Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα σταματήσετε τις κρίσεις πανικού



Τι πρέπει να κάνετε για να τα καταφέρετε.

Φοβάστε τις κρίσεις πανικού; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μην χάσετε τον έλεγχο του εαυτού σας; Οι ειδικοί λένε ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται αρκεί να υπάρχει πρώτα απ’ όλα η θέληση του ατόμου.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν τα… χάσετε, είναι να μην παίρνετε γρήγορες και βαθιές αναπνοές. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ζαλιστείτε από την απότομη αύξηση των επιπέδων οξυγόνου. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται να εισπνέετε από τη μύτη και να εκπνέετε από το στόμα. Πρέπει επίσης να προσέξετε τις αντιδράσεις απέναντι στο πρόβλημα καθώς συνηθίζεται τα άτομα που το αντιμετωπίζουν, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και να δημιουργούν λάθος εξαρτήσεις.

Στην περίπτωση πάντως που δείτε ότι τα συμπτώματά σας δεν υποχωρούν, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Έτσι, ένας αρμόδιος που γνωρίζει το πρόβλημα σε βάθος, θα σας καθησυχάσει και είναι πιθανό να μειωθούν οι κρίσεις. Υπάρχουν βέβαια και θεραπείες συμπεριφοράς που έχουν να κάνουν με το πώς θα μετριαστούν τα συμπτώματα ή ψυχοδυναμικές που εστιάζουν στα γεγονότα που σας έβγαλαν εκτός εαυτού.

Τι σημαίνει κρίση πανικού;


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κρίση πανικού είναι η αιφνίδια εμφάνιση έντονου τρόμου που συμβαίνει στα άτομα οπουδήποτε και απροειδοποίητα. Συνοδεύεται από αίσθημα επερχόμενου θανάτου, ταχυκαρδία, δύσπνοια, τρεμούλα, ζάλη, έξαψη, εφίδρωση, φόβο, λιποθυµία, πόνο στο στήθος και κόµπο στο λαιμό και διαρκεί περίπου 10 µε 15 λεπτά.


Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση βλάπτει σοβαρά τις επιδόσεις στο κρεβάτι



Στα... κάτω της η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

Η οικονομική κρίση είναι επιβλαβής όχι μόνο για την τσέπη μας, αλλά και για τη σεξουαλική μας ζωή. «Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στις μέρες μας είναι μειωμένη κατά 60% συγκριτικά με το 2007», υποδεικνύει έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Η κακή ψυχολογική κατάσταση και ο φόβος σκοτώνουν την ερωτική επιθυμία, καθώς οι περισσότεροι απορροφούνται σε αρνητικές σκέψεις, παραγκωνίζοντας την σεξουαλική τους ζωή. «Η συνολική ερωτική φαντασίωση των ανδρών έχει τραυματιστεί, λόγω της οικονομικής κρίσης», τονίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Συνεχίζοντας παρουσιάζει ένα ενδεικτικό ποσοστό της πληγείσας ερωτικής ζωής στην Ελλάδα: «Όταν ρωτάμε τι θεωρείται πιο σημαντικό στη σχέση σας, το 42% απαντάει την οικονομική κατάσταση. Το 31% αναφέρει ως σημαντικό στοιχείο τη συναισθηματική κατάσταση, ενώ μόνο το 16% το σεξ».

Τα παραπάνω στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα της εταιρείας του κ. Κωνσταντινίδη είναι πράγματι ανησυχητικά. Είναι σαφές ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας δεν οδήγησαν μόνο σε βαθιά ύφεση την ελληνική οικονομία, αλλά βύθισαν και τη λίμπιντο των Ελλήνων.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι απαραίτητες βιταμίνες για την καλή λειτουργία του οργανισμού



Τι προσφέρουν και σε ποιες τροφές μπορούν να βρεθούν.

«Ασπίδα» ενάντια σε πολλές νόσους αλλά και σε προβλήματα υγείας, μπορεί να αποτελέσει μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Το καλύτερο είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιέχει μια ευρεία γκάμα βιταμινών και μετάλλων, αλλά αυτό λίγοι το κάνουν. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός με όλες αυτές τις απαραίτητες ουσίες και τις τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτές:

-Καροτίνη Β.
Βρίσκεται στα καρότα, στις γλυκοπατάτες και στις πράσινες πιπεριές. Μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό που είναι σημαντική για την όραση, για το δέρμα και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Ασβέστιο.
Βρίσκεται επί των πλείστων στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών αλλά και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Τα συμπληρώματα δεν είναι κακή ιδέα εάν δεν σας αρέσουν καθόλου τα γαλακτοκομικά. Μπορείτε όμως να τα παραλείψετε σε περίπτωση που έχετε πέτρα στα νεφρά ή αν είστε γυναίκα άνω των 70 ετών. Μην πάρετε πάνω από 500mg τη φορά και συνδυάστε τα με βιταμίνη D για να απορροφηθεί καλύτερα το ασβέστιο.

-Φολικό οξύ.
Αποτρέπει ανωμαλίες του νευρικού συστήματος και βρίσκεται στα δημητριακά, στα πράσινα λαχανικά, στα όσπρια, στον χυμό των εσπεριδοειδών, στο ψωμί και στα ζυμαρικά. Το φολικό οξύ καταπολεμά τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τις ψυχικές ασθένειες.

-Σίδηρος.
Μπορεί να μην αγαπάτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, όπως το συκώτι και τα εντόσθια, αλλά είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Προσπαθήστε να πάρετε σίδηρο από διαιτητικές πηγές όπως από τα άπαχα κρέατα, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς, και τα πράσινα λαχανικά. Εάν πάσχετε από αναιμία ίσως χρειαστεί να πάρετε συμπλήρωμα.

-Πολυβιταμίνες.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο μία μεγάλη μελέτη του 2009, δεν βρήκε ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση πολυβιταμινών αλλά ούτε και προστασία από τον καρκίνο του μαστού.

-Κάλιο.
Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η μπανάνα, οι σταφίδες, τα πράσινα λαχανικά, τα πορτοκάλια αλλά και το γάλα περιέχουν ποσότητές του.

-Σελήνιο.
Το σώμα χρειάζεται μόνο μικρές ποσότητες από το αντιοξειδωτικό αυτό. Περιέχεται στα κρέατα, στα θαλασσινά, στα αυγά και στο ψωμί. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200mg ημερησίως, μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του παχέος εντέρου, αλλά και του πνεύμονα.

-Βιταμίνη C.
Υπάρχει άφθονη στα εσπεριδοειδή, στα μούρα, στο μπρόκολο, στις πράσινες πιπεριές. Μία τελευταία μελέτη έδειξε ότι η τακτική λήψη βιταμίνης C, είναι ασπίδα για το κρυολόγημα.

-Βιταμίνη D.
Βοηθά στην αφομοίωση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των οστών, ενώ ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 και 2 αλλά και σκλήρυνσης κατά πλάκας.

-Βιταμίνη Ε.
Περιέχεται στο λάδι, στα φιστίκια, στα αυγά, στα δημητριακά, στα φρούτα και στα πράσινα λαχανικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φάρμακα εναλλακτικής ιατρικής



Μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Τα φάρμακα της εναλλακτικής ιατρικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά σε νοσήματα, στα οποία η συμβατική φαρμακολογική αντιμετώπιση απαιτεί υψηλές δόσεις χημικών φαρμάκων και συντελούν στην μείωση της δοσολογίας τους.

Εφαρμόζονται επίσης εναλλακτικά σε νοσήματα, στα οποία οι παρενέργειες από την μακροχρόνια χρήση του χημικού φαρμάκου υπερβαίνουν το όφελος. Βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες, οι οποίες δεν αποτελούν νοσηρές καταστάσεις, όπως είναι η εμμηνόπαυση. Συντελούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι η πολυφαρμακία, η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, οι τοξικές παρενέργειες φαρμάκων.

Παράλληλα όμως, οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές, δεν δύνανται να εφαρμοστούν καθολικά σε όλους τους ασθενείς και σε όλες τις ασθένειες.

Οι εναλλακτικές θεραπείες δρουν ελάχιστα ή καθόλου όταν υπάρχει έντονη λειτουργική διαταραχή του αμυντικού συστήματος, η οποία οφείλεται σε σημαντική φθορά του χρόνου, σε ανθυγιεινή ζωή και καταχρήσεις, σε κακή κληρονομικότητα, σε σοβαρούς ψυχολογικούς παράγοντες ή σε σοβαρό χρόνιο νόσημα, σε περιπτώσεις μάλιστα σοβαρής αλλοίωσης του οργανισμού όπως σε ορισμένα καρκινώματα, η υποκατάσταση της χημικής θεραπείας από εναλλακτικές πρακτικές, μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Τι πρέπει επίσης να γνωρίζετε:

Οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές, δρουν φυσικά, πιο βαθμιαία από το χημικό φάρμακο και σε βάθος, γεγονός που απαιτεί συχνά περισσότερο χρόνο από το χημικό φάρμακο για την εμφάνιση ορατών αποτελεσμάτων, ενώ χρειάζονται αρκετές φορές υψηλού βαθμού διατροφική πειθαρχία ή αλλαγές σε ορισμένες συνήθειες της καθημερινότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, υπάρχει παροδική επιδείνωση ορισμένων συμπτωμάτων.

Η εναλλακτική θεραπεία απαιτεί συνήθως πιο στενή κλινική παρακολούθηση, γιατί τροποποιείται με δυναμικό τρόπο, ανάλογα με την κλινική ανταπόκριση του αμυντικού συστήματος και των συμπτωμάτων.

Η εναλλακτική θεραπεία δεν δρα στο σύμπτωμα, αλλά συνολικά στον οργανισμό, λόγω δράσεων στην ικανότητα άμυνας του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι έχει ολιστικούς στόχους, επιδρά συνολικά στον οργανισμό, έτσι ώστε να είναι καλύτερα.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To κάπνισμα παράγοντας στυτικής δυσλειτουργίας



Διπλάσιος κίνδυνος προβλημάτων στους καπνιστές.

Το κάπνισμα είναι η πιο κοινή συνήθεια που συνδέεται με την ανάπτυξη στυτικής δυσλειτουργίας. Παρά το ό,τι οι καπνοβιομηχανίες στις διαφημιστικές εκστρατείες τους επιχειρούν να συνδέσουν τον ανδρισμό ή την ενηλικίωση με το τσιγάρο, οι καπνιστές παρουσιάζουν σε νεαρότερες ηλικίες προβλήματα στύσης, λόγω της τοξικής δράσης του καπνού στα αγγεία του πέους. Δυστυχώς, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης η πραγματικότητα αυτή δεν είναι αντιληπτή στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα.

Οι μηχανισμοί ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας στον καπνιστή είναι σύνθετοι. Ο άκαυστος καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες, με την καύση όμως οι βλαπτικές ουσίες σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πολλαπλασιάζονται λόγω της εξαέρωσης, της πυρόλυσης της πυροσύνθεσης του καπνού και των άλλων χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων ειδών τσιγάρου. Η νικοτίνη, η κύρια εθιστική ουσία στο τσιγάρο, αποδίδεται πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο και προκαλεί εξάρτηση. Οι εθισμένοι στην νικοτίνη καπνιστές ρυθμίζουν αυτόματα την πρόσληψη νικοτίνης βάσει των επιπέδων της στο αίμα καπνίζοντας όταν απαιτείται ώστε να προκληθούν τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα της νικοτίνης και να αποφευχθούν τα συμπτώματα στέρησης.

Το κάπνισμα αλλοιώνει τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου, το ενδοθήλιο και την ελαστικότητα των αγγείων του ανδρικού γεννητικού συστήματος και προάγει την ανάπτυξη δυσλειτουργίας του ενδοθηλίου. Αυξάνει τα επίπεδα του ινωδογόνου, μιας μεταβλητής που έχει συνδεθεί με αυξημένη επίπτωση αθηρωμάτωσης των αγγείων που τροφοδοτούν το ανδρικό γεννητικό σύστημα. Υπάρχει πολλαπλή αλληλεπίδραση του καπνίσματος με άλλους παράγοντες που προάγουν την γήρανση και την αθηροσκλήρυνση των αγγείων όπως η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερόλη, ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο.

Σύμφωνα με μελέτες η δυσμενής επίδραση του τσιγάρου συνδέεται τόσο με τον αριθμό των τσιγάρων που καταναλώνονται όσο και με την διάρκεια του καπνίσματος. Σύμφωνα με έρευνες οι καπνιστές έχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας συγκριτικά με τα άτομα που δεν κάπνισαν ποτέ. Η δυσμενής επίδραση του τσιγάρου είναι περισσότερο εμφανής στην δεκαετία σαράντα – πενήντα με τους μη καπνιστές να εμφανίζουν στυτικά προβλήματα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Επιπρόσθετα το κάπνισμα αναστέλλει την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου από κύτταρα του φυσιολογικού ενδοθηλίου και από χολινεργικές παρασυμπαθητικές και μη αδρενεργικές μη χολινεργικές οδούς, που κινητοποιούνται κατά την διάρκεια της στύσης, μετά την χορήγηση ορισμένων θεραπευτικών σκευασμάτων. Έτσι το κάπνισμα μειώνει την αποτελεσματικότητα ορισμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων, που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάντε ένα μάθημα pilates δωρεάν!



Ευεξία και ενεργητικότητα χωρίς κόστος.

Αν θέλετε να γνωρίσετε τα οφέλη του pilates μπορείτε να κάνετε ένα μάθημα εντελώς δωρεάν στο κέντρο Mind & Body Pilates studio στην Κηφισιά.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί το studio σάς προσκαλεί σε ένα happy pilates event και σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τα οφέλη του pilates, μέσα από ένα μάθημα που γυμνάζει ενιαία όλο το σώμα, ενώ μπορείτε να κερδίσετε 20% έκπτωση στα μαθήματα εισαγωγής.

Το Mind & Body Pilates Studio παρέχει ποικίλα πακέτα μαθημάτων που σας δίνουν την δυνατότητα να ασκηθείτε, είτε ατομικά με το προσωπικό σας πρόγραμμα και γυμναστή, είτε ομαδικά σε γκρουπ με τους φίλους σας, μετατρέποντας την άσκηση σε διασκέδαση. Συνδυάστε διαφορετικά μαθήματα και βελτιώστε στο μέγιστο το σώμα σας!

Mind & Body Pilates, Δροσίνη 5, Κηφισιά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8010231


Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε ένα άκρο αλλά δεν χάνει το κουράγιο του



Βρετανός βετεράνος διεκδικεί μία θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Υπηρέτησε τις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, όπου μάλιστα έχασε το ένα του χέρι, όπως λέει όμως, η ποδηλασία τον κάνει ακόμα πιο νευρικό. Η ζωή του 25χρονου Τζον Άλαν Μπάτεργουορθ άλλαξε για πάντα τον Αύγουστο του 2007, όταν σε επίθεση με ρουκέτες στη Βασόρα του Ιράκ έχασε το ένα του χέρι από τον αγκώνα.

Παρακολουθώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου από την τηλεόραση, ο νεαρός άρχισε την ποδηλασία σαν μέρος της αποκατάστασής του και τώρα πλέον έχει πολλές πιθανότητες να συμμετάσχει στη βρετανική ομάδα ποδηλασίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Ο Μπάτεργουορθ είναι μεταξύ των 14 στρατιωτών και βετεράνων που μπορεί να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους αγώνες, έχει όμως την καλύτερη θέση στην κατάταξη.


Διαβάστε περισσότερα...

Το κοτόπουλο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού



Μεγάλη έρευνα το υποστηρίζει.

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Το είδος των πρωτεϊνών που καταναλώνει κάποιος, παίζει ρόλο ως προς το πόσο κινδυνεύει από εγκεφαλικό. Μεγάλη έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει σχετικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ το κρέας των πουλερικών τον μειώνει.

Ερευνητές της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν στο εξειδικευμένο για εγκεφαλικά ιατρικό περιοδικό stroke, τη μελέτη τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς, αναλύθηκαν δεδομένα 20 και πλέον ετών, που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, μέσης και τρίτης ηλικίας, (άνδρες και γυναίκες). Οι ερευνητές, ταξινόμησαν τα άτομα ανάλογα με την κατηγορία της διατροφής τους: Κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά κ.α

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι άνδρες έτρωγαν πιο πολύ κόκκινο κρέας (περισσότερες από 2 μερίδες ανά ημέρα) είχαν 28% περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες ομάδες να πάθουν εγκεφαλικό. Η αντίστοιχη κατηγορία στις γυναίκες έφθανε το 19%. Αν καθημερινά, μια μερίδα κόκκινου κρέατος αντικαθίστατο, από μια μερίδα κοτόπουλου, ή άλλου πουλερικού, ο κίνδυνος εμφάνιζε μείωση κατά 27%. Αν αντί για κοτόπουλο αντικαθιστούσαν το κόκκινο κρέας με ψάρια ή γαλακτοκομικά, τότε το ποσοστό κινδύνου έπεφτε στο 17%.

Συνεπώς το κρέας των πουλερικών είναι εκείνο που μειώνει δραστικά το ποσοστό κινδύνου. Σε ότι αφορά τη διατροφή και το ψάρι, οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα οφέλη των ψαριών συναρτώνται από τον τρόπο που μαγειρεύεται το ψάρι. Σε ότι αφορά το κόκκινο κρέας εκτιμάται ότι το λίπος και ο σίδηρος είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για τον κίνδυνο του εγκεφαλικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κάνουμε σε περίπτωση αλλεργικού σοκ



Χρήσιμες συμβουλές για όλους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζωές κινδύνεψαν ή στην χειρότερη περίπτωση χάθηκαν από αλλεργικό σοκ. Από την αντίδραση του οργανισμού δηλαδή σε απλά καθημερινά πράγματα τα οποία ενδεχομένως να τον ενοχλούν, ή από την υπερευαισθησία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορες ουσίες.

Είναι μια κατάσταση που μας αφορά όλους.

Το τσίμπημα της μέλισσας ή της σφήκας η αλλεργία σε κάποια φαγητά (θαλασσινά γάλα, φρούτα), σε ουσίες, η αλλεργία απέναντι σε φάρμακα, είναι οι συχνότεροι παράγοντες που οδηγούν σε αλλεργικό σοκ. Το αλλεργικό σοκ μπορεί να εκδηλωθεί σε μερικά λεπτά ( ή και δευτερόλεπτα) από τη στιγμή που για παράδειγμα μας τσίμπησε μια μέλισσα, ή φάγαμε ένα φαγητό που είμαστε αλλεργικοί, μέχρι και 2 ώρες μετά.

Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και εάν βρισκόμαστε, και μπορεί να απειλήσει άμεσα την ίδια μας τη ζωή. Ο οργανισμός αντιδρά, πέφτει η πίεση, χάνουμε τις αισθήσεις μας, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε αφού φράζονται οι αναπνευστικές οδοί, συχνά οδηγούμαστε σε καρδιακή ανεπάρκεια και πρέπει άμεσα να πάμε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Τα περιστατικά του αλλεργικού σοκ δεν σηκώνουν καθυστέρηση και είναι επείγοντα.

Βέβαια κανείς άνθρωπος δεν ξέρει γενικά σε τι είναι αλλεργικός και στον κάθε άνθρωπο η αλλεργία εκδηλώνεται διαφορετικά, ενώ δεν είναι απαραίτητο να πάθουμε αλλεργικό σοκ από μια ουσία. Μπορεί η αλλεργία να εμφανισθεί απλά με κοκκινίλες, με κνησμό στο δέρμα ή ακόμη και σαν συνάχι.

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε:

- γενικευμένη κοκκινίλα και εξάνθημα στο δέρμα
- πρήξιμο στο πρόσωπο και στα άκρα. Ακόμη και σε λίγα λεπτά αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά.
- κόβεται η ανάσα, ή δυσκολευόμαστε πολύ να αναπνεύσουμε
- τάση για εμετό ή και πόνος στην κοιλιά
- ταχυκαρδία, πολλές φορές μάλιστα είναι έντονη και μας πανικοβάλει.
- Αρχίζει να «τρέχει» η μύτη μας και τα μάτια μας.

Όποιος από εμάς γνωρίζει ότι είναι αλλεργικός και σε τι είναι αλλεργικός θα πρέπει όπου και να βρίσκεται πάντα να έχει πάνω του φάρμακα που θα του έχει δώσει ο γιατρός για να μπορεί άμεσα να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

Όσοι δεν είναι αλλεργικοί αλλά αισθανθούν κάποιο από τα συμπτώματα που περιγράψαμε αμέσως μόλις φάνε μια τροφή ή τους τσιμπήσει μια μέλισσα για παράδειγμα, θα πρέπει να πάρουν κάποιο αντιισταμινικό (χάπι κορτιζόνης) και εάν τα συμπτώματα συνεχίζονται θα πρέπει άμεσα να πάνε στο νοσοκομείο.

Η άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο είναι απαραίτητη για όλους όσοι έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ. Η συμβουλή και η φροντίδα ενός ιατρού (αλλεργιολόγου) είναι σημαντικότατη για την ίδια μας τη ζωή.

Όσοι ξέρουν ότι είναι αλλεργικοί τόσο στα τσιμπήματα όσο και σε διάφορες τροφές ή φάρμακα, δεν θα πρέπει να ... προκαλούν την τύχη τους. Θα πρέπει να προσέχουν, να αποφεύγουν μέρη πχ με μέλισσες, ή να καταναλώνουν φαγητά που μπορεί να τους επιφέρουν αλλεργία.


Πηγή: http://www.iatropedia.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβει το «γρήγορο φαγητό»;



Πόσες θερμίδες παίρνετε όταν τρώτε απ’ έξω.

Όταν «μιλά» η πείνα, το μυαλό περισσεύει… Και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λύση του junk food και ειδικά όταν βρίσκεται στη δουλειά. Αλλά όταν αντιληφθεί το μέτρημα των θερμίδων που προσλαμβάνει, τότε είναι πια αργά.

Δυστυχώς για όλους, τρώγοντας ένα απλό fast food γεύμα, ο οργανισμός επιβαρύνεται με περισσότερες από 1.000 θερμίδες, όσες δηλαδή προσλαμβάνει ο οργανισμός αν έτρωγε 10 πράσινες σαλάτες ή εάν βρισκόταν σε διατροφή.

Γι’ αυτό όταν έρθει η στιγμή που θα επιλέξουμε τη λύση του γρήγορου φαγητού, καλό θα είναι να έχουμε κάνει μία έρευνα στις επιλογές μας προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τους οργανισμούς μας με έξτρα θερμίδες.

Δείτε λοιπόν ένα-ένα τα γευστικά αντικείμενα και την θερμιδική τους αξία. Αναμφίβολα, οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν μία κακιά συνήθεια. Γι’ αυτό και μία μικρή μερίδα θα σας επιβαρύνει με περίπου 380 θερμίδες και μία μεγάλη με 750.

Και οι τηγανιτές κοτομπουκιές όμως θα σας ξεγελάσουν. Γιατί πολύ απλά μία μερίδα που περιέχει 6 κομμάτια ισούται με 236 θερμίδες ενώ αν φτάσετε τα 20 κομμάτια, τότε οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 790.

Τα χάμπουργκερ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον συγκεκριμένο κατάλογο. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, ισχύει ο κανόνας ότι με όσα περισσότερα υλικά το φορτώνετε, τόσο περισσότερο παχαίνει. Γι’ αυτό αν προτιμήσετε ένα απλό με ψωμί, μπιφτέκι και κέτσαπ ή σαλάτα, οι θερμίδες που θα πάρετε υπολογίζονται στις περίπου 250 και μπορούν να διπλασιαστούν αν προτιμήσουμε διπλό χάμπουργκερ.

Πρέπει να προσέξετε όμως και την πίτσα καθώς ένα κομμάτι περιέχει 350 με 400 θερμίδες ενώ αν προτιμήσετε δύο σουβλάκια με πίτα και μία μερίδα πατάτες, θα ξεπεράσετε τις 1.000 θερμίδες. Να θυμάστε όμως ότι και οι σαλάτες παχαίνουν αν περιέχουν «απαγορευμένα» υλικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι κυριότεροι τύποι κατάθλιψης



Γενετικοί και περιβαλλοντικοί οι παράγοντες που την προκαλούν.

Μια από τις πιο συνηθισμένες ψυχικές νόσους της εποχής μας είναι η κατάθλιψη. Προκαλεί διαταραχές στη διάθεση, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, την εργασία αλλά και τις προσωπικές σχέσεις.

Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έδειξαν ότι η κατάθλιψη προέρχεται πιθανότατα από χημικούς, γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση των κυριότερων τύπων της ασθένειας:

- Μείζων καταθλιπτική διαταραχή. Είναι η πιο συνήθης. Επηρεάζει το άτομο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα βασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν, συναισθήματα θλίψης, απόγνωση, απαισιοδοξία, διαταραχές στην όρεξη και στον ύπνο, και κόπωση.

Σε πιο βαριές περιπτώσεις παρατηρούνται και σκέψεις για αυτοκτονία. Ένα τέτοιο επεισόδιο κατάθλιψης μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά, αλλά συνήθως εμφανίζεται περισσότερες.

- Δυσθυμική διαταραχή. Είναι μία χρόνια καταθλιπτική διάθεση που το άτομο την έχει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για τουλάχιστον 2 χρόνια. Δεν αφήνει το άτομο να αισθανθεί και να λειτουργήσει καλά.

- Η διπολική διαταραχή ή αλλιώς μανιοκατάθλιψη. Στις διπολικές διαταραχές τα άτομα παρουσιάζουν διαστήματα κατάθλιψης και διαστήματα ευφορικής διάθεσης που ονομάζεται μανία και χαρακτηρίζεται από υπερκινητικότητα, διέγερση και επιταχυμένο ρυθμό ομιλίας. Τα άτομα αυτά έχουν ένα ή περισσότερα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια.

Μόνο ένας ειδικός μπορεί να ξεχωρίσει από τι είδους κατάθλιψη πάσχει ο ασθενής. Οι συγκεκριμένοι τύποι κατάθλιψης εντοπίζονται από τους ψυχολόγους μέσω της λεπτομερή ιστορία των συμπτωμάτων.

Η κατάθλιψη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον ασθενή εάν δε θεραπευτεί. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως φάρμακα και συχνές επισκέψεις στους ειδικούς.


Διαβάστε περισσότερα...

Εργασία για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη



Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του μήνα.

Μία «ανάσα» σε 2.951 ανέργους στην Κρήτη, τουλάχιστον για πέντε μήνες, δίνει το πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ με τη σύμπραξη δημόσιων φορέων. Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αφού ήδη εγκρίθηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι θέσεις ανά φορέα.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενώ εντάσσεται στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Τα προγράμματα θα είναι έως πεντάμηνης διάρκειας και η αμοιβή των εργαζομένων ορίζεται στα 25 ευρώ ημερησίως ή στα, κατ’ ανώτατη αμοιβή, 625 ευρώ το μήνα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών στο σύνολο τους καλύπτονται από Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ το οποίο καταρτίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι είναι άνεργοι, διευκρινίζοντας αν είναι μακροχρόνια άνεργοι, νέοι άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι ή αγρότες, προσκομίζοντας το δελτίο ανεργίας ή βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση αγρότη με εισόδημα κάτω των 10.500 ευρώ το 2010.

Έξτρα μοριοδότηση προβλέπεται για τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, τους έγγαμους άνεργους ή τους άνεργους με προστατευόμενα μέλη, κατάσταση που πρέπει να βεβαιωθεί με σχετικό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δελτίο ανεργίας, ή αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Σημασία στην επιλογή των ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις έχει και το οικογενειακό εισόδημα και η βεβαιωμένη αναπηρία.

Ανάλογα με τη θέση και τα απαραίτητα προσόντα θα πρέπει να προσκομίζονται οι τίτλοι σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος και αποδεικτικά για τη γνώση χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών ή για την εργασιακή εμπειρία.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα εργασίας για 5.200 ανέργους στην Δυτική Ελλάδα



Πεντάμηνη απασχόληση προσφέρει η περιφέρεια.

Την διάθεση ποσού 600.000 ευρώ για την υποστήριξη δομών όπως Τράπεζες Τροφίμων, Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία καθώς και άλλες παρεμφερείς δράσεις σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου 5.200 άνεργοι σ’ όλη την Περιφέρεια θα έχουν την ευκαιρία πεντάμηνης απασχόλησης ενώ η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προετοιμάζεται ήδη για την υποδοχή και νέων προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης που πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα, όπως είναι τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης και οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης.

Πιο αναλυτικά η πολιτική πρόταση που αναπτύχθηκε από τον Περιφερειάρχη στηρίχθηκε σε τρία βασικά σκέλη:

- Πρώτον, θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να διαφυλαχθεί η προστασία των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.
- Δεύτερον, πάγωμα για περίοδο τριών ετών των τραπεζικών δανείων των ανέργων και των μακροχρονίως ανέργων και ταυτόχρονα ρύθμιση των οφειλών με βάση τις νέες συνθήκες που ανέκυψαν στο εισόδημα τους. «Να εξυπηρετούν τις οφειλές τους ανάλογα με το ύψος των σημερινών αποδοχών τους», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
- Τρίτον, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Σε ότι αφορά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και σε συνεργασία με την περιφερειακή τους Ομοσπονδία, αποφασίστηκε η διοργάνωση διημερίδας στις 17 και 18 Μαρτίου με θέμα «Οικονομική κρίση, οι πολιτικές για ΑμεΑ και ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας προς ένταξη πρόταση ύψους 570.000 ευρώ με αντικείμενο την ενημέρωση και τον έλεγχο του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξενώνας για γυναίκες - θύματα βίας στο Ηράκλειο



Θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Aνάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που είχε υποβάλει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Το έργο, με προυπολογισμό 700.000 ευρώ, αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός ξενώνα στο Δήμο Ηρακλείου που θα διαθέτει 20 θέσεις διαμονής γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους και θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κ.τ.λ.).

«Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα μας εξαντλούμε κάθε δυνατό τρόπο ώστε οι δράσεις αυτές να αποτελούν προϊόν των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, τις οποίες ο Δήμος εκμεταλλεύεται στο έπακρον όπως και κάθε άλλη δυνατή ευκαιρία άντλησης πόρων. Με τη δημιουργία και λειτουργία του ξενώνα ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κενό της πολιτείας σε αυτό τον τομέα», δήλωσαν και οι δύο Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Γιώργος Αεράκης και Δέσποινα Συγγελάκη.


Διαβάστε περισσότερα...

Βοηθήστε τους να βοηθήσουν τους άστεγους



Μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε.

Επείγουσα έκκληση για τους άστεγους της Αθήνας απευθύνουν η αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων αλλά και ο Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» τις ημέρες αυτές που το κρύο είναι τσουχτερό και ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του.

Επειδή όπως είναι προφανές οι άστεγοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ας ενημερωθούμε εμείς και ας αναλάβουμε εμείς τη δράση που μπορεί να σώσει ζωές. Ρούχα σε καλή κατάσταση, κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα που δεν έχουν λήξει αλλά και... λίγος από το χρόνο μας, εάν το επιθυμούμε, μπορεί να κοστίζουν λίγο αλλά αξίζουν πολύ.

Κατ' αρχήν είναι πιο αναγκαία από ποτέ κάθε προσφορά σε ζεστά ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα. Όποιος μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να το αφήσει από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους.

Ομάδες υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα διανέμουν κάθε βράδυ κουβέρτες, υπνόσακους και ρουχισμό, ενώ όσα περιστατικά κρίνεται απαραίτητο θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Για τη φιλοξενία των αστέγων τις πόλης θα είναι ανοικτό το Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69)
Το Κέντρο Σίτισης στην Πειραιώς 35 θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10:00 το βράδυ και θα παρέχει φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 210 5246515 και 210 5239465 .

Στο πλευρό των αστέγων βρίσκεται και η Μη Κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» που εντείνει τις ημέρες αυτές τις δράσεις της για τη βοήθεια των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο.

Χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες αλλά και πολλά ακόμα είδη, τρόφιμα, απορρυπαντικά κλπ θα βοηθήσουν τα μέλη της «Κλίμακας» να σταθούν δίπλα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Όποιος μπορεί να προσφέρει ο,τιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να το κάνει στο Κέντρο Αστέγων της οργάνωσης στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 30. Αυτές τις ημέρες στο κέντρο υπάρχει προσωπικό όλη την ημέρα, έως τις 9 το βράδυ.

Την Παρασκευή, μάλιστα, η «Κλίμακα» θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Κέντρο Αστέγων. Από τις 6:30 το απόγευμα «και για όσο αντέξουμε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, διοργανώνεται street party που θα αρχίσει με την κοπή της πίτας και θα συνεχιστεί με μουσική, χορό και happenings.

Τηλέφωνα επικοινωνίας της «Κλίμακας»: 210 3410462 , 210 3417773 , 210 3417160-3.

Σύμφωνα με τους δύο φορείς πάντως η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται αρκετά ρούχα και κουβέρτες, που αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης τις ημέρες αυτές. Η ζήτηση, ωστόσο, παραμένει μεγάλη...


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο στην Πρέβεζα



Σε απόγνωση πολλές οικογένειες λόγω κρίσης.

Σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προχωρούν η Πρόνοια, ο Δήμος της Πρέβεζας, το ΚΑΠΗ και εθελοντές που προχωρούν στη δημιουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου και στη διανομή συσσιτίου για τις άπορες οικογένειες.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και τα αιτήματα για παροχή βοήθειας αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Με αυτό το δεδομένο ο δήμος προχωράει άμεσα στην καταγραφή των οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτησή τους στην πρόνοια πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό της Εφορίας (μαζί με Ε9 εάν υπάρχει), κάρτα ανεργίας καθώς και πιστοποιητικό χρόνιων παθήσεων εάν ανήκουν σε κατηγορία ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τις περιπτώσεις θα εξετάσουν οι κοινωνικοί λειτουργοί της πρόνοιας και θα κρίνουν ποια περιστατικά να βοηθηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών αυτών θα κληθούν να παίξουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τον ειδικό λογαριασμό Α’ Κοινωνικών Βοηθειών που έχει ανοίξει στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Οσοι γονείς εξάλλου δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν δικαιούνται βιβλιάριο πρόνοιας μπορούν να προσέρχονται τόσο στην πρόνοια όσο και στο κοινωνικό ιατρείο προκειμένου να δηλώνουν τις ανάγκες που υπάρχουν για εμβολιασμό των παιδιών έτσι ώστε να συγκροτηθούν ομάδες που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

Όπως εκτιμάται οι αιτήσεις για παροχή βοήθειας θα είναι πάρα πολλές ωστόσο θα υπάρξει «αυστηρή» τήρηση των κριτηρίων έτσι ώστε να αποφευχθούν περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες πόλεις όπου διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν βοήθεια άνθρωποι που κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα και είχαν μεγάλα εισοδήματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Πολύτεκνες οικογένειες χάνουν το δικαίωμα δωρεάς τροφίμων



Λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.

Μετά τη μείωση του αφορολόγητου, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα για τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, δικαιούνταν δωρεάν τρόφιμα, τα οποία, εφόσον σήμερα βρίσκονται πάνω από το όριο του αφορολόγητου... κόβονται.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, με τις οικογένειες που δικαιούνται πλέον να δωρεάν τρόφιμα να έχουν μειωθεί στο 1/4 συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

«Δεκάδες οικογένειες πολυτέκνων, που έχουν προσέλθει, όπως κάθε χρόνο, για να πάρουν ρύζι, μακαρόνια, κριθαράκι και άλλα τρόφιμα, που προσφέρονται δωρεάν μέσω ενός προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ε.Ε., διαπιστώνουν ότι πλέον δεν έχουν το δικαίωμα αυτό.

Με τη μείωση του αφορολογήτου ποσού πλέον πολλές οικογένειες δεν τα δικαιούνται. Στα Χανιά έχουμε 4.454 οικογένειες πολυτέκνων (με 4 παιδιά και πάνω ή και με 3 για ειδικές κατηγορίες: αναπηρία και χηρεία) και πλέον τρόφιμα δικαιούνται μόνο οι 864.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται και σωστά διαμαρτύρεται, γιατί όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν το καλοκαίρι, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση» αναφέρει η κα Στεφανάκη, γραμματέας του Συλλόγου πολυτέκνων Χανίων στην εφημερίδα haniotikanea.gr.


Διαβάστε περισσότερα...