Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σύντομα οι πλαστικές κούκλες του σεξ θα μπορούν να μιλάνε


Ολοκληρώνεται η... φαντασίωση.

Σταματήστε να περιμένετε… απάντηση από την πλαστική κούκλα του σεξ και απλά ετοιμαστείτε για ένα… τεχνητό άτακτο μυαλό που θα έχουν στο μέλλον. Ο Matt McMullen, ο εφευρέτης πίσω από την RealDoll, υπόσχεται μια «βρώμικη» ουτοπία, όπου οι κούκλες του σεξ θα διαθέτουν με τεχνητή νοημοσύνη εκτός από ένα θελκτικό σώμα. Οι κούκλες του είναι από σιλικόνη και το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 5.000 με 10.000 δολάρια. Για την ώρα, είναι απλά κούκλες, αλλά ο ίδιος αναπτύσσει μια τεχνητή νοημοσύνη χάρη στην οποία οι πλαστικές γυναίκες, θα μπορούν να αναλύουν και θα απαντούν στις «κακές» κουβέντες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Ο McMullen, εργάζεται μαζί με μια ομάδα μηχανικών για την επίτευξη αυτής της «φαντασίωσης».

 

Διαβάστε περισσότερα...

Πλησιάζει η ώρα για την πρώτη ταινία πορνό στο διάστημα


Οι πλατφόρμες χρηματοδότησης (Kickstarter, Indiegogo) έχουν φιλοξενήσει με επιτυχία παντός είδους projects, με πιο συνηθισμένα τα gadgets, τα video games και λιγότερο άλλου είδους προϊόντα και ταινίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τέτοιου είδους κίνηση από τη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Το PornHub προκαλεί για άλλη μια φορά (έχει αφήσει εποχή με τις ευφάνταστες διαφημιστικές καμπάνιες της) ζητώντας από το κοινό χρηματοδότηση ύψους $3.4 εκατ. για να γυρίσει την πρώτη ταινία πορνό στο Διάστημα. Ο τίτλος είναι Sexploration και θα πρωταγωνιστήσουν οι Eva Lovia και Johnny Sins.



Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για αστείο, αλλά το PornHub βλέπει το εγχείρημα ως ένα πολύ σημαντικό πείραμα για την Ανθρωπότητα, καθώς για πρώτη φορά θα μελετηθεί η σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Αν μαζευτεί το ποσό, οι δύο πρωταγωνιστές θα περάσουν κανονικά την εκπαίδευση του αστροναύτη και φιλοδοξούν να στείλουν την αποστολή μέσα στο 2016. Φυσικά, δεν λείπουν τα διάφορα δωράκια για τους δωρητές, με κορυφαίο την στολή που θα φορά ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μωρό κοάλα αγκαλιάζει τη μαμά του την ώρα της εγχείρησης


Ο Phantom είναι ένα κοάλα, μόλις 6 μηνών και απόλυτα εξαρτημένος από τη μαμά του. Οι δυό τους ζουν στην Αυστραλία αλλά για κακή τους τύχη κάνοντας βόλτα στους δρόμους η μητέρα χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή, καθώς είχε τραύματα στο κεφάλι και τους πνεύμονες.

Τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν στο Zoo Wildlife Hospital και η κατάσταση της μαμάς ήταν τόσο σοβαρή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Έτσι κι έγινε μόνο που εκείνη δεν ήταν μόνη πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Ο μικρός της γιος την αγκάλιασε σφιχτά και έμεινε δίπλα της κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αρνούμενος να την εγκαταλείψει.

Το δέσιμο των κοάλα είναι μεγάλο και τα μικρά σχεδόν όλον τον πρώτο χρόνο της ζωής τους μένουν δίπλα στη μαμά τους μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν εντελώς. Η εγχείρηση πέτυχε και το κοάλα αναρρώνει πλέον στο νοσοκομείο ενώ ο μικρούλης συνεχίζει να απολαμβάνει την αγκαλιά της μητέρας του.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ναύπλιο «ντύνεται» με νότες


Από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου το 24ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής.

Το 24ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 28 Ιουνίου, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη και το μοναδικό στο είδος του στην Πελοπόννησο, προσελκύοντας κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό όλης της νότιας Ελλάδας στο Ναύπλιο.

Το φεστιβάλ για δέκα συνεχόμενες ημέρες, θα παρουσιάσει συναυλίες γεμάτες από το σύγχρονο άρωμα και τη διεθνή ακτινοβολία σημαντικών Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών.

Το Φεστιβάλ στους μνημειώδεις χώρους της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, από το επιβλητικό Παλαμήδι μέχρι την ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού, φιλοξενεί καταξιωμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό, όπως το εξαιρετικό αυστριακό κουαρτέτο Ensemble Wien, το καινοτόμο νεανικό σύνολο Chicago Consort, καθώς και το ξακουστό για τη βιρτουοζιτέ του Trio Vuillaume από τη Γαλλία πιστοποιούν, για άλλη μια χρονιά, τη διεθνή ακτινοβολία του Φεστιβάλ.

Μουσικοί θεσμοί της χώρας, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, συνθέτες, καταξιωμένοι στο μουσικό και θεατρικό χώρο, όπως ο πολυβραβευμένος Φίλιππος Τσαλαχούρης, σολίστες όπως ο πιανίστας Νίκος Λαάρης, συμπράξεις όπως αυτές της εξαίσιας μεσόφωνου Αλεξάνδρα Γκράβας με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, καθώς και η παρουσία νέων ερμηνευτών, όπως ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, που πρόσφατα διακρίθηκε στο 39o διεθνές Grand Prix Πιάνου Μαρία Κάλλας αλλά και του πρωτοπόρου ντουέτου Vita Brevis, το οποίο συνδυάζει τη μπαρόκ μουσική με ζωντανά ηλεκτρονικά, δίνουν το φετινό στίγμα του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών, ενώ αποτελεί την σημαντικότερη πολιτιστική διοργάνωση της Πελοποννήσου.

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι συναυλίες του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και τις πλατείες του Ναυπλίου και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από την Πελοπόννησο και την Αττική, αλλά και το εξωτερικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στην ατιμωρησία των βιαστών ζητά η Αντζελίνα Τζολί


Έκκληση της γνωστής ηθοποιού στους ηγέτες των Αφρικανικών χωρών.

Έκκληση στους ηγέτες των αφρικανικών χωρών να δράσουν κατά της «σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας», την οποία απολαμβάνουν οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών στις εμπόλεμες ζώνες, απηύθυνε η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

«Η βία εναντίον των γυναικών εξακολουθεί και θεωρείται ένα ασήμαντο έγκλημα» επισήμανε η ηθοποιός, μιλώντας υπό την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR).

«Οι ένοπλες οργανώσεις χρησιμοποιούν (το βιασμό) ως όπλο λόγω της σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας» αυτού του εγκλήματος, τόνισε η ίδια.

«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που απασχολεί μονάχα την Αφρική αλλά πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Λίγες όμως περιοχές έχουν υποφέρει τόσο πολύ όσο η Αφρική» προσέθεσε η πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με υπουργούς που παρακολουθούσαν και δημοσιογράφοι, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η Τζολί δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καμία σύρραξη κατά την οποία οι βιασμοί διαπράττονται παράλληλα με τις εχθροπραξίες, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία το Κονγκό (RDC) είναι ίσως η πλέον χαρακτηριστική.

Η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, η Νοτιοαφρικανή Νκοσαζάνα Ντλαμίνι Ζούμα σημείωσε από την πλευρά της το πόσο σημαντικό είναι το να συμμετέχουν οι γυναίκες στις προσπάθειες για ειρήνη καθώς αυτές είναι που «υφίστανται τα περισσότερα στις συρράξεις».

Η Σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης έχει θέμα «το έτος της ανάπτυξης και της χειραφέτησης των γυναικών» και θα επικεντρωθεί σε καυτά θέματα όπως εκείνο των προσφύγων που διακινδυνεύουν τις ζωές τους κατά χιλιάδες για να έρθουν στην Ευρώπη, τις ισλαμιστικές οργανώσεις που αποτελούν απειλή για τα κράτη από τη δυτική Αφρική και τη Σαχάρα έως την Κένυα, τον εμφύλιο πόλεμο στο Νότιο Σουδάν ή ακόμα και την κρίση στο Μπουρούντι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων η Άνω Βουλή της Γερμανίας


Δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση το ψήφισμα.
Η Άνω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα με το οποίο εισηγείται τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ των προσώπων του ιδίου φύλου, μια πρόταση που προσκρούει στις αντιρρήσεις των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και ενδέχεται να φέρει σε δύσκολή θέση τους Σοσιαλδημοκράτες, τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το κείμενο που τιτλοφορείται "Γάμος για όλους - Απόφαση για την πλήρως ίση αντιμετώπιση των ζευγαριών του ιδίου φύλου" δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει νόμος υπό την παρούσα κυβέρνηση αφού στην προγραμματική συμφωνία για τον σχηματισμό της δεν περιλαμβάνεται μια τέτοια μεταρρύθμιση.

Η Μπούντεσρατ, όπου πολλοί ομιλητές αναφέρθηκαν στο πρόσφατο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, προβλέπει πάντως να δοθεί στα ζευγάρια αυτά το δικαίωμα να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι σήμερα στη Γερμανία μπορούν μόνο να συνάπτουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Το ψήφισμα της Μπούντεσρατ δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση όμως σε επιτροπή της Άνω Βουλής έχει επίσης εισαχθεί προς συζήτηση και μια πρόταση νόμου για το ίδιο θέμα. Εάν αυτό το σχέδιο νόμου επικυρωθεί από τη Μπούντεσρατ τότε και η Κάτω Βουλή, η Μπούντεσταγκ, θα υποχρεωθεί να το εξετάσει επίσης, μια προοπτική που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Σοσιαλδημοκράτες. Το SPD, ο εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν μπορεί να ζητήσει την υπερψήφισή του, μολονότι πολλοί βουλευτές του κόμματος τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των προσώπων του ιδίου φύλου. Στη Μπούντεσρατ το ψήφισμα στηρίχθηκε από τους εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών.

Οι Χριστιανοδημοκράτες και η ίδια η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε έναν τέτοιο νόμο.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε επιπλέον κόστη»


Αντιδρά σε διάταξη της ΓΓΔΕ για τις εισφορές το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου σε διάταξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές (ΠΟΛ.1113/2.6.2015 με θέμα «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 22, 22Α και 23 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167Α1) εκφράζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 23 (Μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες) αναφέρεται στην παράγραφο γ): « ….Ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στα έτη 2014 και επόμενα, οι οποίες καταβάλλονται εκπρόθεσμα, εκπίπτουν κατά το έτος καταβολής τους ανεξαρτήτως του έτους που αφορούν. Στην έννοια της δαπάνης των ασφαλιστικών εισφορών, που αν δεν έχουν καταβληθεί δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα περιλαμβάνονται τόσο οι εισφορές του εργοδότη, όσο και του εργαζομένου, οι οποίες, ως εμπεριεχόμενες στις αμοιβές του, βαρύνουν τον εργοδότη. Σε περίπτωση που οι εκπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ετών 2014 και επόμενων έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, αυτές θα εκπίπτουν το χρόνο καταβολής τους σύμφωνα με την υπόψη ρύθμιση».

Το επιμελητήριο εκφράζει τη απορία του γιατί να ζητούνται ποσά που βρίσκονται σε ρύθμιση να αναμορφωθούν φορολογικά, «ενώ υπάρχει ηθικό και πρακτικό θέμα της αναδρομικής αλλαγής των δεδομένων σε μια χρήση που έχει κλείσει. 'Αλλωστε στη φορολογία εισοδήματος ισχύει η βασική αρχή της αυτοτέλειας των χρήσεων. Η ΠΟΛ εκδόθηκε στις 2 Ιουνίου 2015 και έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2014».

Το επιμελητήριο σε επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναφέρει ότι «οι επιχειρήσεις αυτή την περίοδο δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε επιπλέον κόστη πέραν αυτών που προγραμματίζουν. Για αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να αναθεωρηθεί η εν λόγω διάταξη και να καταργηθεί η αναδρομική της ισχύ. Εκφράζουμε δε, σοβαρότατες επιφυλάξεις για την «εισπρακτική» επιτυχία της, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και της αδυναμίας της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η "σπείρα" που κλέβει σακούλες με ψώνια


Ακόμη και τις σακούλες με τα ψώνια από ανυποψίαστους πελάτες σούπερ μάρκετ κλέβουν άγνωστοι στην Πάτρα.

Η ιστοσελίδα patrastimes.gr αναφέρει πως οι δράστες στήνουν καρτέρι έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ της πολύς και επιτίθενται στους ανυποψίαστους πολίτες αρπάζοντας τους τα ψώνια. Ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι όταν ένας ανήλικος επιτέθηκε σε μια γυναίκα και εξαφανίστηκε με τις σακούλες.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως έξω από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, αρκετοί επαιτούν ενώ άλλοι κλέβουν τους πελάτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πάπας θα συναντηθεί με παντρεμένο ομοφυλόφιλο


Ποιός είμαι εγώ για να κρίνω;»

Με τον Σάιμον Καζάλ συνιδρυτή και εκτελεστικό διευθυντή της SomosGay, θα συναντηθεί ο πάπας Φραγκίσκος αρχές Ιουλίου όταν και θα επισκεφθεί την Παραγουάη για να μετάσχει στην Επισκοπική Διάσκεψη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

Τη συνάντηση αυτή ανακοίνωσε η οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ της χώρας. Όπως αναφέρεται οι διοργανωτές της διάσκεψης προσέγγισαν τον Καζάλ και του επέδωσαν πρόσκληση όπου υπογράμμιζαν τον αντίκτυπο της οργάνωσης στην κοινωνία της Παραγουάης.

Σε ανακοίνωσή της η SomosGay ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας προς τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Να σημειωθεί ότι εντύπωση είχε προκαλέσει σχόλιο του Φραγκίσκου το 2013 μετά από επίσκεψη του στη Βραζιλία όταν είχε πει «Ποιός είμαι εγώ για να κρίνω;» σχετικά με τους ομοφυλόφιλους που στρέφονται προς την Εκκλησία. Ωστόσο έχει δηλώσει την αντίθεσή του στους γάμους ομοφυλοφίλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέχνη και λογοκρισία


Όταν το γυμνό... προσβάλει.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζον Στάμος


Ο 51 ετών ηθοποιός, συνελήφθη στην κοσμοπολίτικη Νότια Καλιφόρνια.

Με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ουσιών -αλκοόλ ή ναρκωτικών- συνελήφθη χθες Παρασκευή στο Μπέβερλι Χιλις ο γνωστός ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζον Στάμος.

Σύμφωνα με το CBS, το οποίο μετέδωσε την είδηση, ο 51 ετών ηθοποιός, συνελήφθη στην κοσμοπολίτικη Νότια Καλιφόρνια και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.

ΤΖΟΝ ΣΤΑΜΟΣ

Ο Στάμος έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του «Τζέσε» στη σειρά Full House της δεκαετίας του ’90, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τις αδελφές Μέρι-Κέιτ και Άσλεϊ Όλσεν, οι οποίες τότε ήταν παιδιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Καμπάλα, Ουγκάντα. Ακόμα μια μέρα στη δουλειά

Η Ουγκάντα είναι μια χώρα που παλεύει με την φτώχεια, την πείνα, την ανισότητα, τον εμφύλιο διχασμό, την διαφθορά, τις θανατηφόρες ασθένειες και την εκμετάλλευση. Αυτά τα τεράστια και πολύπλοκα θέματα που δεν χωρούν σε μια ανάλυση μερικών παραγράφων. Σε αυτή την εξαθλιωμένη μεριά της Αφρικής, οι κάτοικοι παλεύουν για κάτι καλύτερο, με όποιο τρόπο μπορούν και οι ελάχιστοι τυχεροί καταφέρνουν να βρουν μια δουλειά που τουλάχιστον θα ταΐσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Όταν η τέχνη περνάει μηνύματα

Χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές της τέχνης συχνά μπορείς να περάσεις τα πιο ισχυρά κοινωνικά μηνύματα και να επιτύχεις την αφύπνιση. Το παραπάνω καλλιτεχνικό δρώμενο έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή αστέγων, πρώην αστέγων και μαθητών Λυκείου προκειμένου να ξαναθυμίσει στην κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα της χώρας.


Πακιστάν. Πόνος και οδύνη σε μια εικόνα

Ο Άφταμπ Μπαχάντουρ Μασίχ εκτελέστηκε την εβδομάδα που πέρασε στο Πακιστάν, 23 χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο σε ηλικία 15 ετών για ανθρωποκτονία. Όπως κατήγγειλαν οι δικηγόροι του ωστόσο οι αρχές φαίνεται να είχαν αποσπάσει τότε την ομολογία του με βασανιστήρια. Την εποχή που καταδικάστηκε ο Μασίχ επιτρεπόταν η επιβολή της θανατικής ποινής σε έναν 15χρονο. Όμως, το 2000 απαγορεύτηκε η επιβολή της σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των 18 ετών. Στην εικόνα η αδερφή του κλαίει πάνω από το άψυχο κορμί του αδερφού της.

Γκουάν-ντονγκ, Κίνα. Νεκροταφείο ρυπογόνων οχημάτων

Σε μια ακόμη προσπάθεια να καταπολεμήσει το διογκούμενο πρόβλημα της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, η κυβέρνηση της Κίνας απέσυρε από τους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ρυπογόνα οχήματα.

Σαντιάγκο, Χιλή. Σφοδρές συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής, ζητώντας ισότητα στην παιδεία.

Τιχουάνα, Μεξικό. Μις Κρατούμενη 2015

Τουλάχιστον 21 νεαρές κρατούμενες ένιωσαν για λίγο βασίλισσες της ομορφιάς, καθώς πήραν μέρος σε καλλιστεία που διοργανώθηκαν στη φυλακή όπου κρατούνταν, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία. Η πασαρέλα στήθηκε στην φυλακή Μπάχα Καλιφόρνια της Τιχουάνα.

Οστάνδη, Βέλγιο. Παλάτια στην άμμο

Το γλυπτό στη φωτογραφία φτιάχτηκε στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ γλυπτών στην άμμο στον κόσμο. Δεκάδες καλλιτέχνες από πολλές χώρες συμμετείχαν και φέτος στο Sand Sculpture Festival στο Βέλγιο.

Παραπόταμος Γιαμούνα, Ινδία. Παιχνίδια με βουβάλια στο νερό

Ένα αγόρι παίζει με τα νερά στον ποταμό Γιαμούνα της Ινδίας και ισορροπεί πάνω στην πλάτη βουβαλιών.

Σεούλ, Νότια Κορέα. Ανησυχία για τον MERS στη Νότια Κορέα

Φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νότιας Κορέας έχει προκαλέσει η εξάπλωση του MERS στη Νότια Κορέα, αναγκάζοντας και την πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκέουν Χε να αναβάλει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του κορονοϊού.

Επαρχία Τζιανσού, Κίνα. Κανένα εξαφανισμένο παιδί δεν ξεχνιέται

Ο κινέζος καλλιτέχνης Li Yueling στη νέα του έκθεση παρουσιάζει ένα μείζον πρόβλημα στην Κίνα. Δεκάδες πίνακες με εξαφανισμένα παιδιά βρίσκονται παραταγμένα σε μια γκαλερί και υπενθυμίζουν υποθέσεις που δεν έκλεισαν ποτέ...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το ξέσπασμα του κοροναϊού MERS στη χώρα είναι μεγάλο»


Συναγερμός του ΠΟΥ για τη Νότια Κορέα.

Oμάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι το ξέσπασμα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) στη Νότια Κορέα είναι μεγάλο και περίπλοκο και πρόσθεσε πως αναμένει πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Ο ΠΟΥ διεξήγαγε μια επισκόπηση των στοιχείων από κοινού με υγειονομικούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και εμπειρογνώμονες σχετικά με την αντίδραση των αρχών στο ξέσπασμα του MERS, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει 138 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή 14 εξ αυτών αφότου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού την 20ή Μαΐου.

Μια γυναίκα 68 ετών η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό απεβίωσε σε ένα νοσοκομείο της Πιοντάνγκ, περίπου 65 χλμ. νότια της Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αρχές, και τα 14 θύματα είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα πριν μολυνθούν από τον κοροναϊό. Η 68χρονη έπασχε από υπέρταση και υποθυρεοειδισμό.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 60 ασθενείς μολύνθηκαν στο ιατρικό κέντρο Samsung, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Δεν έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα κανένα εμβόλιο ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, το ποσοστό θνησιμότητας του οποίου ανέρχεται σε περίπου 35%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Από το 2012 μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό MERS έχουν μολυνθεί πάνω από 950 άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία, εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι 412.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σαμοθράκη, τα μυστήρια των μεγάλων θεών»


Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα 6α γενέθλιά του με μια μεγάλη έκθεση.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» γιορτάζει τα έκτα γενέθλιά του το Μουσείο Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου.

Η περιοδική έκθεση, προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα, θα ανοίξει για το κοινό την ίδια μέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 21:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας» με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.

Η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» εγκαινιάζει μια σειρά από άλλες με έργα από την ελληνική περιφέρεια, ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό. Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, θα «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης (το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του), πολλά από τα οποία βγαίνουν έξω από το νησί για πρώτη φορά: Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί.

Εκτός από τις 262 αρχαιότητες θα παρουσιαστούν αναπαραστάσεις των ιερών κτιρίων και των μυστηριακών τελετουργιών σε ψηφιακά βίντεο, καθώς και εικόνες του φυσικού τοπίου σε ταινία - ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά, που θα προβληθεί για πρώτη φορά.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί βίντεο που δημιούργησε ερασιτέχνης οπερατέρ από τη Σαμοθράκη με τις «αρχαϊκές» σκηνές του νησιού να «συνομιλούν» με τις αρχαιότητες.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των γενεθλίων του, οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Επιπλέον, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ


Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις.

Λύση στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αναμένεται να εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Εκτός από την επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον επόμενο διαγωνισμό, την οποία εξήγγειλε χθες ο κ. Στρατούλης, εξετάζεται η αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ειδικότερα για τον ΟΑΕΕ αναμένεται να γίνουν 150 προσλήψεις, αντί για τις 50 που είχαν αρχικά προγραμματισθεί.

Τα μέτρα αυτά εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση στη Βουλή, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφερε η εθνική του πινγκ πονγκ στο Μπακού


Αποκλεισμός και για τους έλληνες παλαιστές.

Πρόωρος αποκλεισμός για την εθνική ομάδα του πινγκ πονγκ, που μετά από 4 συνεχόμενες νίκες επί της Γαλλίας, αυτή τη φορά ηττήθηκε από τους «τρικολόρ» με 3-1 νίκες, στην πρεμιέρα του ομαδικού στο Μπακού. Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε ένα αγώνα θρίλερ (όπου προηγήθηκε άνετα 2-0 σετ, ισοφαρίστηκε και βρέθηκε πίσω με 10-8 στο 5ο σετ) έκανε την ανατροπή στο φινάλε και πήρε νίκη με 3-2 επί του Σιμόν Γκοζί στον πρώτο αγώνα της εθνικής μας.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Καλλίνικος Κρεάγνκα ηττήθηκε με 3-1 από τον Αντριέν Ματενέ και στη συνέχεια έχασε και στο διπλό μαζί με τον Κώστα Παπαγεωργίου με το ίδιο σκορ από τους Εμμανουέλ Λεμπεσόν και Σιμόν Γκοζί.

Τέλος παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ηττήθηκε με 3-2 από τον Ματενέ

«Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά που τα έδωσαν όλα. Ήταν συγκλονιστικό το φινάλε του Γκιώνη, τρομερή η προσπάθεια του Παπαγεωργίου να γυρίσει το παιχνίδι στο φινάλε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κρίμα διότι με αντίπαλο την Τσεχία στα προημιτελικά, ο δρόμος θα ήταν ανοιχτός για την τετράδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής που στάθηκε και σε μια ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης: «Επειδή ήθελαν να ενσωματώσουν τον κανονισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, η κλήρωση που έγινε στην αρχή σου καθόρισε και την σειρά των αγώνων, με αποτέλεσμα ο Γκιώνης σε εμάς να μπορεί να παίξει στο πρώτο και στο πέμπτο παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση είχαμε δικαίωμα επιλογής και θα έπαιζε στο 4ο παιχνίδι να πάμε για το 2-2 και στο τέλος με καλύτερη ψυχολογία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είχα πει ότι η Γαλλία είναι φαβορί και το εννοούσα, παρά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που είχαμε απέναντί της», κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά ο αγώνας

Γαλλία – Ελλάδα 3-1

Γκιώνης-Γκοζί 3-2 (11-2, 11-2, 8-11, 7-11, 12-10)

Ματενέ-Κρεάνγκα 3-1 (11-1, 11-7, 8-11, 11-6)

Λεμπεσόν/Γκοζί-Κρεάνγκα/Παπαγεωργίου 3-1 (11-4, 7-11, 11-8, 11-7)

Ματενέ-Παπαγεωργίου 3-2 (11-7, 5-11, 14-12,9-11, 11-4)

Αποκλεισμός και για τους έλληνες παλαιστές

Μια νίκη, ήταν ο απολογισμός της ελληνικής πάλης στην πρεμιέρα των αγώνων στο Μπακού. Την πέτυχε ο Απόστολος Μανουηλίδης στα 59 κιλά της ελληνορωμαϊκής επί του Πολωνού Αρκάντιους Γκούτσκ με 3-1, αλλά στη συνέχεια έχασε με 4-0 από το Μολδαβό Βίκτορ Τσιομπάνου και αποκλείστηκε στους «16».

Στα 80 κιλά ο Νίκος Βάρκας, ξεκίνησε στους «16», προηγήθηκε με 1-0 αλλά ισοφαρίστηκε και τελικά έχασε με 3-1 από τον Λιθουανό Τζούλιους Ματουζέβιτσιους και αποκλείστηκε.

Τέλος στα 98 κιλά ο Λαοκράτης Κεσίδης, επίσης στους «16» ηττήθηκε με 3-0 από τον Ουκρανό Ντμίτρι Τιμτσένκο ενώ στη συνέχεια που μπήκε και στο ρεπεσάζ (καθώς ο αντίπαλός του έφτασε στον τελικό) ηττήθηκε επίσης με 3-0 από το Γάλλο Μελονέν Νουμονβί.

27ος ο Δημήτρης Αντωνιάδης, 25η η Δανάη Στρουμπούλη, δεν τερμάτισε στο τρίαθλο η Ντενίζ Δημάκη.

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης έμεινε στην 27η θέση μεταξύ 42 αθλητών στην ορεινή ποδηλασία, ενώ η Δανάη Στρουμπούλη τερμάτισε 25η (προτελευταία) στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Αντίθετα στο Τρίαθλο η Ντενίζ Δημάκη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρισμός στο πάρκο Τρίτση το πρωί της Κυριακής


Οι διοργανωτές καλούν κατοίκους, συλλόγους και μαθητές.
Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» διοργανώνουν, αύριο Κυριακή, οι δημοτικές κινήσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και «Αλληλέγγυα Πόλη» με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, δήμων της ευρύτερης περιοχής, εθελοντικών - οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι αν και πρόκειται για τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας και έναν πραγματικό περιβαλλοντικό θησαυρό, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διοικήσεις που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του «το εγκατέλειψαν στην τύχη του, περιέκοψαν κάθε οικονομικό πόρο, ανέχτηκαν ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας και αλλοίωσαν τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα».

Εκτός από την Περιφέρεια, την πρωτοβουλία στηρίζουν, επίσης, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις «Οι Φίλοι του Πάρκου» και «Ορνιθολογική Εταιρεία».

Το ραντεβού είναι στις 10:00 το πρωί στο σιντριβάνι, που βρίσκεται στο κέντρο του Πάρκου, ενώ οι διοργανωτές καλούν κατοίκους, συλλόγους και μαθητές να συμμετάσχουν στον καθαρισμό. Θα διατεθούν τα απαραίτητα υλικά, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καπελάκι για τον ήλιο, γάντια, νερό, χλοοκοπτικά αν υπάρχουν και φυσικά... καλή διάθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταμόσχευση… κεφαλιού


Ιταλός νευροχειρουργός δηλώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού σε άλλο σώμα. Μάλιστα βρήκε τον πρώτο ασθενή που θα υποβληθεί στην επέμβαση. Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος είναι παράλυτος από το λαιμό και κάτω. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί


Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί «σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της», και όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), «παραμένουν στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις".

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ΓΣ του ΠΦΣ εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης, όποτε χρειαστεί, ενώ σε ψήφισμά της ζητά, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση την μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), την μη αύξηση της τιμής τους και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε, όπως ανέφεραν «να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία των Φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στην λειτουργία τους, που προέρχεται από την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, ανέφερε ότι «ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί με αφορμή την συνεχιζόμενη καθυστέρηση που εμφανίζει σήμερα η κυβέρνηση στην επίλυση των θεμάτων που νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «οι φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί όπως το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, του ωραρίου και τα άλλα μνημονικά μέτρα που απορύθμισαν τη λειτουργία του κλάδου χωρίς να προσφέρουν τίποτα θετικό στην Φαρμακευτική Περίθαλψη».

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συμμετοχή των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύγχρονη Σταχτοπούτα της Σουηδίας


Ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας, και τρίτος στη σειρά διαδοχής, παντρεύτηκε την εκλεκτή του Σοφία Χέλκβιστ, πρώην σταρ τηλεριάλιτυ, πρώην τόπλες μοντέλο, πρώην σερβιτόρα και εκπαιδεύτρια της γιόγκα, επισφραγίζοντας μία ακόμη ιστορία σύγχρονης "Σταχτοπούτας" σε ευρωπαϊκό βασιλικό οίκο.



Ο 36χρονος πρίγκιπας γνώρισε την 30χρονη το 2010 σε εστιατόριο και οι λεπτομέρειες της σχέσης τους, μαζί με το παρελθόν της νύφης, έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σοφία Χέλκβιστ απάντησε στη σουηδική τηλεόραση ότι έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν της. "Δεν μετανιώνω για τίποτε. Όλες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν αυτό που είμαι. Σήμερα δεν θα είχα κάνει τις ίδιες επιλογές".

Απαντώντας στις φήμες που έκαναν λόγο για δυσφορία στη βασιλική οικογένεια για το παρελθόν της Σοφία Χέλκβιστ, το παλάτι έδωσε έμφαση στη φιλανθρωπική δράση της, και ειδικότερα στη δράση της οργάνωσης Project Playground, της οποίας είναι συνιδρύτρια από το 2010 και ασχολείται με τη φροντίδα μη προνομιούχων παιδιών στη Νότια Αφρική και στην εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει σε αφρικανικές χώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Κινέζοι χάκερ κερδίζουν τον αθέατο πόλεμο με τις ΗΠΑ


Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, έγινε χθες γνωστό από την εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.

Οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στην τράπεζα δεδομένων που περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των εκατομμυρίων Αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα στα στρατιωτικά απόρρητα, αναφέρει η εφημερίδα.

"Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας", δήλωσε στην Washington Post ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται αυτή τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία, όμως επιφυλάχθηκε να την αποδώσει στους Κινέζους.

Υπάρχουν "πολλές πιθανότητες" να εκλάπησαν πληροφορίες ασφαλείας που αφορούν "νυν, πρώην ή εν δυνάμει" ομοσπονδιακούς εργαζομένους και άλλους μισθωτούς που πρέπει να διαθέτουν άδεια πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για να μπορούν να εργάζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Σάμιουελ Σούμαχ, ο εκπρόσωπος του OPM.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της αντικατασκοπείας τον οποίο επικαλείται η Washington Post, τα πολύ προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στα αιτήματα για άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες, μπορούν να χρησιμεύσουν για να εκβιασθούν οι κάτοχοι των αδειών πρόσβασης, οι οποίοι καθίστανται έτσι "ευκολότεροι στόχοι για στρατολόγηση από τις υπηρεσίες κατασκοπείας ξένης χώρας", υπογράμμισε.

Η εν λόγω τράπεζα δεδομένων περιέχει πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή, αλλά και γα τα οικονομικά ή και την οικογένεια, τους γείτονες και τις επαφές με ξένους.

Πληροφορίες για το προσωπικό της CIA ενδέχεται να έχουν επίσης αποκαλυφθεί.

Η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα πως τα δεδομένα 4 εκατ. ομοσπονδιακών υπαλλήλων εκλάπησαν από χάκερ, όμως επιφυλάχθηκε να κατηγορήσει δημόσια την Κίνα.

Την Πέμπτη, ένα συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων είχε υποστηρίξει πως οι χάκερ παραβίασαν όλους τους φακέλους όλων των δημοσίων υπαλλήλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να γιατί μένουμε... Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 2.500 νησιά ενώ η ακτογραμμή της φτάνει στα 13.676 χιλιόμετρα. Στο βίντεο που ακολουθεί απαριθμούνται οι ομορφότερες παραλίες της χώρας μας, ενώ οι μαγευτικές εικόνες που προβάλλονται κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπεραιωνόβιοι και... νεόνυμφοι


Έχουν ήδη δισέγγονα, όμως ο Τζορτζ Κίρμπι, 103 ετών, και η Ντορίν Λάκι, 91 ετών, δεν άφησαν την ηλικία να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία τους να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου: Είπαν το "ναι" σήμερα στο Ίστμπουρν της ανατολικής Αγγλίας και έγιναν έτσι οι πιο ηλικιωμένοι νεόνυμφοι στον κόσμο.



Ο γάμος τους τελέστηκε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου Langham του Ίστμπουρν, το οποίο ανήκει στον Νιλ, τον γιο του Τζορτζ, και καλεσμένοι ήταν οι οικογένειές τους και στενοί τους φίλοι.

Η Ντορίν, ντυμένη με ένα λευκό φόρεμα με μπλε μοτίβα λουλουδιών, σηκώθηκε για να φιλήσει τον νέο της σύζυγο, ο οποίος φορούσε σκούρο κοστούμι και ήταν καθισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα στα χρώματα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 που είχαν διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Καθώς σχηματίζουν ένα ζεύγος συνολικής ηλικίας 194 ετών, αυτοί οι δύο Βρετανοί καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ των 191 ετών που κατείχαν από το 2002 οι Γάλλοι Φρανσουά Φερναντέζ και Μαντλέν Φρανσινό, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ.

Ο Τζορτζ, ο οποίος αποφάσισε να νυμφευθεί την Ντορίν έπειτα από κοινή ζωή 27 ετών, "δεν μετανιώνει που δεν το έκανε νωρίτερα", διαβεβαίωσε η νύφη.

"Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με γάμους, όμως τελικά το αποφασίσαμε", πρόσθεσε.

Ένας γάμος σ' αυτή την ηλικία θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη στις οικογένειες και τους φίλους τους, όμως η Ντορίν υποστηρίζει πως δεν υπήρξε τέτοιο θέμα: "Ο Τζορτζ κι εγώ ήμασταν μαζί εδώ και τόσο πολύ καιρό ώστε δεν εξεπλάγησαν πολύ όταν τους ανακοινώσαμε πως θα παντρευόμασταν".

Οι δύο νιόπαντροι λένε πως δεν το έκαναν για το ρεκόρ - η Ντορίν εξομολογήθηκε μάλιστα ότι "εξεπλάγη" όταν έμαθε ότι θα το κατέρριπταν. Πρόσθεσε πως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πού θα πάνε για τον μήνα του μέλιτος.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 1988 μέσω ενός κέντρου για ηλικιωμένους. Πρώην μποξέρ και γυμναστής, ο Τζορτζ είχε επίσης εργασθεί ως διευθυντής εστιατορίου και κηπουρός. Η Ντορίν έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της εργαζόμενη ως δακτυλογράφος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άστεγος ήταν ο επί 20 χρόνια αγνοούμενος πατέρας τους


Μία ανακοίνωση από την εκπομπή ήταν αρκετή για να βρουν τον πατέρα τους που αναζητούσαν εδώ και είκοσι χρόνια και τον είδαν σ’ ένα περιοδικό να ζει σαν άστεγος.

Ο Θωμάς Γκιζελής 69 χρόνων, εντοπίστηκε να κατοικεί σε σπίτι συγγενούς του στο κέντρο της Αθήνας.

Είχε χάσει την επαφή με τα παιδιά του που ζουν στην Αυστραλία από το 1997, που ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο η μεγαλύτερη κόρη του είδε τη φωτογραφία του σε ρεπορτάζ περιοδικού της Αυστραλίας. Τον παρουσίαζαν να τρώει στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων.

Μέσω της «Γραμμής Ζωής» ήρθαν σε επαφή με το «Τούνελ» που άνοιξε το δρόμο για την επανένωση τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει η φρικτή δολοφονία στο Μεξικό


Οι σοροί μιας Ρωσίδας και της έφηβης κόρης της βρέθηκαν διαμελισμένες στην πόλη Τιχουάνα, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης στη Μπάχα Καλιφόρνια, ενώ αξιωματούχος δήλωσε πως η δεύτερη κόρη της γυναίκας ομολόγησε πως εκείνη διέπραξε τους φόνους τους.

Ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ στη συνέχεια διαμελίστηκαν. Το κίνητρο πίσω από τους φόνους δεν είναι ακόμη σαφές, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια, ο Χοσέ Μαρία Γκονσάλες.

Παράλληλα, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ανέφερε πως η 19χρονη κόρη της 45χρονης ομολόγησε ότι διέπραξε τις δολοφονίες και έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία. Δεν της έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες και γίνονται εξετάσεις για να εκτιμηθεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας της νεαρής, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Τέλος, και οι δύο κόρες, που είχαν γεννηθεί στο Μεξικό, είχαν πάρει τη ρωσική υπηκοότητα, πρόσθεσε. Ο πατέρας, ένας προπονητής στίβου, διαζευγμένος από τη μητέρα, πρόκειται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία, ανέφερε ο Γκονσάλες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα προλάβεις να διαγράψεις το λάθος μήνυμα που έστειλες


Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψεις το μήνυμα που μόλις έστειλες κατά λάθος ή απλά το μετάνιωσες, αρκεί να είσαι κάτοχος iphone.

Βήμα 1: Μπες στα μηνύματα.

Βήμα 2: Γράψε ένα SMS και πάτα 'send'. Θα παρατηρήσεις ότι το iPhone στο επάνω μέρος γράφει 'Sending' αφού, η συσκευή χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να στείλει το μήνυμα και να γεμίσει η πράσινη (εάν πρόκειται για συμβατικό SMS) ή η μπλε (εάν πρόκειται για iMessage) μπάρα.

Βήμα 3: Για να σταματήσεις τη διαδικασία αποστολής, πρέπει να γυρίσεις το iPhone σε 'Λειτουργία Πτήσης' (Airplane Mode). Με τη διαφορά ότι αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Πως θα γίνει αυτό; Ενώ γεμίζει η μπάρα, βάλε το δάκτυλό σου αριστερά, δίπλα από το κεντρικό κουμπί του iPhone και σύρε το προς τα πάνω για να φέρεις το Control Center του iPhone στην επιφάνεια, και πάτησε επάνω στο εικονίδιο με το αεροπλανάκι για να κόψεις κάθε επαφή με το δίkτυο κινητής. Αυτό ήταν. Μόλις διέκοψες την αποστολή του SMS!

Βήμα 4: Πήγαινε πίσω στα μηνύματα, αφού σύρεις προς τα κάτω το αναδυόμενο μενού 'Control Center'. Θα διαπιστώσεις ότι το μήνυμα δεν στάλθηκε, εφόσον έχει εμφανιστεί το θαυμαστικό με την ένδειξη "Not Delivered".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H Google θα υπολογίζει τις θερμίδες των φωτογραφιών μας στο Instagram


Πολλοί είναι οι χρήστες του Instagram που «ανεβάζουν» φωτογραφίες με το γεύμα ή το επιδόρπιό τους, για να μοιραστούν μια ακόμα στιγμή τους με τους ακολούθους τους.

Αυτή η συνήθεια χάρις στην Google θα αποκτήσει χρηστικότητα. Η εταιρεία σχεδιάζει εφαρμογή, η οποία θα αναγνωρίζει τη θερμιδική αξία του φαγητού που καταναλώνει ο χρήστης.

Το όνομα αυτής θα είναι «Im2Calorie» και θα είναι υψηλής τεχνολογίας, ώστε να μπορεί με ακρίβεια να αναγνωρίζει τα συστατικά του εκάστοτε γεύματος και έπειτα θα επεξεργάζεται το μέγεθος της μερίδας.

Οραμα της εταιρείας, σύμφωνα με τον ερευνητικό επιστήμονα Kevin Murphy, είναι η εφαρμογή να βοηθήσει τους χρήστες του Instagram να διατηρούν ένα ημερολόγιο της διατροφής τους χωρίς να χρειάζεται να μετρούν από μόνοι τους τι έφαγαν.

Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια το είδος των τροφίμων που απεικονίζονται στην φωτογραφία, θα προσφέρει ένα μια λίστα με τις καλύτερες εικασίες του.

Με την πάροδο του χρόνο, εξηγεί ο Murphy, θα δουλεύει καλύτερα αφού θα συλλέγει δεδομένα και θα αναγνωρίζει περισσότερες τροφές.

Η εταιρεία, που έχει ήδη καταθέσει την ευρεσιτεχνία της προς έγκριση, δεν αποκάλυψε το πότε θα κυκλοφορήσει η εν λόγω εφαρμογή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοριτσάκι έδωσε λουλούδια στη βασίλισσα Ελισάβετ και έφαγε... σφαλιάρα


Η 6χρονη έδωσε λουλούδια στη βασίλισσα Ελισάβετ που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Ο στρατιώτης όμως που στεκόταν δίπλα στο κοριτσάκι έπρεπε να απευθύνει επίσημο χαιρετισμό στη βασίλισσα κατά την έξοδό της και σηκώνοντας το χέρι του, την χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πασίγνωστος ρόκερ έσπασε το πόδι του στη συναυλία


Ο τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος Foo Fighters και πρώην ντράμερ των Nirvana, Ντέιβ Γκρολ, έπεσε χθες από τη σκηνή στη διάρκεια συναυλίας στο στάδιο Ullevi του Γκέτενμποργκ της Σουηδίας, μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων, κι έσπασε το πόδι του, όμως με μία μικρή διακοπή για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.





Το συγκρότημα είχε δύο ακόμη τραγούδια να ερμηνεύσει όταν ο Γκρολ έπεσε από τη σκηνή τη στιγμή που ερμήνευε με υπερβολικά μάλλον ενθουσιώδη τρόπο την επιτυχία τους Monkey Wrench.



Πεσμένος στο έδαφος, αλλά κρατώντας ακόμη το μικρόφωνο στο χέρι του, ο Γκρολ είπε στο πλήθος: "Νομίζω ότι μόλις έσπασα το πόδι μου. Θα πάω στο νοσοκομείο. Θα πάω να φτιάξω το πόδι μου και μετά θα επιστρέψω".

Ο Γκρολ μεταφέρθηκε στα παρασκήνια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ το συγκρότημα συνέχιζε να παίζει με τον ντράμερ Τέιλορ Χόκινς να αναλαμβάνει προσωρινά τον ρόλο του τραγουδιστή.

Λίγο αργότερα, ο Γκρολ επέστρεψε καθισμένος πλέον σε μία καρέκλα με το πόδι του τυλιγμένο με επιδέσμους και ολοκλήρωσε τη συναυλία.

Είπε, μάλιστα, στο πλήθος: "Μπορεί να μην μπορώ να περπατήσω ή να τρέξω, αλλά ακόμη μπορώ να παίζω κιθάρα και να ουρλιάζω".

Δείτε τα βίντεο από την Daily Mail:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...