Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέο Δελχί, Ινδία. Η τοξική νάρκη της Ανατολής



Ένας ρακοσυλλέκτης συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά από μια χωματερή στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Κολκάτα, Ινδία. Ανάσα δροσιάς στα νερά του Γάγγη



Πάνω από 100 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία, από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Στην εικόνα, μικρά αγόρια βρίσκουν ανάσα δροσιάς στα νερά του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Κολκάτα της Ινδίας.

Σανγκάη, Κίνα. Ένας αλλιώτικος προσομοιωτής



Ένας διαφορετικός προσομοιωτής δημιουργήθηκε στη Σανγκάη της Κίνας. Ο προσομοιωτής δίνει τη δυνατότητα σε όσους τον χρησιμοποιήσουν να βιώσουν πως είναι να... πεθαίνεις, να αποτεφρώνεσαι και να αναγεννιέσαι.

Σαντιάγκο, Χιλή. Άλμα πάνω από τη μολότοφ



Ένας αστυνομικός κάνει άλμα πάνω από μολότοφ που πέταξε διαδηλωτής, χαρίζοντας ένα μοναδικό καρέ στον φωτορεπόρτερ του Reuters. Την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά επεισόδια με φοιτητές να βγαίνουν στους δρόμους και να απαιτούν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Λα Παζ, Βολιβία. Οι περίφημες Cholitas κάνουν αναρρίχηση

 



Τα περίτεχνα ρούχα που φορούν οι αυτόχθονες γυναίκες των Άνδεων, στα υψίπεδα της Βολιβίας, προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών. Γνωστές και ως Cholitas, ένας υποτιμητικός όρος που κάποτε τον χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν τις φτωχές γυναίκες της χώρας. Εκτός πολλών άλλων, οι Cholitas κάνουν αναρρίχηση με τις εντυπωσιακές τους φορεσιές στις πλαγιές του Huayna Potosi έξω από τη Λα Παζ.

Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα. Μάγεψε ως πρωθιέρεια η Κατερίνα Λέχου



Το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα, άρχισε το ταξίδι της στον κόσμο σε μία συγκλονιστική τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αρχαία Ολυμπία.

Τόκιο, Ιαπωνία. Η πολυθεϊστική θρησκεία της Ιαπωνίας



Ιερείς Σίντο ετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή της Άνοιξης στον ναό Yasukuni, στο Τόκιο. Ο συγκεκριμένος ναός αντιμετωπίζεται από πολλούς ως σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταρισμού του παρελθόντος. Με τις παραδοσιακές τους ομπρέλες που χρησιμοποιούν για σκιά, κατευθύνονται με τα πόδια από τον κεντρικό ναό προς ένα άλλο σημείο όπου λαμβάνει χώρα ένα τελετουργικό.

Τόκιο, Ιαπωνία. Σούμο, η παραδοσιακή πάλη της Ιαπωνίας



Ένα εθιμοτυπικό τουρνουά της παραδοσιακής πάλης σούμο στην Ιαπωνία παρακολούθησαν περίπου 8.000 θεατές την περασμένη Δευτέρα στο Τόκιο. Οι παλαιστές «Yokozuna» κατά μέσο όρο ζυγίζουν πάνω από 120 κιλά.

Ισραήλ. Ο ανθόκηπος του Κιμπούτζ Νιρ Γιτζάκ



Μία γυναίκα από το Ισραήλ τραβάει μία selfie σε έναν ανθόκηπο κοντά στο Κιμπούτζ Νιρ Γιτζάκ στο νότιο Ισραήλ, λίγο έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Χαράρε, Ζιμπάμπουε. Αστυνομικές επιδείξεις τη μέρα της Ανεξαρτησίας



Μέλη της αστυνομίας της Ζιμπάμπουε κάνουν επίδειξη ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της 36ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας στην Χαράρε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.