Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Ήξερα ότι έχει Aids και κάναμε sex ελεύθερα»


Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τάσου Θεοδωρόπουλου.

Το ότι γνώριζε πως ο άνθρωπος με τον οποίο πλάγιασε μαζί είχε Aids παραδέχτηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καρντάσιανς» ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Τάσος Θεοδωρόπουλος ο οποίος πριν λίγο καιρό γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως είναι φορέας του HIV εδώ και 11 χρόνια.

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο ότι μου μετέδωσε τον HIV γιατί εκείνη την περίοδο είχα κάνει πολλές ζαβολιές. Με τον συγκεκριμένο το γνώριζα ότι έχει τον ιό και έγινε sex ελεύθερα».

Όπως εξηγεί «ήμουν πιτσιρικάς και πήγα με την λογική του πάθους. Απλά με εξίταρε ο τύπος και είπα μέσα μου “ό,τι έχει θέλω να το έχω”. Χωρίς να έχω αντιληφθεί ακριβώς τις περαιτέρω συνέπειες. Ήταν σαν παιχνίδι».

Αν γυρνούσε το χρόνο πίσω πάντως, δεν θα έκανε πάλι την ίδια επιλογή: «Δεν θα ξαναβρισκόμουν μ’ αυτόν τον άνθρωπο γιατί τελικά δε με αγαπούσε και το πάθος ξεφούσκωσε γρήγορα».

«Είναι φρικτό ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζω, (και δεν εννοώ οι gay γιατί οι περισσότεροι φίλοι μου είναι straight) ότι δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη. Τους βλέπω στα bar το βράδυ στις 4 η ώρα να φεύγουν με το κοριτσάκι ή το αγοράκι που γνωρίσανε, χωρίς καμία προφύλαξη», είπε.

Όσον αφορά πρόσφατο περιστατικό που τον στεναχώρησε, είπε: «Είδα μερικά βλέμματα περίεργα. Πήγα προχθές σε ένα μπαρ που πηγαίνω χρόνια κι επειδή μια μέρα είχα πέσει από τις σκάλες και είχα ανοίξει το κεφάλι μου και είχε πέσει λίγο αίμα και με πήγαν στα εφημερεύοντα, γυρνάει το παιδί, το οποίο καλοπροαίρετα, δεν πιστεύω στην κακία, και μου λέει “ρε συ μαλ....α, μήπως εκείνη τη μέρα που σε μαζέψαμε, κόλλησα κάτι;”. Με πλήγωσε, σαφέστατα και απλά του είπα “μικρούλη, καληνύχτα”».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρά δύο αρπακτικά πουλιά από δηλητηριασμένα δολώματα


Εντοπίστηκαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Νεκρά, δηλητηριασμένα κατά πάσα πιθανότητα από δολώματα, βρέθηκαν δύο αρπακτικά πουλιά στο χωριό Άνω Βυρσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία.

«Ειδοποιηθήκαμε, το περασμένο Σάββατο, από κατοίκους του χωριού, ότι παιδιά, που έπαιζαν έξω, είδαν ένα μεγάλο αρπακτικό πουλί να πέφτει μες στο χωριό, ενώ πετούσε» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του γραφείου του WWF στον Έβρο Θεοδώρα Σκαρτσή.

Νεκρά δύο αρπακτικά πουλιά από δηλητηριασμένα δολώματα

Στην περιοχή έσπευσαν και υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, οι οποίοι εντόπισαν ένα όρνιο με συμπτώματα δηλητηρίασης, το οποίο ήταν ακόμα ζωντανό, αλλά παρά τις προσπάθειες κτηνιάτρου, ήταν αδύνατο να σωθεί.

Την επόμενη μέρα, ειδοποιήθηκαν για ακόμη ένα νεκρό όρνιο, λίγο έξω από το χωριό, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε δακτυλιωθεί και έφερε ειδικά ταμπελάκια από τη βουλγαρική περιβαλλοντική οργάνωση «Green Balkans».

Σύμφωνα με την κ. Σκαρτσή, την περιοχή «χτενίζουν» υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης όπως και του WWF, μαζί με τον Κίκο, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που βρίσκεται στην υπηρεσία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) και του WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Η επιστροφή του ασπροπάρη», με στόχο τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών ασπροπάρη στα Βαλκάνια.

Όπως περιγράφει η Έλα Κρετ, περιβαλλοντολόγος του WWF στη Δαδιά, χειρίστρια του Κίκο, «θα προσπαθήσουμε να 'διαβάσουμε' από τις κινήσεις των πουλιών πού ακριβώς βρίσκεται το δηλητηριασμένο δόλωμα» ενώ, ταυτόχρονα, γίνεται έρευνα στη βουλγαρική πλευρά και από την BSPB (Βουλγαρική Ορνιθολογική).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι πραγματική η γέφυρα "εφιάλτης";


Οι φωτογραφίες με την κλίση της γέφυρας "κόβουν την ανάσα" με πολλούς να αναρωτιούνται αν είναι πραγματική ή προϊόν φωτομοντάζ.




Ο λόγος για την γέφυρα Eshima Ohashi που βρίσκεται στην Ιαπωνία και ενώνει τις πόλεις Matsue και Sakaiminato. Η Daily Mail κάνει λόγο για "γέφυρα που προκαλεί εφιάλτες στους οδηγούς".

Ωστόσο το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως είναι η οδήγηση πάνω στη γέφυρα δημιουργεί ερωτηματικά για το αν οι αρχικές φωτογραφίες είναι αληθινές ή έχουν "πειραχτεί".

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ηρωική προσγείωση


Μια δυσάρεστη εμπειρία είχαν οι επιβάτες του αεροσκάφους της Hydro-Québec πριν από λίγες μέρες. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο αεροδρόμιο του Κεμπέκ, η προσγείωση του Bombardier μετατράπηκε σε... εφιάλτη. Ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά και παρά τις αναταράξεις, ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Selfie από... πρώτο χέρι


Η μόδα των φωτογραφιών selfie δεν λέει να τελειώσει, παρά το γεγονός ότι αρκετά μουσεία, γήπεδα και συναυλιακοί χώροι έχουν απαγορεύσει τη χρήση τους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ολοένα και περισσότερους να τα χρησιμοποιούν κυρίως όταν ταξιδεύουν μόνοι. Αυτή τη “μοναξιά” από τις φωτογραφίες θέλουν να διορθώσουν οι Aric Snee και Justin Crowe και γι’ αυτό σχεδίασαν το Selfie Arm.

Πρόκειται για ένα selfie stick που μοιάζει με ανθρώπινο χέρι, έτσι ώστε όταν γίνεται η λήψη της φωτογραφίας να φαίνεται ότι ο χρήστης συνοδεύεται από κάποιον. Βέβαια, το προϊόν επιδέχεται πολλών βελτιώσεων και σίγουρα θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις για να κυκλοφορήσει στην αγορά. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι η κατασκευή του πρωτότυπου έγινε περισσότερο για να διακωμωδήσει την κατάσταση.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Έξαλλος πολίτης "έσπασε" τα γραφεία του ΙΚΑ


Έγινε έξαλλος κι "έσπασε" τα γραφεία του ΙΚΑ Παγκρατίου. Ο λόγος για έναν πολίτη ο οποίος σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, αντέδρασε έντονα όταν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, του ζήτησαν επιπλέον δικαιολογητικά για υπόθεσή του.






Αρχικά ζήτησε να δει τον διευθυντή, ωστόσο, οι εξηγήσεις που του δόθηκαν δεν τον ικανοποίησαν με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος και να προκαλέσει φθορές στα γραφεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Της είπε όχι και του έβαλε φωτιά στο πρατήριο!


Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία μία γυναίκα συνομιλεί σε έναν άντρα που βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητό του στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια η ίδια βάζει φωτιά στην αντλία.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε την ύποπτη που έβαλε φωτιά στην αντλία βενζίνης, περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, σε ένα βενζινάδικο της Ιερουσαλήμ.

Στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του πρατηρίου καυσίμων, και το οποίο έχει στην κατοχή της η ισραηλινή αστυνομία, η 30χρονη γυναίκα φαίνεται να προσεγγίζει έναν άντρα που βάζει βενζίνη και στη συνέχεια απομακρύνεται.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, η ίδια επιστρέφει, βγάζοντας έναν αναπτήρα από την τσέπη της και βάζει φωτιά στην αντλία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο αδερφός του άντρα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο έπιασε αμέσως φωτιά.

Από το περιστατικό, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η γυναίκα ζήτησε ένα τσιγάρο από τον άντρα που έβαζε βενζίνη και όταν αυτός της αρνήθηκε, αυτή έβγαλε τον αναπτήρα και έβαλε φωτιά. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αντέδρασε πολύ γρήγορα βγάζοντας την αντλία από το όχημα και απομακρύνθηκε ταχύτατα από το σημείο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πολυνομοσχέδιο οι ρυθμίσεις για τα θέματα των αναπληρωτών


Αναμένεται να κατατεθεί μέσα με τέλη Μαΐου στη Βουλή.

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα ενταχθεί το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών για την περίοδο 2010-2012, η άρση του διετούς αποκλεισμού ενώ σε αυτό θα περιλαμβάνονται και ζητήματα ειδικής και προσχολικής αγωγής, όπως και η κατάργηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε σήμερα συναντήσεις με τα Δ.Σ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενόψει και του νομοσχεδίου που πηγαίνει στη Βουλή με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Αναφορικά με τις διατυπωθείσες αντιδράσεις σχετικά με τα θέματα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο και έχουν χαρακτηριστεί ως «επείγοντα» ενώ κάποια άλλα «παραλήφθηκαν», ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης ξεκαθάρισε μεταξύ των άλλων ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις πρέπει να ψηφιστούν μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες.

Ο χαρακτήρας «του επείγοντος» δεν αφορά απλώς επείγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης, αφορά επείγοντα θέματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να μην διασαλευθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Ο χαρακτήρας, επομένως, του νομοσχεδίου δεν κάνει διάκριση μεταξύ σημαντικών και μη σημαντικών θεμάτων της εκπαίδευσης.

Σχετικά με το ζήτημα των διορισμών, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε πως θα συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή αποτελούμενη από παράγοντες του Υπουργείου, νομικούς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ώστε να υπάρξει ένα νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Παράλληλη γνωστοποίησε στην ΟΛΜΕ ως προς το ζήτημα των απλήρωτων εκπαιδευτικών για την εργασία που παρείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της προηγούμενης χρονιάς, πως το θέμα οδεύει προς την επίλυση του, καθώς προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έσβησαν το γκράφιτι από το ΕΜΠ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου.

Περισσότερο από ένα μήνα κράτησαν οι εργασίες αισθητικής αποκατάστασης της πρόσοψης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ολοκληρώθηκαν σήμερα. Το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων αποκατέστησαν τον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, βάσει των προδιαγραφών που επέβαλε η ιστορικότητά του.

«Όσοι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο συμφέρον, οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε» έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αναφέρεται για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς στα Πρότυπα - Πειραματικά


Περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα.

Θέματα επιλογής διευθυντών και εκπαιδευτικού προσωπικού στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία καθορίζει τροπολογία που τελικά θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατατίθεται στη Βουλή.

Για τους αναπληρωτές στα Πρότυπα και Πειραματικά αναφέρεται ότι «αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων και πειραματικών σχολείων».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η αντικατάσταση αυτή γίνεται ώστε να προβλεφθεί πως αν υπάρχει αδυναμία να προσληφθούν αναπληρωτές με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, τα κενά θα καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών.

Μια τροποποίηση έχουμε και στην επιλογή των εκπαιδευτικών καθώς στην παράγραφο Δ, η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται, ώστε να είναι δυνατόν ως μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Πειραματικών και των Πρότυπων σχολείων να επιλέγονται όχι μόνο εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας αλλά και εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Παρατίθενται τα ακόλουθα χωρία:

1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 48 του ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:

«Ως εκπαιδευτικοί των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων επιλέγονται δημόσιοι εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας καθώς και δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαφορετικής βαθμίδας που δύνανται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις να απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, οι οποίοι/ες έχουν τουλάχιστον τετραετή διδακτική υπηρεσία στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση. Στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους εκδίδεται προκήρυξη της Δ.Ε.Π.Π.Σ., ύστερα από εισηγήσεις των ΕΠ.Ε.Σ., η οποία δημοσιεύεται σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να επιλεγούν σε θέσεις με θητεία εκπαιδευτικών των Πειραματικών ή Πρότυπων Σχολείων να υποβάλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην
προκήρυξη.»

2. Η παράγραφος 9, περίπτωση δ΄ του άρθρου 48 του νόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118Α΄),ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:

«Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων και πειραματικών σχολείων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Άρειο Πάγο η τραγωδία στον Λούσιο ποταμό


Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες κρίθηκαν δύο άτομα.

Οκτώ χρόνια μετά τον πνιγμό 8 εκδρομέων στον ποταμό Λούσιο ο Άρειος Πάγος έβαλε την σφραγίδα του στην ποινή των 10 ετών που επιβλήθηκε στους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας «No Limits Outdoor Sports».

Οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Κωνσταντίνος Χριστόπουλος και Λεονάρδος Μωραΐτης κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες κατά συρροή και επειδή τα αδικήματα είναι πλημμεληματικού οι ποινές και για τους δυο καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 457/2015 απόφασή του επικύρωσε της ποινές, αφού προηγούμενα απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλλει οι δύο καταδικασθέντες κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και δεν εμπεριέχει αντιφάσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ρύθμιση έχουν προχωρήσει 115.826 οφειλέτες


Το δημόσιο έχει ήδη εισπράξει πάνω από 68 εκατ. ευρώ.

Τους 115.826 έχουν φτάσει οι οφειλέτες, που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για οφειλές ύψους 2.905.100.826,02 ευρώ από τις οποίες έχουν εισπραχθεί 68.705.243,40 ευρώ.

Από τις 115.826 αποφάσεις ρύθμισης οι 18.192 αφορούν αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν πετάμε ό,τι αγαπάμε, το δωρίζουμε»


Νέα δράση στήριξης πολιτών που έχουν ανάγκη από το δήμο Ευρώτα.

Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης ενδυμάτων και παπουτσιών ξεκινά ο δήμος Ευρώτα στη Λακωνία, με σύνθημα «Δεν πετάμε ό,τι αγαπάμε, το δωρίζουμε» προκειμένου να βοηθήσει πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος έχει τοποθετήσει ειδικά διαμορφωμένους κάδους έξω από το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Σκάλας, το γυμνάσιο-λύκειο Σκάλας και το γυμνάσιο-λύκειο Βλαχιώτη, μέσα στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν ρούχα και παπούτσια που δεν θέλουν. Στη συνέχεια, υπηρεσίες του δήμου θα τα συλλέγουν, θα τα ελέγχουν, θα τα καθαρίζουν και θα τα διανέμουν, είτε στους δημότες, ανάλογα τις ανάγκες τους, όπως αυτές θα κρίνονται και θα αξιολογούνται από την κοινωνική υπηρεσία, είτε σε φορείς φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Ευρώτα, στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η παροχή βοήθειας σε άτομα ή κοινωνικές ομάδες με πραγματικές ανάγκες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον καρκίνο


Πορτραίτα ανθρώπων που βγήκαν νικητές από την αρρώστια.

Η σειρά του Randy Bacon, «Sweet Life», είναι βαθιά συγκινητική: σε αυτή, ποζάρουν άνθρωποι που έχουν βγει νικητές από τη μάχη τους με τον καρκίνο, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη και η επιμονή είναι πάντα μέσα μας.

«Πριν από αρκετά χρόνια, το Hulston Cancer Center με πλησίασε προκειμένου να καταγράψω όσους είχαν νικήσει την αρρώστια, και τα πορτραίτα τους θα αποτελούσαν τα εκθέματα μόνιμης έκθεσης του νοσοκομείου. Γρήγορα συνειδητοποίησα, ότι δεν ήθελα να εστιάσω στον πόνο, τα σημάδια και την αγωνία», λέει ο φωτογράφος.

«Ήθελα να καταγράψω την ελπίδα, την αγάπη, τη δύναμη ακόμα και τη χαρά… Έτσι γεννήθηκε το «Sweet Life».




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Να είναι η Ελλάδα στη διεθνή εκστρατεία για την αντιμετώπιση της σύγχρονης δουλείας»


Σε ημερίδα για την πορνεία και το trafficking στην Ελλάδα μίλησε ο Ν. Χουντής.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μπει φραγμός στην εμπορία και στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, Νίκος Χουντής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σκιαγραφώντας την προτεραιότητα της κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα, ο κ. Χουντής ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι αφενός να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της διεθνούς εκστρατείας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών δουλείας και αφετέρου η αξιοποίηση της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε έναν κοινωνικό αγώνα που αντιμάχεται τις δομές που μας έχουν εγκλωβίσει σε μια νοοτροπία ότι οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης μπορούν να καθορίζουν τις τύχες ανυπεράσπιστων ανθρώπων» τόνισε και χαρακτήρισε το traffiking ως ένα διαρκές έγκλημα και ως μία από τις χειρότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο αγώνας αυτός, προσέθεσε ο κ. Χουντής, συμβαδίζει με την αντιστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που παράγουν την οικονομική εξαθλίωση, και συνιστούν, σύμφωνα με τον ίδιο, πηγή αυτού του φαινομένου. Τα κέρδη από το trafficking, ανέφερε, μόνο στην Ευρώπη αγγίζουν τα 3 δισ. δολ. τον χρόνο, ενώ στην Ευρώπη το trafficking με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση αγγίζει το 84%, με τις γυναίκες και τα παιδιά να αποτελούν την πλειονότητα των διακινούμενων ατόμων.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επικέντρωσε την ομιλία του στη διεθνή διάσταση του φαινομένου, και κυρίως την ευρωπαϊκή. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, όπως το πρόγραμμα της Στοκχόλμης 2010-2014, οι σχετικές Οδηγίες και η ρητή απαγόρευση στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, με την επισήμανση ότι η πρόληψη και η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση και τα κράτη-μέλη της.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι υπάρχει πολιτική κινητικότητα σε αυτό το επίπεδο, ούτως ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα αναφορικά με την προστασία και την αρωγή των θυμάτων, την παραδειγματική τιμωρία των δουλεμπόρων αλλά και την πρόληψη του traffiking μέσα από εκστρατείες κοινωνικής αφύπνισης και μέσα από διαρκή επιμόρφωση των συναρμόδιων φορέων.

Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η πολιτική κινητικότητα δεν είναι αποτελεσματική, καθώς παρατηρείται ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα των δικτύων εμπορίας και εκμετάλλευσης των ανθρώπων.

Μάλιστα, έκανε λόγο για έξαρση του φαινομένου αυτού, λόγω της αύξησης των περιφερειακών συγκρούσεων, της βίας, της οικονομικής εξαθλίωσης και των εκτοπισμένων και προσφύγων, ενώ σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές συγκρούσεις, ο κ. Χουντής απέδωσε ευθύνες στην ΕΕ για τις δράσεις που ανέπτυξε.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι εστίες του πολέμου αφήνουν περιθώρια για την έξαρση αυτού του φαινομένου, υπογράμμισε, με τη μορφή ενός εξαναγκασμού που το ίδιο το θύμα «αποδέχεται» λόγω της έλλειψης επιλογών και διεξόδων. 

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μοριοδότηση ΑμεΑ στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


Δελτίο Τύπου 29.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 1080

Συνεχίζονται οι εργασίες της ομάδας που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και στελέχη του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόβλεψη μοριοδότησης των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Με τον τρόπο αυτό στις επόμενες προκηρύξεις θα υπάρξει ποσοστό συμμετοχής και μοριοδότηση των ατόμων με αναπηρία στα εν λόγω προγράμματα. Παράλληλα προς συζήτηση στην ομάδα εργασίας είναι και το αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. περί μη διακοπής του αναπηρικού επιδόματος, όταν τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.με.Α. Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισημαίνει ότι το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία εδράζεται σε δύο βασικούς λόγους: την ελλιπή εικόνα που έχει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας , καθώς και σε διατάξεις του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς εργασίας τους. «Υπάρχουν αντικίνητρα για τους ανθρώπους με αναπηρία που επιθυμούν να εργαστούν. Όταν εντάσσεται ένα άτομο με αναπηρία σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης αυτομάτως χάνει το επίδομα για όσο χρόνο εργάζεται, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα εν λόγω προγράμματα», κατέληξε ο κύριος Βαρδακαστάνης.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας: «Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται και σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι εργασίες της ομάδας που συγκροτήθηκε από κοινού, από εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου και στελέχη του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόβλεψη μοριοδότησης των Ατόμων με Αναπηρία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Η συγκρότηση της ομάδας εργασίας αποφασίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ε.Σ.Α.με.Α., στις 2 Απριλίου 2015».

Επισυνάπτεται δημοσίευμα του Τύπου.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.24 KB)
Δημοσίευμα σε μορφή PDF (538.62 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μακρινές φωνές» λογοτεχνών φτάνουν στη Θεσσαλονίκη


Από 7 έως 10 Μαΐου η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου.

Στη Θεσσαλονίκη φτάνουν από την Παρασκευή 7 Μαΐου «μακρινές φωνές» (Voces lejanes) λογοτεχνών και των κειμένων τους από την ιβηρική και την ισπανόφωνη λατινοαμερικάνικη κειμενογραφία.

Μετά από μια σειρά πρακτικών προβλημάτων και αντιξοοτήτων, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου διοργανώθηκε τελικά και θα ανοίξει τις πύλες της στους χώρους της HELEXPO από 7-10 Μαΐου.

Με τη συμμετοχή περίπου 200 εκδοτών και συνολικά 400 εκθετών, με περισσότερους από 200 έλληνες και ξένους συγγραφείς από 19 χώρες, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) θα ανοίξει τις πύλες της, προσκαλώντας νέους και παλαιότερους αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της δημιουργικής οικονομίας και όλους όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν τις αναγνωστικές τους προοπτικές τους σε μια τετραήμερη γιορτή του Βιβλίου, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται -πλην του αφιερώματος στην ιβηροαμερικανική λογοτεχνία με εκδηλώσεις για εμβληματικούς συγγραφείς, όπως ο Φερνάντο Πεσόα, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Εντουάρντο Γκαλεάνο και, παράλληλα, έκθεση σκίτσων από 69 καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής και άλλων χωρών, υπό τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Γκάβο» - αποτίνοντας φόρο τιμής στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες- η διοργάνωση του 2ου διήμερου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (8-9 Μαΐου), θεματική ενότητα για το βιβλίο και τη σχέση του με τις τέχνες, Παιδική και Εφηβική Γωνιά και ημερίδες, συζητήσεις και αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη (1925-2005) σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η σχέση του βιβλίου με τη μουσική, με το ντιζάιν και με τον κινηματογράφο θα διερευνηθεί, μέσα από εκδηλώσεις, προβολές, διαγωνισμούς και εργαστήρια με τη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του φορέα των βραβείων γραφιστικής ΕΒΓΕ, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και περιλαμβάνουν στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περίπατος ευχών από το «Make a wish»


Από το Θησείο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Περίπατο ευχών διοργανώνει σήμερα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Με αυτό τον τρόπο στέλνει μήνυμα χαράς, δύναμης και ελπίδας και συμβάλλει στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη στάση ΗΣΑΠ στο Θησείο στις 19:30, με τερματισμό τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Παράλληλα θα φωταγωγηθούν με τα χρώματα του Μake-A-Wish η Πύλη Ανδριανού στην Αθήνα, το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη και η Πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο της Κρήτης, με παράλληλες εκδηλώσεις εορτασμού.

Ο οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μάς καλεί να φορέσουμε κάτι μπλε και να περπατήσουμε μαζί στα βήματα της 1ης ευχής, του Chris, ο οποίος πριν 35 χρόνια, στις 29 Απριλίου 1980, έγινε αστυνομικός για μία ημέρα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του οργανισμού Make-A-Wish.

Στον περίπατο η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά (210 9637660), το κόστος είναι τέσσερα ευρώ και παράλληλα γίνεται παραλαβή του φωτιζόμενου μπλε Αστεριού του οργανισμού.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο από τα παραρτήματα του οργανισμού. Επίσης, σήμερα θα ανακοινωθεί και η εκπλήρωση, στις 13 Μαϊου, μίας ιδιαίτερης ευχής του 16χρονου Χρυσοβαλάντη, ο οποίος ζήτησε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να οργανώσει ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ομάδας 2004, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Παιδο-Ογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ικανοποίησε το αίτημα ασφαλισμένου, πατέρα ανήλικου παιδιού, που είχε ζητήσει την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, για την ανατροφή του παιδιού του.

Ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος είχε ασφαλιστεί πριν την 1/1/1993 διαδοχικώς επί 35 χρόνια, στους φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ και ΤΣΠΕΑΘ ζήτησε την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου για να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι την 31-12-2010, αφού η σύζυγός του, ασφαλισμένη μητέρα του ανήλικου, δεν επρόκειτο να κάνει χρήση του δικαιώματος και ήταν πρόθυμη να το μεταβιβάσει στον πατέρα, κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 141, του Ν. 3655/2008.

Όπως αναφέρεται από την ανεξάρτητη αρχή, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αρχικώς αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι το δικαίωμα αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου μπορεί να ασκηθεί από τον πατέρα, μόνο εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο της ασφαλισμένης μητέρας οι προϋποθέσεις θεμελίωσης πλήρους σύνταξης γήρατος. Κατά την άποψη του Ταμείου, εάν η μητέρα δεν συγκεντρώνει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για να ασκήσει το δικαίωμα αναγνώρισης χρόνου, δεν είναι δυνατή η εκχώρηση του δικαιώματος στον ασφαλισμένο πατέρα. Μετά την άρνηση του Ταμείου, ο ασφαλισμένος πατέρας προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Συνήγορος επισήμανε ότι η αρχή της ισότητας των φύλων επιβάλλει τα κοινωνικά μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας να εφαρμόζονται και στους δύο γονείς, κοινό έργο των οποίων είναι, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές αντιλήψεις, η ανατροφή των τέκνων.

Η αρχή διαπίστωσε ότι η ερμηνεία της επίμαχης διάταξης από την υπηρεσία περιορίζει υπέρμετρα το εύρος των δικαιούχων και συνιστά στροφή προς μια στενότερη προσέγγιση της ισότητας των φύλων, η οποία δεν συνάδει με το σκοπό του νομοθέτη περί προστασίας της οικογένειας. Κατά τη γραμματική διατύπωση της διάταξης, το δικαίωμα ασκείται κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος, αδιακρίτως, από τους δικαιούχους γονείς. Αν δεν ασκηθεί από την ασφαλισμένη μητέρα, μπορεί να ασκηθεί από τον ασφαλισμένο πατέρα. Τα προστατευτικά μέτρα αφορούν και τους δύο γονείς, αφού και οι δύο σύζυγοι αποτελούν μέλη της συνταγματικά προστατευμένης οικογένειας.

Ο Συνήγορος τόνισε ότι ενώ ο νομοθέτης με τη συγκεκριμένη διάταξη επιχείρησε να αναδείξει το ρόλο του πατέρα και της πατρότητας στην ανατροφή των παιδιών και την ισότιμη συμμετοχή του στις οικογενειακές υποχρεώσεις, τα ασφαλιστικά όργανα ερμηνεύουν τη διάταξη κατά τρόπο ώστε ο πατέρας να αποθαρρύνεται από την άσκηση του δικαιώματος και να ενισχύονται τα έμφυλα στερεότυπα σε βάρος των γυναικών.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ επανεξέτασε την υπόθεση προς την κατεύθυνση των απόψεων της Ανεξάρτητης Αρχής και ενημέρωσε το ασφαλισμένο για την ικανοποίηση του αιτήματός του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή φύλου στην ταυτότητα χωρίς επέμβαση


Νομοθετική ρύθμιση στον Καναδά που έφερε χαμόγελα στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι καναδοί τρανσέξουαλ δεν είναι υποχρεωμένοι να υποστούν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για να αλλάξουν το φύλο και το όνομα στην επίσημη ταυτότητά τους σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του νέου κώδικα ιθαγένειας και Μετανάστευσης.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όσοι επιθυμούν την αλλαγή του φύλου στην ταυτότητά τους οφείλουν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γεννήσεως με αλλαγμένο φύλο και όνομα.

Η νομοθετική αλλαγή προσφέρει την ευκαιρία σε πολίτες που χαρακτηρίζουν εαυτούς ως άλλο φύλο από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν, να μπορούν να έχουν ταυτότητα στην οποία να ορίζουν οι ίδιοι το φύλο στο οποίο αισθάνονται πως ανήκουν. Πριν από τη νέα νομοθεσία, για να αλλάξει κάποιος φύλο στην ταυτότητά του έπρεπε να περάσει από πραγματογνώμονα γιατρό ο οποίος όφειλε να επιβεβαιώσει την αλλαγή στο επάνω μέρος του σώματος και στα γεννητικά όργανα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλώς ευθυγραμμίστηκε με τις νομοθεσίες των επαρχιών που είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τη στάση τους έναντι των διαφυλικών ως προς το θέμα της επιλογής του φύλου και της αναγραφής του στα επίσημα έγγραφα χωρίς την χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εισαγάγει ένα τέτοιο νόμο προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σε όσους ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η επιλογή του φύλου είναι προσωπικό δικαίωμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για γεύμα δέκα δολαρίων άφησε πουρμπουάρ... διακόσια!


Ξέσπασε σε κλάματα η σερβιτόρα.

Υπάρχουν θαμώνες που αφήνουν μικρό πουρμπουάρ, άλλοι που αφήνουν μεγάλο κι άλλοι που δεν αφήνουν καθόλου. Μια σερβιτόρα στις ΗΠΑ πάντως γνώρισε έναν πελάτη που δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες: είναι ο πελάτης που αφήνει πουρμπουάρ… ανάλογα με τις ανάγκες της σερβιτόρας!

Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα από τη συγκίνηση όταν είδε πόσα χρήματα της είχε αφήσει ο εν λόγω πελάτης, χωρίς να ζητήσει καν ένα ευχαριστώ, όπως εξηγεί η Daily Mail.

Πίσω από τον λογαριασμό ο πελάτης έγραψε:
«Μπράντι, ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση. Άκουσα να μιλάς για τον γιο σου, χρησιμοποίησε αυτά για να τον επισκεφθείς»

Το σημείωμα συνοδευόταν από 200 δολάρια ενώ το γεύμα του δεν είχε κοστίσει ούτε 10!

Ο άνδρας είχε ακούσει τη γυναίκα να εξομολογείται σε κάποιον πόσο της έλειπε ο γιος της και πόσο ήθελε να τον δει και αποφάσισε να τη βοηθήσει.

«Ξέσπασα σε κλάματα στην κουζίνα όταν μου έφεραν να δω το σημείωμά του. Οι ευγενικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που νοιάζονται υπάρχουν ακόμα», δήλωσε.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απολύθηκε πριν καν προσληφθεί εξαιτίας του... facebook


Μια χρήσιμη και συνάμα σύγχρονη συμβουλή σταδιοδρομίας.

Η ιστορίας της αν και δεν είναι μοναδική προσφέρει μια ανεκτίμητη συμβουλή σταδιοδρομίας: Μην κακολογείτε τον εργοδότη σας στα social media.

Με την είσοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργοδότες προτού προσλάβουν κάποιον συμβουλεύονται το προφίλ του σε αυτά θεωρώντας πως παρέχει μια πιο ειλικρινή εικόνα για το ποιόν του εργαζομένου.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε και ο εργοδότης της Kaitlyn Wells, της 27χρονης η οποία πέρασε επιτυχώς την συνέντευξη για μια θέση εργασίας σε παιδικό σταθμό και της ανακοινώθηκε πως από την επαύριον θα έπιανε δουλειά.

Βέβαια, αν και η δουλειά ήταν αναγκαία για βιοποριστικούς λόγους φαίνεται πως η συγκεκριμένη εργασιακή θέση ήταν λύση ανάγκης και δεν την ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Για το λόγο αυτό προτού ξεκινήσει η πρώτη της μέρα στη δουλειά σκέφτηκε να κοινοποιήσει στους φίλους την εξής σκέψη: «Ξεκινάω τη νέα μου δουλειά σήμερα, αλλά μισώ στ’ αλήθεια να εργάζομαι στον τομέα της ημερήσιας φροντίδας παιδιών»

Δυστυχώς, το post της προσέλκυσε αρκετή προσοχή σε τοπικό επίπεδο και δεν άργησε να γίνει αντιληπτό και από τον μελλοντικό της εργοδότη. Αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα σχόλια συμπαράστασης ή και αποδοκιμασίας διαδικτυακών φίλων, για την πρώτη μέρα στη δουλειά, να δεχτεί ένα ακόμα από την εταιρεία, η οποία την ειδοποιούσε πως η συνεργασία τους έληγε πριν καν αρχίσει…

«Ήταν πραγματικά ένα μεγάλο λάθος. Δεν μισώ τα παιδιά. Είμαι κι η ίδια μητέρα και τα αγαπώ. Δεν πρόκειται να δημοσιεύσω ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον, άσχετα με το τι αισθάνομαι»… δήλωσε η ίδια στο τοπικό κανάλι της περιοχής, το οποίο δημοσιοποίησε το περιστατικό, ήταν όμως πλέον πολύ αργά.

Η επόμενη ανανέωση του προφίλ της Kaitlyn, έγραφε λίγο αργότερα «Έκανα ένα μεγάλο λάθος. Είμαι τόσο λυπημένη. Νιώθω εντελώς αποτυχημένη κοιτάζοντας την κόρη μου να κλαίει και φοβάμαι πως δεν πρόκειται να βρω δουλειά εξαιτίας της δικής μου βλακείας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκληματική ενέργεια οδηγού στις ΗΠΑ


Για ελάχιστα εκατοστά ένας επικίνδυνος οδηγός στις ΗΠΑ δεν παρέσυρε με το αυτοκίνητο του τρία παιδιά. Ο ανεύθυνος οδηγός παρά το γεγονός ότι μπροστά του είχε σταματήσει ένα σχολικό εκείνος επιτάχυνε και το προσπέρασε από την δεξιά πλευρά όπου ανοίγουν οι πόρτες. Την ίδια στιγμή τρεις μικροί μαθητές κατευθύνονταν προς το σχολικό και ο οδηγός πέρασε από μπροστά τους χωρίς ευτυχώς να τα χτυπήσει. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πολιτεία Ουάσινγκτον με την αστυνομία να αναζητά ήδη τον οδηγό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκλειδώστε το κινητό σας με το... αυτί σας


Αισθητήρας μετατρέπει οποιοδήποτε μέρος του σώματος σε βιομετρικό κωδικό πρόσβασης.

Σύντομα θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε το κινητό σας τηλέφωνο, απλά κρατώντας το δίπλα στο αυτί σας.

Ερευνητές δημιούργησαν έναν αισθητήρα, ο οποίος αναγνωρίζει το μοναδικό σχήμα του αυτιού, της παλάμης ή οποιουδήποτε άλλου μέρους του σώματος θέλει κανείς, για να χρησιμοποιεί ως βιομετρικό κωδικό πρόσβασης στη συσκευή του.

Ο αισθητήρας ονομάζεται Bodyprint και η τεχνολογία που χρησιμοποιεί, μετατρέπει μια τυπική οθόνη αφής σε βιομετρικό σαρωτή, καταργώντας την ανάγκη για ειδικό hardware, όπως οι αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων ή οι υπέρυθρες κάμερες.



Το Bodyprint επινόησαν οι ερευνητές Christian Holz, Senaka Buthpitiya και Marius Knaust από τα εργαστήρια Yahoo Labs στην Καλιφόρνια.







Διαβάστε περισσότερα...