Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Το αποτρόπαιο φεστιβάλ που τρώνε σκύλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με έδεσμα τα συμπαθή τετράποδα γιόρτασαν στην Κίνα το θερινό ηλιοστάσιο.

Το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ιδίως για όσους δεν είναι Κινέζοι. Ένα από τα πλέον αποτρόπαια φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται στην Κίνα. Το θέαμα, για εκείνους που δεν το έχουν συνηθίσει, είναι διόλου ελκυστικό και σίγουρα δεν τους κάνει να τους… τρέχουν τα σάλια.

Για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο πολλοί οι Κινέζοι έχουν τη συνήθεια να δοκιμάζουν «περίεργες» γεύσεις. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της πόλης Γιούλιν διοργάνωσαν φεστιβάλ στο οποίο έφαγαν σκύλους. Οι ντόπιοι αποδείχθηκαν πονηροί, καθώς η γιορτή έγινε νωρίτερα από το κανονικό -σε σχέση με άλλες χρονιές- μόνο και μόνο για να καταφέρουν να αποφύγουν τις αντιδράσεις των ακτιβιστών, οι οποίοι κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή, πρώτα συγκεντρώνουν τους σκύλους και τους τοποθετούν σε κλουβιά, μετά τους γδέρνουν, τους σφάζουν και στη συνέχεια τους γίνονται… έδεσμα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων τονίζουν ότι –πέραν όλων των άλλων- το φεστιβάλ αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι οι σκύλοι δεν περνούν από υγειονομικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποια ασθένεια, αφού πολλοί από αυτούς είναι αδέσποτοι και άλλοι έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους. κάποιες φορές τα σκυλιά δηλητηριάζονται με τοξικά χημικά, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ίδιοι οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι τρώγοντας τους σκύλους το καλοκαίρι καταφέρνουν να διατηρούνται υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτός είναι ο λόγος που το κάνουν.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.