Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εγκυμοσύνη & Σεξ: Οι καλύτερες στάσεις για κάθε τρίμηνο


«Η σεξουαλική δραστηριότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει αποδειχθεί πως έχει θετικά οφέλη τόσο για τη μέλλουσα μητέρα όσο και για το έμβρυο», δηλώνει η Kecia Gaither, γυναικολόγος στο ιατρικό κέντρο Montefiore Medical Center.

"Το σεξ είναι γνωστό ότι απελευθερώνει ενδορφίνες και την ωκυτοκίνη, αλλιώς γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης», χαρίζοντας τη χαλάρωση και μια αίσθηση ευεξίας", δηλώνει η ίδια.

Εκτός αυτού, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αφού ανεβαίνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα, αυξάνεται η προγεστερόνη καθώς και η ροή του αίματος στην περιοχή της πυελού, εξού και οι δυνατοί οργασμοί!

Κάποια όμως ζευγάρια θεωρούν άβολο να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια των εννέα αυτών μηνών ενώ κάποια άλλα δεν το κάνουν σωστά. Σε γενικές πάντως γραμμές πάντως θα πρέπει να αποφεύγετε το σεξ ενώ στηρίζεστε στην πλάτη σας στο τέλος του δευτέρου τριμήνου και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης. Επίσης το πρωκτικό σεξ δεν είναι ασφαλές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εδώ είναι πάντως, σύμφωνα με την Gaither, επτά στάσεις φιλικές προς την εγκυμοσύνη.

Πρώτο τρίμηνο

Ψαλίδι


Η στάση αυτή είναι εύκολη και για τους δύο συντρόφους, είναι απαλή και επιτρέπει την ήπια και αργή διείσδυση, ιδανική για εγκύους.

Στην άκρη του κρεβατιού/καναπέ


Αν σας αρέσει η ιεραπόστολική στάση αλλά δεν βολεύεστε εξαιτίας της κοιλιάς που μεγαλώνει, αυτή η θέση είναι η ιδανική αφού το βάρος του συντρόφου σας δεν πέφτει πάνω σας. Ξαπλώστε στην άκρη του καναπέ, με τον σύντροφό σας όρθιο στο πάτωμα και τα πόδια σας στον αέρα, να τα κρατά ο σύντροφός σας ή τυλιγμένα γύρω του. Να θυμάστε, όμως, ότι αυτή η στάση είναι καλή μέχρι να συμπληρωθούν οι 20 εβδομάδες κύησης.

Δεύτερο τρίμηνο

Doggy style

Είναι ιδανική στάση για τους πόνους στη μέση. Γονατίστε πάνω στον καναπέ, είτε με την κοιλιά σας να κοιτάζει την πλάτη του καναπέ και τα χέρια να στηρίζονται σε αυτήν. Αφήστε τον σύντροφό σας να διεισδύσει από πίσω. Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε πόνο στην πλάτη σας κατά τη διάρκεια του σεξ, στηρίξτε το στήθος σας σε μερικά μαξιλάρια

Κουταλάκια

Ξαπλώστε κολλητά ο ένας στον άλλον, με την πλάτη σας να ακουμπά το στέρνο του συντρόφου σας και αφήστε τον να διεισδύσει. Μπορείτε να έχετε ένα μαξιλάρι στα γόνατα ώστε να μην πιέζεται η κοιλίτσα σας.
Τρίτο τρίμηνο

Η καουμπόισσα

Το καλό σε αυτή τη στάση είναι ότι έχετε εσείς τον έλεγχο. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε το ρυθμό και το βάθος ενώ παράλληλα ο σύντροφός σας θα έχει άμεση πρόσβαση στο στήθος σας, που είναι τώρα πιο ευαίσθητο από ποτέ.

Κουταλάκια
Και πάλι, αφού είναι μια πολύ βολική στάση επειδή δεν πιέζει το έμβρυο αλλά ούτε και την λεκάνη σας και σας επιτρέπει να ελέγξετε το βάθος της διείσδυσής.

Στοματικό
Τέλος και αφού η κοιλιά σας έχει πλέον μεγαλώσει τόσο που δεν σας επιτρέπει να κάνετε και πολλά πράγματα, να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει και το στοματικό σεξ.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με το βλέμμα στα επίμαχα του...


Πώς τσεκάρουν οι γυναίκες έναν προικισμένο.


Δείτε το βίντεο με το πείραμα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε τα στήθη της πινέλα


Μία διαφορετική ζωγράφος.

Η Kira Ayn Varszegi δεν είναι μία συνηθισμένη καλλιτέχνιδα. Κατάφερε να ξεχωρίσει αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά πινέλα με τα στήθη της κάνοντας τους πίνακες της να έχουν το κάτι το διαφορετικό.





















Διαβάστε περισσότερα...

Άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων


Άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κάποιο… περίεργο γεγονός ή πολλές φορές λόγω ενός απίθανου αντικειμένου… που βρέθηκε στο διάβα τους. Η λίστα των πιο παράξενων θανάτων στον κόσμο δεν έχει τέλος, προκαλώντας την έκπληξη στους αναγνώστες.

1. Ο Τζακ Ντάνιελ, ιδρυτής του γνωστού ουίσκι, πέθανε όταν μολύνθηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του μετά από ένα χτύπημα: Κλώτσησε το χρηματοκιβώτιό του που είχε «κολλήσει» και δεν άνοιγε.

2. Ο θεατρικός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του έναν φελλό.

3. Ο περίφημος αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί πέθανε όταν τον πάτησε τραμ, έξω από το εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών κατασκευής της εκκλησίας Sagrada Familia στη Βερκελώνη.

4. Ένα μαντίλι είναι υπεύθυνο για το θάνατο της διάσημης χορεύτριας του 20ού αιώνα Ισιδώρας Ντάνκαν. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε το κάμπριο αυτοκίνητό της, το μακρύ μαντίλι που φορούσε στο λαιμό μπλέχτηκε στις ρόδες με αποτέλεσμα να της σπάσει το λαιμό.

5. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε εξαιτίας μιας μόλυνσης στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με… οδοντογλυφίδες.

6. Ο γνωστός κασκαντέρ του κινηματογράφου Μπόμπι Λιτς, που κατέβηκε μέσα σε ένα βαρέλι τους καταρράκτες του Νιαγάρα, γλίστρησε σε μια φλούδα πορτοκαλιού και έσπασε το πόδι του. Στη συνέχεια το χτύπημα μολύνθηκε και πέθανε μέσα σε δύο μήνες.

7. Ο Σερ Φράνσις Μπέικον πέθανε από πνευμονία κατά τη διάρκεια ενός πειράματος: Προσπαθούσε επί μέρες να διατηρήσει ένα κοτόπουλο στο χιόνι (σ.σ. Το πείραμα ήταν επιτυχημένο).

8. Ο αρχαίος νομοθέτης Δράκων πέθανε από ασφυξία σε θέατρο της Αίγινας, όταν πλήθη ευχαριστημένων οπαδών του τον σκέπασαν με τους μανδύες τους, δηλώνοντας έτσι τη χαρά τους.

9. Ο δραματικός ποιητής Αισχύλος λέγεται ότι σκοτώθηκε όταν δέχτηκε στο κεφάλι του μία χελώνα, η οποία έπεσε από τα νύχια ενός αετού που πετούσε ψηλά.

10. Ένας Αυστρο-αμερικανός μαθηματικός, ο Κουρτ Γκόμπελ, πέθανε από ασιτία κατά τη διάρκεια νοσηλείας της συζύγου του στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή, καθώς αρνιόταν να του ετοιμάσει το φαγητό κάποιος άλλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιρετική, μάγισσα και πολεμίστρια αλλά... αγία


Η Ιωάννα της Λωραίνης, η γυναίκα που «ντυνόταν με ανδρικά ρούχα».

Η Ζαν ντ 'Άρκ, γνωστή και ως «Παρθένος της Ορλεάνης», είναι από τις ιστορικές φιγούρες που αναγνωρίστηκαν μετά θάνατον.

Η ζωή γύρισε την πλάτη αμετάκλητα στην εθνική ηρωίδα της Γαλλίας, που οδήγησε τα γαλλικά στρατεύματα σε νίκη κατά των βρετανών κατακτητών στην Ορλεάνη σε ηλικία μόλις 18 ετών, και έπρεπε να καεί ζωντανή στην πυρά για να αναγνωριστεί η συνεισφορά της και το ταυτόχρονο ατόπημα ενός έθνους.

Η γυναίκα που «ντυνόταν με ανδρικά ρούχα» και είχε «κοντοκουρεμένη κόμη», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έμελλε να αντιστρέψει τη μοίρα των Γάλλων κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο, ενώ 500 χρόνια αργότερα, το 1920, θα αγιοποιούταν από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ας δούμε τα έργα και τις ημέρες της αγίας που δεν υπέμεινε με τίποτα τον ζυγό...

Πρώτα χρόνια



Η Ιωάννα της Λωραίνης γεννιέται το 1412 (στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με κάποιες πηγές) σε οικογένεια χωρικών και αφοσιωμένων θρήσκων στο μικρό χωριό του Ντομρεμί της Γαλλίας.

Σε ηλικία 12 ετών, η μικρή Γαλλίδα θα νιώσει το θεϊκό κάλεσμα μέσα από αποκαλυπτικό όραμα: ο αρχάγγελος Μιχαήλ, η αγία Αικατερίνη και η αγία Μαργαρίτα θα την καλέσουν να πάρει τα όπλα και να ξεπλύνει την ατίμωση του λαού της από τους Βρετανούς. Ήταν τα χρόνια του Εκατονταετούς Πολέμου Αγγλίας-Γαλλίας, με τις γαλλικές δυνάμεις να γνωρίζουν συντριπτικές ήττες.

Η Ιωάννα χαρακτηριζόταν -ήδη από παιδί- από εξαιρετική ευσέβεια και ευλάβεια, την ώρα που ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε απευθείας με τους αγίους, εγείροντας από νωρίς τη μήνη της καθολικής εκκλησίας, ιδιαίτερα εξαιτίας της δήλωσής της ότι επικοινωνούσε με τον Θεό.

Και βέβαια, όπως έμελλε να δείξει η Ιστορία, η Ιωάννα διέθετε αξιοσημείωτο κουράγιο και μεγαλοφυείς στρατηγικές ικανότητες...

Ιστορικό πλαίσιο



Το στέμμα της Γαλλίας κατά τα χρόνια όπου έζησε η Ιωάννα της Λωραίνης ήταν αντικείμενο διαμάχης: από τη μία, ο γάλλος δελφίνος Κάρολος (αργότερα Κάρολος Ζ') και από την άλλη ο μονάρχης της Βρετανίας Ερρίκος ΣΤ'.

Οι στρατιές του Ερρίκου είχαν ήδη καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος του γαλλικού βασιλείου, με το κράτος του Καρόλου να συρρικνώνεται διαρκώς, την ώρα που ο ίδιος, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, δεν είχε στεφθεί ακόμα βασιλιάς της Γαλλίας.

Το χωριό της Ιωάννας, την περίοδο όπου έζησε, κειτόταν στα σύνορα των δύο βασιλείων, με τους κατοίκους να καλούνται να εγκαταλείψουν μαζικά τα σπίτια τους, εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Οδηγημένη λοιπόν από τη θεϊκή δύναμη, η Ιωάννα θα εγκαταλείψει τα πατρικά εδάφη τον Μάιο του 1428 για να υπηρετήσει τον γάλλο διάδοχο, υιοθετώντας πλήρως το δίκαιο των αγώνων του. Η τρυφερή της ηλικία ωστόσο -ήταν μόλις 16 ετών- και η συνήθειά της να επικαλείται συνεχώς τους αγίους θα κάνουν τον Κάρολο να την απορρίψει αμέσως, με την ατιμασμένη Ιωάννα να επιστρέφει άπραγη στο σπίτι της.

Απτόητη ωστόσο, θα επέστρεφε και πάλι την επόμενη χρονιά...

Τα γεγονότα της Ορλεάνης



Τον Απρίλιο του 1429, ο Κάρολος, θαμπωμένος από την επιμονή της Ιωάννας, θα της εμπιστευθεί μια μικρή στρατιωτική δύναμη για να ριχτεί στη μάχη. Στο στρατιωτικό της απόσπασμα θα προσχωρήσουν επίσης τα δυο της αδέλφια, Ζαν και Πιερ. Η Ιωάννα ήθελε τη δύναμη του Ιησού στο πλάι της, φιλοτεχνώντας τα λάβαρα της δύναμης όπου ηγείτο με θρησκευτικές σκηνές.

Η στρατηγική της στη μάχη χαρακτηριζόταν από θάρρος, αλλά και αλλαγή πολεμικής πλεύσης: την ώρα που το δόγμα των γάλλων πολεμάρχων ήταν αμυντικό, καθεστώς που εξακολουθούσε να ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου, η Ιωάννα διείδε την αναποτελεσματικότητα της ηττοπαθούς αυτής προσέγγισης και βάλθηκε να την αλλάξει, αλλάζοντας ταυτόχρονα και την έκβαση του πολέμου.

Στις 4 Μαΐου, κάτω από τις άμεσες διαταγές της, οι γαλλικές δυνάμεις επιτέθηκαν και κατέλαβαν οχυρό έξω από την Ορλεάνη, που είχε περάσει στα χέρια των Βρετανών, με τον θρίαμβο να επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα και στο δεύτερο «πεσμένο» οχυρό της πόλης.

Η δύναμή της είχε έναν και μόνο έναν σκοπό: να ενισχύσει την άμυνα της Ορλεάνης στην ασφυκτική πολιορκία των Βρετανών. Ενώπιον του πολεμικού συμβουλίου της πόλης, η Ιωάννα ζήτησε την ολομέτωπη επίθεση των στρατευμάτων, το αμυντικό δόγμα στάθηκε όμως και πάλι στον δρόμο της. Οι πύλες της Ορλεάνης κλειδαμπαρώθηκαν μάλιστα για να την αποτρέψουν από το να επιτεθεί στον εχθρό!

Στις 7 του μήνα ωστόσο, η Ιωάννα και μια χούφτα στρατιωτών και κατοίκων θα ξεσφράγιζαν την πύλη της Ορλεάνης και θα έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση στο κύριο βρετανικό οχυρό, πολιορκώντας το με ό,τι βρήκαν. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πολιορκίας, η Ιωάννα θα τραυματιζόταν στον λαιμό από εχθρικό βέλος, θα επέστρεφε ωστόσο αμέσως στη μάχη, με το ασίγαστο πνεύμα της να δίνει κουράγιο στους άνδρες της, μέχρι την τελική συνθηκολόγηση των Άγγλων.

Η Ορλεάνη, μια από τις λίγες πόλεις που ήταν ακόμα πιστές στον Κάρολο, είχε σωθεί...

Η στέψη του Καρόλου



Η νίκη στην Ορλεάνη γέμισε ελπίδα τον γαλλικό στρατό, την ίδια στιγμή που άλλαξε το δόγμα των αρχηγών του: υιοθετήθηκε μια πιο επιθετική στρατηγική, την ώρα που η Ιωάννα πίεζε πλέον τον Κάρολο να στεφθεί βασιλιάς.

Με την Ιωάννα πλέον στο τιμόνι μιας καλής στρατιωτικής δύναμης, ο γαλλικός στρατός προέλαυνε προς τη Ρεμς για να γίνει η στέψη του διαδόχου. Πολλές πόλεις ανακαταλήφθηκαν κάτω από τις διαταγές της, με το απόσπασμα να καταφτάνει τελικά στη Ρεμς. Στις 17 Ιουλίου ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς της Γαλλίας, με την Ιωάννα στο πλευρό του.

Το Παρίσι



Ο απελευθερωτικός πόλεμος του Καρόλου Ζ' απέδιδε και μια σειρά από εδάφη είχαν περιέλθει και πάλι κάτω από την εξουσία των Γάλλων. Τότε ήταν που η Ιωάννα της Λωραίνης θα έπειθε τον βασιλιά να πολιορκήσει το Παρίσι, που είχε μετατραπεί σε βρετανικό φρούριο, με τη γαλλική επίθεση να αποφασίζεται τελικά και να εκτελείται στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Ιωάννα θα χτυπηθεί στο πόδι από βέλος, θα συνεχίσει ωστόσο απτόητη τη μάχη, με τα γαλλικά στρατεύματα να μετρούν επιτυχία την πρώτη μέρα της εφόδου. Το επόμενο πρωί ωστόσο η Ιωάννα θα λάβει βασιλικό διάταγμα που θα τη διέταζε να αποσυρθεί...

Η δίκη και το τέλος



Για τα κατορθώματα και τα ανδραγαθήματά της, η Ιωάννα της Λωραίνης θα αναγορευτεί ευγενής από τον βασιλιά. Ήταν όμως και στην καρδιά των γάλλων στρατιωτών, που τη θεωρούσαν ικανότατο στρατηγό και θαρραλέο πολεμιστή.

Και ήταν ακριβώς το ατίθασο θάρρος της που θα την έκανε να πιαστεί από βουργουνδικές δυνάμεις -οι οποίες πολεμούσαν στο πλευρό των Βρετανών- τον επόμενο χρόνο: θα αιχμαλωτιστεί σε μια επιχείρηση κοντά στην Κομπιένη και θα παραδοθεί στις βρετανικές Αρχές. Η αρχή του τέλους είχε φτάσει.

Οι Βρετανοί και μέλη του γαλλικού κλήρου αποφάσισαν να τη δικάσουν ως αιρετική και μάγισσα, σε μια δίκη-παρωδία. Οι ταπεινωμένοι Βρετανοί και οι γάλλοι προδότες μισούσαν την Ιωάννα της Λωραίνης για την απρόσμενη τροπή που είχε πάρει ο Εκατονταετής Πόλεμος, εκεί που φαινόταν ότι όλα είχαν τελειώσει. Η σχεδόν θαυματουργή αναβίωση του γαλλικού ηθικού και της εθνικής περηφάνιας που εγκαινίασε έμελλε να την έφερναν αντιμέτωπη με την πυρά.

Η δημόσια δίκη δεν πήγαινε ωστόσο όπως προσδοκούσαν οι διώκτες της: οι σπιρτόζικες απαντήσεις της και η ευλάβειά της κέρδιζαν ολοένα και περισσότερο το κατά τα άλλα εχθρικό ακροατήριο, με τις κατηγορίες για βλασφημία να πέφτουν στο κενό.



Η δίκη θα συνεχιζόταν λοιπόν κεκλεισμένων των θυρών και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι δικαστές θα την έβρισκαν ένοχη καταδικάζοντάς τη σε θάνατο στην πυρά. Η Ιωάννα θα υπέμεινε το τελευταίο της μαρτύριο με αξιοπρέπεια, την ώρα που 10.000 κόσμου είχαν συρρεύσει για να απολαύσουν τη δημόσια εκτέλεση. Ο θρύλος το θέλει η καρδιά της να παραμένει ανεπηρέαστη από τις φλόγες.

Κάπου 26 χρόνια αργότερα, οι Άγγλοι θα εγκατέλειπαν τη Ρουέν, με τους Γάλλους να ανοίγουν την υπόθεσή της και να την αθωώνουν επισήμως, αναγνωρίζοντάς της το καθεστώς του μάρτυρα. Το 1920 θα γίνει αγία, παραμένοντας πάντα η προστάτιδα αγία της Γαλλίας.

Η Ιωάννα της Λωραίνης κατάφερε εκπληκτικά πράγματα στη σύντομη ζωή της των 19 χρόνων. Ενσάρκωσε ιδανικά τη θρησκευτική ευλάβεια με την ανδρεία και την ταπεινότητα, αφιερώνοντας τον εαυτό της σε έναν σκοπό που θα άλλαζε τον ρου της γαλλικής ιστορίας...

Κληρονομιά



Τα επίσημα μητρώα από τη Μεγάλη Δίκη του 1431 αλλά και από τη διαδικασία της αποκατάστασης του ονόματός της μισό αιώνα αργότερα διατηρούνται μέχρι και σήμερα στα Εθνικά Μητρώα της Γαλλίας, ρίχνοντας άπλετο φως στη σκευωρία αλλά και τα πεπραγμένα του βίου της.

Η βιογραφία κανενός άλλου προσώπου της εποχής δεν περιβάλλεται με τέτοια βεβαιότητα και περιεκτικότητα όσο της Ιωάννας της Λωραίνης, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητά της. Η Γαλλία του 16ου αιώνα θα την ονόμαζε «Ζαν ντ' Άρκ» και θα την έκανε εθνική ηρωίδα.

Η αγία πολεμίστρια έμελλε να γίνει συνώνυμο με το πνεύμα ενός λαού, με τα σύμβολά της να μετατρέπονται σε σύμβολα ενός έθνους σε κάθε κατοπινή πολεμική πρόκληση που αντιμετώπισε.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατηγός Τσαρλς ντε Γκολ χρησιμοποίησε το σύμβολό της, τον Σταυρό της Λωραίνης, ως σύμβολο της ελεύθερης Γαλλίας...


Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα φριχτές πρακτικές του σωφρονιστικού συστήματος


Ο ζοφερός κόσμος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όσο δύσκολη κι αν είναι η ζωή σε συνθήκες εγκλεισμού, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα.

Γιατί ο νόμος της φυλακής είναι γραμμένος με αίμα, πόσο μάλλον όταν στη διαβίωση του κρατουμένου εμπλέκονται και κυβερνητικοί χειρισμοί ή φρικιαστικά πειράματα.

Ό,τι γίνεται εξάλλου στη φυλακή μένει στη φυλακή και σε κανέναν δεν καίγεται καρφί.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από βάρβαρα πράγματα που συμβαίνουν ή έχουν συμβεί σε ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα, εκεί στο περιθώριο της κοινωνίας...

Γδάρσιμο για προϊόντα ομορφιάς



Θα περίμενε κανείς ότι η εκτέλεση κάποιου θα ισοδυναμούσε με αποπλήρωση του «χρέους» του στην κοινωνία. Όχι βέβαια όταν μιλάμε για την Κίνα! Γιατί εκεί ακόμα και μετά την εκτέλεση της θανατικής ποινής, τα βάσανα του ανθρώπου δεν τελειώνουν: το σώμα του βγαίνει σε δημοπρασία. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για όργανα που «θερίζονται» από τα σώματα των νεκρών εγκληματιών, το πράγμα γίνεται ωστόσο ακόμα πιο ζοφερό. Πώς να δικαιολογήσει κανείς το γδάρσιμο του πτώματος για να μετατραπεί σε προϊόντα ομορφιάς και κρέμες; Κι αυτό είναι ακριβώς το πράγμα για το οποίο κατηγορείται κινεζική εταιρία καλλυντικών, η οποία δεν αρνείται μάλιστα το γεγονός, απλώς υποβαθμίζει τη φρίκη της πρακτικής και τα... δικαιώματα του νεκρού!

Καταναγκαστικά ψυχεδελικά ταξίδια



Η «θητεία» σε συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα των ΗΠΑ περιλαμβάνει συχνά χορήγηση γενναίων δόσεων LSD, κι αυτό για να ικανοποιηθεί η περιέργεια της κυβέρνησης. Χωρίς να το γνωρίζει ο τρόφιμος (ή τελικά χωρίς την έγκρισή του), όπως στην περίπτωση του Sidney Gottlieb, έγινε πειραματόζωο στις ορέξεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το διαβόητο πρόγραμμα «MK Ultra» της CIA, το άκρως απόρρητο πείραμα δηλαδή για τον έλεγχο του ανθρώπινου νου, που εκτελέστηκε κυρίως σε ανθρώπους που «δεν μπορούσαν να το αρνηθούν», όπως φυλακισμένοι και τρόφιμοι ψυχιατρείων. Σε μια από τις υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο έγκλειστος ήταν ναρκωμένος με LSD για 174 συνεχόμενες μέρες, καθώς κανείς δεν νοιάζεται προφανώς για το τι συμβαίνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής...

Μεταγγίσεις αίματος



Όχι, δεν θα μιλήσουμε για το σενάριο της νέας ταινίας του Κέβιν Μπέικον, αλλά για γεγονότα απολύτως πραγματικά. Ο Louis Boy, θανατοποινίτης στις περιβόητες φυλακές Σινγκ-Σινγκ, συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα από τα πλέον περίεργα πειράματα που έχουν γίνει ποτέ σε φυλακές. Το αίμα μικρού κοριτσιού που υπέφερε από καρκίνο μεταγγίστηκε στο σώμα του, σε μια προσπάθεια να φιλτραριστεί στο σώμα του υγιούς θανατοποινίτη. Παρά το γεγονός ότι η δοκιμασία απέτυχε, ο Louis κέρδισε την ελευθερία του, γεγονός που φανερώνει ότι αν έχεις έναν άνθρωπο στη φυλακή που δεν έχει να χάσει τίποτα, μπορείς να τον υποβάλεις σε ό,τι κι αν σκεφτεί το μυαλό σου χωρίς συνέπειες...

Καρκινικές ενέσεις



Οι επιστήμονες παλεύουν να βρουν θεραπείες για τον καρκίνο εδώ και δεκαετίες, και ήταν το 1956 όταν οι γιατροί του ινστιτούτου Sloan Kettering κατέληξαν στη λαμπρή ιδέα να χορηγήσουν ενέσεις με καρκίνο σε τροφίμους φυλακών για να δουν τι θα γίνει. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι οι κρατούμενοι συμμετείχαν εθελοντικά στην πειραματική δοκιμασία, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό να σημειωθεί ότι η ιατρική δεοντολογία απαγορεύει ρητά τέτοιους χειρισμούς. Όχι βέβαια ότι οι φυλακισμένοι έζησαν για να διαμαρτυρηθούν...

Σοδομισμός με σκουπόξυλο



Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο σοδομισμός αποτελεί μέρος της καθημερινότητας του φυλακισμένου, δεν πρόκειται λοιπόν για «είδηση». Αυτό που θα μπορούσε ωστόσο να λογιστεί ως νέο είναι ότι ο δράστης του σοδομισμού μπορεί κάλλιστα να είναι ο δεσμοφύλακας. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον οδυνηρά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλουν οι φύλακες τους «ζωηρούς» κρατουμένους και περιλαμβάνει σοδομισμό τους με σκουπόξυλο, πράξη που προξενεί στο θύμα σοβαρό εσωτερικό τραυματισμό. Δεν είναι λίγοι εξάλλου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για την αποτρόπαιη αυτή πρακτική...

Βασανιστήρια κάθε λογής



Η διαβίωση των φυλακισμένων στα κολαστήρια του Αφγανιστάν μετατρέπεται σε καθημερινό άθλο, με την κακοποίηση των τροφίμων από τους δυτικούς στρατιώτες να αποτελεί κοινή πρακτική. Το πιο τρομακτικό μάλιστα συστατικό της φρίκης είναι η δυσκολία με την οποία τέτοια περιστατικά περνούν από δίκη, με τις καταδίκες να είναι πραγματικά ελάχιστες...

«Fight Club» με υποχρεωτικές εγγραφές



Στην πολιτειακή φυλακή της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ οι δεσμοφύλακες, πέρα από τον ξυλοδαρμό και την κακοποίηση των κρατουμένων, έχουν συλλάβει μια νέα μέθοδο για την ψυχαγωγία τους: αναγκάζουν τους εγκλείστους να παλεύουν σε ένα ιδιόρρυθμο και καταναγκαστικό «Fight Club». Οι γιατροί της φυλακής μάλιστα έχουν σημειώσει ότι έχουν δει κυριολεκτικά τα πάντα, από σπασμένα δόντια και συντριπτικά κατάγματα μέχρι και πολύ χειρότερους τραυματισμούς. Η διασκέδαση σε άλλα επίπεδα δηλαδή...

«Θορυβώδης» βασανισμός



Τα ηχητικά παράσιτα είναι αναμφίβολα από τους πιο σπαστικούς ήχους του κόσμου, με τον μονότονο και παρατεταμένο ήχο τους. Μέχρι και έρευνες έχουν γίνει για την επίδραση του θορύβου αυτού στο ανθρώπινο σώμα (ναι, στο σώμα). Ποιος θα περίμενε ότι τα παράσιτα θα χρησιμοποιούνταν για βασανιστήρια; Οι ιρλανδοί κρατούμενοι φυσικά, που υποβάλλονταν σε ηχητικό βασανισμό από βρετανούς στρατιώτες για να «σπάσουν» και να ομολογήσουν ότι ήταν μέλη του ΙΡΑ. Τα ηχητικά παράσιτα μάλιστα, σε συνδυασμό με ξυλοδαρμό και στέρηση ύπνου, ήταν από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές για να αποσπαστεί η ομολογία του κρατουμένου...

Κρατούμενοι αφήνονται να πεθάνουν



Εγκλήματα συμβαίνουν σε κρατουμένους και εκτός φυλακής, όπως αποδεικνύει η περίπτωση του Adolph Archie, εγκληματία καριέρας που πυροβόλησε και σκότωσε κάποια στιγμή αστυνομικό στη Νέα Ορλεάνη. Κι εκεί που θα περίμενε κάποιος να συλληφθεί από την αστυνομία για να δικαστεί για τα εγκλήματά του, οι Αρχές της πόλης είχαν άλλα στο μυαλό τους. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ο εγκληματίας χρειαζόταν επειγόντως ιατρική φροντίδα (είχε τραυματιστεί κατά τη σύλληψή του), οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο τμήμα τους αντί για το νοσοκομείο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Archie ήταν νεκρός, με την ιατροδικαστική έρευνα να υποδεικνύει ότι σκοτώθηκε από πτώση(!), κατά την οποία βέβαια με περίεργο τρόπο έσπασαν όλα του τα δόντια, το κρανίο του διαλύθηκε, ενώ σοβαρό αιμορραγικό επεισόδιο είχε συμβεί ακόμα και στα γεννητικά του όργανα. Μια δεύτερη, ανεξάρτητη, έρευνα θα υποδείκνυε την αλήθεια: ο Archie είχε ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί μέχρι θανάτου από ομάδα αστυνομικών, των ανθρώπων δηλαδή που οφείλουν να τηρούν τον νόμο και την τάξη...



Διαβάστε περισσότερα...

Η Αφρική μέσα από τους ανθρώπους της


Το εκπληκτικό έθνικ πρόσωπο της Μαύρης Ηπείρου!

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις πολυάριθμες φυλές της Αφρικής είναι ο γλαφυρότερος τρόπος να τις γνωρίσουμε καλύτερα.

Γιατί η Αφρική είναι από τις πλέον πολύχρωμες ηπείρους, παρά τον στερεοτυπικό χαρακτηρισμό της ως «Μαύρη Ήπειρος»!

Η ποικιλία με την οποία φιλοτεχνεί κάθε φυλή το σώμα και την ένδυσή της αφήνουν τα στόματα των Δυτικών ορθάνοιχτα, όπως βάλθηκε να αποδείξει ο φωτογράφος Mario Gerth.

Ο πολύχρωμος φακός του κατέγραψε μια σειρά από τοπικές ενδυμασίες και δερματοστικτικά έθιμα
στα περισσότερα από τα 65 ταξίδια που πραγματοποίησε στη Μητέρα Αφρική.

Ας δούμε λοιπόν την Αφρική μέσα από τα μάτια των γηγενών κατοίκων της...

Νάτου



Παιδί της φυλής Σουρί (Αιθιοπία)



Ναμπάσο



Άντρας της φυλής Σούρμα



Μητέρα της φυλής Μουμουχουίλα (Νότια Αγκόλα)



Παιδί της φυλής Σουρί



Νάστα - Ποταμός Όμο (Αιθιοπία)



Νιμπργκούο - Ποταμός Όμο (Αιθιοπία)



Ματουτούι - Ποταμός Όμο (Αιθιοπία)



Στιλ κόμμωσης από την Αγκόλα



Κορίτσι της φυλής Μουμουχουίλα



Κορίτσι της φυλής Σαμπούρου (Βόρεια Κένυα)



Κορίτσι Σούρμα



Μητέρα Μουμουχουίλα



Γυναίκα Μούρσι



Γυναίκα Σούρμα



Νεαρό αγόρι Σούρμα



Μητέρα Μουμουχουίλα




Διαβάστε περισσότερα...