Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Εσείς πώς αντιδράτε όταν βλέπετε μία σκηνή ερωτικού περιεχομένου


Τι έδειξε το κοινωνικό πείραμα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έκφραση παίρνει το πρόσωπό σας όταν βλέπετε κάποια σκηνή ερωτικού περιεχομένου; Ο φωτογράφος Patrick Struys, θέλοντας να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών με τις αντιδράσεις ανθρώπων που βλέπουν σκηνές από βίντεο με πορνογραφικό υλικό.

Στο project όσοι συμμετείχαν δεν φορούσαν τίποτα από τη μέση και πάνω για να δώσουν την αίσθηση του γυμνού ενώ όλοι παρακολουθούσαν το ίδιο πορνογραφικό υλικό. Οι αντιδράσεις των εθελοντών ποικίλουν: ενώ αρχικά οι περισσότεροι γελούν, μετά από 2 με 3 λεπτά αντιδρούν με περισσότερη ειλικρίνεια.

Σχολιάζοντας το project, ο Struys αναφέρει πως οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ήταν πιο άνετες να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους, σε αντίθεση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες που ένιωθαν άβολα να παρακολουθούν το βίντεο μπροστά στον φωτογράφο. Στόχος του κοινωνικού πειράματος ήταν να καταγράψει πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν βλέπουν μία σκηνή σεξ παρουσία τρίτου ατόμου.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες…




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένος το Φεβρουάριο ο εμπορικός στόλος


Στα 1.844 τα πλοία.

Περαιτέρω μείωση 0,4% σημείωσε η δύναµη του ελληνικού εµπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Φεβρουάριο φέτος σε σύγκριση µε την αντίστοιχη δύναµη του Φεβρουαρίου 2015, έναντι µείωσης 2,4% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014, και πλέον αριθμεί 1.844 πλοία.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εµπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 44.669.433 κόρους τον Φεβρουάριο εφέτος και παρουσίασε µείωση 0,7% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη χωρητικότητα του Φεβρουαρίου 2015, έναντι αύξησης 0,5% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εναλλακτικές χρήσεις της εφημερίδας


Πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε.

Η εφημερίδα, είναι ένα πολύ απορροφητικό προϊόν και αυτό γιατί πρέπει να απορροφά το μελάνι. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι εξοπλισμένη για να απορροφήσει όλα τα είδη της υγρασίας.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Chris Morrissey, ο αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ της «Sun Chemical», του μεγαλύτερου τυπογραφείου του κόσμου.

Οι «άλλες» χρήσεις της εφημερίδας

1. Απόσμηση των δοχείων τροφίμων. Γεμίστε ένα μπολ τροφίμων με κομμάτια εφημερίδας, σφραγίστε και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα

2. Ωρίμανση ντομάτας. Τυλίξτε τις ντομάτες την κάθε μια με ένα φύλλο εφημερίδας και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν.

3. Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα. Τυλίξτε τα εύθραυστα αντικείμενα με πολλά κομμάτια εφημερίδας, και τσαλακώστε μερικά ακόμη για να γεμίσετε τον κενό χώρο στο κουτί.

4. Καθαρίστε τις επιφάνειες από γυαλί. Χρησιμοποιήστε εφημερίδα με υγρό καθαρισμού για τον καθαρισμό καθρεφτών και παραθύρων.

5. Διατηρήστε τις αντίκες από γυαλί. Ορισμένα παλιά αντικείμενα από γυαλί μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίσετε με διαλύματα καθαρισμού. Αφαιρέστε τους λεκέδες τρίβοντας τους με εφημερίδα αφού την βυθίσετε σε ένα διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος ζεστό νερό. Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

6. Στεγνώστε τα παπούτσια . Τοποθετήστε τσαλακωμένο χαρτί σε βρεγμένα παπούτσια και αφήστε να απορροφηθεί η υγρασία μέχρι την επόμενη ημέρα.

7. Κρατήστε το συρτάρι λαχανικών στο ψυγείο στεγνό και απαλλαγμένο από μυρωδιές . Βάλτε στο κάτω μέρος του συρταριού εφημερίδα.


Πηγή:http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα μικρά χωριά απαράμιλλης ομορφιάς σε όλο τον κόσμο


Ταξίδι σε μέρη διαφορετικά.

Πολλές φορές αξίζει να κάνεις μια μεγάλη απόσταση για να πας σε ένα μέρος μικρό αλλά ξεχωριστό γεμάτο ομορφιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παρακάτω μικρά χωριά απ’ όλο τον κόσμο που μαγνητίζουν τα βλέμματα και κερδίζουν τους επισκέπτες που τα εμπιστεύονται για το ταξίδι τους.
Δείτε μερικά από αυτά...

1. Reine, Νορβηγία



Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Lofoten. Εκεί θα δει κανείς εντυπωσιακά τοπία, παραλίες, και απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, καγιάκ και φυσικά ψάρεμα.

2. Wengen, Ελβετία



Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό με ζεστά ξύλινα σπίτια και σαλέ, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς, ράφτινγκ ή πεζοπορία κατά μήκος της εκπληκτικής κοιλάδας ή στα λιβάδια της περιοχής.

3. Giethoorn, Ολλανδία



Αυτό το παραμυθένιο χωριό που το αποκαλούν και «Βενετία της Ολλανδίας» βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος των καναλιών Overijssel και όλες οι μετακινήσεις σε αυτό γίνονται μέσω νερού εκτός μιας διαδρομής που υπάρχει για ποδήλατα. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της χώρας και όχι άδικα.

4. Júzcar, Ισπανία



Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στο Valle del Genal στην Ανδαλουσία και βάφτηκε μπλε το 2011 για την ταινία με τα στρουμφάκια. Από τότε οι κάτοικοι αγάπησαν το μπλε χρώμα και τον τουρισμό που έφερε αυτό και αποφάσισαν να το αφήσουν έτσι.

5. Bremm, Γερμανία



Το Bremm βρίσκεται στη Γερμανία και είναι γνωστό για το κρασί του. Εκτός από τη φυσική του ομορφιά, το χωριό προσφέρει στον επισκέπτη γαστρονομικές απολαύσεις και διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ή βόλτα με πλοιάριο κατά μήκος του ποταμού.

6. Bourtange, Ολλανδία



Ένα μικρό αλλά πολύ γραφικό χωριό στην Ολλανδία γνωστό για το οχυρό του σε σχήμα αστεριού. Σήμερα, το φρούριο είναι ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε πριν εξερευνήσετε τα κανάλια και τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του χωριού.

7. Xidi, Κίνα



Το όμορφο αυτό χωριό βρίσκεται στο Yi County της Κίνας και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το χωριό διατηρεί ακόμα κάποιες παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες του και μερικές από αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό.

8. Gordes, Γαλλία



Χτισμένο στους πρόποδες των βουνών Vaucluse, το χωριό Gordes είναι φημισμένο και ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για αστέρες του κινηματογράφου και καλλιτέχνες. Τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα παραδοσιακά κτίρια σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

9. Xijang Miao, Κίνα



Το Xijang Miao είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά στα οποία κατοικεί η εθνική μειονότητα Μιάο και συχνά αναφέρεται ως το χωριό με τα «χιλιάδες νοικοκυριά». Περιλαμβάνει μια καταπράσινη πεδιάδα που περιβάλλεται από βουνά και οι εικόνες είναι παραμυθένιες.

10. Bibury, Αγγλία



Ένα διάσημο γραφικό χωριό στην Αγγλία που αν και μικρό έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως το πιο όμορφο της χώρας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Coln και το παραδοσιακό του στυλ το έχει κάνει αγαπημένο τουριστικό προορισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μεγάλα κεφάλια της ναζιστικής πολεμικής μηχανής


Διάνοιες, επιστήμονες και μηχανικοί στην υπηρεσία του απόλυτου κακού.

Όταν μιλάμε συνήθως για τους «αρχιτέκτονες» του Γ’ Ράιχ, στο μυαλό μας έρχονται ονόματα όπως του Χίτλερ, του Χίμλερ, του Γκέρινγκ, του Γκέμπελς και του Σπέερ, της πολιτικής ηγεσίας δηλαδή του εθνικοσοσιαλισμού που άπλωσε τον τρόμο και τον όλεθρο στην Ευρώπη.

Αν και αυτοί που σχεδίασαν και ανέπτυξαν την καλοκουρδισμένη μηχανή θανάτου, μπολιάζοντας τεχνολογία και διεστραμμένη μανία, ήταν άλλοι.

Διαπρεπείς επιστήμονες και μηχανικοί δηλαδή που βοήθησαν τον Αδόλφο στην εκστρατεία κατάκτησης του κόσμου, αφήνοντας παρακαταθήκη καινοτόμα συστήματα μαζικής εξόντωσης…

Φέρντιναντ Πόρσε



Ο «μηχανικός του αιώνα» συντάχθηκε με τον ναζισμό όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στο τιμόνι της Γερμανίας και δούλεψε ενθουσιωδώς για να κάνει πράξη το όραμα του Χίτλερ για το «αυτοκίνητου του λαού», τον περιβόητο «Σκαραβαίο» του. Αυτή ήταν βέβαια μία μόνο πτυχή της συνεργασίας του Πόρσε με το καθεστώς, καθώς ο μηχανικός σχεδίαζε άρματα μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έχοντας ήδη κατασκευάσει για τους Αυστριακούς κινητήρες για αεροσκάφη (δουλεύοντας στην Austro-Daimler) κατά τον Μεγάλο Πόλεμο, αλλά και τα οχήματα πυροβολικού Motor-Moerser με τα οποία ο γερμανικός στρατός εισέβαλε στο Βέλγιο, ο Πόρσε λίγο έλειψε να αναλάβει το συμβόλαιο για το διαβόητο γερμανικό άρμα μάχης Tiger, αν και το σύστημα χειρισμού του θεωρήθηκε ιδιαιτέρως περίπλοκο. Ο σχεδιασμός του μηχανικού χρησιμοποιήθηκε ωστόσο αυτούσιος στον «Ελέφαντα», ένα καινοτόμο αντιαρματικό που έφερε τη σφραγίδα του.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 1930 ήταν πια έτοιμος να ιδρύσει την ομώνυμη εταιρία του, πάντοτε με τον γιο του συμπαραστάτη, όντας πια ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς του κόσμου. Τόσο κορυφαίος που το 1932 προσπάθησε να τον επιστρατεύσει ο ίδιος ο Στάλιν να δουλέψει για λογαριασμό της ΕΣΣΔ και να αναλάβει το τιμόνι της σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Πόρσε αρνήθηκε και δυο χρόνια αργότερα το μεγαλόπνοο όραμά του για ένα φτηνό αμάξι μαζικής παραγωγής βρήκε απλόχερη αγκαλιά από τον Χίτλερ.

Οι δυο άντρες συναντήθηκαν σε βερολινέζικο ξενοδοχείο το φθινόπωρο του 1933 και ο «Σκαραβαίος» είχε μόλις γεννηθεί. Ο Πόρσε συνέχισε να εργάζεται για λογαριασμό του καθεστώτος, έγινε υπεύθυνος της Επιτροπής Γερμανικών Αρμάτων Μάχης και επόμενα σχέδιά του κατέληξαν σε θεόρατα τανκς που έκαναν τη γη να τρέμει στο πέρασμά τους. Μέχρι και τη γερμανική εκδοχή του αμερικανικού τζιπ σχεδίασε (Kubelwagen), το οποίο παράχθηκε σε 55.000 κομμάτια. Μεταπολεμικά, ο Πόρσε πέρασε 22 μήνες σε γαλλική φυλακή ως ναζιστής…

Κουρτ Τανκ



Ο διακεκριμένος μηχανικός, αεροναυπηγός, πιλότος δοκιμών και μπαρουτοκαπνισμένος ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με το ναζιστικό μόρφωμα. Το 1931 ανέβαλε τα ηνία της αεροναυπηγικής Focke-Wulf, την οποία αναμόρφωσε πλήρως μετατρέποντάς τη σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στην κατασκευή αεροσκαφών.

Ο κορυφαίος μηχανικός σχεδίασε και κατασκεύασε τον ίδιο τον τρόμο των αιθέρων κατά τον Β’ Παγκόσμιο, τον λεγόμενο «Στραγγαλιστή». Το μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος του Fw 190 παράχθηκε μαζικά (περισσότερα από 20.000 αεροπλάνα) και κυριάρχησε στους ουρανούς της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Εξίσου επιτυχημένο ήταν και το μεταγωγικό του (και βομβαρδιστικό) Fw 200, που μέτρησε τη δική του λαμπρή ζωή εκεί πάνω.

Την ώρα που το μαχητικό Fw 190 ήταν σαφώς ανώτερο από το βρετανικό Spitfire και μάλλον το καλύτερο γερμανικό μονοκινητήριο του πολέμου, το Fw 200 (με ακτίνα δράσης στα 3.200 χιλιόμετρα) έσπειρε την καταστροφή στα συμμαχικά πλοία, βουλιάζοντας περισσότερους από 90.000 τόνους φορτίου τον μήνα. Γι’ αυτό και ο Τσόρτσιλ το χαρακτήρισε «μάστιγα του Ατλαντικού».

Μεταπολεμικά, ο Τανκ μετανάστευσε στην Αργεντινή όπου ανέλαβε με πλαστό όνομα το πρόγραμμα αεροναυπηγικής της χώρας και αργότερα σχεδίασε τζετ μαχητικά για λογαριασμό της Ινδίας. Δυο δεκαετίες αργότερα, ο Τανκ επέστρεψε στη Γερμανία ως τεχνικός σύμβουλος ομίλου αεροναυπηγικής…

Ερνστ Χάινκελ



Παρά το γεγονός ότι το πρώτο αεροπλάνο που σχεδίασε ποτέ ο Χάινκελ ήταν απολύτως αποτυχημένο, ο διαπρεπής μηχανικός δεν τα έβαψε μαύρα. Αφού ανέπτυξε σωρεία αεροσκαφών κατά τον Α’ Παγκόσμιο και ίδρυσε μετά τη δική του φίρμα, γνώρισε μεγάλες δόξες στη δεκαετία του 1920 και του 1930, όταν τα αγωνιστικά αεροσκάφη του κατέρριπταν όλα τα ρεκόρ ταχύτητας.

Μετά ήρθε βέβαια το διαβόητο He 178, το πρώτο αεριωθούμενο αεροπλάνο που έβλεπε ο πλανήτης, το οποίο πέταξε το 1939, πάνω στην ώρα δηλαδή για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου. Αν και η μεγαλύτερη συνεισφορά του στη ναζιστική πολεμική μηχανή θα ήταν το τρομερό He 111, ένα δικινητήριο βομβαρδιστικό που βοήθησε τα μέγιστα στις πρώτες φάσεις της επεκτατικής μανίας του Χίτλερ ως το απολύτως καλύτερο βομβαρδιστικό ήδη από τον Μεσοπόλεμο.

Ο Χάινκελ, παρά το γεγονός ότι συνέχιζε να παράγει τα καλύτερα βομβαρδιστικά της Λουφτβάφε, μετατράπηκε κάποια στιγμή σε σφοδρό επικριτή του ναζιστικού καθεστώτος, κάτι που θα έκανε τον Χίτλερ και την παρέα του να κατασχέσουν τις μονάδες παραγωγής του εθνικοποιώντας την περιβόητη φίρμα του το 1942.

Παρά το γεγονός ότι ήταν προβεβλημένο μέλος του ναζιστικού κόμματος και συνήθιζε να χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά του καταναγκαστική εργασία, η εσωτερική αυτή αντίσταση στον Αδόλφο ήταν που θα του εξασφάλιζε ασυλία όταν θα έπεφτε στα χέρια των θριαμβευτών Συμμάχων. Το 1950 έφτιαξε μια νέα εταιρία που κατασκεύαζε πια μηχανάκια, ποδήλατα και μικρά αυτοκίνητα…

Βίλι Μέσερσμιτ



Πιλότος ρέκορντμαν και εκπαιδευτής σε γερμανική σχολή κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κορυφαίος Μέσερσμιτ ξεκίνησε τη δική του περιπέτεια με την αεροναυπηγική στη δεκαετία του 1920 θέλοντας να κατασκευάσει αξιόπιστα αεροσκάφη μικρού κόστους. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι τα αεροπλάνα του παρουσίαζαν δυσλειτουργίες στον αέρα και έπεφταν συνεχώς, κάτι που θα κατέληγε στη χρεοκοπία του το 1931.

Παρά τη φήμη του, ο Μέσερσμιτ σώθηκε από τη φτώχεια το 1933, όταν οι ναζί ανέλαβαν την εξουσία. Όχι βέβαια χωρίς περιπέτειες, μιας και ο γιος υψηλόβαθμου ναζιστικού στελέχους είχε σκοτωθεί μέσα σε ένα αεροπλάνο του και έκανε τα πάντα για να τον υπονομεύσει, αν και το όνομα του Μέσερσμιτ ήταν ήδη γνωστό και αξιοσέβαστο στους πολιτικούς κύκλους του εθνικοσοσιαλισμού.

Θέλοντας λοιπόν να χτίσει από την αρχή τη γερμανική πολεμική μηχανή, ο Χίτλερ τον εξουσιοδότησε να του φτιάξει ένα πρωτότυπο μαχητικό. Το Bf 109 του Μέσερσμιτ χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένο και πολέμησε κατόπιν σε όλα τα μέτωπα του πολέμου, αν και εκεί που θα γνώριζε μεγάλες δόξες ήταν κατά των βρετανικών Spitfire στη Μάχη της Βρετανίας. Ο δαιμόνιος μηχανικός συνέχισε την επιτυχία του με το μαχητικό νυκτός Bf 110, αλλά και το μεγάλο του πολεμικό αριστούργημα, το Me 262, το πρώτο τζετ μαχητικό που είδε ποτέ μάχη!

Μεταπολεμικά, αφού πέρασε δυο χρόνια στη φυλακή για τις αγαστές του σχέσεις με τους ναζί, έφτιαχνε τώρα προκατασκευασμένα σπίτια και ραπτομηχανές, καθώς οι Σύμμαχοι είχαν απαγορεύσει την παραγωγή αεροσκαφών στη Γερμανία. Το 1952 θα τον βρει ωστόσο στον ρόλο που όλοι τον ήξεραν: να κατασκευάζει μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικό εξοπλισμό για τη Γερμανία…

Φριτς Τοτ



Έχοντας υπηρετήσει στον γερμανικό στρατό κατά τον Α’ Παγκόσμιο, ο Τοτ σπούδασε κατόπιν μηχανικός και βρήκε τη θέση του σε μια μικρή κατασκευαστική. Μέλος του ναζιστικού μορφώματος ήδη από τις πρώτες στιγμές του το 1922 και προβεβλημένο στέλεχος αργότερα των SS, ο Τοτ μπήκε στο στόχαστρο του Χίτλερ το 1930, όταν δημοσίευσε μια μελέτη με θέμα την εργασία.

Κι έτσι όταν οι ναζί ανέβηκαν στην καγκελαρία, ο Τοτ άρχισε να παίρνει τις προαγωγές βροχή: από υπεύθυνος για τα μεγάλα οδικά έργα του Χίτλερ, έφτασε να επιβλέπει όλες τις πτυχές της γερμανικής οικονομίας ως υπουργός Υποδομών και ισχυρός άντρας του Γραφείου Τεχνολογίας του Γ’ Ράιχ.

Η εξέχουσα φυσιογνωμία του εθνικοσοσιαλισμού έκανε όμως και κάτι ακόμα για τον Φύρερ του: έφτιαξε τη διαβόητη Οργάνωση Τοτ, η οποία έπαιρνε τους αιχμαλώτους πολέμου και τους κρατουμένους και τους μετέτρεπε σε σκλάβους, γενικεύοντας την καταναγκαστική εργασία στα πεπραγμένα του Γ’ Ράιχ. Έτσι κατασκεύασε τα τεράστια έργα του ο Τοτ, από το Τείχος του Ατλαντικού και τις οχυρώσεις στις γαλλικές ακτές μέχρι και το τεράστιο δίκτυο των αυτοκινητόδρομών του.

Λέγεται ότι ο Τοτ άλλαξε με τις αντιδεοντολογικές πρακτικές του το πρόσωπο της Γερμανίας, καθώς τα μεγαλόπνοα έργα υποδομής του αντιγράφηκαν κατόπιν σωρηδόν από τους Συμμάχους στις δικές τους χώρες (όπως το πυκνό πλέγμα των αυτοκινητόδρομων). Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απολάμβανε πάντα της εκτίμησης του Χίτλερ, συγκρουόταν συχνά με τους άλλους υψηλόβαθμους ναζί, όπως ο Γκέρινγκ και ο Μπόρμαν, οι οποίοι ενδέχεται να έβαλαν το χεράκι τους στη μυστηριώδη αεροπορική έκρηξη που του στέρησε τη ζωή το 1942…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγιστάνες και τα ιδιωτικά νησιά τους


Όταν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι πολύ πλούσιοι αυτού του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στα πιο εκπληκτικά μέρη, να γευματίζουν στα πιο ακριβά εστιατόρια και να απολαμβάνουν κάθε απίθανη πολυτέλεια που οι άλλοι δεν σκέφτονται καν.

Αλλά πέρα από όλα αυτά, όπου θα έχουν συναναστροφές και με άλλους, έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και την απόλυτη απομόνωση και ιδιωτικότητα, απολαμβάνοντας το δικό τους νησί.

Η Daily Mail ξεχώρισε έξι νησιά και τους διάσημους- και πάμπλουτους- ιδιοκτήτες τους.

Ρίτσαρντ Μπράνσον, νησί Necker, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι



Το νησί του Μπράνσον- δεν είναι το μόνο που κατέχει- βρίσκεται στην Καραϊβική και έχουν εκεί φιλοξενηθεί πολλοί rich and famous. Το αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για 180.000 δολάρια. Το 2011 ο παράδεισος αυτός καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά αλλά ύστερα από εκτεταμένη επισκευή του σπιτιού διατίθεται και πάλι προς ενοικίαση έναντι 57.000 δολαρίων τη βραδιά.

Λάρι Έλισον, νησί Lanai, Χαβάη



Το 2012 ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας το 97% του νησιού Lanai στη Χαβάη, προαναγγέλλοντας την κατασκευή και τρίτου πολυτελούς ξενοδοχείου και νέας μονάδας αφαλάτωσης νερού.

Το Lanai είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και διαθέτει ενεργό ηφαίστειο.

Αδελφοί Barclay, νησί Brecqhou, Channel Islands



Οι David και Frederick Barclay αγόρασαν το νησί Brecqhou το 1993. Οι Βρετανοί μεγιστάνες των μίντια, του λιανεμπορίου και των ακινήτων επένδυσαν στην κατασκευή γοτθικού κάστρου με γρανιτένιους τοίχους, δύο πισίνες και ελικοδρόμιο.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, νησί Musha Cay,Μπαχάμες



Το 2006 ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αγόρασε το νησί αυτό έναντι 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Επενδύοντας άλλα 36 εκατομμύρια και αφιερώνοντας πέντε χρόνια στην αναμόρφωσή του, ο διάσημος μάγος δημιούργησε το προσωπικό του Νησί της Φαντασίας που πλέον διαθέτει 30 εργαζόμενους, drive-in κινηματογράφο και έπιπλα από όλο τον κόσμο- μεταξύ άλλων και το μπιλιάρδο του Χουντίνι.

Μελ Γκίμπσον, νησί Mago, Φίτζι



Το 2005 ο διάσημος ηθοποιός πλήρωσε 424 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το νησί Mago στον Ειρηνικό. Έντεκα χρόνια μετά το νησί λίγο έχει αλλάξει καθώς ο Γκίμπσον ήθελε να αφήσει όσο περισσότερο γινόταν το νησί στην αρχική κατάστασή του- εκτός από την κατασκευή μιας μικρής κατοικίας.

Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα, Σκορπιός, Ελλάδα



Τον διάσημο Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση αγόρασε η κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2013. Για την ακρίβεια το απέκτησε με leasing για εκατό χρόνια καθώς στη διαθήκη του ο Ωνάσης ανέφερε πως το νησί δεν θα μπορούσε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδικοί γάμοι στην Ινδία με νύφες κάτω των 10 ετών!


Τα κλάματα δεν συγκινούν τους διοργανωτές του τελετουργικού - Δείτε το βίντεο.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής παιδικών γάμων στην Ινδία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στην πόλη Ρατζαστάν, της επαρχίας Τσιτοργκάρ, στη βόρεια Ινδία, οι παιδικοί γάμοι, όχι μόνο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αποτελούν και παράδοση, σημειώνει η Daily Mail.

Σε ένα σημείο του βίντεο, ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών, κλαίει ενώ ο πατέρας της σχεδόν την σέρνει προκειμένου να πάρει μέρος στο τελετουργικό του γάμου.

Σε ένα άλλο σημείο του τελετουργικού, ένας ιερέας, επιπλήττει τα παιδιά για το γεγονός πως κλαίνε, όπως σημειώνει η Daily Mail.



Συνολικά έξι παιδικοί γάμοι τελέστηκαν μέσα σε δυο μέρες στο φεστιβάλ Akshaya Tritiya, ένα ινδουιστικό δρώμενο κατά το οποίο είναι παράδοση οι παιδικοί γάμοι, κυρίως στην επαρχιακή Ινδία.

Μία από τις νύφες, που δεν είναι πάνω από πέντε ετών, φαίνεται να φοράει ένα ινδουιστικό νυφικό φόρεμα και εξαναγκάζεται να περπατήσει γύρω από τη φωτιά, παρέα με τον… γαμπρό που είναι μόλις 11 ετών. Το κοριτσάκι κλαίει όμως ο πατέρας δεν συγκινείται και επιμένει ότι πρέπει να ολοκληρώσει το τελετουργικό που προβλέπει να γυρίζουν γύρω γύρω από τη φωτιά επτά φορές. Η αστυνομία ψάχνει τους «πρωταγωνιστές» του βίντεο οι οποίο κρύβονται.



Η Kriti Bharti, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, έχει σταματήσει πολλούς τέτοιους γάμους τα προηγούμενα χρόνια ενώ σημειώνει ότι πολλοί που δεν συμφωνούν με το τελετουργικό δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία από φόβο.

«Η αστυνομία πρέπει να δράσει άμεσα καθώς στο βίντεο φαίνεται κι ένας ιερέας» λέει η ίδια στην Daily Mail.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «σε τρώει η μύτη σου, ξύλο θα φας»


Οι προλήψεις και δεισιδαιμονίες από τις οποίες προέκυψε η σχετική έκφραση.

Όταν κάποιον τον ξύνει η μύτη, ο λαός συνήθιζε να τον προειδοποιεί ότι… θα φάει ξύλο.

Η παροιμιακή φράση «σε τρώει η μύτη σου, ξύλο θα φας», ξεκινάει από πρόληψη και δεισιδαιμονία.

Στην αρχαία Ελλάδα, όπως λέει ο Τάκης Νατσούλης, πίστευαν πως ο κνισμός, η φαγούρα δηλαδή του σώματος, ήταν προειδοποίηση των θεών. Πίστευαν πως όταν ένας άνθρωπος αισθανόταν φαγούρα στα πόδια του, θα έφευγε ταξίδι. Όταν πάλι τον έτρωγε η αριστερή παλάμη του, θα έπαιρνε δώρα. Αν συνέβαινε το ίδιο στη δεξιά, θα έδινε αυτός δώρα.

Η πρόληψη αυτή έμεινε ως τα χρόνια μας. Οι αρχαίοι όμως, θεωρούσαν γρουσουζιά, όταν αισθάνονταν φαγούρα στην πλάτη, στο λαιμό, στα αυτιά ή στη μύτη.

Κάποτε ο βασιλιάς της Σπάρτης, Άγις, ενώ έκανε πολεμικό συμβούλιο με τους αρχηγούς του, είδε ξαφνικά κάποιον από αυτούς να ξύνει αφηρημένος το αυτί του. Αμέσως σηκώθηκε πάνω διάλυσε το συμβούλιο: «Θα έχουμε αποτυχία οπωσδήποτε. Οι θεοί μάς προειδοποίησαν. Ας αναβάλουμε για αργότερα την εκστρατεία».

Οι Σπαρτιάτες πίστευαν ακόμη ότι τα παιδιά που αισθάνονται φαγούρα στα μύτη τους, θα γίνονταν κακοί πολεμιστές. Έτσι όταν έβλεπαν κανένα παιδί να ξύνει τη μύτη του, το τιμωρούσαν, για να μην την ξαναξύσει άλλη φορά. Από την πρόληψη αυτή βγήκε «η φράση η μύτη σου σε τρώει, ξύλο θα φας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα σε μπουκάλι που ταξίδευε για πάνω από 108 χρόνια


Είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

Η Marianne Winkler ήταν σε διακοπές στο γερμανικό νησί της Amrum τον περασμένο Απρίλιο, όταν έπεσε επάνω σε ένα παλιό μήνυμα σε ένα μπουκάλι που είχε ξεβραστεί στην παραλία. Δεν φανταζόταν βέβαια ότι λίγο καιρό αργότερα αυτό το μήνυμα θα κατακτούσε τον τίτλο του παλιότερου που έχει βρεθεί ποτέ.

«Είναι πάντα μια χαρά όταν κάποιος βρίσκει ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι. Από πού έρχεται, ποιος το έγραψε και πόσο καιρό ταξιδεύει στους ανέμους, στα κύματα και στα ρεύματα;» είπε η συνταξιούχος υπάλληλος του ταχυδρομείου μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα. Το μπουκάλι τελικά αποδείχτηκε ότι έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα περισσότερα από 108 χρόνια πριν. Αυτή την εβδομάδα τα Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν ότι η ανακάλυψη της Winkler είναι το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει βρεθεί ποτέ.



Σύμφωνα με τον Guardian, το μπουκάλι είχε πετάξει στο νότιο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας, ο βιολόγος θάλασσας George Parker Bidder στις 30 Νοεμβρίου του 1906. Ήταν ένα από τα περισσότερα από 1.000 τέτοια μπουκάλια που ο Bidder είχε φτιάξει σε παρτίδες, ως μέρος της έρευνάς του στα πρότυπα των ρευμάτων των ωκεανών. Μέσα στο μπουκάλι υπήρχε μια καρτ-ποστάλ με ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα ολλανδικά. Ζητούσε από όποιον έβρισκε το μπουκάλι, να συμπληρώσει την ημερομηνία και πού βρέθηκε το μπουκάλι και να το επιστρέψει στον Bidder, στο Σύλλογο Θαλάσσιων Βιολόγων στο Plymouth της Αγγλίας. Η Winkler που δεν είχε ιδέα πόσο παλιό ήταν το μήνυμα, όταν το βρήκε, ακολούθησε τις οδηγίες και έστειλε την καρτ-ποστάλ στο διεθνούς φήμης ερευνητικό ίδρυμα. Ο διευθυντής επικοινωνιών του ιδρύματος ανέφερε την έκπληξη όλων όταν έφτασε ο φάκελος καθώς αποτέλεσε μια πολύ σημαντική στιγμή για την έρευνα.

Παρόλο που κάποια άλλα από τα μπουκάλια που είχε πετάξει τότε ο Bidder επεστράφησαν στο ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια, είχαν να λάβουν για πάρα πολλά χρόνια άλλη επιστολή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιδρύματος, μέσα σε λίγους μήνες είχαν επιστρέψει πολλά και είναι πρωτοφανές να ταξιδέψει για τόσα χρόνια το μπουκάλι καθιστώντας το έτσι σήμερα το παλιότερο μήνυμα που έχει βρεθεί ποτέ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπληκτικό βίντεο με τη γέννηση δελφινιού


Βγαίνει αμέσως στην επιφάνεια για να αναπνεύσει - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Την πρώτη του ανάσα πήρε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένα νεογέννητο δελφίνι σε ενυδρείο στο Σικάγο. Με την καθοδήγηση της μαμάς του το μικρό έφτασε στην επιφάνεια του νερού λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή του.

Ο τοκετός κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες στο Ενυδρείο Shedd και το μωρό ήταν το πρώτο για την 29χρονη Katrl.

«Μόλις εμφανιστεί η ουρά η καρδιά σου αρχίζει να χτυπά δυνατά και ξέρεις πως είναι θέμα χρόνου ν α παρακολουθήσεις κάτι πραγματικά υπέροχο», δήλωσε η Lisa Takaki, εκπρόσωπος του Shedd. «Το να βλέπεις ένα δελφίνι να γεννιέται είναι πανέμορφο αλλά το να βλέπεις το ένστικτό του να λειτουργεί μέσα σε δευτερόλεπτα, καθώς κουνά τη ουρά του και βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει την πρώτη του ανάσα, αυτό σε γεμίζει συναισθήματα», πρόσθεσε.

Το νεογέννητο είναι δελφίνι του Ειρηνικού με λευκές πλευρές (Lagenorhynchus obliquidens)

Με τη γέννηση αυτού του μικρού, ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους δελφινιών σε ενυδρεία και ζωολογικούς κήπους της βόρειας Αμερικής έφτασε τα 16 δελφίνια.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...