Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Οι πιο σέξι αθλήτριες της χρονιάς


Οι πιο σέξι αθλήτριες της χρονιάς αναδείχθηκαν ύστερα από προτάσεις και ψηφοφορία φιλάθλων σε ένα site των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όλα αυτά πάντως πριν από την ολοκλήρωση των παγκοσμίων πρωταθλημάτων κολύμβησης του Καζάν και στίβου του Πεκίνου, όπου είναι βέβαιο ότι μετά την ολοκλήρωσή τους η σχετική λίστα θα πρέπει να ανανεωθεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα.

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων προέρχεται από Αμερικανούς στερεί την είσοδο στις 50 πιο καυτές αθλήτριες κυρίως εκπροσώπων της Ευρώπης.

Και προς μεγάλη έκπληξη όλων μας ανακαλύψαμε στη σχετική λίστα και μία Ελληνίδα, άγνωστη στο διεθνές ευρύ κοινό.



Η πρωταθλήτρια του άλματος τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου κατέχει την 43η θέση στις πιο σέξι αθλήτριες του κόσμου, ίσως επειδή έγινε περισσότερο γνωστή το 2012 με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω ενός αφελούς ρατσιστικού ανέκδοτου παρά από τις διακρίσεις της.

Η Βούλα, παντρεμένη με ένα παιδί, καρπός του έρωτά της με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και τον τέως της Δόξας Δράμας Λάζαρο Χαριτωνίδη, επέστρεψε φέτος και πάλι στους αγώνες και αναζητεί σιγά σιγά εμφανίσεις ανάλογες του σπουδαίου της ταλέντου.

Η 43η θέση της μόνο κολακευτικά σχόλια προκαλεί.

Καμιά πάντως από τις φωτογραφίες των 50 πιο σέξι αθλητριών δεν είναι αισθησιακή. Ολες ποζάρουν με χάρη και επιδεικνύουν τη γνήσια ομορφιά τους προς χάρη του αντρικού πληθυσμού.



Στην 50ή θέση ανακαλύπτουμε τη Βρετανίδα μιγάδα χρυσή Ολυμπιονίκη του επτάθλου Τζέσικα Ίνις και αμέσως μετά την Αμερικανίδα σπρίντερ Άλισον Φέλιξ, που διετέλεσε και σύμβουλος Αθλητισμού του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.



Μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή και τη «νικήτρια» μεσολαβούν και άλλα όμορφα κορίτσια.

Στο Νο 30 η τενίστρια από τη Δανία Κάρολιν Βοσνιάκι, στην 29η θέση η διάσημη Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα και αμέσως μετά οι Μέλανι Ανταμς (Αυστραλία, επί κοντώ, Νο 28), Λόλο Τζόουνς (ΗΠΑ, 100 εμπ., Νο 27), Αντόνια Μισούρα (Κροατία, μπάσκετ, Νο 25).



Στο Νο 12 ανακαλύπτουμε την αιώνια σέξι και διαχρονικά συμμετέχουσα σε όλες τις ετήσιες λίστες ομορφιάς, τη Λερίν Φράνκο από την Παραγουάη, αθλήτρια του ακοντισμού.



Και ας περάσουμε τώρα στην πρώτη δεκάδα και την... πρωταθλήτρια.

Νο 10: Χίλαρι Νάιτ (χόκεϊ σε πάγο), Νο 9: Ρέιτσελ Κάμινς (Μουάι Τάι), Νο 8: Καμίλ Μπαζινέτ (κρος φιτ), Νο 7: Μπλερ Ο' Νιλ (γκολφ), Νο 6: Αλεξ Μόργκαν (ποδόσφαιρο), Νο 5: Σιέρα Κόιλ (αναρρίχηση), Νο 4: Κρίστμας Άμποτ (κρος φιτ), Νο 3: Μαρία Κιριλένκο (τένις), Νο 2: Σίντνεϊ Λαρούς (ποδόσφαιρο).



Και στην κορυφή, η πιο όμορφη, η πιο σέξι, σύμφωνα κυρίως με τους Αμερικανούς, η 33χρονη πρωταθλήτρια στις μάχες σε κλουβί (ΜΜΑ), ηθοποιός, μοντέλο και τηλεπερσόνα Τζίνα Τζόι Καράνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που «γράφει» στον φακό με το πρόσωπο και το κορμί της.



Μάλιστα, η Τζίνα Καράνο εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, όταν την είδε να παλεύει στο ρινγκ, που αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία για εκείνη, το «Haywire», με αποτέλεσμα η σέξι μονομάχος να βρεθεί στα ίδια πλατό με ΜακΓκρέγκορ, Μπαντέρας, Φασμπέντερ, Ντάγκλας, Κασοβίτς και Τέιτουμ.

Φυσικά, δεν λείπουν και τα σχόλια διαφόρων στη σχετική ιστοσελίδα.

Κάποιοι συμφωνούν με την κατάταξη, άλλοι διαφωνούν, όπως είναι λογικό.

Όλοι, όμως, αποδέχονται την ομορφιά της Καράνο. Από κει και πέρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η 29η θέση αδικεί τη Μαρία Σαράποβα, όπως και η απουσία από την 50άδα της Καναδής τενίστριας Εζενί Μπουσάρ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοψία Ξυδάκη στα μουσεία Μυκόνου και Δήλου


Στόχος η συντήρηση και η αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων και εγκαταστάσεων στις Κυκλάδες.
Το μουσείο της Μυκόνου και το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, καθώς και τα ενδιαιτήματα του προσωπικού, τα εργαστήρια και τις αποθήκες, επισκέφθηκε κατά το προηγούμενο διήμερο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη και την προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ίδιας Εφορείας Ζώζη Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε αυτοψία, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συντήρησης και αποκατάστασης των σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και εγκαταστάσεων των Κυκλάδων.

Τον Ιούνιο, ο υπουργός είχε επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, όπου και παρέστη στην έκθεση, για πρώτη φορά, της διάσημης τοιχογραφίας τού «Ψαρά», που φυλασσόταν για χρόνια στα υπόγεια του μουσείου. Κατά την ίδια επίσκεψη ανακοινώθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Θήρας με την οποία αναδεικνύονται σημαντικές αρχαιότητες και βελτιώνονται μουσειακές υποδομές της Σαντορίνης.

Αύριο, Παρασκευή 14/8, ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου, ενώ θα ακολουθήσει αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον παλαιοχριστιανικό ναό της Εκατονταπυλιανής της Πάρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο


Ανοικτή πρόσκληση της γενικής γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Ανοικτή πρόσκληση αποστολής προτάσεων, για το νέο αναπτυξιακό νόμο, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, δημοσιοποίησε σήμερα η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΓΣΙΕ).

Η γενική γραμματεία όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης του νέου αναπτυξιακού νόμου της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον αναπροσανατολισμό και την ανασυγκρότηση του ελληνικού παραγωγικού συστήματος.

«Καταγράφοντας καθημερινά τα κενά και τις ελλείψεις των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων, αλλά κυρίως γνωρίζοντας και βιώνοντας την κρισιμότητα της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ως απαραίτητη η καθιέρωση μιας νέας προσέγγισης, τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη διαδικασία σύνταξης του αναπτυξιακού νόμου.

Ο νέος νόμος λαμβάνοντας υπόψη τη δομή της ελληνικής οικονομίας θα αποσκοπεί στην περαιτέρω αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της στροφής τους προς την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΣΙΕ.

Η γενική γραμματεία προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ggse@mnec.gr), είτε εγγράφως (Νίκης 5-7, Τ.Κ.: 101 80, Αθήνα), μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, με στόχο την κατά το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Όπως σημειώνεται, οι προτάσεις των φορέων ή ατόμων δεν είναι απαραίτητο να περιορίζονται στα κλαδικά αιτήματά τους, αλλά μπορούν σε αυτές να περιέχονται γενικότερες σκέψεις για το σύνολο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ενισχύσεων και για ό,τι μπορεί γενικότερα να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Το προσχέδιο του επικείμενου νέου Αναπτυξιακού Νόμου θα αναρτηθεί για διαβούλευση στον διαδικτυακό χώρο μας www.ependyseis.gr και θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας σε χρόνο και τόπο, ο οποίος θα ανακοινωθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας Γερμανός αναδεικνύει το Πήλιο


Εδώ και χρόνια ο Ράινερ Σέπελμαν κάνει διακοπές στο Πήλιο. Τελευταία, βλέποντας την κρίση στην χώρα θέλησε να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής. Μια ιδιωτική πρωτοβουλία που αποφέρει καρπούς.



Ο Ράινερ Σέπελμαν είναι από το Αμβούργο. Επί σειρά δεκαετιών διετέλεσε επικεφαλής σε πολλές υπηρεσίες της πόλης, καταγράφοντας μια μακρά διαδρομή στη γερμανική δημόσια διοίκηση. Ο ίδιος αγαπά πολύ την Ελλάδα αφού εδώ και πολλά χρόνια περνά τα καλοκαίρια του στο Πήλιο. Τα τελευταία χρόνια η κρίση έπληξε και την περιοχή του Πηλίου, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Ο Σέπελμαν δεν ήθελε να μείνει με σταυρωμένα χέρια και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά του τον τόπο ενεργοποιώντας την προσωπική του εμπειρία, το διαδίκτυο αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει στην πράξη η ίδια η μαγευτική περιοχή του Πηλίου. Δημιούργησε μάλιστα μια ιστοσελίδα με στόχο να διαφημίσει την περιοχή και να προωθήσει διάφορες δράσεις, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο Ράινερ Σέπελμαν σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησε να κινητοποιηθεί ήταν η στασιμότητα στον τομέα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. «Ακόμη και τώρα, μεσούντος του θέρους, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Πήλιο είναι άδειο», λέει ο Σέπελμαν εκφράζοντας ανησυχία για τις μικρές, οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων που πλήττονται από τη μειωμένη τουριστική κίνηση. «Μέσα από την ιστοσελίδα μου έρχονται αποδεδειγμένα κάθε χρόνο στην περιοχή περίπου 80 με 90 επιπλέον τουρίστες», σημειώνει ο Σέπελμαν.

Η κρίση και η απουσία τουριστικού σχεδιασμού

Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν παραδοσιακά ελληνικούς προορισμούς για τις θερινές διακοπές τους. Πολλοί Γερμανοί θεωρούν ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ έχει δημιουργήσει ένα «αντιγερμανικό» κλίμα στην Ελλάδα. Πώς όμως αποτιμά την κατάσταση ο Σέπελμαν βάσει των δικών του εμπειριών; «Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι και μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της πολιτικής αυτής καθεαυτής και των ανθρώπων. Επίσης οι Γερμανοί είναι σχεδόν οι μόνοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, μαζί με κάποιους Βρετανούς και Ισραηλινούς. Και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Η λέξη φιλοξενία άλλωστε είναι ελληνικής προέλευσης», αναφέρει ο Σέπελμαν.

Στην πράξη αυτό που κάνει ο Σέπελμαν είναι να κάνει γνωστές τις ομορφιές του Πηλίου σε γερμανούς ταξιδιώτες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σέπελμαν «Το Πήλιο δεν έχει κάποια οργανωμένη ένωση ξενοδόχων. Κάθε ξενοδοχείο έχει τη δική του ξεχωριστή ιστοσελίδα, αλλά φυσικά είναι δύσκολο για έναν γερμανό τουρίστα να το εντοπίσει. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Ο καθένας σκέφτεται μόνο τη δική του διαφήμιση και όχι τη διαφήμιση της περιοχής στο σύνολό της». Γι´ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Σέπελμαν δημιούργησε την ιστοσελίδα www.damouchari.info, για να προσφέρει δηλαδή μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες διαμονής στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας είναι μεγάλη, ενώ αυξάνεται κυρίως με την έλευση του καλοκαιριού.

Κάνοντας το Πήλιο «ατραξιόν»

Για τον Σέπελμαν το Πήλιο είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο: «Το Πήλιο είναι ασυνήθιστα πράσινο. Φανταστείτε μια τυπική γερμανική οροσειρά 1500 μέτρων να έχει μετακομίσει όμως στις ακτές του Αιγαίου. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχουν παραλίες για μπάνιο και αμμουδιές που εκτείνονται στα 2 χιλιόμετρα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο στην ιταλική Ριβιέρα, κι εκεί όχι με τόσο πράσινο». Ο Σέπελμαν θεωρεί τον τόπο ειδυλλιακό, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, ενώ παράλληλα έχει πλούσια ιστορία και τοπικές παραδόσεις. «Μέχρι το 1930 εδώ δεν υπήρχαν καν δρόμοι και πολλές διαδρομές γίνονταν με γαϊδουράκια. Αυτές οι διαδρομές που υπάρχουν μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να εγγραφούν ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», αναφέρει ο Σέπελμαν τονίζοντας και μία άλλη διάσταση του Πηλίου που προς το παρόν είναι ανεκμετάλλευτη. «Ο τόπος διαθέτει σπάνια χλωρίδα. Είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των σπάνιων βοτάνων. Αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά. Και παρεμπιπτόντως μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από την ΕΕ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλο στη Deutsche Bank με την εμπορία ρύπων


Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε οκτώ άτομα.

ατηγορίες εναντίον επτά εν ενεργεία και ενός πρώην εργαζομένων της Deutsche Bank απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές στη Φρανκφούρτη, για συνομωσία με σκοπό τη φοροδιαφυγή στο εμπόριο των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι εισαγγελείς δεν ανέφεραν σήμερα την Deutsche Bank, αλλά πηγές με γνώση του θέματος την κατονόμασαν ως την εμπλεκόμενη τράπεζα.

Οι εισαγγελείς στη Φρανκφούρτη ερεύνησαν περισσότερους από 24 εν ενεργεία ή πρώην υπαλλήλους της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ανάμεσά τους ένας εκ των επικεφαλής της, ο Γιούργκεν Φίτσεν, και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Στέφαν Κράους.

«Η έρευνά μας συνεχίζεται. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές» ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ευρωπαϊκή αγορά ρύπων δέχθηκε πλήγμα το 2009 και το 2010 από το λεγόμενο εμπόριο καρουζέλ, όπου οι αγοραστές εισήγαν άδειες εκπομπής ρύπων σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ και μετά τις πουλούσαν μεταξύ τους, προσθέτοντας τον ΦΠΑ στην τιμή με αποτέλεσμα να επωφελούνται από επιστροφή φόρων που δεν είχαν καταβάλει.

Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν μέχρι στιγμής φυλακιστεί σε τρεις χώρες για την εμπλοκή τους στην απάτη με τον ΦΠΑ στο εμπόριο δικαιωμάτων ρύπων. Σύμφωνα με την Europol, η παράνομη αυτή πρακτική έχει κοστίσει στους φορολογουμένους πάνω από 5 δισεκ. ευρώ από το 2008.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η τράπεζα κατέβαλε 220 εκατ. ευρώ για επιστροφές που είχαν παρατύπως δηλωθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ημέρα που τα σορτς έγιναν κοντύτερα


Μια vintage «βουτιά» στη μόδα.

Τα ασπρόμαυρα φωτογραφικά καρέ που ακολουθούν, πάρθηκαν από το αρχείο του περιοδικού LIFE και αφορά σε αφιέρωμα στα γυναικεία σορτς. Το θέμα, που δημοσιεύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, θυμίζει κάτι από στήλη «κάντο μόνος σου», καθώς δίνει ιδέες για το πώς να κοντύνει ένα σορτσάκι έτσι ώστε να γίνει πιο σέξι!

Οι φωτογραφίες είναι του Robert Kelley, ενώ εκτός από το συγκεκριμένο DIY θέμα, φιλοξενούνται και φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών που τριγυρίζουν στο Μπέβερλι Χιλς φορώντας, τι άλλο, σορτσάκια!
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζήτησε διαζύγιο γιατί αργούσε να του σερβίρει βραδινό φαγητό


«Απέτυχε στα συζυγικά της καθήκοντα», λέει ο 57χρονος Νιγηριανός.
Ένας 57χρονος Νιγηριανός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου κατηγορώντας τη σύζυγό του ότι αργούσε συστηματικά να του σερβίρει το δείπνο του. «Η γυναίκα μου απέτυχε στα συζυγικά της καθήκοντα. Δεν ετοιμάζει το φαγητό μου στην ώρα του. Την προειδοποίησα πολλές φορές αλλά εκείνη έκανε του κεφαλιού της» είπε ο Ολουφάντε Αντεκόγια στο δικαστήριο της πόλης Ικορόντου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέχομαι μια γυναίκα που με πεθαίνει της πείνας. Δεν αντέχω άλλο», πρόσθεσε ο Αντεκόγια.

Η επί 25 χρόνια σύζυγός τους ωστόσο υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι ο άνδρας της ζήτησε διαζύγιο γιατί θέλει να ζήσει με μια άλλη γυναίκα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε τελικά να βάλει και επισήμως τέλος στην ατυχή ένωση του ζεύγους. «Το δικαστήριο προσπάθησε κατ' επανάληψη να τους συμφιλιώσει αλλά όλες οι προσπάθειες μας αποδείχτηκαν μάταιες», εξήγησε.

Μολονότι συχνά στη Νιγηρία υποβάλλονται αιτήσεις διαζυγίου για τους πιο απίθανους λόγους, είναι η πρώτη φορά που ένας σύζυγος επικαλείται ως αιτία το καθυστερημένο σερβίρισμα του δείπνου του.

Το 2008 ένας Νιγηριανός συνταξιούχος, υπό την πίεση ντόπιων μουσουλμάνων αξιωματούχων, χώρισε τις... 82 από τις 86 συζύγους του για να μην τιμωρηθεί με βάση τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο. Ο ιστότοπος Sugar Daily έχει συγκεντρώσει διάφορες αξιοπερίεργες αιτίες διαζυγίου, με βάση τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίπτωση, μια γυναίκα από το Λάγκος χώρισε τον σύζυγό της επειδή ο τελευταίος όταν μεθούσε μπέρδευε την τουαλέτα με τις κατσαρόλες της κουζίνας της...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα παγκόσμια μυστήρια του μετρό


Ο υπόγειος σιδηρόδρομος και οι σκοτεινοί θρύλοι που τον στοιχειώνουν.

Το να στέκεσαι σε μια άδεια πλατφόρμα περιμένοντας το μετρό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά τρομακτική εμπειρία, καθώς το σκοτάδι που καλύπτει τον χώρο και οι μύθοι που συνοδεύουν τον υπόγειο δημιουργούν ανατριχιαστικές νοερές εικόνες.

Αν μάλιστα ακούσεις τριγμούς ή άλλους φριχτούς θορύβους να καταφτάνουν από τις σήραγγες, τότε είναι σίγουρο ότι τα απόκοσμα όντα που κατοικούν στα έγκατα του μετρό είναι έτοιμα για μια άλλη επιδρομή για φρέσκο ανθρώπινο αίμα.

Κι αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, το μετρό είχε ανέκαθεν τον τρόπο του με τα φρικιαστικά μυστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ιστορίες για αγρίους δηλαδή ή πραγματικά μυστηριακές καταστάσεις σαν…


Το μυστηριώδες DNA του μετρό της Νέας Υόρκης



Πρόσφατα, το 2014 συγκεκριμένα, ομάδα αμερικανών γενετιστών πήραν δείγμα και από τους 468 σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης και εντόπισαν μια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβή βακτήρια, όλα τους γνωστά στον άνθρωπο, υπολείμματα τροφών, ιούς και άλλα πολλά, καταλήγοντας σε έναν κατάλογο 15.152 μικροοργανισμών. Ποιο το περίεργο τότε; Μα ότι τα μισά σχεδόν από τα DNA δεν ταίριαζαν με τα γνωστά γήινα είδη ζωής!

Η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε φυσικότατα πως στο μετρό ζουν οργανισμοί που δεν έχουμε μελετήσει γενετικά ακόμα, αν και το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ απέρριψε την πανεπιστημιακή έρευνα στο σύνολό της κατηγορώντας τη για μεθοδολογικά ψεγάδια, αλλά και για την εύκολη εξήγηση των αναπάντεχων ευρημάτων: «Οι ερευνητές απέτυχαν να προσφέρουν εναλλακτικές και πιο αληθοφανείς ερμηνείες για τα ευρήματά τους». Μήπως μας κρύβουν την ύπαρξη εξωγήινων; Και δεν θα μιλήσουμε καν για την αποικία των περιθωριοποιημένων που ζει στις υπόγειες στοές, καθώς το απόκοσμο DNA είναι από μόνο του ικανό να μετατραπεί στο Νο 1 μυστήριο του μετρό όλων των εποχών!

Το μυστικό υπόγειο δίκτυο του μετρό του Τόκιο



Το 2002 κυκλοφόρησε μια έρευνα στην Ιαπωνία που έκανε λόγο για ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων στοών στο μετρό του Τόκιο, αντιπαραβάλλοντας παλιούς και νεότερους χάρτες του δικτύου. Δύο γραμμές που σήμερα τέμνονται ενώ παλιότερα ήταν παράλληλες, σύμφωνα με τους χάρτες, πυροδότησε την πανεπιστημιακή μελέτη για το περίεργο της υπόθεσης, η οποία βρήκε όχι ένα, αλλά εφτά μυστήρια στο μετρό!

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τα επίσημα μητρώα του υπόγειου σιδηρόδρομου, οι παλιότεροι χάρτες αποκάλυπταν ένα περίτεχνο και πυκνό πλέγμα σηράγγων που έφταναν μέχρι την πρωθυπουργική κατοικία (αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια), αν και οι νεότερες εκδοχές έχουν απαλείψει το δίκτυο, εμφανίζοντάς το πλέον ως κενό. Μέχρι και νέα γραμμή του μετρό εντόπισαν στους παλιούς χάρτες, που φαινόταν να υπάρχει μυστικά εδώ και δεκαετίες!

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το μυστικό δίκτυο είχε κατασκευαστεί στα χρόνια που προηγήθηκαν του Β’ Παγκοσμίου ως τρόπος προετοιμασίας για μια ενδεχόμενη πυρηνική απειλή, αν και ο λόγος που δεν αποκαλύπτεται σήμερα επισήμως το γεγονός παραμένει μυστήριο…

Το κακό φενγκ-σούι του μετρό της Σιγκαπούρης



Ήταν στη δεκαετία του 1970 όταν η Σιγκαπούρη άρχισε να κατασκευάζει ένα υπόγειο δίκτυο σιδηροδρόμων, αν και η οικονομική κρίση που τη μάστισε ανάγκασε σε προσωρινή παύση των εργασιών του μετρό. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε γκουρού του φενγκ-σούι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το μετρό διατάρασσε τις οχτώ αρτηρίες του δράκου που ζούσε στα έγκατα της πόλης, κάτι που έφερε τη μήνη του πλάσματος, γι’ αυτό και η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση!

Η λύση ήταν να κουβαλούν μαζί τους όλοι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης ένα οκτάγωνο καθρεφτάκι που θα αντανακλούσε την κακή ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ-σούι, μόνο που δεν θα ήταν εύκολο να πειστούν οι τόσες εθνοτικές και μειονοτικές ομάδες της πόλης, από Κινέζους και Μαλαισιανούς μέχρι Ινδούς και Ευρωπαίους, να φέρουν πάνω τους ένα κινεζικό θρησκευτικό σύμβολο. Το τι έκαναν ήταν αριστουργηματικό: η κυβέρνηση τύπωσε το 1987 νέο νόμισμα σε οκτάγωνο σχήμα, κάτι που μαλάκωσε τον δράκο και επέστρεψε η Σιγκαπούρη στην ευημερία! Το νόμισμα κυκλοφόρησε δύο μήνες πριν από τα λαμπρά εγκαίνια του πρώτου σταθμού του μετρό…

Η Γραμμή 2 του μετρό της Μόσχας



Οι Μοσχοβίτες συνήθιζαν να θάβουν όλων των λογιών τα πράγματα στα έγκατα της πόλης για αιώνες: από αυτοκρατορικούς θησαυρούς και κρατικά μυστικά μέχρι και το υπόγειο δίκτυο της Μεγάλης Αικατερίνης. Ο Στάλιν δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χορό, γι’ αυτό και εγκαινίασε με πάσα μυστικότητα στη δεκαετία του 1930 τη Γραμμή 2, ένα απόρρητο δίκτυο υπόγειου σιδηροδρόμου που θα επέτρεπε στη μυστική αστυνομία του, τη διαβόητη Οχράνα, να μετακινείται γρήγορα και μυστικά κάτω από τη μύτη της πόλης. Η γραμμή συνδεόταν με την υπαίθρια κατοικία του Στάλιν, το υπουργείο Άμυνας και διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, φτάνοντας να γίνει μεγαλύτερη από το επίσημο μετρό της πόλης.

Το δίκτυο λειτουργούσε ταυτοχρόνως και ως πυρηνικό καταφύγιο, μπορώντας να φιλοξενήσει 300.000 ανθρώπους. Κανείς δεν ξέρει αν οι επίγονοι του Στάλιν συνέχισαν την κατασκευή της γραμμής 2, η οποία αποκαλύφθηκε όταν κατεδαφίστηκε ξενοδοχείο δίπλα στο Κρεμλίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Φαίνεται πάντως ότι η γραμμή εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα εκτός πόλης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ηγέτες του Ανώτατου Σοβιέτ να διαφεύγουν τους κινδύνους…

Το πλάσμα του μετρό του Βερολίνου



Πέρα από τον σταθμό του βερολινέζικου U-bahn που είναι φτιαγμένος με κατακόκκινο μάρμαρο που ο θρύλος θέλει να έχει προέλθει από τη Νέα Καγκελαρία του Χίτλερ, σχεδιασμένη από τα χεράκια του Άλμπερτ Σπέερ, υπάρχει ένα ακόμα μυστήριο που αφορά στο μετρό της πόλης: το μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με τυφλοπόντικα και σφυρίζει μελωδικά στις σήραγγες!

Το 2012 το πράγμα άρχισε μάλιστα να συζητιέται σοβαρά στο Βερολίνο, όσο σοβαρές μπορούν βέβαια να είναι τέτοιες κουβέντες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φωτογραφικό ή άλλο ντοκουμέντο για την ύπαρξή του. Πολλοί Βερολινέζοι πάντως ισχυρίζονται ότι το έχουν δει με σάρκα και οστά…

Το μυστηριώδες υγρό του μετρό του Τορόντο



Πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2015, χάος επικράτησε στη Γραμμή 1 του μετρό του Τορόντο όταν ένα μυστηριώδες και εύφλεκτο υγρό κατέκλυσε τους σταθμούς, μυρίζοντας εντόνως πετρέλαιο. Το άγνωστο υγρό χυνόταν στις γραμμές, κι έτσι η λειτουργία των συρμών διακόπηκε μέχρι να καθαριστούν οι σταθμοί και να ερευνηθεί η μυστηριώδης φύση του.

Στην αρχή, οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως δεν ήταν με τίποτα νερό, αν και κατέληξαν αναπάντεχα λίγο αργότερα ότι ήταν πράγματι νερό, με μικρές συγκεντρώσεις κηροζίνης. Κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε το μολυσμένο νερό ή ποιος είναι ο υπαίτιος, με όλες τις προτεινόμενες εξηγήσεις να ακολουθούν τα γνώριμα μονοπάτια των συνωμοσιολογικών σεναρίων…

Τα κεφάλια των Αζτέκων στο μετρό της Πόλης του Μεξικού



Μεταξύ 2008- 2012, οι εργασίες επέκτασης του μετρό στην Πόλη του Μεξικού αποκάλυψαν μια σειρά από ανθρώπινα κρανία που χρονολογούνταν από την αυτοκρατορική περίοδο των Αζτέκτων. Ήταν ένας βωμός με κρανία, από αυτούς που συνήθιζαν να χτίζουν οι Αζτέκοι για να επιδεικνύουν με καμάρι τις ανθρωποθυσίες τους. Μεταξύ των κρανίων, ανασύρθηκαν ακόμα και κεφάλια σκύλων, και όλα είχαν χαρακτηριστικές διατρήσεις για να προσαρμόζονται στο ιερό.

Πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν τους ανατριχιαστικούς θορύβους που ακούγονται από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του μετρό της πόλης στα πνεύματα των αδικοσκοτωμένων Αζτέκων, όπως και τα τόσα φαντάσματα που οι κάτοικοι ορκίζονται ότι έχουν δει όλα αυτά τα χρόνια…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει στη Γαλλία Πικάσο που εκλάπη πριν 17 χρόνια


«Η Κομμώτρια» (La Coiffeuse) βρέθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Ένα έργο του Πικάσο, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων, θα επιστραφεί στη Γαλλία απ΄όπου εκλάπη πριν από 17 χρόνια, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Η Κομμώτρια» (La Coiffeuse) βρέθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, τυλιγμένη σε χαρτί που συσκευάζουν τα πακέτα.

ΠΙΚΑΣΟ

Είχε ταχυδρομηθεί, ως δώρο χριστουγέννων καθώς συνοδευόταν από ευχετήρια κάρτα, με την εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx από τον Βέλγιο κι ο αποστολέας του είχε δηλώσει ότι η συσκευασία περιείχε ένα δώρο αξίας 37 δολαρίων.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο του πακέτου οι αξιωματούχοι στο ταχυδρομείο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσι, ανακάλυψαν τον καμβά από λάδι, διαστάσεων 33εκΧ46εκ.

Το έργο αυτό έχει φιλοτεχνηθεί το 1911 κι η κλοπή του δηλώθηκε το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι όταν το προσωπικό διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) ανέφερε ότι ο πίνακας, που ανήκει στο γαλλικό κράτος, θα επιστραφεί στη γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ένα άλλο έργο του Πικάσο, με τίτλο Κεφάλι Νεαρής Γυναίκας, αξίας μεγαλύτερης των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε από θαλαμηγό στα ανοιχτά της Κορσικής και την Τρίτη μεταφέρθηκε σε μουσείο της Μαδρίτης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μάγισσες της σημερινής Πολωνίας


Λιγότερες ιπτάμενες σκούπες, ο ίδιος βαθμός τρόμου!

Ξεχάστε τις κρεατοελιές στη μύτη και τα καζάνια με τα μαγικά φίλτρα, οι σύγχρονες μάγισσες κατέβηκαν από τις σκούπες και κυκλοφορούν πια ανάμεσά μας σαν κοινές θνητές.

Δεν έχουν χάσει φυσικά τις μαγικές τους ιδιότητες ούτε ξέχασαν τα παραδοσιακά ξόρκια, απλώς έγιναν πιο «γήινες» για να μην τρομάζουν τους φιλήσυχους και βαθύτατα θρησκευόμενους καθολικούς της Πολωνίας.

Η φωτογράφος Katarzyna Majak έψαξε και τις βρήκε και μας τις παρουσιάζει σε ένα λεύκωμα που δεν είναι για μικρά παιδιά…
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουτιά σε θησαυρό για 16χρονη Γερμανίδα


Ανακάλυψε σε λίμνη μια μυστηριώδη ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ.

Μια ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ βρήκε μια νεαρή Γερμανίδα την περασμένη εβδομάδα ενώ έκανε το μπάνιο της σε μια λίμνη της Βαυαρίας.

Η 16χρονη βρήκε τον «θησαυρό» αυτό, βάρους 500 γραμμαρίων, σε βάθος δύο μέτρων στη λίμνη Κένινγκζεε, κοντά στην οποία περνούσε τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Το κορίτσι παρέδωσε τη ράβδο στην αστυνομία που προσπαθεί έκτοτε να εξακριβώσει από πού προέρχεται ο μυστηριώδης θησαυρός. Από τις έρευνες στη λίμνη δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί.

«Αν δεν βρούμε τον ιδιοκτήτη της και αν η ράβδος δεν σχετίζεται με κάποιο έγκλημα, η νεαρή θα μπορέσει πιθανότατα να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο η ράβδος δεν φέρει σειριακό αριθμό –όπως είθισται– και οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιος τον έσβησε σκοπίμως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε και αναρτήθηκε η εγκύκλιος για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων για τον μήνα Ιούλιο 2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
& ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΝ. ∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
& ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
& ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τ.A.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ T.A.
Ταχ. ∆/νση: Σταδίου 27
Ταχ. Κωδ.: 10183 ΑΘΗΝΑ
Εισηγητής: Αν. Καραµατσούκης
Τηλέφωνο: 213-1364734 , FAX: 213-1364713
E-mail: a.karamatsoukis@ypes.gr

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015
Αριθµ. Πρωτ.:27802

ΘΕΜΑ: Κατανοµή ποσού ύψους 4.947.597,94 €, στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 προς καταβολή του διατροφικού επιδόµατος στους κατά νόµο δικαιούχους, για τον µήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &
∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1.- Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β περίπτωση 17 και του άρθρου 260 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης».
2.- Τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 49 του ν. 3943/2011 (ΦΕΚ 66Α΄).
3.- Το Π.∆. 24/27.01.2015 ( ΦΕΚ 20 Α’) σχετικά µε την «Σύσταση και µετονοµασία Υπουργείων, µεταφορά της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.»
4.- Την µε Α.Π. Α2γ/5014/1982 (ΦΕΚ 591 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Υγείας και Πρόνοιας «Έγκριση εφαρµογής προγράµµατος επιδότησης νεφροπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας».
5.- Την µε Α.Π. Υ3β/οικ.5220/2000 (ΦΕΚ 1353 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Υγείας και Πρόνοιας «Αύξηση του διατροφικού επιδόµατος των νεφροπαθών», µε την οποία το διατροφικό επίδοµα χορηγήθηκε και στους µεταµοσχευµένους νεφροπαθείς.
6.- Την µε Α.Π. Υ1/Γ.Π.οικ.84391/2007 (ΦΕΚ 1165 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υφυπουργών Οικονοµίας και Οικονοµικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Επέκταση της χορήγησης του διατροφικού επιδόµατος των νεφροπαθών στους µεταµοσχευµένους καρδιάς, ήπατος, πνευµόνων και µυελού των οστών».
7.- Την µε Α.Π. Υ1/Γ.Π.οικ.101270/2009 (ΦΕΚ 1591 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονοµίας και Οικονοµικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Περί χορηγήσεως του διατροφικού επιδόµατος των νεφροπαθών σε αλλοδαπούς και οµογενείς».
8.- Την µε Α.Π. ∆Ι∆ΙΚ/Φ.1/2/27098/12.10.2007 ( ΦΕΚ 2023 Β’) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί µεταβίβασης αρµοδιοτήτων στους Προϊστάµενους των οργανικών Μονάδων του Υπουργείου.
9.- Τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισµό έτους 2015 και αφορούν στα έσοδα των Περιφερειών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
10.- Την υπ’ αριθµ. 61 (Α.Π. 74894/30-12-2010) εγκύκλιό µας, περί άσκησης πρόσθετων αρµοδιοτήτων από τους ∆ήµους, από την 1η Ιανουαρίου 2011, του “Προγράµµατος Καλλικράτης”.
11.- Την ανάγκη επιχορήγησης των Περιφερειών της χώρας, προς καταβολή του διατροφικού επιδόµατος στους κατά νόµο δικαιούχους λήψης αυτού, για τον µήνα Ιούλιο τρέχοντος έτους.
12.- Τα σχετικά στοιχεία που έχουν περιέλθει στο Υπουργείο µας, από τις Περιφέρειες της χώρας.
13.-Το χρηµατικό υπόλοιπο του τηρούµενου στο Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων λογαριασµού του Υπουργείου µε τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Κατανέµουµε, από τον λογαριασµό του Υπουργείου Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων µε τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 4.947.597,94 €, στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και µόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόµατος στους κατά νόµο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους µεταµοσχευµένους νεφροπαθείς, στους µεταµοσχευµένους καρδιάς, ήπατος, πνευµόνων και µυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και οµογενείς νεφροπαθείς, για τον µήνα Ιούλιο έτους 2015, ως ακολούθως:

(τον πίνακα θα τον βρείτε και στο πιο κάτω αρχείο)

Β. Από το ανωτέρω συνολικό ποσό, αυτό που αφορά σε κάθε δικαιούχο Περιφέρεια, αποδίδεται στον οικείο λογαριασµό της έδρας της, µε χρηµατική εντολή του Υπουργείου µας προς το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων.
Γ. Επισηµαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόµενες µε την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή του διατροφικού επιδόµατος στους κατά νόµο δικαιούχους για τον µήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους και για όσο χρονικό διάστηµα καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτού.
∆. Οι Περιφέρειες, στις οποίες κοινοποιείται η Απόφαση αυτή, να µας γνωρίσουν έως τις 28/08/2015, τον αριθµό των δικαιούχων καθώς και τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη του εν λόγω επιδόµατος µηνός Αυγούστου έτους 2015, για τις Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρµοδιότητάς τους, προκειµένου να επιχορηγηθούν αναλόγως.

O ΓΕΝΙΚΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Κ. ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις του Κράτους
Γραφεία Αναπληρωτών Γενικών Γραµµατέων
2. Περιφέρειες της Χώρας – Έδρες τους
α) Γραφεία Περιφερειαρχών
β) ∆/νσεις Οικονοµικού
γ) ∆/νσεις ∆ηµόσιας Υγείας
3. Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.)
Μεσογείων 15, Τ.Κ. 115 26-ΑΘΗΝΑ
4. Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων
Ακαδηµίας 40, Τ.Κ. 101 74-ΑΘΗΝΑ
5. Ελληνική Στατιστική Αρχή
∆/νση Εθνικών Λογαριασµών
Πειραιώς 46 & Επονιτών Τ.Κ. 18510 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ∆ΙΑΝΟΜΗ:
1.- Γραφείο Υπουργού
2.- Γραφείο Γεν. Γραµµατέα
3.- Γραφείο Γεν. ∆/ντη Οικονοµικών Υπηρεσιών & ∆ιοικητικής Υποστήριξης
4.- ∆/νση Οικονοµικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-Τµήµα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
5.- ∆/νση Μηχ/ης και Η.Ε.Σ. (προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου)

Η απόφαση υπάρχει και εδώ.
------------

Το σχόλιό μας: Για περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων και της κατάθεσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε κάθε δήμο ξεχωριστά, καλό είναι ο κάθε αναγνώστης να επικοινωνεί με την πρόνοια που ανήκει ή τον δήμο που κατοικεί και είναι αρμόδιος για τις πληρωμές, για να μαθαίνει το τι θα γίνει ακριβώς στην περιοχή του.

Νότης
Διαβάστε περισσότερα...