Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συνεργατικά Δίκτυα Ανοικτής Καινοτομίας


Επιλογή 200 επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) υλοποιεί το Έργο «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας / Coopetitive Open Innovation Networks», με διακριτικό τίτλο «COINs». Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει επιλογή 200 επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Βασικός του στόχος είναι:

- Η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση-παρότρυνση για την εισαγωγή καινοτομιών

- Η μεταφορά τεχνογνωσίας, η εξωστρέφεια και η διευκόλυνση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων μελών του ΕΕΑ

- Η ανάπτυξη σύγχρονων οδηγών και εργαλείων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων

- Ο προσδιορισμός και σχεδιασμός κατάλληλων παρεμβάσεων, τόσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όσο και κυρίως για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητάς τους αξιοποιώντας τις σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές με έμφαση στην καινοτομία.

- Η διαμόρφωση και υποστήριξη πέντε συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που θα αναδειχθούν μέσω κατάλληλης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε 40 κιλά για να γίνει... ονειρεμένη νύφη!


Δείτε τις φωτογραφίες από την ολική μεταμόρφωση.

Η 31χρονη Claire Crowthers από τη Βρετανία δεν ήθελε να παντρευτεί και να είναι μία παχουλή νύφη. Έτσι, από 90 κιλά έφτασε 52, φόρεσε το νυφικό των ονείρων της και γιόρτασε τη νίκη της σε βάρος του φαγητού με τον υπέροχο γάμο της!

Όπως λέει στη Daily Mail, το βάρος βγήκε εκτός ελέγχου καθώς είχε καταφύγει σε κατανάλωση junk food και γλυκών, όλη την ώρα, όλες τις μέρες.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη», λέει.

Η εικόνα της της ήταν τόσο ανυπόφορη που δεν ήθελε να παντρευτεί τον σύντροφό της. «Δεν ήθελα να είμαι έτσι, έσβηνα τις φωτογραφίες μου από τη φωτογραφική μηχανή», εξομολογείται.

Άρχισε πηγαίνοντας στο κολυμβητήριο με τον 30χρονο Stephen. Η συνήθεια αυτή την οδήγησε και σε αλλαγή των διατροφικών της συνηθειών.

Στη συνέχεια άρχισε το γυμναστήριο και συνέχισε να χάνει βάρος μέχρι που δεν θύμιζε σε τίποτα τη στρογγυλή φιγούρα του παρελθόντος.

«Ο Stephen που έκανε πρόταση κι εγώ δέχθηκα ξέροντας πως θα μπορούσα πια να φορέσω το νυφικό μου χωρίς να είμαι μια παχουλή νύφη», εξηγεί.

Δείτε τις φωτογραφίες
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνια νέα εκθέματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων


Μοναδικά είδη πουλιών που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο ελληνικό μουσείο.

Μεγάλης μουσειολογικής αξίας είναι τα δύο νέα εκθέματα που απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή του πρόκειται για δύο πουλιά, τα οποία δυστυχώς έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Τα πουλιά που θα μπορούν πλέον να δουν οι επισκέπτες του Μουσείου είναι μοναδικά είδη, δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο ελληνικό μουσείο και συναντούνται μόνο σε ελάχιστα ευρωπαϊκά.

Πρόκειται για ένα Μεταναστευτικό Περιστέρι (Ectopistes migratorius-Passenger Pigeon), είδος περιστεριού της Βόρειας Αμερικής, ίσως το πολυπληθέστερο πουλί του κόσμου, με πληθυσμό που κάποτε έφθανε τα 3-5 δισεκατομμύρια αλλά δυστυχώς αποδεκατίστηκε σταδιακά από την αποψίλωση των δασών και το μαζικό κυνήγι, ιδιαίτερα το διάστημα 1870-1900. Το τελευταίο του είδους περιστέρι ένα θηλυκό με το όνομα «Μάρθα», πέθανε στο Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι το 1914.

Το δεύτερο έκθεμα είναι η Τουρλίδα της Αλάσκας (Possibly Extinct species), που σήμερα θεωρείται εξαφανισθέν είδος. Ήταν κάποτε πολυάριθμο είδος αλλά υπολογίζεται ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, σχεδόν δύο εκατομμύρια πουλιά θηρεύονταν κάθε χρόνο. Η τελευταία παρατήρηση του είδους έγινε στην Αργεντινή το 1939, ενώ ένα κοπάδι από 23 πουλιά καταγράφηκε στο Τέξας το 1981. Αυτή θεωρείται και η τελευταία έγκυρη καταγραφή του είδους.

Ο διευθυντής του Μουσείου κ. Πάλλας, αναφερόμενος στα νέα αποκτήματα σημείωσε πως η εξαφάνιση των πουλιών αυτών αναδεικνύει, μεταξύ των άλλων, την ανάγκη προστασίας των ειδών και θέτει επί τάπητος τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και να ενταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να προστατευτεί η πανίδα και η χλωρίδα κάθε περιοχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άνθρωποι που καθαρίζουν σκηνές εγκλήματος, τόπους αυτοκτονιών…


Η ζωή τους έγινε ντοκιμαντέρ - Δείτε το βίντεο.

Η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ, PLGRM είχε μια φαεινή ιδέα: να καταγράψει την καθημερινότητα ενός ζευγαριού που έχει μια μάλλον όχι και τόσο βαρετή εργασία.

Οι Steve και Lorinda Penn από την Αυστραλία, δεν πάνε στο γραφείο τους 9 με 5… Φορούν τις λευκές τους στολές, τις μάσκες και καθαρίζουν ότι πιο φρικτό, αηδιαστικό και σοκαριστικό.

Πλένουν με ισχυρά καθαριστικά, τόπους εγκλήματος, τόπους όπου έχει συμβεί κάποια αυτοκτονία, καθαρίζουν μέχρι και ιατρικά εργαστήρια και γενικά ότι δεν αγγίζει μια κανονική καθαρίστρια...

Είναι παντρεμένοι εδώ και 17 χρόνια και δηλώνουν ευτυχισμένοι.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικοτουριστικός πεζοπορικός προορισμός το μονοπάτι των «Αρκάδων ποιμένων»


Το 8ο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ευρώπη.

Τον πρώτο οικοτουριστικό πεζοπορικό προορισμό πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας αποτελεί από σήμερα το μονοπάτι των «Αρκάδων ποιμένων» στο Μαινάλιο πεδίο.

Τα εγκαίνια του «Mainalon Trail», του 8ου πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ευρώπη, θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, από τη Δανή πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων, Lis Nielsen και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

Με συνολικό μήκος εβδομήντα πέντε χιλιόμετρα το μονοπάτι διατρέχει ένα μεγάλο τμήμα του όρους Μαίναλο, αναδεικνύοντας εξαιρετικού κάλλους φυσικά τοπία και σημαντικούς οικισμούς, όπως η Στεμνίτσα, ο ποταμός Λούσιος, η Δημητσάνα, η Βυτίνα, η Νυμφασία, το Βαλτεσινίκο, μέχρι και τα Λαγκάδια.

Το «Mainalon Trail» διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει, και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, καθιστώντας το Μαίναλο και τη Γορτυνία, ως σημείο αναφοράς του περιπατητικού τουρισμού.

Η πρωτοβουλία για την πιστοποίηση του μονοπατιού, ανήκει στο ίδρυμα «Χρ. Β. Ρούνιου». Εθελοντές, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, οριοθέτησαν και σηματοδότησαν το μονοπάτι και στη συνέχεια, με αίτημά τους προς την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο υποστήριξε και ο δήμος Γορτυνίας, εντάχθηκε στο βραβευμένο πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», που στοχεύει στο να δώσει νέα ζωή σε μονοπάτια φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας, τονώνοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες, με ένα σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης - τον περιπατητικό τουρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με χορηγία του ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη», η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ανέλαβε την καταγραφή, μελέτη και υλοποίηση της δίγλωσσης σηματοδότησης των διαδρομών, που σχεδιάσθηκε ειδικά για το Mainalon Trail, ώστε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, παρέχοντας κάθε χρήσιμη πληροφορία στον πεζοπόρο.



Παράλληλα, το μονοπάτι από το Σεπτέμβριο του 2014, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, αναλαμβάνοντας το τελικό κόστος υλοποίησης, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ολοκλήρωση των εργασιών και έχει θέσει υπό την αιγίδα της την προβολή του Mainalon Trail σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τα εγκαίνια του καινούριου υπέροχου μονοπατιού, από Νυμφασία - Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα πλαίσια της διασυλλογικής ορειβατικής - περιβαλλοντικής συνάντησης στη Νυμφασία στο Βόρειο Μαίναλο, με σκοπό και τη σύσφιξη των ορειβατικών δεσμών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πλέον των 450 ορειβατών, από τους ορειβατικούς συλλόγους Τρίπολης, Πατρών, Κορίνθου, Σπάρτης, Καλαμάτας, Πύργου, Αθηνών, Αχαρνών, Ηλιούπολης και Χαλκίδας. Μαζί τους ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Κώστας Ζαχαριάς με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης, Δημήτρη Γεωργούλη, που δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από το θαυμάσιο έργο των εθελοντών και του ΣΑΟΟ και όλων όσων εργάστηκαν ή προσέφεραν χρήματα για την ανάδειξη του μονοπατιού των «Αρκάδων ποιμένων», που ονομάστηκε έτσι από τους εθελοντές, που εδώ και πέντε χρόνια, εργάζονται καθαρίζοντας και σηματοδοτώντας τα μονοπάτια του Μαινάλου, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη της απαράμιλλης φύσης του.

Οι ορειβάτες της Νότιας Ελλάδας περιπλανήθηκαν γνωρίζοντας τα ελατοδάση και δρυοδάση του Μαινάλου, πηγές, λιβάδια, ασκηταριά, μοναστήρια, διανύοντας μια διαδρομή 17 περίπου χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας μια ανεπανάληπτη φυσιολατρική εμπειρία. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι των παραμαινάλιων χωριών, διαπίστωσαν την αξία του δικτύου των μονοπατιών της ορεινής πεζοπορίας, τα οποία συνεισφέρουν στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται τέλος, πως οι εθελοντές, οι ορειβάτες της Αρκαδίας και ο Δήμος Γορτυνίας, διαπιστώνοντας την τεράστια ανταπόκριση του ορειβατικού κόσμου της Νότιας Ελλάδας, στην πρώτη τους αυτή γνωριμία με τα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων, έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν την προσπάθεια για την προστασία και διατήρηση των οικοσυστημάτων του Μαινάλου, καθώς και την συνέχιση της σηματοδότησης και συντήρησης των μονοπατιών που εντάσσονται σε αυτό το όραμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθαναν κάνοντας σεξ στο αυτοκίνητο


Μοιραίο πάθος για το ζευγάρι...
Τη ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι στο Κεντάκι των ΗΠΑ την ώρα που έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο. Ο 31χρονος David Long και η 25χρονη Violet Iles βρίσκονταν μέσα στο όχημα για περίπου μιάμιση ώρα και είχαν αφήσει τη μηχανή αναμμένη, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως εκτιμά η αστυνομία.

Πέθαναν κάνοντας σεξ στο αυτοκίνητο

Φαίνεται όμως πως υπήρξε κάποια διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα μέσα στο αυτοκίνητο από κάποιο φθαρμένο σωλήνα της εξάτμισης.

Το ζευγάρι εντόπισε νεκρό ο αδελφός του 31χρονου στις 6:40 το πρωί. «Τράβηξα τον αδελφό μου έξω, προσπάθησα να τον επαναφέρω, οι γιατροί μού έδιναν οδηγίες μέσω τηλεφώνου», περιέγραψε μιλώντας σε τοπικό κανάλι.

Η αστυνομία τονίζει πως ο θάνατος των δύο ανθρώπων είναι η πιο τραγική υπενθύμιση να μην κλείνουμε τα παράθυρα όταν βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο και η μηχανή είναι αναμμένη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο στόχαστρο ο φονιάς των ομογενών - Νέα στοιχεία για τη δολοφονία


Στα ίχνη του 34χρονου Αφροαμερικανού, που σκότωσε με φρικτό τρόπο τους Έλληνες ομογενείς βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον εντόπισε DNA του 34χρονου Αφροαμερικανού με ένα κομμάτι πίτσας που είχε απομείνει μέσα στο σπίτι μετά την πυρκαγιά.

Το νέο στοιχείο είναι ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 34χρονος να μην έδρασε μόνος του.

Τραγικό τέλος, από τη δολοφονία, βρήκαν ο Σάββας Σαββόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμυ, ο 10χρονος γιος τους και η 57χρονη οικονόμο τους που βρίσκονταν στο σπίτι, ενώ οι δύο κόρες του άτυχου ζευγαριού σώθηκαν καθώς είναι οικότροφες σε σχολείο.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι είναι φυλασσόμενη, αφού απέναντι από την οικεία είναι το σπίτι του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, γι αυτό η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης ήξερε πώς να μπει στο σπίτι, ακόμα και ότι βρισκόταν εντός της οικείας από το βράδυ μέχρι την ώρα που έγιναν οι δολοφονίες.

Δείτε το βίντεο του STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικό βίντεο διάσωσης σκύλου μέσα από ορμητικά νερά!


Τον ανέσυραν και τον επανέφεραν στη ζωή!

Ο απολογισμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις στην Κολομβία ολοένα και μεγαλώνει και τα θύματα πλησιάζουν πλέον τα ογδόντα. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειές τους μέσα στις λάσπες και σε συνθήκες επικίνδυνες, οι αστυνομικοί δεν κάνουν διακρίσεις όταν μπορούν να σώσουν μια ζωή και δεν σκέφτονται λεπτό αν είναι ζωή ανθρώπου ή... σκύλου.

Έτσι, με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής τους καταφέρνουν να σώσουν ένα σκύλο που έχει παρασυρθεί από ορμητικά νερά και μοιάζει να φλερτάρει με τον θάνατο. Αφού μάλιστα τον βγάζουν στη στεριά του δίνουν τις πρώτες βοήθειες, τον επαναφέρουν στη ζωή κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (!) και τον χαϊδεύουν για να τον ζεστάνουν.

Τον μεταφέρουν στην αγκαλιά τους μέχρι το αυτοκίνητό τους όπου του χορηγούν ορό και έχουν τα μέσα να τον φροντίσουν καλύτερα.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους, η στιγμή που το σκυλί που έμοιαζε χαμένη υπόθεση κάνει τα πρώτα στραβά κι αδύναμα βήματά του. Έχει επιστρέψει στη ζωή...

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαθίστανται οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Κεντρική Μακεδονία


Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλιο 10 εκατ. ευρώ.

Σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν 25 έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Μακεδονία, που έπληξαν κυρίως τις Σέρρες, τη Χαλκιδική και την περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλιο ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η απορρόφηση του οποίου θα ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών.

Τα περισσότερα έργα αφορούν αποκαταστάσεις δρόμων και ρεμάτων και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους τοποθετείται χρονικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς τότε λήγουν οι προθεσμίες εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Στάθη Αβραμίδη, το ύψος των ζημιών από τις πλημμύρες που έγιναν το χρονικό διάστημα, από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του 2015, "αγγίζει" τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο επιλέχθηκε να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σημεία όπου τα προβλήματα ήταν εντονότερα και η ανάγκη για την αποκατάστασή τους επιτακτικότερη.

Τη μερίδα του λέοντος στη χρηματοδότηση καταλαμβάνει το έργο της αποκατάστασης των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα, με 2,2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η περιοχή αυτή επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες και είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης έργα στην κοίτη Βαρδαρόβαση, το φράγμα «Έλλης», τις τάφρους Ανθοφύτου, Αγκαθιάς, Αγίας Τριάδας, Αρτζάν, Αματόβου, Λιμνοτόπου και Σίνδου, τον ποταμό Ρήχειο, τα ρέματα Αράπιτσας, Κιουτίχα, Στενημάρχου και Τριλόφου Ημαθίας, τις τάφρους επί των επαρχιακών οδών Γουμένισσας - ορίων Ν. Πέλλας και Χέρσου - Πολυκάστρου Κιλκίς καθώς και τις τάφρους στα αγροκτήματα Ηλιόλουστου, Βαφειοχωρίου, και Βαλτοτοπίου Κιλκίς. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες στους χειμάρρους του νομού Πέλλας και συγκεκριμένα στις περιοχές Λουτρακίου, Αλώρου και Γιαννιτσών.

Προβλέπονται ακόμη αποκαταστάσεις δρόμων και διαβάσεων στις Μηλιές, στον Γαλλικό Ποταμό, την επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Βαμβακιάς - Αρέθουσας, την επαρχιακή οδό Λαχανόκηπου - Σίνδου, - Χαλάστρας, Κυμίνων - Ν. Μαλγάρων, το οδικό δίκτυο της Ημαθίας στο τμήμα Σταυρού - ορίων Πέλλας, τη διασταύρωση Κωστοχωρίου μέχρι το Σέλι, την είσοδο της πόλης της Νάουσας, το τμήμα Βέροια - Ριζώματα, το τμήμα Γρίβα - Καστανερή Κιλκίς, την επαρχιακή οδό Γουμένισσας - ορίων Ν. Πέλλας και τα οδικά δίκτυα Αγίου Νικολάου - Πυργαδικίων Χαλκιδικής και Ολυμπιάδας - Σταυρού.

Τέλος, προγραμματίζονται η αποκατάσταση κατολίσθησης τμήματος δρόμου στην παλιά εθνική οδό Βέροιας - Κοζάνης και η αποκομιδή φερτών υλικών στον ποταμό Χαβρία και τις κοίτες των ρεμάτων της Ιερισσού Χαλκιδικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε το πτώμα ορειβάτη μετά από 42 χρόνια


Το πτώμα ενός ορειβάτη που είχε χάσει τη ζωή του στην υψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας εντοπίστηκε μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Έρικ Μόν ήταν μόλις 19 ετών όταν μία χιονοστιβάδα που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 1973 στον παγετώνα Τάσμαν, σε μία απομακρυσμένη κορυφή του όρους Αοράκι στο εθνικό πάρκο Κουκ, που βρίσκεται στα νότια του νησιού.

Το πτώμα του φίλου του που ήταν μαζί του είχε εντοπιστεί εκείνη την εποχή, μαζί με την τσάντα του Μον, αλλά η σορός του άτυχου νέου παρέμενε, μέχρι και σήμερα, άφαντη.

Δύο ορειβάτες που βρίσκονταν στην περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο εντόπισαν το πτώμα - και μάλιστα σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως αναφέρουν οι αρχές - κατά τη διάρκεια μίας δικής τους ορειβασίας.

Οι αρχές πήραν δείγμα DNA από το «άγνωστο πτώμα» και διαπίστωσαν ότι ήταν του χαμένου, εδώ και 42 χρόνια, Ντέιβιντ Έρικ Μόν.

Μία από τις τραγικές λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας είναι ότι ο πατέρας του Ντέιβιντ Έρικ Μόν, πέθανε λίγες εβδομάδες πριν ανευρεθεί η σορός του γιου του σε ηλικία 92 ετών, ενώ η σύζυγος και μητέρα του αδικοχαμένου ορειβάτη έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο νωρίτερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική έκκληση άνεργης μητέρας


Κάτω από άθλιες συνθήκες αναγκάζεται να μεγαλώνει το 11χρονο παιδί της μια άνεργη μητέρα από την Πάτρα που ζητά τη βοήθεια των συμπολιτών της για να βρει δουλειά.





Η νεαρή γυναίκα μαζί με τον ανήλικο γιο της ζουν σε ένα σπίτι που τους έχει παραχωρηθεί στην περιοχή Κρύα Ιτεών και δηλώνει πως θέλει δουλέψει για να μεγαλώσει το παιδί της και δεν ζητιανεύει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patratora.gr.



«Δεν στέλνω το παιδί μου κάθε μέρα στο σχολείο γιατί δεν μπορώ να του δώσω κολατσιό» αποκαλύπτει η γυναίκα συμπληρώνοντας πως είναι δύσκολο να του προσφέρει ακόμη και ένα πιάτο φαγητό κάθε μέρα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Έμεινε 18 κιλά και παλεύει για τη ζωή


Ο εφιάλτης της ανορεξίας για την 37χρονη γυναίκα ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν έχασε τη δουλειά της. Σήμερα η Rachael Farrokh από την νότια Καλιφόρνια ζυγίζει μόλις 18 κιλά και δίνει μάχη για τη ζωή της.



Μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο Youtube, περιγράφει τον αγώνα της ενάντια στην ασθένειά της κι εκλιπαρεί για βοήθεια.



Εξηγεί πως η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να κινηθεί πλέον μόνη της, ούτε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.



Ο σύζυγός της Ron Edmondson αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά του προκειμένου να είναι δίπλα της 24 ώρες την ημέρα και να την βοηθάει.



Η 37χρονη αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι τα νοσοκομεία δεν αναλαμβάνουν την θεραπεία της λόγω του "επικίνδυνου βάρους" της.



Η Rachael Farrokh πριν την ανορεξία



Δείτε το βίντεο της Daily Mail




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαξιωματικός κατηγορείται για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό


Εμπλέκονται ακόμα επτά άτομα.

Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας έμπορος πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες. Σε βάρος των παραπάνω οκτώ προσώπων ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ. Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ύστερα από την άντλησή τους, τα καύσιμα μεταγγίζονταν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του παραπάνω βυτιοφόρου. Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων. Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να προβούν στις ενέργειές τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Άρειο Πάγο η κόντρα Ερμούπολης - Μητρόπολης Σύρου


Μήλον της έριδος η κυριότητα μιας διώροφης κατοικίας.

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητήθηκε διένεξη, που έχει ξεκινήσει από το 2008, μεταξύ του Δήμου Ερμούπολης Σύρου και της τοπικής Μητρόπολης, για μια διώροφη κατοικία 550 τετραγωνικών μέτρων, στη θέση Μεταμόρφωση, η οποία χρησιμοποιείται ως κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη, ενώ σ' ένα τμήμα της στεγάζεται και εκκλησιαστικό μουσείο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ερμούπολης, το 1927, παραχώρησε, με σύμβαση χρησιδανείου, στην Μητρόπολη Σύρου, το επίμαχο ακίνητο και το 2003 ζήτησε από την Εκκλησία να το επιστρέψει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική διένεξη.

Η κατοικία ανεγέρθηκε με δαπάνες του Δήμου και στην ανέγερσή της συνέβαλαν και οι ιεροί ναοί της περιοχής, αλλά Ο Δήμος πάντοτε περιελάμβανε το ακίνητο στο περιουσιολόγιό του. Το διάστημα 1999-2000 η Μητρόπολη προέβη σε ολική ανακαίνιση της κατοικίας και δαπάνησε, κατά τους ισχυρισμούς της, 30.814 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, του 1997 ψηφίστηκε ο νόμος 590 (Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας) που προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι τα κτίρια που προορίζονται για κατοικίες αρχιερέων, κ.λπ. και έχουν ανεγερθεί με εισφορές μονών και ναών, ή από εράνους, «μεταβιβάζονται υποχρεωτικώς» (δηλαδή μεταγράφονται) στις Μητροπόλεις, με δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου.

Μετά την ψήφιση του 590/1997 το επίμαχο ακίνητο (9/3/1979) μεταγράφηκε στην Μητρόπολη Σύρου, μετά από σχετική δήλωση του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου.

Ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κατσιρώδης, χαρακτήρισε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 590/1997, που προβλέπει την αυτόματη μετεγγραφή των εν λόγων ακινήτων στις Μητροπόλεις.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 590/1997 παραβιάζει: α) Το άρθρο 4 του Συντάγματος, που θεσπίζει την ισότητα των πολιτών, καθώς προβλέπεται προνομιακή μεταχείριση των Μητροπόλεων, χωρίς δυνατότητα δικαστικού ελέγχου, β) Το άρθρο 5 του Συντάγματος, που θεσπίζει την δυνατότητα κάθε πολίτη, ή νομικού προσώπου να εκμεταλλεύεται και να διαθέτει, όπως αυτό κρίνει, την περιουσία του και γ) το άρθρο 17 του Συντάγματος και το Πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, που προστατεύει την περιουσία.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένος ο αριθμός παραιτήσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση


«Πρωταθλητές» οι φιλόλογοι και οι μαθηματικοί.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή. Μετά και την προσθήκη των αιτήσεων παραίτησης της Α' Αθήνας, ο τελικός αριθμός διαμορφώνεται στις 2.091, αριθμός αρκετά μικρότερος από τις 3.226 παραιτήσεις του 2014.

Σημειώνουμε ότι ενδέχεται ο αριθμός των 2.091 αιτήσεων να μειωθεί, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν την αίτησή τους ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης μέχρι και τις 29/5.

Φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, καθηγητές Αγγλικών και γυμναστές έχουν τις περισσότερες αιτήσεις παραίτησης σε απόλυτα νούμερα. Διαπιστώνουμε ότι λίγες είναι οι ειδικότητες που παρουσιάζουν αύξηση των αιτήσεων παραίτησης, με τα έως τώρα δεδομένα καθώς οι περισσότερες καταγράφουν μείωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στους φιλολόγους η μείωση των αιτήσεων παραίτησης ξεπερνά το 40% συγκριτικά με το 2014 όπως και για τους φυσικούς, τους καθηγητές αγγλικών, γαλλικών.

Μικρή είναι η μείωση στους βιολόγους, καθώς φέτος είχαμε 36 παραιτήσεις, ενώ το προηγούμενο έτος οι συνταξιοδοτήσεις ήταν 41.

Για τους μαθηματικούς που είναι η δεύτερη πολυπληθής ειδικότητα τόσο σε προσλήψεις αναπληρωτών, όσο και σε παραιτήσεις η μείωση ανέρχεται στο 21%.

ΕΤΟΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
2015
2.091
2014
3.226
2013
3.990
2012
3.198
ΚΛΑΔΟΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ 2014
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 2015
ΠΕ02
851
477
ΠΕ03
495
390
ΠΕ04.01
246
144
ΠΕ06
191
105
ΠΕ11
159
105
ΠΕ01
133
99
ΠΕ09
108
81
ΠΕ05
170
76
ΠΕ04.02
102
70
ΠΕ19/20
71
57
ΠΕ04.05
67
41
ΠΕ04.04
41
36
ΠΕ13
43
34
ΠΕ08
51
32
ΠΕ16.01
52
30
ΠΕ17.02
34
22
ΠΕ10
18
21
ΠΕ14.04
23
20
ΠΕ17.03
27
20
ΠΕ07
31
18
ΠΕ17.01
20
18
ΠΕ18.02
23
17
ΠΕ12.05
21
15
ΠΕ15
25
14
ΤΕ01.02
20
11
ΠΕ12.04
21
10
ΠΕ04.03
10
9
ΠΕ17.04
11
9
ΠΕ17.06
12
9
ΠΕ18.12
8
9
ΠΕ12.02
15
8
ΠΕ17.07
9
8
ΠΕ17.08
9
8
ΤΕ01.04
11
6
ΤΕ01.06
4
6
ΠΕ12.10
5
5
ΠΕ18.03
6
5
ΤΕ01.03
3
5
ΠΕ12.01
6
4
ΠΕ17.05
7
4
ΠΕ12.08
1
2
ΠΕ18.15
4
2
ΠΕ18.18
10
2
ΠΕ18.36
2
2
ΤΕ01.07
5
2
ΠΕ12.03
2
1
ΠΕ14.05
0
1
ΠΕ16.02
2
1
ΠΕ18.10
0
1
ΠΕ18.13
3
1
ΠΕ18.16
1
1
ΠΕ18.17
0
1
ΠΕ18.23
0
1
ΠΕ18.31
1
1
ΤΕ01.01
10
1
ΤΕ01.05
8
1
ΤΕ01.13
1
1
ΤΕ01.26
0
1
ΠΕ23.00
0
1
ΠΕ28.00
0
1
ΠΕ30.00
0
1
ΠΕ70.00
0
1
ΠΕ18.41
0
1
ΠΕ18.27
0
1
ΠΕ18.30
0
0

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...