Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έχασε και βρήκε το φως του... με αλκοόλ


Ο 65χρονος Ντένις Ντάθι, καθηγητής σεφ στο Νιού Πλίμουθ, δήλωσε στην εφημερίδα Taranaki Daily News ότι έχασε την όρασή του σε ένα πάρτι τον Ιούλιο αφού επί τέσσερις ώρες κατανάλωνε βότκα και ουίσκι.

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία που παρέδωσε στην εφημερίδα, οι γιατροί εκτιμούν ότι ο Ντάθι, ο οποίος την εποχή εκείνη έπαιρνε πέντε διαφορετικά φάρμακα για τον διαβήτη, υπέστη δηλητηρίαση και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε έγχυση με αλκοόλ με ένα σωληνάκι που του πέρασαν στη μύτη.

Επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε αλκοολούχο σκεύασμα για ιατρικούς σκοπούς, ένας υπάλληλός του πήγε στην πλησιέστερη κάβα κι αγόρασε ένα μπουκάλι ουίσκι για την έγχυση.

Ο Ντάθι, ο οποίος είπε στην εφημερίδα ότι καταλαβαίνει πως το αλκοόλ που κατανάλωσε σε συνδυασμό με τα φάρμακα που λάμβανε του προκάλεσαν τύφλωση, πέρασε μία εβδομάδα στην εντατική και εξήλθε από το νοσοκομείο ύστερα από δέκα ημέρες που αποκαταστάθηκε η όρασή του.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημόσιος υπάλληλος προσέφυγε στο ΣτΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σήμερα η πρώτη προσφυγή κατά της κινητικότητας των μονίμων υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) και η από 8.1.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.

Η πρώτη αυτή προσφυγή κατατέθηκε από μόνιμη υπάλληλο του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ η οποία διορίστηκε το 1996 κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, με το Μνημόνιο ΙΙΙ προβλέφθηκε χωρίς εξαιρέσεις και κριτήρια, η κινητικότητα (μεταφορά, μετάταξη και διαθεσιμότητα) των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων, ενώ με την απόφαση του κ. Μανιτάκη θεσπίστηκαν τα κριτήρια επιλογής της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Η υπάλληλος υποστηρίζει ότι η διαδικασία της κινητικότητας είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας), καθώς τα κριτήρια επιλογής δεν είναι σε συνάρτηση με τον τρόπο πρόσληψης των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων.

Δηλαδή δεν γίνεται καμία διάκριση, ούτε υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης, μεταξύ αυτών που προσλήφθηκαν κατόπιν διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και αυτών που ασχολούνται ως συμβασιούχοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την προσφυγή, παραβιάζεται και το άρθρο 103 του Συντάγματος που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους.

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζεται στην αίτηση ακύρωσης, το Μνημόνιο ΙΙΙ για τον κλάδο «Διοικητικού-Οικονομικού» των δημοσίων υπαλλήλων εισάγει ρητή εξαίρεση για όσους προσλήφθηκαν με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με δικαστές η αίτηση αυτή πιθανά θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνονται οι εισφορές για 80.000 υπαλλήλους


Έμμεση αύξηση μισθών ως και 450 ευρώ το χρόνο.

Μείωση εισφορών που ισοδυναμεί με μια «έμμεση αύξηση» μισθών ως και 40 ευρώ το μήνα έχουν από την 1/1/2013 περίπου 80.000 υπάλληλοι ΔΕΚΟ και τραπεζών που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ από το 2008 και βάσει νόμου από φέτος και κάθε τρία χρόνια μέχρι το 2020 οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις θα πέφτουν σταδιακά ώστε να φτάσουν τα επίπεδα του ΙΚΑ.

Πρόκειται για υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, του ΗΣΑΠ και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι παραπάνω υπάλληλοι θα έχουν φέτος μείωση εισφορών κατά 1,09%, γεγονός που αναπόφευκτα επιφέρει και έμμεση «αύξηση» μισθών έως 450 ευρώ το χρόνο.



Διαβάστε περισσότερα...

2.322 θέσεις για ανέργους


Τις διαδικασίες πρόσληψης 2.322 νέων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα προωθεί ο ΟΑΕΔ. Οι αναγγελίες των θέσεων διατίθενται κατά ειδικότητα, κωδικό, εκπαιδευτική βαθμίδα και κατά ΚΠΑ (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης).






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑμεΑ: Ταλαιπωρία αλά ελληνικά


Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Απίστευτη η ταλαιπωρία στο ΙΚΑ Περιστερίου για ανθρώπους με αναπηρίες, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν από επιτροπές, για να αποδείξουν τα χρόνια προβλήματά τους. Παρέμβαση του υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Δείτε τα βίντεο από το πρωινό του Mega.







Διαβάστε περισσότερα...

Αποδείξεις: Τι μαζεύουμε και τι δηλώνουμε - Αναλυτικός οδηγός


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζέψουν και φέτος εκατοντάδες αποδείξεις, τις οποίες θα φυλάξουν στο σπίτι για την περίπτωση που θα γίνει έλεγχος. Το ποσό των αποδείξεων που συγκεντρώθηκε θα καταγραφεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενώ αν οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν κάρτα αποδείξεων (έχουν ενεργοποιηθεί λιγότερες από 70.000) γλιτώνουν από το άθροισμα και τη φύλαξη των αποδείξεων σε ευδιάκριτη μορφή όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες ή όσους έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές και δεν δικαιούνται την έκπτωση φόρου που προβλέπεται στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών - συνταξιούχων. Οπως ορίζει η σχετική διάταξη νόμου, «προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου (έως 2.100 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα), ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Απεικόνισης Συναλλαγών ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών.

Θεωρητικά, σύμφωνα με τη διάταξη, η συλλογή αποδείξεων κατοχυρώνει την έκπτωση φόρου. Πρακτικά, αυτό ακυρώνεται καθώς η έκπτωση φόρου μηδενίζεται για φορολογουμένους με εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ, οι οποίοι όμως παρότι δεν κερδίζουν τίποτα διατηρούν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.

Από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων εξαιρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτούνται ορίζεται σε ποσοστό 25% του δηλούμενου και φορολογούμενου με βάση την κλίμακα των μισθωτών, ατομικού εισοδήματος. Μέγιστο όριο απαιτούμενων αποδείξεων είναι τα 10.500 ευρώ.

Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί γίνονται αποδεκτές μόνο εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζονται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο ατομικό εισόδημα.








Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας


Εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας από το νοσοκομείο της Χίου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δικαίωσε τις θέσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που σε Ερώτησή του για την υπόθεση της οφθαλμιάτρου του «Σκυλιτσείου» νοσοκομείου Χίου, η οποία κατηγορείται για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας, ζητούσε την πλήρη διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης της άσκησης πειθαρχικού ελέγχου κατά της προαναφερομένης κυρίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όπως τονίζουν, «σε απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός, αποκαλύπτει ότι "έχει δοθεί εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε αρμοδίως εμπλεκομένου προσώπου, αναφορικά με την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά της ιατρού Ζερβούδη-Βαρκάρη Λεμονιάς, Διευθύντριας Οφθαλμολογικού Τμήματος του Γ.Ν Χίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στις οικείες διατάξεις του νόμου"».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραθέτουν την απάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισημαίνοντας ότι «τίθεται στην κρίση όλων των εμπλεκομένων φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Χίου»:

«Απαντώντας στην με αρ. 6173/23-01-13 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Τ.-Ν. Κουίκ, με θέμα «Υπόθεση Οφθαλμιάτρου στη Χίο», σας γνωρίζουμε ότι έχει δοθεί εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε αρμοδίως εμπλεκομένου προσώπου, αναφορικά με την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά της ιατρού Ζερβούδη-Βαρκάρη Λεμονιάς, Διευθύντριας Οφθαλμολογικού Τμήματος του Γ.Ν Χίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στις οικείες διατάξεις του νόμου (παρ. 1 του αρ. 110 και παρ. 4 του αρ.118 του Ν.4057/2012)».


Διαβάστε περισσότερα...

Σούπερ μάρκετ μοιράζει τρόφιμα σε φτωχούς


Επιστολή του εφημέριου Κεστρίνης για τη δωρεά.

Σούπερ μάρκετ στην Ηγουμενίτσα μοιράζει τρόφιμα δωρεάν σε φτωχούς. Αυτό προκύπτει από επιστολή του εφημέριου Κεστρίνης π. Κυριάκου Γκίκα.

Η επιστολή αναφέρει: «Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά και δημοσίως δια του τύπου, τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων "Ξένος" της Ηγουμενίτσας, τους κ.κ. Πέτρο Ξένο και Λάκη Παπανικολάου, για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκριση τους να ενισχύσουν με τρόφιμα και λοιπά είδη πτωχούς ενορίτες μας.

Απέδειξαν για μια ακόμη φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους για τον πάσχοντα, τον ανήμπορο συνάνθρωπο κάνοντας πράξη το του Ευαγγελίου μας: "Ο ελεών πτωχόν, δανείζει Θεόν"».


Πηγή: http://www.katoci.com
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το σχέδιο "Αθηνά"


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας την τελική πρόταση του σχεδίου «Αθηνά» το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο το τελικό σχέδιο, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων. Έτσι αύριο το μεσημέρι, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.

ΔΕΙΤΕ THN TEΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.



Διαβάστε περισσότερα...

4 μήνες αναμονή για ένα πιστοποιητικό αναπηρίας


Από 2 έως 4 μήνες χρειάζεται να περιμένει κάποιος με προβλήματα αναπηρίας για να εξετασθεί από γιατρούς των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Αττικής, ενώ από την άλλη οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των αναπήρων και των ασφαλισμένων.

Αυτά επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν στην πιστοποίηση της αναπηρίας.

«Η πιστοποίηση αναπηρίας εκθέτει το ΙΚΑ και τιμωρεί τους ανάπηρους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος εξέφρασε τη δυσθυμία του επειδή η αναπηρία ως έννοια έχει «αμφισβητηθεί και διαπομπεύεται».

Τόνισε επίσης ότι οι ανάπηροι πρέπει να έχουν την βεβαιότητα για την ιατρική κρίση και δεν θα πρέπει να εμπλέκεται το ποσοστό της αναπηρίας με την παροχή επιδομάτων. Το ποσοστό πρέπει να είναι αντικειμενικό και δεν πρέπει να εμπλέκονται πολιτικές «κουρέματος», είπε.

Στην υποστελέχωση των ΚΕΠΑ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος, επισημαίνοντας ότι το ΙΚΑ με το υπάρχον προσωπικό του δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των ΚΕΠΑ.

Η διευθύντρια των ΚΕΠΑ, Ελένη Νιαρχάκου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων, σημειώνοντας ότι, όταν ξεκίνησαν τα ΚΕΠΑ, γίνονταν ελάχιστες επιτροπές συγκεκριμένα, 9 έως 10 το μήνα. Σήμερα, είπε, γίνονται 1.000 έως 1.100 επιτροπές μηνιαίως, στις οποίες συμμετέχουν περί τους 1.200 ιατρούς. Γίνονται προσπάθειες, προσέθεσε, ώστε να ενταχθούν και άλλοι γιατροί, ιδίως άνεργοι που έχουν ανάγκη από την αμοιβή.

Αυτή η αμοιβή,σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη αυξήθηκε από 800 σε 1.400 ευρώ.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να συκοφαντούνται όλοι οι ανάπηροι και οι ιατροί των ΚΕΠΑ, ως απατεώνες και η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού από την Πολιτεία να έχει ως αντέρεισμα την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Τόσο ο ΙΣΑ και όσο και η ΕΣΑμεΑ συμφώνησαν να υπάρξει κοινή δράση για τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βρούτσης για την κατάσχεση ακινήτου τετραπληγικού πρωταθλητή


Σε ερώτηση, σχετική με έκθεση από το ΙΚΑ αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για την κατοικία του τετραπληγικού πρωταθλητή ποδηλασίας, απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, επιβεβαιώνει ότι με απόφαση του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης καθορίστηκε η επιστροφή των εντόκως αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από τον συγκεκριμένο ασθενή, από νοσηλεία σε εξουσιοδοτημένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Για το θέμα απάντησε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο ασφαλισμένος έχει οφειλή 51.000 ευρώ με βάση καταλογιστική απόφαση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών ποσών και μέχρι σήμερα δεν έχει διενεργηθεί ουδεμία καταβολή από τον οφειλέτη. Το αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης για να διασφαλίσει τις απαιτήσεις του προέβη σε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας. Όπως, όμως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, «για την οφειλή αυτή ουδέποτε προσδιορίστηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού του ακινήτου, πέραν της κατάσχεσης».

«Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν ο οφειλέτης ή ο εργοδότης δεν έχει προβεί στη ρύθμιση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών του εισφορών, ή στην καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που του έχουν καταλογιστεί», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και διευκρινίζει ότι «στις ανωτέρω περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες αναστέλλουν, κάθε είδους αναγκαστικό μέτρο είσπραξης (συμπεριλαμβανομένου και του πλειστηριασμού, όταν προσδιοριστεί), καθόσον οι εργοδότες-οφειλέτες, τελούν υπό καθεστώς ρύθμισης και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Σημειώνει, ωστόσο ο κ. Βρούτσης, ότι «υπάρχει πλήρης επίγνωση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των οφειλετών - εργοδοτών, ειδικά στην παρούσα δύσκολη αυτή περίοδο και στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την εφαρμογή των διατάξεων αναζητούν πάντοτε την καλύτερη δυνατή λύση, με δεδομένα τα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα των νομικών ή φυσικών προσώπων αλλά και με δεδομένο το υπάρχον νομικό πλαίσιο».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κερδίζει έδαφος η «μαύρη» εργασία


Χώροι εστίασης, ταξί και θέατρα πρωταθλητές στην παρανομία.

«Φουσκώνει» το ποτάμι της αδήλωτης εργασίας, όπως δείχνουν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν τους τελευταίους δύο μήνες κοινά κλιμάκια των ελεγκτών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και της Αστυνομίας.

Στις 649 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια τριήμερων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, εντοπίσθηκαν 940 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στην περιφέρεια, όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά «μαύρης» εργασίας εξακολουθούν να εντοπίζονται σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης).

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων όπως συσκευαστήρια, ελαιοτριβεία εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες.

Στην Αττική, εκτεταμένη είναι η αδήλωτη εργασία στους οδηγούς ταξί, καθώς και στις θεατρικές επιχειρήσεις, όπου από τις 10 που ελέγχθηκαν οι 2 ήταν αναπόγραφες, δηλαδή άγνωστες για το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, τον Ιανουάριο, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στις περιοχές Θήβας Λειβαδιάς και 'Αμφισσας, ελέγχθηκαν 86 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 58 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 41.500 ευρώ.

Τις ίδιες μέρες, στην περιοχή Ηρακλείου της Κρήτης ελέγχθηκαν 142 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 270 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ.

Σε ελέγχους που έγιναν στη Θράκη, στις περιοχές Ξάνθης Καβάλας Αλεξανδρούπολης, από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου, σε 109 επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν 72 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 49.500 ευρώ.

Στο Βόλο, ελέγχθηκαν, από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου, 89 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 136 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 83.000. ευρώ.

Το μήνα Φεβρουάριο, από την 1η έως τις 5 του μηνός, ελέγχθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης 128 επιχειρήσεις στις οποίες βρέθηκαν 332 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 186.000.

Τον ίδιο μήνα, στις περιοχές Κορίνθου, Άργους και Σπάρτη ελέγχθηκαν, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, 95 επιχειρήσεις. Καταγράφηκαν 72 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 74.000 ευρώ.

Τέλος στην Αττική, από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οδηγούς ταξί από μικτά κλιμάκια των ελεγκτών του ΙΚΑ και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της Αττικής (σταθμούς μετρό, πλατείες, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, νοσοκομεία, πιάτσες ταξί κλπ), ελέγχθηκαν 317 ταξί και διαπιστώθηκαν 59 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών, ενώ συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 29.500 ευρώ.

Στα θέατρα της πρωτεύουσας, φαίνεται ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί τον κανόνα. Μόνο σε 10 θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, εντοπίσθηκαν 51 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 25.500 ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 2 επιχειρήσεις αναπόγραφες.

την ίδια ώρα ενώ όλες οι πλευρές, το υπουργείο Εργασίας, οι επαγγελματικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, τονίζουν την ανάγκη της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Τους ελέγχους του ΙΚΑ έχουν αναλάβει πανελλαδικά μόλις 18 στελέχη της ΕΥΠΕΑ. Οι πρόσφατοι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκια των τριών ή των 5 ατόμων, συνήθως εκτός ωραρίου των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις τα Σαββατοκύριακα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μαχαίρι» στα μαθητικά δρομολόγια στις Σέρρες


Δεν έγινε η μερική αποπληρωμή του χρέους.

Αναστέλλονται από αύριο τα μαθητικά δρομολόγια στις Σέρρες όπως ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ μετά τη μη καταβολή της αποπληρωμής του χρέους τους.

Οι δεσμεύσεις που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών για την μερική αποπληρωμή του χρέους για τα μαθητικά δρομολόγια δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα από αύριο να σταματήσουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σερρών Θ.Γιαννακόπουλου.

«Παρότι πριν από δέκα μέρες το ΚΤΕΛ Σερρών έλαβε την υπόσχεση από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3.5 εκατ. ευρώ, εντούτοις τα ταμεία του ΚΤΕΛ παρέμειναν άδεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο» επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Από τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων από το 2014


Η τρόικα το θεωρεί αναποτελεσματικό.

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτική συλλογής αποδείξεων θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση το Μάιο.

Η τρόικα θεωρεί αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και έχει ζητήσει την κατάργηση του και την αντικατάσταση του με ένα νέο σύστημα προσδιορισμού πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Σημειώνεται πως βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας , η οποία αναμένεται να αλλάξει με το νομοσχέδιο του Μαΐου:

- Για τις δηλώσεις του 2013 απαιτούνται αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 15.000 ευρώ. Για τις δηλώσεις του 2014 απαιτούνται και πάλι αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος αλλά με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 10.500 ευρώ.

- Αν στις φετινές δηλώσεις οι αποδείξεις που δηλώνονται υπολείπονται των απαιτουμένων, στη διαφορά επιβάλλεται ποινή φόρου 10%. Για παράδειγμα, αν για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 5.000 ευρώ και δηλωθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ, στη διαφορά των 2.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή 10%, άρα θα προκύψει πρόσθετος φόρος 200 ευρώ. Το 2014 η ποινή φόρου αυξάνεται σε 22%, με αποτέλεσμα στο παραπάνω παράδειγμα να προκύπτει έξτρα φόρος 440 ευρώ.

- Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ισχύει για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2012, θα πρέπει να καταγράψουν στις δηλώσεις τους τις απαιτούμενες αποδείξεις. Το 2014 η υποχρέωση δήλωσης αποδείξεων περιορίζεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι θεωρητικά με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία υποκαθιστά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

- Η Εφορία το 2014 θα αναγνωρίζει πέραν των αποδείξεων που ισχύουν σήμερα (τρόφιμα, ποτά, σουπερμάρκετ, δαπάνες ένδυσης και υπόδησης, δαπάνες επισκευής και συντήρησης κατοικίας, έπιπλα, λευκά είδη, οικιακές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, αγαθά και υπηρεσίες οικιακής συντήρησης, μεταφορές πραγμάτων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λιπαντικά, αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος, φαγητό εκτός οικίας, σερβιριζόμενα αναψυκτικά - γλυκά - καφέδες, έξοδα ξενοδοχείων, κουρεία, είδη ατομικής φροντίδας, προσωπικά είδη) και δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν εντός ΕΕ αλλά και δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων που μέχρι σήμερα μετρούσαν στις φοροαπαλλαγές.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κάθε Τρίτη βράδυ βγαίνουμε Ηράκλειο»


Φαγητό με 10 ευρώ και καφές με 2,5.

Πρεμιέρα σήμερα στις 5 το απόγευμα για την πρωτοβουλία «Κάθε Τρίτη βράδυ βγαίνουμε Ηράκλειο».

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της καφεστίασης και όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συμπράττω».

Στόχος της προσπάθειας, όπως τονίζουν οι οργανωτές της, είναι η παροχή υπηρεσιών στους καταναλωτές από τις επιχειρήσεις αυτές, σε προσιτές τιμές και η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη μέχρι τις 16 Απριλίου, τα καταστήματα εστίασης και καφέ, από τις 17:00 έως το βράδυ, θα διαθέτουν μενού με 5 και 10 ευρώ, καφέ με 2,5 και ποτό με 5 ευρώ αντίστοιχα, ενώ την ίδια ημέρα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και οι επιχειρήσεις στάθμευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρέχουν επίσης έκπτωση στους πελάτες τους.



Διαβάστε περισσότερα...

«Άνοιξαν» 29 θέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης


Πρόσκληση του ΑΣΕΠ, για το ΚΕΠΥ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Εκδόθηκε, από το ΑΣΕΠ, η 1Σ/2013 πρόσκληση (ΦΕΚ 1/01/03.2013, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση 29 θέσεων πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τακτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για το ΚΕΠΥ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 5ης Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή.

Το ΦΕΚ της πρόσκλησης έχει καταχωρισθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα) καθώς και από τις Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση για πρόσληψη στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» (έντυπο ΑΣΕΠ με την ένδειξη ΥΠΠΥ.189.3) στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ, μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Πρόσκληση: 1Σ/2013, Τ.Θ. 14 308, Τ.Κ. 115 10, ΑΘΗΝΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλουμε δωρεάν φοιτητικές εστίες»


Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη στέγαση.

Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Αττική πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας ΕΚΠΑ, και στο ξενοδοχείο «La Mirage» διεκδικώντας να γίνουν δωρεάν φοιτητικές εστίες.

«Δεν πάει άλλο η άθλια κατάσταση με την στέγαση!», λένε και αναφέρουν τα προβλήματα με αριθμούς.

Φέτος, μόνο οι πρωτοετείς, ανήλθαν σε 74.440 και ζητούν στέγαση για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο για τους πρωτοετείς). Σημειώνουν ότι αυτή παρέχεται σε 7.435 άτομα. Δηλαδή μόνο το περίπου 2% των φοιτητών και σπουδαστών μένουν σε εστία.

Στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου Αθήνας φέτος έγιναν περίπου 500 αιτήσεις και δόθηκαν 250 δωμάτια με αποτέλεσμα φοιτητές με οικογενειακό εισόδημα 14.000 ευρώ να μείνουν έξω από την εστία, αναφέρουν τα μέλη του ΜΑΣ και προσθέτουν ότι για τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά με τους χιλιάδες σπουδαστές διατίθενται λιγότερα από 200 δωμάτια. Προσθέτουν δε ότι το πανεπιστήμιο Πειραιά, το Γεωπονικό, το Χαροκόπειο, το Πάντειο δεν έχουν καν εστία!

Ακόμα κι αυτοί οι φοιτητές που στάθηκαν «τυχεροί» και μπήκαν σε κάποια εστία, αντιμετωπίζουν πολλές φορές άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ισχυρίζονται. «Για παράδειγμα στην παλιά εστία του ΕΜΠ δεν υπάρχει θέρμανση!» λένε.
Γι’ αυτό ζητούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα των ιδρυμάτων για τη δημιουργία νέων εστιών. Και συγκεκριμένα αναφέρουν:

Η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων», που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και τη διαχειρίζεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μετατραπεί σε εστία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.

Το ξενοδοχείο «La Mirage» να γίνει φοιτητική εστία για τη δωρεάν διαμονή των φοιτητών και σπουδαστών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτηρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων κλπ.)

Το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει για φοιτητική εστία το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστημίου, πίσω από το εστιατόριο και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

Μαζί με αυτά υπάρχουν δεκάδες ακόμα ακίνητα των ιδρυμάτων και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση εστιών.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών να βάλουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαφορές τιμών έως 100% στα σούπερ μάρκετ


Οι καταναλωτές στρέφονται στις έξυπνες αγορές.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση και να βγουν ωφελημένοι από τις διαφορές τιμών στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές στρέφονται στις έξυπνες αγορές.

Οι διαφορές στις τιμές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ξεπερνούν για το ίδιο προϊόν ακόμα και το 100%.

Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, σύμφωνα με το οποίο οκτώ στους δέκα καταναλωτές επισκέπτονται περισσότερα από ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση προκειμένου να συγκρίνουν και να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Παράλληλα, έξι στους 10 δηλώνουν ότι συγκρίνουν περισσότερο τις τιμές ανάμεσα σε διαφορετικά προϊόντα, κάτι που δεν το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, τα νοικοκυριά γίνονται πιο προσεκτικά και ερευνούν τις τιμές, ενώ αποδεικνύονται και αυστηροί στις επιλογές τους.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τιμοληψίες του ΙΕΛΚΑ σε 155 προϊόντα 26 κατηγοριών τροφίμων και βασικών αγαθών ενός νοικοκυριού, ότι οι διαφορές τιμών είναι ακόμη και 103,93%. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι η μαργαρίνη.

Για την ακρίβεια το ΙΕΛΚΑ έχει υπολογίσει τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων και των δύο υψηλότερων τιμών ανά κατηγορία τροφίμου.

Μετά κάνει τη μεταξύ τους σύγκριση και στη συνέχεια τη διαφορά την υπολογίζει ως ποσοστό επί της μέσης τιμής.

Για παράδειγμα, η μέση τιμή συγκεκριμένου τύπου αλευριού είναι 1,32 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ της μέσης ελάχιστης και μέγιστης τιμής είναι 64,39%.

Έτσι οι διαφορετικές τιμές στα γάλατα κυμαίνονται από 38,67% έως 61,43%, στα ελαιόλαδα είναι μέχρι 54,95%, στα όσπρια από 23,08% έως 63,49% και στο ρύζι από 38,33% μέχρι 66,39%.

Το 80% άλλωστε των καταναλωτών θεωρεί ότι στα σούπερ μάρκετ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά προϊόντα (μάρκες, τιμές, συσκευασίες, προέλευση κ.λπ.).


Διαβάστε περισσότερα...

Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας στην Ε.Ε. εμφανίζουν οι Έλληνες


Σλοβακία και Σλοβένια διατηρούν τα χαμηλότερα ποσοστά.
Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην ΕΕ εμφανίζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

Ειδικότερα, το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση στην Ελλάδα ήταν, το 2011, στα 66,9 χρόνια για τις γυναίκες και στα 66,4 χρόνια για τους άνδρες. 


Η Ελλάδα εμφανίζει, μαζί με την Ιρλανδία, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά τη Μάλτα (70,7 χρόνια για τις γυναίκες και 70,3 χρόνια για τους άνδρες), τη Σουηδία (70,2- 71,1 χρόνια, αντίστοιχα) και το Λουξεμβούργο (67,1- 65,8 χρόνια).
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σλοβακία (52,3- 52,1 χρόνια) και τη Σλοβενία (53,8- 54 χρόνια), ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος για την ΕΕ των 27 είναι 62,2 για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην ηλικία των 50, το προσδόκιμο υγιούς βίου αυξάνεται στην Ελλάδα κατά 19,2 χρόνια για τις γυναίκες, δηλαδή φτάνει στα 69,2 χρόνια (67,9 στην ΕΕ) και για τους άνδρες κατά 19,7 χρόνια (69,7 έναντι 67,5 στην ΕΕ).
Παράλληλα, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στα 65 το προσδόκιμο υγιούς βίου στην Ελλάδα αυξάνεται στα 72,8 για τις γυναίκες (73,6 στην ΕΕ) και για τους άνδρες στα 74,1 χρόνια (73,6 στην ΕΕ).


Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρη δικαιώματα και στους επιβάτες λεωφορείων και πούλμαν


Σε εφαρμογή ο νέος σχετικός κανονισμός Ε.Ε.

Αποζημίωση σε περίπτωση υπεράριθμων κρατήσεων, ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν, τέθηκε σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο εν λόγω κανονισμός καθορίζει τα βασικά δικαιώματα των ταξιδιωτών, παρόμοια με εκείνα που ισχύουν για τους επιβάτες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και πλωτών μεταφορών και επιβάλλει υποχρεώσεις στους ιδιοκτήτες, ιδιώτες ή εταιρείες, λεωφορείων και πούλμαν και στους διαχειριστές τερματικών σταθμών, όσον αφορά την ευθύνη τους προς τους επιβάτες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις μεταφορές, Σιμ Κάλας, δήλωσε τα εξής: «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας: χάρη στον κανονισμό αριθ. 181/2011, τα δικαιώματα των επιβατών εκτείνονται πλέον και στους επιβάτες λεωφορείων και πούλμαν. Η Ε.Ε. αποτελεί πλέον την πρώτη γεωγραφική περιοχή στον κόσμο με πλήρες σύνολο δικαιωμάτων επιβατών που καλύπτει όλα τα μέσα μεταφοράς».

Συγκεκριμένα, στα νέα δικαιώματα που παρέχει ο κανονισμός στους επιβάτες λεωφορείων, συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

- Κόμιστρα και άλλοι όροι σύμβασης χωρίς διάκριση λόγω εθνικότητας.

- Μη διακριτική μεταχείριση ατόμων με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα. Συγκεκριμένα, παροχή δωρεάν βοήθειας σε καθορισμένους τερματικούς σταθμούς λεωφορείων και επί λεωφορείων και πούλμαν, καθώς και χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς του εξοπλισμού μετακίνησής τους.

- Επαρκής και εύκολα προσιτή πληροφόρηση όλων των επιβατών πριν από το ταξίδι τους και κατά τη διάρκειά του, καθώς και παροχή γενικών πληροφοριών σε τερματικούς σταθμούς λεωφορείων και στο διαδίκτυο όσον αφορά τα δικαιώματά τους.

- Επιστροφή ολόκληρου του αντιτίμου ή μεταφορά με άλλο δρομολόγιο σε περίπτωση υπεράριθμων κρατήσεων, ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης άνω των 2 ωρών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης (ισχύει μόνο για ταξίδια απόστασης άνω των 250 χλμ.).

- Δικαίωμα αποζημίωσης ανερχόμενης στο 50% της τιμής του εισιτηρίου, επιπλέον της επιστροφής ολόκληρου του αντιτίμου, σε περίπτωση υπεράριθμων κρατήσεων, ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης άνω των 2 ωρών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης, αν η επιχείρηση λεωφορείων και πούλμαν δεν παρέχει στον επιβάτη το δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ επιστροφής του αντιτίμου ή μεταφοράς με άλλο δρομολόγιο (ισχύει μόνο για ταξίδια απόστασης άνω των 250 χλμ.).

- Επαρκής βοήθεια (ελαφρά γεύματα, γεύματα, αναψυκτικά, καθώς και, εάν χρειάζεται, κατάλυμα) σε περίπτωση ματαίωσης ή καθυστερημένης άνω των 90 λεπτών αναχώρησης όταν πρόκειται για ταξίδι διάρκειας άνω των τριών ωρών (ισχύει μόνο για ταξίδια απόστασης άνω των 250 χλμ.).

- Αποζημίωση για θάνατο, τραυματισμό, απώλεια ή φθορά αποσκευών που προκαλείται από οδικά ατυχήματα.

- Δημιουργία από τις επιχειρήσεις λεωφορείων και πούλμαν μηχανισμού διεκπεραίωσης καταγγελιών, ο οποίος τίθεται στη διάθεση όλων των επιβατών.

- Σύσταση ανεξάρτητων φορέων σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. με εντολή να επιβάλει την εφαρμογή του κανονισμού και, κατά περίπτωση, κυρώσεις.

- Το φθινόπωρο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση με τις εθνικές αρχές προκειμένου να συντονιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα μειωθεί το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ


Διαβεβαίωση Μαυραγάνη στη Βουλή.

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει να μειώσει από τα 1.000 στα 600 ευρώ το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο, παρέσχε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλου.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Κεφαλαιαγορά θεσπίζεται η δυνατότητα κοινοποίησης των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων και Πιστωτικών Ιδρυμάτων (μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, επιδοτήσεις) με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail), ενώ το Δημόσιο καθίσταται προνομιακός «πιστωτής» (θα λαμβάνει πρώτο μερίδιο από το πλειστηρίασμα ακινήτων των οφειλετών) στις περιπτώσεις χρεών προς το Δημόσιο από ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Σεπτέμβριο το Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου


Το θέμα της 18ης διοργάνωσης θα είναι «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις».

Το 18ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώνεται για 18η χρονιά από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το Θερινό Σχολείο περιλαμβάνει ανανεωμένο πρόγραμμα για μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, με θέμα «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και γενικότερα η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων του νομού Αττικής και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μπαστούνι του 21ου αιώνα


Τεχνολογίες αιχμής στο πλευρό των ηλικιωμένων.

Μπορεί το μπαστούνι που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι να παραμένει ένα από τα πιο απλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής, φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα και για αυτό να «ανανεωθεί», υιοθετώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Ένα τέτοιο «μπαστούνι της επόμενης γενιάς» παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress, από τη Fujitsu. Διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη ώστε να κατευθύνει το χρήση καθώς και αισθητήρα που αντιλαμβάνεται πότε το κρατάει κάποιος, ενώ στέλνει μήνυμα εάν πέσει κάτω. Επιπλέον, εξοπλίζεται και με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS. Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο μπαστούνι, κάθε άλλο παρά το παραδοσιακό αντικείμενο θυμίζει.

Οι προηγμένες λειτουργίες δεν σταματούν όμως εδώ. Το προηγμένο αντικείμενο, έχει τη δυνατότητα να μετρά το σφυγμό της καρδιάς και τη θερμοκρασία του κατόχου του. Ακόμη, οι συγγενείς του χρήστη του μπαστουνιού, μπορούν να εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται χάρη στο GPS.

Το μπαστούνι είναι εφοδιασμένο με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας (3G και Wi-Fi), καθώς και μια οθόνη LED στη λαβή του. Όταν ο ηλικιωμένος πρέπει να αλλάξει διεύθυνση, με βάση τις οδηγίες του GPS, το μπαστούνι δονείται προειδοποιητικά και ένα βέλος εμφανίζεται στην οθόνη δείχνοντας προς τα αριστερά ή τα δεξιά.

Αν το μπαστούνι «αισθανθεί» κάποια ανωμαλία στο σφυγμό της καρδιάς του κατόχου του (ο σχετικός ιατρικός αισθητήρας λειτουργεί καθώς ο ηλικιωμένος πιέζει τη λαβή), αυτόματα στέλνει μέσω διαδικτύου σήμα στα επείγοντα περιστατικά κάποιου προκαθορισμένου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την εταιρία Fujitsu, που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του όλο και μεγαλύτερου πληθυσμού ηλικιωμένων στην Ιαπωνία και σε άλλες ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, το μπαστούνι μελλοντικά μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από ηλικιωμένους, αλλά από κάθε άτομο με κινητικά ή άλλα προβλήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας.






















Διαβάστε περισσότερα...

Υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης η Μαλάλα Γιουσουφζάι


Το βραβείο διεκδικούν και οι ηγέτες της Κολομβίας και της Μιανμάρ.

Η μικρή μαθήτρια από το Πακιστάν Μαλάλα Γιουσουφζάι, την οποία πυροβόλησαν στο κεφάλι οι Ταλιμπάν, επειδή υποστήριζε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, είναι υποψήφια μαζί με τους ηγέτες της Κολομβίας και της Μιανμάρ – οι οποίοι φέρονται ως επικρατέστεροι- για την απονομή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης.

Η 15χρονη Μαλάλα έγινε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης στην οπισθοδρομική αντίληψη των Ταλιμπάν να στερήσουν την εκπαίδευση και άλλα δικαιώματα στις γυναίκες.

«Όμως, η γενικότερη τάση είναι οι νεότεροι νικητές να είναι στα 30 τους και η περίπτωση μίας 15χρονης είναι δύσκολο να τη χειρισθούν», υποστηρίζει ο Κρίστιαν Μπεργκ Χαρπβίκεν του Ινστιτούτου Μελετών για την Ειρήνη του Όσλο (PRIO), που παρακολουθεί τις εργασίες της επιτροπής απονομών.

Ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων για τις προσπάθειές του να τερματιστεί η περίπου 50ετής σύρραξη με το αριστερό ανταρτικό κίνημα των FARC, μαζί με τον ομόλογό του της Μιανμάρ, Τέιν Σέιν, ο οποίος ηγήθηκε της ομαλής πολιτικής μετάβασης έπειτα από δεκαετίες δικτατορικής διακυβέρνησης στη χώρα, λένε πηγές προσκείμενες στη διαβούλευση της επιτροπής απονομών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να είναι εκ νέου υποψήφιος, λόγω του φιλανθρωπικού έργου του.
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, που θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 12 Οκτωβρίου, έχει δεχθεί έναν άνευ προηγουμένου αριθμό προτάσεων για υποψηφίους.

«Το βραβείο συνεχίζει να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον και (έχει μεγάλη) σημασία. Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, πρώην υποψήφιοι υποβάλλουν τις προτάσεις και έχουμε πολλά νέα ονόματα στον κατάλογο, πλάι στους 'παλιούς' », δήλωσε ο διευθυντής της Επιτροπής Γκέιρ Λούντεσταντ.

Η Επιτροπή, της οποίας προΐσταται ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, έχει προκαλέσει πολλές αντιφατικές αντιδράσεις με τις αποφάσεις της τα τελευταία χρόνια να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ή στην ΕΕ και ο Χαρπβίκεν εκτιμά πως λόγω των αντιδράσεων αυτών δεν πρόκειται τώρα να επιλέξουν έναν πιο συμβατικό υποψήφιο, όπως κάποιον προασπιστή της ειρήνης, ή της δημοκρατίας.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι ενδέχεται να είναι οι ρωσίδες αντιφρονούσες Λουντμίλα Αλεξέγεβα--ιδρύτρια της Ομάδας Ελσίνκι της Μόσχας, Σβιετλάνα Γανούσκαγια και Λίλια Σιμπάνοβα, επικεφαλής της επιτροπής των επιτηρητών των εκλογών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεσιμότητα και όχι απολύσεις στη συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας


Στο επίκεντρο η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα είχε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς να τεθεί άμεσα το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, όπως ανέφεραν συνεργάτες του υπουργού.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν σαφή δείγματα αξιοπιστίας από τον κ. Μανιτάκη, ενώ εξετάστηκαν όλα τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο.

Η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, Ματίας Μορς από την ΕΕ, Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και Μαρκ Φλάναγκαν από το ΔΝΤ, διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά, ενώ, επισημάνθηκε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν, τώρα, ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο».

Ήδη, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του το πρόγραμμα μετακίνησης των 1.891 υπαλλήλων ΙΔΑΧ, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς έχουν αποσταλεί οι αιτήσεις μετακίνησης των υπαλλήλων, ενώ το τριμελές συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, θα μοριοδοτήσει τα προσόντα των υπαλλήλων προς μετακίνηση και στη συνέχεια θα προκύψουν οι τοποθετήσεις τους. Επιπρόσθετα, 890 επίορκοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα κριθεί άμεσα η οριστική τους παύση, σύμφωνα με τον νόμο.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, έως το τέλος του 2013 έχει συμφωνηθεί η διαθεσιμότητα ακόμη 25.000 υπαλλήλων (12.500 μέχρι τον Ιούνιο) και η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά, βάσιμα, ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, αλλά και με δεδομένο ότι ο μηχανισμός της κινητικότητας εφαρμόστηκε και λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό ήδη για τους 1.891 υπαλλήλους.

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία, με τα τελευταία τέσσερα να εξετάζονται την Τετάρτη από την Ομάδα Υποστήριξης και, ίσως, μέσα στην εβδομάδα εγκριθούν τα νέα οργανογράμματα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό.

Οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη υποστήριξαν, ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα και η προώθησή τους, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν σαφή δείγματα αξιοπιστίας από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, ξεκίνησε, ήδη, και η πιλοτική αξιολόγηση των δομών σε φορείς που ελέγχονται από την Κεντρική Κυβέρνηση (ΕΟΦ και δήμος Θεσσαλονίκης), ενώ, μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση για το σύνολο των φορέων αυτών.

Πάντως, πέρα από τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, την αξιολόγηση όλων των υπηρεσιών και φορέων και στη συνέχεια των υπαλλήλων, τον εντοπισμό των ακατάλληλων, κοπανατζήδων κ.λπ. που θα απομακρυνθούν, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στέκονται με έμφαση και στο σημαντικότατο στοιχείο της αποχώρησης 75.000 υπαλλήλων μόνο στο τελευταίο 15μηνο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κρίσιμη η κατάσταση του Τσάβες


Πάσχει από νέα σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πολύ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που διάβασε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας στο Καράκας.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης, τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σοσιαλιστής ηγέτης, έχουν επιδεινωθεί, καθώς η μόλυνση που τον ταλαιπωρεί αποδείχθηκε σοβαρή.

Οι πληροφορίες από το Καράκας αναφέρουν ότι ο Τσάβες πάσχει από μια νέα σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, μετεγχειρητικό επακόλουθο της επέμβασης που υποβλήθηκε στην Κούβα.

Σύμφωνα με την τελευταία σύντομη αλλά επίσημη δήλωση που διάβασε ο Βιλέγκας η κατάσταση της υγείας του 58χρονου προέδρου κρίνεται ως πολύ λεπτή.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη της ευρυζωνικότητας για το άτομο και την κοινωνία


Προωθεί την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογική καινοτομία.

Ο όρος «ευρυζωνικός» (broadband) πρωτοεμφανίστηκε σε ερευνητικά εργαστήρια τηλεπικοινωνιών και χαρακτήριζε τηλεπικοινωνιακές γραμμές υψηλής ταχύτητας (γραμμές ευρείας ζώνης).

Η ευρυζωνικότητα σήμερα αναφέρεται στην ποιοτική διαδικτυακή εμπειρία του καταναλωτή που βασίζεται σε γραμμές μετάδοσης υψηλής ταχύτητας που προσφέρουν αδιάλειπτη πρόσβασή ίντερνετ. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μία τηλεπικοινωνιακή σύνδεση είναι ευρυζωνική εάν διακρίνεται από τα παρακάτω δύο χαρακτηριστικά:

α) Προσφέρει αδιάλειπτη πρόσβαση στο ίντερνετ.

β) Έχει υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων προς το χρήστη ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες πλούσιου περιεχομένου (φωνή, εικόνα και δεδομένα).

Αδιάλειπτη πρόσβαση σημαίνει ότι η ευρυζωνική σύνδεση ενός Η/Υ με το διαδίκτυο παραμένει διαρκώς «ενεργή» ανεξάρτητα με το αν ο χρήστης τη χρησιμοποιεί ή όχι, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος κατά τη διάρκεια της σύνδεσης. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των συνδέσεων Dialup και ISDN.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι η ευρυζωνική σύνδεση απελευθερώνει το χρήστη από τη διαδικασία ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Ο Η/Υ βρίσκεται συνεχώς συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και ο χρόνος σύνδεσης δεν επηρεάζει το κόστος.

Η ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσης συνήθως ορίζεται από δύο αριθμούς. Ο πρώτος αναφέρεται στην ταχύτητα λήψης πληροφορίας (ρυθμός καθόδου) και ο δεύτερος στην ταχύτητα αποστολής αυτής (ρυθμός ανόδου). Για παράδειγμα ευρυζωνική σύνδεση 768Kbps/128Kbps σημαίνει ότι η πληροφορία λαμβάνεται με ρυθμό 768kbs ή 96Kbyte/sec ενώ στέλνεται με ρυθμό 128kbs ή 16Kbyte/sec.

Η ευρυζωνική σύνδεση θα πρέπει να εξασφαλίζει ταχύτητες λήψης δεδομένων όχι χαμηλότερες από 144Kbps ή 18ΚΒyte/Sec.Η ταχύτητα αυτή είναι ήδη σημαντικά υψηλότερη από τις ταχύτητες της παραδοσιακής πρόσβασης dial-up (56 Kbps για απλή τηλεφωνική γραμμή ή 128 Kbps για γραμμή ISDN).

Πολλοί ωστόσο ειδικοί επιχειρηματολογούν ότι τα όρια αυτά και πάλι είναι εξαιρετικά χαμηλά, καθώς δεν επαρκούν για να υποστηρίξουν επαρκώς υπηρεσίες όπως τηλεφωνία, βίντεο ή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας μέσω ίντερνετ κλπ.

Αυτός είναι ο λόγος που στις περισσότερες ανεπτυγμένες αγορές τα πιο δημοφιλή πακέτα υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο ίντερνετ έχουν ρυθμό μετάδοσης καθόδου 1 Mbps=1024Kbps ή και παραπάνω (δηλαδή 20 φορές ταχύτερα από την πρόσβαση dial-up μέσω απλής τηλεφωνικής γραμμής).

Η ευρυζωνικότητα διαθέτει την κατάλληλη δικτυακή υποδομή που: α) επιτρέπει την κατανεμημένη ανάπτυξη υπαρχόντων και μελλοντικών δικτυακών εφαρμογών και πληροφοριακών υπηρεσιών, β) δίνει τη δυνατότητα αδιάλειπτης σύνδεσης των χρηστών σε αυτές, γ) ικανοποιεί τις εκάστοτε ανάγκες των εφαρμογών σε εύρος ζώνης και διαθεσιμότητα και δ) είναι ικανή να αναβαθμίζεται συνεχώς και με μικρό επιπρόσθετο κόστος

Επίσης, η ευρυζωνικότητα παρέχει την δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει α) ανάμεσα σε εναλλακτικές προσφορές σύνδεσης που ταιριάζουν στον εξοπλισμό του, β) μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας και γ) μεταξύ διαφόρων δικτυακών εφαρμογών.

Η ανάγκη για ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα σε συνδυασμό πάντα με τη χρήση προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), είναι εξίσου απαραίτητη όσο και για τις άλλες χώρες. Τα πλεονεκτήματα από την εξάπλωση και χρήση των νέων τεχνολογιών θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για ανοιχτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, καθώς και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επίσης, θα δημιουργήσουν νέες μορφές εργασίας και θα διασφαλίσουν τη συνεχή κατάρτιση των πολιτών. Ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με την παροχή προηγμένων υπηρεσιών υγείας, μεταφορών και προστασίας του περιβάλλοντος.

Βέβαια, η Ελλάδα υστερεί στην ύπαρξη προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υποδομών αλλά και δικτυακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά μετά την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η ανάπτυξη των κατάλληλων ευρυζωνικών υποδομών, όμως, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες της αγοράς, να προωθήσει την καινοτομία στην παροχή δικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών και να αυξήσει την επιχειρηματικότητα ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες. Η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί γρήγορα και αποδοτικά για να διασφαλίσει αυτό το στόχο, η υλοποίηση του οποίου θα αποδώσει πολλά οφέλη και νέες θέσεις εργασίες, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας, όπου κάθε καινοτομία και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μπορεί να αποτελέσει μία ένεση στην «πληγωμένη» οικονομία της χώρας μας.

Τα ευρυζωνικά δίκτυα θα δώσουν στους χρήστες πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία εξελιγμένων υπηρεσιών όπως οι «τηλε»-υπηρεσίες (e-services), όπως π.χ. τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση, τηλε-ιατρική, τηλε-συνεδρίαση, κλπ., δικτυακές υπηρεσίες ανάμεσα σε ισότιμους κόμβους (peer-to-peer networking services), αλληλεπιδραστικά παιχνίδια, καθώς και ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών που σχετίζονται με την παροχή πληροφοριών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και εμπορικών συναλλαγών, αφού η χρήση του ευρυζωνικού δικτύου επιτρέπει τον εντοπισμό νέων προϊόντων και προμηθευτών, την ευκολότερη επικοινωνίας με συνεργάτες και πελάτες, την αμεσότερη προβολή προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, καθώς και την ευκολότερη πραγματοποίηση συναλλαγών με το Δημόσιο, τράπεζες κ.λ.π.

Η εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων και υποδομών σε μία χώρα μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να βελτιωθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επίσης, με την εξασφάλιση των κατάλληλων υποδομών δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των νέων υπηρεσιών, κάτι που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προσπάθεια παροχής εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου. Επίσης και στον τομέα της υγείας (τηλεϊατρική), η ευρυζωνικότητα μπορεί να αποφέρει τα μέγιστα, αφού τα νέα δίκτυα δίνουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική περιοχή.

Η εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών μπορεί να λειτουργήσει «μαγικά» στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες συνήθως είναι αυτές που αντιμετωπίζουν τους πιο έντονους τεχνολογικούς αποκλεισμούς και έτσι μπορεί να δώσει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για την εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών με την ανάπτυξη της τηλεργασίας, της εκπαίδευσης (distance learning).

Η ευρυζωνικότητα κατέχει ύψιστη σημασία για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η στρατηγική «Ευρώπη 2020» («EΕ2020») υπογραμμίζει τη σημασία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας ως μέρους της αναπτυξιακής στρατηγικής της ΕΕ για την προσεχή δεκαετία και θέτει φιλόδοξους στόχους για την ευρυζωνική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό είναι το Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη που αναγνωρίζει τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη της ευρυζωνικότητας, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική ένταξη και την απασχόληση.

Το Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη επαναλαμβάνει το στόχο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» να αποκτήσουν έως το 2013 όλοι οι Ευρωπαίοι βασική ευρυζωνική σύνδεση και επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι, έως το 2020, (i) όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο, που θα υπερβαίνουν τα 30 Mbps και (ii) σε ποσοστό τουλάχιστον 50% τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα έχουν διαδικτυακές συνδέσεις με ταχύτητες άνω των 100 Mbps.

Ας μην μένουμε λοιπόν αδιάφοροι σε όρους όπως, η ευρυζωνικότητα διότι η ευρυζωνικότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με το διαδίκτυο και άρα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Εξάλλου με το ευρυζωνικό διαδίκτυο, ενημερώνεσαι, επικοινωνείς, εργάζεσαι, διασκεδάζεις, χρησιμοποιείς νέες υπηρεσίες για την υγεία, τον πολιτισμό και φυσικά με το ευρυζωνικό διαδίκτυο ενισχύεται η επιχειρηματικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, οι οποίες αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους κάθε ευημερούς και ανεπτυγμένης κοινωνίας.

- Γράφει η Χρύσα Τσιώτση, δικηγόρος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δίκαιο του ίντερτνετ και των τηλεπικοινωνιών (LL.M in Information Technology and Telecommunications Law, University of Strathclyde-Glasgow-U.K). -



Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας


Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 7:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μία συναυλία αφιερωμένη στην ευαισθησία αλλά και στον δυναμισμό της γυναικείας μουσικής γραφής και ερμηνείας, θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Πέμπτη 7 Μαρτίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η βραδιά υπόσχεται την παρουσία της εκλεκτής πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου ως σολιστ καθώς και της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου στο πόντιουμ, σ’ ένα πρόγραμμα που είναι αμιγώς γυναικεία υπόθεση. Περιλαμβάνει το νέο έργο «Τα έξι γράμματα για την Κάλλας: ΑΠΟΛΛΩΝ» που συνέθεσε η Κωνσταντία Γουρζή κατά παραγγελία της Κ.Ο.Α., το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα της Κλάρα Βηκ-Σούμαν και την Πέμπτη Συμφωνία της, γνωστής στην εποχή της ως «ο θηλυκός Μπετόβεν», Αιμιλίας Μάγερ.

Διακεκριμένη συνθέτης και μαέστρος η Κωνσταντία Γουρζή, που ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ζει και δημιουργεί στην Γερμανία, αφιερώνει τη νέα της σύνθεση στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας. Όχι τυχαία. Το έργο της «Τα έξι γράμματα για την Κάλλας: ΑΠΟΛΛΩΝ», αποτελείται από έξι μινιατούρες, εμπνευσμένες από ισάριθμα χαρακτικά του Γερμανού καλλιτέχνη Alexander Polzin, ο οποίος αποτυπώνει το κεφάλι της Μαρίας Κάλλας, χωρίς στόμα, μπροστά από την Πορτάρα της Νάξου, σε έξι διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές.

Κόρη του Φρήντριχ Βηκ, σύζυγος του, αγαπημένου μαθητή του πατέρα της, Ρόμπερτ Σούμαν και μητέρα επτά παιδιών, η Κλάρα Βηκ-Σούμαν δεν ήταν το είδος της γυναίκας που ετεροκαθορίζεται. Εκθαμβωτική πιανίστα με λαμπρή σταδιοδρομία και επιτυχημένες περιοδείες ανά την Ευρώπη, ασχολήθηκε από πολύ νέα και με την σύνθεση, γράφοντας μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα έργα για πιάνο, τραγούδια, δύο έργα μουσικής δωματίου και ένα Κοντσέρτο για πιάνο. Το τελευταίο είχε αρχίσει να το συνθέτει το 1833 όταν ήταν μόλις 14 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 1835, έγινε η επίσημη πρεμιέρα στη Λειψία, με την Ορχήστρα Γκεβάντχαους και σολίστ την ίδια την Κλάρα υπό την μουσική διεύθυνση του Φέλιξ Μέντελσον. Παρότι έργο έφηβης, το Κοντσέρτο εντυπωσιάζει για τον βαθύ λυρισμό και την δραματικότητά του.

Κληρονόμος της, διόλου ευκαταφρόνητης, περιουσίας του φαρμακοποιού πατέρα της, η Αιμιλία Μάγερ προτίμησε να «παντρευτεί» τις τέχνες. Αφοσιώθηκε στην γλυπτική και στην μουσική, σπουδάζοντας καταρχάς σύνθεση κοντά στον, προβεβλημένο τότε, Γερμανό συνθέτη Καρλ Λέβε που ως βαθύς γνώστης και μελετητής του έργου του Μπετόβεν και φίλος του Μέντελσον, άσκησε σημαντική επιρροή στην διαμόρφωση του προσωπικού ύφους της μαθήτριάς του.

Η Μάγερ υπήρξε η πολυγραφότερη Γερμανίδα γυναίκα συνθέτις του 19ου αιώνα. Έγραψε πάμπολλα έργα, ασχολούμενη κατά κύριο λόγο με μεγάλες φόρμες. Καθώς, μετά τον θάνατό της, το έργο της περιήλθε σε αφάνεια (μόλις τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια έχει αρχίσει να επανέρχεται σποραδικά στο μουσικό προσκήνιο), παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς γράφτηκε η Πέμπτη Συμφωνία της. Το ύφος, πάντως, προσομοιάζει γενικά σε αυτό των συμφωνικών έργων του Μέντελσον.

Το πρόγραμμα της βραδιάς

Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 20.30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων:
25 ευρώ (Διακ.), 20, 15, 10, 5 ευρώ(φοιτητές, νέοι έως 25, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες:
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τ. 210 7257601-3

Αγορά εισιτηρίων:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τ. 210 7282333

*Tης συναυλίας θα προηγηθεί στις 19:45 δωρεάν εισαγωγική ομιλία, για τους κατόχους εισιτηρίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν ρύθμιση για τα δάνεια υπερχρεωμένων εργαζόμενων


Αποτελεί κοινό αίτημα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και πως δεν θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, για οφειλές των δήμων και των περιφερειών προς τρίτους, ζητούν από κοινού η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε συνάντηση, που είχαν χθες το προεδρείο της ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές να θέσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το αίτημα για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει με επιστολή του από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ληφθεί μέριμνα σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όσο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ιδιωτικές τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές δομές και τη συνέχιση της λειτουργίας τους, η ΚΕΔΕ έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ. Επίσης, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ ενημέρωσε την ΠΟΕ -ΟΤΑ ότι έχει καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές.

Τέλος, για το θέμα της κινητικότητας και την αξιολόγηση του προσωπικού, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ότι προς το παρόν δεν έχει κληθεί να καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών της Συμβουλίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές


Από το δήμο Τρικάλων.

Στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικής Δομής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία θα έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα, προχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων θα παρέχει δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων οι οποίοι θα ενταχθούν σ' αυτό μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και ανάλογα με τις θέσεις που θα προσφερθούν δωρεάν από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η επιλογή των μαθητών στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή της Κοινωνικής Δομής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που θα προκύψει μετά από την αξιολόγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει στα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν συμβουλευτική σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες


Πρόγραμμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη, μέσω του νέου προγράμματος «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων», υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Στόχος τής ΕΣΕΕ είναι η ελάφρυνση των επιπτώσεων τής μεγάλης ύφεσης που διανύουμε, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων και η διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους σε μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον ορίζοντα.

Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να υποστηριχθούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα τής κατάστασης, να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, αλλά και τις θέσεις εργασίας, που αυτές προσφέρουν.

Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχει η ΕΣΕΕ, μέσω του νέου προγράμματος «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων», καλύπτει ένα ευρύ σύνολο από τομείς τόσο της καθημερινής λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική ανάπτυξής τους. Η θεματολογία οργανώνεται στους ακόλουθους γενικούς άξονες:

- Χρηματοοικονομικά θέματα (αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας, διαχείριση οφειλών, εξορθολογισμός κόστους λειτουργίας κ.λπ.).

- Φορολογικά θέματα (κατανόηση των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, διαμόρφωση ετήσιου πλάνου φορολογικών υποχρεώσεων κ.λπ.).

- Ασφαλιστικά / εργοδοτικά θέματα.

- Αναδιοργάνωση, τεχνολογική αναβάθμιση, διαφοροποίηση προϊόντων.

- Θέματα εξωστρέφειας / εξαγωγών.

- Υποστήριξη στην ολοκλήρωση κύκλου ζωής των επιχειρήσεων (διαχείριση διαδικασίας μετάβασης σε νέο καθεστώς λειτουργίας, αλλαγή κλίμακας / μεγέθους επιχείρησης, κ.λπ.).

Το ιεραρχικό σύστημα υλοποίησης τού έργου περιλαμβάνει 5 εμπειρογνώμονες και έναν σημαντικό αριθμό από συμβούλους / μέντορες.

Η ΕΣΕΕ κατέληξε στη συνεργασία με τους συγκεκριμένους επιστήμονες, μέσα από μια ανοικτή διαδικασία επιλογής τους, με βάση προκαθορισμένα κριτήρια αξιολόγησης τής γνώσης, της εμπειρίας και της εξειδίκευσής τους σε συγκεκριμένους τομείς. Στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνονται ειδικοί με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε κρίσιμους τομείς τής λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

Ο Δ. Μπούρλος, ειδικός σε ασφαλιστικά θέματα.

Ο Αντ. Μέγγουλης, για εξειδικευμένα νομικά ζητήματα.

Οι Αντ. Μουζάκης και Δ. Λέντζας, ειδικοί σε θέματα φορολογίας.

Ο Ν. Τριτάρης, ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Ο Δ. Καρράς, ειδικός σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας, και η Ειρήνη Βλαχάκη, ειδική σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζονται από δεκαπέντε συμβούλους, που συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της υποστήριξης των επιχειρήσεων από την αναγνώριση των αναγκών τους, στον καθορισμό του πλάνου δράσης τους έως και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τής εφαρμογής του από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» τού ΕΣΠΑ 2007-2013. Στόχος είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσον το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων. Ήδη, από το σχεδιασμό του έργου έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί μια τόσο μεγάλης έκτασης πρωτοβουλία με το μικρότερο δυνατό κόστος, με το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν και με τη βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2013. Οι υπηρεσίες, όμως, αυτές της ΕΣΕΕ θα συνεχίσουν να παρέχονται στις εμπορικές επιχειρήσεις και μετά τη λήξη τού προγράμματος.
(ΕΣΕΕ).

Στόχος τής ΕΣΕΕ είναι η ελάφρυνση των επιπτώσεων τής μεγάλης ύφεσης, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων και η διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους σε μεσοπρόθεσμο, τουλάχιστον, ορίζοντα.

Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να υποστηριχθούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα τής κατάστασης, να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, αλλά και τις θέσεις εργασίας, που αυτές προσφέρουν.

Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχει η ΕΣΕΕ, καλύπτει ένα ευρύ σύνολο από τομείς της καθημερινής λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική ανάπτυξής τους.

Η θεματολογία οργανώνεται στους ακόλουθους γενικούς άξονες:

- Χρηματοοικονομικά θέματα (αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας, διαχείριση οφειλών, εξορθολογισμός κόστους λειτουργίας κ.λπ.).

- Φορολογικά θέματα (κατανόηση των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, διαμόρφωση ετήσιου πλάνου φορολογικών υποχρεώσεων κ.λπ.).

- Ασφαλιστικά/εργοδοτικά θέματα.

- Αναδιοργάνωση, τεχνολογική αναβάθμιση, διαφοροποίηση προϊόντων.

- Θέματα εξωστρέφειας/εξαγωγών.

- Υποστήριξη στην ολοκλήρωση κύκλου ζωής των επιχειρήσεων (διαχείριση διαδικασίας μετάβασης σε νέο καθεστώς λειτουργίας, αλλαγή κλίμακα /μεγέθους επιχείρησης, κ.λπ.).

Το ιεραρχικό σύστημα υλοποίησης τού έργου περιλαμβάνει 5 εμπειρογνώμονες και έναν σημαντικό αριθμό από συμβούλους.

Η ΕΣΕΕ κατέληξε στη συνεργασία με τους συγκεκριμένους επιστήμονες, μέσα από μια ανοικτή διαδικασία επιλογής τους, με βάση προκαθορισμένα κριτήρια αξιολόγησης τής γνώσης, της εμπειρίας και της εξειδίκευσής τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνονται ειδικοί με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε κρίσιμους τομείς τής λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

- Ο Δ. Μπούρλος, ειδικός σε ασφαλιστικά θέματα.

- Ο Αντ. Μέγγουλης, για εξειδικευμένα νομικά ζητήματα.

- Οι Αντ. Μουζάκης και Δ. Λέντζας, ειδικοί σε θέματα φορολογίας.

- Ο Ν. Τριτάρης, ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

- Ο Δ. Καρράς, ειδικός σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας

- Η Ειρήνη Βλαχάκη, ειδική σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζονται από δεκαπέντε συμβούλους, που συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της υποστήριξης των επιχειρήσεων από την αναγνώριση των αναγκών τους, στον καθορισμό του πλάνου δράσης τους έως και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τής εφαρμογής του από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» τού ΕΣΠΑ 2007-2013.


Διαβάστε περισσότερα...

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά»


Μειώνονται οι αναγκαστικές μετακινήσεις φοιτητών.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμοδία Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το τελικό σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Το τμήματα που επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2013 ήταν 386 (249 στα ΑΕΙ και 137 στα ΤΕΙ) ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα ΑΕΙ καιν 134 στα ΑΕΙ.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των φοιτητών που θα χρειαστεί να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις, τελικά αποφασίστηκε να τεθούν σε καθεστώς μεταβατικότητας δέκα τμήματα που η συγχώνευσή τους οδηγούσε σε μείωση σημαντικού αριθμού φοιτητών.

Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα εξακολουθούν να λειτουργούν στην ίδια πόλη ως τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου οι εισακτέοι των Πανελλαδικών του 2012 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια θα συγχωνευτούν με άλλο τμήμα.

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δε θα συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Σερρών, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο.
Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι φοιτητές τριών ΤΕΙ μετακινούνται σε μακρινές πόλεις: 286 φοιτητές από το Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων στις Σέρρες πάνε στο ομώνυμο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, 139 από το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στα Νέα Μουδανιά πάνε Μεσολόγγι και 347 από το τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ζακύνθου στο αντίστοιχο του ΤΕΙ Αθήνας.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για βελτίωση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ


Βίβιαν Ρέντινγκ: Τα ΑμΕΑ ακόμη έρχονται αντιμέτωπα με πλείστα εμπόδια καθημερινά.

Η Γαλλίδα υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί και η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ επεσήμαναν ότι τα 80 εκατ. ΑμΕΑ που έχουν καταμετρηθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Τα ΑμΕΑ ακόμη έρχονται αντιμέτωπα με πλείστα εμπόδια καθημερινά στη ζωή τους. Για να μπορούνε να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, θα πρέπει να μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες», υπογράμμισε η επίτροπος.

«Η συμμετοχή στα κοινά κι η αυτονομία των ΑμΕΑ εδράζεται σε μία προϋπόθεση αρχής: την προσβασιμότητα όλης της κοινωνίας μας», επεσήμανε από την πλευρά της η Καρλοτί.

«Η προσβασιμότητα προσφέρει νέες εμπορικές ευκαιρίες και (οι άνθρωποι με αναπηρία) μπορούν να έχουν έναν πραγματικό αντίκτυπο στην παροχή κινήτρων για την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε η Ρέντινγκ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο σταθμός του μετρό που εξυπηρετεί τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., στην καρδιά των Βρυξελλών, δεν είναι προσβάσιμος εδώ και πολλές ημέρες για τους ανθρώπους με αναπηρία εξαιτίας εργασιών που προβλέπεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρείτε δουλειά με προσόν την... ελληνική γλώσσα


Θέσεις εργασίας για Έλληνες σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία.

«Ομιλείτε ελληνικά; Προσλαμβάνεστε!»

Αυτό θα μπορούσε να είναι το κείμενο της αγγελίας πολλών διεθνών εταιρειών, οι οποίες αναζητούν υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, με γνώμονα τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Εταιρείες, αλλά και ιδιώτες του εξωτερικού, αναζητούν να προσλάβουν έλληνες γιατρούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών και άτομα για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Βασική προϋπόθεση για όλες τις θέσεις είναι η γνώση ελληνικών και η κατοχή των εκάστοτε τυπικών προσόντων.

Όσοι Έλληνες ή ελληνόφωνοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό, μπορούν να αναζητήσουν στις εξειδικευμένες αγγελίες, που παρουσιάζονται παρακάτω, τη θέση που τους ενδιαφέρει σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία και… ποιος ξέρει, ίσως και το μελλοντικό εργοδότη τους.

Οικονομικά

Equity Fundamentals Analyst: Το Bloomberg Equities Group αναζητά αναλυτή, προκειμένου να καλύπτει τις οικονομικές εξελίξεις στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στα οικονομικά ή στη λογιστική, σπουδές επιπέδου MBA ή Master σε συναφές αντικείμενο, εκτενή γνώση και εξειδίκευση του βιομηχανικού τομέα, επαφή με τους πελάτες του πρακτορείου, ικανότητα έρευνας και ανάλυσης δεδομένων και γνώση της ρωσικής γλώσσας (επιθυμητό προσόν). Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, πατήστε εδώ.

Area Manager: Τραπεζικός οργανισμός με έδρα τη Βορειοδυτική Μελβούρνη, αναζητά ελληνόφωνο συνεργάτη με ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα της περιοχής. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώσεις της λιανικής τραπεζικής, καθώς και των προϊόντων, που απευθύνονται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης προσφέρει ο κ. Cameron Stewart στο τηλ. (03) 9945 6755. Αιτήσεις με ηλεκτρονική μορφή σε αυτή τη διεύθυνση.

Accounts: Έλληνες λογιστές με έδρα το Βουκουρέστι (Ρουμανία) αναζητά η εταιρεία Εnpact, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των επιχειρηματικών λύσεων και της διαχείρισης της τεχνολογίας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις επιχειρήσεις 17 χωρών. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά, να διαθέτουν πτυχίο, αλλά και διετή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο της θέσης, να έχουν γνώση του MS Office και δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Market Research: Εταιρεία, που διενεργεί έρευνες αγοράς και έχει έδρα το Λονδίνο, ζητά Έλληνα, προκειμένου να διενεργεί τηλεφωνικές έρευνες και συνεντεύξεις από πελάτες της. Η εργασία είναι για περιορισμένη χρονική περίοδο, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν καλά αγγλικά. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αυτή.

Υγεία

Clinical Care Coordinator: Το ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, St. Basil's Homes, ζητά έμπειρο συντονιστή κλινικής φροντίδας, με γνώσεις ελληνικών ή ιταλικών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων, που φιλοξενεί το ίδρυμα, έχουν ελληνική ή ιταλική καταγωγή. Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρόσληψη απαιτείται η κατοχή βίζας εργασίας από Αυστραλία ή Ν.Ζηλανδία. Οι αιτήσεις των υποψηφίων αποστέλλονται στο e-mail: manager@stbasilsvic.com.au ή ταχυδρομικά ως εξής:Attention: Manager, 24 - 36 Lorne Street, Fawkner, VIC 3060.

Nurses: Ζητούνται διπλωματούχες νοσηλεύτριες για εργασία σε κλινικές και γηροκομεία στη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να γνωρίζουν καλά τη γερμανική γλώσσα (επίπεδο B2), να διαθέτουν προϋπηρεσία σε κλινική/ές, σπουδές τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης νοσηλευτικών τμημάτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ, συστατικές επιστολές κ.α. Στις ενδιαφερόμενες προσφέρεται δωρεάν διαμονή, μισθός 1.300 ευρώ και άνω, επίδομα αδείας κ.α. Οι υποψήφιες μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους σε μορφή Europass CV, μια φωτογραφία τους, καθώς και συνοδευτική επιστολή στο e- mail: info@job-gastro-express.de.

Doctors: Επιμελητή/ρια ιατρό στην καρδιολογία ζητά κλινική στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, ενώ ειδικευμένη/ο ιατρό για το τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών πρόκειται να προσλάβει πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή του Αννόβερου. Για την πρώτη θέση, ο υποψήφιος/α ιατρός θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την ειδικότητα της καρδιολογίας και εσωτερικής παθολογίας, να διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις στην επεμβατική καρδιολογία και να μπορεί να διεξάγει αυτόνομα εξετάσεις με καθετήρα καρδιάς και αγγειοπλαστική με μπαλονάκι (PCI).

Η δεύτερη θέση του ειδικευμένου ιατρού θα καλυφθεί από ιατρούς της εσωτερικής παθολογίας, γενικής παθολογίας, χειρουργικής και αναισθησιολογίας. Ο κάτοχος της θέσης θα αποκτήσει τίτλο «Ειδικός Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών». Τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων αποστέλλονται στο e-mail: info@grecruitment.com επισυνάπτοντας το πτυχίο, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικών εμπειριών, συστατικές επιστολές και βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας.

Doctors- Nurses: Συνολικά, 150 θέσεις ειδικών ιατρών και 200 θέσεις έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού έχει ανοικτές η Νορβηγία, για τη στελέχωση κρατικών νοσοκομείων - κλινικών σε όλη τη χώρα. Οι γιατροί θα πρέπει να ανήκουν στις εξής ειδικότητες: ακτινολόγου, γυναικολόγου, ψυχιάτρου, παθολόγου, ουρολόγου, ογκολόγου, παιδίατρου, αναισθησιολόγου, γηριάτρου, εσωτερικού παθολόγου, χειρούργου, οικογενειακού ιατρού. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως το πτυχίο τους, την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον τριετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β1.

Οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, που ζητούνται, θα πρέπει να ανήκουν στους τομείς: χειρουργείων, επειγόντων περιστατικών, αναισθησιολογίας, καρκινοπαθών, παιδιατρικής, αλλεργιολογίας, δερματολογίας, διαβητολογίας, γαστρεντερολογίας, γηριατρικής, μονάδας εντατικής θεραπείας, καρδιολογίας, πνευμονολογίας, νευροχειρουργικής, νεφρολογίας, ορθοπεδικής, κατάχρησης ουσιών, αποκατάστασης, ρευματολογίας, εγκεφαλικών επεισοδίων, ουρολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, μαίες και γενικούς νοσηλευτές.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτικής, άδεια άσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον διετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β2. Βιογραφικά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στο e-mailinfo@grecruitment.com.

Doctors: Η Global Medi Rec ζητά να καλύψει άμεσα δύο θέσεις ειδικού παθολόγου σε κρατικό νοσοκομείο της Σκοτίας. Οι ετήσιες απολαβές του γιατρού κυμαίνονται μεταξύ 74.504 και 100.476 λιρών (ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία του), ενώ οι ώρες εργασίας του θα είναι 37,5 την εβδομάδα (συν εφημερίες), με αρχικό συμβόλαιο ενός έτους, που μπορεί να ανανεωθεί. Περισσότερες πληροφορίες στην Κατερίνα Κοντάλιπου τηλ: 6934 803930. Υποβολή βιογραφικών στο e mail:katerina.kontalipou@globalmedirec.com.

Πληροφορική

Computer scientists: Στελέχη στις ειδικότητες Senior Software QA Engineer, Software Engineer, Software Customer Support Engineer, Business Intelligence Engineer, Senior Application Consultant, PreSales Consultant, Software Quality Assurance Engineer και Systems Integration Engineer προτίθεται να προσλάβει η εταιρεία Qualco, που σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις λογισμικού και ολοκληρωμένα συστήματα ΙΤ.

Για όλες τις θέσεις, εκτός από τις γνώσεις ελληνικής γλώσσας, απαιτείται πτυχίο μηχανικού, ή τίτλοι σπουδών σχετικοί με την τεχνολογία ή την πληροφορική, εμπειρία σε συναφές αντικείμενο ενός έως τεσσάρων ετών, καθώς και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών από τους υποψηφίους στο email jobs@qualco.gr.

Software Designers: Μόνιμη εργασία στη Γερμανία σε έλληνες σχεδιαστές λογισμικού προσφέρει εταιρεία πληροφορικής με έδρα τη Βρέμη. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ Πληροφορικής ή Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με κατεύθυνση πληροφορικής ή παρεμφερές πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, πολύ καλή γνώση του .NET-Framework (4.5) και του C#, εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών δικτύου με ASP.NET MVC και jQuery, ή στην ανάπτυξη εφαρμογών WPF με MVVM και XAML, καλή γνώση σχεσιακών βάσεων δεδομένων και SQL, εμπειρία σε Clean Code, Scrum, Unit Testing ή Team Foundation Server, καθώς και γνώση γερμανικών και αγγλικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e-mailinfo@hellasing.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6976082291 (κα Τσούκη, Γραφείο «Γέφυρα»).

Technical Product Owner: Ο νέος υπάλληλος θα εργαστεί στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Booking.com (Europe) στο Άμστερνταμ. Απαιτείται, μεταξύ άλλων, τίτλος σπουδών επιπέδου Bachelor ή Master στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στην πληροφορική, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, επικοινωνιακές δεξιότητες, αναλυτική σκέψη κ.α. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε αυτή τη διεύθυνση.

Μηχανικοί

Engineers: Δεκαοκτώ νέους μηχανικούς (ή με μερική εμπειρία) πρόκειται να καλύψει άμεσα πολυεθνική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιθογραφικής τεχνολογίας στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσλάβει 3 Service Engineers, 5 Test and Maintenance Engineers και 10 Graduate System Install Engineers. Οι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και επιθυμία να εξειδικευτούν σε Hi-tech τεχνολογίες.

Για τις προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληρούν ανά ειδικότητα, μπορούν να ενημερωθούν στο site της εταιρείας, που λειτουργεί ως μεσάζοντας μεταξύ των υποψηφίων και των διεθνών εταιρειών, που αναζητούν προσωπικό, www.grecruitment.com. Όσοι ενδιαφέρονται να αξιολογηθούν για τις εν λόγω θέσεις, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e mail: info@grecruitment.com. Για τους επιλεγμένους υποψηφίους, θα κανονιστούν άμεσα συνεντεύξεις μέσω Skype, σε δεύτερη φάση προσωπικές, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ολλανδία.

Electronics Design Engineer: Η εταιρεία, με έδρα το Brackley της Μ.Βρετανίας, αναζητά μηχανικό με ειδίκευση στο σχεδιασμό ψηφιακών κυκλωμάτων. Ο ιδανικός υποψήφιος θα ήταν καλό να έχει γνώσεις της γλώσσας προγραμματισμού C ή C# και εμπειρία στα Atmel AVR. Προσφέρεται βοήθεια με τη μετεγκατάσταση και απολαβές, που κυμαίνονται μεταξύ 22.000 και 30.000 λιρών, ανάλογα με την εμπειρία. Βιογραφικά υποβάλλονται στο e-mail apos@rationalauto.com.

Instrumentation/Electrical Technician: Από την εταιρία Koch Pipeline Company, που διαθέτει 4.000 χλμ. αγωγούς στις ΗΠΑ. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να είναι απόφοιτος τεχνικής σχολής, να διαθέτει εμπειρία ενός έτους σε βιομηχανικά είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, να έχει προϋπηρεσία στην αντιμετώπιση ηλεκτρικών προβλημάτων, να διαθέτει γνώση Η/Υ, αγγλικών και να έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει και να δουλεύει σε ακραίες κλιματικές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες στο site www.kochpipeline.com. Αποστολή βιογραφικών ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση αυτή.

Engineer: Από βιομηχανική εταιρεία ζητείται για μόνιμη εργασία στη Γερμανία Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός, με εμπειρία στη μεταλλογραφία για τον εργαστηριακό έλεγχο ποιότητας. Για τη θέση απαιτείται πτυχίο Μηχανικού Μεταλλείων - Μεταλλουργού, προϋπηρεσία σε βιομηχανία και πολύ καλή γνώση γερμανικών. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στη διεύθυνσηinfo@hellasing.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 6976082291 (κα Τσούκη).

Εστίαση

Waiter: Σερβιτόρο ή σερβιτόρα με προηγούμενη εμπειρία στο service και στην εξυπηρέτηση πελατών προτίθεται να προσλάβει το ελληνικό εστιατόριο Zeus, που βρίσκεται στo Oschersleben της Σαξωνίας (Γερμανία). Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να μιλούν καλά τη γερμανική γλώσσα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες, στο τηλέφωνο (0049) 174 8328 245.

Restaurant General Manager: Το εστιατόριο High Volume πρόκειται να προσλάβει γενικό διευθυντή για το νέο κατάστημα, που ανοίγει στην περιοχή Temecula (ΗΠΑ). Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων τριετή εμπειρία σε διευθυντική θέση εστιατορίου, προϋπηρεσία σε μεγάλα εστιατόρια, ηγετικές ικανότητες, επικοινωνία και γνώση της ελληνικής γλώσσας. Υποβολή βιογραφικών στο emailtorob@geckohospitality.com.

Line cook: Μάγειρα με εμπειρία αναζητά ελληνικό οικογενειακό εστιατόριο στην περιοχή Spruce Grove Alberta του Καναδά. Οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Αποστολή βιογραφικού στο φαξ +1 780-960-0946. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. +1 780-960-6694 (Ηλίας).

Waiters: Έλληνας ιδιοκτήτης της αλυσίδας BAR & GRILL στον Καναδά ζητά τρεις σερβιτόρους και τρεις βοηθούς κουζίνας για άμεση πρόσληψη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά (γραπτά και προφορικά), ενώ θα εκπαιδευτούν στην ίδια την επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη στο email vegasbob@telusplanet.net.

Άλλες ειδικότητες

Nanny: Παιδοκόμο με γνώσεις ελληνικής ή γαλλικής γλώσσας αναζητά οικογένεια στο Baron’s Court (Μ.Βρετανία), προκειμένου να φροντίσει το 10 μηνών μωρό τους. Η εργασία θα είναι πενθήμερη, το ωράριο πεντάωρο και οι απολαβές θα είναι 10 λίρες την ώρα. Οι υποψήφιες καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα της αίτησης στη διεύθυνση αυτή.

Mink Fur Technician: Πεπειραμένους τεχνίτες για την παραγωγή γουνών βιζόν αναζητά η εταιρεία παραγωγής γούνινων ενδυμάτων Qingdao Overseas Investment Group. Η εταιρεία εδρεύει στην Κίνα και υπόσχεται στους υποψήφιους καλό μισθό, προνόμια και ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους, η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών στο e –mail overseas003@live.cn

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

http://hireagreek.com/?job_listing#open

http://www.greekamericancareers.com/

http://www.careerjet.com/greek-jobs.html

http://australia.trovit.com/jobs/greek-speaking-jobs

http://www.indeed.co.uk/Greek-Speaking-jobs

http://www.multilingualvacancies.com/vacancies/greek-language-jobs.php

http://www.toplanguagejobs.co.uk/language/Greek

www.grecruitment.com

http://www.hellasing.com/


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...