Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Βοηθήματα σε μαθητές με οικονομικές δυσκολίες στα Τρίκαλα


Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση του Δήμου.

Και με το… παραπάνω ανταποκρίθηκαν οι Τρικαλινοί στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων για συγκέντρωση σχολικών βοηθημάτων, που θα δοθούν σε μαθητές με οικονομικές δυσκολίες, καθώς αυτή η πρόσκληση έτυχε ευρείας αποδοχής.

Συγκεκριμένα, στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού, συγκεντρώθηκαν οι προσφορές των Τρικαλινών, οι οποίοι παρέδωσαν βιβλία που δεν χρησίμευαν πλέον σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Τρικκαίων, τα βοηθήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, σχολείων του δήμου, μέσω των διευθύνσεων των σχολείων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενιαίο σύστημα χορήγησης ασύλου θέλουν Μέρκελ - Ολάντ


«Έκτακτη κατάσταση με διάρκεια» χαρακτήρισαν τις μεταναστευτικές ροές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν σήμερα από το Βερολίνο μια «ενιαία» απάντηση της Ευρώπης στη μεταναστευτική κρίση, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ένα ενιαίο σύστημα χορήγησης ασύλου» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «ασυνήθιστη κατάσταση που θα έχει διάρκεια».

Η Μέρκελ από την πλευρά της σημείωσε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συνολικά το ίδιο καθεστώς όσον αφορά την παροχή ασύλου, τότε όλες οι χώρες θα έπρεπε να το εφαρμόσουν «όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η καγκελάριος εξέφρασε επίσης την επιθυμία να ιδρυθούν από φέτος τα κέντρα καταγραφής των μεταναστών «στις χώρες πρώτης εισόδου, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία». Κανένα από αυτά τα κέντρα, όπου θα διαχωρίζονταν οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα στο άσυλο από τους υπόλοιπους δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα μολονότι η ίδρυσή τους αποφασίστηκε στα τέλη Ιουνίου. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια καθυστέρηση», τόνισε.

Ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία είναι «αλληλέγγυες» στο θέμα αυτό, ζήτησε και πάλι «μια ίση κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο» στις ευρωπαϊκές χώρες και «τον αξιοπρεπή επαναπατρισμό εκείνων που περνούν παράνομα» στην Ευρώπη.

«Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσουμε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου» καθώς και μια «κοινή μεταναστευτική πολιτική με κοινούς κανόνες», συνέχισε, κάνοντας λόγο για «προϋποθέσεις υποδοχής» και για «τον ορισμό των ασφαλών χωρών».

«Υπάρχουν στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία που αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις. Σήμερα πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που όμως θα έχει διάρκεια», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον έκαψαν ζωντανό επειδή έκλεψε μια… κατσαρόλα με σούπα


Φρικιαστική τιμωρία για έναν Νιγηριανό στα νότια της χώρας.

Ένα εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άνδρα, κατηγορώντας τον ότι είχε κλέψει μια κατσαρόλα με σούπα στη νότια Νιγηρία, μετέδωσαν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες άφησαν το απανθρακωμένο πτώμα του άνδρα έξω από ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Καλαμπάρ, ανέφερε η εφημερίδα ThisDay.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το θύμα και δύο άλλοι άνδρες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα σπίτι, καθώς τους μύρισε η σούπα που ζεσταινόταν στην κουζίνα. Άρπαξαν την κατσαρόλα και προσπάθησαν να διαφύγουν όμως μία από τις γυναίκες που βρισκόταν στο σπίτι τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές, ξυπνώντας τους γείτονες που κυνήγησαν τους κλέφτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν τον άνδρα που κρατούσε την κατσαρόλα, τον μαχαίρωσαν και τον έκαψαν ζωντανό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν από το σπίτι μας. Την περασμένη εβδομάδα πήραν την μπαταρία από το αυτοκίνητο του γείτονα» είπε ένας κάτοικος της πόλης αυτής.

Οι αστυνομικές αρχές καταδίκασαν την πράξη των κατοίκων, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται έναν αστυνομικό ο οποίος δήλωσε ότι «όλοι οι ύποπτοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Οι πράξεις αυτοδικίας είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Νιγηρία που στις αρχές του 2000 ίδρυσε πολιτοφυλακές στον νότο για να βοηθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πάταξη της εγκληματικότητας. Το 2001 μια τέτοια πολιτοφυλακή που στηριζόταν από το κράτος, η αποκαλούμενη «Αγόρια του Μπακάσι», εκτέλεσε 36 φερόμενους ως κλέφτες στην πολιτεία Ανάμπρα. Πρόσφατα, οργανώσεις αυτοάμυνας έκαναν την εμφάνισή τους —με τη στήριξη του στρατού— στις βορειοανατολικές Πολιτείες όπου δρουν οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόνοιες για αυτοκτονίες σχετικές με τον ιστότοπο για άπιστους συζύγους


Ενδέχεται να συνδέονται με την κλοπή προσωπικών δεδομένων από το Ashley Madison.

Τουλάχιστον δύο αυτοκτονίες μπορεί να συνδέονται με την κλοπή προσωπικών δεδομένων από τον ιστότοπο για άπιστους παντρεμένους, Ashley Madison, Η μητρική εταιρεία του συγκεκριμένου σάιτ προσφέρει το ποσό των 500.000 δολαρίων Καναδά σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των χάκερ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Τορόντο.

Εκτός από την αποκάλυψη των δεδομένων τουλάχιστον 37 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας αυτής που ειδικεύεται στην εξεύρεση συντρόφων για παντρεμένους, έχουν γίνει καταγγελίες για εκβιασμούς και για τουλάχιστον δύο αυτοκτονίες, ανέφερε ο Μπράις Έβανς, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας του Τορόντο.

Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων, Βρετανών δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμενων σε ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… τρομακτικό πρόσωπο της ομορφιάς


Η πρωταγωνίστρια της σειράς των ‘90s, «Μπέβερλι Χιλς, Tori Spelling με νέο... look.

Η Tori Spelling μάλλον σόκαρε ή τρόμαξε τους επισκέπτες του Calabasas Medical Spa στην Καλιφόρνια το Σάββατο, με το κατακόκκινο πρόσωπό της. Μάλιστα, ένας από τους περαστικούς που αναγνώρισε την γυναίκα ως την πρωταγωνίστρια της σειράς των ‘90s, «Μπέβερλι Χιλς», αναφώνησε, σύμφωνα με την Daily Mail: «Ω, Θεέ μου, είναι καλά;».

Η 42χρονη ηθοποιός, πέρασε τουλάχιστον δυο ώρες στο σπα, πραγματοποιώντας καθαρισμό προσώπου. «Έκανε χημικό πίλινγκ και έβγαλε τα φρύδια της με κερί», είπε μια πηγή στο βρετανικό μέσο, προσθέτοντας ότι είναι φυσιολογικό για το δέρμα να είναι έτσι ερεθισμένο. Όπως γράφτηκε, η θεραπεία κόστισε περίπου, 400 δολάρια.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οργισμένη η Μέρκελ με τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία


«Ντροπή για τη χώρα ότι ακροδεξιοί υποστηρίζονται από τους κατοίκους του Χαϊντενάου».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ καταδίκασε σθεναρά σήμερα τα βίαια επεισόδια εναντίον μεταναστών στην πόλη Χαϊντενάου στο ανατολικό τμήμα της χώρας το Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας ότι είναι ντροπή για τη χώρα το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί υποστηρίζονται από τους κατοίκους εκεί.

«Θα ήθελα να πω, μετά τις τρομακτικές εικόνες από τη Χαϊντενάου στη Σαξονία, ότι καταδικάζω σθεναρά τη βία εκεί και ότι η ατμόσφαιρα ρατσισμού που είδαμε δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση. Είναι αποκρουστικό το να βλέπει κανείς πώς οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι νεοναζί εκφράζουν το μίσος τους».

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι είναι «επίσης ντροπή να βλέπει κανένας πώς οι Γερμανοί πολίτες, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, το υποστηρίζουν αυτό κάνοντας πορεία μαζί τους».

«Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι η Γερμανία είναι μια χώρα η οποία σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16


Όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το ΚΥΣΠΕ.

Οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ κκ Μπράτης και Παληγιάννης κοινοποίησαν μέσω της ιστοσελίδας της ΔΟΕ τους πίνακες των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. των κλάδων Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16 για το σχολικό έτος 2015-2016 όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το ΚΥΣΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό, εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΜΕΑΕ

Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) με βάση τα οποία έγιναν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καμιά καθυστέρηση στις δράσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών


Ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ενημερώνει ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση, πόσο μάλλον αναστολή, των διαδικασιών των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της αρμοδιότητάς της (Ε.Π. Εκπαίδευση – Απασχόληση και Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση). Τα παραπάνω ισχύουν ιδιαίτερα για τις δράσεις που σχετίζονται με την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (παιδικοί σταθμοί), τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας καθώς και τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα αναρτηθούν προς δημόσια διαβούλευση προσκλήσεις για τον πρώτο κύκλο των προγραμμάτων στήριξης υποψηφίων διδακτόρων και μετά-διδακτορικών ερευνητών προκειμένου οι δράσεις αυτές να ενεργοποιηθούν έως τα τέλη του έτους βάσει του σχεδιασμού που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ιουνίου 2015.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιάστηκαν μέσα από τη συνεργασία της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και του αρμόδιου Γ.Γ. Θ. Μαλούτα, του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κ. Φωτάκη και της Ειδικής Γραμματείας ΕΚΤ του Υπουργείου Οικονομίας και στοχεύουν στην ανάσχεση της εκροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και στην παραγωγή επιστημονικής έρευνας υψηλής ποιότητας.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων, με συνολικό π/υ 9,16 εκατ. €, είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού, με έμφαση στους νέους ερευνητές, μέσω της χορήγησης 360 υποτροφιών (ανά κύκλο) σε υποψήφιους διδάκτορες και μετά-διδακτορικούς ερευνητές όλων των επιστημονικών πεδίων. Κατά τα επόμενα έτη θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις (3) κύκλοι ετήσιων προσκλήσεων αντίστοιχου π/υ. Η δαπάνη θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Ειδικότερα,

(α) το πρόγραμμα ενίσχυσης υποψηφίων διδακτόρων θα χορηγήσει περίπου 160 υποτροφίες τριετούς διάρκειας (προϋπολογισμός πρώτου κύκλου 4,575 εκατ. €)

(β) το πρόγραμμα ενίσχυσης μετα-διδακτορικών φοιτητών θα χορηγήσει περίπου 200 υποτροφίες διετούς διάρκειας για διενέργεια μετά-διδακτορικής έρευνας (προϋπολογισμός πρώτου κύκλου 4,575 εκατ. €).

Επιπρόσθετα, στα τέλη Οκτωβρίου θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα προσχέδια δύο ακόμα προσκλήσεων με αντικείμενο (α) την στήριξη ερευνητικών ομάδων αποτελούμενες από νέους ερευνητές (κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος και υπ. διδάκτορες) και (β) την απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες, με στόχο και οι δράσεις αυτές να ενεργοποιηθούν πριν τα τέλη του έτους.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΕΚΤ Γιώργος Ιωαννίδης δήλωσε: «τα τέσσερα προγράμματα σηματοδοτούν και την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε ό,τι αφορά την στήριξη των νέων ερευνητών. Φιλοδοξία της Ειδικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Απασχόληση και την Εκπαίδευση, είναι η νέα προγραμματική περίοδος να αποτελέσει μια “ευκαιρία για όλους εμάς”, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους ερευνητές, τους πολίτες να κάνουν κάτι δημιουργικό για τους ίδιους και χρήσιμο για τον τόπο. Είμαστε ευτυχείς που τα συγκεκριμένα προγράμματα υπηρετούν αυτό το στόχο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μυστήρια φιγούρα που ρίχνει ωμό κρέας σε παιδικούς σταθμούς


Κάτοικοι κοινότητας στις ΗΠΑ έχουν θορυβηθεί.

Οι κάτοικοι κοινότητας στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, έχουν αναλωθεί σε ένα κυνήγι φαντασμάτων. Αναζητούν έναν άγνωστο που κυκλοφορεί με μαύρο μανδύα και ρίχνει ωμά κομμάτια κρέατος σε παιδικές χαρές!

Η φιγούρα, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι άντρας ή γυναίκα, έχει κινητοποιήσει τους ντόπιους όταν ένας από αυτούς κατέγραψε το άτομο αυτό, σε κάμερα να παραμονεύει έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών, στη λεωφόρο Hudson, στην περιοχή Gastonia.

Μερικοί χρήστες των social media, δεν κρύβουν την ανησυχία τους, με πολλούς να λένε ότι ο άγνωστος πετάει δηλητηριασμένα κομμάτια κρέατος προκειμένου να εξοντώσει τα σκυλιά.

«Αυτό είναι ανατριχιαστικό και υπέροχο. Ελπίζω να μην μάθουν ποτέ τι ήταν αυτό», έγραψε μια χρήστης. Αλλά δεν το βρίσκουν όλοι οι κάτοικοι αστείο…






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής Αμνηστία: Άθλιες συνθήκες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λέσβο


Τον Αύγουστο έχουν φτάσει στο νησί περισσότεροι από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Κακό συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και προσωπικό για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, διαπιστώνουν τα μέλη της «Διεθνούς Αμνηστίας» στη Λέσβο, όπου διεξήγαν ερευνητική αποστολή. Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι μόνο τον Αύγουστο έφτασαν στο νησί περισσότεροι από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η «Διεθνής Αμνηστία» παρατήρησε ακατάλληλες, ανθυγιεινές συνθήκες και συνωστισμό στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρισμένων τουαλετών, έλλειψη σεντονιών και κουβερτών, βρώμικων και παλιών στρωμάτων και σπασμένων κρεβατιών, ενώ «η τοπική αστυνομία δήλωσε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βελτιώσει τις συνθήκες».

«Οι αρχές, υπερφορτωμένες και χωρίς να διαθέτουν επαρκείς πόρους, αδυνατούν να διαχειριστούν τη δραματική αύξηση του αριθμού των ατόμων που φθάνουν στο νησί», σημειώνεται, ενώ γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τους τοπικούς εθελοντές και εθελόντριες, ακτιβιστές των ΜΚΟ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους τουρίστες, που συμβάλουν ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά.

Ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν δήλωσε στη «Διεθνή Αμνηστία»: «Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν [τις συνθήκες] ... Μυρίζει ... δεν υπάρχει σαπούνι, δεν υπάρχουν ρούχα, κι όλα είναι χαλασμένα... Δεν υπάρχει τίποτα για τα μικρά παιδιά, ούτε καν γάλα ... [η αστυνομία] φωνάζουν πολύ ... Χθες το πρωί έκοψαν το ηλεκτρικό και μέχρι την ώρα του μεσημεριανού δεν είχαμε ρεύμα, και τα δωμάτια βρωμούσαν [και κοιμηθήκαμε έξω].»

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη «Διεθνή Αμνηστία» η Αστυνομία στη Λέσβο, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 33.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στο νησί από την 1η Αυγούστου, ενώ μόνο τη νύχτα της 10ης-11ης Αυγούστου έφτασαν στο νησί 1.450 μετανάστες και πρόσφυγες. Ενώ η Κως, η Χίος και άλλα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο δέχονται μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, η Λέσβος έχει δεχτεί τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων: περισσότερους από 93.000 μετανάστες και πρόσφυγες μέχρι σήμερα το 2015, αριθμός επτά φορές μεγαλύτερος από τις 12.187 αφίξεις σε όλο το 2014. Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής μέσα στο 2015, σε σύγκριση με τους 45.412 το 2014.

Νωρίς σήμερα το πρωί, μία βάρκα με 15 πρόσφυγες ανετράπη κοντά στη Σκάλα Συκαμίας στη Λέσβο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που έφτασαν στη «Διεθνή Αμνηστία» έπειτα από επιχείρηση διάσωσης, οκτώ πρόσφυγες έχουν διασωθεί, δύο έχασαν τη ζωή τους, ενώ η ακτοφυλακή εξακολουθεί να ψάχνει για άλλους έξι.

Η «Διεθνής Αμνηστία» καλεί τις ελληνικές αρχές να ανοίξουν το νέο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια και να παρέχουν περισσότερο προσωπικό στην κινητή μονάδα πρώτης υποδοχής, όπως επίσης και περισσότερους αστυνομικούς, λιμενικούς και διερμηνείς, που θα βοηθήσουν με τις καινούργιες αφίξεις. Επίσης, ζητά να εξασφαλιστούν περισσότερα λεωφορεία για να μεταφέρουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στο κέντρο κράτησης την Μόριας και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, καλύτερες συνθήκες στους άτυπους καταυλισμούς και στο λιμάνι, με βασικές υπηρεσίες όπως υγειονομικές παροχές, στέγη, νερό και περισσότερες τουαλέτες και ντους, αποτελεσματική και γρήγορη χρήση των κονδυλίων της Ε.Ε. για να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής, καθώς και νέα κέντρα υποδοχής στο βόρειο τμήμα της Λέσβου, όπου φτάνουν οι περισσότεροι πρόσφυγες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο υπό τον φόβο των πυρκαγιών


Στη κατηγορία 4 αύριο όλη τη μέρα ο Νομός – Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση.

Δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Τρίτη 25/08/2015, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στο οποίο διευκρινίζεται πως η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή με βαθμό επικινδυνότητας 4.

Σύμφωνα με το δελτίο, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι και αυξημένες θερμοκρασίες, οπότε η διάδοση μιας πυρκαγιάς, εφόσον αυτή εκδηλωθεί, θα είναι πάρα πολύ γρήγορη.

Καθ' όλο το 24ωρο της αυριανής ημέρας απαγορεύεται η κυκλοφορίας πεζών εκδρομέων και οχημάτων στις παρακάτω περιοχές: Δήμος Ρεθύμνου: περιαστικά δάση Ευληγιά, Αγίου Ιωάννη και Προφ. Ηλία, Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας, καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Επίσης στο φαράγγι Μαργαριτών του Δήμου Μυλοποτάμου

Στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά, όπως επίσης, αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από τις κάλπες στην εφορία


Έρχεται φοροκαταιγίδα το φθινόπωρο.

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι φορολογούμενοι αμέσως μετά τις εκλογές. Πρόκειται για φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί αλλά δεν έχουν πληρωθεί, αλλά και επιβαρυντικές για τους φορολογούμενους παρεμβάσεις που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να ξεδιπλωθούν το φθινόπωρο.

ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2015 συνολικό ποσό 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα έχε καμιά διαφορά σε σχέση με πέρυσι αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του, καθώς δεν άλλαξαν οι αντικειμενικές τιμές ούτε και οι κλίμακες υπολογισμού του.

Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος. Η πληρωμή του φόρου έχει ξεκινήσει, ωστόσο δυο δόσεις για όλους τους φορολογούμενους θα πληρωθούν μετά τις εκλογές, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως και τέλος Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που δοθεί και νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις τότε όσοι υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσα στον Σεπτέμβριο θα πληρώσουν το σύνολο του φόρου μετά τις εκλογές.

Τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν έως το τέλος του έτους να πληρώσουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 1,1 δις. ευρώ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλονται συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμοί σχολείων


Ιδρύσεις λυκειακών τάξεων - Δείτε αναλυτικούς πίνακες.

Αποφάσεις για ιδρύσεις Λυκειακών Τάξεων αλλά και την αναστολή εφαρμογής αποφάσεων συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμού σχολικών μονάδων υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας όπως προκύπτει από τα ΦΕΚ1809Β/2015 και 1810Β/2015.

Αναλυτικά:

Α. Αναστέλλεται η εφαρμογή της αριθμ. 70629/ Δ4/23−06−2011 (ΦΕΚ 1505/τ.Β΄/24−06−2011) κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα: «Συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων» για το σχολικό έτος 2015−2016 κατά το μέρος που αφορά:

Στη συγχώνευση του 1/θ Δ.Σ. Τριφυλλίων, του 2/θ Δ.Σ. Γυψοχωρίου, του 2/θ Δ.Σ. Λάκας και του 2/θ Δ.Σ. Δροσερού σε ένα νέο 6/θ Δ.Σ. Δροσερού, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Αναστέλλεται η εφαρμογή της αριθμ. 71338/ Δ4/24−06−2011 (ΦΕΚ 1573/τ.Β΄/27−06−2011) Υπουργικής απόφασης με θέμα: «Υποβιβασμός, Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» για το σχολικό έτος 2015−2016, κατά το μέρος που αφορά:

α) Στην κατάργηση του 3/θ Δ.Σ. Καρυώτικων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου.

β) Στην κατάργηση του 2/θ Δ.Σ. Ρίζας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου.

γ) Στην συγχώνευση του 2/θ Δ.Σ. Στενωσιάς και του 4/θ Δ.Σ. Χανδρινού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου.

Γ. Αναστέλλεται η εφαρμογή της αριθμ. 92892/ Δ4/11−07−2013 (ΦΕΚ 1760/τ.Β΄/19−07−2013) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα: «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» για το σχολικό έτος 2015−2016, κατά το μέρος που αφορά:

α) Στη συγχώνευση του 1/θ Δ.Σ. Καρκαδιώτισσας και του 8/θ Δ.Σ. Προφήτη Ηλία σε ένα νέο 8/θ Δ.Σ. Προφήτη Ηλία, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κρήτης.

β) Στη συγχώνευση του 4/θ Δ.Σ. Γοργόπης και του 1ου 6/θ Δ.Σ. Αξιούπολης σε ένα νέο 1o 10/θ Δ.Σ. Αξιούπολης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

γ) Στη συγχώνευση του 3/θ Δ.Σ. Τούμπας και του 8/θ Δ.Σ. Ευρωπού σε ένα νέο 10/θ Δ.Σ. Ευρωπού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δ. Αναστέλλεται η εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 72624/Δ4/12−05−2014 (ΦΕΚ 1329/τ.Β΄/26−05−2014) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα: «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» για το σχολικό έτος 2015− 2016 κατά το μέρος που αφορά:

α) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Άγρας Λέσβου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

β) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρου Λέσβου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

γ) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Ιππείου Λέσβου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

δ) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Άντισσας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

ε) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Στύψης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

στ) Στον υποβιβασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 12/θ σε 7/θ.

ζ) Στον υποβιβασμό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 12/θ σε 7/θ.

η) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

θ) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Νενήτων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

ι) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων Κορσέων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 4/θ.

ια) Στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Κοντακέικων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Βορείου Αιγαίου, από 6/θ σε 5/θ.

ιβ) Στην κατάργηση του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας.

ιγ) Στην συγχώνευση του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιάς με το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Λιδωρικίου σε ένα νέο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Λιδωρικίου με έδρα το Λιδωρίκι, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

ιδ) Στην συγχώνευση του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Μαραθιά με το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Ευπαλίου σε ένα νέο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Ευπαλίου με έδρα το Ευπάλιο,της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

ιε) Στην συγχώνευση του 1/θ Νηπιαγωγείου Μαραθιά με το 1/θ Νηπιαγωγείο Ευπαλίου σε ένα νέο 1/θ Νηπια− γωγείο Ευπαλίου, με έδρα το Ευπάλιο, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, της Περιφερεια− κής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι με αριθμ. 70629/Δ4/23−06−2011 (ΦΕΚ 1505/τ.Β΄/24−06−2011, 92892/Δ4/11−07−2013 (ΦΕΚ 1760/τ.Β΄/19−07−2013, 72624/Δ4/12−05−2014 (ΦΕΚ 1329/τ.Β΄/ 26−05−2014) κοινές υπουργικές αποφάσεις και η με αριθμ. 71338/Δ4/24−06−2011 (ΦΕΚ 1573/τ.Β΄/27−06−2011) Υπουργική απόφαση, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες σε εκπαιδευτικούς από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων


Αφορά τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων.

Οδηγίες προς Εκπαιδευτήρια και εκπαιδευτικούς για τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων απευθύνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με αφορμή επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε σχολείο της Θεσσαλονίκης που πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις.

Το επεισόδιο ομάδας παιδιών έφτασε μέχρι το γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου ο οποίος πήρε μέτρα τιμωρώντας με την πειθαρχική ποινή της επίπληξης έναν από τους μαθητές. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, της επίπληξης ακολούθησαν παράνομες ενέργειες καθώς ο διευθυντής δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τους γονείς του παιδιού οι οποίοι έμαθαν για το περιστατικό από τους γονείς άλλου μαθητή. Παρανόμως, σύμφωνα με την Αρχή, ο διευθυντής καταχώρησε την πειθαρχική ποινή της παρατήρησης στο σχετικό βιβλίο ενώ φέρεται να ενημέρωσε για την απόφαση του τους γονείς τρίτου παιδιού που συμμετείχε στο επεισόδιο.

Παράλληλα, ο διευθυντής δεν απάντησε εγκαίρως στα αιτήματα των γονιών του παιδιού οι οποίοι ζητούσαν την διαγραφή της επιβληθείσας ποινής.

Η Αρχή (υπ. αριθμ. 54/2015) επέβαλε την κύρωση της προειδοποίησης στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο καθώς προέβη σε παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων επισημαίνοντας πως τα Εκπαιδευτήρια είναι υποχρεωμένα: α) να συλλέγουν κατά τρόπο νόμιμο τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών του σχολείου και να καταχωρίζουν στο αρχείο του σχολείου μόνον όσα στοιχεία είναι απαραίτητα και αναγκαία ή προβλέπονται νομίμως, β) να ενημερώνουν

κάθε φορά τα υποκείμενα των δεδομένων πριν την συλλογή και καταχώριση στο αρχείο του σχολείου των δεδομένων που τα αφορούν και γ) να απαντούν εμπροθέσμως στις τυχόν υποβληθείσες αντιρρήσεις των υποκειμένων των δεδομένων για την επεξεργασία των δεδομένων τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός εντοπίστηκε βρετανός τουρίστας στη Ζάκυνθο


Αγνοούνταν από χθες – Βούτηξε μεθυσμένος στη θάλασσα.

Νεκρός βρέθηκε από λουόμενους στην παραλία του Λαγανά, ο Βρετανός τουρίστας του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες το βράδυ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον άτυχο 28χρονο τον ξέβρασε το κύμα στην κεντρική παραλία της περιοχής του Λαγανά. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις όπου βρήκαν την σωρό του άτυχου Βρετανού, που αγνοείτο από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο 28χρονος Βρετανός βρέθηκε χθες μαζί με την παρέα του σε παραθαλάσσιο πάρτι και ξαφνικά αποφάσισε να βουτήξει στην θάλασσα. Οι υπεύθυνοι του πάρτι, με ένα σκάφος φαίνεται να τον έβγαλαν έξω στην στεριά, αλλά αυτός μετά από λίγη ώρα ξαναβούτηξε στα νερά του κόλπου του Λαγανά, όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Αυτή την στιγμή, στο αστυνομικό τμήμα του Λαγανά γίνεται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ η σωρός του 28χρονου Βρετανού θα μεταφερθεί στην Πάτρα ώστε να γίνει νεκροψία - νεκροτομή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1922120/nekros-entopistike-vretanos-touristas-sti-zakinthohttp://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υγειονομικό δίκτυο στα κέντρα υποδοχής μεταναστών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


Ο σύλλογος τονίζει ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές πολιτικές.

Την επείγουσα ανάγκη να ενταχθεί στον Εθνικό Μεταναστευτικό Σχεδιασμό, η συγκρότηση ενός οργανωμένου υγειονομικού δικτύου, για την κάλυψη των μεταναστών και προσφύγων και την προστασία της δημόσιας υγείας, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «οι συνθήκες διαμονής των μεταναστών εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους και αποτελούν υγειονομική βόμβα για τη χώρα. Επιπρόσθετα, εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και απειλούν τον τουρισμό της».

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται «με αποσπασματικές πολιτικές, και η πολιτεία να επαφίεται στον εθελοντισμό που απ' την πλευρά του κάνει το καλύτερο δυνατό», σημειώνοντας ότι οι επιστημονικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν τα μέγιστα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, η πολιτεία πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τα εξής:

- Δημιουργία Κέντρων Υποδοχής στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα (πχ Λέρο, Κως, Ρόδος, Αγαθονήσι, Οινούσσες, Χάλκη, Σύμη κτλ),

στελεχωμένων με βασικές ιατρικές ειδικότητες - Οργάνωση Κέντρων Υγείας μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας των μεταναστών, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα και να έχουν την κατάλληλη υποδομή για την υγειονομική τους κάλυψη Επε- Αυστηρή τήρηση των συνθηκών υγιεινής στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών

- Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού για την οργανωμένη και σταθερή κάλυψη αυτών των αναγκών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νικολούδης: Η υπόθεση των παράνομων δανείων της ΑΤΕ αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο


«Τα 1.300 δάνεια είναι στην κακή ΑΤΕ», τόνισε ο υπ. Επικρατείας.

Επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα είναι τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών), στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν σε ποια πρόσωπα δόθηκαν τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, ποιο είναι το συνολικό κεφάλαιο των δανείων και ποιες οι υποθήκες αυτών των δανείων.

«Τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών) στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα. Πλήρης κατάλογος των ως άνω προσώπων, έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές Αθηνών», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης και επισημαίνει ότι «το έργο της ανάκτησης των ποσών των ελεγχόμενης νομιμότητας δανείων ανήκει πλέον στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ (αστική διαδικασία) και στις δικαστικές αρχές στις οποίες η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί (ποινική διαδικασία)».

Εξάλλου, σε σχετικό ερώτημα των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι τα 1.300 δάνεια «είναι στην κακή ΑΤΕ». Στο ερώτημα, δε, «σε ποιες ενέργειες προτίθεται το υπουργείο να προβεί σε συνεργασία με άλλα υπουργεία ώστε να εισπράξει τα εν λόγω δάνεια με δεδομένο ότι τα δάνεια της κακής αγροτικής έχουν μεταφερθεί στις ΔΟΥ», ο κ. Νικολούδης υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας. Δεν παραλείπει, όμως, να τονίσει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιστραφούν τα ληφθέντα και μη επιστραφέντα, παρά τις όποιες δυσκολίες διερεύνησης μίας υπόθεσης η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι το ποσό των μη επιστραφέντων «δανείων» ανέρχεται σε 4.927.505.094,30 ευρώ. Το ποσό των δεσμεύσεων-εισπράξεων δεν έχει προσδιοριστεί, αφού οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο ερώτημα των βουλευτών, αν οι υπόλοιπες κρατικές τράπεζες έχουν ελεγχθεί ή πρόκειται να ελεγχθούν, ο κ. Νικολούδης απαντά ότι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπάρχει, ήδη, σε εξέλιξη ποινική διαδικασία, ενώ για την Εμπορική Τράπεζα (σ.σ. είχε συμπεριληφθεί στην ερώτηση των βουλευτών) δεν υπάρχει κάτι σχετικό, εξ όσων γνωρίζει.

Αναφερόμενος στο Ν. 3932/2011 για την ίδρυση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου της Περιουσιακής Κατάστασης, στην οποία οι βουλευτές έκαναν αναφορά στην ερώτησή τους, ο κ. Νικολούδης δηλώνει ότι αυτός ο νόμος απετέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής, όσο και των εγκλημάτων διαφθοράς. Πέρα από την ψήφισή του, όμως, συνετέλεσε αποφασιστικά στο να φύγει η χώρα μας από τη «γκρίζα ζώνη», στην οποία είχε τεθεί από τη FATF όλο το διάστημα από το 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2011, να αποφύγει την τοποθέτησή της στη «μαύρη λίστα» μη συμμορφούμενων χωρών, κάτι το οποίο θα είχε ανυπολόγιστα δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία της, αν δεν επιτυγχανόταν έγκαιρα και βοήθησε στο να χαρακτηρίζεται, πλέον, η Ελλάδα, πλήρως εναρμονισμένη με τα απαιτούμενα της FATF και μάλιστα για ορισμένα στοιχεία, χώρα-πρότυπο. Επίσης, σημειώνει ότι τα 660 εκατομμύρια ευρώ που η ανεξάρτητη «Αρχή» δέσμευσε, αποτελούν εγκληματικό προϊόν του οποίου επιχειρήθηκε «ξέπλυμα», και δεν θα πρέπει να συναρτώνται με το ποσό του νόμιμου-πλην αφορολόγητου χρήματος («μαύρη αγορά») που υπολογίζεται από διαφόρους, συνήθως κατά τρόπο αυθαίρετο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω βεντέτας στα Χανιά


Απόπειρα ανθρωποκτονίας διαπράχθηκε σήμερα το πρωί, με δράστη έναν 25χρονο και θύμα έναν 24χρονο Χανιώτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο 25χρονος, μπήκε σε καφετέρια σε περιοχή στα Χανιά στην οδό Καλλεργών και πυροβόλησε τον 24χρονο πέντε φορές από μικρή απόσταση με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Ο δράστης που γνωριζόταν με το θύμα από παλιά, μετά την πράξη του, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία η οποία με στοιχεία που είχε στην κατοχή της εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη. Ο 24χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Αυτή την ώρα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, μόλις ομαλοποιηθεί η πορεία της υγείας του οι γιατροί θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν και μία ακόμη σφαίρα η οποία βρίσκεται στο λαιμό του 24χρονου αλλά δεν έχει πειράξει ζωτικά όργανα. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και οι συγγενείς του, ενώ οι αρχές έχουν λάβει μέτρα ώστε να υπάρξει περιφρούρηση για τυχόν επεισόδια μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Όλα δείχνουν πως η υπόθεση αφορά τη συνέχεια ενός εγκλήματος που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία πριν μερικά χρόνια, με τους πατεράδες των δύο νέων εκείνη την εποχή να έχουν μία ταυτόσημη συνθήκη με τη σημερινή. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον δράστη ο οποίος βρισκόταν στην καφετέρια χωρίς ο 24χρονος να τον έχει δει. Στη συνέχεια, αποχώρησε και επέστρεψε μετά από λίγο κρατώντας το όπλο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Λαβράκια" βγάζουν οι έλεγχοι της ΔΕΗ


Λαβράκια βγάζει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού της ΔΕΗ για τους εύπορους που δεν πληρώνουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έρευνα προέκυψε ότι εύποροι με βίλες, είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη βίλας 500 τ.μ. στην Ερυθραία, ο οποίος χρωστά 20.000 ευρώ αλλά η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος καθώς έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Δείτε το βίντεο από τη ΕΡΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος και απελπισία στο βλέμμα της γάτας


Σώθηκε λίγο πριν τη γδάρουν και τη φάνε.

Λένε πως οι γάτες είναι εφτάψυχες αλλά η εικονιζόμενη παραλίγο να τις χάσει και τις επτά μεμιάς, καθώς βρέθηκε μια ανάσα από τη σφαγή στο φεστιβάλ Yulin στην Κίνα, κατά το οποίο υποφέρουν, κακοποιούνται, βασανίζονται, γδέρνονται και σφαγιάζονται τουλάχιστον 10.000 σκύλοι και γάτες, αδέσποτα ή κλεμμένα κατοικίδια.

Η φωτογραφία με την τρομοκρατημένη γάτα γραπωμένη από τα κάγκελα του κλουβιού όπου περιμένει τη σφαγή μαζί με δεκάδες άλλες και κυρίως το βλέμμα της είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως τα ζώα- σκύλοι, γάτες, αρνιά, κατσίκια, γουρούνια, κοτόπουλα κλπ- δεν αντιλαμβάνονται το επερχόμενο τέλος ή πως γενικά «δεν καταλαβαίνουν».

Οι διασώστες της Human Society International την εντόπισαν και έδωσαν μάχη για να αποτρέψουν το πρόωρο τέλος της ζωής της, της ίδιας και δεκάδων άλλων ζώων. Αυτό δεν αλλάζει βεβαίως την τεράστιας κλίμακας σφαγή που έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Πλέον η Huru, όπως ονομάστηκε, δέχεται τη φροντίδα του Washington Animal Rescue League. «Η γάτα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και σύντομα θα αναζητηθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει», έγραψε η οργάνωση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Human Society, δέκα εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο για το κρέας τους στην Κίνα- περίπου 10.000 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Yulin που διοργανώνεται από το 2010 για να σηματοδοτήσει το θερινό ηλιοστάσιο αλλά και για να ενισχύσουν τη δουλειά τους οι έμποροι κρέατος σκύλων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλά από τα σκυλιά και τις γάτες που σφαγιάζονται είναι κλεμμένα από σπίτια κατοικίδια που μεταφέρονται στο χώρο του φεστιβάλ πολλές ημέρες πριν θανατωθούν, χωρίς να τους παρέχεται φαγητό και νερό.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου


Ο 69χρονος επιστήμονας που βρήκε το μυστικό της ευτυχίας.

Χαμογελά ήρεμα καθώς ο καθαρός αέρας των Ιμαλαίων του «χαϊδεύει» απαλά το πρόσωπο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι επιστήμονες κήρυξαν τον Matthieu Ricard τον πιο ευτυχισμένος άνθρωπο που έχουν ποτέ ερευνήσει.

Ο μοναχός, μοριακός γενετιστής και έμπιστος του Δαλάι Λάμα, με πάθος εξηγεί γιατί ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει το μυαλό και να βελτιώσει την ευτυχία των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο όπως η άρση βαρών τονώνει τους μυς.

«Ο διαλογισμό δεν προκαλεί ευδαιμονία, αλλά αλλάζει εντελώς το μυαλό σας και επομένως αλλάζει και αυτό που είστε», είχε δηλώσει κατά το παρελθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Ricard, ένας ταξιδευτής και πολυμαθής, άφησε τα πάντα πίσω του για να γίνει μοναχός βουδιστής σε μια σκηνή των Ιμαλαίων, και λέει ότι ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος, αν εκπαιδεύσει το μυαλό του.

Ο νευροεπιστήμονας Richard Davidson από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, έβαλε 256 αισθητήρες στο κρανίο του Matthieu Ricard πριν από τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο της έρευνας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι που εξασκούν τον διαλογισμό.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι, όταν διαλογιζόταν, ο εγκέφαλος του Ricard παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα - εκείνες που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μνήμη και τη μάθηση. «Ποτέ δεν αναφέρθηκε προηγουμένως στην βιβλιογραφία της νευροεπιστήμης», δήλωσε ο Davidson.

Η αξονική έδειξε επίσης και υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του, δίνοντας έτσι μια ασυνήθιστα μεγάλη «χωρητικότητα» για την ευτυχία και μια μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα, όπως πιστεύουν οι ερευνητές.

Ο 69χρονος που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Ιμαλαΐων της Άνω Ντόλπα, έχει γίνει ένας αξιοσέβαστος παγκοσμίως βουδιστές και είναι ένας από τους ηγέτες της θρησκείας σε δυτικούς μελετητές.

Ο Ricard μεγάλωσε στο Παρίσι, και έζησε περιτριγυρισμένος από την πνευματική ελίτ και όπως αποκαλύπτει, ήταν πάντα στο δρόμο προς τη φώτιση. Το 1972 έλαβε το PhD στη γενετική και ήδη είχε ξεκινήσει τα ταξίδια του στην Ινδία, όπου τελικά μετακόμισε εκεί προκειμένου να γίνει βουδιστής. Πλέον ως μοναχός στο Μοναστήρι Shechen στο Κατμαντού, ο Ricard μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην απομόνωση και τον διαλογισμό, στην επιστημονική έρευνα ενώ συνοδεύει τον Δαλάι Λάμα στα ταξίδια του στις γαλλόφωνες χώρες. Ο ίδιος μάλιστα θέλοντας να μοιραστεί τη σοφιά του, γράφει βιβλία όπως αυτό για την ευτυχία: «Happiness: A Guide to Developing Life's Most Important Skill».







Δείτε ένα βίντεο με τον μοναχό να εξηγεί την ευτυχία:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεταμόρφωση του τετράπαχου αδέσποτου


Τα πολλά αποφάγια τον έκαναν να υποφέρει - Δείτε φωτογραφίες.

Η εικόνα που έχουμε συνήθως για τα αδέσποτα σκυλιά είναι εικόνα αποστεωμένων ταλαιπωρημένων και συχνά άρρωστων τετράποδων για τα οποία η αναζήτηση τροφής και νερού είναι ένας καθημερινός αγώνας στους αφιλόξενους δρόμους. Ο Bolinha είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός από την περιγραφή αυτή αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο: τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν προέρχονται από τη στέρηση της τροφής αλλά αντίθετα από το γεγονός πως οι κάτοικοι στην περιοχή της δυτικής Βραζιλίας όπου ζει αδέσποτος εδώ και 13 χρόνια τον τάιζαν ασταμάτητα τα αποφάγια τους.



Η πρόθεσή τους ήταν βέβαια καλή αλλά αυτό που πέτυχαν δεν ήταν ένα υγιές χορτάτο σκυλί αλλά ένα τετράπαχο σκυλί με οίδημα στις αρθρώσεις που μετά βίας μπορούσε να αναπνεύσει από το πάχος όταν το βρήκαν οι διασώστες. Το βάρος του είχε φτάσει τα 37 κιλά- ενώ δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15, ακριβώς επειδή ο οργανισμός του δεν ήταν φτιαγμένος για να μεταβολίζει αυτά που τρώμε οι άνθρωποι.





Η πρώτη δουλειά των διασωστών ήταν ο Bolinha να κάνει μπάνιο- το πρώτο του!



Επόμενο μέλημα ήταν η αυστηρή δίαιτα και η άσκηση- μέσα σε νερό προκειμένου να μην καταπονούνται οι ταλαιπωρημένες του αρθρώσεις.





Κατά τη διαδικασία ο Bolinha πήρε πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη και κατάφερε να χάσει 13 κιλά.



Πλέον περπατά και μπορεί να αναπνεύσει πιο εύκολα- αν και έχει ακόμα δρόμο να διανύσει καθώς πρέπει να χάσει άλλα 6 κιλά.



Δείχνει πάντως σίγουρα πολύ καλύτερα!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δοκιμασία του δέντρου για τα αγόρια της Κίνας


Πρέπει να κρατηθούν για μία ώρα για να «περάσουν» σε σχολή Kung Fu.

Μια δοκιμασία περνούν μικρά αγόρια και νεαροί άνδρες στην Κίνα για να έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την πολεμική τέχνη του Kung Fu από έναν διακεκριμένο δάσκαλο. Στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας το Σάββατο οι υποψήφιοι κρατήθηκαν επί μία ώρα από ένα δέντρο για να αποδείξουν τη θέληση και την αντοχή τους.

Τρεις υποψήφιοι, ηλικίας από 4 έως 25 ετών, πέρασαν το τεστ με επιτυχία.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...