Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε κοινωνικές δομές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης συγκεντρώθηκαν σήμερα εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από το ομότιτλο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους δήμους σε όλη τη χώρα παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ωφελούμενους.

Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν τη συνέχιση του σχετικού προγράμματος και μετά τη λήξη της παράτασης που δόθηκε ήδη ως τα τέλη Ιουνίου, μέχρι την ένταξή του και στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020), με πρόβλεψη εάν χρειαστεί και για το ενδιάμεσο διάστημα, με δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και την εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου για την πληρωμή δεδουλευμένων τους.

Το πρόγραμμα, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, λειτουργεί σε 55 δήμους της χώρας, με 118.000 ωφελούμενους (προγράμματα συσσιτίων, κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά φαρμακεία, κέντρα υποδοχής αστέγων, κ.ά), ενώ οι εργαζόμενοι, σε πανελλαδικό επίπεδο, υπερβαίνουν τους 1.000.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης λειτουργούν 20 δομές σε τρεις δήμους (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών) με 92 εργαζόμενους επιστήμονες και με 3500 ωφελούμενες οικογένειες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στα αιτήματά τους, σημειώνοντας ότι υπάρχει συλλογική απόφαση των οργάνων της Αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο υπέρ της συνέχισης του προγράμματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.