Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«Μη ορθολογική αλλαγή έδρας Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές Πληροφορικής.

«Είναι τουλάχιστον παράξενο να μεταφέρεται η έδρα από μια πολυπληθή περιοχή όπως αυτή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης η οποία περιλαμβάνει το δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, αυτόν της Θεσσαλονίκης, καθώς και τους πολυπληθείς δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού όπου ο Σχολικός Σύμβουλος έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εποπτευόμενων εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων»

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής σχολιάζοντας την πρόσφατα δημοσιευθείσα απόφαση 573 / 208092 /Ε3 (ΦΕΚ 3530 τ. Β 30-12-2014) του Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλου στην οποία υπάρχει αλλαγή έδρας του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής με περιφέρεια αρμοδιότητας τις περιοχές μετάθεσης Α΄ Θεσσαλονίκης (εκτός από τον καλλικρατικό δήμο Πυλαίας − Χορτιάτη) και Χαλκιδικής και τους καλλικρατικούς δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού από Ανατολική Θεσσαλονίκη σε Πολύγυρο χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής και ουσιώδης λόγος.

Η ΠΕΚΑΠ πιστεύει ότι για την εξυπηρέτηση της πολυπληθούς αυτής περιοχής θα χρειαστεί ένας μεγάλος αριθμός μετακινήσεων, ο οποίος θα προκαλέσει ανώφελη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού στην δύσκολη για τη χώρα μας εποχή της οικονομικής κρίσης. Το καθηκοντολόγιο του Σχολικού Σύμβουλου είναι αυξημένο, απαιτεί στενή και συνεχή συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες και τους Εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να είναι πάρα πολλές, αφού τα περισσότερα σχολεία αρμοδιότητάς του είναι στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.