δόκιμος

Μάθημα ζωής σ΄ όλους μας - Παραπληγικός Ναυτικός Δόκιμος - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Πριν από ένα χρόνο η ζωή του 22χρονου Kevin Hillery,άλλαξε δραματικά. Σ' ένα ατύχημα με ποδήλατο έμεινε ανάπηρος. Ο Hillery ήταν ναυτικό δόκιμος. Και δεν το έβαλε

Πριν λίγες ημέρες αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η οποία σείστηκε από τα χειροκροτήματα όταν ανέβηκε με το αναπηρικό του καροτσάκι στην εξέδρα όπου τον περίμενε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Λ.Πανέτα για να του σφίξει το χέρι.

Ο Kevin Hillery έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, τον Απρίλιο του 2011.

Πηγή: http://www.newskosmos.com
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν Φαγητό ανά Νομό - Τόποι που διανέμεται σε όλη την ΕλλάδαΑθήνα - Αττική

1. Αγ. Αικατερίνη, οδ. Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.
2. Αγ. Αιμιλιανός οδ. Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.
3. Αγ. Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
4. Αγ. Ανάργυροι, οδ. Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817.
5. Αγ. Ανδρέας, οδ. Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
6. Αγ. Ανδρέας, οδ. Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
7. Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών, οδ. Αγ. Αποστόλων 4, 176 75 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
8. Αγ. Αρτέμιος, οδ. Φιλολάου 165, 116 32 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
9. Αγ. Ασωμάτων, οδ. Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο, τηλ. 210-5240675.
10. Αγ. Βαρβάρα, οδ. Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661.
11. Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890.
12. Αγ. Γεράσιμος, οδ. Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331.
13. Αγ. Γεώργιος, οδ. Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658.
14. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925.
15. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667.
16. Αγ. Γεώργιος, οδ. Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082.
17. Αγ. Γεώργιος, οδ. Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408.
18. Αγ. Γλυκερία, οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523.
19. Αγ. Δημήτριος, οδ. Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456.
20. Αγ. Ειρήνη, οδ. Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426.
21. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754.
22. Αγ. Ελευθέριος οδ. Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053.
23. Αγ. Ζώνη, οδ. Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250.
24. Αγ. Θεράπων, οδ. Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807.
25. Αγ. Θωμάς, οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533.
26. Αγ. Ιωάννης, οδ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617.
27. Αγ. Ιωάννης Γαργαρέττας, οδ. Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940.
28. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254.
29. Αγ. Κωνσταντίνος οδ. Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669.
30. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570.
31. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 104 37 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139.
32. Αγ. Λουκάς οδ. Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778.
33. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531.
34. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783.
35. Αγ. Μαρκέλλα, οδ. Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061.
36. Αγ. Μάρκου Ευγενικός, οδ. Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 104 45, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629.
37. Αγ. Μαύρα και Τιμόθεος, οδ. Μαραθωνομάχων 1, 163 43 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744.
38. Αγ. Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059.
39. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385.
40. Αγ. Νικόλαος, οδ. Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540.
41. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969.
42. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ασκληπιού 38, 106 80 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449.
43. Αγ. Νικόλαος, οδ. Δυοβουνιώτου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323.
44. Αγ. Πάντες, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 90, 176 76 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205.
45. Αγ. Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 153 42 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818.
46. Αγ. Παρασκευή, οδ. Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666.
47. Αγ. Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711.
48. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122.
49. Αγ. Στυλιανός, οδ. Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015.
50. Αγ. Τριάς , οδ. Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι,τηλ. 210-6927527.
51. Αγ. Τριάς, οδ. Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227.
52. Αγ. Χαράλαμπος, οδ. Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860.
53. Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301.
54. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132.
55. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842.
56. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987.
57. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428.
58. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Μεταμορφώσεως 3, 173 41 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918.
59. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, oδ. Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051.
60. Παναγία Μαρμαριώτισσα, οδ. Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960.
61. Παντάνασσα, οδ. Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9419 002.
62. Προφήτης Ηλίας, οδ. Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692.
63. Προφήτης Ηλίας, οδ. Αρύββου 1, 116 33 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034.
64. Προφήτης Ηλίας, οδ. Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483.
65. Τρεις Ιεράρχες οδ. Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878.
66. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110.
67. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952
68. Αγ. Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.127.
69. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009.
70. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156.
71. Αγ. Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946.
72. Αγ. Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001.
73. Κοίμησις Θεοτόκου, 136 71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213.
74. Αγ. Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645.
75. Αγ. Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977.
76. Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752.
77. Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388.
78. Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790.
79. Αγ. Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204.
80. Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848.
81. Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557.
82. Αγ. Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461.
83. Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943.
84. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369.
85. Αγ. Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225.
86. Αγ. Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525.
87. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311
88. Αγ. Θεόδωροι Γαργηττός, τηλ. 210-6611596.
89. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800
90. Ι. Μ. Νέας Σμύρνης
91. Μετ. Σωτήρος, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης.
92. Αγ. Παρασκευή, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη.
93. Αγ. Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο
94. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο
95. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα
96. Αγ. Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235.
97. Αγ. Σπυρίδων Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310.
98. Κοίμησις Θεοτόκου Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900.
99. Αγία Τριάς, Ηράκλειο, τηλ. 210-27.98.970.
100. Μεγάρων και Σαλαμίνος
101. Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 196 00, τηλ. 210-55.57.689.
102. Αγ. Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-55.49.017.
103. Αγ. Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 192 00 Ελευσίνα, τηλ. 210-55.43.577.


Πειραιάς
1. Συσσίτιο Απόρων «Δος ημίν σήμερον», Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271.
2. Ευαγγελιστρία, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619.
3. Αγ. Παντελεήμων, οδ. Αγ. Παντελεήμωνος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-46.15.704.
4. Αγ. Δημήτριος, οδ. Καραϊσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636.
5. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255.
6. Αγ. Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817.
7. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778.
8. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-46.16.540.
9. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778.
10. Παναγία Μυρτιδιώτισσα, οδ. Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.41.73.334.
11. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300.
12. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529.
13. Υπαπαντή Κυρίου, οδ. Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345.
14. Αγ. Χαράλαμπος Καστέλλας, οδ. Βασ. Παύλου τηλ. 210-41.19.949.


ΠΑΤΡΑ
1. Ίδρυμα «Πανσέμνη» Πατρών.
2. Αγ. Ανδρέας, Πάτρα.
3. Αγία Τριάς, Πάτρα.
4. Παντοκράτωρ, Πάτρα.
5. Παναγίας Αλεξιώτισσα, Πάτρα.
6. Αγία Σοφία Πάτρα.


ΛΑΜΙΑ
1. Πρόνοια άστεγων, 351 00 Λαμία, τηλ. 22310-50.552(3).
2. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητροπολιτικός) Λαμίας (τηλ. 22310.20867)
3. Άγιος Αθανάσιος (Γαλανέικων) Λαμίας (τηλ. 22310.27115)
4. Αγία Παρασκευή (Ν. Άμπλιανης) Λαμίας (τηλ. 22310.24961)
5. Αγία Βαρβάρα Λαμίας (τηλ. 22310.33798)
6. Άγιοι Απόστολοι (Παγκρατίου) Λαμίας (τηλ. 22310.23114)


ΤΡΙΚΑΛΑ
1. Κεντρική Τράπεζα Αγάπης, Απόλλωνος 19, 421 00 Τρίκαλα, τηλ. 24310-27.282.
2. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Τρίκαλα, τηλ. 24310-28.005.
3. Φανερωμένη, Τρίκαλα, τηλ. 24310-28.003.
4. Αγ. Νικόλαος εκ Μετσόβου, τηλ. 24310-26.290.
5. Αγ. Αθανάσιος, Μονή, τηλ. 24310-27.805.


ΒΕΡΟΙΑ
1. Τράπεζα Βέροιας, τηλ. 23310-63.760.
2. Τράπεζα Νάουσας, τηλ. 23320-22.490.
3. Τράπεζα Αλεξάνδρειας τηλ. 23330-23126.


ΚΑΤΕΡΙΝΗ
1. Συσσίτιο «Άρτος ο επιούσιος», Τ. Κ. 601 00 Κατερίνη, τηλ. 23510-23.512.
2. Αγ. Νικόλαος, Λεπτοκαρυά, Τ. Κ. 600 63

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
1. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου για άπορους γέροντες, Κομοτηνής.
2. Σοφίας Θεού, για άπορους γέροντες, Κομοτηνή.


ΜΥΤΙΛΗΝΗ
1. Αγ. Νικόλαος Αμπελικού, τηλ. 22520-91.042.
2. Αγ. Παρασκευή Ακρασιού.


ΚΑΒΑΛΑ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
1. Απόστολος Παύλος, Καβάλα, τηλ. 2510-222.113.
2. Αγ. Δημήτριος, Χρυσούπολη.


ΞΑΝΘΗ
Συσσίτιο «Τράπεζα Αγάπης». Συνεστίαση μεσημβρινού γεύματος για 100 άτομα. 671 00 Ξάνθη, τηλ. 25410-23.943.

ΚΙΛΚΙΣ
1. Συσσίτια απόρων, Ελ. Βενιζέλου 2, 611 00 Κιλκίς, τηλ. 23410-22.248


Θεσσαλονίκη
1. Δήμος Θεσσαλονίκης, Καραολή -Δημητρίου 16, τηλ. 2310 241516, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 12.00 - 13:30.
2. Μεταμόρφωσις - Γέννησις του Σωτήρος, Δελφών, Θεσσαλονίκη.
3. Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Πυλαίας, Προφήτη Ηλία 101 - 103, τηλ. 2310 300934, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11.30 - 12.00.
4. Οσία Ξένη, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη.
5. Αγ. Γεώργιος, Π. Τσαλδάρη 12, 567 28 Νεάπολις, τηλ. 2310-613.060.
6. Αγ. Ελευθέριος Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 176, 564 01 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310-655.710.
7. Αγ. Πάντες, Μοναστηρίου 28, Τ. Κ. 546 27 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310-655.710.
8. Αγ. Αθανάσιος, Πλ. Αγίου Αθανασίου, 562 24 Εύοσμος, τηλ. 2310-763.354, 761.325.
9. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 28, 566 25 Συκιές, τηλ. 2310-611.811.
10. Αγ. Χαράλαμπος, Επταπυργίου 93, 566 25 Συκιές, τηλ. 2310-213.866.
11. Αγ. Παρασκευή Ξηροκρήνης, Λαγκαδά 99, 561 01 Νεάπολη, τηλ. 2310-747.303
12. Ι. Ν. Μεταμορφώσις του Σωτήρος, Καλαμαριά
13. Ι. Ν. Παναγίας Δεξιάς, Καμάρα, Θεσσαλονίκη, 2310-209.753
14. Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Καλλιδοπούλου 2, τηλ. 2310 827444, ώρες λειτουργίας: καθημερινά και Κυριακή: 13.30, Πέμπτη: 14.30.
15. Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας, Πολυκλείτου 28, τηλ. 2310 913530, ώρες λειτουργίας. Δευτέρα - Σάββατο. 10.00 - 11.00.
16. Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Άνω Τούμπας, Γρ. Λαμπράκη 106, τηλ. 2310 911212, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 12.00 - 13.00.
17. Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας, Πλ. Λαοδηγήτριας 8 και Ιουλιανού, τηλ. 2310 210159, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 11.00.
18. Ι.Ν. Αναλήψεως, Αναλήψεως 6, τηλ. 2310 830306, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 12.00.
19. Ι.Ν. Αγίων Πάντων, Μοναστηρίου 28, τηλ. 2310 513977, 2310 510029, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο: 12.00 13.00.
20. Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, Φιλιππουπόλεως 20, τηλ. 2310 738400, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο: 10:30 - 11.00.
21. Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα, Αρτάκης 1, τηλ. 2310 912151, 6977245730, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο: 11.00 - 12:30.
22. Χαρίσειο γηροκομείο Άνω Τούμπας, Δ. Χαρίση, τηλ. 2310 913310, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 12.00.
23. Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, Ιέρωνος και Ολυμπιάδος, τηλ. 2310 235398, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο: 11.00 - 13.00.
24. Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Αιτωλού Ευόσμου, Δαβάκη 69, τηλ. 2310 764380, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 08:30 - 12.00.
25. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ν. Κουντουριώτη 10, τηλ. 2310 531530, Χριστούγεννα και Πάσχα.


Βόλος
1. Ανάληψις Χριστού Βόλος τηλ. 24210-58.868.
2. Μεταμόρφωσις Σωτήρος Βόλος, τηλ. 24210-24.077.
3. Αγ. Δημήτριος Βόλος, τηλ. 24210-55.357.
4. Αγ. Ανάργυροι Βόλος, τηλ. 24210-63.380.
5. Αγ. Θεόδωροι Βόλος, τηλ. 24210-24.271.
6. Αγ. Αικατερίνη Βόλος, τηλ. 24210-42.759.
7. Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνία, τηλ. 24210-60.160.
8. Αγ. Νικόλαος Βόλος, τηλ. 24210-25.409.
9. Αγ. Δημήτριος Αλμυρός, τηλ. 24220-21.244.


Σέρρες
1. Κοίμησις Θεοτόκου, Σέρρες, τηλ. 23210-56.967.
2. Μεγάλοι Ταξιάρχες, Σέρρες, τηλ. 23210-22.755.
3. Αγ. Δημήτριος, Σέρρες, τηλ. 23210-23.721.
4. Αγ. Ανάργυροι, Σέρρες, τηλ. 23210-25.810.
5. Ευαγγελίστρια, Σέρρες, τηλ. 23210-45.876.


Καρδίτσα
1. Σπίτι Αγάπης Καρδίτσας, με 170 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24410-75.010.
2. Σπίτι Αγάπης Μουζακίου, με 30 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24450-42.000.
3. Σπίτι Αγάπης Παλαμά, με 75 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24440-22.314.


Χαλκίδα
1. Τράπεζα Αγάπης Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η μόρφωσις του Σωτήρος» Χαλκίδος, Αγ. Δημήτριος, Χαλκίδα, τηλ. 22210-23.279.
2. Ευαγγελίστρια, Χαλκίδα, τηλ. 22210-24.550.
3. Αγ. Νικόλαος, Χαλκίδα, τηλ. 22210-24.815.
4. Αγ. Ιωάννης, Χαλκίδος, τηλ. 22210-24.440.


Αλεξανδρούπολη
1. Γεύματα Αγάπης Εκκλησιαστικού Νεανικού Κέντρου, Μαυροκορδάτου 3α, Τ. Κ. 681 00 Αλεξ/πολη, τηλ. 25510-34.319.


Λάρισα
1. Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισα, τηλ. 2410-233.446.
2. Ευαγές Ίδρυμα «Ο Επιούσιος», 150 σιτιζόμενοι.


Καστοριά
1. Κοίμησις Θεοτόκου, Τ. Κ. 521 00 Καστοριά, τηλ. 24670-28.970, 29.356.


Ναύπακτος
1. Αγ. Δημήτριος, Ναύπακτος, τηλ. 26340-28.244.
2. Αγ. Παρασκευής, Ναύπακτος, τηλ. 26340-27.301


Αίγιο
1. Εκκλησιαστικό Εστιατόριο «Το στέκι της αγάπης», Αίγιο, τηλ. 26910-25.063.


Πάρος
1. Παναγία Εκατονταπυλιανή, Πάρος, τηλ. 22840-21.243.


Σάμος
1. Διακονία Αγάπης τηλ. 22730- 87 642.


Αίγινα
1. Λεούσειο Ίδρυμα, Αίγινα, 180 10 τηλ. 22970-22.942.


Πολύκαστρο
1. Διακονία διανομής φαγητού κατ' οίκον στην Γουμενίσσα και το Πολύκαστρο.


Δράμα
1. Τράπεζα Αγάπης "Η Αγία Βαρβάρα», Δράμα. Στους εναπομείναντες σιτιζομένους χορηγείται σχετικό επίδομα.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίδομα αναπηρίας δικαιούνται πλέον και οι διαβητικοί
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Τους συνεχείς αγώνες τους για την ορθή, από την πλευρά του κράτους, αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, βλέπουν να δικαιώνει η έκδοση του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας που δημοσιεύτηκε στις 4 Μαϊου 2012, σύμφωνα με τον οποίο αναγνωρίζεται ως αναπηρία η χρόνια αυτή πάθηση.

Έτσι, λοιπόν, με το νέο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αποδίδεται στους ινσουλινοεξαρτώμενους (Τύπου 1 διαβήτης) αλλά και στους ινσολινοθεραπευόμενους (Τύπου 2 διαβήτης) οι οποίοι ρυθμίζονται πλέον με ινσουλίνη, ποσοστό 50% με τη βεβαίωση της πάθησης, ενώ το ποσοστό 67% αποδίδεται με την ύπαρξη επιπλοκών και της εξέλιξης τους βάσει τεκμηριωμένων ιατρικών και επιστημονικών στοιχείων.


Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφία - σοκ με τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμαΗ μια πλευρά του προσώπου είναι γερασμένη ενώ η άλλη είναι σχεδόν αναλλοίωτη.

Μια κυριολεκτικά συγκλονιστική εικόνα που αποκαλύπτει τις καταστροφικές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν άντρα 69 ετών, ο οποίος επί 28 χρόνια εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού.

Όπως διαπιστώνεται στη φωτογραφία η αριστερή πλευρά του προσώπου του φαίνεται πολύ πιο γερασμένη συγκριτικά με τη δεξιά που μοιάζει σχεδόν αναλλοίωτη, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν περισσότερο εκτεθειμένη στον ήλιο τις ώρες που ο άντρας πέρασε στο τιμόνι.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει μελετηθεί από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο και δημοσιεύεται στο περιοδικό «New England of Μedicine».

Η εξέταση που έγινε στο δέρμα, έδειξε ότι ο ασθενής πάσχει από δερματοηλίαση, μια πάθηση που προκαλείται από τη χρόνια έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες UVA,
και που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς καταστρέφει τις ελαστικές ίνες του προσώπου.

Οι ακτίνες UVA σε αντίθεση με τις ακτίνες UVB που συνδέονται συνήθως με τον καρκίνο του δέρματος και τα εγκαύματα, έχουν την ικανότητα να διεισδύουν περισσότερο μέσα από παράθυρα ακόμη και σε μια συννεφιασμένη ημέρα.

Αν και οι ακτίνες UVA θεωρούνταν σχετικά ασφαλείς σε σύγκριση με άλλες μορφές υπεριώδους ακτινοβολίας, νεότερες έρευνες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτές να προκαλούν όγκους στο δέρμα.Διαβάστε περισσότερα...

Φόρους 8 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοιΜέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Το ποσό των 8 δισ. ευρώ ευελπιστεί να εισπράξει από τον Αύγουστο μέχρι και το τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο από τα φυσικά πρόσωπα. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλλουν πέντε φόρους μέχρι το τέλος του έτους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το ποσό που έχει υπολογίσει το οικονομικό επιτελείο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και το χρονικό διάστημα πληρωμής των φόρων ιδιαίτερα μικρό για τους φορολογούμενους. Δεν αποκλείεται αρκετοί φορολογούμενοι να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλές τους θα γίνουν ληξιπρόθεσμες και θα πρέπει να υπαχθούν σε κάποιες από τις υφιστάμενες ρυθμίσεις που προβλέπουν δόσεις στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των φόρων.

Επίσης, το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων δεν αποκλείεται να μη συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και αυτό διότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στην αγορά ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εισπραχθούν τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται από την ανωτέρω πηγή. Εφόσον καταφέρει το οικονομικό επιτελείο να επιλύσει τα προβλήματα και τελικά συμπεριληφθεί το ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα επιμερισθεί στο 2012 και το 2013.

Ειδικότερα οι αυξημένοι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και που ανέρχονται στο ποσό των 8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από:

1. Τον φόρο εισοδήματος. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για το τρέχον έτος. Σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους για τα εισοδήματα του 2011 εξαιτίας:

α) Της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν εισοδήματα 12.000 ευρώ θα καταβάλουν φόρο εισοδήματος 700 ευρώ (από τις 5.000 έως τις 12.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου είναι 10%).

β) Της συρρίκνωσης των αφορολογήτων ορίων για παιδιά. Συγκεκριμένα, για τους φορολογούμενους με προστατευόμενα παιδιά, τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά με 1 έως 4 προστατευόμενα τέκνα έχουν μειωθεί από 13.500 ευρώ σε 7.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 1 τέκνο, από 15.000 σε 9.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 2 τέκνα, από 23.500 σε 12.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και από 25.500 σε 15.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 4 τέκνα.

γ) Της μεγάλης αύξησης των τεκμηρίων ακόμα και για όσους έχουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

δ) Των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος.

ε) Της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των αποδείξεων. Πλέον κάθε φορολογούμενος πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις δαπανών έτους 2011 αξίας ίσης με το 25% του ετησίου ατομικού εισοδήματός του, πραγματικού ή τεκμαρτού.

2. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ -πραγματικά ή τεκμαρτά- θα πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως 4%. Το ποσό που θα προκύψει θα καταβληθεί μαζί τον φόρο εισοδήματος.

3. Τέλος επιτηδεύματος. Περισσότεροι από 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που είχαν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα θα πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Σημειώνεται ότι για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ. Επίσης, το ποσό του τέλους επιτηδεύματος θα πληρωθεί με τον φόρο εισοδήματος.

4. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010. Περίπου 250.000 φορολογούμενοι που κατείχαν την 1η-1-2010 κτίσματα και οικόπεδα (εντός σχεδίου) συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα λάβουν στις αρχές Αυγούστου το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του φόρου. Ο ΦΑΠ του 2010 υπολογίζεται με συντελεστές 0,1% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 400.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό του ΦΑΠ καταβάλλεται εφάπαξ. Οσον αφορά στον ΦΑΠ του 2011, πιθανότατα θα πληρωθεί το 2013.

5. Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών 2012. Εφόσον αποφασισθεί ο φόρος να συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυτό θα γίνει από τα τέλη Ιουνίου και μετά. Τον σχετικό φόρο θα καταβάλουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η εξόφληση του ειδικού αυτού τέλους για το έτος 2012 θα γίνει σε 5 δόσεις, με τους λογαριασμούς ρεύματος της περιόδου Ιουλίου 2012 - Μαρτίου 2013.


Διαβάστε περισσότερα...

Όργιο με τις συντάξεις στο ΗράκλειοΙδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από τη ζωή και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το ίδρυμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Ηράκλειο Κρήτης ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004, ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλεται κανονικά η σύνταξή του ακόμα και οκτώ χρόνια μετά. Μόνο για την περίπτωση αυτή, το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς επιβαρύνσεις οι αλλαγές στα εισιτήρια για τις πανελλήνιεςΗ αναβολή εξέτασης των μαθημάτων έγινε λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Απαλλαγή από κάθε επιπλέον επιβάρυνση θα έχουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για τυχόν αλλαγή ημερομηνίας αεροπορικών εισιτηρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του υπουργείου, οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υποψηφίων μαθητών στα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για την απαλλαγή από τυχόν οικονομική επιβάρυνση στα εισιτήρια που θα χρειασθεί να αλλαχθούν λόγω των εθνικών εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις σχολικές μονάδες τους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εθνικών εκλογών οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 15, αντί στις 16 Ιουνίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντεςΝέες πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης
.
Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει την προμήθεια τροφίμων απ’ ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή, 24 Ιουνίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν ελαιόλαδο, ρύζι και φέτα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά αρίστης ποιότητας.

Ειδικότερα:

• Το ελαιόλαδο θα διατεθεί σε 5λιτρη μεταλλική συσκευασία στην τελική τιμή των 13.50 ευρώ. Είναι αγνό, παρθένο, εξαγώγιμο προϊόν, της ίδιας ποιότητας με αυτό που διετέθη τις προηγούμενες δύο φορές, και προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο Επιδαύρου από τον ίδιο παραγωγό.

• Το ρύζι (ποιότητα νυχάκι, προέλευσης Μεσολογγίου) θα διατεθεί σε 5κιλη συσκευασία στην τελική τιμή των 4 ευρώ, και είναι το ίδιο με αυτό που διετέθη την προηγούμενη φορά.

• Η φέτα θα διατεθεί σε 4κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 22,80 ευρώ. Προέρχεται από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, και είναι πρόβεια, με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 11/6/2012, από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα...

Το κορίτσι "λύκος"Η Liu Jangli γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση, γνωστή ως «Το σύνδρομο του λύκου». Μέρος του προσώπου και του σώματός της είναι καλυμμένα με χοντρό μαύρο τρίχωμα. Η εξάχρονη, σήμερα, Liu γεννήθηκε έχοντας στο 60% του σώματός της μαύρη γούνα.

«Με τρώει πολύ, αλλά δεν με πονάει», είπε η ίδια σε μια τοπική εφημερίδα.Η Liu ήταν μόλις δύο ετών, όταν ο πατέρας της την άφησε στο νηπιαγωγείο και δε γύρισε ποτέ να την πάρει. Μάταια οι υπεύθυνοι έκαναν εκκλήσεις προς τους γονείς μέσω του τοπικού Τύπου.

Πριν από λίγο καιρό, ένας συγγενής αποφάσισε να αναλάβει την κηδεμονία της μικρής. Ο φτωχός άνδρας δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα για να σπουδάσει τη μικρή και εκφράζει το φόβο πως θα περάσει όλη της τη ζωή στο περιθώριο.

Ο ίδιος, όμως, την έχει αποδεχτεί, παρόλο που στην αρχή ένιωθε άβολα μαζί της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον «αέρα» η «Βοήθεια στο σπίτι» στη ΘεσσαλίαΛήγουν οι συμβάσεις και... δεν αναμένεται ανανέωση.

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thessalinews.gr η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις τους και από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχισή του. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από προηγούμενα έτη τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική κοινωνικο-υποστηρικτική δομή. Την ώρα που το κράτος πρόνοιας καταρρέει και η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση, η υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα αυτό βρίσκοντας διέξοδο που θα ανακουφίσει τόσο τους περίπου 4000 εργαζόμενους του Προγράμματος, όσο και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό.

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό και θα θέσει το θέμα στην συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη η αντιπρόεδρος κα Στεφανία Νάκου, η Γραμματέας κ. Ιωαν. Χατζή και τα μέλη του συλλόγου Παρασκευή Κρικέλη, Μαρία Πασχάλη και Παρασκευή Σιώκα, που ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα του συλλόγου τους.Διαβάστε περισσότερα...

Προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη συμβασιούχωνΗ εγκύκλιος αφορά στους δήμους Κορίνθου και Ναυπλίου
.
Από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου πεντάμηνης απασχόλησης, 170 ανέργων στο Δήμο Κορίνθου και 130 ανέργων στο Δήμο Ναυπλίου, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ κι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με εισόδημα ως 10.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2010.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με συστημένη επιστολή στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, που διεξάγει τις διαδικασίες πρόσληψης, στην οδό Σπάρτης 8 στην Τρίπολη με την ένδειξη, για Π.Ε. Κορινθίας και για Π.Ε. Αργολίδας αντίστοιχα.


Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογέςΌλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι.

Για θέματα που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας ενημερώνει τους ψηφοφόρους το υπουργείο Εσωτερικών δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ερχόμενη Κυριακή.

- Πότε θα ψηφίσω;

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ενώ μπορείτε να ψηφίζετε από τις 7:00-19:00

- Πού ψηφίζω;

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm. ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 136 4500 από τις 9:00-15:00το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 και μέχρι την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες μεταξύ 08:00-21:00 συνεχώς.

- Τι γίνεται με τους ετεροδημότες;

Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες. Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

- Tι κάνω σε περίπτωση που το όνομά μου δεν είναι γραμμένο σε κανέναν εκλογικό κατάλογο του Δήμου, όπου είμαι γραμμένος, και δεν στερούμαι του εκλογικού μου δικαιώματος;

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε, μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, να αναζητήσετε πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείτε κανονικά το εκλογικό σας δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

- Πώς ψηφίζω;

Μπορείτε να ψηφίσετε επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό σας (ακόμα και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ακόμα και το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

- Έχω δικαίωμα να ψηφίσω;

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα για οποιονδήποτε λόγο.

- Είναι υποχρεωτικό να ψηφίσω;

Ναι. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

- Γιατί οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα;

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες , η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.

- Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψιν ως άκυρα.

- Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;

Οι βουλευτές εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος , δηλαδή στη λίστα (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

- Πόσοι βουλευτές εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια;

Πρόκειται για κατανομή 288 εδρών στις 56 βασικές περιφέρειες της χώρας. Οι υπόλοιπες 12 έδρες καταλαμβάνονται από βουλευτές επικρατείας.

- Πώς μπορώ να αποδείξω ότι ψήφισα, εάν μου ζητηθεί από την υπηρεσία μου;

Μετά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστικό αντιπρόσωπο να σας χορηγήσει σχετική έντυπη βεβαίωση.

- Δικαιούμαι βοήθεια κατά την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος;

Άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή, όπως για παράδειγμα έγκυες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λ.π. ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

- Τι δικαιώματα έχω σε περίπτωση που αντιμετωπίζω κάποια κινητική αναπηρία;

Ειδικότερα για άτομα με αναπηρίες, έχει εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων προς άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να σας παράσχει τη συνδρομή του κατά προτεραιότητα και προς πάσα διευκόλυνσή σας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, εάν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσής σας στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζετε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα απρόσκοπτα με ταυτόχρονη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου σας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών σας υπενθυμίζει ότι τα ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών έχουν αλλάξει και επομένως τα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών τις 6ης Μαΐου δεν ισχύουν και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα ληφθούν υπόψιν ως άκυρα.


Διαβάστε περισσότερα...

Δύο εκατ. παιδιά πεθαίνουν το χρόνο από πνευμονία και διάρροιαΗ αντιμετώπιση των πλέον θανατηφόρων ασθενειών μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη.

Μια νέα έκθεση της UNICEF επισημαίνει τις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζονται για τη γεφύρωση του χάσματος παιδικής επιβίωσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της πνευμονίας και τη διάρροιας - τις δύο κύριες αιτίες θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών.

«Γνωρίζουμε τι φέρνει αποτέλεσμα κατά της πνευμονίας και της διάρροιας - τις δύο ασθένειες που πλήττουν σκληρά κατά κύριο λόγο τους φτωχότερους,» δήλωσε ο Antony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF. «Η αναβάθμιση απλών παρεμβάσεων μπορεί να υπερνικήσει δύο από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την αύξηση των ποσοστών παιδικής επιβίωσης, να βοηθήσει ώστε να έχει κάθε παιδί την ευκαιρία να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί».

Η πνευμονία και η διάρροια ευθύνονται για σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών σε παγκόσμιο επίπεδο - ή πάνω από 2 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Σχεδόν το 90% των θανάτων από πνευμονία και διάρροια συμβαίνουν στην υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η πρόληψη και η θεραπεία και για τις δύο ασθένειες συχνά επικαλύπτονται, περιλαμβάνοντας βασικά βήματα όπως: η αύξηση της κάλυψης εμβολιασμών, η ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η επέκταση της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό και αποχέτευση και η παροχή αλάτων ενυδάτωσης από το στόμα σε παιδιά με διάρροια και αντιβιοτικών σε παιδιά με βακτηριακή πνευμονία.

Η έκθεση της UNICEF εκδίδεται λίγο πριν από την έναρξη μιας μεγάλης παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την επιβίωση των παιδιών, που θα γίνει στην Ουάσιγκτον στις 14-15 Ιουνίου και συγκαλείται από τις κυβερνήσεις της Αιθιοπίας, της Ινδίας και των ΗΠΑ, όπου συμμετέχουν 700 ηγέτες και εμπειρογνώμονες από κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών.

Οι δυνατότητες για να σωθούν ζωές παιδιών είναι τεράστιες, αν καταστεί δυνατό να ενισχυθούν αποτελεσματικές και οικονομικές παρεμβάσεις για την πνευμονία και τη διάρροια ώστε να προσεγγισθούν και τα πλέον μη προνομιούχα παιδιά.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να σωθούν οι ζωές περισσότερων από 2 εκατομμυρίων παιδιών στις 75 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, αν ολόκληρος ο κάτω των πέντε ετών παιδικός πληθυσμός της κάθε χώρας, απολάμβανε την κάλυψη που έχει ήδη επιτευχθεί για το πλουσιότερο 20% στις ίδιες αυτές χώρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές για χρυσαφένια επιδερμίδαΤο τέλειο μαύρισμα περνάει από το στομάχι.

Με τον όρο μαύρισμα εννοούμε την αντίδραση του οργανισμού μας στην ακτινοβολία του ήλιου η οποία είναι απολύτως φυσιολογική και έχει ως στόχο της να προστατέψει το σώμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του. Αναλυτικότερα, η έκθεση μας στον ήλιο διεγείρει την παραγωγή μελανίνης από μία ομάδα κυττάρων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα μας.

Η διατροφή μας όμως, πως σχετίζεται με όλο αυτό;

Έχει φανεί πως τα άτομα που ακολουθούν μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αποκτούν μία πιο υγιή «χρυσαφένια» λάμψη από τον ήλιο. Και όλο αυτό συμβαίνει χάρη σε κάποιες ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά όπως τα καρότα και οι ντομάτες. Τα καροτενοειδή είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σε ποιες τροφές τα συναντάμε πιο συγκεκριμένα;

Καρότα, ροδάκινα, βερίκοκα, σπανάκι, ντομάτες, καρπούζι, ροζ γκρέιπ φρουτ, κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, σέλινο, πορτοκάλια, παπάγια και μανταρίνια.

Για ένα υγιές μαύρισμα χρειαζόμαστε και μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η διατροφή πως θα συμβάλλει σε αυτό;

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Συμβάλλουν στην λίπανση του δέρματος, στην ανανέωση των κυττάρων αλλά και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση και την ξηροδερμία.

Πηγές: ψάρι, κρέας, αυγό , δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά.

Βιταμίνη C : Βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου

Πηγές: ακτινίδιο, πορτοκάλι, λεμόνι, μάνγκο, παπάγια, πιπεριά, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γλυκοπατάτα.

Βιταμίνη Ε: Έχει αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει την αφυδάτωση και την ξηρότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη γήρανση

Πηγές: αμύγδαλα, ηλιόσποροι, φιστίκια, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο και άλλα φυτικά έλαια.

Ψευδάργυρος και σελήνιο: διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη

Πηγές: αρνί, φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, θαλασσινά, πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό.

Νερό: Ο βασικότερος σύμμαχος μας στην ενυδάτωση

Στην φετινή σας προσπάθεια για υγιές μαύρισμα μην ξεχάσετε την διατροφή σας.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως πάσχετε από πονοκέφαλο του αεροπλάνου;Πρόκειται για ένα νέο είδος πάθησης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τα αεροπορικά ταξίδια. Κάποιοι αυτούς φαίνεται ότι σωματοποιούν τον φόβο τους αφού υποφέρουν από «πονοκέφαλο αεροπλάνου», ένα είδος πόνου που, σύμφωνα με τους ερευνητές, γίνεται εντονότερος κατά την προσγείωση.

Ο ασυνήθιστος πονοκέφαλος, συχνά μοιάζει με ημικρανία καθώς εντοπίζεται στη μια πλευρά του κεφαλιού και εστιάζεται κοντά στο μάτι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιατρική βιβλιογραφία το 2004 και μέσα στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές καταγραφές κρουσμάτων.

Τώρα, ιταλοί ερευνητές δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «Κεφαλαλγία» (Cephalalgia) τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σύμφωνα με τα οποία ο «πονοκέφαλος του αεροπλάνου» θα πρέπει να θεωρηθεί μια υποκατηγορία πονοκεφάλου και προτείνουν μια σειρά από κριτήρια που οι γιατροί θα πρέπει να χρησιμοποιούν για την διάγνωσή του.

Ο επικεφαλής ερευνητής Φεντερίκο Μαϊνάρντι του νοσοκομείου Giovanni e Paolo της Βενετίας και οι συνεργάτες του περιγράφουν 75 περιπτώσεις ανθρώπων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε «πονοκέφαλο αεροπλάνου».
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν σε επαφή μαζί του αφού διάβασαν για αυτό τον τύπο πονοκεφάλου σε δημοσίευμά του το 2007.

Σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν σχετικά με τα συμπτώματά τους, ο πονοκέφαλος είναι τις περισσότερες φορές μικρής διάρκειας- λιγότερο από 30 λεπτά για το 96% των ερωτηθέντων.Διαβάστε περισσότερα...

Οι δρομείς ζουν περισσότεροΤο τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα υποστηρίζει ότι το τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη σχέση ανάμεσα στο τρέξιμο και τους θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια σε 53.000 ενήλικες. Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 20 -100 ετών, χωρίς καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο ή διαβήτη στην αρχή της έρευνας. Το 27% αυτών ήταν δρομείς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δρομείς είχαν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας συγκριτικά με όσους δεν έτρεχαν. Συγκεκριμένα, το τρέξιμο μείωνε τον κίνδυνο θνησιμότητας όταν ο δρομέας έτρεχε μέχρι 32 χιλιόμετρα την εβδομάδα ή έτρεχε 2-5 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έτρεχαν περισσότερο δεν είχαν μεγαλύτερο πλεονέκτημα όσον αφορά τη μακροβιότητα. Αντιθέτως, στις «μεγαλύτερες» δόσεις τρεξίματος οι δρομείς έχαναν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.
Συμπερασματικά, σύμφωνα με τους ερευνητές το τρέξιμο προφυλάσσει την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά όταν οι αθλητές υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής τους, τότε δεν υπάρχουν οφέλη για την καρδιά.


Διαβάστε περισσότερα...