Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Κολιέ… δονητής


Ένα κόσμημα διπλής χρήσης.

Κόσμημα που χρησιμεύει και ως δονητής δημιούργησε η εταιρεία Vesper Crave.

Πρόκειται για ένα χρυσό κολιέ 24 καρατίων, με τρεις ταχύτητες που αντέχει μισή ώρα και την τιμή του να ξεκινάει από 49 δολάρια.

«Είναι ένα κολιέ, με κομψές και λεπτές γραμμές, καθώς και ένα κομμάτι, που μπορεί να φορεθεί με όλα σας τα ρούχα και μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο σχεδιαστής, Ti Chang.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερωτοτροπούσε με τα… έπιπλα κήπου


Μεθυσμένη Αμερικανίδα άρχισε να γδύνεται και να επιδίδεται σε ανάρμοστες πράξεις.

Είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Μια γυναίκα συνελήφθη στο Σιάτλ των ΗΠΑ, καθώς ερωτοτροπούσε με… έπιπλα κήπου.

Η νεαρή, ζαλισμένη από το αλκοόλ, εισέβαλε σε κήπο άγνωστης σε εκείνης κατοικίας και άρχισε να επιδίδεται σε άσεμνα παιχνίδια με τις καρέκλες του κήπου. Οι ένοικοι μάλιστα της κατοικίας, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός του σπιτιού, παρακολουθούσαν έκπληκτοι τις περίεργες ορέξεις της 33χρονης, όπως σημειώνει το Komo News.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα «σκόπιμα αποκάλυψε τα γεννητικά της όργανα στην οικογένεια του σπιτιού…» και πλέον διώκεται με την κατηγορία της ασέλγειας. Το δημόσια γυμνό δεν αποτελεί έγκλημα στην συγκεκριμένη πόλη, αλλά αυτό γίνεται αδίκημα αν προκαλεί σε ένα άτομο φόβο, ανησυχία ή πανικό.


Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα μάθετε πώς να φιλάτε καλύτερα


Αν το φιλί σας θυμίζει... βάτραχο, ιδού η τέχνη του φιλιού που όχι μόνο διδάσκεται αλλά αποδίδει.

Όταν το πριγκιπόπουλο φίλησε τη χιονάτη, έζησαν αυτοί καλά.. Για να ζήσουμε και εμείς…καλύτερα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το φιλί θέλει τέχνη και μαεστρία που δεν πρέπει να γνωρίζουν μόνο οι γαλαζοαίματοι των παραμυθιών, αλλά και οι κοινοί θνητοί.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, «The art of kissing», William Cane, αναλύει το πόσο σημαντικό είναι το φιλί στις διαπροσωπικές σχέσεις. Για του λόγου το αληθές, όπως αναφέρει το 59% των αντρών και το 66% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν τερματίσει μια σχέση μόνο και μόνο επειδή ο παρτενέρ τους φιλούσε απαίσια.

Ο συγγραφέας, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές σε άντρες και γυναίκες προκειμένου να γίνουν εξπέρ στα φιλιά:

Συμβουλές για γυναίκες:

1. Ανοίξτε περισσότερο το στόμα σας. Οι άντρες προτιμούν περισσότερη συμμετοχή της γλώσσας.

2. Γίνετε πιο επιθετική με τη γλώσσα σας και λάβετε πιο ενεργό ρόλο

Συμβουλές για άντρες:

1. Μην βυθίζετε τη γλώσσα σας στο λαιμό της. Αυτό ήταν το πιο συχνό παράπονο των γυναικών.

2. Κρατήστε τα αυτιά σας εναρμονισμένα με την αναπνοή της. Ωμά, βεβαιωθείτε ότι της επιτρέπετε να αναπνεύσει. Οι γυναίκες έχουν την τάση να απολαμβάνουν τα φιλιά περισσότερο όταν δεν ασφυκτιούν.

3. Αφουγκραστείτε τον τρόπο που εκείνη φιλά. Ταιριάξτε με το ρυθμό της. Ανταποκριθείτε στη δράση της γλώσσας της.

Ο συγγραφέας, εξηγεί ταυτόχρονα ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η υγιεινή. «Φροντίστε τα δόντια σας, χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα και πάντα να έχετε μαζί σας καραμέλες».

Δεν έχει σημασία πόσο ελκυστική μπορεί να είναι κάποιος, οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορεί να «σκοτώσουν» την ερωτική στιγμή πριν καν αρχίσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τους άνδρες. Όπως σημειώνει ο Cane, οι γυναίκες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη γεύση και την οσμή και δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα δόντια κατά την αξιολόγηση ενός παρτενέρ.

Στο βιβλίο του, αναφέρει ότι το 53% των γυναικών προτιμούν να φιληθούν από έναν άντρα που έχει απαλλαγεί από τις τρίχες του προσώπου, δηλαδή απεχθάνονται τους γενειοφόρους.

Το αγαπημένο σημείο των γυναικών-εκτός από το στόμα-, είναι ο λαιμός: 96% δήλωσε ότι λατρεύουν να τις φιλούν στο συγκεκριμένο αυτό μέρος του σώματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφτασαν στην Τραπεζούντα οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες


Αύριο θα προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά.

Οι τρεις Θεσσαλονικείς ποδηλάτες, που είχαν ξεκινήσει την 1η Αυγούστου από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου Ημαθίας, έφτασαν στην Τραπεζούντα.

Έφτασαν στην Τραπεζούντα οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες

Ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης, διέσχισαν κοντά 2.000 χιλιόμετρα, δοκίμασαν τις αντοχές τους και με τη βοήθεια της Παναγίας, όπως λένε οι ίδιοι, πέτυχαν τον στόχο τους.

Αύριο, την ημέρα που τιμάται η Κοίμηση της, θα προσκυνήσουν στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, εκπληρώνοντας τα δικά τους τάματα, αλλά και των άγνωστων ανθρώπων που τους σταματούσαν στο δρόμο και τους εμπιστεύονταν αφιερώματα. Επίσης, θα ανάψουν τα κεριά που πήραν από το μοναστήρι στο Βέρμιο.

Όπως δήλωσε ο Παντελής Τζερτζεβέλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής ήταν τα βουνά που έπρεπε να διασχίσουν στην Τουρκία, 200 χιλιόμετρα μετά την Κωνσταντινούπολη και μέχρι τη Σινώπη.

«Η Παναγία μας βοήθησε, μας έδινε δύναμη να γυρίσουν τα πόδια μας. Ό,τι είχαμε και δεν είχαμε το δώσαμε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε υποδειγματική τη συμπεριφορά των Τούρκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν δημιούργησαν προβλήματα, αντίθετα ποδηλατικές και φυσιολατρικές ομάδες έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους Θεσσαλονικείς.

Συνέλαβαν στην προβολή του εγχειρήματος στα τουρκικά ΜΜΕ και έτσι σε πολλές πόλεις κόσμος ερχόταν να τους προϋπαντήσει.

«Έκανα φίλους καθ' οδόν από το πουθενά», σημείωσε ο κ. Τζερτζεβέλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Στον τελικό ο Φιλιππίδης


Επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κώστας Φιλιππίδης και έκανε το καθήκον του παίρνοντας άνετα την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 5,50 μ. με την πρώτη με άνεση (παρότι χρειάστηκε δεύτερη στα 5,30 και στα 5,40 μ.) και αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να τον στείλει στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα.



Εκπλήξεις δεν υπήρξαν στα προκριματικά και τα μεγάλα ονόματα θα δώσουν μάχη με τον Φιλιππίδη για ένα μετάλλιο.

«Έκανα όπως πάντα το καλύτερο που μπορούσα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τώρα που αγωνίστηκα γνωρίζω καλύτερα κάποια πράγματα αναφορικά πως θα αγωνισθώ στον τελικό. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας και εκεί θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σήμερα το απόγευμα αγωνίζονται στον τελικό οι δύο κοπέλες μας (Στεφανίδη-Κυριακοπούλου) τους εύχομαι το καλύτερο, όπως και σε όλα τα άλλα παιδιά», τόνισε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Αντίθετα ο έτερος επικοντιστής μας, ο Δημήτρης Πατσουκάκης δεν τα κατάφερε. Πέρασε τα 5,30 μ. και «κόλλησε» στα 5,40 μ. Ήταν μια δύσκολη σεζόν γεμάτη προβλήματα για τον Πατσουκάκη.

«Δεν ήμουν καλά φέτος έκανα νωρίς τα 5,62μ. αλλά ταλαιπωρήθηκα στην συνέχεια από τραυματισμούς και έτσι η προετοιμασία μου ήταν ελλιπής. Τι να γίνει συμβαίνουν αυτά», είπε ο Δημήτρης Πατσουκάκης μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών του.

Λίγα λεπτά μετά την πρόκριση Φιλιππίδη, τα χαμόγελα συνεχίστηκαν για την ελληνική αποστολή χάρη στον Λυκούργο Τσάκωνα. Ο Έλληνας σπρίντερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στα ημιτελικά των 200 μ. έχοντας επίδοση 20.64 και χαλαρώνοντας εμφανώς στα τελευταία μέτρα. Με ανάλογη εμφάνιση θα βρεθεί σίγουρα στον τελικό.

«Δεν αισθάνομαι ότι τα πήγα τόσο καλά. Ξεκίνησα αργά αλλά στην συνέχεια φορτσάρισα και έτσι τερμάτισα δεύτερος το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό ,σήμερα το βράδυ θα αγωνιστώ με στόχο τον καλύτερο δυνατό χρόνο και ότι ήθελε προκύψει», δήλωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν τίθεται θέμα έξωσης των Θρησκευτικών από τα σχολεία»


Λοβέρδος: Το μάθημα υπηρετεί μορφωτικούς σκοπούς.

Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ενταγμένο από συστάσεως του ελληνικού κράτους στον κορμό των μαθημάτων του σχολείου, τα δε αναλυτικά προγράμματα σπουδών του μαθήματος, όπως και των άλλων μαθημάτων, είναι νόμος του κράτους και διδάσκονται υποχρεωτικά, τονίζει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι το μάθημα υπηρετεί καθαρά μορφωτικούς σκοπούς και το περιεχόμενό του καλύπτει συγκεκριμένες παιδευτικές ανάγκες και δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει την κατήχηση της Εκκλησίας η οποία αποτελεί βασική και διακριτή ποιμαντική δραστηριότητά της.

Επίσης το μάθημα βοηθά στην κατανόηση της ορθόδοξης παράδοσης και εκφράζει το θρησκευτικό πολιτισμό στο πλαίσιο ενός διαπολιτισμικού διαλόγου με το θρησκευτικά «άλλον» και «διαφορετικό». Παράλληλα το μάθημα διαλέγεται με τα άλλα μαθήματα στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης της σχολικής γνώσης, η οποία αποσκοπεί στην καλλιέργεια ενός γνήσιο ανθρωπισμού.

Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι η πολιτεία εργάζεται για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης , για την ωφέλεια του κοινωνικού σώματος, για τη δημιουργική υπέρβαση της κρίσης και την αναζωογόνηση της πατρίδας και δεν τίθεται ζήτημα έξωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, ο υπουργός κάνει γνωστό ότι μαθητές που ανήκουν σε άλλο δόγμα ή άλλο θρήσκευμα δεν συμμετέχουν στον εκκλησιασμό, εφόσον οι γονείς τους το ζητήσουν με γραπτή δήλωση. Όταν ένας από τους γονείς ανήκει σε άλλο δόγμα ή θρησκεία, για να γίνει απαλλαγή χρειάζεται κοινή δήλωση των γονέων. Αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι ισχύει η δήλωση του γονέα που έχει την επιμέλεια, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 αυτού του Π.Δ.

Οι γονείς των μη ορθόδοξων μαθητών ενημερώνονται έγκαιρα για την ημέρα και την ώρα του εκκλησιασμού ώστε αυτοί να οδηγηθούν στο σχολείο μετά τη λήξη του. Όταν ο εκκλησιασμός γίνεται έκτακτα ή δεν ειδοποιούνται οι γονείς και κηδεμόνες των παραπάνω μαθητών, η απασχόληση και η επιτήρησή τους γίνεται με ευθύνη του σχολείου.

Αν οι γονείς επιθυμούν να αναγράφεται στα επίσημα έγραφα ή βιβλία του σχολείου ότι ακολουθούν άλλο δόγμα ή θρησκεία, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό Μητρώου ή Δημοτολογίου, στο οποίο να αναφέρεται ότι ακολουθούν συγκεκριμένο δόγμα.

Οι παραπάνω μαθητές εφόσον προσέρχονται στο σχολείο πριν γίνει η πρωινή προσευχή παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρος της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή και τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται.

Αν οι γονείς τους επιθυμούν να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα ή βιβλία του σχολείου ότι ακολουθούν άλλο δόγμα ή θρησκεία πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό Μητρώου ή Δημοτολογίου, στο οποίο να αναφέρεται ότι ακολουθούν το συγκεκριμένο δόγμα.

Οι παραπάνω μαθητές, εφόσον προσέρχονται στο σχολείο πριν γίνει η πρωινή προσευχή, παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην απάντησή του και στις δυο εγκυκλίους που ισχύουν για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών σύμφωνα στις οποίες μεταξύ των άλλων ορίζονται τα ακόλουθα:

Εγκύκλιος 91109/2008

Ύστερα από την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, σας κάνουμε γνωστό ότι για την απαλλαγή αυτή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του μαθητή αν είναι ανήλικος ή του ιδίου αν είναι ενήλικος, στην οποία θα αναφέρεται η επιθυμία απαλλαγής, χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής.

Εγκύκλιος 104701/2008

Για τους γονείς των ανήλικων μαθητών ή τους ίδιους τους μαθητές, εάν είναι ενήλικοι, που για λόγους συνείδησης δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν είναι αναγκαία η αιτιολόγηση της άρνησης στην υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται. Διαδικασία άλλωστε που ακολουθείται στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση για πάρα πολλά χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί "έστρωσαν" την Grand Place με λουλούδια


Η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, η γνωστή Grand Place, στρώθηκε από ένα "γιγαντιαίο" χαλί από λουλούδια.





Η Grand Place θα παραμείνει έτσι για 4 ημέρες.



Το χαλί από λουλούδια στην πιο διάσημη πλατεία των Βρυξελλών είναι φέτος εμπνευσμένο από τα τούρκικα κιλίμια για τα 50 χρόνια της τουρκικής μετανάστευσης στο Βέλγιο.



Το "χαλί" έστρωσαν εθελοντές...






Διαβάστε περισσότερα...

Στον τελικό ο Τσάκωνας


Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 3ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με επίδοση 20.40 και θα είναι παρών στον τελικό με τον οποίον ολοκληρώνεται η αυριανή ημέρα των αγώνων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έπασχε από Πάρκινσον


Η σύζυγος του Ρόμπιν Ουίλιαμς, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε πως ο ηθοποιός ήταν "καθαρός" από καταχρήσεις και αποκάλυψε πως έπασχε από Πάρκινσον ωστόσο ήταν ακόμη στα πρώτα στάδια της νόσου και δεν ένιωθε έτοιμος να το μοιραστεί δημοσίως...

"Ο Ρόμπιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας άλλους. Είτε με το να διασκεδάζει εκατομμύρια κόσμο από την σκηνή, τις ταινίες ή την τηλεόραση, είτε παρηγορώντας ένα άρρωστο παιδί, ο Ρόμπιν ήθελε να μας κάνει να γελάμε και να μη φοβόμαστε" δήλωσε η ίδια.



"Από τη στιγμή που πέθανε, όλοι όσοι τον αγαπούσαμε βρήκαμε ανακούφιση από την απεριόριστη στοργή και τον θαυμασμό από ανθρώπους τις ζωές των οποίων είχε αγγίξει. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του, εκτός από τα τρία του παιδιά, είναι η χαρά και η ευτυχία που προσέφερε στους άλλους, ειδικά σε όσους δίνουν τις προσωπικές τους μάχες" δήλωσε επίσης η Σούζαν Σνάιντερ.

"Το ότι ο Ρόμπιν ήταν "καθαρός" είναι δεδομένο και ήταν γενναίος καθώς έδινε το δική του μάχη ενάντια στην κατάθλιψη, το άγχος καθώς επίσης και τα πρώτα στάδια της νόσου του Πάρκινσον, πράγμα το οποίο δεν ήταν έτοιμος να μοιραστεί δημόσια".

Τέλος η σύζυγός του ηθοποιού δήλωσε: "Ελπίζουμε, στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Ρόμπιν, άλλοι να βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν φροντίδα και υποστήριξη για όποια μάχη δίνουν νιώθοντας λιγότερο φόβο".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ζούκερμπεργκ προκαλεί τον Μπιλ Γκέιτς να μπουγελωθεί


Δείτε το βίντεο.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μπουγελώθηκε on camera για φιλανθρωπικό σκοπό και προκαλεί τον Μπιλ Γκέιτς να κάνει το ίδιο.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook αποδέχτηκε την πρόσκληση του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, ο οποίος του έδωσε 24 ώρες για να μπουγελωθεί ή να δωρίσει τουλάχιστον 100 δολάρια στο ίδρυμα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) ή φυσικά να κάνει και τα δυο.

Ο Ζούκερμπεργκ αφού αποδέχτηκε και ολοκλήρωσε την πρόκληση βάζει στο παιχνίδι τον Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτή της Microsoft), τη Σέριλ Σάντμπεργκ (COO του Facebook) και το Ριντ Χέιστινγκς (ιδρυτή και CEO του Netflix).

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιβλιοθήκη σε… αστικό λεωφορείο


Ο Βραζιλιάνος ελεγκτής στα λεωφορεία Antonio da Conceição Ferreira είχε μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του αλλά και για το διάβασμα. Λάτρευε να χάνεται στις σελίδες βιβλίων και διάβαζε μετά μανίας. Το ίδιο επιθυμούσε όμως και για τους επιβάτες του. Έτσι είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη στο λεωφορείο!



Οι επιβάτες μπορούν να διαβάσουν καθ΄ όλη τη διαδρομή τους αλλά και να δανειστούν κάποια βιβλία με την προϋπόθεση ότι θα τα επιστρέψουν σε κάποια από τις επόμενες διαδρομές τους με το λεωφορείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν ξέρουμε για την Κου Κλουξ Κλαν


Τα τρελά και παράλογα της διαβόητης ρατσιστικής σέχτας.

Τι είναι λευκό, ρατσιστικό και εντελώς παρανοϊκό;

Η ΚΚΚ φυσικά, η πλέον περιβόητη οργάνωση μίσους των ΗΠΑ!

Ιδρυμένη στα 1870, η KKK τρομοκράτησε συγκεκριμένες ομάδες αμερικανικού πληθυσμού μέσω προπαγάνδας, εμπρησμών και φόνων.

Ευτυχώς, η δημοτικότητά της έχει πλέον ξεθωριάσει και η Κου Κλουξ Κλαν είναι σήμερα ένα θλιβερό απομεινάρι του άλλοτε ένδοξου ρατσιστικού παρελθόντος της, μια τραγική υπενθύμιση της εξέχουσας ιστορίας της Αμερικής στις φυλετικές διακρίσεις και τις πολιτικές διαχωρισμού.

Αυτό που είναι ωστόσο ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η ίδια η ιστορία της Κλαν, που όταν το καλοσκεφτείς, είναι εντελώς τρελή!

Η λογοτεχνική καταγωγή του φλεγόμενου σταυρού



Αν εξαιρέσεις τις κουκούλες σε στιλ φαντάσματος, η πλέον αναγνωρίσιμη εικόνα της KKK είναι αυτή του σταυρού που παραδίδεται στις φλόγες. Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι η αποτρόπαιη πράξη συμβολίζει τα χριστιανικά πιστεύω της, αν και όλοι γνωρίζουν την αλήθεια, ότι το έκαναν δηλαδή για να σηματοδοτήσουν τη «Βασιλεία του Τρόμου» τους κατά των Αφρο-Αμερικανών στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ. Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η παράδοση;

Ήταν ο σκοτσέζος συγγραφέας sir Walter Scott που έπαιξε άθελά του πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατατρομοκράτηση χιλιάδων έγχρωμων πολιτών της Αμερικής. Ο συγγραφέας του «Ιβανόη», δημοφιλέστατος στον αμερικανό Νότο, έγραψε ένα ποίημα το 1810, την «Κυρά της Λίμνης», στο οποίο περιέγραψε ένα αρχαίο έθιμο της Σκοτίας, σύμφωνα με το οποίο όταν οι διάφορες φυλές ήθελαν να συγκαλέσουν σύσκεψη έκαιγαν έναν σταυρό (αν και ο σκοτσέζικος σταυρός είχε το σχήμα του «X»). Το ποίημα του Scott μπήκε στο στόχαστρο του μυθιστοριογράφου Thomas Dixon, ο οποίος εκτός από θαυμαστής του σκοτσέζου συναδέλφου του ήταν και υποστηρικτής της KKK.

Εμπνευσμένος λοιπόν από τη σκηνή του Scott, ο Dixon τη συμπεριέλαβε στο μυθιστόρημά του που υποστήριζε τη ρατσιστική οργάνωση, το «The Clansman», παρά το γεγονός ότι η πρώτη KKK (από το 1886 ως τις αρχές του 1870) δεν είχε σκεφτεί ποτέ να παραδώσει στην πυρά έναν σταυρό. Όταν το βιβλίο έγινε ταινία, η διαβόητη «Γέννηση ενός Έθνους» του Γκρίφιθ, ο σκηνοθέτης κράτησε τη σκηνή του καψίματος του σταυρού. Η εν λόγω σκηνή είναι που ενέπνευσε τον William J. Simmons, ιδρυτή της δεύτερης εκδοχής της Klan, να συμπεριλάβει το τελετουργικό στα χρονικά της Κλαν περί τα 1915…

Ο Superman τα έβαλε με την ΚΚΚ



Ήταν στη δεκαετία του 1940 όταν ο Άντρας από Ατσάλι τα έβαλε με τον χειρότερο ίσως εχθρό του, τη μισητή Κου Κλουξ Κλαν! Στις 10 Ιουνίου 1946, τα παιδιά στα πέρατα της Αμερικής συντονίστηκαν στο ραδιόφωνό τους για να ακούσουν τις «Περιπέτειες του Superman» και να απολαύσουν τον σουπερήρωα να μάχεται με τη «Συμμορία του Πύρινου Σταυρού», τον ίδιο τον ρατσισμό δηλαδή.

Όσο για τη «Συμμορία του Πύρινου Σταυρού», ήταν το πνευματικό παιδί του Stetson Kennedy, ο οποίος τρύπωσε στην οργάνωση για να μάθει τα μυστικά της, να παρακολουθήσει τα τελετουργικά και να αποστηθίσει τα κωδικά ονόματα, ώστε να δώσει τις πληροφορίες στην αστυνομία. Η αστυνομία ωστόσο δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται, είτε γιατί φοβόταν την οργάνωση είτε γιατί πολλοί αστυνομικοί ήταν μέλη της, γι’ αυτό και ο Kennedy προσέγγισε τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σόου «Adventures of Superman» και τους ρώτησε αν ενδιαφέρονταν να ξεμπροστιάσουν την οργάνωση. Κάτι που φυσικά συνέβη και γελοιοποίησε το τοπικό παράρτημα της Κλαν, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει…

Η θερινή κατασκήνωση της KKK



Ψάχνετε για ξεκούραση, αναψυχή και φυλετικό μίσος; Αν σας έφερνε ο δρόμος στο Τέξας πριν από 90 χρόνια(!), θα μπορούσατε να επισκεφθείτε την κατασκήνωση της ΚΚΚ, το διαβόητο Kool Koast Kamp για τους «καθαρόαιμους» Αμερικανούς, που στη γλώσσα των σαλεμένων της Κλαν σήμαινε τους λευκούς.



Η παραλιακή κατασκήνωση πρόσφερε όλων των ειδών τις δραστηριότητες, από ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και βόλτες στη φεγγαράδα μέχρι βουτιές στα καταγάλανα νερά και άλλα τέτοια υπέροχα! Κι αν σήμερα ακούγεται παρανοϊκό, στα 1924 δεν ήταν, καθώς η οργάνωση φάνταζε ως κοινωνικός θεσμός που βοηθούσε στην ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινότητας, βοηθώντας τα άπορα μέλη και τους μικροϊδιοκτήτες που ανήκαν στις τάξεις της.



Για λιγότερο από 10 δολάρια, μια οικογένεια νοίκιαζε μια στρατιωτική σκηνή και απολάμβανε 10 μέρες στην παραλία. Εννοείται πως στην κρυφή ατζέντα της κατασκήνωσης περιλαμβανόταν «λευκή» κατήχηση και προπαγάνδα, ενώ καλό ήταν τα μέλη να φέρνουν μαζί τους και μη μέλη για στρατολόγηση. Η ιδέα ήταν να φανούν τα μέλη της ζοφερής οργάνωσης ως καλοί λευκοί χριστιανοί που το μόνο που έκαναν ήταν να μισούν και να λιντσάρουν τους μαύρους…

Η παιδική εκπομπή της KKK



Όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο του «The Andrew Show» το 2009, τα λευκά ακροατήρια γνώρισαν ένα ξανθό παιδάκι ηλικίας 10 ετών. Το όνομά του ήταν Andrew Pendergraft και το αγόρι αρεσκόταν να μιλά για ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και τον κίνδυνο φυσικά της φυλετικής μείξης! Εννοείται ότι το αγόρι διάβαζε απλώς τα λόγια που του είχαν γράψει και ήταν εγγονός του Thom Robb, του διευθυντή των «Ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν», του πλέον ισχυρού και ακμαίου σήμερα γκρουπ της οργάνωσης στις ΗΠΑ.

Κι αν αυτό ακούγεται τρελό από μόνο του, ο Robb φιλοτέχνησε εκπομπή και για ενήλικα κοινά, το «This Is the Klan», στην οποία εμφανιζόταν ο ίδιος και η κόρη του (μητέρα του Andrew), ενώ άλλη μια εκπομπή για εφήβους φτιάχτηκε από τη ρατσιστική οργάνωση («Youth Focus»). Αν και η χειρότερη ήταν σαφώς το «The Andrew Show», με το κατάξανθο αγοράκι να καλωσορίζει το κοινό λέγοντας «Αυτή η εκπομπή είναι για όλα τα λευκά αγοράκια εκεί έξω», να κριτικάρει ταινίες με διαφυλετικές σχέσεις και να λέει σωρηδόν ρατσιστικά ανέκδοτα! Ναι, το 2009.

Ο αυτοκινητόδρομος της KKK(!)



Ήταν το 1994 όταν το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Συγκοινωνιών στο Μισούρι έλαβε μια αίτηση από την τοπική της Κλαν. Η ομάδα ήθελε να «υιοθετήσει» ένα κομμάτι του Αυτοκινητόδρομου 55, το οποίο σήμαινε ότι θα είχαν τη δικαιοδοσία να τον καθαρίζουν αλλά και να φτιάξουν τις δικές τους πινακίδες. Κάτι τρομακτικό από μόνο του. Η πολιτεία δεν χάρηκε και πάρα πολύ με αυτό και αρνήθηκε το αίτημα της ΚΚΚ. Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία.



Εξοργισμένη η Κου Κλουξ Κλαν, πήγε το υπουργείο στα δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση στο εφετείο το 2000. Η πολιτεία δεν έλεγε ωστόσο να εγκαταλείψει τα όπλα και πριν παραδώσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου στη ρατσιστική οργάνωση το μετονόμασε σε «Αυτοκινητόδρομο Ρόζα Παρκς», από την περίφημη έγχρωμη ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των Αφρο-Αμερικανών! Η οργάνωση κράτησε καθαρό (και ρατσιστικότατο) τον δρόμο μέχρι το 2012, όταν έχασε τελικά το ενδιαφέρον της και σταμάτησε να μαζεύει σκουπιδάκια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να τους πετάξει έξω…

Το μαγαζί της KKK που έχει ιδιοκτήτη μαύρο πάστορα



Η πόλη Laurens της Νότιας Καρολίνα έχει πολύ θλιβερό παρελθόν στον ρατσισμό: πήρε το όνομά της από το ζοφερό σκλαβοπάζαρο του 18ου αιώνα και, όπως τόσες και τόσες πόλεις του αμερικανικού Νότου, μαστίστηκε από τις πολιτικές διαχωρισμού και την κοινωνική αδικία. Τρανό παράδειγμα της ζοφερής ιστορίας είναι το Echo Theater, αλλοτινός «λευκός» κινηματογράφος που έχει μετατραπεί πλέον στο διαβόητο κατάστημα Redneck Shop, το οποίο εμπορεύεται αναμνηστικά της Κλαν και νεοναζιστικά προϊόντα. Την ώρα λοιπόν που η επιχείρηση ανήκει στον ρατσιστή λευκό John Howard, το οίκημα (το θέατρο δηλαδή) είναι ιδιοκτησίας του αιδεσιμότατου David Kennedy, ενός μαύρου πάστορα!

Η ιστορία πίσω από το πώς ένας αφρο-αμερικανός ιερωμένος φιλοξενεί στο οίκημά του ρατσιστική επιχείρηση είναι περίπλοκη και έχει να κάνει με την καλή του την καρδιά, που δεν διαχωρίζει λευκό από μαύρο. Ο λευκός επιχειρηματίας προσπάθησε μάλιστα να υφαρπάξει το κτίριο το 2008 και επιδόθηκε σε έναν τετράχρονο δικαστικό αγώνα με τον πάστορα, μέσα σε ρατσιστικό παραλήρημα από την Κου Κλουξ Κλαν. Το δικαστήριο έδωσε το κτίριο στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, αν και δεν μπορούσε να πετάξει τον ενοικιαστή έξω, καθώς δεσμευόταν από συμβόλαιο…

Περιφρούρηση γειτονιάς από την ΚΚΚ


Οι κάτοικοι της Επαρχίας Γιορκ της Πενσιλβάνια δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα σπίτια και τα παιδιά τους, καθώς το τοπικό παράρτημα της ΚΚΚ (Traditionalist American Knights) έχει βαλθεί να προστατεύσει τις περιουσίες τους. Με σωρεία φυλλαδίων που ισχυρίζονταν «Μπορείτε να κοιμηθείτε σήμερα ξέροντας ότι η Κλαν είναι ξύπνια», τα μέλη αυτοανακηρύχθηκαν προστάτες της κομητείας, κάνοντας βέβαια τα μέλη των μειονοτήτων να χάσουν τον ύπνο τους μια και καλή.

Όποιος δεν είναι προτεστάντης, λευκός και γέννημα-θρέμμα Αμερικανός κινδυνεύει, αν και η ομάδα ισχυρίζεται ότι δεν στοχεύει σε κάποια ομάδα συγκεκριμένα, αλλά έχει στο στόχαστρο τους κακοποιούς. Όσο για τον λόγο που θέλησε η Κλαν να φτιάξει ομάδες περιφρούρησης, έχει να κάνει φυσικά με τη δημόσια εικόνα της και τις σχέσεις της με την κοινωνία, αλλά και τη στρατολόγηση νέων μελών. Κι αυτό γιατί μπορεί κάποτε η πανίσχυρη οργάνωση να αριθμούσε 4 εκατομμύρια μέλη, σήμερα ωστόσο δεν έχει περισσότερους από 4.000 εγγεγραμμένους σε όλες τις ΗΠΑ…

Η ΚΚΚ προσπάθησε να ιδρύσει το δικό της κράτος



Ο τεξανός κατάδικος με ναζιστικές καταβολές Michael Perdue μπορεί να ήταν ρατσιστής, είχε ωστόσο ένα όραμα: ήθελε να κατακτήσει τον Άγιο Δομήνικο και να ιδρύσει τη δική του αυτοκρατορία! Είμαστε στα 1980 και το μικρό έθνος της Καραϊβικής έχει μόλις ανεξαρτητοποιηθεί από τον βρετανικό ζυγό. Ούτε στρατό είχε λοιπόν ούτε και δυνατή αστυνομία, κάτι που το άφηνε ευάλωτο στις διασυνδέσεις και τα κεφάλαια που πίστευε ότι θα μάζευε ο Perdue. Κι όμως έκανε λάθος!

Ο Τεξανός επισκέφθηκε λοιπόν τον Danid Duke, το μεγάλο αφεντικό της Κου Κλουξ Κλαν της εποχής, και του ζήτησε βοήθεια. Εκείνος θεώρησε την ιδέα περίφημη, είχε ωστόσο την εξυπνάδα να μην εμπλακεί ευθέως ούτε ο ίδιος ούτε η οργάνωσή του με το πραξικόπημα που ευαγγελιζόταν ο Perdue. Του έδωσε ωστόσο 10 πρωτοπαλίκαρα της ΚΚΚ, εξοπλισμένα με πολυβόλα και ναζιστικά λάβαρα, και μπόλικο ουίσκι, για να συνδράμει τους σκοπούς του.

Όλα είχαν προγραμματιστεί στην εντέλεια και η ομάδα των συνωμοτών σάλπαρε με ένα πλοιάριο, δεν υπολόγισαν όμως τον καπετάνιο, ο οποίος μόλις κατάλαβε τους σκοπούς τους ειδοποίησε το λιμενικό! Κι έτσι, αντί για τον Δομίνικο, κατέπλευσαν στη φυλακή. Το μεγαλοστέλεχος της ΚΚΚ απαλλάχτηκε ωστόσο από τις κατηγορίες, λόγω έλλειψης αποδεικτικών. Όπως κι αν έχει, αντί για το Βασίλειο της Κου Κλουξ Κλαν, το επεισόδιο κατέληξε να αντικατοπτρίζει τη χαζομάρα των μελών της…


Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για δωροδοκία


Για δωροληψία και εκβίαση κατηγορείται υπάλληλος του δήμου Μεσολογγίου, 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ιδιώτης στην αστυνομία, ο δημοτικός υπάλληλος του ζήτησε με εκβιαστικό τρόπο το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου, να ολοκληρώσει, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε δημόσιο έργο. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε την έκδοση βεβαίωσης περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη το πρωί, στον σταθμό του ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιώτη, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων.

Ο δημοτικός υπάλληλος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι έδειξαν οι έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία


Στη μη έκδοση στοιχείων εντοπίζεται κατά κύριο λόγο η φορολογική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μερικών επιτόπιων ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα 7/7/2014 -10/8/2014 και ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Κατά το διάστημα από 7/7/14 έως 10/8/14 πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία συνολικά 15.136 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε σύνολο 11.247 επιχειρήσεων, που ελέχθησαν από τις ΔΟΥ, το ανωτέρω διάστημα των 5 εβδομάδων, διαπιστώθηκαν από τα συνεργεία ελέγχων, σε 1.562 από αυτές, συνολικά 3.652 παραβάσεις. Η παραβατικότητα εντοπίζεται, κατά κύριο λόγο, στη μη έκδοση στοιχείων.

Σε τουριστικές περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν 7.045 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, με τις επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε παράβαση να φτάνουν τις 1.119.

Σε 6.970 περιπτώσεις (ποσοστό 62% επί του συνόλου), ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Υψηλή παραβατικότητα εμφάνισαν 434 επιχειρήσεις, πέραν των χώρων εστίασης/ διασκέδασης, που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εκμ. παραλιών, ενοικ. σκαφών, τουριστικά είδη, κ.α.), ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 3.843 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια τις 5 αυτές εβδομάδες ήταν 13,89%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό απασχολήθηκαν κάθε εβδομάδα στα συνεργεία ελέγχου 374 υπάλληλοι ΔΟΥ κατά μέσο όρο, ενώ σε 1.796 περιπτώσεις ο έλεγχος των συνεργείων των ΔΟΥ πραγματοποιήθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες (22:00 έως 06:00 της επόμενης).

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα τελωνεία, (7/7-10/8/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 3.889 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων, κλπ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ' Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των μερικών επιτόπιων ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις Περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες, όπως η Βουλγαρία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα αζήτητα και τα καρπούζια


Την απογραφή των αδιάθετων προϊόντων ολοκληρώνουν οι αγρότες της Μακεδονίας, περιμένοντας με αγωνία το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για τις αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονται και οι παραγωγοί καρπουζιού της Ηλείας καθώς και αυτοί πληρώνουν το τίμημα του εμπάργκο.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφές φόρου για όσους χρωστούν ΕΝΦΙΑ


Με απόφαση της γενικής γραμματέα δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα εφόσον δεν υπάρχουν άλλες οφειλές στην εφορία, οι δικαιούχοι να μπορούν να εισπράττουν τυχόν επιστροφές φόρου κανονικά.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014. Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι η νέα προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οπότε όποιος δεν πληρώσει μέχρι τότε τη δόση που του αναλογεί, θα βαρύνεται από αυτό το χρονικό σημείο και μετά με ληξιπρόθεσμες οφειλές».



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ελέφαντας που κάνει μασάζ


Θα δεχόσασταν να σας κάνει μασάζ ένας ελέφαντας; Κι όμως μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη το δοκίμασε και στην ανάρτησή της στο You Tube ισχυρίζεται ότι το μωρό ελέφαντας ήταν ένας εξαιρετικός μασέρ χρησιμοποιώντας την πίεση που ήταν απαραίτητη.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχτισαν σπίτι σε σχήμα πιάνου


Με μοναδική αρχιτεκτονική, άξια ενός μουσικόφιλου, το μόνο που μένει να προστεθεί είναι πραγματική μουσική!

Αυτό το σπίτι- πιάνο, με κίνητρο την αγάπη για την κλασική μουσική, είναι μοναδικό. Μέσα από το βιολί είναι η κυλιόμενη σκάλα του κτιρίου και η πρόσβαση στον επάνω όροφο! Τεράστια παράθυρα περιμετρικά, δίνουν φως στο εσωτερικό του σπιτιού!

Το μοναδικό στον κόσμο σπίτι-πιάνο βρίσκεται στην επαρχία AnHui Province στην Κίνα, αποτελώντας ένα από τα πλέον πρωτοποριακά σχεδιαστικά «θαύματα» στον κόσμο. Ο ιδιόμορφος ιδιοκτήτης του είναι λάτρης της μουσικής και αποφάσισε να συνδυάσει την αρχιτεκτονική με την τέχνη, μετατρέποντας το σπίτι του σε ένα τεράστιο πιάνο, ή καλύτερα κατοικώντας μέσα σε αυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χωριό φάντασμα της Κρήτης


Εγκαταλείφτηκε άρον-άρον από τους κατοίκους εξαιτίας κατολισθήσεων.

Οι γκρεμισμένοι πέτρινοι τοίχοι και τα λιγοστά έπιπλα που έχουν απομείνει μαρτυρούν ότι σε αυτόν τον τόπο υπήρξε κάποτε ζωή… Σήμερα όλα έχουν ερημώσει.

Ο οικισμός Αδράχτια που ανήκε στην κοινότητα Αγίου Θωμά Ηρακλείου, ερήμωσε τη δεκαετία του 1980. Όλοι οι κάτοικοι πήραν τα υπάρχοντα τους και εγκαταστάθηκαν σε νέο οικισμό. Αιτία δεν ήταν καμιά βεντέτα, όπως συνέβη στα περισσότερα ερειπωμένα χωριά της Κρήτης αλλά, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του candianews.gr, ένας γκρεμός.

Ένας μεγάλος βράχος που αποκολλήθηκε και που κατέληξε στα σπίτια -χωρίς ευτυχώς τραγικές συνέπειες- ήταν η αιτία του κακού. Υπό τον φόβο να αποκολληθούν και άλλοι βράχοι οι κάτοικοι με απόφαση και της Νομαρχίας, το εγκατέλειψαν ενώ τα σπίτια πλέον χρησιμοποιούνται ως αποθήκες ή ως στάβλοι.


















Διαβάστε περισσότερα...