Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΔΕ για γιατρό που έκανε «ακριβές» υποδείξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη σε βάρος γιατρού του Νοσοκομείου Πύργου που, σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας ασθενούς, υπέδειξε συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση για αγορά ιατρικού βοηθήματος, απαραίτητου για την αντιμετώπιση προβλήματος της ασθενούς.

Το εν λόγω ιατρικό βοήθημα, κοστολογήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com- από την ιδιωτική επιχείρηση, στα 800 περίπου ευρώ, ενώ θα μπορούσε να αγοραστεί το πολύ έως 500 ευρώ. Ο γιατρός, προειδοποίησε μάλιστα - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - ότι, αν δεν αγοραστεί από εκεί, δε θα μπορέσει ο ίδιος να το συνταγογραφήσει ώστε η ασθενής να πάρει από το ασφαλιστικό της ταμείο τα χρήματα που δικαιούται.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο Νοσοκομείο του Πύργου και χθες είχε γίνει θέμα συζήτησης, όχι μόνο σε γραφεία και πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά και στους διαδρόμους, με κάποιους από τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις, να εκφράζουν την αγωνία αλλά και τον φόβο τους για την έκβαση της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί από την Ε.Δ.Ε θα προκύψει αν πρόκειται για πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα, εμπλέκοντας - στην δεύτερη περίπτωση - και τα ποινικά δικαστήρια, συνεπώς, την παρέμβαση του Εισαγγελέα, στα χέρια του οποίου θα καταλήξει ο φάκελος της υπόθεσης.

Αν δεν το προμηθευτείτε από εκεί, δεν…

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, για να ολοκληρωθεί η θεραπεία ηλικιωμένης ασθενούς που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου, υπεδείχθη από τον θεράποντα ιατρό, η αγορά ιατρικού βοηθήματος - εξαιρετικά υψηλού κόστους - το οποίο ωστόσο, θεωρείται απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, όταν η οικογένεια της ασθενούς αρνήθηκε να το προμηθευτεί από συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση - θεωρώντας ότι έχει το δικαίωμα να κάνει έρευνα αγοράς και να το προμηθευτεί απ’ όπου βρει πιο συμφέρουσα τιμή, αφού δε μιλάμε για 10 και 20 ευρώ, αλλά για ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις - ο γιατρός φέρεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να αρνήθηκε να το συνταγογραφήσει, ώστε η ασθενής να πάρει από το ασφαλιστικό της ταμείο τα χρήματα που δικαιούται σε αυτή την περίπτωση, αλλά και να δώσει… εξιτήριο.

Το τελευταίο βέβαια, έχει επιστημονική βάση, αφού χωρίς το βοήθημα αυτό, δεν θα μπορούσε ίσως η ασθενής να σηκωθεί με ασφάλεια από το κρεβάτι.

Πυρ και μανία

Η στάση αυτή του γιατρού φαίνεται ότι εξαγρίωσε την οικογένεια της ασθενούς, που θεωρώντας αδιανόητο και προσβλητικό αυτό τον «εκβιασμό», κατήγγειλε το περιστατικό, προφορικά και εγγράφως, με αποτέλεσμα το θέμα να παίρνει άλλη τροπή.

Έτσι, το επόμενο βήμα θα είναι η διενέργεια Ε.Δ.Ε και με την ολοκλήρωση των καταθέσεων και το πόρισμα, αν προκύψει ποινικό αδίκημα, τότε το λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας, στον οποίο θα διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.