Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Κίνα - Οι εκρήξεις καταγράφηκαν από δορυφόρους στο διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι άφησε πίσω η πυρκαγιά και οι εκρήξεις σε αποθήκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές μετά τη μεγάλη έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας και κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Από τις ισχυρές εκρήξεις καταστράφηκαν παρακείμενα κτίρια και αυτοκίνητα, ενώ ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει από τους καπνούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 400.



























----------------

Στους 44 οι νεκροί, στους 520 οι τραυματίες.

Οι εκρήξεις από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε αποθήκη της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα ήταν τόσο ισχυρές με αποτέλεσμα να καταγραφούν από δορυφόρους στο διάστημα και να προκαλέσουν ωστικό κύμα που έφθασε σε συγκροτήματα κατοικιών πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 44 -τουλάχιστον οι 12 ήταν πυροσβέστες- ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 520, οι 66 από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα People's Daily, τέσσερις εστίες από την φωτιά που εκδηλώθηκε στη συνέχεια μαίνονται ακόμη και στην κατάσβεσή τους συμμετέχουν 1.000 πυροσβέστες με 140 οχήματα.

Η κρατική Beijing News, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, ανέφερε ότι αγνοείται η τύχη 36 πυροσβεστών και ότι 33 πυροσβέστες βρίσκονται μεταξύ των εκατοντάδων τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε γειτονικά νοσοκομεία.

Εξαιτίας των εκρήξεων διακόπηκε ο κατάπλους και ο απόπλους των πετρελαιοφόρων και των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών προϊόντων από το λιμάνι της Τιαντζίν. Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, το οποίο έχει τραβηχτεί από συγκρότημα διαμερισμάτων σε αρκετή απόσταση από την αποθήκη, δείχνει να σημειώνεται μία έκρηξη και έπειτα μία δεύτερη, πολύ μεγαλύτερη. Δευτερόλεπτα μετά, το ωστικό κύμα πλήττει το κτίριο. «Το κτίριό μας σείεται. Είναι από ατομική βόμβα;», ακούγεται πανικόβλητη μία φωνή.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αξιωματούχοι της πόλης είχαν συζητήσει πριν από μία εβδομάδα την ενίσχυση των κανόνων ασφαλείας με εταιρείες που βρίσκονται στο λιμάνι.

Η Διοίκηση Εργασιακής Ασφάλειας της Τιαντζίν ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, στις 6 Αυγούστου, ανακοίνωση για τη συνάντηση που έγινε με εταιρείες που διαχειρίζονται επικίνδυνα χημικά στο λιμάνι, χωρίς να αναφέρει πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ δείχνουν «μανιτάρια» φωτιάς να υψώνονται στον ουρανό, ενώ η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία κατέγραψε τις εκρήξεις ως σεισμικές δονήσεις.

Τεράστιες περιοχές του λιμανιού καταστράφηκαν, πλοία-κοντέινερ εκτινάχθηκαν στον αέρα, εκατοντάδες κτίρια που βρίσκονταν στο λιμάνι και αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς. Από τις εκρήξεις γκρεμίστηκαν τοίχοι κτιρίων σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από τον τόπο της έκρηξης. Όπως μετέδωσε το Νέα Κίνα, η πρώτη έκρηξη ήταν ανάλογη με αυτήν πέντε τόνων της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη με 21 τόνων.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ ζήτησε από τις αρχές «να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση και την θεραπεία των τραυματιών και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους». Σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο κινέζος πρόεδρος δεσμεύτηκε για την «αυστηρή τιμωρία» των υπευθύνων.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η αποθήκη ανήκει στην εταιρεία Tianjin Dongjiang Port Ruihai International Logistics. Η ιστοσελίδα της εταιρείας γράφει ότι λειτουργεί με την έγκριση της κυβέρνησης κι ειδικεύεται στην διαχείριση «επικίνδυνων προϊόντων».

Αξιωματούχοι της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν, αλλά όπως μετέδωσε το CCTV, τουλάχιστον ένα άτομο από «εμπλεκόμενη εταιρεία» τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αξιολόγηση από περιβαλλοντικούς επιθεωρητές της κυβέρνησης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το 2014, οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν σχεδιασμένες για να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων και τοξικών χημικών, περιλαμβανομένης της βουτανόνης (ενός βιομηχανικού διαλύτη), του κυανούχου νατρίου και του συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα έπειτα από τρεις δεκαετίες ιλιγγιώδους οικονομικής ανάπτυξης. Έκρηξη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην ανατολική Κίνα προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων πριν από έναν χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.