Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το «Γιγάντιο Δάσος» στην Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεράστιες σεκόγιες που προκαλούν δέος.

Αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για το ψηλότερο δέντρο της γης, εύκολα μπορεί να καταλάβει πόσο εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δημιουργούν πολλά από αυτά μαζί.

Ο λόγος για την σεκόγια, το μεγάλο κωνοφόρο και αειθαλές δέντρο που φτάνει ακόμη και τα 115 μέτρα σε ύψος και σε διάμετρο σχεδόν τα 8 μέτρα. Ένα από τα δάση που είναι φημισμένα για το συγκεκριμένο είδος δέντρων είναι το «Giant Forest» ή αλλιώς το «Γιγάντιο Δάσος» στην Καλιφόρνια και οι εικόνες δικαιολογούν απολύτως το όνομά του. Το εν λόγω δάσος είναι γνωστό για τις γιγάντιες σεκόγιες του και βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Sequoia. Σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας το σχεδόν απόκοσμο δάσος καλύπτει μια έκταση 7,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες και πεζοπόρους. Διαθέτει μάλιστα πάνω από 64 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών και μονοπάτια σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό.

Πέντε από τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου βρίσκονται στο συγκεκριμένο δάσος με τις σεκόγιες βέβαια να ξεχωρίζουν αποτελώντας μάλιστα ένα από τα μακροβιότερα είδη δέντρων στον πλανήτη. Θεωρείται ότι μια σεκόγια μπορεί να ζήσει 1.200 με 1.800 χρόνια ή και περισσότερο. Οι επισκέπτες εκτός από τα εντυπωσιακά πανύψηλα δέντρα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με την πανίδα του δάσους όπως ελάφια και σκίουρους ενώ εκεί βρίσκει καταφύγιο και η αμερικανική μαύρη αρκούδα. Μάλιστα η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην αφήνουν καθόλου φαγητό σε αφύλακτα οχήματα επειδή οι αρκούδες μπορεί ακόμη και να τα σπάσουν για να πάρουν τα τρόφιμα.

Μερικές από τις σεκόγιες που υπάρχουν στο δάσος είναι ελαφρώς ασταθείς λόγω βλάβης που έχει δημιουργηθεί στις ρίζες τους τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι παροχές που θα μπορούσαν να έχουν οι επισκέπτες στο σημείο να έχουν μειωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό. Για παράδειγμα ένα κοντινό κατάλυμα βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το δάσος.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.