Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Έσπασε στα δύο το σεξουαλικό βοήθημα της πρώην συζύγου του


Ο άντρας κατηγόρησε την πρώην γυναίκα του ότι τον απατούσε με δονητή.

Μία απίστευτη ιστορία αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Mirror. Ένας άντρας φέρεται να έσπασε σεξουαλικό βοήθημα που ανήκε στην πρώην σύζυγό του, επειδή το ζήλεψε και την κατηγόρησε ότι τον απατάει με αυτό.

Ο Τρίστον Χορν βρισκόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου στη Φλόριντα όταν έσπασε το δονητή της και στη συνέχεια της στραμπούλιξε τον καρπό.

man

Η 36χρονη πρώην σύζυγος είπε στην αστυνομία ότι ο γάμος τους ακυρώθηκε όταν ανακάλυψε ότι ήταν ακόμη παντρεμένος με κάποια άλλη.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η ίδια, οι γιοι της είχαν στενή σχέση με τον Χορν κι έτσι αυτός έμενε τα βράδια σπίτι της και την πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά της.

Ο Χορν όρμησε στο μπάνιο, όπου η πρώην γυναίκα του έκανε χρήση του δονητή, κάτι που προκάλεσε την οργή του άντρα κατηγορώντας την ότι τον απατά με το δονητή.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι άρπαξε το χέρι της, αυτή τον ικέτεψε να την αφήσει, κάτι που τελικά έκανε. Στη συνέχεια πήρε το σεξουαλικό βοήθημα και το έσπασε στα δύο.

Το θύμα και η 16χρονη κόρη της ανάγκασαν το Χορν να φύγει από το σπίτι.

Ο άντρας συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα στο τμήμα, πριν αφεθεί με εγγύηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο αυθάδικο πλακάτ σε δρόμο της Νέας Υόρκης


«F–k You! Pay Me», γράφει νεαρός και ζητά χρήματα για ναρκωτικά.

Είναι αδιανόητο το τι μπορεί να δει κανείς στην Νέα Υόρκη! Όπως αυτό το πλακάτ που σηκώνει στα χέρια του ένας νεαρός στην περίφημη Time Square, στο «σταυροδρόμι του κόσμου», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Ο 36χρονος Daniel Kimery καλωσορίζει τους περαστικούς με την εξής φράση που έχει γράψει σε ένα χαρτόνι: «F–k You!!! Pay Me!!!!!!! I need money 4 Drugz & Hoez & Weaponz Mother F–kerz!», («Αϊ… Γ!!Πλήρωσέ με!!! Χρειάζομαι λεφτά για ναρκωτικά και όπλα…»).

Όπως γράφει η New York Post, ο νεαρός έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια παρτίδες με τον νόμο, καθώς έχει συλληφθεί για μια σειρά από παράνομες πράξεις.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς συνδέεται το παιχνίδι των video games με το σεξ


Όσο πιο βίαια τα παιχνίδια, τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση… των γυναικών.

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποκαλύψει, ότι η ενασχόληση με τα video games προκαλεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και δύναμης στους χρήστες, διώχνοντας τα συναισθήματα φόβου.

Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία, που αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα λίγο παραπέρα, ανακάλυψε ότι το κίνητρο για να παίζει κανείς βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι στενά συνδεδεμένο με την επιθυμία του ίδιου ατόμου για… σεξ.

Ειδικότερα, στις γυναίκες, η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια τις έκανε να νιώθουν πιο σέξι και πιο ελκυστικές σε πιθανούς συντρόφους.

Ο εξελικτικός βιολόγος Michael Kasumovic και ο επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Tom Denson, έκαναν μια έρευνα σε 500 ενήλικες Αμερικανούς παίκτες βιντεοπαιχνιδιών (άντρες και γυναίκες).

Τους ζήτησαν να αποκαλύψουν ποια πέντε παιχνίδια έπαιζαν και πόσο βίαια πίστευαν ότι ήταν αυτά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άντρες προτιμούσαν να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια περισσότερο από τις γυναίκες, όμως η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα δεν ήταν τόσο μεγάλη, όσο θα περίμενε κανείς σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους για το σεξ και για το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ, σύμφωνα με το Sexual Openness Inventory το οποίο ρωτά για το πόσο σημαντικό είναι το σεξ στους ανθρώπους, πόσο πιθανό είναι να κάνουν σεξ και τις προτιμήσεις τους στο σεξ.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες αξιολόγησε ακόμη πώς αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως πιθανό ρομαντικό σύντροφο, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται «mate value», αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Όσοι ανέφεραν ότι υψηλότερο «mate value» για τον εαυτό τους θεωρούν ότι έχουν καλύτερες πιθανότητες να βρουν ένα σύντροφο.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν, ότι η επιθυμία για σεξ σχετιζόταν με το πόσο βίαια βιντεοπαιχνίδια έπαιζαν» εξήγησαν οι ερευνητές. «Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που δήλωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ, έπαιζαν πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι η σχέση αυτή ήταν πιο ισχυρή στις γυναίκες, και όχι στους άντρες.

Για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές επανέλαβαν την έρευνα με μια δεύτερη ομάδα 500 συμμετεχόντων.

«Βρήκαμε, ότι οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια επειδή όταν το έκαναν ένιωθαν πιο ελκυστικές και πιο σέξι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απόλυτο ξενοδοχείο για βιβλιοφάγους


Μια ματιά στο Library Hotel της Νέας Υόρκης.

Με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων στα ράφια του, το πολυτελές ξενοδοχείο Library Hotel της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να αποτελεί το όνειρο κάθε μανιακού βιβλιόφιλου.

Το boutique αυτό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με βάση το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey, με κάθε όροφό του να είναι αφιερωμένος σε μία από τις 10 κύριες κατηγορίες του και κάθε δωμάτιο διακοσμημένο με βάση ένα συγκεκριμένο είδος ή θεματολογία από αυτές τις κατηγορίες.



Το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey (Dewey Decimal Classification) είναι ένας τρόπος οργάνωσης της ανθρώπινης γνώσης και χρησιμοποιείται από πολλές βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Πήρε το όνομά του από τον Μέλβιλ Ντιούι (Melvil Dewey) ο οποίος επινόησε το σύστημα το 1876 για να οργανώσει τη συλλογή βιβλίων της βιβλιοθήκης του Κολλεγίου Άμχερστ στο οποίο εργαζόταν. Μαζί με το Σύστημα Ταξινόμησης της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου είναι μακράν τα δύο επικρατέστερα συστήματα ταξινόμησης που χρησιμοποιούνται σε βιβλιοθήκες διεθνώς. (Πηγή:wikipedia)





Όπως αναφέρει η MailOnline, σύμφωνα με το σύστημα αυτό ταξινόμησης τα βιβλία κατηγοριοποιούνται σε δέκα βασικές κατηγορίες: κοινωνικές επιστήμες, λογοτεχνία, γλώσσες, ιστορία, μαθηματικά και φυσική, γενικές γνώσεις, τεχνολογία, φιλοσοφία, τέχνες και θρησκείες.



Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Μάντισον με την 41η Οδό και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.



Κάθε ένα από τα 60 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν μέχρι και 150 βιβλία. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου θα βρουν στα δωμάτιά τους βιβλία που αφορούν τα μαθηματικά και τις επιστήμες, με ειδικότερη θεματολογία γύρω από την αστρονομία, τους δεινόσαυρους, τη βοτανολογία, ζωολογία, γεωλογία και τα μαθηματικά. Όσοι προτιμήσουν τον 11ο όροφο –ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φιλοσοφία- θα βρουν βιβλία με κεντρικό θέμα τον έρωτα, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία, την ηθική και τη λογική.



Κι αν δεν σας αρκούν όσα βιβλία υπάρχουν μέσα στο δωμάτιό σας, μπορείτε να βρείτε περισσότερους τίτλους στη ρεσεψιόν, το εστιατόριο και τον ειδικό χώρο ανάγνωσης που διαθέτει το ξενοδοχείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μωρά κάτω από το νερό


Ένα φωτογραφικό project από τον μετρ του είδους.

Τα υποβρύχια φωτογραφικά project του Seth Casteel έχουν δημιουργήσει παγκόσμια αίσθηση. Τα λευκώματα του με σκύλους και κουτάβια κάτω από το νερό έγιναν best sellers.

Τώρα ξαναχτυπά έχοντας ως μοντέλα του μωρά!
Διαβάστε περισσότερα...

Τα σημάδια που δείχνουν πως το clubbing έχει τελειώσει για εσάς


Οδηγός για… μεγάλους.
Κάποιος που στα 18 ή στα 20 ή και αργότερα δεν πιστεύει ότι θα έρθει αυτή η μέρα. Ωστόσο, όλα τα ωραία πράγματα φτάνουν στο τέλος τους, ακόμη και το clubbing.

Άλλωστε το clubbing είναι σαν τα μενού των… fast food. Είναι τέλεια μέχρι να μεγαλώσετε και να τα βαρεθείτε!

Αφού λοιπόν περάσει κανείς χρόνια στα μπαρ και στα ποτά και φυσικά τιμώντας τις αναμνήσεις από όλα αυτά τα ξενύχτια, έρχεται κάποια στιγμή που το σώμα δεν υπακούει.

Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι τελείωσε το clubbing:

- Προτιμάτε να ξαπλώνετε στον καναπέ από το να χορεύετε πάνω του.

- Παραπονιέστε γιατί δεν μπορείτε να χορέψετε με ψηλά τακούνια.

- Αγοράσατε πολύ ακριβά παπούτσια, τα οποία θέλετε να κρατήσετε.

- Σηκώνετε τα χέρια σας για να τεντωθείτε και όχι για να χορέψετε.

- Έχετε αρχίσετε να συζητάτε για το… Ισλαμικό Κράτος.

- Δε γνωρίζετε πια όλα τα ονόματα από τα μοδάτα κλαμπ.

- Δεν αντέχετε να ακούτε άλλη Rihanna ή Enrique.

- Όση ώρα είστε στο κλαμπ, σκέφτεστε τι ταινία θέλετε να δείτε.

- Έχετε hungover μετά από ένα μόνο ποτό.

- Ξέρετε πλέον ότι δεν πρόκειται να γνωρίσετε κάποιον σημαντικό σε κλαμπ.

- Αναρωτιέστε γιατί δε χαμηλώνουν λίγο τη μουσική.

- Δυσκολεύεστε να μείνετε ξύπνιοι ακόμη και όταν ένα δείπνο τραβάει αργά.

- Θέλετε να πάτε στην τουαλέτα χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε μισή ώρα.

- Η ιδέα του να χορεύετε με ξένους δε σας εξιτάρει πια.

- Τα μαξιλάρια σας έχουν σταματήσει πλέον να μυρίζουν σαν… τασάκι.

- Είστε ο μεγαλύτερος εκεί μέσα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια σουίτα για λίγους…


Πολυτελής διαμονή για fashionistas.

Η αντισυμβατική βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια Βίβιεν Γουέστγουντ είναι πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τις δημιουργίες της και τις προκλητικές και πρωτοποριακές της ιδέες.

Και απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι που δε θα μπορούσε να… μεταμορφώσει.

Αυτό έκανε και στο ξενοδοχείο The London West Hollywood, βάζοντας τη δική της, προσωπική υπογραφή και ιδιαίτερο γούστο στην πολυτελέστατη σουίτα-ρετιρέ του 10ου ορόφου.

Η σουίτα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, καλύπτει 1.020 τετραγωνικά μέτρα, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της στους εκλεκτούς επισκέπτες της τον ερχόμενο Μάιο και διεκδικεί το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σουίτα στο Λος Άντζελες.

Η διαμονή σε αυτή θα στοιχίζει κάτι παραπάνω από 23.000 ευρώ τη βραδιά και οι ταξιδιώτες-fashionistas που θα την επιλέξουν θα φύγουν από αυτή με μια σακούλα δώρα με την υπογραφή της διάσημης σχεδιάστριας.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρότερο drone Ικανό για μεγάλα πράγματα!


Δείτε το βίντεο...





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετεγκατάσταση 40.000 αιτούντων ασύλου


Η πρόοδος της εφαρμογής κατά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση.
Την επίτευξη προόδου στην εφαρμογή της μετεγκατάστασης 40.000 αιτούντων άσυλο και επανεγκατάστασης 20.000 προσφύγων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση, επεσήμανε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο Επίτροπος δήλωσε πως «πριν από δυο εβδομάδες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση και συμφώνησε στη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση συνολικά 60.000 ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας». Ωστόσο, ο Δ. Αβραμόπουλος, αν και αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώθηκε χάρη στις «εποικοδομητικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και σήμερα απόγευμα», υπογράμμισε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κάλεσε δε, τα κράτη-μέλη, «να εφαρμόσουν στην πράξη την αλληλεγγύη» και «να καταβάλουν πρόσθετες προσπάθειες» για την μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση 60.000 ανθρώπων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, υπενθυμίζοντας πως τα κράτη-μέλη έχουν δεσμευθεί να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτή στις 20 Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο του Νικολούδη παράγοντες του προξενείου της Κωνσταντινούπολης


Ελέγχονται για έκδοση εκατοντάδων παράνομων καρτών βίζα.
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών τίθενται υπηρεσιακοί παράγοντες του προξενείου της Κωνσταντινούπολης, μετά από εντολή του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

Η εντολή του κ. Νικολούδη είναι να ελέγξουν, να καταγνώσουν ευθύνες και να προχωρήσουν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, εάν κριθεί αναγκαίο, εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων της Ελλάδας στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Η εντολή δόθηκε ως αποτέλεσμα σχετικού ελέγχου που προηγήθηκε στο εν λόγω προξενείο και αποκάλυψε ότι εκδόθηκαν εκατοντάδες παράνομες βίζες, ενώ υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες εγκληματικής δράσης και φαινομένων διαφθοράς εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων κατά την περίοδο από 21/10/2011 έως 23/9/2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε ο τροποποιημένος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής


Θετικός ο απολογισμός του προϋπολογισμού για το 2014.

Την έγκρισή του έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2015, κατόπιν της υποβολής μίας σειράς τροποποιήσεων.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος εισηγούμενος των τροποποιήσεων του προγράμματος των έργων του προϋπολογισμού, διαμήνυσεότι «τον καθιστούν καινοτόμο, αποτελεσματικό, αναπτυξιακό και συμμετοχικό σε βάθος χρόνου».

Σημείωσε ότι περιέχονται, έργα υποδομής, που θα θωρακίσουν την περιφέρεια, αντιμετωπίζοντας οριστικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια βασικά προβλήματα, όπως αυτά των όμβριων υδάτων, της αντιπλημμυρικής προστασίας κ.α.

«Σίγουρα δεν πρόκειται για αποσπασματικές δράσεις με πελατειακές επιλογές», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις και τα έργα που περιελήφθησαν «σηματοδοτούν εμπιστοσύνη στις εξελίξεις και αυτοπεποίθηση».

Στο σύνολο των ενοτήτων την μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα των νέων έργων καταλαμβάνουν τα αντιπλημμυρικά ύψους 123 εκατ.ευρώ , ακολουθούν τα έργα αποχέτευσης ύψους 54,5 εκατ. ευρώ, για τις αστικές αναπλάσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, για βρεφονηπιακούς σταθμούς 19 εκατ. ευρώ, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής 10,8 εκατ.ευρώ, για οδοποιία 50 εκατ. ευρώ, για άλλες υποδομές (πολιτιστικά κέντρα, επισκευές σχολείων κ.α.) 12,5 εκατ. ευρώ, για απαλλοτριώσεις στην Δραπετσώνα (το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων μετατρέπεται σε χώρου πρασίνου και αναψυχής).

Επίσης, εισάγονται νέα έργα, όπως για τον αθλητισμό «72 νέα έργα εκ των οποίων 15 μελέτες αφορούν έργα πνοής και 5 προγραμματικές συμβάσεις για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων».

Επιπλέον, ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του προϋπολογισμού στρέφεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας, της τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, της στήριξης του τουρισμού και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

Πρόκειται, διευκρίνισε ο Χρήστος Καραμάνος για 390 έργα, προϋπολογισμού 391 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη συνεργασίας» με τους παραγωγικούς φορείς (ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΕΣΕΒΕ) στον οποίον συμφώνησαν πριν λίγες ημέρες η περιφερειακή αρχή και οι εκπρόσωποι τους.

Απολογισμός για το 2014

Στον απολογισμό για το οικονομικό έτος 2014, το σύνολο των εισπράξεων και του υπολοίπου χρήσεως 2013, άγγιξε το ποσό των 430.008.681,39 ευρώ, ενώ τα έξοδα διαμορφώθηκαν στο ποσό των 93.682.707,37 ευρώ.

Το ταμειακό υπόλοιπο του 2014, είναι 336.339.490,41 ευρώ εκ των οποίων τα 334.773.023,14 ευρώ είναι διαθέσιμα του περιφερειακού προϋπολογισμού και 1.566.467,27 ευρώ του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.

Σε ότι αφορά τα έξοδα, το 2014 εκδόθηκαν και πληρώθηκαν εντάλματα συνολικής δαπάνης 92.658.251,18 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2015


Αρνητική η επίδραση της κάμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Με αφορμή την κεντρική συναλλαγματική σύνδεσή της με την ισοτιμία του δολαρίου και με έμφαση στην πορεία των εξαγωγών της, η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί το 2015, ως συνέπεια της κάμψης ανάπτυξης στην αμερικανική οικονομία. Στην πρόσφατη αναφορά του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, το ΔΝΤ, προχώρησε σε αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησής του, διορθώνοντας την αρχική του πρόβλεψη κατά (-0,2%) στο 3,3%, για το 2015.

Με βάση την εκτίμηση ότι, τόσο η αμερικανική, όσο και η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψουν το 2016, το ΔΝΤ αναμένει παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3,8% για την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την αρνητική επίδραση που ασκεί στις αμερικανικές εξαγωγές, η οικονομία των ΗΠΑ παρουσίασε κάμψη της οικονομικής ανάπτυξής της, με τους μισθούς των εργαζομένων να παραμένουν σταθεροί. Η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών καταναλωτών, αλλά και το επίπεδο ρευστότητας στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάπας Φραγκίσκος στηλιτεύει τον καπιταλισμό


Κατηγορεί τους οργανισμούς που επιβάλλουν προγράμματα λιτότητας ότι προωθούν «μια νέα αποικιοκρατία».
Τους κατατρεγμένους λαούς κάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος να αλλάξουν την παγκόσμια οικονομική τάξη των πραγμάτων, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους οργανισμούς που επιβάλλουν προγράμματα λιτότητας ότι εισάγουν «μια νέα αποικιοκρατία». Ταυτόχρονα προέτρεψε τους φτωχούς να αποκτήσουν τα «ιερά δικαιώματα» της εργασίας, κατοικίας και γης.

Σε μια από τις μεγαλύτερες, πιο παθιασμένες και ευρέως φάσματος ομιλίες ως πάπας, ο Αργεντινός στην καταγωγή πάπας ζήτησε συγχώρεση για τις αμαρτίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη συμπεριφορά της απέναντι στους αυτόχθονες Ινδιάνους κατά τη διάρκεια αυτού που αποκάλεσε την «υποτιθέμενη κατάκτηση της Αμερικής».

Αναφερόμενος στα λόγια ενός επισκόπου του 4ου αιώνα, είπε ότι το ανεξέλεκτο κυνήγι χρημάτων ήταν «ο κόπρος του διαβόλου» και πρόσθεσε ότι οι φτωχές χώρες δεν θα πρέπει να καταλήγουν να είναι προμηθευτές πρώτων υλών και φτηνών εργατικών χεριών για τις εξελιγμένες χώρες.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε το λόγο του στους συμμετέχοντες στο δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο λαϊκών κινημάτων, έναν διεθνή οργανισμό που φέρνει σε επαφή οργανισμούς για ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπως οι φτωχοί, οι άνεργοι και χωρικοί που έχουν απωλέσει τη γη τους. Το πρώτο συνέδριο, πέρσι, είχε φιλοξενηθεί στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε μετά από τον Βολιβιανό πρόεδρο Έβο Μοράλες, ο οποίος φορούσε ένα σακάκι με διακόσμηση μια απεικόνιση του Αργεντινού επαναστάτη Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, που εκτελέστηκε στη Βολιβία το 1967 από βολιβιανούς στρατιώτες υπό την καθοδήγηση της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA).

«Ας μη φοβόμαστε να το λέμε: Θέλουμε αλλαγή, πραγματική αλλαγή, διαρθρωτική αλλαγή» είπε ο πάπας, στηλιτεύοντας ένα σύστημα που «έχει επιβάλλει την λογική του κέρδους με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αποκλεισμό ή την καταστροφή της φύσης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγόρι βρέθηκε να κρέμεται από το κεφάλι του σε διαμέρισμα 3ου ορόφου


Το απίστευτο συμβάν κατέγραψε περαστικός με το κινητό του.

Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που ένα μικρό αγοράκι έμεινε κρεμασμένο από το κεφάλι του, αφού είχε πρώτα πέσει από το διαμέρισμά του στον τρίτο όροφο.

Η εικόνα είναι πραγματικά τρομακτική. Με κάποιο τρόπο, το αγόρι κατάφερε να περάσει το σώμα του από το κάγκελα, ωστόσο το κεφάλι του σφήνωσε.

Οι περαστικοί που έβλεπαν τι είχε συμβεί, προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα, όμως γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι.

Ευτυχώς, ένας γενναίος γείτονας έσωσε το μικρό αγόρι. Κατάφερνε να σκαρφαλώσει από την άκρη του κτιρίου, που ήταν και το μοναδικό σημείο πρόσβασης στο μπαλκόνι, για να σώσει το τρομοκρατημένο παιδί.

Έτσι, ο Χουάνγκ Βέι δεν το σκέφτηκε και πολύ και σκαρφάλωσε. Έβγαλε τα γυαλιά και τα παπούτσια του και δε σκέφτηκε καν τον κίνδυνο, πριν ξεκινήσει την επικίνδυνη ανάβαση.

Στο βίντεο διακρίνεται ο κ. Βέι που καταφέρνει να ανέβει στα κάγκελα των χαμηλότερων ορόφων, πριν φτάσει στο σημείο που βρίσκεται το άτυχο αγόρι.

Εν τω μεταξύ, οι γείτονες καλούν την αστυνομία και βάζουν ένα τεράστιο σεντόνι κατά μήκος του εδάφους για να χρησιμοποιηθεί ως δίχτυ προστασία σε περίπτωση που ο άντρας και το παιδάκι πέσουν.

Οι γονείς του αγοριού έσπευσαν σπίτι και ο κ. Βέι κατάφερε να τους δώσει το παιδί από το παράθυρο.

Ευτυχώς, ούτε ο άντρας, αλλά ούτε και το αγόρι έπαθαν κάτι.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ικανοποιημένοι οι βενζινοπώλες με τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης


Ελπίδες ότι τον Οκτώβριο θα υπάρχει για όλους αγοραστική δύναμη.
Την ικανοποίησή της για τη χθεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).

«Αναμένουμε με αγωνία την υλοποίηση αυτού του μέτρου και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει αγοραστική δύναμη τον Οκτώβριο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα» αναφέρει η ΟΒΕ.

Επίσης τονίζει ότι «είχε καταδικάσει έγκαιρα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο όνομα της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης για την πάταξη της λαθρεμπορίας, πράγμα που απέτυχε, και είχε εντοπίσει τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επέφερε» στις οποίες, όπως αναφέρει, περιλαμβάνονται ανθρώπινα θύματα και σοβαρά προβλήματα υγείας στον πληθυσμό.

Σημειώνεται, ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπει μείωση κατά 50% του κονδυλίου για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμωρούνται οι πολύτεκνοι ακόμη και στις μετεγγραφές


Η νέα συγκυβέρνηση ακολουθεί την αντιπολυτεκνική πολιτική της απελθούσης.

Με αφορμή το γεγονός ότι η ρύθμιση για τις μετεγγραφές του νέου ακαδημαϊκού έτους ψηφίστηκε και εντάχθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο ΦΕΚ 76/Α/9-7-2015 ως άρθρα 21 και 23 του Ν. 4132/2015 με αποτέλεσμα να πάνε στο βρόντο τα εκατοντάδες σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης καθώς και οι ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο τονίζει ότι η νέα (συγ)Κυβέρνηση ακολουθεί πιστώς την ίδια αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της απελθούσης και προκατόχου της (συγ)Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά η ΑΣΠΕ αναφέρει:

Παρά τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι αλλαγές στην Παιδεία δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικά αλλά έγκαιρα και μετά από διάλογο και παρά την οδηγία της Προέδρου της Βουλής να μην γίνονται αποδεκτές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, εν τούτοις στο άσχετο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια (του υπουργείου Εσωτερικών) και τη στιγμή που τα μάτια όλων μας ήταν στραμμένα στο Στρασβούργο, όπου δινόταν μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Πρωθυπουργό μας, έφεραν την τελευταία στιγμή στην ολομέλεια της Βουλής παρά την κανονική διαδικασία και χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού τροπολογία για τις Μετεγγραφές, η οποία ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η μεθόδευση αυτή όπως φαίνεται ακολουθήθηκε για να μην ακουσθούν αλήθειες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τους φορείς και όταν πάνω από το 90% των σχολίων της Διαβούλευσης(από πολύτεκνους και μη) ζητούσαν να συνεχισθούν οι Ελεύθερες Μετεγγραφές των πολυτέκνων όπως αυτές ίσχυσαν επί 32 συνεχή έτη για δημογραφικούς λόγους, καθώς αυτοί είναι ελάχιστοι και πέρυσι ήταν μόλις 14% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων. Η ΑΣΠΕ επανειλημμένα ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό για να τον ενημερώσει και ουδέποτε την δέχθηκε, ελπίζαμε να ενημερώσουμε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και παρακάμφθηκε...

Η ψηφισθείσα τροπολογία, που δημοσιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο ΦΕΚ 76/Α/9-7-2015 ως άρθρα 21 και 23 του Ν. 4132/2015 ορίζει ένα ποσοστό 15% για όλους με κυρίως εισοδηματικά κριτήρια(όπου προτεραιότητα δίνεται στα χαμηλά εισοδήματα, με το οποίο δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, αν αυτό ήταν ένα αντικειμενικό κριτήριο..) και εξαιρεί από το ποσοστό, δίδοντας ελεύθερες μετεγγραφές στα τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας και τους αναπήρους, αρνηθείσα να προσθέσει στις εξαιρέσεις τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους. Έτσι τώρα ο πολύτεκνος των 4 και άνω παιδιών... ας έχει και 16 παιδιά, μοριοδοτείται με μόλις 2 μόρια, και αυτό έγινε όταν πριν 2 μήνες ο κ. Μπαλτάς φρόντισε να επαναφέρει τις Ελεύθερες Μετεγγραφές και αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι άλλο ένα δημογραφικό κίνητρο αφαιρείται από τους πολύτεκνους, χωρίς να το απαιτήσει καμιά Τρόικα ή θεσμός… Οι εταίροι της (συγ)κυβέρνησης θέτουν κόκκινες γραμμές για τον ΦΠΑ της Μυκόνου, αλλά είναι αδιάφοροι για τους πολυτέκνους και για τον εφιάλτη της υπογεννητικότητος και του δημογραφικού μαρασμού της Ελλάδος.

Οι μετεγγραφές για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους θεσπίσθηκαν το 1979, ως δημογραφικό κίνητρο λόγω της υπογεννητικότητος και του εφιάλτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και επί 32 χρόνια δεν δημιούργησαν πρόβλημα στά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το 1979 οι γεννήσεις ήσαν 147.965 και οι θάνατοι 82.338, δηλ. υπήρχε υπεροχή των γεννήσεων κατά 65.627. Το 2014 οι θάνατοι ήσαν 114.231 και οι γεννήσεις 93.452, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 20.779. Το δε 2015 η κατάσταση γίνεται ακόμη εφιαλτικώτερη, αφού μέχρι 7-7-2015 οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 65.226 και οι γεννήσεις είναι μόλις 45.081, δηλ. υπεροχή θανάτων κατά 20.145, όσοι σχεδόν δηλ. ολόκληρο το 2014.

Έχει χρέος τώρα η (συγ)Κυβέρνηση άμεσα να συμπεριλάβει στις εξαιρέσεις των μετεγγραφών τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους. Δεν μπορεί να καταδικάζει τους πολυτέκνους στο να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιβάλει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», έπαυσε πλέον να ισχύει;

Η καθιέρωση από του έτους 1979 του δικαιώματος μετεγγραφής των πολυτέκνων και των τέκνων τους θεσπίσθηκε γιατί εξυπηρετεί υπέρτερο δημόσιο συμφέρον, που είναι η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητος, που μαστίζει τη χώρα μας και οδηγεί την Ελλάδα στο τέλος της ιστορίας της.

Ξέχασαν όλοι κυβερνώντες και μη το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ) του Φεβρουαρίου του 1993 ( δηλ. πριν από 22 χρόνια) που μας έλεγαν τα εξής: «..Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.. εθνικούς κινδύνους.. θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες..».

Αυτά έλεγαν όλοι τους το 1993… σήμερα τί πράττουν;

Τέλος το περίεργο της υπόθεσης αυτής είναι πως, ενώ οι συνέταιροι της Κυβέρνησης, Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ψήφισαν την επίμαχη διάταξη, η Τομεάρχης Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, με Δελτίο Τύπου της 9/7/2015 καταγγέλλει την ψηφισθείσα διάταξη και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας «να διορθώσει άμεσα το λάθος στο οποίο έχει υποπέσει».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγάπη ελεφάντων


Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι ελέφαντες αγαπούν την οικογένεια τους όπως και οι άνθρωποι. Ίσως και περισσότερο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ο Wolf Ademeit.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό του ΔΠΘ για εκπαιδευτικούς στις Επιστήμες της Αγωγής


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Από τις 10 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στελέχη της Εκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής» που πραγματοποιείται από το ΠΤΔΕ του ΔΠΘ.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα του εν λόγω ΠΜΣ ανέρχονται συνολικά στα 3.000 ευρώ και θα πρέπει να καταβληθούν ως εξής:

1. Εγγραφή Α εξαμήνου: 50% του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

2. Έγγραφή Β εξαμήνου: 50% του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ θα χορηγηθούν δυο υποτροφίες των 1.500 ευρώ έκαστη. Τα κριτήρια χορήγησης των υποτροφιών θα καθοριστούν από την Συντονιστική Επιτροπή του Π. Μ.Σ.

Εισαγωγή με εξετάσεις και συνέντευξη

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με βάση α) γραπτή εξέταση που προσμετράται σε ποσοστό 80% και, β) προφορική συνέντευξη που προσμετράται σε ποσοστό 20% στη συνολική βαθμολογία.

Γραπτή εξέταση μαθήματος «Παιδαγωγική»

Η γραπτή εξέταση θα γίνει στο μάθημα «Παιδαγωγική». Δείτε εδώ τις θεματικές ενότητες και τη βιβλιογραφία.

Θέσεις και διάρκεια

Η διάρκεια του ΠΜΣ είναι 18μηνη και περιλαμβάνει δυο εξάμηνα μαθημάτων και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας ειδίκευσης. Η έναρξη μαθημάτων Α εξαμήνου προσδιορίζεται για τον Φεβρουάριο του 2016.

Όσον αφορά το συνολικό αριθμό των θέσεων αυτές ανέρχονται σε 25.

Κατηγορίες πτυχιούχων

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου (ΦΕΚ 2748Β/2014).

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών έχουν και όσοι αποκτήσουν το Πτυχίο τους έως την 16η Οκτωβρίου 2016.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στη γραπτή εξέταση

- Αίτηση

- Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, και στην περίπτωση τίτλων που δεν έχουν απονεμηθεί από ελληνικά ΑΕΙ, τα σχετικά έγγραφα αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ (τέως ΔΙΚΑΤΣΑ).

- Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας με ακριβή μέσο όρο.

- Φωτοαντίγραφο Α.Τ

- Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μια από Καθηγητή ΑΕΙ ή ΤΕΙ οι οποίες θα κατατίθενται στη Γραμματεία του ΠΜΣ μέσα σε φάκελο κλειστό, ο οποίος εξωτερικά θα φέρει την ονομασία του συγκεκριμένου ΠΜΣ και η επιστολή θα έχει πρωτότυπη υπογραφή. Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι συστατικές επιστολές δεν επιστρέφονται στους υποψηφίους.

- Αποδεικτικό γνώσης ξένη γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) επιπέδου Β2 (όπως αποτυπώνεται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ΦΕΚ 458/30-12-2009 άρθρο 7).

- Για τους αλλοδαπούς υποψηφίους απαιτείται τεκμηριωμένη γνώση και την ελληνικής γλώσσας ΦΕΚ 458/30-12-2009 άρθρο 7.

- Επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων με κριτές (αν υπάρχουν)

- Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του ΠΜΣ ( αν υπάρχουν)

Διαβάστε περισσότερα στην προκήρυξη και στο ΦΕΚ του ΠΜΣ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεξέλεγκτη ρύπανση με κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων


Ο Δήμος Βέροιας καλεί την αστυνομία να επέμβει.

Παρά την έναρξη, από το 2014, προγράμματος συγκέντρωσης των κενών συσκευασιών και παρά την εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποίησε ο δήμος με διανομή φυλλαδίων, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις και διανομή ειδικών σάκων, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους συνεταιρισμούς, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των αγροτών εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται. Έτσι, ο δήμος Βέροιας απευθύνεται πλέον στην Ελληνική Αστυνομία για το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στα σημεία υδροληψίας των αγροτικών βυτίων και στους αγροτικούς δρόμους.

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

«Κυρίως νέοι αγρότες αλλά και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας προσπαθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων που υλοποιείται με τη συμμετοχή του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ Α.Ε., του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας και του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ημαθίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αγροτών, μεγαλύτερο του 50%, που είτε δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα, είτε το γνωρίζουν και δεν έχουν δώσει σε αυτό την ανάλογη σημασία», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Αναφέρει δε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε ακόμη και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των αγροτών που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις του δήμου. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι για τους παραβάτες της σχετικής νομοθεσίας, προβλέπεται η επιβολή προστίμου από τριακόσια έως πέντε χιλιάδες ευρώ και ποινική δίωξη.

Ο κ. Παπαδόπουλος απευθύνει έκκληση στους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη συγκέντρωση άδειων φιαλών φυτοφαρμάκων και επισημαίνει ότι η διανομή των ειδικών σάκων είναι εντελώς δωρεάν ενώ υπάρχει επάρκεια στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του δήμου στα τηλέφωνα 2331350615 και 2331350634 ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ξεπλένουν τρεις φορές τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων και να τις τοποθετούν στους σάκους που στη συνέχεια συλλέγει ο δήμος.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί σάκοι για την συλλογή των κενών συσκευασιών διανεμήθηκαν στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων και σε συνεταιρισμούς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Οι σάκοι θα πρέπει να φυλάσσονται έως την παράδοσή τους κατά την ημέρα συλλογής, ενώ τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία υδροληψίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...