Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οδηγός λεωφορείου έκανε σεξ εν ώρα εργασίας


«Αν μπορούσα να πουλήσω το βίντεο θα έβγαζα εκατομμύρια» ακούγεται να λέει ο ίδιος
.
Με τίποτα δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επιβάτη που μπήκε στο λεωφορείο ο οδηγός του Alex Gonzales που τελικά απολύθηκε από τη δουλειά του μετά από 14 χρόνια γιατί τον έπιασαν να κάνει σεξ μαζί της μέσα στο όχημα, εν ώρα εργασίας.

Ο Alex Gonzales εργαζόταν επί 14 χρόνια ως οδηγός λεωφορείων, στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Κάμερα ασφαλείας τον «τσάκωσε» να προβαίνει σε σεξουαλικού περιεχομένου πράξεις με άγνωστη γυναίκα, μέσα στο λεωφορείο. Εκείνη την ώρα στο λεωφορείο δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες.

Ο οδηγός κάθεται σε μια από τις θέσεις των επιβατών, και στο βίντεο ακούγεται να λέει στην γυναίκα: «ξέρεις τι ώρα είναι;» Εκείνη σηκώνεται από τη θέση της, γονατίζει μπροστά του και επιδίδονται σε ερωτικά παιχνίδια.

Μετά το τέλος της πράξης, ο οδηγός φέρεται να λέει: «Αν μπορούσα να πωλούσα αυτό το υλικό, θα έβγαζα εκατομμύρια». Στη συνέχεια πηγαίνει στη θέση του οδηγού ενώ αρχίζουν και επιβιβάζονται διάφορα άτομα. Μια μητέρα μαζί με το μωρό της που είδε τι είχε συμβεί, κατήγγειλε τον οδηγό ο οποίος τελικά έχασε τη δουλειά του.

Αμέσως μετά το σεξ, ο οδηγός ακούγεται να λέει «Φίλε, αν μπορούσα να πουλήσω αυτό το βίντεο, θα έβγαζα εκατομμύρια»!

Το περιστατικό ερευνήθηκε μετά από καταγγελία περαστικού που είδε τα όργια στο λεωφορείο.

Δείτε το βίντεο το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία για να προβληθεί στην τηλεόραση




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αποτρόπαιο φεστιβάλ που τρώνε σκύλους


Με έδεσμα τα συμπαθή τετράποδα γιόρτασαν στην Κίνα το θερινό ηλιοστάσιο.

Το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ιδίως για όσους δεν είναι Κινέζοι. Ένα από τα πλέον αποτρόπαια φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται στην Κίνα. Το θέαμα, για εκείνους που δεν το έχουν συνηθίσει, είναι διόλου ελκυστικό και σίγουρα δεν τους κάνει να τους… τρέχουν τα σάλια.

Για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο πολλοί οι Κινέζοι έχουν τη συνήθεια να δοκιμάζουν «περίεργες» γεύσεις. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της πόλης Γιούλιν διοργάνωσαν φεστιβάλ στο οποίο έφαγαν σκύλους. Οι ντόπιοι αποδείχθηκαν πονηροί, καθώς η γιορτή έγινε νωρίτερα από το κανονικό -σε σχέση με άλλες χρονιές- μόνο και μόνο για να καταφέρουν να αποφύγουν τις αντιδράσεις των ακτιβιστών, οι οποίοι κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή, πρώτα συγκεντρώνουν τους σκύλους και τους τοποθετούν σε κλουβιά, μετά τους γδέρνουν, τους σφάζουν και στη συνέχεια τους γίνονται… έδεσμα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων τονίζουν ότι –πέραν όλων των άλλων- το φεστιβάλ αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι οι σκύλοι δεν περνούν από υγειονομικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποια ασθένεια, αφού πολλοί από αυτούς είναι αδέσποτοι και άλλοι έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους. κάποιες φορές τα σκυλιά δηλητηριάζονται με τοξικά χημικά, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ίδιοι οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι τρώγοντας τους σκύλους το καλοκαίρι καταφέρνουν να διατηρούνται υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτός είναι ο λόγος που το κάνουν.














Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο ζητήματα προσφυγικής προστασίας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Επίκαιρα ζητήματα προσφυγικής προστασίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Στις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα ασύλου και προστασίας προσφύγων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου της Αρμοστείας στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαμπρόπουλος, σημειώνοντας αρχικά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.

«Έναν χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας, η νέα Υπηρεσία Ασύλου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα και σε συμβολικό και σε ρεαλιστικό επίπεδο. Ήδη έχουμε σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της διαδικασίας» είπε ο κ. Τσαμπρόπουλος τονίζοντας την ανάγκη το εγχείρημα να έχει μεγαλύτερη στήριξη από πλευράς της Πολιτείας και να ολοκληρωθεί η στελέχωση της νέας Υπηρεσίας. Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Γραφείου μίλησε για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής που σηματοδότησε την αρχή μιας αλλαγής προς την ορθή κατεύθυνση σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονταν οι αφίξεις στα σύνορα στο παρελθόν. «Έχει τεράστια σημασία η μεταχείριση των ανθρώπων» είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «οι προσπάθειες πρέπει να γίνονται για να φυλάσσονται οι ζωές των ανθρώπων και όχι τα σύνορα».

Εξάλλου, ο κ. Τσαμπρόπουλος αναφέρθηκε στη στροφή των μικτών μεταναστευτικών ομάδων στο επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα που δημιουργεί αυξημένες προκλήσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και για την ασφαλή διέλευση των προσφύγων, ιδίως όταν η πλειοψηφία των νεοεισερχομένων περιλαμβάνει άτομα με προσφυγικό προφίλ, όπως Σύροι, Σομαλοί, Ερυθραίοι και Παλαιστίνιοι, τονίζοντας πως η πραγματικότητα αυτή απαιτεί μια γενικότερη αναθεώρηση της πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική έκθεση του Οργανισμού «η πρακτική της γενικευμένης διοικητικής κράτησης, σε συνδυασμό με τη χρονική της διάρκεια και τις συνθήκες κράτησης, εγείρουν σοβαρά προβλήματα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων και οι υιοθετούμενες πολιτικές και πρακτικές χρήζουν επανεξέτασης».

Η απουσία μέτρων ενταξιακής πολιτικής, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, περιορίζουν τη δυνατότητα των δικαιούχων διεθνούς προστασίας για απόλαυση των δικαιωμάτων τους, ενώ δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. «Ο αποκλεισμός γεννάει ζητήματα ασφάλειας και όχι οι προσπάθειες κοινωνικής ένταξης» εξήγησε ο κ. Τσαμπρόπουλος.

Την κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με καθημερινές περιπτώσεις μεταναστών που βρήκαν το θάνατο περιέγραψε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί, αναφερόμενος στα «θύματα επαναπροώθησης». «Δεν γίνεται με την πολιτική που ακολουθείτε να σταματήσουμε τους ανθρώπους να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα». Παράλληλα ο κ. Μοχαμαντί αναφέρθηκε στη νέα Υπηρεσία Ασύλου που «ακόμη και αν δουλεύει, δεν έχει στην πραγματικότητα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων».

Τα πολύπλοκα βήματα για το στήσιμο της Υπηρεσίας Ασύλου περιέγραψε η διευθύντριά της, Μαρία Σταυροπούλου, ενώ από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Όσον αφορά την έξαρση της ρατσιστικής βίας το 2013, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η πρόσφατη υιοθέτηση ρύθμισης για την προστασία των θυμάτων, έστω και με Υπουργική Απόφαση, δημιουργεί ένα πρώτο θετικό βήμα για την ενθάρρυνση των θυμάτων να καταγγείλουν τα εγκλήματα μίσους και για τη δίωξη των ενόχων».

Η παγκόσμια εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας φέτος έχει θέμα τις ανθρώπινες ιστορίες προσφύγων από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κενά για τις μεταθέσεις θα προσδιοριστούν από το myschool


ΔΟΕ: Δεν απάντησε και δεν δεσμεύτηκε η ηγεσία του υπ. Παιδείας στα μεγάλα ζητήματα.

Σειρά ζητημάτων έθεσε η ΔΟΕ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όπως η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αυξανόμενη ανεργία των εκπαιδευτικών, η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η αξιολόγηση και άλλα για τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν υπήρξε κάποια απάντηση, ούτε δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε μόνο τη διάθεση για εύρεση κοινού τόπου επικοινωνίας και συνεργασίας, ενώ από της σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν ήταν η κατάθεση του νομοσχεδίου της ειδικής αγωγής εντός των ημερών, καθώς και το γεγονός ότι οι μεταθέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι αποσπάσεις, για τις οποίες όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, ξεκίνησε η πενθήμερη προθεσμία των αιτήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr μέσα από τη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία φαίνεται να βγήκε η πληροφορία ότι τα κενά για τις μεταθέσεις θα προσδιοριστούν από το myschool και όχι από τα γραφεία, ενώ μπορεί να δεχθούν μια μικρή απόκλιση που δε θα ξεπερνάει το 5%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

- Στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες.

- Στην καθυστέρηση της υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις).

- Στις αδικίες που έχουν δημιουργήσει στους συναδέλφους των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Π.Ε., οι μετατάξεις που υλοποιήθηκαν με τρόπο αιφνιδιαστικό στην τρέχουσα σχολική χρονιά με τη μεταφορά χιλιάδων συναδέλφων από την Π.Ε. στην Δ.Ε.

- Στη συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών.

- Στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η προωθούμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

- Στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία-αδιοριστία των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν προβλεφθεί για τη σχολική χρονιά 2014-2015 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω της συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών. Για μια ακόμη φορά διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

- Στην απουσία διορισμών στην ειδική αγωγή.

- Στη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 μέχρι σήμερα.

- Στις άδικες διώξεις εκπαιδευτικών λόγω του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων.

- Στην απουσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού.

- Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η προσχολική αγωγή.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι ενημερώνεται και θα είναι σε θέση να απαντήσει αμέσως μετά την 83η γενική συνέλευση της ΔΟΕ σε συνάντηση που θα καθοριστεί.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση και συσπείρωση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πιέζουν και απαιτούν λύσεις. Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να τις δώσει άμεσα γιατί το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν περισσότερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκαν για τραυματισμό γυναίκας από πτώση μπαλκονιού


Ένοχοι κρίθηκαν και πάλι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση του μπαλκονιού που έπεσε πάνω στην 17χρονη τότε Ευαγγελία Ψαράκη, προκαλώντας της σημαντικά προβλήματα τα οποία ως και σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στο Ηράκλειο εκδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση, με κατηγορούμενους τον 83χρονο λυράρη, ιδιοκτήτη του κτίσματος και τον 41χρονο εργολάβο, κατηγορούμενοι και οι δύο για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια - ο ιδιοκτήτης του κτίσματος κατά συρροή.

Πρωτόδικα ο λυράρης είχε καταδικαστεί σε 20 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή και ο εργολάβος σε 15 μήνες με 3ετή αναστολή. Σήμερα, κανένας από τους δύο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Στην κατάθεσή του, ο πατέρας της 24χρονης, σήμερα, κοπέλας ανέφερε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας λόγο για 80% αναπηρία. Ο δικηγόρος της κοπέλας κάνοντας λόγο για αυξημένο ποσοστό αναπηρίας, υπογράμμισε τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κορίτσι στη βάδιση και την ομιλία.

Το δικαστήριο τους έκρινε και πάλι ένοχους, μείωσε ωστόσο την ποινή τους, σε 16 μήνες με 3ετή αναστολή στο λυράρη και 10 μήνες με 3ετή αναστολή στο εργολάβο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την βίασαν ομαδικά και έπειτα την στραγγάλισαν


Τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί για το φρικιαστικό περιστατικό στο Πακιστάν.

Ομαδικό βιασμό είχε υποστεί μια νεαρή γυναίκα που βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο στην περιοχή Λάγια της επαρχίας Παντζάμπ του Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Οι δράστες αφού τη βίασαν, στη συνέχεια την στραγγάλισαν.

Η 20χρονη Μουζάμιλ Μπίμπι εξαφανίστηκε από το σπίτι της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και οι συγγενείς της την βρήκαν νεκρή λίγες ώρες αργότερα, κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο πατέρας της δήλωσε στην αστυνομία ότι η κόρη του είχε απαχθεί από αγνώστους.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε βιαστεί ομαδικά και οι απαγωγείς της την έπνιξαν και την κρέμασαν.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι τρεις άνδρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Μουντιάλ: Έκαναν τους ανάπηρους για να μπουν στο γήπεδο καιαποκαλύφθηκαν στο... γκολ


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία στην οποία φαίνονται Βραζιλιάνοι οπαδοί να σηκώνονται από τα... αναπηρικά καροτσάκια για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να πανηγυρίσουν τα γκολ της Βραζιλίας στον πρώτο ματς με την Κροατία στις 12 Ιουνίου.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Tabloide BR, από τη μία η έλλειψη εισιτηρίων και από την άλλη τα πολλά απούλητα εισιτήρια για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, οδήγησαν πολλούς στο να παριστάνουν τους ανάπηρους!

Η αστυνομία του Σάο Πάολο ερευνά πάνω από 30 τέτοιες φωτογραφίες με δήθεν... ανάπηρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματική η φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής των δασκάλων του εξωτερικού


Δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι δάσκαλοι οι οποίοι υπηρετούν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας αντισυνταγματική τη φορολόγηση του ειδικού επιμισθίου το οποίο όπως αναφέρουν στην απόφαση τους οι δικαστές «χορηγείται προς κάλυψη των δαπανών, στις οποίες οι δάσκαλοι υποβάλλονται λόγω της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί στο εξωτερικό».

Επίσης, όπως είπαν οι δικαστές, είναι αντισυνταγματική η φορολόγησή του καθώς επιβλήθηκε αναδρομικά.

Πάντως το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.



Διαβάστε περισσότερα...

«Άντε πήγαινε να παντρευτείς»


Προπηλάκισαν σεξιστικά δημοτική σύμβουλο στο Τόκιο.

Ιάπωνες αξιωματούχοι καταδίκασαν σήμερα το περιστατικό που σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Τόκιο όταν μία δημοτική σύμβουλος προπηλακίστηκε από άνδρες συναδέλφους της που την χλεύασαν καλώντας την να παντρευτεί στη διάρκεια ομιλίας της με θέμα τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων προς τις εργαζόμενες μητέρες.



Το τηλεφωνικό κέντρο του συμβουλίου δέχτηκε πολλές εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που διαμαρτύρονταν για το περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Asahi. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες τηλεφώνησαν στο συμβούλιο για να καταγγείλουν το συμβάν.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο για την αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων γυναικών ως μέσο για την ενίσχυση της οικονομίας και αποτελεί ένδειξη των βαθιά ριζωμένων συντηρητικών αντιλήψεων στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άνδρες εξακολουθούν να θεωρούν ότι η θέση της γυναίκας είναι μέσα στο σπίτι.

Η 35χρονη δημοτική σύμβουλος Αγιάκα Σιομούρα μιλούσε σχετικά με τα μέτρα υποστήριξης για την ανατροφή των παιδιών και την παροχή βοήθειας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας ή χρειάζονται βοήθεια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, όταν άνδρες σύμβουλοι την διέκοψαν φωνάζοντάς της «Άντε πήγαινε να παντρευτείς» και «Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος;».

Ύστερα, μάλιστα, από τα σχόλια - γράφει η εφημερίδα - κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ξέσπασαν σε γέλια.

Η ίδια είπε αργότερα ότι οι περισσότερες φωνές ακούγονταν από την πτέρυγα όπου κάθονται οι σύμβουλοι του πολιτικού σχηματισμού που διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών, περιλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στο συντηρητικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Όπως έγραψε στο Twitter η Σιομούρα, «Μπορώ να δεχτώ γιουχαΐσματα για τις θέσεις μου, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτά τα σχόλια επιτρέπονται εις βάρος των γυναικών».

Το περιστατικό προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών προς την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Ο Άμπε δεσμεύτηκε προ καιρού να λάβει μέτρα για την κινητοποίηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας και την αντιστάθμιση της μεγάλης έλλειψης σε εργατικό δυναμικό που προβάλλει απειλητικά.

Το σχέδιό του για την οικονομική μεταρρύθμιση, που αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπει την αύξηση του αριθμού των γυναικών στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας των επιχειρήσεων κατά 30% μέχρι το 2020, από 7,5% που ήταν πέρυσι, καθώς και τη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να μπορούν οι γυναίκες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και παράλληλα να εργάζονται.

Ωστόσο, οι γυναίκες στην Ιαπωνία συχνά καλούνται να σταματήσουν να εργάζονται από τη στιγμή που θα γίνουν μητέρες. Πολλές εργαζόμενες αντιμετωπίζουν ταπεινωτικές απαιτήσεις όπως το να σερβίρουν τσάι στους άνδρες συναδέλφους τους.

«Όποιο κόμμα κι αν ήταν αυτό που γιουχάιζε, ήταν προσβλητικό για τις γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Νοριχίσα Ταμούρα, ένας από τους πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης που αποδοκίμασαν το περιστατικό.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο προερχόμενο από εκλεγμένους αξιωματούχους», σχολίασε.

Πολλές γυναίκες συμφώνησαν μαζί του. Μία, μάλιστα, σχολίασε στη σελίδα της Σιομούρα στο Twitter: «Σας παρακαλώ, πείτε μας ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα τους ξαναψηφίσω ποτέ».

Από τα 127 μέλη του συμβουλίου, μόλις τα 25 είναι γυναίκες.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκαν οι… πρόγονοι των Νεάντερταλ


Ανακάλυψη κρανίων «δείχνει» πως προϋπήρχε άλλο είδος.

Ο κόσμος πριν τους Νεάντερταλ πρέπει να θύμιζε μάλλον τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι επιστήμονες έπειτα από την ασυνήθιστη μαζική ανακάλυψη- ορόσημο 17 κρανίων και πολυάριθμων οστών από 28 σκελετούς, σε ένα υπόγειο σπήλαιο βάθους 14 μέτρων της βόρειας Ισπανίας, στα όρη Αταπουέρκα.

Είναι τα αρχαιότερα κρανία που έχουν βρεθεί να έχουν σαφή κάποια από τα γνώριμα χαρακτηριστικά προσώπου των Νεάντερταλ, αν και σε πιο πρωτόγονη μορφή. Αυτό δείχνει ότι ανήκουν σε προγόνους των τελευταίων ή σε πρωτο-Νεάντερταλ, έναν «χαμένο κρίκο» μεταξύ των Νεάντερταλ και ενός πιο πρωτόγονου είδους που προηγήθηκε και που μένει τώρα να προσδιοριστεί.

Οι Ισπανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό το αρχαιότερο προγονικό είδος ζούσε στην Ευρώπη πριν από ένα εκατομμύρια χρόνια και θα έπρεπε να ονομαστεί Homo antecessor. Πιθανώς από αυτό το άγνωστο είδος -που δεν ήταν ο «άνθρωπος της Χαϊδελβέργης» (Homo heidelbergensis), όπως θεωρείτο ως τώρα- ξεπήδησαν πριν από περίπου 500.000 χρόνια τόσο οι Νεάντερταλ, όσο και οι σύγχρονοι «έμφρονες» άνθρωποι (Homo sapiens).

Η μελέτη των παλαιότατων απολιθωμάτων, που χρονολογούνται έως πριν από 430.000 χρόνια, αποκαλύπτει συνεχείς μάχες επιβίωσης και εξουσίας ανάμεσα σε διαφορετικά «βασίλεια» και φυλές, γεγονός που, μεταξύ άλλων, είχε ως συνέπεια ορισμένοι πρόγονοι των Νεάντερταλ να εξελίξουν ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πιο γρήγορα από άλλους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοανθρωπολογίας Χουάν- Λουίς Αρσουάγκα, του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο περιοδικό «Science» σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το «Nature» και το «New Scientist» δήλωσαν ότι «ένα σενάριο όπως αυτό της σειράς «Games of Thrones" πιθανότατα περιγράφει την εξέλιξη των ανθρωπιδών στην Ευρασία και την Αφρική κατά τη Μέση Πλειστόκαινο περίοδο».

«Όπως και στη διάσημη σειρά, ποτέ δεν υπήρξε ένα ενωμένο και ενιαίο ευρωπαϊκό "βασίλειο" εκείνη την εποχή, αλλά ένας αριθμός "οίκων" που ζούσαν σε διαφορετικές περιοχές και συχνά ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για τη γη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ανθρώπινη εξέλιξη δεν ήταν μια βαθμιαία και αργή διαδικασία όλου του πληθυσμού με τον ίδιο ρυθμό σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο» πρόσθεσε ο Ισπανός επιστήμονας.

Η ανάλυση των κρανίων δείχνει ότι τα μεγάλα σαγόνια με τα γερά δόντια ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό που ξεχώρισε σε αυτούς τους προ- Νεάντερταλ, καθώς τα χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο ή «τρίτο χέρι». Τα κρανία τους όμως ήσαν μικρά, καθώς δεν είχαν αναπτυχθεί ακόμη τα ογκώδη κρανία των κατοπινών Νεάντερταλ.

Τα κρανία ανήκουν σχεδόν όλα σε νεαρά άτομα και ανακύπτει το ερώτημα του πώς πέθαναν (δεν φαίνεται η αιτία να ήταν κάποια φυσική ή γεωλογική καταστροφή) και γιατί βρέθηκαν όλα μαζί στον πάτο του σπηλαίου.

Η γενετική ανάλυση δείχνει ότι αυτοί οι ανθρωπίδες (προ-άνθρωποι) δεν ήσαν Νεάντερταλ, καθώς οι τελευταίοι εμφανίστηκαν αργότερα και έζησαν στην Ευρώπη έως πριν από περίπου 35.000 χρόνια. Όλα τα κρανία ανήκουν πάντως στο ίδιο άγνωστο είδος και τώρα οι επιστήμονες πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να τους κατατάξουν στο ανθρώπινο οικογενειακό δέντρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντές στο έργο της «Αποστολής» οι coaches του «THE VOICE»


Οι γνωστοί καλλιτέχνες επισκέφτηκαν τον Οργανισμό.

Οι 4 coaches του «THE VOICE»: Ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης Κουινέλης / STAVENTO, συστρατευόμενοι στο έργο το Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δίνουν το παρόν σε κάθε ευκαιρία επισκεπτόμενοι τις δομές του Οργανισμού, συμμετέχοντας εθελοντικά και δίνοντας στήριξη και χαρά σε παιδιά και ευπαθείς οικογένειες.

Η Μελίνα Ασλανίδου μαγείρεψε με τις άλλες εθελόντριες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το καθημερινό συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών και βοήθησε τη διανομή του σε άπορους και ανήμπορους συνανθρώπους μας, ενώ ο Αντώνης Ρέμος σκόρπισε χαμόγελα και χαρά με την παρουσία του στα παιδιά του Κέντρου Φροντίδας της «Αποστολής» στο Μοσχάτο.

Το Κέντρο βρίσκεται στο Μοσχάτο και προσφέρει καθημερινά δημιουργική απασχόληση, ενισχυτική διδασκαλία, δωρεάν μετακίνηση καθώς κι ένα γεύμα σε 100 περίπου παιδιά.

Και ο Μιχάλης Stavento επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής» συνομίλησε με όλα τα παιδιά, έπαιξε, ζωγράφισε και τραγούδησε μαζί τους, απολαμβάνοντας ανεκτίμητες ανθρώπινες στιγμές.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συνόδευσε τους καλλιτέχνες να γνωρίσουν το έργο του Οργανισμού και έδωσαν όλοι ξανά ραντεβού για τις 3 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού «ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ»!








Διαβάστε περισσότερα...

Στην κυκλοφορία ο προαστιακός από Οινόη έως Χαλκίδα


Χρυσοχοΐδης: Εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργούμε έργα παραγωγικά.

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου Οινόη-Χαλκίδα, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανεβαίνει στη -διερχόμενη από τον σταθμό Αυλίδα- αμαξοστοιχία και να συνταξιδεύει με τους επιβάτες του προαστιακού έως τη Χαλκίδα.

Ήταν η πρώτη άφιξη τρένου με ηλεκτροκίνηση στη Χαλκίδα. Πρόκειται για ένα τμήμα 21 χλμ, από τη λειτουργία του οποίου θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, «αξιοπιστία τήρησης δρομολογίων, με την εκμετάλλευση ηλεκτροκίνητων συρμών, και μείωση κόστους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου».

Ο υπουργός Μεταφορών, αφού συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή του έργου, αναφέρθηκε στην σημασία του, κάνοντας λόγο για έναν σύγχρονο προαστιακό, που θα ενώνει το μητροπολιτικό κέντρο με την περιφέρεια. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός επισήμανε ακόμη πως σε λίγο καιρό η διαδρομή από την Οινόη μέχρι το αεροδρόμιο θα είναι περίπου 35-40 λεπτά με ηλεκτροκίνητο προαστιακό.

«Για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες κάθε μέρα εργαζόμαστε σκληρά, για να δημιουργούμε έργα, τα οποία είναι παραγωγικά και εξυπηρετούν τους πολίτες, κυρίως υπηρετούν τις λαϊκές τάξεις, τους ανθρώπους, που αυτή τη στιγμή υποφέρουν εξαιτίας της κρίσης. Ένα βήμα ήταν και η μείωση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Ένα δεύτερο βήμα, είναι το γεγονός, ότι έχουμε καταστήσει τον προαστιακό ασφαλή, έχουμε επιδιορθώσει όλες τις βλάβες, έχουμε αποκαταστήσει όλες τις λεηλασίες και σήμερα ο προαστιακός είναι έτοιμος στην υπηρεσία των πολιτών, του λεκανοπεδίου και των πέριξ περιοχών», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται η ηλεκτροκίνητη κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη- Αφίδνες (Κιούρκα), συνολικού μήκους 31 χλμ, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνας- Αφιδνών και ταυτόχρονα Οινόης- Τιθορέας, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή «Αθήνα- Χαλκίδα» εξυπηρετούνται μηνιαίως 140.000 επιβάτες, ενώ προβλέπεται, ότι με την ηλεκτροκίνητη λειτουργία ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 40%.

Εξάλλου, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών, που προκλήθηκαν από βανδαλισμούς και κλοπές, τα προηγούμενα χρόνια, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των σταθμών του προαστιακού σιδηρόδρομου (ΣΚΑ-Αεροδρόμιο, ΣΚΑ-Κιάτο) και ειδικότερα σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες κλίμακες, πίνακες πληροφόρησης επιβατών, καθώς και εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα κλωτσάει την κόρη της στο κεφάλι


Αυτό τον τρόπο διάλεξε για να πει στο παιδί να βιαστεί - Δείτε το βίντεο.

Ένα απίστευτο βίντεο που δείχνει μία μητέρα από την Ιαπωνία να κλωτσάει την κόρη της στο κεφάλι… κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό συνέβη στο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya του Τόκιο με τη μητέρα να χρησιμοποιεί αυτή τη... μέθοδο για να κάνει την κόρη της να βιαστεί προκειμένου να μη χάσουν το τρένο.

Όταν όμως το παιδί αρνείται να συνεργαστεί, η μητέρα σηκώνει το πόδι της και με μεγάλη άνεση κλωτσάει το παιδί στο κεφάλι με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο πάτωμα.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό την προειδοποιεί ότι θα καλέσει την αστυνομία και εκείνη σηκώνει το παιδί και φεύγουν βιαστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για τα σεμινάρια


«Δεν είναι υποχρεωμένοι οι διευθυντές να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως σεμινάρια».

Ως ομολογία πανικού και ήττας χαρακτηρίζει η ΔΟΕ το έγγραφο του Ι.Ε.Π. για «υλοποίηση της εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης στο Πλαίσιο Β' κύκλου επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης» που εκδόθηκε στις 17-6-2014.

Όπως έχει γράψει το newsbeast​.gr, πιθανόν λόγω της ακύρωσης πολλών σεμιναρίων επιμόρφωσης των διευθυντών, το ΙΕΠ προχώρησε στην εναλλακτική της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης η οποία όπως ορίζονταν στο έγγραφο επιλέγεται σε περιπτώσεις που δεν καταστεί δυνατή η δια ζώσης επιμόρφωση.

Η ΔΟΕ με ανακοίνωση της και επικαλούμενη τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της, υποστηρίζει ότι οι διευθυντές δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης. Η γνωμοδότηση της κα Τσίπρα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ΙΕΠ συνιστά αποκλειστικά γνωμοδοτικό όργανο, το οποίο δεν δύναται τόσο εκ της αποστολής του, όπως διαγράφεται στον νόμο όσο και εκ της νομικής του φύσεως ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου να δώσει δεσμευτικές διαταγές στους υπαλλήλους του Δημοσίου. Η δε υποχρεωτικότητα παρακολούθησης των επιμορφωτικών δράσεων, όπως αυτή διατυπώνεται στα σχετικά πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ, ουδένα έρεισμα βρίσκει στον νόμο».

Η νομική σύμβουλος τονίζει ότι «τυπικό στοιχείο της υποχρέωσης συμμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων είναι η προέλευση της διαταγής από διοικητικό όργανο, εντεταγμένο στα πλαίσια της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας. Έτσι, εντολές προερχόμενες από όργανα μη διοικητικά ή μη έχοντα την σχετική αρμοδιότητα, δεν μπορούν να συνιστούν εντολές και η συμμόρφωση προς αυτές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο.

Στην υπό κρίση περίπτωση, οι εντολές για συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις προέρχονται από ένα μη αρμόδιο όργανο, μη εντεταγμένο στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, ήτοι το Δ.Σ. του ΙΕΠ. Επαναλαμβάνονται δε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης, με την μορφή ενημέρωσης προς τους υπαλλήλους, που καλούνται να συμμετέχουν»

Η κα Τσίπρα υπογραμμίζει ότι:

Α) η συμμετοχή των διευθυντών στις διενεργούμενες επιμορφωτικές δράσεις του ΙΕΠ δεν είναι υποχρεωτική με μόνη την απόφαση του Ι.Ε.Π.

Β) Οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων με βάση την απόφαση του Ι.Ε.Π. είναι νομικά έωλες

Γ) Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ουδεμία υποχρέωση έχουν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.

Η ΔΟΕ απευθύνει κάλεσμα στους διευθυντές «να επιδείξουν την ίδια δυναμική και συνεπή στάση που επέδειξαν με το να ακυρώσουν, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Α.Ε.Ε. και να μη πάρουν μέρος στη φαιδρή διαδικασία «επιμόρφωσης» εξ' αποστάσεως».



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα εκκαθαρίζονται οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ


Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγίες για τις διορθώσεις λαθών και παραλείψεων στις αρχικές δηλώσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων μέσω τροποποιητικών δηλώσεων έδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Χατζάκης με εγκύκλιό του.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι μηδενικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει ποσό για καταβολή, τότε βεβαιώνεται το οφειλόμενο ποσό και καταβάλλεται αυτό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι μηδενικό και με την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει ποσό προς επιστροφή, η επιπλέον διαφορά επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης. Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι πιστωτικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει μείωση του πιστωτικού αποτελέσματος ή μηδενικό αποτέλεσμα τότε βεβαιώνεται η διαφορά ως αχρεώστητα εισπραχθέν ποσό και καταβάλλεται αυτό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι πιστωτικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει αύξηση του πιστωτικού αποτελέσματος τότε η επιπλέον διαφορά επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης. Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι πιστωτικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει αποτέλεσμα χρεωστικό, τότε βεβαιώνεται το ποσό που αφορά στο πιστωτικό αποτέλεσμα της αρχικής δήλωσης ως αχρεώστητα εισπραχθέν καθώς και το οφειλόμενο ποσό βάσει της τροποποιητικής δήλωσης και καταβάλλονται αυτά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει αύξηση του χρεωστικού αποτελέσματος, τότε βεβαιώνεται η επιπλέον διαφορά και καταβάλλονται τα οφειλόμενα ποσά της αρχικής και της τροποποιητικής δήλωσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει μείωση του χρεωστικού αποτελέσματος ή μηδενικό αποτέλεσμα, τότε μειώνεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση κατά το ποσό της διαφοράς, (αρχικά οφειλόμενο ποσό-τελικά οφειλόμενο ποσό) και καταβάλλεται το εναπομένον υπόλοιπο αυτής σύμφωνα με την αρχική βεβαίωση.

Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει πιστωτικό αποτέλεσμα, τότε μηδενίζεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση και το προς επιστροφή, βάσει της τροποποιητικής δήλωσης ποσό, επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης.

Οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ η εγκύκλιος διευκρινίζει πως αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι μηδενικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει ποσό για καταβολή, βεβαιώνεται το οφειλόμενο ποσό και καταβάλλεται.

Ακόμη, αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει αύξηση του χρεωστικού αποτελέσματος, βεβαιώνεται η επιπλέον διαφορά και καταβάλλονται τα οφειλόμενα ποσά της αρχικής και της τροποποιητικής δήλωσης. Τέλος, αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει μείωση του χρεωστικού αποτελέσματος ή μηδενικό αποτέλεσμα, μειώνεται, με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης, η αρχική βεβαίωση κατά το ποσό της διαφοράς (αρχικά οφειλόμενο ποσό-τελικά οφειλόμενο ποσό) και καταβάλλεται το εναπομένον υπόλοιπο αυτής, σύμφωνα με την αρχική βεβαίωση. Δηλαδή παραμένει ο αριθμός των αρχικών δόσεων και μειώνεται αναλογικά το ποσό της κάθε μίας εξ αυτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ελ Γκρέκο… στο Ηράκλειο


Εγκαίνια για την έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης».

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο εγκαινιάζεται, απόψε (20:00), η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης» του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, που συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου αναγεννησιακού καλλιτέχνη.

Εξάλλου, αύριο Σάββατο ξεκινά τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο «Δ. Θεοτοκόπουλος: τα χρόνια στην Κρήτη (El Greco: The Cretan Years)», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έτους Greco 2014, Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του πρεσβευτή της Ισπανίας στην Ελλάδα Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο (Alfonso Lucini Mateo), ενώ το Μουσείο Μπενάκη θα εκπροσωπηθεί από τον διευθυντή του, καθηγητή Άγγελο Δεληβοριά.

Η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης , είναι αφιερωμένη στην ιταλική περίοδο του καλλιτέχνη και οι οργανωτές τονίζουν: «Mε επίκεντρο τους δύο πίνακές του, που εκτίθενται μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την "Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά" (περίπου 1570, ανήκει στα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού) και τη "Βάπτιση του Χριστού" (περίπου 1569, ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου), αναπλάθεται ο ευρύτερος καλλιτεχνικός περίγυρος».

«Εκτίθενται σχετικά έργα από την Κρητική αγιογραφία του 16ου αιώνα, αλλά και έργα δυτικών καλλιτεχνών με παρόμοια θεματολογία. Παράλληλα, αναπλάθεται και ο ανθρώπινος περίγυρος γύρω από τον Θεοτοκόπουλο, οι επιφανείς υποστηρικτές του, και οι σημαντικοί καλλιτέχνες με τους οποίους συνδέθηκε κατά την παραμονή του στην Ιταλία, σε μια εποχή όπου η αναγνώριση, στήριξη και προστασία από προβεβλημένες προσωπικότητες ήταν απαραίτητη για την επιβίωση και την ανάδειξη των καλλιτεχνών. Τα ιστορικά πρόσωπα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ο ισχυρός καρδινάλιος Αλεσάντρο Φαρνέζε (Alessandro Farnese), στο παλάτι του οποίου, στη Ρώμη, φιλοξενήθηκε ο Greco επί δύο χρόνια, ο βιβλιοθηκάριος του Φούλβιο Ορσίνι (Fulvio Orsini) και ο διάσημος μινιατουρίστας Τζιούλιο Γκλόβιο (Giulio Clovio), που σε επιστολή του προς τον καρδινάλιο Φαρνέζε χαρακτήριζε τον Θεοτοκόπουλο "σπάνια περίπτωση για τη ζωγραφική"», προσθέτουν οι διοργανωτές.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, επίσης, σημαντικά έργα, ζωγραφικά και χαρακτικά, από ξένα και ελληνικά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές: Galleria Uffizi (Φλωρεντία), Pinacoteca Vaticana (Ρώμη), Münchner Stadtmuseum (Μόναχο), Kupferstichkabinett (Βερολίνο), Istituto Nazionale per la Grafica (Ρώμη), Μουσείο Μπενάκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Συλλογή Μαριάννας Λάτση.

Ανάμεσά τους πρόκειται να εκτεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα: «Η Προσκύνηση των Ποιμένων» του Ελ Γκρέκο από το Agnes Etherington Art Center (Kingston, Ontario, Καναδάς), η «Προσωπογραφία του Giulio Clovio» της Sofonisba Anguissola από τη συλλογή Malgeri-Zeri (Ρώμη), καθώς και μια «Προσωπογραφία του Fulvio Orsini», αγνώστου καλλιτέχνη, από τις Συλλογές του Μουσείου Uffizi (Φλωρεντία).

Πλούσιο αρχειακό υλικό, βιβλία και ντοκουμέντα ολοκληρώνουν την έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Χατζηνικολάου και σχεδίασαν η αρχιτέκτονας, μουσειολόγος Λένα Κατσανίκα- Στεφάνου και η αρχιτέκτονας Αλεξάνδρα Σαγιά, ενώ την προετοιμασία της έκθεσης στο Ιστορικό Μουσείο συντόνισε η διευθύντριά του, Εύα Γραμματικάκη.

Εξάλλου, από αύριο Σάββατο 21 ως και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο «Δ. Θεοτοκόπουλος: τα χρόνια στην Κρήτη (El Greco: The Cretan Years)», στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι μελετητές του μεγάλου ζωγράφου από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ιαπωνία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αντικείμενο του συμποσίου αποτελεί η λιγότερο διερευνημένη περίοδος της πρώτης διαμόρφωσης και της δραστηριότητας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην ενετική Candia, στο πλαίσιο της μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

Γλώσσες του συνεδρίου, που θα μεταδίδεται σε live streaming από την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, είναι τα αγγλικά, τα ελληνικά και τα ισπανικά. Θα υπάρχει άμεση διερμηνεία από τα αγγλικά και τα ισπανικά προς τα ελληνικά, καθώς και από τα ελληνικά προς τα αγγλικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε καλό δρόμο η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης


Διαβεβαιώσεις ΥΠΠΟ ότι το έργο προχωράει κανονικά.

Σε πλήρη ανάπτυξη και με τα προβλήματα που προέκυψαν με τον υδροφόρο ορίζοντα να έχουν ξεπεραστεί, βρίσκεται το έργο της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Τα προβλήματα που υπήρξαν με τον εντοπισμό του υδροφόρου ορίζοντα σε μεγαλύτερο ύψος έχουν ξεπεραστεί και το έργο προχωρά καλά» υπογράμμισε η κ. Μενδώνη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Έχουμε βέβαια μια γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να επιλύσουμε, αλλά η εικόνα του εργοταξίου είναι η εικόνα ενός ενεργού και δυναμικού εργοταξίου που είναι πολύ σημαντικό, γιατί η Πινακοθήκη και κάθε τέτοιου μεγέθους και σημασίας κτίριο στην Αθήνα δεν μπορεί να σταματήσει καμία στιγμή. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από τον προγραμματισμένο, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτή είναι η αγωνία όλων μας».

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε το έργο της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης ήταν ο εντοπισμός του υδροφόρου ορίζοντα σε βάθος κατά οκτώ μέτρα μικρότερο από όσο αρχικά υπολογιζόταν. Τα νέα δεδομένα οδήγησαν σε τροποποίηση της στατικής μελέτης, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Η Εθνική Πινακοθήκη απευθύνθηκε στη συνέχεια σε ειδικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διατυπώσουν προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος και την επισφράγιση της ασφάλειας του κτιρίου και των θησαυρών που θα στεγάσει.

Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα είναι οι πρόσθετες ωθήσεις λόγω του νερού, η ασκούμενη άνωση στον πυθμένα της κατασκευής και η ανάγκη για αντλήσεις στη φάση κατασκευής του έργου.

Με βάση τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων κατατέθηκε η νέα επικαιροποιημένη στατική μελέτη και μελέτη αντιστήριξης των πρανών η οποία εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από το ΚΣΝΜ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κάποιοι άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω με τίποτα


Το μυστικό της ευτυχίας είναι στη δύναμη...
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, με κλασικές και σύγχρονες μελωδίες του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου, από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Με «σινεφίλ» διάθεση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μελωδίες με έργα γραμμένα για αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες από διάσημους συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίνο Ρότα, ο Νικόλα Πιοβάνι, ο Ένιο Μορικόνε, ο Τρέβορ Τζόουνς, ο Γεράσιμος Λαβράνος και άλλοι, ειδικά διασκευασμένα από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon.

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000 από κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η δραστηριότητα του συνόλου περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μπαρόκ και κλασσικής μουσικής, τζαζ και σύγχρονες συνθέσεις, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά.

Η εμφάνιση στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΑΑ με την πλατφόρμα σύγχρονου πολιτισμού «ελculture», για τη διεξαγωγή του πολιτιστικού προγράμματος «Fly me to the Moon».



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στις δηλώσεις διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας


Η νέα προθεσμία λήγει στις 25 Ιουλίου.

Παρατείνεται έως τις 25 Ιουλίου 2014 η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, πέραν του έτους, η οποία έληγε σήμερα 20 Ιουνίου 2014.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, που βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της νέας προθεσμίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε σε δέντρο και του ξεριζώθηκαν τα γεννητικά όργανα


Ο νεαρός χειρουργήθηκε αλλά ενδέχεται να έχει πρόβλημα γονιμότητας.

Ένα σοκαριστικό ατύχημα είχε στην Κίνα ένας νεαρός ο οποίος έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε ένα δέντρο και το αποτέλεσμα ήταν να του ξεριζωθούν τα γεννητικά όργανα.

Όπως αναφέρει η Metro λόγω της ισχυρής σύγκρουσης ο Xiao Pan πετάχτηκε από το δίκυκλο και τα γεννητικά του όργανα πιάστηκαν στο τιμόνι, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν.

«Κατέβαινε από μία πλαγιά, το ποδήλατο άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα και όταν πάτησε φρένο, εκείνο δεν λειτούργησε. Καρφώθηκε κατευθείαν στο δένδρο» δήλωσε ένας αστυνομικός.

Ο 19χρονος έχασε πολύ αίμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση διάρκειας 9 ωρών προκειμένου να του «κολλήσουν» τα γεννητικά του όργανα.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι το ατύχημα μπορεί τελικά να μην επηρεάσει καθόλου τη σεξουαλική του ζωή, αν και όσον αφορά τη γονιμότητα ενδέχεται να έχει πρόβλημα.




Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογράφιζε το μωρό της επί πέντε ώρες για διαβατήριο


Μητέρα έβαλε το 1,5 μηνών βρέφος να… ποζάρει για να πετύχει τη σωστή λήψη.

Μετά από αυτό, θα μπορεί να γράψει και… βιβλίο για το πώς να βγάλετε μια καλή φωτογραφία μωρού που να είναι αποδεκτή για έκδοση διαβατηρίου. Μια μητέρα στην Σκοτία έβαλε το βρέφος της να… ποζάρει με τις ώρες για να καταφέρει να πετύχει το σωστό «κλικ» και να μπορέσει να εκδώσει διαβατήριο για τον μόλις έξι εβδομάδων γιο της.

Η Έμμα Μϊτσελ χρειαζόταν μια φωτογραφία του μικρού Λούκας Θέρσμπι για να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί με την ίδια και τον σύζυγο της στην Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία τον προσεχή Αύγουστο. Αποφάσισε να προσπαθήσει να τραβήξει μόνη της την κατάλληλη φωτογραφία, βάσει των κανόνων που υπάρχουν από τις αρμόδιες Αρχές, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φωτογραφία διαβατηρίου.

Έτσι, ο μικρός βρέθηκε μπροστά από τον φακό επί πέντε ώρες! Τόσες χρειάστηκε η Έμμα για να τον πετύχει να στέκεται με το σώμα του και το κεφάλι του να βρίσκονται σε ευθεία θέση, να φαίνονται και τα δύο αυτιά του, να κοιτάζει κατάματα τη φωτογραφική μηχανή και να μην βρίσκεται κανένας άλλος στο κάδρο, όπως αναφέρει ξη Daily Mail.

Αυτοί άλλωστε είναι και οι κανόνες για τη «σωστή» φωτογραφία που απαιτείται για την έκδοση του εν λόγω ταξιδιωτικού εγγράφου. Γι’ αυτό και το μωρό υπέστη όλο αυτό το… μαρτύριο της φωτογράφισης επί τόσες ώρες και η μητέρα του στο τέλος τα έβαλε με τους αυστηρούς κανόνες των Αρχών. «Πιστεύω ότι οι κανόνες αυτοί είναι γελοίοι», λέει η ίδια και συμπληρώνει: «παρότι τον κρατούσα, τα χέρια μου δεν έπρεπε να φαίνονται και πίστευα ότι θα πάθει κάτι ο αυχένας του».



Κι όμως η... πόζα είναι λάθος στις τρεις πρώτες φωτογραφίες. Ο μικρός Λούκας κουράστηκε να είναι επί πέντε ώρες μπροστά από τον φωτογραφικό φακό, αλλά τελικά κατάφερε να σταθεί σωστά, στην τέταρτη φωτογραφία.





Αυτή είναι η... σωστή φωτογραφία που απαιτείται για την έκδοση διαβατηρίου.



Οι γονείς του μικρού Έμμα και Γκράιμ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δικαίωμα απόσπασης


Δυνατότητα ανάκλησης ή τροποποίησης της απόσπασης για όσους πάρουν μετάθεση.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για αποσπάσεις εκπαιδευτικών δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά σχολεία όσοι εκπαιδευτικοί:

α) διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στα σχολεία αυτά, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3328/2005 (ΦΕΚ 80/1-4-2005τ.Α’),

β) είναι εκπαιδευτικοί μουσικής παιδείας οι οποίοι έχουν διοριστεί και τοποθετηθεί αποκλειστικά σε Μουσικά Σχολεία από το 2006 και μετέπειτα, βάσει συγκεκριμένων ΦΕΚ διορισμού. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης μόνο για τα Μουσικά Σχολεία και τους φορείς.

γ) είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει μετά τις 31-08-2014,

δ) υπηρετούν σε θέσεις με θητεία η οποία λήγει μετά τις 31-08-2014 ή

ε) υπηρετούν με θητεία στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Αιτήσεις απόσπασης που τυχόν υποβάλουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων δεν θα γίνονται δεκτές.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ

Επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταθέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι αποσπάσεις, για τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης θα ισχύσουν τα κάτωθι:

Μετά την έκδοση των αποφάσεων μετάθεσης και των δύο βαθμίδων θα δοθεί η δυνατότητα μόνο σε όσους εξ αυτών μετατεθούν να υποβάλουν αίτηση ανάκλησης της αίτησης απόσπασης ή αίτηση τροποποίησης των προτιμήσεων τους εντός τριών (3) ημερών από την έκδοση των αποφάσεων.

Επισημαίνεται όμως ότι:

η αίτηση τροποποίησης αφορά μόνο στις προτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και ΟΧΙ στην επιλογή φορέα απόσπασης, η αίτηση αυτή θα μπορεί να γίνει δεκτή ΜΟΝΟ στην Δ/νση Εκπαίδευσης που υποβλήθηκε η αρχική αίτηση απόσπασης και αυτονόητο είναι ότι, εάν έχει συμπεριληφθεί στις προτιμήσεις απόσπασης η περιοχή στην οποία θα μετατεθεί ο/η εκπαιδευτικός, η συγκεκριμένη προτίμηση θα διαγράφεται από την αίτηση απόσπασης.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

1. ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, λαμβάνονται υπόψη τα εξής

κριτήρια:

1) η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται κλιμακωτά ως ακολούθως:

α) μία (1) μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη

γ) δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

2) η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,

3) η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες,

4) οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:

Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).

Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Οι άγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει.

Μονάδες τέκνων λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί ως εξής: πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν

5) Σοβαροί λόγοι υγείας:

α. των ίδιων των εκπαιδευτικών, των παιδιών ή των συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό αναπηρίας 50-66%, μονάδες 20 για ποσοστό 67-79% και μονάδες 30 για ποσοστό 80% και άνω),

β. των γονέων τους που είναι δημότες από διετίας και διαμένουν σε δήμο της περιοχής όπου ζητείται η απόσπαση, (μονάδα 1 για ποσοστό αναπηρίας 50-66% και μονάδες 3 για ποσοστό 67% και άνω),

γ. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους (μονάδες 5).

δ) η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3). Τη μοριοδότηση αυτή λαμβάνουν και οι σύζυγοι των εκπαιδευτικών.

Για την απόδειξη του κριτηρίου αυτού απαιτείται βεβαίωση από Ειδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δημόσιου ή ιδιωτικού.

6) Λοιποί λόγοι

Οι σπουδές του εκπαιδευτικού (μεταπτυχιακές ή για απόκτηση άλλου τίτλου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου ανήκει οργανικά (μονάδες 2). Οι μονάδες αυτές χορηγούνται για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που βρίσκεται η σχολή που φοιτά ο εκπ/κός. Για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) δε χορηγούνται οι εν λόγω μονάδες


Διαβάστε περισσότερα...

Αερογέφυρα ζωής για βρέφος μιας ώρας


Τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Ηρακλείου μία 36χρονη, μία 5χρονη και ένα νεογνό μόλις μιας ώρας που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αεροσκάφος C-130 μετέβη στα Κύθηρα, απ' όπου παρέλαβε την 36χρονη η οποία είχε εξωμήτρια κύηση, και στη συνέχεια στη Μύκονο, απ' όπου παρέλαβε την 5χρονη με πιθανό εγκολεασμό. Το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε το απόγευμα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας και στη συνέχεια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τις ασθενείς σε νοσοκομεία.

Λίγο αργότερα προσγειώθηκε στο Ηράκλειο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα μεταφέροντας από τη Ρόδο το νεογνό με αναπνευστική ανεπάρκεια. Το κοριτσάκι παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο ζωγράφος Κώστας Λούστας


“Τα καλύτερα λέγονται στη σιωπή. Η ζωγραφική είναι όπως η σιωπή. Μια μυστική οδός. Ένα άγραφο βινύλιο. Ο ζωγράφος πρέπει να πάρει την πέννα να σκαλίσει, να πει με τον τρόπο του. Να πει... εγώ στη ζωή μου πίστεψα αυτό, δεν πιστεύω σε τίποτα... Να πει κάτι” έλεγε σε παλιότερη συνέντευξη του.

Αυτό το “κάτι”, ο Κώστας Λούστας το είπε με τους 18.000 και πλέον πίνακες ζωγραφικής που φιλοτέχνησε, που μοίρασε, πούλησε, εξέθεσε από το 1957 στη Φλώρινα, πόλη που δεν τον “γέννησε”, αλλά τον μεγάλωσε, καθώς εκεί πέρασε την παιδική του ζωή, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τις... Ινδίες, και τη Θεσσαλονίκη ξανά που τον... ”γέρασε”, κι εκεί “έφυγε” χθες στα 81 του χρόνια.

Ο ζωγράφος, ο ιδιότυπος καλλιτέχνης Κώστας Λούστας που αναχώρησε χθες για τη δική του απόλυτη σιωπή, για τη δική του “ζωγραφική της σιωπής” γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933, μεγάλωσε στη Φλώρινα, πέρασε πρώτος στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε με δάσκαλο και μέντορα τον Γιάννη Μόραλη.





Από το 1963, και επί σειρά ετών, έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας παράλληλα τη δουλειά του σε διεθνούς φήμης γκαλερί και ιδρύματα του εξωτερικού.

Το 1991, ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε την τριαντάχρονη καλλιτεχνική του παρουσία με μια ατομική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ενώ το 1993 τον βράβευσε για την προσφορά του στα εικαστικά δρώμενα, κατά την παρουσίαση της σειράς 80+1 Πορτραίτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη ζωγραφική, ο Λούστας ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, έγραψε ποιήματα, κυκλοφόρησε τους... ”λογοτεχνικούς του πίνακες”, όπως χαρακτηρίστηκαν τα πεζά λογοτεχνικά του κείμενα που κυκλοφόρησαν στα 2005 από τον “Ιανό” υπό τον τίτλο «Εκατό και πλέον δαχτυλίδια για πρίγκιπες».

Με πολυκύμαντη παιδική και νεανική προσωπική ζωή -εγκαταλειμμένος από τη βιολίστρια μητέρα του, μεγαλωμένος με τον πατέρα, ανέστιος και πένης φοιτητής στα... παγκάκια της Αθήνας, καταξιωμένος και θαυμαστός δημιουργός -“δεν μ΄ αρέσουν οι τίτλοι “δημιουργός και καλλιτέχνης... Απλός εργάτης είμαι. Σκάβω τα πράγματα, τα πρόσωπα, τις έννοιες. Όλα εμπεριέχουν οδύνη. Αν τη “βγάζω” στους πίνακες ε, τότε, είμαι καλός εργάτης”, έλεγε- μετέφερε την πολυκύμαντη ζωή του στα χρώματα και τα “δομημένα” πρόσωπα των πινάκων του - ψηφίδες όλα του απέραντου ψηφιδωτού της ζωής αυτού του “εικαστικού ποιητή” όπως τον χαρακτήρισαν.



Πρόκειται για έναν «Καλλιτέχνη με γόνιμη πορεία και προσωπικό έργο, δημιουργός πάντα ανήσυχος, που δεν δέχεται να συνθηκολογήσει ούτε με τον ίδιο τον εαυτό του ο Κώστας Λούστας» σημειώνει ο Χρύσανθος Χρήστου, Ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, Ακαδημαϊκός.

Η τελευταία του έκθεση, εκτός ελληνικών συνόρων, ήταν το 1999 στη γκαλερί "Paul Hawkins" του Λονδίνου, ενώ στην Ελλάδα η τελευταία αναδρομική του έκθεση έγινε προ διετίας σχεδόν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.



“Τουλάχιστον αυτός άφησε έργο. Μεγάλο έργο... Αλίμονο σ' αυτούς που ζουν και πεθαίνουν χωρίς ν αφήσουν τίποτα πίσω τους...” σχολίαζε ένα απόγευμα του Απριλίου του 1992 – όταν του ανακοίνωσαν το θάνατο του γνωστού του Βρετανού ζωγράφου της “κραυγής” - του Φράνσις Μπέικον.



Κι ο Κώστας Λούστας άφησε πίσω του έργο. Τεράστιο. Περισσότερους από 17.000 πίνακες ζωγραφικής “μοιρασμένους” σε γκαλερί, προσωπικές συλλογές, μουσεία και πινακοθήκες σ' όλο τον κόσμο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο, το πρωί στις 10 από τον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O γυναικολόγος διακινούσε παράνομα φάρμακα


Παράνομα ληγμένα φάρμακα τα οποία προμηθευόταν από τη Βουλγαρία προωθούσε στην χώρα ένας 49χρονος γυναικολόγος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, για εισαγωγή λαθραίων φαρμακευτικών προϊόντων από την Βουλγαρία και διακίνησή τους στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας, αστυνομικοί μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο ιατρείο και στο σπιτι του 49χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιατρικά σκευάσματα, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες χαπιών και αμπούλες χαπιών, ενέσιμα διαλύματα κλπ.

Τα κατασχεθέντα σκευάσματα, παρελήφθησαν από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ., διότι όπως προέκυψε, κυκλοφορούσαν παράνομα στην χώρα μας, είχε λήξει η ημερομηνία διάθεσης και χρήσης τους ενώ η αποθήκευση τους δεν δικαιολογούνταν στους συγκεκριμένους χώρους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε, μαζί με την σχετική Έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις από τον Ε.Ο.Φ.



Διαβάστε περισσότερα...