Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αστυνομικοί πλήρωναν αδρά για να βλέπουν βιασμούς παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο αστυνομικοί, φέρονται ότι εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε υπόθεση παιδόφιλων στην Ελλάδα, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο, βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη έξι χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης!

Η παρακολούθηση της κακοποίησης γινόταν με «ραντεβού» που έκλειναν οι διακινητές του φρικιαστικού υλικού με τους «αγοραστές» τους οποίους ενημέρωναν μέσω Διαδικτύου, για την μέρα και την ώρα που θα μπορούσαν να δουν αυτό που ζητούσαν, σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται, είναι ένας 26χρονος και ένας 34χρονος και υπηρετούν σε υπηρεσίες Τροχαίας και Ασφάλειας στην Αττική. Όπως είπαν στην κατάθεσή τους, είχαν «παραγγείλει» πορνογραφικό υλικό, αλλά όχι με παιδιά. Και στους δύο, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως και για τον 39χρονο κατηγορούμενο ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες χρονικές περιόδους και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Οι δύο αστυνομικοί, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν συνελήφθη και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.