Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Νέο βίντεο με τη σύλληψη του Φρέντι Γκρέι στη Βαλτιμόρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα νέο βίντεο ήρθε στο φως που αποκαλύπτει ένα σημείο-κλειδί της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, ο θάνατος του οποίου από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησης του από την αστυνομία οδήγησε σε διαδηλώσεις που κράτησαν μέρες και σε μια ομοσπονδιακή έρευνα.

Δείτε εδώ το βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun, και δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον Γκρέι και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σύρουν μέσα σε αστυνομική κλούβα μπρούμυτα.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Φρέντι Γκρέι πέθανε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη που υπέστη κατά τη διάρκεια σύλληψης του μια εβδομάδα νωρίτερα στις 12 Απριλίου.

Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη με πλειοψηφία Αφροαμερικανών πολιτών και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Σε έξι αστυνομικούς έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Γκρέι, περιλαμβανομένων των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα για το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης για κρούσματα βίας και παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων δείχνει την αστυνομική κλούβα να έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο από το σημείο της σύλληψης.

Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται έξω από το όχημα. Δεν κινείται ενώ οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου, αλλά δεν διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.