Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μετράει το μέγεθος κυρίες και κύριοι


Μιλώντας πάντα για τη σύγκριση του αντρικού με τον γυναικείο εγκέφαλο,τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας είναι εντυπωσιακά.

Το βραβείο...μεγαλύτερου εγκέφαλου κερδίζουν οι άντρες με διαφορά μόλις 2 % από τις γυναίκες,πράγμα που από μόνο του δεν λέει τίποτα,ιδίως εαν αναλογιστούμε και τα προσόντα του συμπαθέστατου όνου για παράδειγμα.
 
6,5 φορές περισσότερη φαιά ουσία διαθέτει ο αντρικός εγκέφαλος,όμως αυτό απλά εξηγεί γιατί οι άντρες είναι καλύτεροι στα μαθηματικά.
 
10 ολόκληρες φορές παραπάνω λευκή ουσία (είναι τμήμα του εγκεφάλου) έχουν οι γυναίκες ,κάτι που τις ''οπλίζει'' με περισσότερες δυνατότητες στη διασταύρωση πληροφοριών και στον ταυτόχρονο χειρισμό πολλών πραγμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού τα λαχανικά



Ως γνωστόν τα λαχανικά παρέχουν τα κατάλληλα υλικά στον οργανισμό ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια σειρά από ασθένειες 

τώρα όμως αποδεικνύεται ότι μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο του μαστού και μάλιστα στην πιο επιθετική του μορφή.


Νέα μελέτη, που έγινε επί 12 χρόνια σε 50.000 αφροαμερικανές έδειξε ότι όσες γυναίκες έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες λαχανικών τη μέρα, είχαν 43% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τη μελέτη ωστόσο οι κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τέσσερις φορές την εβδομάδα δεν είναι αρκετή. Η καθημερινή κατανάλωση είναι το κλειδί.

Ειδικά το καρότο αν καταναλώνεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Οι ίδιοι επιστήμονες τονίζουν πάντως ότι δεν είναι δεδομένο πως όποια γυναίκα καταναλώνει πολλά λαχανικά δεν θα εμφανίσει καρκίνο, αντίθετα τονίζουν ότι συνολικά η υγιεινή διατροφή είναι που βοηθάει.

Πηγή: www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κόβουν» φάρμακα καρκινοπαθών


Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος, οι καρκινοπαθείς θα αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν, για να αγοράζουν τα φάρμακα που λάμβαναν δωρεάν μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη θεραπευτική αντιμετώπιση και άλλου είδους καρκίνου, πέραν αυτών των μορφών που ανέφεραν οι ενδείξεις.
Ενώ μέχρι σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν τη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων αυτών, σήμερα τα χορηγούν μόνο για την ενδεδειγμένη πάθηση.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος, Περσεφόνη Μήττα, χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία «κόβουν» τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς.

«Στους πάσχοντες από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, το κράτος πρόνοιας ερχόταν αρωγός και χορηγούσε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, τα φάρμακα που χρειαζόταν ο κάθε ασθενής για την περίπτωσή του, όσο ακριβά και αν ήταν. Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί ασθενείς παράτειναν τον χρόνο ζωής, βελτίωναν την ποιότητά της και πολλοί από αυτούς θεραπεύονταν. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Η κυβέρνηση, θέλοντας να περιορίσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, στρέφεται κατά των καρκινοπαθών και τους κόβει τα φάρμακα ή τους χορηγεί φάρμακα γενόσημα, δηλαδή αντίγραφα των αυθεντικών τα οποία είναι πιο φθηνά, αλλά πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματικά» τονίζει η κα Μήττα.
Διαβάστε περισσότερα...