Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 72 νέα έργα.
«Ζωή» στις έρημες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και πολλές άλλες, δίνει η Περιφέρεια Αττικής με την εφαρμογή μιας εναλλακτικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του αθλητισμού, βάση ενός ολοκληρωμένου και εντελώς διαφοροποιημένου προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 72 νέα έργα εκ των οποίων 15 μελέτες για έργα πνοής και 5 προγραμματικές συμβάσεις για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων. «Μεγάλος αριθμός των έργων μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα», ανέφερε ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάντζας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τις αθλητικές υποδομές, τα προγράμματα άθλησης και άσκησης για όλους, τα αθλητικά σωματεία και τέλος τον αθλητικό τουρισμό.

«Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα, για την πρώτη φάση παρεμβάσεών μας για τον αθλητισμό προκύπτει, από την συνεργασία μας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, χωρίς πολιτικά κριτήρια, με γνώμονα τον πολίτη και την δίκαιη κατανομή των πόρων», είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Πάντζας.

Επιπλέον, πρόσθεσε μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα επιλυθεί και το πρόβλημα της εγκατάλειψης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ξεκινώντας με το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού, στη δημιουργία αθλητικού προπονητηρίου Πολιτών με Αναπηρία, την αξιοποίηση ημιτελών εργαλείων και δημιουργία χάρτη κατάστασης αθλητικών εγκαταστάσεων της Αττικής, κ.α..

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά σε:

- Αθλητικές υποδομές.

Λόγω των πολλών, παλιών και εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική, απαιτούνται τρεις κατηγορίες έργων προς υλοποίηση: 'Αμεσες παρεμβάσεις, επισκευής ή ανασκευής σε εγκαταστάσεις οι οποίες δεν είναι λειτουργικές . Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες είτε είναι απαρχαιωμένες είτε είναι κοστοβόρες και έργα μεγάλης κλίμακας για ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Προγράμματα άθλησης και άσκησης για όλους με τη συμβολή της

Περιφέρειας σε δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους δήμους αλλά και την κεντρική διοίκηση.

- Αθλητικά σωματεία

Με δίκαιη διανομή πόρων από πλευράς Περιφέρειας, υπέρ του σωματειακού αθλητισμού με όρους ανταποδοτικότητας προς όφελος της κοινωνίας και των αθλητών. Μέσω προγραμμάτων και μέσω της συντήρησης, της αποκατάστασης και της ανέγερσης νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ενισχύεται έμπρακτα η ανάπτυξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

- Ο αθλητικός τουρισμός του οποίου η ένταξη στην στρατηγική της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλλει στη λύση του προβλήματος της εποχικότητας καθώς και στη πραγματική ενίσχυση των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.